نظر منتشر شده
۷۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 232301
مناظره با موضوع مالیات بر ارزش افزوده؛
72 % مردم: طلافروشان به دنبال عدم شفاف شدن درآمد
بخش داخلی الف، 7 تیر 93
تاریخ انتشار : شنبه ۷ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۷
برنامه مناظره این هفته که با موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده برگزار شد نمایندگان این صنف از موافقت خود با اجرای این قانون سخن گفتند اما خواستار اصلاحاتی در متن و اجرا شدند که نماینده دولت تاکید کرد قانون به هر ترتیب باید اجرا شود

جمشید پژویان اقتصاددان و استاد دانشگاه، محمدقاسم پناهی قائم مقام سازمان امور مالیاتی کشور، محمدرضا پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، پرویز محسن پور از اتحادیه طلافروشان و رحیم حاج نایبی رئیس اصناف زنجان حضور داشتند.

سوال نظرسنجی این برنامه عبارت است از این که: به نظر شما چرا طلا فروشان با پرداخت مالیات بر ارزش افزوده مخالفت می کنند؟

۱- می خواهند طلا گران نشود.
۲- می خواهند درآمدشان شفاف نشود.

بیش از ۷۲ درصد شرکت کنندگان در نظرسنجی به گزینه ۲ و بیش از ۲۷ درصد به گزینه ۱ رای دادند.

جمشید پژویان استاد دانشگاه علامه طباطبایی در مناظره گفت: دریافت مالیات باید هم عادلانه باشد و هم باعث کارایی اقتصاد شود.

این اقتصاد‌دان با اشاره به اینکه دولت‌ها معمولا در همه جای دنیا درآمد‌شان را از طریق مردم تامین می‌کنند، گفت: مالیات باید بین مصرف‌کننده و عرضه‌کننده تقسیم شود.

جمشید پژویان در جریان برگزاری مناظره امروز تلویزیونی با موضوع مالیات بر ارزش افزوده اظهار داشت: در بحث پرداخت مالیات ارزش بر افزوده نه تنها طلا‌فروشان بلکه همه عرضه‌کنندگان کالاها پس از افزایش قیمت با کاهش درآمد مواجه می‌شوند.وی ادامه داد: پس از افزایش قیمت معمولا مقدار فروش کاهش می‌یابد.

پژویان با بیان اینکه مالیات باید بین عرضه‌کننده و مصرف‌کننده تزریق شود گفت: تقریبا تمام کشورهای دنیا به غیر از کشورهای نفت‌خیز ۸۰ درصد از مالیات خود را از طریق مردم تعیین می‌کنند و اگر باقیمانده‌ای وجود دارد از روش‌های دیگر استفاده می‌شود.

پژویان گفت: در هیچ جای دنیا هیچ دولتی چاهی ندارد که منابع را بیرون بکشد و اکثرا از مردم می‌گیرند.وی با بیان اینکه مهمترین مسئله در دریافت مالیات نحوه اجرای آن است،گفت: مالیات باید طوری اخذ شود که هم عادلانه باشد و هم کارایی اقتصاد را به هدف برساند.

این استاد اقتصاد گفت: قانون نظام مالیاتی در سال ۱۳۴۵ به تصویب رسید که صورت ظاهری آن مناسب بود اما با مشکلات جدی مواجه شد به طوری که با افزایش قیمت نفت این قانون به درستی اجرا نشد.پژویان افزود: در این نظام مالیاتی که از پول نفت استفاده می‌شد همه مردم به طور برابر مالیات می‌پرداختند که این عادلانه نبود.

وی با اشاره به اینکه مالیات باید بر مجموع درآمد‌ها باشد گفت: اولین گام مالیات باید از فروش شروع شود که همان مالیات بر ارزش افزوده و عادلانه‌ترین نوع آن است.

*پناهی:مالیات بر درآمد به تدریج کاهش و ارزش افزوده افزایش می‌یابد/ قیمت طلا ۳۸۷درصد افزایش یافت،مالیات ۵درصد

قائم مقام سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه باید به تدریج از نرخ مالیات بر درآمد کاسته و مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود، گفت: از سال ۸۷ تاکنون قیمت طلا حدود ۳۸۷ درصد، افزایش یافته اما نرخ مالیات بر ارزش افزوده از ۳ درصد به ۸ درصد رسیده است.

محمد قاسم پناهی در برنامه مناظره امروز با اشاره به نسبت درآمدها در ایران و کشورهای همسایه اظهار داشت:‌ نسبت درآمد مالیاتی به بودجه عمومی در ایران ۳۰ درصد و در کشورهای همسایه ۵۰ تا ۸۰ درصد و همچنین نسبت درآمد مالیاتی به هزینه جاری ۴۵ درصد و در کشورهای همسایه ۶۵ تا ۹۰ درصد است.

وی ادامه داد: سهم درآمدهای مالیاتی از تولید ناخالص ملی در ایران ۷ درصد و در کشورهای همسایه ۱۵ تا ۲۰ درصد است و در برخی کشورها ۳۰ درصد اعلام شده است.

قائم مقام سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه برنامه پنجم توسعه وظایفی را مشخص کرده که براساس آن حداکثر تا پایان برنامه باید هزینه‌های جاری از محل درآمدهای غیر نفتی تأمین شود، گفت: اقتصاد مقاومتی و تأکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه هم بر افزایش سهم درآمدهای مالیاتی بر بودجه است.

وی با اشاره به سابقه دریافت مالیات بر ارزش افزوده در دوره‌های مختلف گفت: تا قبل از سال ۸۲ مالیات بر ارزش افزوده از طریق دستگاه‌های مختلفی دریافت می‌شد که البته تا آن زمان این نوع مالیات، مالیات بر ارزش افزوده محسوب نمی‌شد.

پناهی تصریح کرد: در سال ۸۱ قانون تجمیع عوارض به تصویب رسید که براساس آن ۳ درصد مالیات از حدود ۲ هزار قلم کالا دریافت می‌شد.وی تصریح کرد: با تصویب قانون مالیات بر ارزش افزوده در برگیری دریافت مالیات بیشتر شد و در طول اجرای قانون پنجم توسعه نرخ مالیات بر ارزش افزوده به تدریج افزایش یافت.

قائم مقام سازمان امور مالیاتی با اشاره به ترکیب دریافت مالیات اظهار داشت: اصولاً در نظام‌های مالیاتی نرخ مالیات بر درآمد به تدریج کاهش و نرخ مالیات بر ارزش افزوده افزایش می‌یابد به همین دلیل در اصلاحیه قانون مالیات کاهش نرخ مالیات دیده شده و از طرفی دیگر متناسب با قانون مالیات بر ارزش افزوده بیشتر می‌شود.

*قیمت طلا در ۵سال گذشته ۳۸۷درصد و مالیات بر ارزش افزوده ۵ درصد
وی در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر اینکه به نظر شما چرا طلا‌فروشان موافق پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نیستند و آیا آنها نگران افزایش قیمت‌ها هستند، گفت: براساس آمار و ارقام به این سؤال پاسخ می‌دهم از سال ۸۷ تاکنون قیمت طلا حدود ۳۸۷ درصد، افزایش یافته اما نرخ مالیات بر ارزش افزوده از ۳ درصد به ۸ درصد رسیده که این رشد بسیار ناچیز است.

*نماینده طلافروشان: ما تابع قانون هستیم/ قانون نیازمند اصلاحاتی است
نماینده اتحادیه اصناف طلافروشان با اشاره به اینکه قانون باید در روند اجرا اصلاحاتی داشته باشد، گفت: ما تابع قانون هستیم و اگر این اصلاحات انجام شود بهترین شیوه مالیاتی خواهد بود.

پرویز محسن‌پور در جریان برگزاری تلویزیونی مناظره مالیات بر ارزش افزوده با اشاره به سند چشم‌انداز توسعه اظهار داشت:‌ ما باید طبق این سند کشور اول منطقه در حوزه‌های علمی و اقتصادی باشیم.وی افزود: اکنون نیمه از راه را رفتیم و امیدواریم در نیمه راه باقیمانده چشم‌انداز موفق شویم.

نماینده اتحادیه اصناف طلافروشان با اشاره به اینکه طبق فرمایشات مقام معظم رهبری باید نقشه علمی کشور تا چشم‌انداز توسعه‌ای تدوین شود، گفت: برای رسیدن به چشم‌انداز نیازمند نقشه جامع علمی در کشور هستیم.

وی افزود: در همین راستا اتحادیه صنف طلافروشان تلاش کرد، با استفاده از نظرات اندیشمندان و فرهیختگان گامی عملی در این راستا بردارند به طوری که مرکز توسعه دانش حقوقی و حقوق مالیاتی تأسیس شده است. محسن‌پور گفت: این اتفاق را به فال نیک می‌گیریم و به دیگر اصناف نیز پیشنهاد می‌کنیم تا در همین راستا این مرکز را تأسیس کنند.

وی با بیان اینکه متأسفانه در برخی موارد می‌بینیم به جای اینکه تعامل مؤثر وجود داشته باشد تقابل منفی داریم، گفت: امروز جامعه، دولت، مجلس و مردم کشور را نجات خواهند دارد و سازمان امور مالیاتی باید در همین خصوص از نظرات بخش خصوصی استفاده کند.

وی با اشاره به اینکه ما تابع قانون هستیم، گفت: قانون باید اجرا شود، اما ابهاماتی در قانون است که اگر رفع شود، در اجرا شیوه بهتری خواهد بود.نماینده اتحادیه اصناف طلافروشان در پاسخ به سؤال برنامه گفت: گزینه‌های در نظر گرفته شده افراطی است و متأسفانه به جای مطالعات اقتصادی از مطالعات هزینه‌ای استفاده می‌کنیم.

*ترکیه از اجرت طلا مالیات ارزش افزوده می‌گیرد نه اصل طلا/ مخالف قانون نیستیم مشکل نحوه اجراست
عضو شورای اصناف کشور با بیان اینکه در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده تاکید داریم، گفت: بحث عمده ما روی شیوه اجرای این قانون است.

رحیم حاج‌نایبی رئیس اتاق اصناف زنجان و عضو اتحادیه کشوری طلا و جواهر در برنامه مناظره تلویزیونی شبکه یک با بیان اینکه اگر قانون مالیات بر ارزش افزوده منحصر به طلا و جواهر شود ظلم مضاعف به قانونگذار است، اظهار داشت: همچنین این موضوع ظلم به صنف طلا‌فروشان و دیگر اصناف است زیرا اعتقاد به مالیات‌های مستقیم و اجرای درست مالیات بر ارزش افزوده داریم.

حاج‌نایبی با انتقاد از سوال پیامکی برنامه تصریح کرد: مالیات بر ارزش افزوده در کنار هزینه ساخت، اجرت ۲۵ درصد را شامل می‌شود و اصناف مخالف شفاف شدن درآمد‌ها با گرفتن مالیات بر ارزش افزوده نیستند.

وی تاکید کرد: عملکرد ما زیرنظر سازمان مالیاتی بوده و بحث عمده نحوه اجرا است. قانون مالیات بر ارزش افزوده برای توسعه اقتصاد کشور انجام می‌شود. قانونگذار بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری بر بسته شدن در چاه‌های نفت و گرفتن مالیات و تامین درآمد‌های کشور تاکید می‌کند.

به گفته عضو شورای اصناف نه تنها مخالف گرفتن مالیات بر ارزش افزوده نیستیم بلکه به اجرای درست آن تاکید داریم. طلا کالا نیست بلکه سرمایه است. کشور همسایه یعنی ترکیه طی سالهای اخیر به دومین صادر‌کننده طلا در جهان تبدیل شده و این قانون ۲۰ سال پیش در ترکیه وضع شد، اما امروز اصلاح شده و بر اجرت ساخت آن مالیات اخذ می‌شود و نه بر اصل آن.

حاج نایبی ادامه داد: طلا در حال حاضر با توجه به تحریم‌ها نقش پول نقد را بازی می‌کند و چطور می‌شود که اصرار بر گرفتن مالیات بر ارزش افزوده از اصل آن داریم.عضو اتحادیه کشوری طلا و جواهر با اشاره به سوال مناظره گفت: گرفتن مالیات بر ارزش افزوده به کاهش رغبت خریداران تاثیر گذاشته و می خواهیم که طلا گران نشود.

*پورابراهیمی:ابهامات قانون مالیات بر ارزش افزوده با استفساریه باید برطرف شود/ پناهی:اگر صدور فاکتور رواج داشته باشد مشکلی به وجود نمی‌آید

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مناظره بر ابهام قانون مالیات بر ارزش افزوده اشاره و راهکار آن را ارائه استفساریه عنوان کرد، اما قائم مقام سازمان مالیاتی به این ابهامات را پاسخ داد.

در ادامه مناظره محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به جلسات برگزار شده با اصناف در مرکز پژوهش‌های مجلس اظهار داشت:‌ نتایج این جلسات این شد که قانون مالیات بر ارزش افزوده نیازمند نظام جامع اطلاعاتی است، ولی ما نمی‌توانیم به طور کامل قانون را اجرا کنیم.

وی افزود: در کشورهایی که قانون را اجرا کرده‌اند، ابتدا این بانک اطلاعاتی شکل گرفت و اگر این سامانه اطلاعاتی نباشد، در اجرا به مشکل برخواهیم خورد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه باید تمام فرایند خرید و فروش‌ها در این سامانه به ثبت برسد، تصریح کرد: طلا‌فروشان و فعالان صنف طلا با پرداخت مالیات واردات شمش و یا تولید طلا در داخل مشکلی ندارند، اما چون امکان دارد شمشی که به مصنوعات طلا تبدیل شده مجدداً به شمش تبدیل و دوباره به محصول دیگری تبدیل شود، این ابهام وجود دارد که آیا باز هم باید مالیات پرداخت شود.

وی گفت: قانون در این زمینه سکوت کرده و الان این ابهام نیازمند استفساریه است؛ القای اینکه عامل اصلی مشکلات پرداخت مالیات بر ارزش افزوده تنها افشای اطلاعات است درست نیست، زیرا ابهاماتی وجود دارد که یکی از مصادیق آن عدم ورود سامانه جامع اطلاعاتی است.

