نظر منتشر شده
۶۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 269383
رویایی که هیچ گاه محقق نمی شود؛
چرا مهد لیبرال دموکراسی دنیا هنوز گرفتار تبعیض و نابرابری است
بخش خارجی الف، 13 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۳۰
وقوع اتفاقاتی نظیر جنبش وال استریت و تبعیض های فراوان نژادی که هنوز بعد از قرن ها به عنوان معضلی لاینحل در آمریکا باقی مانده نشان دهنده عدم توانایی لیبرال دموکراسی در پاسخ گویی به نیازهای اساسی بشر است. به عبارتی بهتر الگویی که در خود آمریکا رفاه و خوشبختی تبعیض آمیز بوجود آورده چگونه داعیه جهانی دارد؟

**********************
به گزارش الف، مارتین لوترکینگ، رهبر جنبش مدنی سیاهپوستان آمریکا در تاریخ ۲۸ اوت ۱۹۶۳ در برابر بنای یادبود لینکلن در واشنگتن فریاد می زد« هنوز سیاهپوستان آزاد نیستند. پس از یکصد سال، با تاسف باید اذعان کنیم که زندگی سیاهپوستان هنوز هم اسیر بند و زنجیرهای تبعیض و جدایی نژادی است. پس از یکصد سال، در پهنه‌ی بیکران دریای رفاه مادی آمریکا، هنوز سیاهپوستان در جزیره‌ دورافتاده‌ی فقر به سر می‌برند. پس از یکصد سال، سیاهپوستان در گوشه و کنار جامعه‌ی آمریکا، زار و نزار، خود را تبعیدیانی در کشورشان می‌یابند.»

لوترکینگ که درپی بازداشت رزا پارکس، زن سیاهپوستی که با بلند نشدن از روی صندلی یک اتوبوس عمومی برای یک سفیدپوست زندانی شد، رهبری جنبش تحریم سیاهپوستان را برعهده گرفت، ۵ سال پس از این سخنرانی در ۴ آوریل ۱۹۶۸ در شهر ممفیس ایالت تنسی ترور شد. مبارزات او اگر چه تاثیر عمیقی در تغییر قوانین تبعیض‌آمیز نژادی برجای گذاشت اما آمریکا پس از گذشت چند دهه همچنان گرفتار تبعیض شدید نژادی در بطن زندگی روزمره است و انگار نابرابری با ذات این جامعه عجین شده است.

****************
با انتخاب باراک اوباما به عنوان اولین رئیس جمهور سیاه پوست آمریکا در سال ۲۰۰۸ ، بسیاری از تحلیل گران سیاسی و اجتماعی عنوان کردند که دوران تبعیض نژادی در این کشور به پایان رسیده و سیاهان آمریکا به حقوق برابر خود دست می‌یابند. اما اینگونه نشد و ناآرامی‌های شهر فرگوسن آمریکا که در پی کشته شدن مایکل براون، جوان سیاه‌پوست به ضرب گلوله افسری سفیدپوست روی داد و همچنین آمارهای موجود نشان‌دهنده این هستند که این موضوع رویایی بیش نبوده است.

به گزارش دویچه وله، شمار فقرای آمریکا در میان سیاه‌پوستان این کشور بسیار بیشتر از سفیدپوستان آن است. در سال ۱۹۷۴ هشت درصد سفیدپوستان و ۳۰ درصد سیاه‌پوستان آمریکا فقیر بودند. امروز این نسبت به ۱۰ درصد در میان سفیدپوستان و ۲۸ درصد در میان سیاه‌پوستان رسیده است. شمار بیکاران سیاه‌پوست آمریکا از پنجاه سال پیش تاکنون دوبرابر شمار بیکاران سفیدپوست این کشور بوده است. یا نسبت درآمد خانواده‌های سیاه‌پوست آمریکا به خانواده‌های سفید پوست این کشور تفاوتی فاحش را نشان می‌دهد. در سال ۱۹۶۴ میلادی درآمد یک خانواده سیاه‌پوست حدود ۵۵ درصد یک خانواده سفیدپوست بود. این آمار در حال حاضر نیز در همین حد باقی مانده است. همچنین احتمال این که یک سیاه‌پوست در آمریکا به زندان بیفتد شش‌بار بیشتر از یک سفیدپوست آمریکایی است.

