نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 161508
تماشاگران فوتبال؛ از آلمان تا ایران
تاریخ انتشار : جمعه ۹ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۵۸
«تشویق بی‌امان تیم ملی آلمان از سوی تماشاگران این تیم در بازی با ایتالیا، بویژه زمانی که آلمان‌ها دو بر صفر از حریف خود عقب بودند، بار دیگر خیلی‌ها را به یاد تماشاگران ایرانی انداخت که به قصد دشنام گویی و عقده گشایی به ورزشگاه‌ها می‌آیند و به جای روحیه دادن به تیم خودشان در لحظات بحرانی، در انتظار لغزش بازیکنان و مربیان تیم خودی و حریف هستند تا همه را یکجا به دشنه دشنام بنوازند!»

 
به گزارش عصر ايران، جواد خیابانی هم در حین گزارش بازی به این نکته اشاره کرد که رفتار تماشاگران آلمانی می‌تواند درسی از "فرهنگ تماشاگر" دربرداشته باشد.

 
تماشاگران آلمانی پیش از این نیز فرهنگ بالای خود را به تمام دنیا اثبات کرده بودند؛ زمانی که تیم ملی آلمان در جام جهانی 2006، در خانه خودش مغلوب ایتالیا شد ولی همه تماشاگران حاضر در ورزشگاه، همراه با نخست وزیر این کشور، تیم ملی مغلوب شده آلمان را با خواندن سرودی لطیف و غمناک، تشویق کردند.

 
آدمی وقتی که رفتار توام بانزاکت و کاملا فرهنگی (فرهنگ به صورت واژه‌ای ارزشی و نه توصیفی) تماشاگران آلمانی را می‌بيند و آن را با رفتار تماشاگر دشنام‌گو، عصبانی و سرشار از نفرت و خشونت فوتبال ایران مقایسه می‌کند، بی‌اختیار با خودش می‌گوید: حقا که چنین تماشاگر پرخاشگری، مستحق چنین فوتبال بی در و پیکری است!

 
قطعا کسانی مدعی خواهند شد که در فوتبال آلمان نیز رفتارهای پرخاشگرانه وجود دارد و تماشاگران آلمانی نیز گاهی دشنام می‌دهند و تندی می‌کنند. بله! این حرف بیراه نیست ولی این نوشته به رویه رایج و متداول تماشاگران ایرانی و آلمانی نظر دارد. به قاعده می‌نگرد نه به استثنا.

 
نحوه برخورد تماشاگران فوتبال آلمان با تیم ملی کشورشان پس از شکست در برابر ایتالیا در نیمه نهایی جام جهانی 2006، بازتاب تمام عیاری از شخصیت تماشاگر آلمانی بود.

 
نحوه برخورد تماشاگران ایرانی با تیم ملی کشورمان در بازی با ایرلند در مسابقات راهیابی به جام جهانی 2002 نیز بازتاب تمام عیاری از شخصیت تماشاگر ایرانی بود. تماشاگر ایرانی باید قبول کند که هنوز لیاقت فوتبال زیبا را ندارد. تماشاگر ایرانی باید ابتدا زشتی‌های رفتارش را اصلاح کند، آن‌گاه توقع فوتبال زیبا را داشته باشد.
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۵:۰۹:۵۰
حقا که چنین تماشاگر پرخاشگری، مستحق چنین فوتبال بی در و پیکری است!

این جمله رو باید با آب طلا بنویسیم بزنیم دم در ورزشگاه آزادی...!!!!!!!!

مایه تأسفه...

دیشب واقعاً از بازی لذت بردم.

