نظر منتشر شده
۲۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 330104
به چه کسانی رأی ندهیم!؟
احمدرضا هدایتی، 18 بهمن 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۷
در نظام جهوری اسلامی ایران، شاخصه‌های ارزشی متعددی برای گزینش کاندیداهای برتر در انتخابات مختلف وجود دارد که بخشی از آنها جنبه قانونی و رسمی دارد و متناسب با ارزش‌های حاکم بر جوامع، در سایر کشورهای جهان نیز متداول است و برخی از آنها در ردیف مواردی قرار دارد که به شکل عرفی و اجتماعی و در قالب قوانین نانوشته، وضع شده و مختص جامعه اسلامی و بعضاً ایرانی است.

به عنوان مثال؛ در فرهنگ عمومی ایران اسلامی، سیادت و منتسب بودن به خاندان عصمت و طهارت یک افتخار است، طلبگی و در کسوت روحانی بودن یک ارزش محسوب می‌شود، قرار داشتن در ردیف نام‌آوران و قهرمانان ملی به‌خصوص دانشمندان و نخبگان علمی و همچنین قهرمانان ورزشی و چهره‌های شاخص هنری،محبوبیت و اقبال عمومی را به همراه دارد،خوشرویی و خوش‌چهرگی یک مزیت نسبی است. همانند سایر کشورها، برخورداری از تحصیلات عالی یک معیار مهم در انتخاب افراد به حساب می‌آید.

علاوه بر این موارد گاهی نسبت‌های فامیلینیز معیار انتخاب تلقی می‌شود ویا حرمت نان و نمکی که از دیگران خورده‌ایم مبنای انتخاب ما قرار می‌گیرد، بی‌شک تمام این موارد نکات مثبتی هستند که می‌توانند در تصمیم‌گیری برای انتخاب فرد موردنظر به ما کمک کنند، اما در نظر گرفتن این ویژگی‌ها؛ آنگاه صحیح، ارزشمند و با تأثیرگذاری مطلوب توأم است، که با تعهد و تخصص متناسب با موضوعِ انتخاب ما همراه باشد.

به عبارت دیگر؛ هیچ‌یک از موارد فوق نمی‌تواند به تنهایی ملاک انتخاب افراد باشد، مگر این‌که اصل شایسته‌سالاری مورد توجه قرار گیرد و فرد منتخب و متصف به ویژگی‌ها و صفات مورد اشاره، به شکل واقعی بتواند در جایگاه مسئولیتی خود، نقش و وظایف خویشدر قبال مردم و کشور را به درستی ایفاء نماید، در غیر این‌صورت، نه تنها رأی دادن به این‌گونه افراد توجیه منطقی نداشته و نتیجه مورد نظر را عاید نمی‌کند، بلکه در درازمدت و حتی در کوتاه‌مدت برای جامعه و حتی فرد انتخاب کننده زیانبار خواهد بود.

اما انتخاب افراد وقتی با خسارت مضاعف همراه است که؛ وعده و وعید کاندیداهای فرصت‌طلبی که با اتکاء به دارائی‌های بعضاً نامشروع خود و یا دیگران، قصد فریب مردم را دارند، مبناء و معیار انتخاب ما قرار می‌گیرد، کسانی که برای سوء‌استفاده از موقعیت احتمالی خود در آینده، کیسه دوخته‌اند و حاضرند منافع و مصالح کشور و ملت را فدای اهداف و منافع حزبی و جناحی و به‌ویژه اهداف و منافع فردی و شخصی خویش نمایند.

تردیدی وجود ندارد کسی که برای انتخاب شدن؛به ناحق و یا حتی به‌حق، رقبای خود را تخریب می‌کند و یا میلیون‌ها و بلکه میلیاردها تومان صرف هزینه‌های تبلیغاتی مانند؛ شام و ناهار و اعطای هدایا و برگزاری مراسم نامتعارف می‌کند و یا با دادن وعده‌های ناممکن و خارج از حیطه اختیاراتِ موقعیت و مَنصب احتمالی خود در آینده، شعور مردم را به سُخره گرفته و مورد اهانت قرار می‌دهد، تنها به دنبال کسب حقوق محدود موقعیت آتی خود نیست، بلکه قطعاً بهره بردن از موقعیت اداری و اجتماعی جدید برای کسب منافع اقتصادی و سیاسی را هدف قرار داده و لذا چنین فردی به هیچ‌وجه شایستگی نمایندگی مردم در هیچ سطح و جایگاهی را ندارد.