در واقع سیاهان و سفیدان آمریکا زندگی متفاوتی دارند و برداشت‌شان از واقعیت‌های موجود در آمریکا نیز باهم متفاوت است. سیاه پوستان آمریکا فکر می‌کنند که در عرصه‌های مختلف اجتماعی تبعیض نژادی در موردشان اعمال می‌شود؛ عرصه‌هایی چون برخورد با پلیس، برخورد با آنها در دادگاه، در محل کار، در فروشگاه یا رستوران.

********************************
مرگ فردی گری، جوان سیاه‌پوست آمریکایی، در ۱۲ آوریل بار دیگر سؤالات و انتقادات زیادی را نسبت به رفتار تبعیض آمیز و نژادپرستانه پلیس آمریکا به وجود آورد. گری وقتی توسط افسران پلیس بازداشت شد سوار یک دستگاه خودرو ون شد و در طول مسیر اتفاقاتی افتاد که باعث شد این افسران کمک پزشکی درخواست کنند. او یک هفته پس از بستری در بیمارستان، مرد.

در پی این اتفاق، بزرگترین تظاهرات اعتراض آمیز نسبت به رفتار ناعادلانه پلیس آمریکا در شهر بالتیمور برگزار شد. چندین هزار نفر از ساکنان این شهر در تظاهرات گسترده‌ای شرکت کردند و خواستار رفتار عادلانه پلیس با همه شهروندان آمریکایی شدند. هزاران نفر از مردم آمریکا نیز با برپایی تظاهرات در نیویورک، واشنگتن و بوستون همبستگی خود را در مخالفت با رفتارهای نژادپرستانه پلیس اعلام کردند.

**************************
ناآرامی ها در شهر بالتیمور در ایالت مریلند آمریکا جدیدترین نمونه از تنش های دیرینه بین آمریکایی های آفریقایی تبار و نیروهای پلیس است و یکی از مهم ترین مشکلات اجتماعی را در بسیاری از شهرهای آمریکا برجسته می سازد. بر اساس آمارهای منتشر شده، در این کشور به طور متوسط هر ۳۶ ساعت یک سیاه پوست به دست پلیس کشته می‌شود. تبعیض‌های نژادی در ایالات متحده آمریکا که با نظام برده‌داری در سده ۱۷ آغاز شد، تا به امروز ادامه یافته ‌است. با گذشت سال‌ها از سخنراني معروف مارتين لوتر کينگ با عنوان «رویایی دارم»، سياهپوستان آمريکا همچنان به دلیل سیاست‌های نژادپرستانه دولت این کشور، در محدودیت و محرومیت به سر می‌برند.

********************************
تبعیض در طی سال‌های متوالی در جامعه آمریکا نهادینه شده است. البته تبعیض نژادی بخشی از نابرابری ها است و تبعیض های دیگری نظیر تبعیض در قبال اقلیت‌ها( به عنوان مثال رفتار در قبال سرخپوستان)، تبعیض اقتصادی –اجتماعی( که منجر به شکل گیری جنبش وال استریت شد) و تبعیض جنسیتی و... نیز وجود دارد.

نکته غم انگیز این است که به عقیده برخی اندیشمندان، تمدن کنونی غرب در شکل و محتوای لیبرال دموکراسی، آخرین مرحله تکامل بشری است و در آخرین پله توسعه، دموکراسی لیبرال در همه کره زمین محقق می شود و در نهایت تاریخ اندیشه در عرصه حکومت داری به پایان برسد؛ پایانی که صورتی پیشرفته تر، کاراتر و مفیدتر از لیبرال دموکراسی در پس آن وجود ندارد.

