نظر منتشر شده
۶۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 313987
"افزایش دلار برای تامین مالی دولت است"
مگر بانک مرکزی از تقاضای دلار اربعین و صرافان خاص خبر نداشت؟!
بخش اقتصادی الف، 10آذر 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۵۴
یک کارشناس بانکی اعلام افزایش تقاضا در ایام اربعین و یا فعالیت صرافان خاص به عنوان ریشه نوسان اخیر نرخ دلار در بازار را قابل قبول ندانست و گفت که مگر بانک مرکزی نمی توانست این موارد را پیش‌بینی و آن را از قبل مدیریت کند که اکنون سیاست گذاری خود در بازار را این گونه توجیه می کند.

حیدر مستخدمین حسینی در گفت‌وگو با ایسنا،در تحلیل جریان اخیر در بازار ارز و افزایش قیمت نرخ دلار که به طور بی‌سابقه‌ای در دو سال گذشته رخ داده است، اظهار کرد: از مسائل کلیدی و تاثیرگذار در این رابطه نبود بازار ارزی با حضور تمامی بازیگران آن است؛ بازاری که از سویی متقاضیان خرید ارز اعم از دولت، شبه‌دولتی، شرکت‌ها، موسسات و اشخاص حقیقی و در طرف مقابل آن عرضه‌کنندگان ارز یعنی دولت و شرکت‌های صادر‌کننده بازیگران آن هستند.، اما متاسفانه ما چنین بازاری در کشور نداریم و آنچه که وجود دارد شبه بازاری است که سرنخ آن در اختیار دولت قرار داشته و بانک مرکزی آن را مدیریت می‌کند به طوری که هرگاه به ریال نیاز داشته باشد ارز کمتری عرضه کرده و در نهایت در جریانی بی رویه و بی منطق موجبات رشد قیمت ارز فراهم می شود.

وی برخی علت‌ها نظیر افزایش تقاضای ارز برای اربعین و یا فعالیت چند صرافی خاص که از سوی بانک مرکزی و یا کارشناسان در رابطه با افزایش قیمت ارز مطرح می‌شود را منطقی ندانست و افزود: اگر هم که فرض را براین بگذاریم مگر بانک مرکزی اطلاع نداشت که قرار است در اربعین حجم تقاضا برای ارز بالا برود و یا این‌که در جریان پلمپ برخی صرافی‌ها ممکن است نوسانی در بازار ایجاد شود. پس چرا در مورد آن از قبل اعمال مدیریت نکرد و نرخ را در حد منطقی نگه نداشت.

مستخدمین حسینی با بیان این‌که بانک مرکزی به دلیل نیازی که دولت به ریال دارد، اکنون در حال مدیریت بازار و تغییر جهت برای افزایش نرخ به منظور تامین مالی دولت است گفت: البته این موضوع مختص دولت فعلی نیست و همواره هرگاه دولت‌ها با کمبود منابع مواجه شد‌ه‌اند ترجیح داده‌اند از این طریق کسری‌های بودجه خود را پوشش دهند و در حال حاضر هم این اتفاق در جریان است.

وی افزود: هین جاست که می گوییم بازار ارزی وجود ندارد چون بازاری که تعریف داشته و شناسنامه‌دار است، چرا باید اینگونه دستخوش تغییرات شده و تمامی ذهنیت جامعه را به سمت خود جلب کند که می‌توانند با خرید ارز سرمایه‌گذاری جدیدی انجام دهند.

این کارشناس امور بانکی با بیان اینکه بازار ارز دچار بی تدبیری شده و می تواند تکرار کننده حوادث مشابه قبلی باشد، یادآور شد: جریان فعلی دست‌کمی از جریان سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۱ ندارد به‌طوری که وقتی در آن زمان رییس کل بانک مرکزی وقت اعلام کرد که مردم ارز نخرند و فعلا هیجان و سفته‌بازی بر بازار حکمفرماست و یا اعلام شد که نرخ ارز ۱۲۲۶ است و گران‌تر نخرید، شاهد بودیم که در ادامه نرخ دلار در بازار آزاد روند رو به رشدی طی کرد و به تدریج از ۱۵۰۰ به ۳۵۰۰ و حتی بیشتر افزایش یافت؛بنابراین اکنون هم اعمال مدیریت از سوی بانک مرکزی است ولی با مکانیزم‌های بازار همخوانی ندارد.