در کل آلمانیها مردمان مودبی هستند. (866965) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۸:۱۲:۴۳
بهتز بو مینوشتی حقا که چنین فوتبال بی در و پیکری، مستحق چنین تماشاگر پرخاشگری است! (867178) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۵:۲۰:۱۹
تماشاگرهای ما هم شعور دارند ولی وقتی بازیکنان میلیاردی بی تعصب بازی می کنند اتفاقات ورزشگاهها روی می دهد ولی بازیکنان المان با تعصب بازی می کنند (866983) (moderator22)
 
مایوس
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۵:۴۱:۱۶
همه چیزمان به همه جیزمان می آید (867001) (moderator22)
 
علی
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۵:۴۶:۳۲
به نظر من این جملات که ابتدا باید فلان کرد، بعد بهمان کرد، اصلا درست نیست. تماشاگر و بازیکن تواما باید خودشونو اصلاح کنن. هرچقدر بازیکنان تیم ملی غیرتی تر بازی کنند(نمیگم حتما ببرن)، تماشاگر هم تیمو بیشتر تشویق میکنه و هرچقدر تماشاگر تیمو بیشتر تشویق کنه، بازیکنان هم غیرتی تر و البته بهتر بازی میکنن. (867007) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۶:۴۱:۵۵
رفتار تماشاگر ایرانی به وضعیت جامعه بر می گردد. (867065) (moderator102)
 
farzin
Latvia
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۶:۵۷:۴۶
خوبه سایت دکتر توکلی نگفت که مردم آلمان دارن از گرسنگی میمیرن و ضد دولت شعار دادن و چون مسلمان نیستن همش به بازیکنانشون فوش میدن و... چرا در کشور ما هر روز جنایت بیشتر و بیشتر میشود؟ چرا در ورزشگاه ها به بازیکنان بدترین فوش ها داده میشود؟ چرا در کوچه و خیابون همه عصبی ان؟ چرا بی فرهنگترین نوع رانندگی رو داریم؟ چرا؟ جواب این چراها رو مسلما همه باید بدونن....لازم به توضیح نمیباشد (867076) (moderator102)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۷:۰۳:۱۲
تمام اينها درست ولي فكر نميكنيد كه اين پرخاشگريهاي تماشاگران ايراني ميتونه با فشارها واسترسهاي روحي و رواني موجود در كشور هم ارتباط داشته باشد؟ (867080) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۷:۰۴:۵۸
اگر تماشاگران رده بندی شوند ایران در رده های آخر خواهد بود . واقعیت اینه که هنگام مسابقات تیم ایران تعدادی "تماشاگر نما" در استادیوم حاضر نیستند بلکه تنها تعدادی "تماشاگر" در ورزشگاه هستند . . . (867085) (moderator102)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۷:۵۱:۱۶
عزیز جان، رفتار تماشاگر نتیجه سالها کار فرهنگی و آموزش و پرورش ذهن و فکر مردم است. ناهنجاری های جامعه را به گردن مردم نیاندازید. مقصر متصدیان و مجریان حوزه فرهنگ و آموزش کشور از وزارت فرهنگ و آموزش و پرورش گرفته تا رادیو و تلویزیون هستند که همگی چیزی جز شعار دادن بلد نیستند.

فقط در مورد تلویزیون، اگر چهار تا آدم فهمیده می نشستند برنامه های کودک شبکه های آلمان، کانادا و ... را مشاهده می کردند کمی یاد می گرفتند چطور باید یک فرهنگ را در ذهن افراد جامعه از کوچک و بزرگ جا انداخت. آنقدر زیبا و حرفه ای مفاهیم ارزشی جامعه شان را در قالب کارتون ها و فیلم های بسیار جذاب که حتی بزرگسالان را هم پای تلویزیون می کشد آموزش می دهند که واقعا انسان از این همه خلاقیت تعجب می کند و لذت می برد.