پورابراهیمی با اشاره به ابهام دیگر مالیات بر ارزش افزوده گفت: به عنوان مثال اگر کسی طلا به صورت امانی به کسی بدهد و خواستار تبدیل آن به طلای دیگری شود در این بین با اجرای فرایند تسهیل طلا باز هم باید مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شود؟

وی ادامه داد: سازمان امور مالیاتی می‌گوید، چون قانون مقرر کرده از طریق فروش‌ها ۸ درصد مالیات باید دریافت شود، ما موظف به دریافت آن هستیم.

پناهی قائم مقام سازمان امور مالیاتی در مورد ابهامات مطرح شده توسط پورابراهیمی در ابعاد دیگر در این جلسه گفت: در جلسه مطرح شد که طلا کالا نیست، بلکه سرمایه است، اما در توضیح این مسئله باید بگویم مرکز پژوهش‌های مجلس یک و نیم سال این موضوع را بررسی کرد که نتیجه آن در صحن مجلس قرائت شد؛ براساس این مطالعات طلا یک کالا است و در قانون مالیات بر ارزش افزوده این کالا مشمول دریافت مالیات است.

وی با اشاره به فرایند مالیات بر ارزش افزوده گفت: در این فرایند مالیات به مرحله بعد منتقل شده و در نهایت مالیات را مصرف‌کننده نهایی باید پرداخت کند. پناهی تصریح کرد: به عنوان مثال اگر ۱۰ کیلو طلا آب شود، مالیات بر ارزش افزوده صرفاً از اجرت ساخت مجدد دریافت می‌شود.

قائم مقام سازمان مالیاتی ادامه داد: اگر فردی ۱۰ کیلو طلا وارد کند ۸ درصد مالیات بر ارزش افزوده در گمرک از وی اخذ می‌شود و وقتی این طلا به تولیدکننده و یا سازنده طلا به فروش می‌رسد، مالیات به مرحله بعد منتقل می‌شود؛ تولیدکننده پس از ساخت طلا آن را به بنکدار می‌فروشد و مابه‌التفاوت مالیات پرداختی به واسطه قبلی را محاسبه و مالیات خود را مشخص کرده و در زمان فروش از بنکدار دریافت می‌کند.

وی افزود: بنکدار هم پس از فروش به ویترینی مابه‌التفاوت را محاسبه و مالیات را به او منتقل می‌کند و در نهایت مالیات توسط مصرف‌کننده نهایی پرداخت می‌شود.

پناهی تأکید کرد: در صورت طی شدن این فرایند به هیچ میزان مالیات پرداختی سه برابر نمی‌شود؛ چون در صنف طلافروشان در ارائه فاکتور کم‌لطفی می‌شود و معمولاً فاکتور داده نمی‌شود این مشکلات به وجود می‌آید.

وی گفت: قیمت کل طلا به اضافه ۷ درصد سود فروشنده نهایی به علاوه ۵ تا ۲۵ درصد اجرت ساخت محاسبه شده و در نهایت ۸ درصد از کل این رقم به عنوان مالیات بر ارزش افزوده تعیین می‌شود و اگر در فاکتور همه این فرایند لحاظ شود و فاکتور رواج داشته باشد این مسائل به وجود نخواهد آمد.

پور ابراهیمی: مالیات ارزش افزوده فقط یکبار باید دریافت شود/ حاج‌نایبی: مشکل در سازمان مالیاتی است/ *پناهی: صدور فاکتور مشکل را حل می‌کند

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: مشکل مالیاتی کشور با اصلاح نظام مالیاتی و تصویب قانون مالیات برمجموع درآمد برطرف می شود. رحیم حاج نایبی در برنامه مناظره که در حال پخش است گفت: در نظام مالیات بر ارزش افزوده فروشنده باید مالیات مورد نظر را به عنوان صورت‌حساب از مشتری نهایی دریافت کند.

وی ادامه داد: اما بحث ما در اینجاست که اولین فروشنده باید این مالیات را اخذ کند، ولی مشکل در مراحل بعدی نیز مالیات بر ارزش فزوده اخذ می‌شود.

محمد‌رضا پورابراهیمی با اشاره به صحبت‌های حاج نایبی گفت: ما در قانون گفته‌ایم که مالیات بر ارزش افزوده تنها یک بار و آن هم از فروشنده اول اخذ خواهد شد و در مراحل بعدی مالیات بر اجرت و سود محاسبه می‌شود.وی ادامه داد: افشای اطلاعات با صدور فاکتور می‌تواند بسیاری از این مشکلات را برطرف کند.

حاج نایبی با اشاره به صحبت‌های پورابراهیمی گفت: اگر از بحث مالیات بر ارزش افزوده در صنف طلا خارج شویم و نگاهی به آهن‌فروشان بیندازیم هم‌اکنون سه تولید‌کننده عمده فولاد در کشور وجود دارد که این تولید‌کنندگان نیز کالاهای خود را در بورس کالا عرضه می‌کند.

وی ادامه داد: وقتی ما می‌گوییم تولید‌کننده خودرو ۸ درصد مالیات بر ارزش افزوده را محاسبه و از خریدار خودرو اخذ ‌کند به این مفهوم است که تولید‌کننده فولاد نباید مالیات بر ارزش افزوده بدهد.

وی گفت: ما می گوییم مشکل در سازمان امور مالیاتی است به طوری که سازمان امور مالیاتی باید قانون را به نحو صحیح اجرا کند.حاج نایبی با اشاره به اینکه آهن‌فروش نمی‌تواند خودش آهن را تولید کند گفت: در قانون آمده اولین فروشنده باید مالیات را اخذ کرده و به دولت پرداخت کند بنابراین تولید‌کننده آهن اخذ‌کننده اول نیست.

پناهی قائم‌مقام سازمان امور مالیاتی در واکنش به صحبت‌های حاج نایبی گفت: همانطور که من نیز تاکید کردم با صدور فاکتور این مشکل برطرف می‌شود به طوری که تمام زنجیره باید فاکتور را نوشته و به خریدار و فروشنده بعد تحویل دهد.

در ادامه برنامه مناظره جمشید پژویان با اشاره به صحبت‌های مطرح شده گفت: در دنیا مالیات بر مصرف زمان زیادی است که اجرا می‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: هدف از گرفتن این مالیات اول جلوگیری از مالیات مضاعف است به این معنی که اگر تولید‌کننده پنبه یکبار مالیات بر ارزش افزوده را دارد دیگر احتیاجی نیست که تولید‌کننده لباس نیز این مالیات را پرداخت کند. از این جهت طراحی این مالیات مورد اقبال همه کشورها قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه عوامل اقتصادی در چرخه اقتصاد کشور فعال هستند گفت: در گذشته مالیات توسط شرکت‌ها پرداخت می‌شد به طوری که شرکت‌ها یک حساب مشخص داشتند و مامور سازمان مالیات به راحتی می‌توانست این مالیات را محاسبه و از شرکت‌ها اخذ کند.

وی گفت: مالیات بر ارزش افزوده قرار بود جایگزین مالیات بر مصرف و مالیات بر مشاغل شود به طوری که هیچ کس تصور نمی‌کرد چنین مشکلی پیش آید.

پژویان تصریح کرد: من فکر می‌کنم مشکل اصلی ما اصلاح کلی نظام مالیاتی است. اگر قانون مالیات بر مجموع درآمد تصویب شود درآمد اصناف و مشاغل نیز شفاف و مشکل حل خواهد شد.

حاج‌نایبی: مالیات از اصل طلا باید در بنکداری گرفته شود/ پناهی:بنکداران طلا مالیات نمی‌دهند

قائم مقام سازمان امور مالیاتی گفت: هیچ بنکدار طلا مالیات برارزش افزوده خود را پرداخت نمی کند.

رحیم حاج‌نایبی در پاسخ به سوال یکی از حضار گفت: بر اساس ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی مردم معاف از مالیات بر ارزش افزوده هستند.وی ادامه داد: طلا معافیت ندارد، بنابراین باید مالیات بر ارزش افزوده آن پرداخت شود.حاج‌نایبی با اشاره به اینکه مالیات بر طلا یک بار در بنکداری پرداخت خواهد شد، گفت: مالیات بر ارزش افزوده در مراحل بعد بر سود و اجرت گرفته می‌شود.

*هیچ بنکداری مالیات ارزش افزوده نمی‌پردازد

پناهی در واکنش به صحبت‌های حاج نایبی گفت: هیچ بنکداری متاسفانه مالیات خود را پرداخت نمی‌کند.

وی ادامه داد: وقتی یکبار از طلا مالیات بر ارزش افزوده اخذ می‌شود در مراحل بعد بر اجرت و سود نیز باید این مالیات گرفته شود، اما سوال اینجاست اگر این طلا دوباره آب شود، آیا مالیات بر ارزش افزوده می‌خواهد یا خیر که باید گفت در بنکداری این مالیات باید گرفته شود، اما در مراحل بعد نیز در اجرت و سود دوباره مالیات بر ارزش افزوده محاسبه می‌شود.

وی با اشاره به فروش سکه گفت: در مورد سکه بر اساس روندی که کشورهای همسایه داشته‌اند مالیات بر ارزش افزوده فقط یک بار و آن هم زمانی که سکه در بانک مرکزی است مالیات بر ارزش افزوده‌اش محاسبه و پرداخت می‌شود و در جریان خرید و فروش سکه در بازار لزومی به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نیست.

محسن پور: نظر بخش خصوصی برای اصلاح قانون گرفته نشد/پورابراهیمی: وضعیت نگران کننده ابرا مالیات طلا فروشان

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ۳۰۰ تن گردش طلا در کشور وجود دارد و ۱۵۰۰ نفر مالیات ابراز نکردند و ۴ هزار نفر برای سه ماه ۱۰۰ هزار تومان ابراز کردند که نگران کننده است. ررحیم حاج نایبی مشاور اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه در این کشور برای تولید و تولیدکننده ۳۳ نوع عوارض محلی، منطقه‌ای و ملی گرفته می‌شد اظهار داشت: قرار بود همه این عوارض تجمیع شود و مالیات بر ارزش افزوده گرفته شود.

وی تأکید کرد: همه خرید و فروش‌هایی که در این بخش انجام شده شرکت‌های حقوقی بوده‌اند که برخی از آنها وابسته به نهادهای مختلف هستند.

همچنین در ادامه پناهی قائم مقام رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: باید اول مشخص شود کجای قانون گفته است که مالیات بر ارزش افزوده از اصل کالا در مرحله اول گرفته شود و باید کالاهایی که فروخته می‌شوند با فاکتور باشد.

محسن‌پور دیگر شرکت کننده در مناظره و رئیس مشاوران مالیاتی اتحادیه طلا با اشاره به اینکه هیچ قانونی بی‌نقص نیست، گفت: سؤالی از آقای پناهی داریم که چرا در نیمه دوم سال ۹۲ که مهلت قانون مالیات بر ارزش افزوده به پایان رسیده بود و تمدید شد، نظرات بخش خصوصی خواسته نشد.

وی ادامه داد: انتظار این بود که اصلاحات حداقلی با هماهنگی بخش غیردولتی انجام می‌گرفت. امروز اگر ایرادها گفته نشود، در آینده به از دست رفتن فرصت‌ها غبطه می‌خوریم و نیز در ارزیابی‌ها و گزارش‌های اقتصادی سالانه که به مردم داده می‌شود، مشکل ایجاد خواهد و تلاطم داریم.

به گفته عضو اتحادیه کشوری طلا و جواهر، افرادی که مالیات خوب پرداخت می‌کنند مانند کارگران و کارمندان و به نوعی اجبار و اصول در آن حاکم است، اگر نظام مالیاتی نیز به صورت اصولی اجرا می‌شد اکنون اینگونه نبود و شاید مقصر اصلی سازمان امور مالیاتی باشد، اما آنها نیز مجری قانون هستند و ما نیز می‌خواهیم کمک کنیم.

محسن پور افزود: به همین منظور مرکزی پژوهشی راه‌اندازی شده و به صورت ملی اداره می‌شود که اگر خواهان شفاف شدن درآمدشان نبودند، ایجاد نمی‌شد. در اینکه باید مالیات داده شود شکی نیست، اما ای کاش در اجرا اگر ایرادی وجود دارد گوش شنوا نیز باشد.

وی تأکید کرد: از مجلس نیز گلایه داریم که چرا قانونی که به پایان رسیده و تا پایان سال ۹۳ تمدید شده است چرا یک خط اصلاحیه در خصوص آن ارائه نشده است.

پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در ادامه با اشاره به قوانین آزمایشی و نقاط ضعف و قوت آن بیان داشت: مجری قانون، دولت است و در حال حاضر نیز اشکالات این قانون در حال احصاء شدن بوده و چندین جلسه با طلافروشان داشتیم که نسبت به مشکلات آن ورود کردیم.

وی تأکید کرد: قانون مالیات بر ارزش افزوده نیازمند اصلاح است و نکته مهم این بوده که سالانه ۳۰۰ تن گردش طلا در کشور وجود دارد و ۲۰ هزار نفر در صنف طلافروشی فعال هستند اما ابراز مالیات نگران‌کننده است، طبق گزارش‌ها ۱۵۰۰ نفر مالیاتی ابراز نکرده‌اند و ۴ هزار نفر طی سه ماهه مالیات ارزش افزوده خود را ۱۰۰ هزار تومان ابراز کردند.

به گفته پورابراهیمی گردش عظیم مالی در مجموع مالیاتی حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان به همراه دارد که با اعداد اولیه همخوانی ندارد و باید عملکردها در بخش دولتی و اصناف دوسویه دیده شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اصلاحات قانونی و ابهامات باید رفع شده و در کنار آن نظام جامع مالیاتی اطلاعات خود را به روز کند و اگر خرید و فروشی انجام می‌شود مشخص شود.