اما وقوع اتفاقاتی نظیر جنبش وال استریت و تبعیض های فراوان نژادی که هنوز بعد از قرن ها به عنوان معضلی لاینحل در آمریکا باقی مانده نشان دهنده عدم توانایی لیبرال دموکراسی در پاسخ گویی به نیازهای اساسی بشر و ناکارآمدی آن است. به عبارتی بهتر الگویی که در خود آمریکا رفاه و خوشبختی تبعیض آمیز بوجود آورده چگونه داعیه جهانی دارد؟
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۷:۴۰:۱۱
به خاطر اینکه دروغ می گن اونجا دموکراسی (مردم سالاری )وجود داره .خیلی واضحه .نه فقط سیاه پوستان بلکه اکثر افراد جامعه اونجا برده هستن .هم برده ذهنی و هم عملی .اینارو بدون اطلاع نمی گم . (2863426) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۹:۲۰:۳۱
دروغ گویی فقدان دموکراسی
چقدر آشناست?
انگار هر روز از نزدیک این چیزها رو لمس میکنم نکنه من دارم تو آمریکا زندگی میکنم (2863608) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۶:۲۶:۳۷
آمریکا هم یه کشور مثل بقیه کشورهاست...یه روز اومده یه روزم میره ...یه روزم میرسه که دیگه نام نشانی ازش وجود نخواهد داشت....البته اون روز احتمالا ما هم دیگه تو این دنیا نیستیم...ولی به هر حال اتفاقی است که خواهد افتاد (2865097) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۹:۲۶:۵۲
هیچ الگویی برای کشورداری تا به حال وجود نداشته که کاملا بی عیب و نقص باشه و آمریکا هم از آسمان نیامده و استثنا نیست
ولی اگر نسبی نگاه کنیم آمریکا نسبت به بسیاری از کشورها اوضاع بهتری داره( نه خوب مطلق) و صد البته در کشور ما اوضاع به خوبی پیش نمیره تبعیض و فساد مالی و دروغ و ... رو هر روز لمس میکنیم باز خدا رو شکر که روحانی و ظریف در حد توان به فکر بهبودی اوضاع هستند (2863630) (alef-13)
 
مهيار
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۲۰:۰۳:۵۴
دموكراسى ربط مستقيمى به برابر اجتماعى نداره! در جواب تيتر كه چرا مهد ليبرال دموكراسى هنوز شاهد تبعيض و نابرابر اجتماعيه بايد گفت كه چون مهد سوشيال دموكراسى نيست!! اين نابرابرى در سوئد دانمارك فنلاند نروژ آلمان وجود نداره !!
آمريكا علاوه بر پيشينه تبعيض نژادى عليه سياهان ،يك نظام كاپيتاليستى هست و اين دليل تبعيض اجتماعى درون اين كشور هست (2865779) (alef-11)
 
خاقان
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۰۲:۴۴:۰۸
من بیش از 20 ساله که در سوید زندگی میکنم. نزادپرستی و برتری طلبی سفید پوستها
در مقابل دیگر افراد جهان در نزد اکثریت مردم اروپا، بویزه اروپای شمالی، کانادا
استرالیا، و آمریکای شمالی در حد دین جلوه گر است. اینان به این موضوع که
سفید پوست اروپایی اصل هستی و با دیگران ممیزی بسیار اهمیت میدهند، گر چه
همیشه سعی در مخفی نگاهداشتن این موضوع هستند.
با یک نگاه سطحی به آمار این کشورها به وضوح خواهید دید که در (مهد دمکراسی)
خبری از برابری نزادهای غیر اروپایی (به درصد جمعیتشان) در حوضه های تصمیم گیری،
حوضهای قدرت، قضاوت، اقتصادی نیست، برعکس، شمار بسیار زندانیان، فقرا،
کم سوادها، بیکارها، ویا مشاغل پایین اکثرأ از نزاد غیر سفید اروپای هستند.
یک رابطه آشکار و سیستماتیک ارباب، و رعیت، ارباب سفید و نوکر غیر سفید
در همین سوید بوضوح ملموس است.. (2870797) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۰۰:۳۳:۰۹
سوئد ظاهرا" این موضوع شدیدتر است . حداقل در آمریکا بزرگترین مقام اجراییش یک سیاه پوست است پس این صحبت شما قانون نیست . (2875428) (alef-11)
 