البته ممکن است، در بین کاندیداها افراد صاحب ثروتی نیز پیدا شوند، که تمام اموال خود را از راه کاملاً مشروع و قانونی کسب نموده و از تعهد، تخصص و سایر شایستگی‌های قانونی و عرفی لازم برای تصدی موقعیت مورد نظر نیز برخوردار باشند، که طبیعتاً می‌توانند در فهرست انتخاب ما قرار گیرند، با این‌حال به‌نظر می‌رسد، مسئول و نماینده‌ای می‌تواند با کارآمدی و کارایی بیشتری عمل نماید، که خود از قشر محروم و یا متوسط جامعه باشد و ضمن آشنایی با مشکلات و نیازهای واقعی کشور، با درد مردم نیز کاملاً آشنا بوده و به اصطلاح، این مشکلات را از نزدیک لمس کرده باشد.

گروه دیگری که باید به شدت از انتخاب آنها پرهیز کرد، کسانی هستند که به شکل غیرمنطقی و نامعقول، مرعوب و یا مجذوب فرهنگ و تکنولوژی بیگانگان شده‌اند و تصور می‌کنند، رشد و پیشرفت کشور تنها از طریق سرسپردگی به غرب و شرق ممکن است، زیرا به‌نظر می‌رسد این گروه پیشرفت را تنها در برخورداری از ثروت‌های مادی و تکنولوژی نوین کسب شده در غرب خلاصه کرده و در عین‌حال هیچ‌گاه از خود نپرسیده‌اند، که ثروت و فن‌آوری‌های نوین موجود در این کشورها چگونه و با چه قیمتی پدید آمده است و چرا ما نباید برای کسب مشروع و منطقی آن، به ظرفیت‌ها،منابع و نیروهای فراوان درونزای موجود در کشور،اتکاء کنیم؟

بدیهی است که خطرناک‌ترین گروه در بین اشخاص فاقد صلاحیت، افراد جاهل و یا منافقی هستند که با آگاهی کامل و یا بدون شناخت کافی از اصول و مبانی اسلامی و بدون توجه به نقاط مثبت و دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی، در یک قضاوت ناجوانمردانه و ناعادلانه؛ ناتوانی، خیانت، کم‌کاری و یا ضعف برخی مدیران و کارکنان ناکارآمدِ شاغل در دستگاه‌های مختلفِ دولتی و غیردولتی را به حساب اسلام نوشته‌ و با سیاه‌نمایی و شایعه پراکنی، نظام اسلامی را مقصر جلوه می‌دهند، در حالی‌که این عملکرد هرگز مورد تأیید نظام اسلامی نبوده و در طول حیات طیبه جمهوری اسلامی ایران، عوامل مختلفی مانع از کسب کامل اهداف انقلاب شده‌اند.

در رأس این عوامل باید از فشارها و توطئه‌های مستمر دشمنان این مرز و بوم، حوادث و بحران‌های داخلی، در برخی از موارد هم انتخاب نادرست مردم و یا عدم شایسته‌سالاری و اولویت‌گذاری غلط از سوی مسئولین و در یک کلام عدم توجه شایسته و مطلوب به منویات راهبردی و کاربردی ولی‌امر مسلمین حضرت امام خامنه‌ای (دامت برکاته) به عنوان مهمترین موانع در مسیر پیشرفت و گسترش کشور نام برد.