وی اشاره‌ای هم به روند تغییرات ارز مبادله‌ای از زمان حضور دولت فعلی در اداره کشور داشت و گفت: در آن هنگام دلار دولتی ۲۴۵۰ تومان بود که اکنون ۳۰۰۰ تومان را نیز پشت سر گذاشته و بیش از ۲۵ درصد رشد داشته است. افزایش قابل توجه بوده و با تفاوت تورم داخلی و خارجی هیچ همخوانی ندارد.

نرخ تعادلی ارز۲۹۳۰ بود اگر...
در حالی اکنون تعیین و تخمین نرخ تعادلی ارز از توجه بیشتری در بین کارشناسان برخوردار است که معاون سابق بانک مرکزی معتقد است اگر روال درستی در سال‌های گذشته طی شده بود، اکنون نرخ تعادلی رقمی حدود ۳۰۰۰ تومان بود.

مستخدمین حسینی برای توضیحات بیشتر در این رابطه به تجربه یکسان‌سازی در دهه ۸۰ اشاره و گفت: در آن زمان با یک وفاق ملی یکسان‌سازی انجام و مدیریت شناور ارز حاکم شد. به‌طوری که بانک مرکزی با حفظ یک نرخ تعادلی به بازار ارز تزریق کرده و مانع از ایجاد تلاطم و یا افزایش نرخ ارز می‌شد. این جریان از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۰ ادامه داشت، اما به یکباره رها شد، کاهش ارزش پول ملی به وجود آمد و بانک مرکزی و دولت نتوانستند این موضوع را مدیریت کنند که دوباره منجر به دو نرخی شدن ارز شد.

وی با طرح این سوال که موضوع اصلی فعلا این است که جهت‌گیری دولت برای نرخ ارز در بازار چگونه است، افزود: اگر منظور مکانیزم بازار است پس چرا ادعا می‌کند نرخ تعادلی باید پایین‌تر از نرخ فعلی باشد. این در حالی است که اکنون مکانیزم بازار همان خواسته بانک مرکزی است و خود می‌خواهد که نرخ تغییر کرده و در پایان سال که اکنون نیاز به ریال بیشتر است بتوان آن را تامین کرد.

معاون اسبق وزارت اقتصاد با بیان این‌که در شرایط موجود نمی‌توان نرخی را برای تعادل ارز تعیین کرد، یادآور شد: محاسبات نشان می دهد که اگر از سال ۱۳۸۱ که یکسان سازی نرخ ارز انجام شد مابه‌التفاوت تورم داخلی و خارجی را در نظر گرفته و بر این نرخ اضافه می‌کردند قطعا امروزه با مشکلات موجود مواجه نمی‌شدیم که در این حالت اکنون نرخ تعادلی و منطقی زیر ۳۰۰۰ تومان و در حدود ۲۹۳۰ تومان بود.

مستخدمین حسینی بیان کرد: این‌که نرخ تعادلی بالاتر یا پایین‌تر از نرخ فعلی باشد بستگی به این دارد که بانک مرکزی چه سیاستی اتخاذ می‌کند. این در حالی است که این بانک کم کم عرضه ارز در قالب مرکز مبادلاتی را حذف و به سمت بازار تغییر داده به‌طوری که به تدریج ارز مبادله‌ای حذف شده و از متقاضیان می‌خواهد که آن را از بازار تهیه کند، آنهم در شرایطی که ارز قابل توجهی به بازار تزریق نمی‌شود.

شرایط انطباق نرخ دلار با سایر اقتصادهای دنیا وجود ندارد
مستخدمین حسینی همچنین در مورد تعیین نرخ در ایران و قیاس آن با سایر اقتصادهای جهان توضیح داد: این مکانیزم‌های اقتصادی ما است که علامت‌های منفی به افزایش نرخ ارز نشان می‌دهد. به هرحال اقتصاد ما در رکود بوده و بنگاه‌های اقتصادی فعال نیستند، از سویی دیگر از لحاظ فضای کسب‌وکار هم در رده‌های پایین دنیا قرار داریم و یا شاخص‌های دیگر بین‌المللی اقتصادی ما حاکی از عدم تطابق با شاخص‌های متوسط جهانی است، پس در این شرایط نباید هم نرخ ارز ما که بر پایه قدرت خرید تعیین می‌شود را با مبنای استاندارد جهانی یکسان دانست و تعیین کرد.

این کارشناس امور بانکی ادامه داد: نرخ ارز در اقتصاد ایران از استاندارد‌های جهانی نمی‌تواند تبعیت کند، چرا که زیرساخت‌های ما در حوزه‌های مختلف اعم از تولید، خدمات، بانکی در سطح بین‌المللی نیست. پس اگر قرار باشد ارز مورد مقایسه قرار گیرد هیچ تحلیل صحیحی از آن ایجاد نخواهد شد، بنابراین باید اول زیرساخت‌ها در سطحی قرار گیرد که بعد بتوان با طرح بحث قدرت خرید قابلیت مقایسه آن ایجاد شود.
 
