نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 280209
رابطه مدرک تحصیلی و انتخاب شغل
تاریخ انتشار : جمعه ۱۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۰
دنیای امروز جوانان ایران، رفتن به دانشگاه و گرفتن مدرک تحصیلی است؛ بطوری که جوانان و خانواده ةا منزلت اجتماعی را در گرو مدرک می‌دانند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران ، امروزه در ایران تحصیلات و مدرک گرایی برای خانواده ها و جوانان اهمیت زیادی پیدا کرده؛ بطوری که کنکور یکی از مهم ترین آزمونهای زندگی هر فرد به شمار می‌آید و جوانان در سالها قبل تلاش می‌کنند تا بتوانند در رشته مورد علاقه خود تحصیل کنند.

طبق آمار سازمان سنجش کشور در سال ۹۳، یک میلون و ۳۱ هزار و ۳۲۲ نفر در کنکور شرکت کردند و این در حالی است که ظرفیت دانشگاه ها ۶۹۵ هزار و ۶۹۷ نفر اعلام شد.

این آمار نشان دهنده این است که اکثر شرکت‌کنندگان می توانند به دانشگاه‌های کشور راه پیدا کنند.

به گفته یک جامعه شناس مدرک تحصیلی یکی از شاخص های توسعه یافتگی کشورها است.

قرائی مقدم پیشرفت یک کشور را در گرو داشتن زنان و مردان تحصیلکرده و با تخصصی که در حوزه تحصیل خود کار کرده باشند، دانست.

نمونه این امر را می توان در کشورهای توسعه یافته‌ای مثل ژاپن ؛ که مسئولین سرمایه اصلی خود را برای تربیت نیروهای متخصصی خرج می‌کنند، مشاهده کرد.

*رابطه مدرک تحصیلی و درآمد جوانان

با توجه به میزان حقوقی که وزارت کار برای اشخاص در نظر گرفته می توان گفت هر چه میزان تحصیلات افراد بیشتر باشد درآمدشان نیز بیشتر می‌شود.

قرائی مقدم با بیان این مطلب که افراد تحصیل کرده، درآمد بیشتری دارند تصریح کرد: البته این قاعده در کشورهای توسعه یافته است.

وی از اقتصاد ایران به عنوان اقتصادی بیمار یاد کرد که در آن فرد با عدم داشتن مدرک دانشگاهی می تواند به اندازه و یا شاید بیشتر از یک فرد با مدرک دکترا درآمد داشته باشد.

وی همچنین با اشاره به واژه پشت میز نشین ها، تصریح کرد: افراد تحصیل می‌کنند تا در پست‌های بالا کار شوند به همین جهت راه خود را گم کرده و به دنبال نیاز جامعه و تخصصی خود نمی‌روند.

براساس گفته‌های قرائی مقدم بهتر است بین دانشگاه و شغل رابطه مستقیم و هماهنگ بوجود بیاید؛ ابتدا باید نیاز جامعه را بشناسیم سپس در آن زمینه نیرو جذب کنیم.

در ایران مدرک‌گرایی و داشتن مدرک نشان دهده شخصیت و شان اجتماعی فرد محسوب می‌شود، به همین دلیل جوانان بدون توجه به شرایط کشور و نیاز جامعه فقط رفتن به دانشگاه و گرفتن مدرک را مورد توجه قرار می‌دهند.
 
کلمات کلیدی : بیکاری+دانش‌آموختگان
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۰۹:۳۰:۲۵
"می توان گفت هر چه میزان تحصیلات افراد بیشتر باشد درآمدشان نیز بیشتر می‌شود."

متاسفانه در اموزش و پرورش که بنا به ماهیتش باید به سواد ارزش بیشتری بده اینطور نیست. فردی با مدرک دیپلم در این سازمان حقوق یک میلیون و هشتصد می گیره و فردی با مدرک فوق لیسانس یک میلیون. کار به جایی رسید که قید دکترا رو زدم چون تنها پنجاه هزارتومان در حقوق تفاوت ایجاد می کنه اون هم نه به خاطر خود مدرک بلکه به خاطر بالا رفتن طبقه شغلی که با بالا رفتن سابقه خودش اتوماتیک وار بالا می ره و احتیاجی به گرفتن مدرک بالاتر نداره. (3012017) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.