توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 149782
فقدان مدیریت حرفه ای در حوزه گردشگری مشهد
با اعلام رتبه بندی سازمان های گردشگری، مشهد باز هم در رده چهارم قرار گرفت و مشخص شد این کلان شهر مذهبی به خاطر نداشتن مدیر حرفه ای در حوزه گردشگری به صدر نمی رسد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۳۱
به رغم وجود جاذبه های فراوان در این شهر پر قدمت، مشهد در تعطیلات به عنوان اولویت سفر مطرح نمی شود که این مهم به معضلات داخل این شهر پیوند می خورد.

 
حرم بزرگترین جاذبه

 مشهد میزبانی مضجع شریف رضوی را بر عهده دارد، سفر به مشهد از هزاره گذشته تا کنون برای ایرانی ها نه یک انتخاب که یک آرزو بوده است.

 
مردان و زنان مومن سرزمین مادری نذرو نیاز می کردند و ریال بر روی ریال می گذاشتند تا امام خفته در توس بطلبد و آنها روانه مشهد شوند.

 
به گزارش مهر، روایت سفر کاروان های زیارتی در قرنهای گذشته به مشهد و قصه پر ماجرای کسانی که به عشق مشهد و امام رضا پیاده به راه های پر سنگلاخ می زدند، هنوز هم شیرین و باور نکردنی است.

 
در واقع مسافر مشهد زائر است و برای رسیدن به این شهر مقدس پرپر می زند، این واقعیت نهفته در ضمیر تمام مردم ایران، با آمارهایی که در سالهای اخیر از سوی مسئولان دست اندرکار سیر و سفر منتشر می شود در تناقض است.

 
علت چیست

 
بر اساس آمارهای موجود سفر به مشهد دهه اخیر صعودی بوده و از رقم 15 میلیون نفر در سال 1380 به 25 میلیون نفر در سال 90 رسیده است.

 
این تعداد مسافر در مشهد فرصت مغتنمی است که به ایجاد هزاران شغل در حوزه تجارت، پیشه وری و رونق افزون بر 150 هزار فروشگاه و مغازه  در شهر انجامیده است.

 
رضا حمیدی پور از دست اندرکاران مسائل ایرانگردی می گوید: در افق 1404 مشهد سالانه پذیرای 45 میلیون مسافر خواهد بود، مردم ایران مشتاقانه در پی حضور در پایتخت معنوی ایران هستند اما روش حضور آنها با سفر به دیگر نقاط متفاوت است.

 
وی می افزاید: 25 میلیون زائر در طول 365 روز وارد مشهد می شوند، آنها مشهد را با روزانه 400 تا 500 هزار جمعیت شناور مواجه می کنند که با زیر ساخت های شهر تناسب ندارد.

 
به گفته حمیدی پور، مشهد به رغم سرمایه گذاری های هنگفتی که برای تقویت امکانات آن صورت گرفته است، برای اداره همزمان چند میلیون مسافر فاقد مدیریت لازم است.

 
وی به روند ساخت هتل در مشهد اشاره و یادآور می شود: ساخت هتل پنج ستاره و چهار ستاره لازم است اما دردی از مسافر مشهد دوا نمی کند، در فصل سفرهای خانوادگی و شرایط اقتصادی نه چندان دلچسب، ارزانی می تواند گره گشا باشد، روشن است که یک خانواده نمی تواند برای اقامت در هتل و استفاده از رستوران آن روزی یک میلیون تومان هزینه کند.

 
وی با انتقاد از کندی ساخت اقامتگاه های ارزان در محدوده حرم مطهر رضوی می گوید: این پروژه ها بیشتر از آن که اثر گذار باشند، اسیر تبلیغ رسانه ای هستند.

 
داخل شهر خوب اداره نمی شود

 
اداره شهر در روزهای شلوغ هم از گرفتاری های زائران است، این را رضا اشرفی از شهروندان مطلع در حوزه سیاحت و زیارت می گوید و می افزاید: مشهد تا روز 27 اسفند برای ترافیک یک میلیون خوردرو برنامه خاصی نداشت و مدیران شهری هر یک دیری را متولی می دانست.

 
وی با اشاره به تراکم خیابان های منتهی به حرم می گوید: این روال زائر را خسته و از تکرار سفر و یا ماندگاری بیشتر باز می دارد.

 
اشرفی کمبود پارکینگ در اطراف حرم را یک نقص بزرگ می داند و بیان می کند: با این شرایط نمی توان نمره قبولی را تقدیم مسوولان شهر کرد.

 
به گفته وی ضعف در هدایت ناوگان عمومی از جمله اتوبوس و تاکسی ها و کنترل نداشتن روی قیمت خانه های شخصی، فروشندگان کالا و هزینه های حمل و نقل مشهد را در تعصیلات به شهری گران تبدیل می کند که اقامت در آن مقرون به صرف نیست.

 
فکری باید

 
تحول در نحوه ارائه خدمات به مسافران در مشهد می تواند کلید حل مشکل این شهر باشد، ماندگاری کم و ترجیح دیگر شهرها به مشهد که قطب زیارتی کشور و سرآمد جاذبه های طبیعی و تاریخی است از مواردی نیست که بشود از کنار آن گذشت.

 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.