کلمات کلیدی : قیمت دلار
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۰۹:۰۳:۱۶
30-40 میلیون دلار چه تاثیری در بازار ارز داره آخه ؟ (3358811) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۳:۳۵:۲۵
من مثبت دادم ولی البته دو میلیون نفر ویزای 30 دلاری میشه 60 میلیون دلار که البته بیشتر این افراد ویزای مرزی و آزاد گرفتند که 70 دلاری بود و هر نفر میبایست چند دلاری نیز برای خرید سوغات و غیره تهیه کنند که سر جمع به گمان من میشود: 100.000.000 دلار... (3359421) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۱۶:۵۶:۱۵
آیا می دانید به گفته نوبخت در ماه گذشته 50میلیارد دلار ازاموال بلوکه شده دولت قبل آزاد و وارد ایران شده که اگه از هر اقتصاد دانی بپرسی میگه ارز آزاد باید به 3000 تومان می رسید ... (3361123) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۲ ۱۵:۲۳:۴۱
والا بنده کارشناس اقتصادی نیستم ولی با علم اقتصاد آشنایی کامل دارم و در سایتهای مختلف هم یادآور شدم که این گرانی ربطی به روزهای مناسبتی ندارد و دولت روحانی مثل دولت قبلی از عهده مشکلات اقتصادی برنیامده و مستاصل شده و در آستانه عید نوروز با گران فروشی دلار و تبلیغ هرچند به ظاهر منفی آن توسط صدا و سیما باز همان سناریو قدیمی رو تکرار میکنه که دلار رو گران کن و به مردم بفروش و مردم بیکار و بی پول و غرق در مشکلات اقتصادی صد در صد بخاطر سود آنی خرید و فروش دلار را با روی باز پذیرا خواهند بود و در نتیجه دولت می تواند دم عیدی حداقل کسری بودجه و پاداش پایان سال کارمندان خودش رو تامین کرده و با ارزان کردن مجدد ارز مقادیر زیادی پول سرگردان مردم یا همان نقدینگی را که صرف خرید دلار شده سوخت کرده و تورم هم با ایجاد رکود بیشتر مهار شود. در حقیقت یک تیر و چند نشان!!!!! (3362951) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۲:۰۷:۳۲
خوب اگه دلار را گران نکنه
اقای نوبخت از کجا پاداش اخر سال کارمندان را بده
پس دولت هم مجبوره (3365794) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۰۹:۰۷:۵۶
دو کشور ایران و روسیه، هر دو برای تثبیت نرخ ارز خود که به دلیل کاهش شدید قیمت نفت به سرعت داشت ضعیف میشد، نرخ سود یا همان بهره را در ایران به بالای ۲۰ تا ۲۵ درصد، و در روسیه به بالای ۱۷ درصد افزایش دادند!!!.... با این کار نرخ دلار را تثبیت ظاهری کردند ولی‌ تا به کی‌؟!... در هر دو کشور به دلیل همین افزایش نرخ سود، میزان سرمایه گذاری و فعالیتهای تولیدی به شدت کاهش یافته و نرخ رشد اقتصادی منفی‌ شده، مثلأ فقط فروش خودرو در هر دو کشور نصف شده و از همه مهمتر، کدام فعالیت اقتصادی در این دو کشور جریان دارد که میتواند بانک کشور را مجاب به سود بالای ۲۵ درصد کند؟!.... این بمب ساعتی‌ در هر دو کشور دیر یا زود منفجر میشود و بانکها که با اعتبار بانک مرکیز چنین سود‌های وحشتناکی‌ میدهند، دیر یا زود مجبور به قبول ورشکستگی میشوند و در آنزمان نرخ دلار یا فنر دلار از جای در خواهد رفت و فاجعهٔ یی اقتصادی از خود به جای خواهد گذشت!......متاسفانه... (3358821) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۸:۳۹:۴۸
شما مثل اینکه فراموش کرده اید افزایش سه برابری قیمت دلار باعث کاش قدرت خرید مردم شده است.من تولید کننده با این قیمت دلار اصلا نمی تونم جنسم رو بفروشم،چون مواد مواد اولیه و قسط تجهیزات رو به قیمت دلار می خرم. (3360042) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۰۹:۱۷:۳۵
من نمی دونم آقای حسینی نرخ ارز تعادلی 3000 تومان را از کجا در آورده. کدوم شاخص اقتصادی میگه نرخ ارز تعادلی باید 3000 تومان باشه. ساده ترین شاخص تفاوت نرخ تورم داخلی و جهانی است. اگر نرخ ارز سال 1381 یعنی سال تک نرخی شدن ارز رو نرخ واقعی بگیریم و بر اساس تفاوت نرخ تورم داخلی و خارجی در 13 سال اخیر این نرخ رو تعدیل کنیم الان نرخ ارز باید حدود 4300 تومان باشه. به این اضافه کنید که ما در سالهای 1391 و 1392 نرخ های رشد اقتصادی منفی 6.7 درصدی و منفی 1.9 درصدی داشته ایم و الان هم کشور در رکود به سر می برد. رشد بهره وری هم در سالهای اخیر منفی بوده است. صادرات غیر نفتی هم که نداریم.کدام متغییر بنیادی و غیر بنیادی اقتصاد می گوید که نرخ ارز تعادلی باید 3000 تومان باشد. (3358847) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۱:۲۳:۴۷
شما می گی باید گرون تر باشه؟
شما که اقتصاد خوندی، اقتصاد سیاسی هم خوندی حتما. (3359084) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۲:۰۰:۰۰
اقتصاد علم است و اگر بخوای سیاسی بسط بدی دلار باید 1000 تومان کنی! (3359182) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۲:۰۴:۳۸
حرف واقعى و منطقى و حساب شده گفته اگر نظرشون اشتباه است بفرماييد جواب بده نه مسخره بازى (3359202) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۲:۲۱:۵۴
این که ما چی دلمون میخواد با این که واقعیت موجود چی هست خیلی متفاوته.
واقعیت موجود اینیه که ایشون گفتن. ارزش ریال ما پایینه. همین! (3359266) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۵:۵۳:۰۱
و در امد مردم بالا حتما (3359774) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۲:۴۷:۴۴
شما که اقتصاد سیاسی خوندی با چه منطقی می گی باید نرخ ارز کمتر باشه. اصلاً فرض کنید نرخ ارز از فردا بشه 1000 تومان. اونوقت آیا کسی اصلاً جنس ایرانی می خره. با نرخ ارز مثلاً 1000 تومان آیا سیل کالاهای خارجی به ایران روانه نمیشه. آیا سیل مسافرین خارجی به سمت کشورهای دور و نزدیک حرکت نمی کنن. شما با کدوم منابع ارزی می خوای از این نرخ دفاع کنی. بیماری هلندی می دونی چیه و چه بلایی سر این کشور اورده (3359315) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۱۷:۱۱:۲۶
داداش اگه اقتصاد خونده بودی و سواد اقتصادی داشتی آمار بانک جهانی رو می خوندی که می گه در سال 1391 رشد منفی 1/9 ودر سال 1392 رشد منفی 16/5 در صد داشتیم پس معادلاتت اشتباهه که اگه این مطلب روبه نمایش بذارین بعد این مطالب اقتصادی ارسال می کنم (3361129) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۰۹:۲۰:۵۸
اینکه دولت هر روز 15 میلیون تومان دستمزد به کی‌روش مربی خارجی تیم ملی فوتبال کشور پرداخت می‌کند حکایت از آن دارد که وضع مالی‌اش خوب است و عذری برای حل مشکلات مردم ندارد. (3358855) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۲:۰۵:۰۳
اگه به حساب شما کیروش اینقدر میگیره حداقلش اینه که یه تغییر بزرگ و یک امید مثبت برای خبلی ها از مردم بوجود اورده اما هزاران میلیارد که هزینه بخش های تبلیغاتی موازی در این کشور میشه و فقط و فقط همون ارگان ها منتفع میشن و بود و نبودشون تو زندگی مردم غیر از هزینه،منفعتی نداره رو چگونه باید هضم کرد؟ (3359204) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۲:۰۳:۰۳
کدام تغیرات داداش ؟
برو فکر نان باش که خربازه آبه
وقتی ما پول نداریم نان بخریم و شب ها گرسنه می خوابیم فوتبال و کی روش به چه درد میخوره (3365784) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۲:۲۶:۳۶
این دولت وقتی میزبان هیات های 400،500 نفره خارجی است و همش در حال برگزاری همایش ها و کنفرانس ها در سالن اجلاس سران است و 1700 تن سیب زمینی را خاک می کند پس وضعش خوب است (3359274) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۱۷:۱۶:۳۹
بله تازه 50 میلیارد دلار از درآمدهای دولت قبل رفته توی دارائی هایش (3361133) (alef-11)
 