همچنین جمشید پژویان استاد دانشگاه علامه گفت: بحث نسیه و فروش آن جای ابهام ندارد و همه براساس سود تصمیم‌گیری می‌کنند اکنون ۷ درصد تولید ناخالص داخلی از مالیات گرفته می‌شود و به غیر از دو کشور ثروتمند نفتی حاشیه خلیج فارس، نزدیک به این موضوع را در هیچ کجای دنیا پیدا نمی‌کنید. از این ۷ درصد تولید ناخالص ۵۰ درصد سهم مالیات شرکت‌ها بوده و از این ۵۰ درصد نیز ۷۰ آن مربوط به چند شرکت دولتی است. در حقیقت از این جیب به آن جیب برای دولت است.

وی تأکید کرد: مالیات دستمزد و حقوق‌بگیران ۱۱ درصد است و معلوم نیست بقیه را چه کسی می‌دهد. در حال حاضر پرداخت مالیات بر ارزش افزوده برای بعضی‌ها سخت است و نمی‌دهند، ما باید انصاف و عدالت مالیاتی درنظر گرفته شود و این موضوع غیر از اصلاحاتی بوده که باید در قانون اعمال شود.

پژویان تأکید کرد: اگر مالیات در مجموع درآمد اجرا می‌شد نه تنها همه مباحث شفاف شده مناقشات در خصوص مالیات از بین می‌رفت بلکه هر حقوق‌بگیر و فروشنده مالیات می‌پرداختند و خود به خود شفاف و به صورت مرتب ارائه می‌شد.

پناهی: پرداخت طلافروشان از زمان اجرای مالیات ارزش افزوده ۷۲ میلیارد تومان است/ اصلاحیه قانون به دولت می‌رود

قائم مقام سازمان امرو مالیاتی گفت: ابهامات قانونی ارتباطی به سازمان امور مالیاتی ندارد و این موارد به عنوان اصلاحیه به دولت ارسال خواهد شد.

محمدقاسم پناهی در مناظره تلویزیونی امروز با موضوع مالیات بر ارزش افزوده طلا با تأکید بر اینکه اصلاح قانون مالیات مجموع‌درآمد در شورای راهبردی مالیاتی مراحل پایانی را طی می‌کند، گفت: ابهامات قانونی ارتباطی به سازمان امور مالیاتی ندارد و این موارد به عنوان اصلاحیه به دولت ارسال خواهد شد.

وی افزود: در روش اجرا، هرگونه اشکالی باشد رفع می‌کنیم، حتی در این زمان نشست‌هایی با طلافروشان، مرکز پژوهش‌ها، مجلس و سازمان امور مالیاتی برگزار شده اما از طرف طلا‌فروشان برخی موارد تفاهم نقض شده است. قائم مقام سازمان امور مالیاتی تأکید کرد: طلافروشان فاکتورهای بین بنکدار و سازنده را ارائه نکرده‌اند و آمار واقعی به ما نداده‌اند.

وی گفت: از زمان اجرای مالیات بر ارزش افزوده طلافروشان تنها ۷۲ میلیارد تومان پرداخت کرده‌اند، یعنی به طور متوسط هر طلا فروش روزی ۱.۵ گرم طلا به ما ابراز کرده‌اند.

در ادامه این مناظره، رحیم حاج‌نایبی با بیان اینکه در دولت برای پرهیز از انحصار، شورای رقابت و برای جلوگیری از رانت، بورس نهادینه شد، گفت: چرا در قانونی که ایراد هست سازمان امور مالیاتی پاسخ می‌دهد؟

به گزارش فارس، پژویان نیز در پاسخ به سؤالی در خصوص مالیات بر عایدی گفت: در دنیا مالیات بر سرمایه گرفته می‌شود اما مالیات بر عایدی فرق می‌کند، به عنوان مثال؛ یک مسکن براساس نرخ تورم افزایش قیمت پیدا می‌کند اما برخی واحدهای مسکونی علاوه بر نرخ تورم به دلیل تغییرات محیطی از جمله احداث یک اتوبان و بلوار در کنار آن، افزایش قیمت بیشتری دارد و درآمد ناشی از خدمت موجب دریافت مالیات عایدی می‌شود.

وی افزود: در این خصوص قانون داریم، اما به طور دقیق اجرا نمی‌شود. در این خصوص محمدرضا پورابراهیمی تأکید کرد: مالیات جی‌تی‌ُسی‌ به عنوان مهمترین بند قانون مالیات‌های مستقیم در کمیسیون اقتصادی مجلس در حال بررسی است.

براساس این گزارش، پناهی در پاسخ به این سؤال که چرا در خصوص مالیات بین اصناف تبعیض قائل می‌شود، گفت: اصولاً در قانون مالیات ارزش افزوده، قابل تبعیض نیست و برای اصناف از سال دوم و برای طلافروشان نیز از سال سوم که شامل ۱۹ رسته می‌شود، تنها فروشندگان و سازندگان اقدام به اجرای قانون کرده‌اند.

وی افزود: مابقی اصناف نیز طی فراخوان در آینده براساس قانون مالیات ارزش افزوده خواهند پرداخت.پورابراهیمی در پاسخ به سؤالی درباره دلایل برگزاری جلساتی برای توافق با اصناف با وجود الزامات قانونی گفت: اساساً اجرای قانون نیازمند توافق نیست، اما در نحوه اجرا مثلاً در طلافروشان و آهن‌فروشان نیازمند اصلاحاتی هستیم.

حاج‌نایبی نیز در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا طلافروشان مایل به صدور فاکتور برای همکاران نیستند، گفت: در شهر تهران ۴ هزار طلافروش و در کل کشور ۳۶ هزار واحد طلافروشی وجود دارد و کم‌لطفی است که بحث بنکدار را به خیل عظیم طلافروشان ارتباط دهیم.

حاج‌نایبی درباره دلایل عدم صدور فاکتور برای همکاران در صنف طلافروشان پاسخ مشخصی نداد.

محسن‌پور نیز به عنوان نماینده طلافروشان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه طلافروشان چه اصلاحاتی را مدنظر دارند که به نفع‌شان باشد؟ گفت: بحث انتفاع صنفی را مطرح نکردیم و درخواست ما شفافیت قانون است.

۷۲ درصد مخاطبان مناظره تلویزیونی مالیات بر ارزش افزوده معتقدند طلافروشان می‌خواهند درآمدشان با پرداخت این مالیات شفاف نشود.

در ادامه مناظره تلویزیونی مالیات بر ارزش افزوده مخاطبان در پاسخ به سؤال پیامکی «به نظر شما چرا طلافروشان با پرداخت مالیات بر ارزش افزوده مخالفت می‌کنند؟» بیش از ۷۲ درصد به گزینه می‌خواهند درآمدشان شفاف نشود رأی مثبت داده و بیش از ۲۷ درصد به گزینه می‌خواهند طلا گران نشود، رأی مثبت دادند.

حاج نایبی: چرا از سکه یکبار مالیات گرفته می‌شود از طلا چند بار؟/ پناهی: چون فاکتور نمی‌دهید

قائم مقام سازمان امور مالیاتی در پاسخ به صحبت حاج نایبی مبنی بر اینکه چرا از فروشنده طلا تنها مالیات بر ارزش افزوده اجرت دریافت نمی‌شود، گفت: قانون چنین اجازه‌ای به ما نمی‌دهد و در صورت اصلاح قانون از آن تبعیت می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در ادامه مناظره امروز محمد‌قاسم پناهی و رحیم حاج نایبی به مناظره دو نفره پرداختند.

پناهی گفت: معمولا اصناف نسبت به اجرای قوانین مالیاتی اعتراضاتی دارند که البته این به معنای اجرا نکردن قانون نیست بلکه در روش اجرا مسائلی مطرح می‌شود.

وی افزود: به همین دلیل ما نشست‌های متعددی با اصناف داشته‌ایم و راهکارهای اجرایی را در محدوده قانون تفاهم کردیم اما این تفاهمات نباید به گونه‌ای باشد که خارج از قانون تعیین شوند.

مجری برنامه از حاج‌نایبی پرسید: چرا طلافروشان مالیات بر ارزش افزوده نمی‌دهند؟ حاج نایبی پاسخ داد این سوال غلط است و ما قطعا تابع قانون مالیات می‌دهیم.

حاج نایبی عضو شورای اصناف کشور تصریح کرد: تمام حرف ما این است که فروشندگان نهایی طلا به جای اینکه بر اصل ارزش طلا مالیات بدهند بر اجرت مالیات بدهند؛ سهم اصناف از تولید ناخالص داخلی ۱۷ درصد است و ۳ میلیون واحد صنفی در کشور وجود دارد که همه آنها مالیات پرداخت می‌کنند.

حاج نایبی با اشاره به اصلاح قانون مالیات‌ها و کاهش نرخ آن از ۶۰ درصد به ۲۵ درصد گفت: قبل از این اقدام ما بارها گفتیم که این نرخ بالاست و باید کاهش یابد و در صورتی که این کار انجام شود میزان مالیات‌ها بیشتر خواهد شد اما عده‌ای می‌گفتند اگر این میزان کم شود میزان مالیات‌های پرداختی کاهش می‌یابد اما دیدیم که این اتفاق نیفتاد.

عضو شورای اصناف کشور گفت: چرا وقتی بانک مرکزی سکه ضرب می‌کند تنها یکبار از آن مالیات دریافت می‌شود اما برای فروشنده طلا چند بار باید پرداخت مالیات انجام شود.

وی افزود: بر اساس قانون ۱۰ درصد از درآمد مالیاتی باید برای آموزش مودیان مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی هزینه شود، اما چرا سازمان امور مالیاتی تاکنون این مبلغ را هزینه نکرده است؟

پناهی پاسخ داد: این مبلغ ۱۰ درصد نیست، بلکه یک در هزار است و ما از ابتدا تاکنون این درآمد را برای تبلیغات و آموزش مودیان هزینه کرده‌ایم، هم‌اکنون نیز قراردادی با دانشکده امور اقتصادی منعقد کرده‌ایم تا به اصناف آموزش دهیم.

وی تصریح کرد: در همین لحظه اعلام می‌کنیم همه اصناف در سراسر کشور می‌توانند در دوره‌های آموزشی به صورت رایگان شرکت کنند اما متاسفانه اصناف از این دوره‌های آموزشی استقبال خوبی نکرده‌اند.

قائم‌مقام سازمان امور مالیاتی در مورد دریافت مالیات بر ارزش افزوده تنها از سود اجرت گفت: باید قانون به ما چنین اجازه‌ای بدهد و ما نمی‌توانیم تنها از اجرت مالیات اخذ کنیم. اگر قانون اصلاح شود ما تبعیت می‌کنیم.

وی اضافه کرد: در حال حاضر در چرخه خدمات تنها از خدمات مالیات بر ارزش افزوده دریافت می‌کنیم و اگر طلایی مجددا آب شده و به طلای دیگر تبدیل شود تنها از اجرت مالیات دریافت می‌شود، اما در این فرآیند بنکدار باید فاکتور صادر کند زیرا ملاک عمل ما فاکتور‌های صادر شده است.

وی تاکید کرد: این نظم‌ باید از چرخه واردات تا مرحله فروش نهایی وجود داشته باشد و اصناف و فعالان صنف طلا باید این چارچوب را رعایت کنند.

وی گفت: در حال حاضر بنکدار از ذات طلا مالیات نمی‌دهد و تنها در اجرت مالیات می‌پردازد و به همین دلیل ویترینی‌ها به بنکداران اعتراض می‌کنند.

حاج‌نایبی گفت: بر اساس قانون اگر فاکتور صادر نشد ۲۵ درصد از قیمت طلا باید مالیات اخذ شود.

پناهی گفت: ما اعلام کردیم اگر فاکتور صادر شود، بنکدار بر اساس خدمتی که ارائه می‌دهد باید مالیات بدهد اما وقتی فاکتور در اختیار ما قرار نمی‌گیرد چطور می‌توانیم درآمد به دست آمده را شناسایی و بر اساس آن مالیات را محاسبه کنیم.

عضو شورای اصناف کشور با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی از درآمد سالهای گذشته هم می‌خواهد مالیات بگیرد در حالی که طبق قانون تجارت تنها ۱۰ سال اسناد و مدارک باید نزد فعال اقتصادی باقی بماند گفت: قانون تجارت ۱۰ سال را تعیین کرده و سوال من این است که در صورت ارایه اظهار‌نامه مالیاتی تا چه زمانی اظهار‌نامه و اسناد ارائه شده توسط سازمان مالیاتی بررسی و اعلام‌نظر می‌شود.

پناهی گفت: زمان مشخصی وجود ندارد و قانون این مسئله را تعیین کرده اگر بر اساس اظهار‌نامه ارائه شده به عنوان مثال درآمد فرد ۱۰۰ واحد باشد و پس از مدتی بررسی‌های سازمان نشان دهد، درآمد ۵۰۰ واحد بوده ما وظیفه داریم، برای ۴۰۰ واحد دیگر اسناد و مدارک بخواهیم.

وی تاکید کرد: درخواست مجدد اسناد و مدارک در صورتی است که در درآمد اظهار شده توسط مودی کتمان شود؛ وقتی مالیات توسط مودی ابراز نمی‌شود مجبور به اعمال مالیات علی‌الراس هستیم و هر کسی در این روش با مشکل مواجه شد ما مسئول هستیم و به شکایت او رسیدگی خواهیم کرد.
 