امير
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۷:۵۰:۲۸
سلام
اينكه در آمريكا تبعيض نژادي است شكي نيست وليكن آيا اين تبعيض نژادي تنها در آمريكا بروز مي‌كنه يا اونجا چون رنگ سياه داراي نماد است و تعداد نفراتي كه مورد تبعيض قرار مي‌گيرند زيادند و يا اينكه امكان و شرايط ابراز آن را با توجه به رسانه‌ها دارند.
اگر در ايران خودمون هم نگاه كنيد تبعيض نژادي كم نيست همين مهاجران افغاني آيا ديديد كه چگونه برخورد مي‌شه يا بخواهيم فحشي بدهيم خيلي محترامانه باشه مي‌گنه طرف افغانيه اين تبعيض نيست
پس اين حس برتري جويي در تمامي افراد بشر وجود دارد و تنها ليبرال دموكراسي به زانو در مي‌آورد بلكه بسياري ديگر از اديان الهي را نيز جهت رفع اين نوع تبعيضها ناكارآمد مي‌كند نه اينكه اين اديان توانايي نداشته باشند بلكه اين بشر ظرفيت آن را ندارد و دستورات را پشت گوش مي‌اندازد.
پس زياد نبايد به آمريكا خورده گرفت چون ما از آمريكا براي خود مدينه فاضله درست كرديم و وقتي اتفاقي مي‌افتد مي‌آييم بررسي مي‌كنيم كه اين مدينه فاضله مشكل دارد اينها مشكل دارند و ذوق مي‌كنيم در صورتيكه از اول مشخص است آمريكا كشوري است همانند كشورهاي ديگر دنيا داراي مشكلات فراوان بلكه بيشتر با توجه به وسعت
اگر در آينده شنيديد آمريكا فروپاشيد (در صورتيكه در آنجا زندگي كرده باشيد و آشنا با فرهنگ و مردمان آنجا بشيد) هيچ جاي تعجبي ندارد البته براي كسايي كه مدينه فاضله آنها آمريكا است فرقي نمي‌كند كسايي كه با اتفاق كوچكي مثل برف و كولاك و راه‌بندان در آمريكا خوشحال مي‌شوند كه آمريكا هم مي‌تواند مشكل داشته باشد و آنها كه در تصور خود آمريكا مدينه آمالشون هست فرقي نمي‌كند هر دو در اشتباهند. (2863437) (alef-11)
 
abbas
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۸:۳۶:۵۴
بطور خلاصه همه جا نابرابری هست کم و زیاد دارد .
چرا نویسنده محترم کشورهای اسکاندیناوی را مهد لیبرال ندانسته؟ اتفاقا اکثر ایالتهای آمریکا بعد از اروپا قرار دارند. (2863517) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۴۷:۲۳
اسکاندیناوی بدترین جا به لحاظ امنیت اخلاقی بانوانه .یکم در مورد مثلا سوئد و مزاحمت های اخلاقی خانمها تحقیق کن . (2863904) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۲:۱۸:۳۰
تحقيق كرديم در اين كشورها هر كس به بانوان تعرض كنه با مجازات سنگين مواجه ميشه. ضمنا زنان از حقوق انساني بسيار بالايي برخوردار هستند و قانون صد در صد از حقوق بانوان و كودكان حمايت ميكنه. البته افراد اختيار دار زندگي خودشون هستن و هر جور بخوان زندگي ميكنند اگرچه به نظر شما طبيعي نباشه يا زشت باشه! (2864255) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۲۰:۰۱:۲۶
شما چند نفرید که میگید تحقیق کردیم .؟ (2865773) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۰:۳۴:۱۹
شمام برو تحقیق کن ، در اینترنت به روی همه بازه (2866771) (alef-11)
 
خاقان
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۰۲:۴۹:۱۰
خواب دیدی خیر باشه.. راسیسم در سوید بیداد میکنه..
خارجیها اکثرا در محلات خارجی مثل Rynkeby, Tenstsa, Botkyrks…. سوای سویدیها زندگی مکنند..
سویدیها اصلا از ما خارجیها فرار مکنن، تا برسه بخوان خودشونو با ما یکسان حساب کنن.. (2870799) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۸:۰۱:۳۲
اوباما ی حرف خیلی قشنگ زد
گفت بی عدالتی همه جا هست
فرق ما با بقیه تو اینه که.... اینجا کمتر هست (2863449) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۵۰:۳۷
اوباما کلا حرفای قشنگی میزنه. مثلا میگه ما از عربستان در جنگ یمن حمایت میکنیم. یا ما متحد استراتژیک اسرائل هستیم.