کوروش
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۰۹:۲۳:۱۹
متاسفم که همیشه مردم باید تاوان سنگین بی تدبیری دولت و مسئولین پرداخت کنند. همیشه هرجا دولتها به دلیل بی برنامه بودن خودشون بودجه کم میارن دستشون رو تا آرنج تو جیب مردم میکنند. (3358863) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۰۹:۲۳:۴۹
این دولت تمام تخم مرغهایش را در سبد برجام نهاده. اگر برجام نهایی و عملی نشود باید منتظر دلار 5000 تومانی هم بود. (3358865) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۰۹:۴۳:۳۲
......مگر هر زائر چقدر تراکنش دلاری داره. بس کنید این حرف های غیر کارشناسی را (3358893) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۰۹:۴۸:۰۳
آقای روحانی شما هم؟! از شما انتظار نداشتیم. در این زمان مانده تا انتخابات مجلس مارا از خودتان و عملکرد دولتتان نا امید نکنید. (3358898) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۱:۱۳:۵۶
آقای روحانی تقصیری نداردبرای پرداخت میراث شوم یارانه ها که از دولت قبل مانده است چاره ای ندارد (3359062) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۲:۲۷:۳۷
یارانه که میراث دولت اصلاحات است و فقط دولت نهم ان را اجرا کرد...چون قانون بود.
چرا الکی فلسفه بافی می کنید (3359276) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۲:۵۸:۴۸
آقا کدوم میراث شوم ؟؟؟؟