علی شیرازی
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۰:۳۱:۱۲
تو این مملکت به جز کارمندا که مالیاتو قبل از اینکه حقوق بگیرن پرداخت میکنند شاید فقط 5% کسبه بطور شفاف مالیات پرداخت میکنند.. (2226983) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۱:۳۰:۱۲
شما کارمندهای دولت کشتید ما را
شما که حقوقتان از نفت و مالیات است به گفته خود دولت راندمان کاریتان 20 دقیقه در روز است
تعداد زیادی بدون ازمون و رانت رفتید
خیلیها اضافه هستند
شما که از جیب مردم حقوق میگیرید مالیات دادنتان هم از جیب مردم است
مشکل کشور همین بدنه عریض و طویل ادارای است
لطفا شماها دیگر سکوت کنید (2227041) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۲:۱۸:۵۱
همه که کارمند دولت نیستند.
عمدتا کارمند بخش خصوصی هستیم، نه به پول نفت کاری داریم، نه رداندمان 20 دقیقه س... اتفاقا رانتی هم نرقتیم، از وام ها و امتیازهای کارمندهای رسمی دولت هم بی بهره ایم.
با این حال اگه شما دوست داری و خیلی حسرت کار ما رو داری بیا همکار ما شو! حقوق 1/5 میلیون، اجاره 900 تومن! (2227104) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۲:۳۷:۱۲
آقای عزیز ! گیریم که سخن شما درباره کارمندای دولت درسته باشه! درباره کارمندان و کارگران بخش خصوصی چه حرفی خواهید زد؟! کسانی که بدون پارتی به سرکار رفته اند از اول صبح تا آخر شب کار می کنند و وقت سرخاراندن ندارند و حقوقشان کفاف زندگی شان را نمی دهد. اینها باید مالیات بدهند اما شما نباید بدهید؟؟ (2227132) (alef-13)
 
سینا
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۲:۴۴:۳۸
معلومه تا حالا یه ریال هم مالیات ندادی که اینقد آتیش گرفتی.
چوبو که بلند میکنی....!!! (2227154) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۰۰:۴۸
درست است كه دولت ما دولتي فربه و كم تحرك است و به اندازه كل جمعيت كاركنان دولت ژاپن در ايران فقط مدير دولتي داريم. اما اين هم درست نيست كه بگوييد با رانت و بدون آزمون استخدام شده اند يا اينكه بگوييد از جيب مردم حقوق مي گيريد اين يعني چه؟ ضمنا فرض بگيريم سخن شما درباره كاركنان دولت درست باشد درباره كارگران مظلوم كه مالياتشون قبل از واريز حقوقشان گرفته مي شود چه مي گوييد؟ كارگراني كه هميشه هشتشون گروي نهشونه. قبول كنيم كه در كشور ما شفافيت اقتصادي وجود ندارد و هيچگاه نتوانسته ايم درآمد واقعي افراد را مشخص كنيم و متناسب با آن سطح درآمد ماليات از افراد بگيريم. يكي از دلايل مهم افزايش ضريب جيني و فاصله طبقاتي. همين عدم شفافيت اقتصادي است. دولت بايد با ابزار مختلفي كه در دست دارد مثل اطلاعات اصناف مختلف. سازمان ثبت اسناد و املاك كه البته در اختيار قوه قضاييه است درباره مالكيت املاك و مستغلات. حساب بانكي افراد. مالكيت خودرو ... حتي به نام همسر افراد. اطلاعات شفافتري از اقتصاد به دست بياورد . مسلما توزيع نقدي يارانه ها بين همه مردم ناعادلانه است. چطور ممكن است شخص ثروتمندي كه خود . همسر و فرزندانش هر كدام خودروي شخصي خود را دارند يارانه بنزين خانوار كم درآمدي كه حتي يك خودرو ندارند را ببلعد و در سال چندين سفر بروند؟ (2227178) (alef-13)
 
ﻣﺼﻂﻔﻲ
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۱۷:۲۶
ﺷﻤﺎ ﺭاﻧﺪﻣﺎﻧﺘﻮﻥ ﭼﻘﺪﻩ اﺳﺘﺎﺩ ﻃﻼ ﻓﺮﻭﺵ. ﻳﻌﻨﻲ ﻣﻌﻠﻢ و ﭘﺮﺳﺘﺎﺭ و ﭘﻠﻴﺲ و ﭘﺴﺘﭽﻲ و ...ﻫﻴﭻ ﻛﺎﺭﻱ ﻧﻤﻴﻜﻨﻦ و ﻫﻤﻪ ﺩﺳﺘﺸﻮﻥ ﺗﻮﻱ ﺟﻴﺐ ﺷﻤﺎﺳﺖ? ﺩﻟﻢ ﺳﻮﺧﺖ ﺑﺮاﺕ. (2227216) (alef-13)
 
ناشناش
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۴:۴۵:۲۰
حداقل مثل بازاریا کلاه سر مردم نمیزاریم .. . بهتره شما ساکت باشید. (2227350) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۸ ۱۲:۴۳:۳۱
تند نرو
پول نفت است که در این مملکت می چرخد. وگرنه حضرتعالی اگه همین کارمند دولت نباشد فروشت چقدر است؟
در ثانی شغل حضرتعالی نیز چندان وجهی در میان مردم ندارد و پاکدستیتان شهره است.
راستی کار آفرین نمونه حضرتعالی به چه کاری مشغولی؟! (2228527) (alef-13)
 
!!!
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۲:۱۲:۵۳
من کاری به گارمند ندارم ولی توی این مملکت این حقوق بگیره که عملا مالیات میده حالا از شغلی که میخواهد باشد مالیات اصولا باید از درآمد گرفته بشه ولی تو کشور ما حقوق بگیر یک بار هنگام گرفتن حقوق مالیات میده یکبارهم موقع خرید و گرفتن خدمات و عملا فروشنده و اون واحد صنفی که خدمات میده مالیات پرداخت نمیکنه چون چند درصد اضافه رو هم جداگانه میکشه رو غاکتور آخه این چه قانونیه قشر حقوق بگیر باید بالای 16درصد مالیات بده بقیه هم مالیات درآمد خودشون رو که نمیدهند هیچ مالیات 8درصد رو هم از تو جیب دیگران بیرون میکشند که خدا از باعث بانی وبنیانگذارش نگذره این چه سیستمی هست ما نمیدانیم درصورتی که اون هشت درصد رو باید واحد صنفی از درآمد خودش پرداخت کنه پس میبینیم حقوق بگیر دوبار مالیات میده (2227083) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۵:۳۸:۰۸
يك كارى ميكنند جواهر فروشيها و طلا فروشيها هم ميشوند زير زمينى هرچند كه حتما تعداد زيادى زير زمينى وناشناس هم وجود دارد ! راه ماليات گرفتن از مردم اين نيست ! كشور ما روى درياى نفت و گاز است و اين روزگار ملتش ميباشد . متاسفم از اقتصاددانان در برنامه (2227427) (alef-10)
 
بيژن چشمه خاور
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۰۹:۳۷
اقاي كارمند !!
ايا مييدونيي كه 8 درصد حقوقت روي هوا داره دوباره برمييگرده توي صندوق دولت ؟؟
اينو ميدوني كه :
ماليات ارزش افزوده در معنا , ماليات بر مصرف است
يعني عمر و روزي را خدا ميده ولي بنده خدا بابت هر روز كه زنده موندي از انچه مصرف كردي ماليات ازت ميگيره (2227194) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۴:۳۷:۴۳
در ژاپن 300 هزار کارمند دولتی به جامعه ای با 140 میلیون نفر جمعیت وتولید ناخالص داخلی 11 برابر ایران بر حسب برابری نرخ ارز خدمات می دهد در ایران 2.7 میلیون کارمند وجود دارد براستی چرا باید ما نفت وگاز و....همراه با مالیات مستقیم وغیر مستقیم وارزش افزوده وتورمی بدهیم تا شما حقوق بگیرید ؟بعد هم ژست بگیرید که ما مالیات می دهیم می دهید تا دولت 20 برابرش کنید تا به عنوان حقوق به شما بدهد ما چرا باید برای رفاه شما مالیات بدهیم (2227334) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۵:۲۷:۰۹
مزد ميگيرند براى يك ساعت كار مفيد يعنى حقوق و مزايا و وام و اضافه كار و خانوار و حق مسكن و حق اولاد و حق بيمه و بازنشستكى و چه وچه تازه بعد از ٣٠ سال كار هم حقوق دارند و بعد از رفتن به رحمت الهى بازماندگان حقوق دارند ...... ميگويند ماليات هم ميدهند ! هه هه هه (2227417) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۵:۲۴:۲۴
پولى را دولت به كارمند ميدهد بعد ميگيرد فرقى نميكند ميتواند از اول ندهد اما حقوقى كه يك كارمند ميگيرد در حقيقت از ماليات و عوارض و گمرگ ووو اى است كه كسبه و ملت ميپردازند .
در اصل ماليات بر حقوق كارمندان يك مترسك است براى گرفتن ماليات از بقيه ملت و اما دولت ميتواند از ٦٠ درصد اقتصادى كه ماليات نميدهد ماليات بگيرد و دولتى كه خودش ٨٠ درصد اقتصاد كشور در دست اوست اصل ماليات را نميدهد سازمانها و نهادهاو قرارگاههاى اقتصادى ابا ماليات ميدهند ؟! زمين خواران ماليات ميدهند !؟ رانت خواران ماليات ميدهند !؟ اداره ماليات اتفاقا افتاده بجان كسبه اى كه كارشان شفاف و دكان و دستك دارند. (2227413) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۶:۰۳:۵۱
کارمندای دولت فکر می کنند پولی که در می آورند مال خودشون ببخشید توی همه دنیا کارکنان دولت به مردم احترام می گذارند چون حقوق مردم می دهند و مالیات انها حالا تو ایران جقوق مردم می دهند و نفت با کاری که شما می کنید اصلا هیچی پول هم نباید بدهند (2227472) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۴-۰۸ ۰۷:۴۸:۳۶
جه کسی جز مافیای طلا وجواهر میتونه از زیر مالیات سالیانه فرار کنه؟ در طول یکسال به اندازه یک کارگر یا کارمند مالیات نمیده سود خودش را هفت در صد تعیین کرده با چه معیاری ؟ پلیس محترم دربست حافظ مال و اموالشونه شما تا حالا شنیدی مردم بگند آخی طفلکی طلا فروشه؟ (2228151) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۰:۳۸:۴۰
برادر تنها طلا فروشان نیستند دکتر و بیمارستان هر کدام هر چه تیغشان ببرد از مریض میگرد حالا شما این را به تمام مشاغل منتقل کن از تعمیرات و لوازم یدکی گرفته تا بقالی سرکوچه و هیچکس به حق خود راضی نیست امیدوارم فکر اساسی شود نه برخورد مقطعی در یک مدت (2226989) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۲:۲۰:۵۷
یعنی از راننده تاکسی تا پزشک فوق تخصص، هر کدوم فشار تورم رو بر سر مشتری سرشکن میکنند!
فقط حقوق بگیرها هستند که با تورم 60 درصدی و افزایش دو برابری اجاره خونه، 20 درصد سالی حقوقشون بالا میره!مالیاتشونو هم پیش پیش تقدیم میکنند. (2227107) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۲:۲۵:۳۴
همه دنیا درآمدها شفافه و مالیاتها به ریز اخذ میشه.
یعنی طرف اگر بخواد رشوه بگیره و اختلاس کنه، خیلی زود لو میره!
اما اینجا اون نظارت بر درآمدها و حسابهای بانکی وجود نداره،
یادمون نمیره چند ماه پیش سر فاز دوم هدفمندی، مجلس و اصولگراها چقدر شلوغ کردند که دولت حق سرک کشیدن بر حسابهای بانکی رو نداره و حق شهروندی مردم به خطر می افته!!!!!!!

کاش مجلس جای اینکه نگران حساب بانکی ش باشه، اجازه میداد حسابها چک بشه، مالیاتها اخذ بشه، در عوض برای دولت تعیین تکلیف میگرد که مالیاتها کجا خرج بشه و چه خدمتی به مردم بشه! (2227114) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۵:۴۳:۲۳
و در بسيارى از كشورها مردمى كه درامد ندارند مالياتهاى ارزش افزوده كه پرداخته اند را خود دولت خوب و سرافرازشان طى يك قطعه چك به انها برميگرداند .
در ايران دولتها و بخصوص اداره ماليات گرفتنيها را ميبيند و چند برابر ميگيرد اما دادنيها را كور هستند نميبينند . خدا چشمان مسئولان اقتصاد كشور و نمايندگان ملت را بينا فرمايد . آمين (2227439) (alef-10)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۱۱:۴۲
ايا من مغازه دار بايد به اجبار چماقدار كدخدا باشم براي وصول ماليات ؟
واي كه اين بنده خدا ها اگه چاره داشتن هوا را نيز محبوس وبه مخلوق ميفروختن . (2227199) (alef-13)
 
رضا زندیگان
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۰:۵۲:۱۸
دیروز مناظره را به طور کامل دیدم..بنده برای یک درآمد( پیمانکاری حمل شرکت نفت ) در سه نقطه مالیات می پردازم.... در پاسخ به اعتراض پنج ساله ام علت آن از سوی سازمان امور مالیاتی بهانه ی نبود راه کارهای اجرایی مشخص و کافی عنوان میشود در حالیکه ماجرا درست عکس این بهانه ی بوروکراتیک است.امور مالیاتی کشور جهت رسیدن به اهداف عددی سالانه ی دریافت مالیاتی اش چه با قانون چه بی قانون فقط کار خودش را میکند و علم کردن بهانه ی عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده از سوی صنف طلای کشور پوششی است برای نمایان نشدن اشتباهات قانون اجرایی همین مالیات..و معمولا"سوالات غلط و انحرافی و هدفدار این برنامه هم جز تشویش اذهان عمومی و ایجاد جو بدبینی نتیجه ای ندارد.. تمام کارشناسان امور مالیاتی کشور خود بهترین مطلعین و گواهان این موضوعات در محافل خصوصی اقتصادی اند.. (2226997) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۰:۵۳:۴۰
ببخشید
1- دولت که پول نفت دارد با این همه پول مالیان جه خدمتی به مردم کرده است؟ ایا مالیات غیر از گرانی بیشتر نمیشود؟
2- محل خرج کردن مالیاتها باید شفاف اعلام شود
3- چرا دولت به جای فشار بر کسبه و بازار که انها هم فشار بر مردم را منتقل میکنند کمی از هزینه های سنگین خود کم نمیکند؟

4- تا وقت یدولت شفاف نباشد هر کس شفاف باشد ضرر میکند

5- الناس علی الدین ملوکهم (2227000) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۰:۵۴:۵۴
دولت میخواهد مالیات بگیر بیشتر خرج تفریح و صفای مدیرانش و خرج در سایر کشورها بکند
مالیات بره بالا کسبه هم فشار میارن به مردم عادی
دولت مشکل اصلی کشور است انقدر خرج خودش زیاد است که به مردم نمیرسد (2227004) (alef-13)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۱۳:۱۴
ماليات بر ارزش افزوده قانوني زميني در پيشبرد اهداف اقتصاديست . ايا براي اين هدف بايد ديگران را به بيگاري گرفت
و با قانون زميني نميشود در دادگاه الهي تبرئه شد . (2227205) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۰:۵۷:۳۳
واقعیت اینه که کدام بخش دلالی در کشور می خواهند درآمدشان شفاف شود؟


از بازار طلا تا دلار و بورس و املاک و کالا، همه دلال ها سالیان زیادی عادت کرده اند سودهای باد آورده داشته باشند، بدون آنکه کسی بداند!