خوشم میاد از چیزفهم کردن دیگران توسط بزک کنندگان آمریکا تو ایران (2863917) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۲۱:۴۶:۱۱
فعلا که محبوبیت ملت خود را دارد یانه (2870489) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۲۱:۴۸:۵۶
وجدانا جواب بدید از چند خبری و اماری که در جراید و رسانه های خودمون منتشر میشه چه مقدار تکذیب میشه این اشل راستی ازمایی است (2870496) (alef-3)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۳:۰۱:۴۰
اوباما کی همچین حرفی زده؟ (2864383) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۶:۰۰:۵۵
جوابت رو بدم الف منتشر نمیکنه
فقط بدون همه ی رسانه ها چیزهایی رو میگن که به نفع خودشونه
شمام رو اونا از سر 4 تا گزارش صداوسیما نظر نده
خودت برد سرچ کن
خیلی راحت پیداش میکنی
بعد مرگ دو سرباز آمریکایی تو حملات هواپیماهای بدون سرنشین ی مصاحبه داشت
تو اون گفت
کلا خوبه ببینی تو سخنرانی هاشون چیا میگن (2865032) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۸:۰۱:۳۳
صفت مهد لیبرال دموکراسی برای امریکا ساخته رسانه هاست . اگر امریکا مهد لیبرال دموکراسی بود دوستان صمیمیش عربستان ، قطر ، بحرین ، اسرائیل نبوند . (2863450) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۸:۰۳:۱۴
"به گزارش دویچه وله، شمار فقرای آمریکا در میان سیاه‌پوستان این کشور بسیار بیشتر از سفیدپوستان آن است. در سال ۱۹۷۴ هشت درصد سفیدپوستان و ۳۰ درصد سیاه‌پوستان آمریکا فقیر بودند. امروز این نسبت به ۱۰ درصد در میان سفیدپوستان و ۲۸ درصد در میان سیاه‌پوستان رسیده است."

الان یک سری میان می گن نه این امار ها را صدا وسیما ساخته . (2863454) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۹:۲۸:۱۶
اگر به امار توزیع درامد کشور خودمان هم نگاه کنید می بینید که متوسط درامد برخی از استان ها (که نژاد مشخصی از هموطنانمان در ان زندگی می کنند) از متوسط کشور بسیار پائین تر است. با استدلال شما می توان نتیجه گرفت که مثلاَ در کشور ما هم نسبت به نژادهایی خاص تبعیض صورت گرفته است. (2863634) (alef-3)
 
آمار گیر
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۰۳:۰۳
اگه این آمارت درست باشه وضع سیاها از سال 1974 تاکنون نسبت به سفیدها بهتر شده (چون 8 % سفیدها رسیده به 10% که بدتر شده و 30% فقر سیاها رسیده به 28% که بهتر شده، همین جور پیش بره با هم مساوی میشن ) (2863736) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۴:۱۸:۵۷
امریکا تو دوماه نزدیک ده تا سیاه پوست کشته بعد ی سریا میان میگن سیاهان بیشترین جرم و جنایتو دارن.یعنی به خاطر یکی بزنی یکی دیگه رو بکشی عیب نداره ولی تو ایران اگر قاتلو اعدام کنن میگن حقوق بشر!!!!
حالم از لغات دموکراسی و حقوق بشر و حیواناتو ازادی بهم میخوره دیگه (2864657) (alef-13)
 