حالا باز دوباره شعار بدید: دزدی بد و گناه است، کار تیمی خوب است، رد کردن چراغ قرمز گناه است و ...!!!!!!!!!! (867135) (moderator102)
 
علي معين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۸:۱۷:۲۲
جناب آقاي دكتر توكلي با سلام
اگر مردم كشور آلمان با باخت تيم ملي فوتبال كشورشان باز هم به تشويق خود ادامه داده درسته كه فرهنگ خوب تماشگر را نشون مي ده علت انجام كار به دليل تلاش بازيكنان تيم فوتبالشان بوده كه با تمام توان خوب بازي كرده و به كشور خود عرق ملي داشتتند ولي در كشور ما از پول بيت المال قردارد هاي هنگفت براي بازيكنان تيم هاي ليگ برتري فوتبال هزينه شده و درباشگاه و تيم ملي عرق ملي نداشته لذا در اين وضعيت بد اقتصادي بازيكناني بدون داشتن سواد و فرهنگ لازم فقط بدليل عضو فلان باشگاه فوتبال بودن رفتارهاي خارج از فرهنگ ايرانيان داشته و متاسفانه دولتمردان و سياسيون به آنها بهاي بيشتري نسبت به ديگر بازيكنان ورزش هاي ديگر داده و نتيجه كار در 10 سال گذشته نه در رده باشگاهي فوتبال آسيا و نه در تيم ملي موفقيتي نداشتيم. لذا تنها دستاورد فقط چوب حراج به بيت المال زده و نتيجه اينكه دستاوردي در زمينه فوتبال و الگوبرداري از فرهنگ و رفتار آنها براي مردم بخصوص نسل جوان نداشتيم.لذا تحصيل كرده هاي دانشگاه هاي معتبر كشور همانند دانشگاه تهران و شريف و ... از اين همه درآمد بالاي كه هزينه اين دلاوران گرديده حيران و سرگردانند كه چگونه پول مفت 10 تا 15 ميلياردي براي تعدادي از باشگاه ها هزينه مي گردد. اگر فوتباليست ها حاضر به عقد قراردارد يك يا دو ميلياردي باشند. مردم با چه دلخوشي افرادي را تشويق نمايند كه هيچ منافع اقتصادي ، فرهنگي براي جامعه نداشته و فقط بعنوان يك سرگرمي براي جوانان قلمداد شود.لازم بذكراست آنها فوتبال را بعنوان يك صنعت قلمداد نموده و بازيكن نسبت به تيم باشگاهي و تيم ملي يكسري تعهدات اخلاقي و ورزشي داشته كه بطور كامل پايبند هستند. لذا مطمئن باشيد نتيجه كار هم افزايش سطح ارتقاء فوتبال بهمراه درآمدزائي و فرهنگ مناسب براي بازيكن و تماشگر مي باشد. (867188) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۸:۲۴:۰۴
تماشاگرانمون خیلی سرتر از فوتبال و فوتبالیستامون هستند. (867199) (moderator102)
 
بهداد
Germany
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۸:۳۰:۵۱
من در آلمان زندگی می کنم .دیشب بعد از برد ایتالیا ..طرفداران ایتالیا براحتی در بین انبوه آلمانیها در کشور خود آلمانیهای شادی می کردند وبدون آنکه توهینی بشنوند یا در شادی آنها خرابکاری ایجاد کنند..پرچم ایتالیا بر فراز بود و آلمانیها تنها افسوس شکست را می خورند
از نظر من مشکل به سیستم آموزشی ما بر می گردد که از کودکی در مدرسه اشتباه آموزش داده می شود (867213) (moderator102)
 
حسین چاکوتاهی
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۹:۱۱:۰۸
من خیلی فوتبالی نیستم، اما تا به امروز تفریبا همه بازی های جام رو دیدم از همه اش هم لذت بردم. گرچه خودم طرفدار انگلیس بودم اما وقتی از ایتالیا باخت خیلی ناراحت نشدم چون با تمام وجود، با عشق بازی می کردند.
پرتغالی ها رو ندیدید؟ بعد از هر گلی که می زدند همدیگر رو بغل می کردند و اشک تو چشاشون حلقه می زد. مشت نمونه خروار
بالوتلی سیاه پوسته اما مثل یه ایتالیایی اصیل توپ می زنه. همینطور بن زما، نصری، بوآتنگ.......چون متعهداند یه سر سوزن از این همه پولی که صرفشون می شه حیا می کنند، از اون همه مردم مشتاق و نگران هم همینطور......................... (868070) (moderator19)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.