بخصوص بازار دلار و بورس که درآمد دلالی، منشا رانتی داره، یک معضل برای کشوره. (2227007) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۰:۵۸:۳۰
مالیات بر ارزش افزوده ظلم مضاعفی به مصرف کننده و عامل بزرگی برای رکود در اقتصاد است. شما فکر کنید اگر یک خانواده برای یک تفریح کوچک بخواهد یک وعده غذا در رستوران صرف کند هزاران تومان هم باید بیشتر از پول غذایش پرداخت کند خوب این خانواده اگر ماهی یکبار اینکار را میکرد الان سالی یکبار میکند و این یعنی ایجاد رکود در اقتصاد. وهمینطور سایر صنوف (2227009) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۰۶:۰۰
وقتي ركود است توليد به مشكل خورده ظرفيت توليد كم شده و برخي كارگران اخراج شده اند از چي ماليات بگيري؟! طلافروشها و بقيه كسبه و بقيه اصناف هم كه ماليات بر ارزش افزوده رو مي كشند روي جنسشون و بلاخره مصرف كننده نهايي بيچاره كه عمدتا كارمندا و كارگرا و معلما و ... هستند بايد پولشو بدهند. در حقيقت در نهايت ماليات دهندگان واقعي همين كارمندان دولت و كارگرا و معلمان بيچاره هستند. (2227188) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۰:۵۸:۳۱
والله مردم از دادن نفت ملی به دولتها خیری ندیدند حالا مالیات هم بدهند دیگر هیچ
اصلا تا دولتها دست از نفت برنداشته و اینهمه خرج الکی در کشور و بیرون کشور که از جیب مردمه میکنه نباید یکریال مالیات نه از کارمند نه از کسبه بگیره

اون کشورهای دنیا که مالیات میگیرند دولتها نوکر مردمه و تا قرون اخر گزارش میده نه کشور ما که دولتها ارباب مردمه و مردم رعیت ازشون پول میگیره گزارش هم نمیده
واسه سایت الف هم متاسفم به جای ریشه یابی بازیچه بازی دولتیها شده
ریشه مشکلا ساختارن نابسامان دولتهاست
منتشر نمیکنی هم نکن

بنده تا میتونم فرار مالیاتی میکنم واسه خودم هم توجیه عقلی و شرعی دارم و مطمینم هیچ گناهی نکردم (2227010) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۲:۳۲:۲۰
در اینکه باید دولت این پول رو خرج عموم مردم کنه شکی نیست، اما فرار مالیاتی نه توجیه شرعی داره نه عقلی...
همین شما که مالیات نمیدی هزار تا غر به دولت میزنی که چرا فلان جاده خرابه، چرا مدرسه دولتی بچه م کلاساش 50 نفریه، چرا این، چرا اون؟!
اونجا چرا با توجیه عقل و شرع مسائل ت رو حل نمیکنی؟؟؟؟؟؟! (2227126) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۲۱:۱۳:۰۲
دوست عزیز
دادن مالیات برای حقوق کارمندان دولتی که 9 برابر ژاپن کارمند دارد هیچ توجیه شرعی ندارد زیرا کارمندان دولت خان های بعد از انقلاب نیستند (2227883) (alef-10)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۱۴:۳۹
من توان گرفتن مايات را ندارم . زيرا اگر به مشتري بگويم , نميخرد . اگر مجبور باشد , نفرين كرده و دشنام ميدهد . و اگر نگويم و مخفيانه بگيرم , مرتكب كمفروشي و گناه حق الناس شده ام . (2227209) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۱:۱۳:۱۱
کاش همه چیز تو کشور شفاف بشه (2227022) (alef-13)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۱۶:۴۰
كجاي عدالت اسلامي انساني گفته كه از كله سحر تا بوق سگ در حجره ام نشسته و براي كدخدا ماليات جمع كنم ؟ (2227213) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۱:۱۳:۴۳
چطوریه که الان اگه مالیات پزشکان مطرح باشه سایتهای زنجیره ای و الف خودشونو به زمین و زمان میزنند و هیاهو به پا میکنند و نظرات جگرسوز دلسوختگان را منتشر میکنند؛ اما طلافروشهای مفتخور که کارشون فقط دلالیه و بس حتی مالیاتشونم خودشون تعیین میکنند و دل هیچ کس هم بدرد نمیاد؟ شما مردم هر چی به سرتون بیاد حقتونه! (2227024) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۲:۱۸:۰۷
اولا معلمومه شما خودت از همه مفتخور تری ثانیا چیزی رو که در تخصصت نیست اظهار نظر نفرمائید (2227102) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۲:۲۷:۰۳
دکتر هم طلافروش باید مالیات بده هم شما!
تا وقتی خودت رو از مردم جدا بدونی و خیال کنی آخرین نفری که باید مالیات بده تویی، حقته که مردم نه خودت رو قبول داشته باشند، نه طبابتت رو! (2227118) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۱۲:۳۱
اون 28 درصدي كه منفي زده اند فكر كنم برخي هاشون از همين صنف طلافروشها بوده اند. (2227202) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۱۴:۲۵
خيلي از مردم فرمول محاسبه قيمت طلا و اجرت و كارمزد و ... را نمي دانند و برخي طلافروشان هم بي انصافي مي كنند و قيمت بالاتري مي گويند . حلال و حرام رو فراموش كرده اند. بارها شاهد بوده ام كه وقتي فرمول محاسبه را شما مي دانيد و ابتدا به فروشنده نمي گوييد بعد قيمت بالاتري حساب مي كند و شما طبق فرمول به او مي گوييد كه قيمت بالا زده است فروشنده شوكه مي شود و به دروغ مي گويد كه در محاسبه اشتباه كرده است! (2227207) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۱۵:۲۳
دولت وضعيت اصناف رو به خودشان واگذار كرده كه حلال و حرام را رعايت كنند اما با تاسف عميق در اين كشور اسلامي. خيلي ها رعايت نمي كنند فقط درآمد كازكنان دولت و كارگران را كه شفاف است مالياتش رو به موقع و دقيق مي گيرد. (2227211) (alef-13)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۱۷:۵۳
اگر دليل اجبار وصول ماليات خدمات دهي دولت به بنده است , اين خدمات شامل حال همه ملت است و وارد كننده و توليد و توذيع كننده و يا خدماتيان فقط 3 الي 5 درصد جمعيت را تشكيل ميدهند . چرا بايد اهرم اجراي ظلم باشند (2227217) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۱:۱۵:۵۷
انقدر طولانیه که ادم حوصله نمیکنه بخونه
خلاصه تر گزارش بنویسید،مثنوی هفتاد من شده
ضمن اینه طبق معمول پول از جیب خریدار میره دیگه، بعدم اگه فاکتور خرید نخواهی نه مالیات میدی نه درآمد شفافه (2227028) (alef-13)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۱۹:۲۹
هيچكس حق ندارد از ديگري بيگاري بگيرد
مگر دولت اين كار و يا مغازه را بمن داده كه در مديريتش فضولي ميكند ؟؟ (2227221) (alef-13)
 
آرتین
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۲:۰۷:۴۰
حالا من نمی دونم دولت چرا فقط کمتر بودن مالیات رو می بینه...
خوب برادران من اگه کشورهای اروپایی خدا تومن مالیات میدن عوضش هزارتا هم امکانات دارن....امکانات ما چیه؟ (2227072) (alef-13)
 
بیتا
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۲:۰۹:۰۴
طلا که خریدیم فروشنده تخیف خوبی داد ولی فاکتور نداد!! این طلافروش ها یک کاسه ای زیر نیم کاسه شون هست (2227076) (alef-13)
 
1360
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۲:۲۸:۲۶
طلای خامو به ملت میفروشن 7 درصد سود میگیرن اجرت ساخت گرمی 10 تا 35هزار تومن موقع خرید خام طلا نگینو کم میکنن طلای 18 رو 17 عیار میگیرن بعد میگن کاره ما حلاله اسلامیش اگر باشه باید 10 درصد بکشی ولی اینا حدود 45 تا 50 درصد سود میکنند (2227120) (alef-13)
 
دلواپس
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۲:۳۱:۱۶
اگر افراد جامعه چه کارمند و چه کاسب ، تاثیر مالیات دادن رو تو بهبود زندگی ببینند با کله مالیات میدن !!!
وقتی بودجه چند صد میلیاردی مملکت معلوم نیست کجا رفته (البته داره کم کم مشخص میشه ) چطور از مردم انتظار شفافیت مالیاتی رو دارید !!!!! ؟؟؟؟؟ (2227124) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۲:۵۱:۱۲
برادر منتشر کن مطلبو

با توجه به مشکلات مالی شدیدی که عزیزان طلا فروش با اونها روبرو است و با توجه به اینکه این عزیزان زحمت کش الان حتی امکان تهیه خوراک خود را ندارند از کارمندان عزیزی که مالیات میدهند خواهشمندیم به هموطنان طلافوش خود در این شرایط اسفناک اقتصادی کمک کنند. دیگر افراد ملت هم اگر میتوانند به این افراد کمک مالی کنند به هر حال هر شغلی لزوما سود دهی ندارد. بنده به عنوان یک ایرانی که تاکنون گذرم به این عزیزان نیفتاده واقعا از روی انها خجالت میکشم که پولی در بساط ندارم کمک نمایم هر چه درامد داریم یا صرف مالیات میشود یا مخارج دیگه چیزی تهش نیست ما را حلال کنید.
امیدوارم هر چه زودتر مشکلات این عزیزان با افزایش مالیات کارمندان که الحق و النصاف مالیات کمی میدهند و باید 100 درصد حقوق خود را مالیات بدهند مرتفع گردد.عدم مالیات دهی کارمندان باعث بروز این همه مشکل برای عزیزان طلافروش شده که از همینجا از کارمندان میخواهیم ضمن عذرخواهی از طلافروشان به صورت خودجوش مالیات بیشتری پرداخت کنند. (2227165) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۰۲:۱۳
مالیات برارزش افزدوه پولی است که فروشنده طلا از خریدار طلا می گیرد و به دولت می دهد بنابراین فروشنده طلا هیچ پولی از جبیش نمی دهد و علت اصلی قبول نکردن اینکار همان است که مردم رای دادند زیرا با قبول اینکار درآمد طلافروشان شفاف می شود و آنها هم نمی خوهند این اتفاق بیفتد (2227180) (alef-13)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۱۵:۲۳
متاسفانه هيچكدام از حضار در اين مناظره به اصل موضوع كه در چگونگي اجراي اين ماليات بر ارزش افزوده نهفته است نكرده و سوالاتي و جوابهايي غير عقلاي و منطقي پرداخته شد وهر كدام بر باور و قانون خودشان اصرار داشتند .
و اين در صورتيست كه با توجه به پايين امدن ققدرت خريد مردم كه 8 درصد دريافتي ماهيانه انها پوچ و به باد هوار رفته و سر از صندوق بيت المال (خزانه دولت) در مي اورد ,
اهرم هاي اجرايي انرا (وصول اين ماليات) به ورطه سقوط , تحمل شنييدن دشنام و ناسزاها توسط مشتري و احانا مخفي نگه داشتن وصول اين مايات و وصول ان كه مصداق كم فروشيست . و مهمتر از همه ترغيب و تشويق و يا وسوسه شيطاني در مخفي نگه داشتن بخشيي از اين وصوليها كه در اصل امانت دولت است در دستشان و بردن نان حرام ان بر سفره خانواده ووو
و بالاخص بيگاري گرفتن كدخدا ايز اين اهرمهايي اجرايي است كه بايد بدون مزد و مواجب از كله سحر تا بوق شام در حجره خود نشسته و براي دولت (كد خدا) ماليات وصود كند .
و از انجاييكه بحث طولانيست. (2227210) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۱۵:۴۱
من سال ها در بازار طلافروش ها کار کردم و تجربیاتی زیادی دارم


وقتی اسم طلا فروش همیشه به گوشتون میخورد باید توجه داشته باشید

اول )آیا مغازه طلا فروش اجاره ای است یا از خود شخص است

اگر مغازه طلا فروش اجاره ای است حداقل ماهی 2 تا 10 میلیون تومان اجاره مغازه است


دوم)آیا سرمایه طلا فروش از خود شخص است اگر از خود شخص نیست هر کیلو طلا ماهانه حداقل 1 میلیون تومان باید سود بدهد به شخصی که طلا از اوست


پس همه طلا فروش ها پول دار نیستند


اگر مغازه و طلا از خود شون بود بفهمید میلیاردر هستند

ولی اگر مغازه و طلاها کرایه ای بود بفهمید از کارمند ها هم بدبخت تر هستند (2227212) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۳:۵۸:۰۱
هم وطنی که به کارمندان تشر می زنی ،"اگر بهره وری یک کارمند 20 دقیقه "در روز است پس امورات مملکت به دست چه کسانی انجام می گیرد. نکند شما پیچ و خم اداری شهرداری و دارایی را می بینی و همه را با انها قیاس می کنی ،بوروکراسی وتعدد مدرک و سند و امضا برای یک کار اداری کارمند را هم به زحمت می اندازد او خواسته قانونی را انجام می دهد... دو ماه درآمد سوپر مارکت محل ما برابر یک سال حقوق بنده است.ساده انگار نباشید مالیات حق دولت است اگر از خدمات دولت ناراضی هستی این مساله فصل دیگریست. (2227264) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۴:۱۱:۲۳
محمد قاسم پناهی معاون س.امر مالیاتی گفت : "طلا فروشان به طور میانگین فروش خود را 1.5(یک ونیم) گرم در روز اعلا م (اظهار) کرده اند" یعنی 39 گرم در ماه (با 4 جمعه تعطیلی) .اگر طلا گرمی 100 هزار تومان باشد فروش آنها سه میلیون ونه صد هزار تومان در ماه است واگر سود این فروش 25% باشد.در آمد آنها 975 هزارتومان در ماه است که باید هزینه ها (برق/تلفن/کرایه مغازه/رفت و آمد) را هم از آ ن کم کند. به نظر شما کدام یک از این موارد در باره آنها صدق می کند:1) زیر خط فقر قرار دارند 2) دروغ گویی بی شرمانه عده قابل توجهی از انها 3) ترس از شفافیت مالی 4) به فکر جیب ملت هستد.5) زورشان می رسد 6) نظریه جدیدی در علم اقتصاد دارند. (2227283) (alef-13)
 