کل رحمت
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۰:۴۵:۴۳
اشکال نداره شما آزادی حالت از اون چیزا تو امریکا بهم بخوره ،ما هم باید آزاد باشیم حالمون از بیکاری و دروغ و گرانی وحیف ومیل پول مردم و تبعیض و دزدی های میلیاردی وخیانت ها واسیدپاشی ها و... داخلی بهم بخوره، نباید باشیم ؟ (2866791) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۲:۵۳:۳۹
اگر به ترکیب جمعیت ایالات متحده نگاهی بیاندازیم می بینیم که 64% ازجمعیت این کشور را سفید پوستان تشکیل می دهند (بدون احتساب آسیایی تبارها و اسپانیولی تبارها) و 12% از جمعیت را سیاهپوستان تشکیل می دهند. با احتساب جمعیت 320 میلیونی امریکا و با فرض صحت آمارهای شما (نرخ فقر 28% برای سیاه پوستان و 10% برای سفید پوستان( نتیجه می گیریم جمعیت سفیدپوستان فقیر در امریکا تقریباً 21 میلیون و سیاه پوستان فقیر تقریباً 10 میلیون نفر است. پس شمار (تأکید می کنم شمار) سیاه پوستان فقیر از سفید پوستان فقیر به هبچ وجه بیشتر نیست بلکه بسیار کمتر است (البته با تعریفی از فقر که مبنای امار شماست) (2864366) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۲۰:۱۵:۰۵
خوب این موضوع خیلی واضحه که سیاهپوستان پیشینه آفریقایی داشتند و سفید پوستان اکثرا اروپایی بودند بنابراین در گذشته سفیدپوستان بسیار متمدن تر بودند و درنتیجه فرزندان آنها در خانواده های با شرایط بهتری رشد کردند و خوب هنوز هم جلوترند. این نشانه تبعیض نژادی نیست. مگه اینکه بگیم الان که آفریقا فقیرتر از قاره اروپاست نشانه تبعیض نژادیه! (2865807) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۰۰:۳۶:۳۴
البته یک بحثی هم هست که سیاه پوستان مثلا" فرار از مدرسه و آمار بی سوادی بینشان بیشتر است ( با وجود اینکه تحصیل در آمریکا رایگان است ) و در نتیجه بیکاری و فقر و بزه بینشان بیشتر میشود . (2875434) (alef-11)
 
sona
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۸:۰۸:۲۱
یکی به من بگه بعد از جنگ جهانی دوم کدام کشور بیشترین انسان رو در دنیا کشته!؟ (2863460) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۰۳:۳۲
شوروی (2863742) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۲۴:۲۰
چین و شوروی

در هر دو کشور میلیونها نفر در اثر سرکوب و قحطی های تحمیلی کشه شدند. (2863811) (alef-3)
 
مانی
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۹:۱۰:۴۲
دلیل و سند بیارید میلیونها نفر!؟
ویتنام، عراق، افغانستان، ژاپن اینحا مردم بر اثر سیاه سرفه توسط آمریکا کشته شدند!؟!!
به طور غیر مستقیم در فلسطین، ایران، لیبی، یمن، لبنان، پاکستان و.... رو فاکتور گرفتم (2865640) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۲۰:۵۶:۲۴
سونامي (2868125) (alef-3)
 
دره چايي
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۸:۱۵:۰۷
برداشت هاي شما از وضعيت اجتماعي امريكا صحيح نيست.
اگر آقوانين اجازه بدهد در ايران وضعيت بسيار بدتر مي شود!!! (2863477) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۸:۲۹:۰۰
راه حل سوسیال دموکراسی است. (2863496) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۰۰:۳۷:۵۸
این لفظ " سوسیال " می تواند با بسیاری قوانینی که ما داریم در تناقض باشد . (2875437) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۹:۲۶:۱۸
نابرابری در هر جامعه ای بروز پیدا می کند. مهم میزان نابرابری و تلاش در جهت رفع آن است. (2863627) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۹:۲۶:۴۶
جمهوری اسلامی ایران به لحاظ آزادی و دموکراسی و رعایت حقوق بشر بسیار از آمریکا جلوتر است و اینرا تمام جهان نیز میداند (2863628) (alef-3)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۲۳:۰۸:۳۱
آره. اما احتمالا دشمنا جوری جلوه میدن که برعکس بنظر بیاد!! (2866153) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۳:۵۱:۴۳
فقط مردم خود ايران نميدانند (2867297) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۲۰:۵۸:۵۴
تکبیر، الهم صل علی محمد و آل محمد! (2868137) (alef-3)
 