دولت ها قبلش روی آب و برق و گاز یارانه رو مستقیم پرداخت می کردند.
بعدش گفتن بیایم هدفمندش کنیم بدیم دست هر کس تا خودش مدیریتش کنه. هر کس هم خواست بیشتر از حد نرمال استفاده کنه پولش رو از جیبش بده.

اما حالا هم یارانه آب و برق و گاز داره کامل حذف میشه و هم افرادی که یارانه می گیرند کم کم حذف می شوند ( و احتمالا تا مدتی بعد کلا دولت یارانه رو می پیچونه )

یعنی نه یارانه رو مستقیم میده و نه غیر مستقیم !!!!! (3359346) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۵:۵۵:۴۳
ده برابر یارانه از مردم دارند میگیرند بابت گران کردن همه چیز چرا هذیان میگی اخوی (3359779) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۱۷:۲۰:۰۵
می دانید درآمد دولت از پارس جنوبی چقدر است ؟ درآمدهای ریالی و دلاری روی هم امسال 129میلیارد دلار و سال بعد 145 ممیلیلرد شوخی نیست بیش از 300 میلیارد دلار تا آلان سرمایه گذاری شده؟؟ (3361134) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۲ ۲۰:۳۸:۴۴
آیا می دانید بودجه عمومی کشور سالانه 76 میلیارد دلار است (3363524) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۰۷:۱۹:۱۲
عزیزم بنزین الان 1000تومان شده وبا این حساب پرداخت یارانه به مردم باید نفری 100هزارتومان باشد (3365200) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۱:۴۵:۱۲
ناراضی هستی؟ برو از یارانه انصراف بده. (3359106) (alef-11)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۰:۰۵:۴۱
دولت خودش دوست داره دلار رو بالا بفروشه چون ک ..... (3358919) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۰:۰۸:۳۳
نمی دانم چرا همه عوامل دست به دست هم می دهند تا سر ..... حرف بسیار بیربطی است که مسئلان اقتصادی دولت و بانک مرکزی مسئولیت نرخ ارز رو به بازار و عرضه و تقاضا وصل می کنند. چه کسی و چه نهادی مسئول حفظ ارزش پول ملی است. جمشید بسم ا... ها؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
باعث تاسف است فرافکنی مسئولان دولتی در حالی که بزرگترین منابع ارزی دست دولت هست. خب معلومه که وقتی تقاضا زیاد باشد و عرضه ثابت قیمت بالا رفته و مردم ضرر می کنند و دولت سود. مردم رو....نگذارید (3358920) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۰:۱۱:۵۶
000و000و2 40$ = 000و000و80$ درآمد عراق فقط از بابت صدور روادید. (3358926) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۰:۴۱:۵۹
بعله اصن.... هر چی میکشیم از همینایی میکشیم که میرن واسه اربعین همینا عامل اصلی گرانی دلار از هفت تومن به سه هزار و ششصد تومن شدن ...نگو که مرغ پخته هم دیگه از تحلیلهای ......شما خندش نمیگیره (3358991) (alef-11)
 