بيژن خاوريي
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۷:۳۰:۲۳
اولا كه اكثريت ققرييب به اتفاق نه ماليات از مشتري مييگييرند و نه توان گرفتنش را دارند و اصلا نمي خوان كه چماقدار كدخدا (دولت) باشند در وصول ماليات ار رعيت (مشتري) و اين شامل حال همه مراكز خدماتي و عوامل توذيعي و يا وارد كنندگان ميباشد .
و صرفا جهت اطلاع شما بايد عرض كنم كه ان اظهار 5/1 گرفي هم صرفا در اجراي قانون و بصورت علي الحساب پرداخت ميكنند .
و اينكار را هم مييكنند كه به مصرف كننده بيچاره فشار نياد , وگرنه كه از جييب انان نميرود . (2227607) (alef-10)
 
حسين
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۴:۳۰:۵۲
مگه ما تافته جدا بافته ايم . ماليات رو همه كشورها ميگرن بيايم الگو سازي كنيم . يك كشورو ملاكقرار بديم عين اون حقوق بديم عين اون تقسيم سرمايه عين اون ماليات بديم و عين اون ماليات بگيريم . مثلا تو كانادا از درآمد مشخصه اگه بالاي سقف تعيين شده در آمد داشته باشي آخر اون ماه از مازاد اون ماليات ميگيرن اگه درآمدت به حد نصاب نرسه بهت ي پوليم ميدن . اما اينجا !!!!!!!!!!!!! (2227325) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۴:۳۸:۴۹
در آمد طلافروش 7 درصد و درآمد دولت 8درصد (ارزش افزوده )!!
یعنی من اومدم با سرمایه گذاری چند میلیاردی برای دولت کار کنم ؟!! (2227337) (alef-13)
 
منصور
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۸:۱۲:۲۵
مثل اینکه خودت را به خواب زده ای:7٪سود+8٪مالیات+مزدساخت...به قیمت طلا اضافه میکنند. (2227660) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۵:۴۱:۵۲
قبول کنید که این گیر دادن به طلا فروشی ها ظلم واضح است. این داستان پایان خوشی ندارد (2227435) (alef-10)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۷:۴۲:۰۵
به بهانه افزایش نرخ مالیات ارزش افزوده به8%
به نام خدا
مختصری از جایگاه بازار و بازاری در جامعه
الف - برخی ازشرایط ورود به جامعه کسب و کار
1 - سرمایه گذاری هنگفت در تهیه محل کسب (سرمایه ثابت).
2 - سرمایه گذاری هنگفت در راه اندازی محل کسب (سرمایه در گردش)
3 - داشتن تخصص و تجربه در امور کسبی مربوطه
4 - داشتن تخصص و یا تجربه و سلیقه مغازه ارایی
5 - داشتن حسن خلق و روابط عمومی بالا در جذب و حفظ مشتری
6 - داشتن تخصص و یا تجربه و یا سلیقه در تهیه اجناس به سلیقه روز مشتری
7 - داشتن تخصص و یا تجربه حسلبداری علمی یا تجربی در جلوگیری از ضرر و زیان
8 – داشتن استعداد تشخیص بموقع مد روز هماهنگ با سلیقه
مشتری برای جلوگیری از بنجول و ضایع شدن اجناس
9 - داشتن تحمل و ایستادگی دور ماندن از خانواده ( چون فقط برای صرف غذا و خواب باید در کنارشان باشد)
10- داشتن تحمل دو شیفت کار مفید در طول سال (بعضا روزهای
تعطیل رسمی نیز مغازه ها را باز میکنند, یعنی در مقابل 250 روز در
سال (با کسرتعطیلات و مرخصیهای استحقاقی و استحلاجی )
کارمندانی که در شیفت کاری خود بعضا 2 ساعت کارمفید نیز انجام
نمیدهند . و به زبانی دیگر , یکسال کاری بازار مساویست با سه الی چهار سال یک کارمند .
11 - داشتن تاب و تحمل نسیه و شرایطی دادن و داشتن عمر نوح و صبر ایوب (ص) در وصول احتمالی ان
۱۲ - داشتن تاب و تحمل یک عمر ، قبل از اینکه مردم از خونشون بیان
بیرون ،بیان و مغازه را باز کنند . و تا وقتیکه مردم به خونه هاشون نرفتن
، به خونه نرن
توضیح مهم :
الف – داشتنن هرکدام از دوازده مورد مذکور یک امتیاز ممتاز بحساب
امده که باید برای هرکدام از انان (همچون یک کارمند) ارزش ریالی
جداگانه ای در نظر گرفته و به درامد ماهیانه مغازه دار افزوده شود
ب - ضعف داشتن در هر کدام از دوازده مورد مذکور مساوی خواهد بود با
ورشکستگی و یا پیشرفت لاکپشتی و یا اینکه از تمام توانمندی فردی
استفاده کرده تا یک زندگی بخور و نمیری برای خانواده دست و پا کردن
است

و در مقابل :
نداشتن مرخصی , یعنی در صورت بستن مغازه , از دست دان روزی
انروز نداشتن
حق مریض شدن . چون موجب تعطیلی محل کسب خواهد شد
نداشتن امنیت اقتصادی در بالا و پایین شدن قیمتها
نداشتن انواع بیمه
نداشتن مزایا و حقوق بازنشستگی . یعنی که نا نفس بالا و پایین
میرود باید مغازه را باز نگه داشت .

مجرم در افکار عمومی بعلت بالا رفتن قیمتها که به انها باورانده و القا
شده که کسبه خون انان را در شیشه کرده اند

مجرم و کذاب در نظر ممیزان مالیاتی در کتمان واقعی درامد و پرداخت
مالیات سالیانه مشاغل
نکته مهم :

ومهمتر از همه اینکه , فرزند خلف خانواده بودن انان است که نه تنها
باری بر دوش پدر خانواده (دولت) نگذاشته(در تامین اتیه انان) بلکه با
سعی و تلاش و کوشش جانی و مالی , در کنار خدمت به خود , قبل از
مردم به بازار می ایند و تا وقتیکه مردم به خانه هایشان نرفتند به خانه
نمیروند و همچنان به شهروندان خدمات میرسانند و با پرداخت انواع
عوارض و مالیات به پدر خانواده(دولت) نیز یاری میرساند
(خدا از این بچه های اهل به ادم بده هزار هزار )
حال ، ضمن در نظر گرفتن موارد مذکور , باید توجه داشت که همه
موسسات و دوایر دولتی و شهروندان به نوعی مرهون وجود بازار و
بازاریانند .
زیرا تنها عامل تجمع و عمران و ابادانی(بعد از اب) جذب و رونق و
مهاجرت و اسکان بومیان و گردشگران , وجود بازاری کارامد است .

یعنی اگر یکروز بازاریان تصمیم به نقل و انتقال بازارشان به چند کیلومتر
انطرفتررا بگیرند , تمام موسسات و دوایر شهری (مخصوصا بانکها که با
سرمایه شهروندان و کسبه ارباب میشوند و انرا چماقی میکنند و بسر
همین مردم
(اه که داماد شدن با پول دیگران برای عده ای چقدر لذت بخش است)
باید در اداراتشونو تخته کرده و گل بگیرند .مثل ایام تعطیلی که مغازه ها
تعطیلند ، انگار خاک مرده در شهر ریخته باشند، شهر سوتو کوره . و اگر

احیانا این تعطیلی چند روز ادامه پیدا کنه ، مردم افسردگی میگیرند .

ب –چگونگی برخورد دوایر و موسسات دولتی و نیمه

دولتی و .... با بازاریان

اگر باور کنیم و کنند که :
بازار یعنی مکانی برای تامین مایحتاج ضروری و غیر ضروری زندگی .

بازار یعنی جاییست که همه نیازهای روح و جسم را
در محیط خانواده تامین و تغذیه میکند .

بازار یعنی مکانیست که در تنظیم عرضه و تقاضای مایحتاج مردم نقشی
اساسی (در تولید و تامین و توذیع ) بازی میکند.

بازار یعنی ابرو و اعتبار شهر و شهروندان و مسئولان شهری

بازار و بازاری یعنی الگوها و اشاعه دهنده اداب و معاشرت اجتماعی

و بازار یعنی نشان دهنده و هدایت و معرفی کننده فرهنگ بومی و
اجتماعی

بازار یعنی جذب و به گردش در اورنده سرمایه های سرگردان و راکد

و بازار یعنی ایجاد اشتغال برای جوانان از همه جا مانده و رانده امروزی

و بازار یعنی هضم تولید و تشویق تولید کننده

بازار یعنی مکانی برای هدایت و پیشرفت و بقای فرزندان خلف خانواده
(یعنی دولت) که بدون هیچ هزینه و و تلاش پدر خانواده (دولت) , نه تنها
باری بردوشش نمیگذارد , بلکه با یاری رساندن (پرداخت انواع مالیات) به
ان , باری نیز از دوشش بر میدارد .

((خدا از این فرزندان نون در ار و نون بده به ادم بده هزار هزار))

و بازار و بازاری یعنی چشم و چراغ و اعتبار شهر و مسئولان شهری و و
و و

ایا اینچنین بی مهریها و کم توجهی ها و تهمتهای ظالمانه و بی و یا کم
اعتباریها و فشارها و محدودیتها و تحمیلها و غیره از طرف همه نهادهای
مرتبط , بر انها رواست ؟؟؟؟؟؟
ايا دولت بايد به اين اقشار ظلمي اشكار روا داشته و به انها زور بگويد و در وصول ماليات از ملت از انها بيگاري بكشد
ادامه در فرصتي ديگر................ (2227632) (alef-10)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۸:۱۳:۵۲
اونجا معاون امور مالیاتی می گفت در آلمان مالیت بر ارزش افزوده 19 درصد هست و در کشور ما کمه
من میگم چرا ما در آمدمون رو با آلمان مقایسه نمی کنیم؟ آیا در آمد مردم ایران با آلمان یکسان هست؟ آیا مسئولین ما با مسئولین آلمان یکسان هستند؟ این وضعیت نمایندگان ماست زمین خواری می کنند میلیاردها تومان از بیت المال بر می دارند میرند برزیل که مثلا تو کار تماشاگران نظارت کنند در همین دوره خاتمی وزیر راهش یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان خرج افتتاحیه فرودگاه کرده آیا دولت و مسئولین آلمان هم اینطوریند؟ آیا مسئولین آلمان تو کاخ ریاست جمهوری سونا می سازند؟ آیا مسئولین اونجا میلیاردها تومان خرج دکوراسیون می کنند؟ آیا معلمین اونجا مثل ما در فقر و فلاکت هستند؟
با این اوصاف 8 درصد که سهله 800 درصد هم مالیات بگیرند با این مسئولین هیچ دردی از درد مردم کم نخواهد شد
مرد م دانستند که از دریافت یارانه انصراف نداند چون خوب مسئولین رو و رئیس جمهور رو شناخته بودند (2227664) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۸:۵۶:۲۴
در کدام کشور از طلا فروشان شان مالیات نگرفتن که ما هم مالیات نگیریم متاسفانه فرهنگ طلبکارانه در بین کاسبکاران ما بوجود آمده که میخواهند یـــــــک شـــبــــــه پولدار بشوند و رحم مروت رعایت نمیکنند (2227733) (alef-10)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۴-۰۸ ۱۱:۴۱:۲۹
ببخشيد جناب
اصلا سوال بد جوري طرح شده و بحث فقط طلا فروش نيست!!
كلا موضوع ماايت بر مصرف است كه عمر و روزي را خدا ميدهد و خليفه او در روي زمين ماليتش را ميگيرد .
حالا ديگه فقير و غنيي و روستايي و شهري نميشناسه
و مهمتر اينه كه دولت كريمه نه به خودش و مامورانش زحمت برخورد و درگيري ميده و نه مواجبي براي وصول اين ماليات و بازاريان را به بيگاري تهديد و وادار به دريافت مالييات كرده و مشكل اصلي اينجاست
فلذا اگر طلا فروشان پرچمدار ايين اعتراضيه هستند براي جيب مصرف كنندگان است (2228426) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۸:۵۹:۱۴
اخ دوستان عزیز
طلافروشان که از جیبشان مالیات نمی دهند باید از خریدارم بگیرند
علت زیر بار گرفتنشون آینه که الان طلا کالای سرمایه ای توی خانواده هاست
با گرفتن ارزش افزوده دیگه کسی طلا نمی خره
دولت میگه طلافروشان مالیات رو میگیرن ولی نمیدن درست میگه چون خودش شفاف نگفته بگیرید یا نگیرید
فردا اعلام کنه طلا مالیات نداره کدوم طلا فروش جرات داره مالیات بگیره
الف تو را به خدا شفا ف صحبت کن (2227739) (alef-10)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۹:۰۵:۳۳
ارزش افزوده از نگاه برون حکومتی
در ادامه مبحث جایگاه بازار و بازاری در جامعه ارزش افزوده چیست ؟
بخش اول :
مختصری از تاریخچه :
نام این مالیات مستقیما
از زبان آلمانی و انگلیسی اقتباس شده و امروزه در اروپا این مالیات را «مالیات بر
فروش» مینامند. مالیات بر ارزش افزوده «مالیات غیر مستقیم» است که مصرف کننده
(خریدار) آن را به همراه بهای خرید میپردازد و دریافت کننده (فروشنده) موظف است
مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند. از آنجا که خود فروشنده نیز ضمن
خرید اولیه چنین مالیاتی را میپردازد ولی مصرف کننده محسوب نمیشود، اینست که او حق
دارد کل «مالیات بر ارزش افزوده» پرداختی خود را از کل «مالیات بر ارزش افزوده» های
دریافتی کسر کرده و مابالتفاوت را به دولت بپردازد.
و به زبانی ساده تر
از دیدگاه اقتصادی، ارزش افزوده مابه
التفاوت ارزش تولید و قیمت مصرف کننده است که باتکیه بر روش صورتحساب ارائه میگردد.
با توجه به تعریف مذکور، مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات چند مرحله ای است که در
مراحل مختلف زنجیره تولید و یا خدمات ارائه شده اخذ میگردد. این مالیات در واقع
نوعی مالیات بر فروش چند مرحله ای است که
خرید کالاها و خدمات واسطه ای را از پرداخت
مالیات معاف کرده و تماما را بر ذمه مصرف کننده گذاشته و دریافت میکن . و چون ملت
همگی مصرف کننده اند , حتی اگر مصرف کلای تولید و یا توذیع خودشان باشد
-- مالیات برارزش افزوده در حال حاضر بر
اساس خود اظهاری و اظهار نامه تعیین می گردد. کلیه مشمولین موظف اند در پایان هر
فصل (هرسه ماه یکبار) بافرجه 15 روزه مالیات بر ارزش افزوده خود را اظهار کرده و
پرداخت نمایند.
در غیر اینصورت با آنها برخورد قانونی خواهد شد.