احمدی ن.
۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۰۹:۳۳:۰۵
تازه مدل دموکراسیمون رو هم 18 تا کشور از ما خواستند تا از روش کپی برداری کنن تا اونا هم مثل ما خوب و خوش و خوشحال باشن. قبلا مدل اقتصادیمون رو هم بهشون داده بودیم. چکار کنیم ما ایرانیم و نمیتونیم ببینیم مردم دیگه دنیا مثل ما خوب و خوشحال نباشن (2868756) (alef-3)
 
سلیم
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۹:۴۳:۱۰
ما معمولا" برای دنیا نسخه میپیچیم درصورتیکه خودمان اندر خم اولین پیچ هستیم.
اما درمورد تبعیض نژادی صرف نظر از شیوه تجاوزگری گری آمریکا ، تبعیض نژادی
یک درآن کشور سیستماتیک نیست وحکومت همواره درصدد کاهش وازبین بردن آن بوده است و اینکه بسیاری از مقامات آمریکایی سیاه پوست بوده اند موید همین موضوع است.
کالین پاول رایس اوباما وبسیاری دیگر. (2863675) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۰۲:۳۷
من استاد دانشگاه تو آمریکا هستم، و نشونهای فراوانی‌ از کمک دولت به رنگین پوستان میبینم، متاسفانه فرصت توضیحش تو چند جمله نیست. داره همچنان فرهنگ سازی می‌شه و هنوز کار داریم تا تو جامعه بصورت کامل نهادینه بشه، اما رو به پیشرفته. یه نگاهی‌ به پیشرفتشون تو این زمینه در شصت ساله گذشته بندازیم. راستی‌ کامنتهای هموطنانمون راجع به نژاد عرب بعد از اون کار زشته دو تا مامور دیدین ؟ نمیدونم ما اصلا شروع به نوشتن دیکته کردیم که حالا از دیکتهٔ بقیه اشکال میگیریم. (2863733) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۱۰:۱۰
رویاهای ما ایرانیها که همه اش محقق شده خدا رو شکر (2863752) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۱۸:۱۶
هر آماری که در دنیا منتشر میشه ما ته جدول جا خوش کردیم
حالا از بقیه ایراد میگیریم
من سنگ پا هستم (2863774) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۱۸:۲۴
در لیبرال دموکراسی نا برابری در برخورداری اقتصادی پذیرفته می شود تا برابری در استفاده از فرصتها بر آورده شود.
در سیستمهای سوسیالیستی بخش دوم به نفع بخش اول کاسته می شود. (2863776) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۲۲:۰۷
اين مشكل از چند چيز ناشي مي شود ، اول اينكه پليس امريكا از افرادي خشن تشكيل شده است ، يعني حتي نيروهاي ارتشي اين كشورهم از پليس ها مهربان تر هستند ! و البته با توجه به آزادي حمل اسلحه در امريكا شايد منطقي هم به نظر بيايد .

مشكل بعدي اين است كه طبق قانون اساسي امريكا ، تبعيض نژادي از بين رفته و رنگ پوست ، دين ، جنسيت هيچ دخالتي در هيچ موضوعي نبايد داشته باشد ، اما اين فقط روي كاغذ است ، متاسفانه نژاد پرستي در ذهن افراد جامعه باقي مانده است .

چند نفر در امريكا حاظر مي شوند با يك سياه پوست ازدواج كنند ؟
در ايران چند نفر حاظر مي شوند با يك افغان ازدواج كنند ؟

نژاد پرستي در كشورهاي مختلف به شكلهاي مختلفي وجود دارد .
ايرانيان مقيم اروپا بيشتر از هموطنان مهاجر در امريكا با تبعيض نژادي مواجهند .
چون در امريكا رنگ پوست مهم است و در اروپا محل تولد . (2863796) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۰۰:۴۰:۳۷
دیروز رفتم بانک تو ایران حساب باز کنم . طرف شغل دین مذهب مجرد یا متاهل بودن و....من رو هم می خواست .
یک سازمان تو آمریکا این کار را بکنه می ره زندان . (2875441) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۲۷:۳۱
خوشبختانه ما ایرانیها که نژاد پرست نیستیم و عاش سیاه پوستان و سرخپوستان و عرب ها و ترک ها و .... هستیم (2863829) (alef-3)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۱:۴۰:۴۹
بخصوص ايرانيان ساكن خارج از كشور كه با خارجي ها ازدواج ميكننند. دقت كردين همه با رنگين پوستها ازدواج كرده اند؟ (2864119) (alef-3)
 