شاهرخ
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۰:۴۶:۱۰
اینقدر ...آدم حس می کنه مسئولین بود و نبودشون فرق نمی کنه.......
آخه این چه .....که یک روز جمشید بسم الله قیمت ارز رو تعیین می کنه یک روز تعداد محدودی زوار که قدرت خریدشون به هزار دلار نمی رسه؟
مگه خرید دلار زوار سر جمع چقدره که این عظمت بانک مرکزی با اون ید و بیضاش مثله بید لرزانه؟
خدایا!!!!!!!!!!!!!!!!! چرا کسی نیست گوشه شون رو بکشه بگه بهشون توکه قدرته مدیریت خرید هزار دلار ارز زوار رو نداری چطور می تونی مدیریت مالی هفتاد میلیون ایرانی رو گردن بگیری!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اصلا چرا بانک مرکزی داریم؟؟؟؟؟؟؟ (3358997) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۰۰:۲۱:۲۵
بانک مرکزی داریم تا نذاره قیمت ارز از یه حدی پایینتر بیاد (3360450) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۰:۵۹:۳۴
این کارشناس به بسیج دانشجویی که تحقیق کرده بودند که عوارض خروج از کشور افزایش یابد مراجعه فرمایند! از یک طرف می نالید که چرا دلار گران شده از طرف دیگر می گویید از کسانی که خارج می روند باید پول بیشتری گرفته شود. (3359029) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۱:۲۶:۵۶
از اولین روزی که سیف رئیس بانک مرکزی شد معلوم بود که دولت می خواهد مثل دولت قبل .....معمولاً در تمام کشورها روسای بانک مرکزی و دارایی از اقتصاددانان خبره و نابغه استفاده می شه در ایران رئیس بانک مرکزی حسابدار از آب در می آد که کسری بودجه دولت را بصورت مضاعف از جیب مردم تامین می کنه .
راستی چه فرقی بین عملکرد بانک مرکزی و خودرو سازان ایران وجود داره؟ (3359087) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۲:۰۱:۱۵
از فروردین قیمت دلار بالا می ره فکر کنم تا 4500 یا 5 هزار بره حالا ما که تحلیل دادیم پس برنامه ریزی کنید جلوی ان بگیرید (3359189) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۲:۱۳:۴۱
لب کلام، گران کردن دلار یعنی سر ثروتمندان را بریدن. صادرات ....؟ واردات ...؟؟ ایران با دلار نفت نفس میکشه.
پس هر چی دلار بالاتر بره، بنفع یک کشور تنبل هستش. (3359237) (alef-11)
 
دانشجو
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۲:۲۴:۴۲
از کل زائران رهسپار به عراق شاید 2% دلار یا ارز خریداری میکنند ...!
برای توجیه مطامع خودتان چرا اربعین و زوار و شعائر دینی و مذهبی را بهانه می کنید؟ (3359270) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۳:۱۷:۱۶
...ريال ايران ارزش پيدا كنه براى من و خوانندگان بنويسه چرا ايا صنعت يا اقتصاد قوى داريم ايا اختلاس و بى مديريت نداريم مگر اقتصاد قانون خودش نداره ايا با شعار دادن قيمت ها ارزان ميشود اگر ميشود از امروز كل ملت روزى ده بار شعار بده تا دلار زير صد تومان شود كه اگر ميشه چه ميشه !!!! (3359382) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۳:۱۹:۲۱
دوست عزیزی که از دولت انتقاد میکنی زمانی که دلار به 4000 رسید اونم ظرزف مدت کوتاه چرا انتقاد نمیکردیسن که کار به اینجا نرسه و کشور دچار این اشفتگی نشه؟ این اشفتگی ها از کجا شروع شد؟
این حرف شما مصداق کلمه حق برای اثبات باطله(کلمه الحق یرید به الباطل)
اون موقع لام تا کام حرف نمیزدید الان برا 200 تومن زمین و زمان رو به هم وصل میکنید. (3359385) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۴:۳۶:۳۳
زمان احمدی نژاد شما منتقدین کجا بودید؟!! دلار از 1200 شد چهار هزار تومان کجا تشریف داشتید؟! (3359606) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۶:۲۷:۵۰
احمدی نژاد 2400 تحویل داد الان 3654 تومنه (3359844) (alef-11)
 