مسئولیتها و مشکلات ناشی از دریافت و
پرداخت مالیات بر ارزش افزوده

با توجه به تمام امکانات و توانمندی و
موقعیت اجتماعی خدمات رسانی بازاریان به شهروندان , برشمرده شده در بخش
اول (نقش بازار و بازاري در جامعه )
و با توجه به تعاریف مذکور , سنگینی دریافت
و حفظ و نگهداری ان تا زمان پرداخت و زحمات و اتلاف وقتهای ناشی از پرداخت و چانه
زنی با ممیز مالیاتی , همه و همه بر دوش تجار و کسبه های کل و جزء است .
یعنی بعضا حقوق بگیران اداراتی در تابستان
جلوی کولر مجانی و در زمستان بغل شوفاژ مجانی نشسته و از ده ها امتیاز کارمندی و
مزایا و پاداش درامدی استفاده میکنند که ماحصل زحمات شبانه روزی تجار و کسبه ها
میباشد .
و نه اینکه این شکوائیه در باب کارمندان
زحمت کش دارائی باشد , خیر
بلکه از باب این است که وصول کنندگان مالیات
ارزش افزوده (کسبه) با توانمندیهای سیلستی و اقتصادی خود و تحمل تمام هزینه های
جاری محل کسب , با اینهمه مشکلات و سخاوتمندی , به نسبت یک کارمند 250 روز کار نیمه
وقت دولتی , از جانب دولت چه امتیازی به انان(کسبه) تعلق میگیرد که برای بالابردن
درامد تولت در وصول مالیات شبانه روز زحمت کشیده و وقت بگذارد؟؟؟؟؟

ایا این عدالت انسانی
اداریست؟؟؟؟؟

د– علیرغم قانون شدن مالیلت بر ارزش افزوده
, بتده توان وصول انرا برای دولت کریمه ندارم و همچون بار سنگینیست که اگر در اجرای
ان بارش را بر دوشم بگذارند , تاب و تحمل انرا نداشته و زیر سنگینی ان کمرم خم
خواهد شد .
زیرا اناني که این قانون را مصوب کردند
هیچوقت در جایگاه ما نبودند که باور کنند مواجب بگیر دولت نیستند که از صبح تا شام
که همه دراستراحتند, در مغازه خود نشسته و با تمام معضلات و مشکلات روزمره تجاری
دست و پنجه نرم کرده تا برای پدر خود(دولت) عوارض و مالیات وصول کند .
و نه ان کارمند دارائیم که در تابستان جلوی کولر و در زمستان کنار شوفاژ بدون هزینه و مجانی نشسته وماهیانه x ریال حقوق و مزایا میگیرد , در سال 250 روز نیمروزه سر کار میرود و( این درصورتیست که اگر تعطیلات اجباری نباشد , کسبه عین 365 روز سال درب مغازه هایشان را باز نگه میدارند که با احتساب دوشیفت کاریشان سه برابر کارمندی , با جان و دل کار کرده و با رویی باز به شهروندان خدمات ارائه میدهند ) از دهها مزایا استفاده میکند , و اگر دنیا رو اب ببره , خیالشان نیست و سر ماه حقوقش را دریافت میکنند , نه دقدقه ریالی سرمایه گذاری را داشته و نه اتفاقات بخطر افتادن سرمایه , وووو
و با توجه به تورم افسار گسیخته و پایین
امدن قدرت خرید مردم و پایین امدن امار ازدواج و به حداقل رضایت دادن عروس و داماد
در خرید طلا و پایین بودن سطح در امد شهروندان نوشهری (چون نه صنعت دارند و نه
کشاورزی) و به تبع ان خرید کادوهای ارزان برای جشنها و دهها علت دیگر ,

اول اینکه جرات نداریم نامی از مالیات ببریم
که تفهیم انان کاریست مشکل و بالتبع نتیجه اش غرولند برسردولتیان و بازاریان و صرف
نظر کردنشان از خرید و از دست دادن مشتری خواهد شد .
دوم اینکه اگر به انان نگوییم و زیر
فاکتورشان اضافه کنیم و از انجاییکه 90درصد مردم از محاسبات طلا سر در نمیاورند ,
موجب کم فروشی (از کناهان کبیره) و خیانت به اعتماد انان خواهد بود .
ایا باید برای وصول عوارض دولتی , جایی در
جهنم برای خود رزرو کرد ؟؟

ص – در رابطه با اسناد و مدارک معاملات جهت
رسیدگی اظهارات مودیان توسط ممیزان دارائی
ایا متصدیان عالی و میانه و پایین رتبه
مالیاتی هنوز به این امر واقف نیستند که کسب و گردش مالی مربوط به ان بصورت سنتی
اجرا میشود ؟؟
یعنی نمیدانند که کاسبان تخم را خودشان
میگذارند و بصورت سنتی روی ان مینشینند که انشالله جوجه شود , و بقیه را به خدا
میسپارند که جوجه شد که شد و اگر هم نشد , باز هم توکل به خدا میکنند .
حال شما (ممیزان دارائی) از انان دفتر و
دستک معین و دستورالعمل کار با نرم و سخت افزار می خواهید ؟
و شاید انتظار دارید که سر پیری بیاییم و در
کلاس اکابر شما بنشینیم و این ترازها و نرم و یا سقت افزار و یا حسابداریتان را یاد
بگیریم که ...... شما را بکنیم ؟؟
و شاید که انتظار دارید حسابداری استخدام
کنیم که حسابهای شما را نگه دارد که مبادا از مالیات دولت ریالی که از سرمایه گذاری
و دسترنج ما حاصل میشود , به جیب خودمان نرود !!؟؟
ط – و اما در باب جرایم
وفق ماده 22 قانون مالیات بر ارزش افزوده که
اشعار میدارد , مؤدیان مالیاتی در صورت انجام ندادن تکالیف مقرر در این قانون و یا
در صورت تخلف از مقررات این قانون علاوه بر پرداخت مالیات متعلق و جریمه تأخیر ،
مشمول جریمه ای به شرح زیر خواهند بود.
سوال : منظور از پرداخت مالیات متعلق , کدام
مالیات است ؟؟ مالیات گرفته از مردم , یا از مالیات نگرفته ؟
1 _ عدم ثبت نام مؤدیان در مهلت مقرر معادل
هفتاد و پنج درصد (75%) مالیات متعلق تا تاریخ ثبت نام یا شناسایی حسب
مورد
سوال : موضوع این بند یعنی چی؟؟ یعنی 75درصد
از کدام ماخذ ؟؟ چون مالیاتی از کسی دریافت نشده که 75درصدش جریمه شود!!
2 _ عدم صدور صورتحساب معادل یک برابر
مالیات متعلق
سوال : اول اینکه صدور و یا عدم صدور
صورتحساب بستگی به توافق متعاملین است و تا زمانیکه شاکی خصوصی نباشد , وارد شدن در
ان تجاوز و دخالت در حریم و سلایق خصوصی مردم است .
دوم اینکه در این بند نیز بازهم به جریمه یک
برابر مالیات (یعنی 100درصد) اصرار دارد . ایا منظور نظر یک برابر ازکدام مالیات
گرفته شده است؟؟؟
3 _ عدم درج صحیح قیمت در صورتحساب معادل یک
برابر مابه التفاوت مالیات متعلق . ((دراین بند اعتراضی نیست))
4 _ عدم درج و تکمیل اطلاعات صورتحساب طبق
نمونه اعلام شده معادل بیست و پنج درصد (25%) مالیات متعلق
5 _ عدم تسلیم اظهار نامه از تاریخ ثبت نام
یا شناسایی به بعد حسب مورد معادل پنجاه درصد(50%) مالیات متعلق
6 _ عدم ارایه دفاتر یا اسناد و مدارک حسب
مورد معادل بیست و پنج درصد ( 25%) مالیات متعلق
((کاش قانون گذار تفسیر یا تعبیری از مالیات
((متعلق )) تکرار شده در بندها را نیز در تبصره ای میگنجاند که ابهامات مودیان
برطرف, و از تفسیر به رای ممیزان جلوگیری بعمل اورد))
ماده 23 _ تأخیر در پرداخت مالیاتهای
موضوع این قانون در مواعد مقرر ، موجب تعلق جریمه ای به میزان دو درصد (2%) در ماه
، نسبت به مالیات پرداخت نشده و مدت تأخیر خواهد بود.
(( این ماده 23 شائبه هایی به اذهان
متبادر میکنه که شعار اسلامی و در حکومت اسلامی و با ملتی مسلمان در تضاد صد در صد
است))
اولا که به اعتقاد و فتوای کلیه
فقها , باید به بدهکار فرصت داده شود .
دوم اینکه 2 درصد ماهیانه معادل
24درصد سالیانه اسن که اگر بانک مرکزی در هر بانکی سرمایه گذاری کند , همچین
سود مفتی بهش نمیدن
سوم اینکه دیواری کوتاهتر و کسی مظلومتر
از کسبه گیرشون نیامده که این سود را به انان تحمیل و تا دینار اخرش نیز از انان
وصول میکنند.
چهارم اینکه این این جریمه تاخیر بمنزله
نزول و ربا محسوب میشود که در صورت واریز شدن به خزانه دولت(بیت المال) همه انرا
نجس و حرام کرده و به تبع ان حقوق کارمندان نجس و نانیکه بر سفره میبرند حرام و
متاهلین با لقمه حرام تغذیه خواهند شد . (خدا اخر و عاقبت همه را ختم بخیر
کند)
-ماده 26 _ در مواردی که مأمورین ذی ربط
سازمان امور مالیاتی کشور جهت رسیدگی به اظهار نامه یا بررسی میزان معاملات به
مودیان مراجعه و دفاتر و اسناد مدارک آنان را درخواست نمایند مودیان و خریداران
مکلف به ارایه دفاتر و اسناد و مدارک درخواستی حسب مورد می باشند و در صورت عدم
ارایه دفاتر و اسناد و مدارک مورد نیاز ، متخلف مشمول جریمه مقرر در ماده 22 این
قانون محسوب گردیده و مالیات متعلق به موجب دستورالعملی که سازمان امور مالیاتی
کشور تعیین می کند، به صورت علی الرأس تشخیص داده و مطالبه و وصول خواهد
شد.

((در این ماده 26دستورالعمل سازمان برای
مودیان مبهم و نامعلوم است و ضمنا , قانونگذار مشخص نکرده که علی الراس از کدام
ماخذ است , از مالیات گرفته شده یا نگرفته ؟؟

ماده 30 _ کلیه بانکها مؤسسات و تعاونی های
اعتباری صندوق قرض الحسنه و صندوق تعاون مکلفند صرفاً اطلاعات و اسناد لازم مربوط
به درآمد مودیان را که در امر تشخیص و وصول مالیات مورد استفاده می باشد حسب
درخواست رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور به سازمان مزبور اعلام نمایند اشخاص
مزبور در صورت عدم ارایه اطلاعات و اسناد مذکور مسئول مذکور جبران زیان وارده به
دولت خواهند بود.