به این ترتیب؛ انتخابات با همه محاسن مترتب بر آن، چنانچه به شکل صحیح، درست و اصولی صورت نگیرد، نه تنها متضمن کسب اهداف تعیین شده برای دست یافتن به جایگاه شایسته و موردنظر در منطقه و جهان نخواهد بود، چه بسا بر میزان نابسامانی‌ها و ناهنجاری‌های پنهان و آشکار در جامعه خواهد افزود، به همین دلیل است که همواره حضور گسترده توأم با شور و شعور انقلابی در انتخابات و سایر صحنه‌های دفاع از انقلاب، مورد تأکید مسئولین و مردم متدین و فهیم ایران اسلامی قرار داشته است.
*کارشناس ارشد مدیریت
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۳:۲۶:۲۱
این مسائل تئوری بردار نیست مردم بصورت شهودی تصمیم میگیرن به چه کسی رای ندن و هر کسی یک سری اتفاقات و حوادث و رفتارها و اسمها توی ذهنشه و بر اساس اونها تصمیم میگیره به چه کسی رای نده به نطر من در تهران حداکثر دو سه نماینده از نماینده های فعلی دوباره ابقاء خواهد شد و اکثرا باید مجلس را ترک کنند. رفتار دوستان در ذهن مردم هست و تا جایی که بنده اطلاع دارم و میبینم مردم روزشماری میکردن برای اینکه انتخابات بیاد تا بتونن تغییراتی اعمال کنن و قطعا تغییرات بسیار گسترده خواهد بود در این مورد اصلا شک نکنید. در مجلس خبرگان هم به نظر من چند شخصیت در تهران ارای میلیونی خواهند داشت. (3529168) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۳:۳۰:۴۵
شوراي محترم نگهبان افرادي را كه شما دسته بندي كرده ايد تاييد صلاحيت نميكند تا مردم به انها راي ندهند..گرچه اين نظارت گاهي سختگيرانه و گاها جناحي البته به زعم حقير است ولي غربال خوبي براي جدا كردن نسبي سره از ناسره است...شما نگران نباش..افرادي كه معرفي ميشوند ان خصوصيات مورد نظر شما را ندارند..اينجا ايران اسلامي است..مردم بايد به كسي راي دهند كه نگاه حزبي در تصميم انها دخالت نداشته باشد..دلسوز نظام باشد نه دلسوز حزب..نگاه كلان داشته باشند..به قانون اساسي پايبند باشند البته همه قانون..مردم از من و جنابعالي اگاهترند..نگران نباش... (3529177) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۸:۱۰:۰۱
خداوند مقام شهید باکری را متعالی نماید که در وصیتنامه خود آورده اند : بنا بر سه دلیل ما چاره ای جز شهادت نداریم ...
---------------
ما مردم نیز با شرایط موجود گرچه استطاعتمان بسیار کم است اما برای تغییر آن چاره ای جز حضور گسترده بر سر صندوقهای رأی نداریم تا با رد صلاحیت افراد خاص ، اجازه ندهیم کسانیکه حقوق شهروندی ملت را قبول ندارند وارد مجلسین شوند . (3529734) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۲۳:۵۶:۳۳
فقط افاضه سخن کافی نیست. مگر از پولهای کلانی که در شهرستانها خرج انتخابات و بدتر از همه خرید مستقیم رای می کنند خبر ندارید که اینگونه جمله سازی می کنید (3530405) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۳:۴۴:۵۶