فرهنگی بازنشسته
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۵۱:۵۹
درکشوری که داشتن اسلحه آزاداست وسیاهان که متعلق به قاره دیگری هستندودرکنارمردمی ازیک قاره دیگرزندگی می کننداین درگیری هااجتناب تاپذیراست. (2863920) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۱:۰۱:۵۳
به نظر من بهتر است به جای عیبجویی در دیگران اول به فکر راه حلی برای عیبهای خودمان باشیم :
تصادفات جاده ای
تولیدات بی کیفیت
فساد اداری
مواد مخدر
... (2863966) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۱:۰۸:۳۸
من کاری به سیاستهای خصمانه امریکا در خاور میانه و سایر نقاط دنیا ندارم، اما فرصت اشتغال و کار و تحصیل برای همه اقشار از آسیایی بگیر تا سیاهپوست و سفیدپوست در امریکا وجود دارد. این که عده ای انگل بی مصرف و خشن و ولگرد (سیاه یا سفید) بخواهند با زور، دزدی، خشونت و حمله به پلیس مشکلاتشان را حل کنند، حرف دیگری است. اگر در کشور خودمان هم عده ای به بنیانهای قانون حمله می کردند و پلیس به جانشان می افتاد، باز می گفتید تبعیض است؟ (ضمن اینکه تبعیض اقتصادی در کشور خودمان بیداد می کند.) جناب نویسنده بخش خارجی نه امریکا را می شناسد و نه سیاهان امریکا را . باید در امریکا به تور برخی سیاهان خلافکار بخوری تا بفهمی که پلیس باید با توپ و تانک به آنها حمله کند، نه اسلحه. (2863978) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۲:۳۵:۴۶
در روی کره زمین جایی نیست که گرفتار تبعیض و نابرابری نباشد، ولی نکته در اینجا است که سیستم حاکم بر آمریکا اید ه آل نیست ولی توانایی دارد که در راه رفع این معضل چاره بیندیشد. بطور مثال زمانی کشیش ها در غرب بسیار ظلم کردند ولی سیستم بالاخره آنها را حذف کرد. (2864317) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۴:۰۴:۲۳
آمریکا در ادعا کم نمی گذارد ولی عملکرد ایالاتش غیر قابل قبول است هم در تبعیض ها و هم عدم توزیع مناسب ثروت و وجود فقر.اروپا به مراتب وضعش بهتر از آمریکاست ولی آمریکا به علت ثروت و قدرتش تبلیغاتش بیشتر بوده ولی عملکرد حقوق بشری اش افتضاح است. (2864613) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۸:۵۹:۱۸
از حرفی که شما زدید کاملا مشخص است نه در آمریکا زندگی کردی نه در اروپا. ...کاملا با تخیل حرف میزنی. (2866562) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۲۰:۰۰:۳۴
جناب نویسنده...

آمریکا هیچ گاه خود را مهد لیبرال دمکراسی ندانسته...جهت اطلاع....
لیبرال دمکراسی زاییده اروپا است
آمریکا مرکز نئو لیبرالیسم اقتصادی است.... و متاسفانه این مکتبی ایست که در دولت ها در ایران طرفدار زیاد داشته....
دولت احمدی نژاد و روحانی در این مورد با هم فرق زیادی ندارند....
.... فکر میکنید راه حل های بانک جهانی چرا در ایران پیاده میشود و زعمای این بانک از احمدی نژاد دفاع کردند... (2865769) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۲:۵۹:۰۸
به شدت لایک .... (2867150) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۱۳:۳۶:۳۹
لیبرال دمکراسی مفهومی سیاسی دارد که با نئولیبرالیسم اقتصادی تفاوت دارد (2871601) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۰۰:۴۲:۱۴
نئو لیبرالیسمی که تو ایرانه تو آمریکا هم نیست . (2875445) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.