دلواپس
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۲۳:۱۰:۵۷
أفرین به نظرت (3360386) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۱۷:۳۰:۲۸
چون بنزین آزاد شده 1100 تومان البته قیمت جهانی آن واین دولت دیگه یارانه 2100تومانی مثل دولت قبل برای هر لیتر نمی ده حتما مقصر احمدی نزاده که تو متوجه این ها نمی شی ؟ (3361142) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۱۷:۴۶:۱۰
احمدی نزاد بالای 3000 تحویل داد داداش چرا عدد سازی میکنی؟ یعنی موقعی که میخواست بره دلار 2400 لبود؟ جل الخالق! دلار دولتی رو میاد جای دلار ازاد که مردم میخرن جا میزنه (3361164) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۴:۳۹:۲۱
دولت به این نتیجه رسیده که هر چیزی را گران کنه، مردم ساکت و سرشون زیره. دلار بکنید دههزار تومان، بنزینو بکنین لیتری ده هزار تومان، مردم صداشون در نمیاد و خودشونو وقف میدن به وضعیت. (3359612) (alef-11)
 
kj
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۶:۱۱:۰۳
شما که از رئیس جمهور قبلی ایراد میگرفتید چه شد (3359806) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۶:۱۶:۱۸
بزرگترین فاجعه اقتصادی دراین کشور انستکه سیاستگذار اقتصادی دوست دارد متغیرهای مالی و پولی وبانکی وکلا اقتصادی را مرتب دستکاری وانگولک کند مثلا چند نرخی نرخ ارز ،رکود به قیمت کاهش تورم ،روزی شوک عرضه وروزی شوک تقاضا ،وحتی دستکاری در امار ها که معلوم نیست سازمان امار درست میگوید یا بانک مرکزی ایندو باهم دعوا دارند ولی انکس که دست درجیب دارد خوب میفهمد اقتصاد درچه حال است ،چندین سال است که شغلی تولید نشده تا دلت بخواهد دلالی و کارچاق کن درست شده یک مقایسه ساده از سال 56تا93 جمعیت چه میزان بوده چند شغل داشته ایم ؟حالا که 79میلیون شد چند شغل ؟کارکنان دولتی اعم از بودجه عمومی وبودجه کل کشور یعنی ادارات وشرکتها ی دولتی وشبه شرکتها وخصولتی ها چه میزان بوده ؟اکنون چه میزان است ؟یعنی بشود مقایسه ساده ای کرد وجواب دادکه دولت چند برابر بزرگ شده ؟اقتصاد دولتی چه میزان از تولید ناخالص داخلی بوده اکنون چه میزان ....وایا از این دستکاری ها چه میزان رانت درست شده فکر نکنید این مقایسه ها خیلی وقت براست خیر یک روزه درهمان اداره امار وبانک مرکزی قابل استخراج است اگر دستکاری نشود . (3359815) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۱۷:۳۲:۴۵
به تبع این آمار تصمیم گیری های اشتباه (3361147) (alef-11)
 
کارمند
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۷:۵۷:۰۲
اقا جان مشکل از افزایش دلار و ناله مردم بخاطر اینه که دستمزدها و حقوقها بر مبنای گرانتر شدن دلار ،بالا نمیره و این یعنی فقیرتر شدن روز بروز مردم !اگه با گرانتر شدن دلار حقوق و دستمزد هم با همون میزان بالا بره که مشکلی نیست ،اصلا دلار رو بکنید 20 هزار تومن اگه کسی چیزی گفت ؟!!
ولی الان کم شدن روزانه ارزش پول ملی رو مردم چگونه هضمش کنن که همین الان هم از عهده همه مخارج ناتوانیم !
با این کار که کشور را بیشتر وارد رکود سنگین تر میکنید .
اخه توی کدام کشوری با کاستن از ارزش پول ملی شان درامد برای دولتها اایجاد میکنن ؟!! خدا به داد ما برسه .... ! (3359984) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۹:۳۳:۲۳
سلام
اصلا سئوال من اینه که مگر عراق واحد پولش دلاراست. مردم بابا می فهمند که اینجا یک نفر سود می بره که به دولت وصله؟؟؟؟؟؟؟ (3360112) (alef-11)
 