مردم خودشون آگاهند که به کی رای بدن ... خواهشا خط ندین یا سعی نکنین که افکار رو مهندسی بکنین. (3529213) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۳:۴۸:۰۲
به کسانی که منافع جناحی را بر منافع ملی ترجیح می دهند رای نمی دهیم.
به تندروها رای نمی دهیم
به کسانی که چوب لای چرخ دولت می کنند رای نمی دهیم (3529226) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۷:۵۱:۳۶
ما شهیدان زنده ایم
.........................
همه وظیفه داریم که با حضور گسترده و چشمگیر بر سر صندوقها ، با رد صلاحیت گسترده کسانی که در تجربه ، مخالفت خود را با منافع ملی و حقوق شهروندی مردم به اثبات رسانده اند ، اجازه ندهیم هیچیک از افراد معلوم الحال وارد شوند . (3529701) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۸:۳۰:۱۶
انشاءالله نخواهیم گذاشت افراطیون وارد مجلس شوند . (3529757) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۳:۵۱:۱۶
برادر شهید سرهنگ خلبان حمید عفیفی پور که در سانحه هوائی روز 22دیماه 1394 در منطقه کنارک چابهار به شهادت رسید از حوزه انتخابیه مرودشت ارسنجان و پاسارگاد در استان فارس رد صلاحیت شد.
ایشان سابقه 20 سال تجربه در عرصه ی ملی و بین املیی کشور دارد.
و با عدم اعتقاد و التزام عملي به اسلام و نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران رد صلاحیت شدند.
درود و سلام بر شورای نگهبان که نمیگزارند افراد نالایق وارد مجلس شوند. (3529238) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۰۰:۰۲:۲۱
گویند پدر تو بود فاضل / از فضل پدر تو را چه حاصل
تازه این بنده خدایی که میگی برادرش شهید شده. بعدش هم چه ارتباطی به شهید بودن برادرش داره. خدا اجر شهدا رو میده و مورد احترام ما هم هستند اما این ارتباطات باعث نمیشه که وضعیت خودش چه خوب و چه بد تحت تاثیر قرار بگیره. ضمنا از به کار بردن کلماتی مثل شهید و ... که برای مردم مورد احترام است، برای فشار و تخریب یک نهاد یا حساس کردن مردم استفاده نکنید. (3530414) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۳:۵۷:۱۶
جبهه پایداری. زیرا تفکرات تندی دارند و حاضرند به هر قیمتی مخالف را حذف کنند (3529263) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۷:۰۱:۵۵
به اصلاحات رای نمی دهیم چون از خارج خط میگیرند (3529620) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۰۹:۲۸:۱۹
اتفاقا ما هم به پایداری رای نمی دهیم چون نه تنها در مقابل تخلفات دولت احمدی نژاد سکوت کرده بودند بلکه انها را تایید هم می کردند (3530812) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۰۰:۵۲:۳۲
اینبار صندوقها بسیار شلوغ میشه به همین علت که قراره به چه کسانی رأی ندهیم!
------------------
دیدن لب و لوچه آویزان بعضی ها پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات تماشائی خواهد بود . (3530485) (alef-13)
 