(( و تهدیدات ملزومات این ماده30 نیز تمام
امنیت اسرار و حریمهای خصوصی اقتصادی مردم را نشانه رفته و خدا بخیر کنه
انشالله))

ماده 31 _ شهرداریها مکلفند اطلاعات موجود
در پایگاههای اطلاعاتی خود مربوط به املاک مشاغل و سایر موارد که در امر شناسایی یا
تشخیص عملکرد مالی مودیان مورد نیاز سازمان امور مالیاتی کشور میباشد را حسب
درخواست رییس کل سازمان مذکور در اختیار این سازمان قرار داده و امکان دسترسی
همزمان سازمان امور مالیاتی کشور به این اطلاعات را در پایگاههای اطلاعاتی ذی ربط
فراهم آورند

و ماده 30 نیز گلی بود که با ماده 31 , به
سبزه نیز اراسته شد !!
نکته قابل توجه کسبه و تجار مشمول .
و قانون گذاران و مجریان و ممیزان و مسئولین مربوط به اجرای مالیات بر ارزش
افزوده
با این مقدمه که : قانون مالیات بر ارزش
افزوده که در ده فصل مشتمل به پنجاه و سه ماده و چهل و هفت تبصره , که در جلسه مورخ
17/2/1387 کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصویب شده و در مورخ 02/03/1387به
تایید شورای نگهبان رسیده . و طی نامه شماره 95/16273مورخ 19/03/1387مجلس شورای
اسلامی به ریاست محترم جمهور ابلاغ و نهاد ریاست جمهوری نیز طی نامه شماره 39754 در
مورخه 01/04/1387 جهت اجراء به وزارت امور اقتصاد و
دارائی ابلاغ گردید بود . و این قانون طرحی ازمایشی 5 ساله ای بود که مجلس به دولت
اجازه اجراء داده , و بالتبع در 19/03 یا 01/04/1392 به پایان خواهد رسید و ادامه و
یا اصلاح ویا بازنگری ان نیاز به تصویب مجدد مجلس و تایید شورای محترم نگهبان دارد
ادامه دارد... (2227745) (alef-10)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۹:۰۸:۲۵
در ادامه ..
فلذا بدینوسیله نکاتی قابل تعمق و توجهی را
منتقدانه جهت توقف و یا اصلاح قانون به طرق حفظ منافع شرعی و قانونی ملت و دولت در
نظر گرفته شود .
این مفاد با تمام فصول و تبصره هایش , فقط
ماده 22 ان با تمام بندهای ان مورد تعرض و انتقاد قرار داشته و دارد و خواهد داشت
. زیرا :
۱ – مالیات ((متعلق )) در بندها , ابهام دارد
و ماخذش مشخص نیست . زیرا تمام مالیاتهای متعلق که تشخیص و قطعی شده ,مالیاتش
پرداخت شده است
۲ – هر دستورالعمل دیگریکه ان سازمان از هر
ماخذی معین کند , به نوعی , زورگیری و تضییع حقوق مودی بشمار می اید
۳ – تعیین جریمه با نرخهای 25 تا 75 درصد
انقدر ظالمانه است که تقریبا تمام ماحصل زحمات مودی به جیب کدخدای محل (دولت)
میرود
۴ – در ماده 23 , تعیین 2درصد جریمه ماهیانه
یعنی 24 درصد سود یا نزول سالیانه که قطره ای از ان کل بیت المال(خزانه دولت) را
نجس کرده و از طریق حقوق به سفره حقوق بگیران میرود
۵ – مادتین 30 و 31 نیز تجاوز و سرک کشیدن
به حریمهای خصوصی و به تبع ان از بین رفتن امنیت ایجاد سرمایه و به تبع ان عدم رغبت
به سرمایه گذاری و ایجاد شغل و افزایش سرمایه و به تبع ان دفن کردن نقدینگی و بیرون
کشیدن سپرده های بانکی و به تبع همه اینها , ورشکستگی اقتصادی کشور
قابل
توجه قانون گذاران :
اولا : نه ملت موش ازمایشگاهی اند و نه
اینکه از وضعی خوب و درامدی متعادل برخوردارند که نمایندگان بر اثر ضعف درتشخیص و
محاسبه و باور و یقین نداشتن به دانش و تشخیص خود , بصورت ازمایشی ۵ ساله پول از
جیب ملت بزور اهرم قانون بیرون اورده و به جیب دولتی بریزد که همگان در نداشتن
مدیریت اقتصادی ان به اتفاق نظر رسیده اند.
ایا تاوان ضررهای مادی و معنوی ملت که دچار
جنگ اعصاب شده اند , چه کس و یا کسانی خواهند داد؟؟
ثانیا
: با وجود مجاری قانونی , هیچکس و یا دولتی حق زور گیری از کس و یا
ملتی را ندارد که دولت از از درامدی که مالیاتش داده شده(مالیات متعلق) مالیات یا
جریمه ای بگیرد .
ثالثا
: ملت (کسبه و تجار) نه مواجب بگیر دولتند و نه به دولت تعهدی
دادند که برایش بیگاری کرده و از صبح کله سحر تا شام از ملت ، بزور یا به جبر تامین
نیاز روزمره و بنام مالیات و زورکیری با پوشش قانونی بنماییم ؟؟؟؟.
حال با توجه به اینکه این قانون
ساخته و پرداخته ذهن بشر در حفظ منافع است ، ایا کسی در ان
دنیا جوابگوی عمل من خواهد بود؟؟؟
رابعا
: اگر یکی نخواهد چماقدار و زور گیر کدخدا (دولت) باشد , چه کار
باید بکند و یا چه کسی را باید ببیند ؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ثبت در :http://persianblog.ir/EditPost.aspx?blogID=765525&postID=13563620&h=41818.3082859144 (2227747) (alef-10)
 
پيمان
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۹:۰۸:۳۱
من نظرات رو خوندم
بنظر من خيلي از نظرات از هر دو طرف از روي آشنايي هستش
مسلما هيچ صنف يا شركتي ماليات واقعي نميخواد تو هيچ كجاي اين مملكت بده
تا حالا دقت كردين چرا بانك سر كوچتون هر سال از سقف تا زمينشو تغيير دكوراسيون ميده و كلي هزينه تراشي ميكنه؟
فكر ميكنين برا چيه؟
تا حالا توي يه سوپر ماركت بودين وقتي ويزيتور شركتا ميان سراغشون؟ تا حالا قيمت خريدشون و قيمت پشت جلد محصول رو ديدين كه چقدر تفاوت داره؟ اين تفاوت زير ميزي از كجاس؟
تا حالا شده برين تو مطب يه دكتر و نفر ٥٠ ام باشين. بعد كودوم دكتري بيشتر از ٣-٤ ميليون ماليات ميده. تورو خدا توجيه نكنين كه دكترا دود چراغ خوردنو ....
تا حالا استانبول رفتين. لباسايي كه به پول ما بيشتر از ٤٠-٥٠ هزار تومن نيستو تو ويتريناي مغازه ها ميشه سيصد چهارصد تومن. يعني چند درصد؟
اونوقت چقدر ماليات ميدن؟
تا حالا رفتين توي بانك و همه كارمندا بيكارنو فقط يه نفر داره ارباب رجوع رو رد ميكنه؟
تا حالا نديدين شركتاي صنعتي و تجاري فاكتور از هم ميخرن و فاكتور سازي ميكنن؟
من خودم لوستر رو از همين لاله زار يك ميليون خريدم. فاكتور خريد مغازه دار رو تصادفا ديدم كه ٥٣٠ تومن بود. يعني صد در صد سود
....
تو هر شغلي برين ميتونين اين مسايل رو ببينين. از مغازه داري كه ميگه سرمايم همه زندگيمه و امنيت ندارمو خدماتي از دولت نميگيرم تا كارمندي كه ادعا ميكنه از حقوقش ماليات كسر ميشه در حالي كه بيمه و بازنشستگي و بن و مزايا ميگيره و هيچ اشاره اي هم بهش نميكنه

شما اشتباهتون اينه كه از درصد صحبت نميكنين. از مبلغ ها صحبت ميكنين. يكي از يك ميليون داره سالي بيست ميليون در مياره
يكي از يك ميليار داره سالي صد ميليون در مياره
متاسفانه اشكال از اونجاس كه كار كارشناسيو و علميو به كوچه و خيابونو خونه هاي مردم ميكشونن و همه از روي تبليغات اينو اون نظر ميدنو حكم صادر ميكنن

بجاي اينكه همو بكوبين بهتر نيست دنبال راه حل مشكل باشين؟
تو صنعت طلا با عدداي درشت سر و كار دارين. ولي درصد سوده كه اهميت داره
سود طلافروشي هفت درصده ولي يه سري سود و ضرر مخفي هم تو دلشه
از خريد و فروش ها توي نوسانات قيمت جهاني
تا ضررخواب جنس توي ويترين مغازه ها
تا يه دست النگو كه ٥ تاشو ميفروشيو يكيش ميمونه و مزدشو داديو ميشه ضرر كارت

سود رو اون شركتايي دارن ميكنن كه واردات طلاي خارجيو ممنوع كردنو دارن طلاي ايرانيشونو به قيمت خارجي قيمت ميزنن.
سود رو اون دولتي ميكنه كه امسال از من ١٢٠ ميليون ماليات افزوده بابت سال ٩٠ گرفته و هر چي اصرار ميكنم مردم بهم ندادن اين مبلغو ميگه مشكل خودته
مدرك بيار
دفترمو ميبرم نشون ميدم ميگن قبولش نداريم


مسلما يكي از دلايل كه طلا فروش ها نميخوان ارزش افزوده بدن شفاف سازيه كه مثل همه مشاغل ازش فرارين
دومين دليلش اينه كه طلا كالاي سرمايه برا مردمه و وقتي موقع فروش بخاطر افزايش ماليات مردم ضرر بدن ، تمايلشون به خريد طلا كم ميشه و اين ضربه به صنف طلا ميزنه در دراز مدت
حالا قيمت طلا ١٠٠ برابر بشه چه اهميتي داره. خوب طلاي توي كشوي خونه منو شما هم صد برابر ميشه.همه با هم سود ميكنيم
وقتي طلاي ١٦٠ تومني شد صد تومن مگه فقط شما كه تو گروني خريده بوده ضرر كردي. منم كه كل جنسم تو گروني بود ضرر دادم. ميدونين چند نفر ورشكسته شدن
البته چند نفر رانت خوار هم سود ميلياردي كردن

بهر حال بايد بجاي اينكه به همديگه پيله كنيم و سوار موجي كه برا فشار به طلا فروشا دولت درست ميكنه بشيم
بهتره همه با هم همراه باشيم (2227748) (alef-10)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۴-۰۸ ۱۹:۱۰:۲۰
مدير مسئول محترم
ضمن سلام و تشكر و قدرداني از انجام رسالت رسانه ايي در بنمايش گذاشتن نظرات
بعرض ميرسانم كه بحث ارزش افزوده بسيار ارزشمند و لازمه اطلاعرساني كامل در اجرا و يا چگونگي اجرايي شدن ان و اگاهي هرچه بيشتر ملت بسيار حائز اهميت بوده و انتظار ميرود هرازگاهي و به بهانه اي در اين وب مطرح شود.و انشالله به نتيجه مطلوبي براي منافع همه ملت برسد . (2229054) (alef-10)
 
حسین ر
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۴:۳۵:۲۴
lمتاسفانه کمتر به اصل موضوع پرداخته شد فرض کن شما به طلافروشی مراجعه کرده اید ومیخواهید 100 گرم طلا تعویض کنید چون ازشمش فروش وسازنده وبنکدار ارزش افزوده گرفته میشود این مبلغ به اجرت طلا اضافه می شود متوسط اجرت با توجه به ابن اصل هم اکنون بین25تا35درصداست.7درصدسود8درصدارزش افزوده توسط فروشنده با یه حساب سرانگشتی50 درصد سرمایه ات پرید. واگر خرید کنی همین مقدار دراصل مالیات خریدی .حالا پیدا کن مقصر اصلی را.دفاع طلا فروشا بر میگرده به کم شدن خریدوفروش دراین صنف. درواقع مشتری(اگر با این اوصاف بماند)باید این مبلغ را بپردازد نه طلا فروش اداره مالیات دارد مغلته کاری میکند چون اگر در این حربه اش موفق شودوخود مالیات پردازنده برضد صنفی که دارد از حقوف خود ومشتریش دفاع میکند فردا نوبت شماست تا با دست خودت به جاهی که خودت کندی بروی. (2232272) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۲:۰۷:۱۷
تا وقتی که ممیزان سازمان مالیاتی کشور به فعالین اقتصادی کشور اعم از مغازه دار و کارخانه دار و تولیدی و... به چشم سارقان مالیات نگاه میکنند وضع مالیات همین است .اکثر ممیزها در مواجه با مودیان عنوان می کنند که هرماه از حقوقشان مالیات کم میشود ولی مودی مالیاتش شفاف نیست. نگاهی طلبکارانه و مقایسه ای جالب ... .آیا مودی مالیاتی فعال اقتصادی کسب وکار و تولید و... خودرا در بخت آزمایی ویا بصورت هبه ویا شانسی دارد .یا بسیاری از آنها نتیجه سالها زحمت و صبوری چندین نسل و... می باشد.بسیاری از آنها رانت خوارو زمین خوار و رشوه بگیرو رشوه بده و آقا... نیستند.آیا پیش بینی مالیات قبل از رسیدگی به پرونده مودی خالی از اشکال نیست؟. به مانند پیش بینی مخابرات از درآمد صحبت مردن مردم با موبایل هایشان در بودجه (2283718) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۲:۰۹:۱۱
یکی ازدلایل انفجار قیمت ها اجرای غلط مالیات بر ارزش افزوده میباشد.که فعلا بصورت مالیات بر فروش از هر فعال اقتصادی در زنجیره تولید و توزیع و واردات گرفته میشود.البته سازمان مالیاتی هم از این وضعیت کمال استفاده را برده ودرآمدهایش (بصورت غیر واقعی وتحمیلی ) چندین برابر شده است .حال اگر کالاها گران شود میتوان تقصیر را گردن دیگری انداخت. سیستم اقتصادی ایران مثل کشورهایی نیست که سالها قبل این کار را شروع کرده اند.این قانون برای اجرا در سیستم سنتی بازار واقتصاد ایران باید با رعایت بسیاری از مسایل اجرا شود. مسایلی که خاص این کشور است در غیر این صورت باعث مسایلی چون تعطیلی بسیاری از واحدهای اقتصادی خرد و کلان میشود.اجرای درست این قانون هم بر سازمان مالیاتی وهم بر فعالان اقتصادی واجب است نه بزور جریمه (2283721) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۲:۰۹:۴۸
همین الان در معاملات انجام شده در بازار تهران از هر کالایی در هر جابحایی از مبدا تا مقصد مصرف . و از هر تاجر یا بنکدار یا خرده فروشی که در این زنجیره باشد 8% مالیات ارزش افزوده گرفته می شود . در صورتکیه برابر اصل قانون باید ازکل زنجیره تولید تا مصرف . مبدا تا مقصد. 8% مالیات ارزش افزوده گرفته شود . و هر کدام از این عوامل در این زنجیره از ما به التفاوت قیمت خرید + سود خودشان مالیات پرداخت کنند. یعنی عملا در حال حاضر هر کس در این زنجیره 8% مالیات پرداخت میکند . با یک حساب ساده اگر دراین زنجیره مبدا تا مقصد 10 بار مالیات گرفته شود قیمت کالا خودبخود 80% اضافه تر از قبل میشود !!!!!....... (2283722) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.