مصطفي
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۴:۰۲:۱۶
موقع تاييد صلاحيت دوم
و
توسط مردم فرا رسيده (3529280) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۴:۱۰:۳۰
به کسانی که دروغ می گویند نباید رای داد دروغ ام الفساد است (3529304) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۴:۱۴:۵۱
چیزی که فراموش شده شایسته سالاری هس متاسفانه؟ (3529310) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۸:۲۸:۰۸
اگر آنگونه که شما نیز به آن اشاره کردید ، یعنی شایسته سالاری فراموش شده ، خب وظیفه شما و بنده چه میشود؟
ما نیز چاره ای نداریم جز اینکه « تحت هر شرایطی پای صندوق رای برویم » و با پر کردن برگه های رآی ، راه ورود کسانیکه شایسته نیستند را ببندیم . (3529755) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۵:۳۸:۰۶
فرموده اید:
آگاهی کامل و یا بدون شناخت کافی از اصول و مبانی اسلامی و بدون توجه به نقاط مثبت و دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی، در یک قضاوت ناجوانمردانه و ناعادلانه؛.......
اساسا تعریف این کلمات پر طمطراق چیه!!!! خوب هر که هر کاری می کنه می گه مال من همینه. اینها همه قابل تفسیر شخصی اند و مشکل این 37 ساله اثفاقا همین لغات است. (3529438) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۸:۲۰:۱۵
به چه کسانی رای ندهیم؟
۱- به کسانی که فقط وعده می دهند و سخنرانی می کنند و اهل کار و عمل نیستند
۲- به کسانی که به جای خدمت کردن به عموم مردم ، به جناح خاص ، یا طبقه سرمایه دارها و واعوان و انصار خودشان خدمت می کنند و بیت المال را برای آنها خرج می کنند نه برای رفع بیکاری ، و افزایش قدرت خرید کارگر و کارمند.
۳- به کسانی که برای حل مشکلات مملکت نگاهشان به امریکا و اروپا و بیگانگان است، و به استعداد و خلاقیت های و دانش جوانان ایران اعتماد نمی کنند و از آنها حمایت نمی کنند.
۴ - به کسانی که به اسم اصلاح قیمت ها ، هر روز کالاها را گرانتر می کنند و فشار اقتصادی را بر روی مردم بیشتر می کنند،
۵ - به کسانی که وقتی می آیند با کلید دو متری می آیند و لی از دم هر درب بازی را هم قفل می زنند.
۶ - به کسانی که بنزین و هزینه حمل و نقل را تا بتوانند افزایش می دهند ، و بلیط هواپیما را چند صد در صد افزایش دادند که بلیط رفت و برگشت به مشهد را به حدود یک میلیون تومان، رساندند.
۷ - به کسانی که هر ماه حد اقل یارانه ۵۰۰ هزار نفر را قطع می کنند.
۸- به کسانی که وکیل الدوله هستند..
۹- به کسانی که اگر نماینده بشوند به وزیران پیر و ناکارآمد رای اعتماد می دهند.
۱۰ - به کسانی که اگر نماینده شوند به وزیران دارای سرمایه های ۱۰۰۰ میلیاردی رای می دهند.
۱۱- به کسانی که از رهبری دم می زنند اما عمل و حرفشان در نقطه مقابل امام و رهبری است.
۱۲ - به کسانی که در دلشان سران فتنه هنوز جا دارند گرچه برای اینکه از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند ظاهر را حفظ کرده اند و در مورد فتنه حرف های دوپهلو زدند.
۱۳ - به کسانی که دوستانشان مثل مهاجرانی و سلامتیان و کدیور و سروش و مزروعی .... الآن بر سر سفره صهیونیستها و امریکا و بی بی سی نان می خورند و رگه های شباهت فکری سیاسی بین اینها و آنها کم نیست
۱۴- به کسانی که کدخدایی را به رسمیت شناختند که با تعامل با آن و لبخند به روی او مشکلات مملکت را حل کنند در حالیکه امام خمینی و رهبر معظم انقلاب بارها این کدخدا را شیطان بزرگ خطاب کرده اند
۱۵- به کسانی که حکام سعودی را چنان جسور کردند که اگر صلابت رهبر معظم انقلاب نبود همان رفتاری که با جنازه های حجاج پاکستانی و افغانی و افریقایی کردند با جنازه های حجاج ایرانی می کردند.
۱۶ - به کسانی که سعی می کنند حقایق را از مردم مخفی کنند و به منتقدین ناسزا می گویند.
۱۷ - به کسانی که به راحتی اجزای پازل مهندسی شده امریکا برای انتخابات ایران قرار می گیرند.
۱۸ - به کسانی که به گروه و جناح و حزبی تعلق و وابستگی دارند که شبکه بی بی سی و شبکه فارسی امریکا نسبت به آن گروه نظر مثبت و حمایتی دارد.
۱۹- به کسانی که فرزندان آنها با استفاده از رانت های دولتی و سیاسی در امریکا و اروپا
تحصیل می کنند و خوش می گذرانند.
۲۰ - به کسانی که غرق در اشرافیت اند، به کسانی که در یک ماه ۱۲ دست لباس می دوزند.
آری ما به اینها رای نمی دهیم. چرا؟ به دلیل اشرافیت آنها، به خاطر حفظ استقلال مملکت، به خاطر پاسداری از راه امام و خون شهدا ، به خاطر حفظ حقوق مردم به خاطر مایوس کردن امریکا و اسراییل و دشمنان اسلام، به خاطر رشد و پیشرفت کشور و شکوفاشدن استعدادها و سرمایه های کشور تحت هدایت ها و رهبری حکیمانه رهبر معظم انقلاب. (3529745) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۸:۳۴:۵۸
به كساني كه به راي مردم التزام ندارند راي نمي دهيم ،
به كساني كه از حق انتخاب مردم دفاع نمي كنند راي نمي دهيم، (3529766) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۲۲:۳۱:۴۳
کسانی که فرصت کافی داشتن در مجلس و کاری نکردن به کسانی که مسئول بودن و وضع شده این اگر رای بیارن که وضع بدتر می شه (3530234) (alef-13)
 
نیما
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۲۳:۱۲:۵۶
به کسانیکه در اختلاسها دست داشته یا در برابر ان سکوت کردند. (3530320) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۰۲:۱۰:۲۰
تبليغ راي دادن كنيد نه راي ندادن (3530531) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.