قاسم
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۰۳:۱۴:۰۵
آقای روحانی از شما ناامید شدم . این دولت هم مانند دولت قبلی است که خودش دلار دولتی را گران میکند تا دلار بازار آزاد هم گران شده و فاصله اش را با نرخ دولتی حفظ کند و این وسط پول ملی کم ارزش تر و قدرت خرید مردم کمتر و فقیر تر میشوند . واقعا مگر شما هر سال چقدر روی حقوق اضافه میکنید که به صورت آشکار آب و برق و گاز را گران میکنید و از آزاد سازی بلیط هواپیما و افزایش مالیات ها و ... سخن میگویید و بصورت پنهان هم با گران کردن دلار ارزش پول را کم کرده و از دارایی مردم در خزانه دولت میریزید و بعد هم نرخ تورم .... به ما میدهید . ...ما هم چشم باز میکنیم و میبندیم و به قیمت جدید دلار و بالطبع کالاها و خدمات و از دست رفتن ارزش پس اندازهایمان عادت میکنیم . (3360534) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۰۶:۰۹:۲۰
اطلاعات غلط نتیجه گیری غلط نتیجه اش گمراه کردن مردم است
از مدیران اقتصاد کشور نباید انتظار داشت که برخی از اطلاعات منفی که ناشی از تنگنا های مقطعی اقتصادی است را بدون پرده پوشی مطرح کنند .
پر واضح است علنی کردن بحرانی که امید میرود گذرا باشد خود به بحران دامن میزند . اما کسانیکه بعنوان کارشناس بطرح مسئله میپردازند هیچ تعهدی در کتمان کردن حقایق ندارند . وضع در آمد های ارزی کشور بمرحله ای رسیده که یک تقاضای صد ملیون دلاری راهیان کربلا منجر به بازار فعلی
ارز شده اگر همه میدانند که تحریم ها کماکان بر قرارند و معاون اول رئیس
جمهور کل در آمد نفت تا پایان سال را 25 ملیارد دلار میداند آیا باز هم باید دنبال یک شخصیت حقیقی بود تا مسئولیت اوضاع را بگردن او انداخت . (3360548) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۱۷:۳۹:۵۴
آقا برای دولت قبل 4میلیون بشکه در روز صادرات نفت حساب می کنه ولی برای خودش 800000بشکه صادرات در حالی که هر دو دولت 3/5 میلیون بشکه در روز استخراج می کردند با این فرق که با کاهش قیمت خارجی نفت وبنزین . دولت فعلی نه تنها قیمت نفت وبنزین توزیع شونده در کشور را کاهش نداده بلکه افزایش داده است ؟؟؟؟ ؟؟/عاقلان دانند ؟؟؟ (3361152) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۰۶:۳۲:۰۵
دوستان عزیزی که میگین نرخ ارز باید پایین باشه و اعداد ذهنی میگید مثلا 1000 تومن آیا به این فکر کردید با کدوم دلار باید از این نرخ پشتیبانی بشه؟! کشور چه درآمدی داره که بعد از کاهش نرخ اجباری و مصنوعی مدنظر شما که تنها با سرازیر کردن مقادیر بالای دلار به بازار امکان پذیره جوابگوی تقاضای ایجاد شده باشه؟! یک زمانی نفت زیاد به قیمت بالایی میفروختیم، امکان تثبیت نرخ بود که انجام میشد و البته همون کار باعث شد هیچ کار مولدی توی کشور جون نگیره برای همچین روزی که نه میتونیم نفت بفروشیم و اونی هم که میفروشیم قیمتش پایینه (3360555) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۰۸:۱۱:۳۳
من يك مستاجر هستم الان اومدن ميكن روي خانه خالي ماليات ببندي تا زودتر مالك ان انرا بفروشد ويا اجاره بدهد واين موضوع باعت ارزوني ميشه من درست بودن ويا غلط بودن انرا نميدانم ولي اينوميدونم كه هر موقع اين حرفها را زدن گراني شد وخونه گرانتر شد يك بنكاهي مي گفت اينها زورشون به مردم ميرسه چرا وقتي در اثر همين رگود كسي ماشين نمي خره نميان روي ماشين ها پرك شده وفروش نرفته ما ليات ببندن چون منافع اون كارخونه مال خودشونه مگر توليد با توليد فرق ميكنه بهر حال بقوا معروف ما فقط متوجه شديم دولت در مورد هر چي صحبت كرد بدتر شد ظمنا چطور دولت جلو ارزوني ارز را مي تونه بگيره ولي وقتي مي خواد گرون بشه قدرتش زير صفر مير (3360606) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۰۸:۴۱:۵۹
اقایان دولتی و جکومتی حالا به هر بهانه ای هر روز نرخ دلار رو ببرید بالا...یک روز متوجه میشد که دارید با اینکار سرمایه های داخلی را بی ارزش و بی ارزشتر میکنید...اموال و ملک و دارایی ها وقتی بی ارزش شد..دیگر کاری و کارگزاری نخواهد بود چرا که ادم عاقل میره تو یک کشور دیگه خانه میخره به دلار و ارز اجاره دریافت میکنه..میاد تو ایران پادشاهی میکنه..حالا هی بگو ما بسته رکود رو ......و ما داریم با اقتصاد کشتی میگیریم..انشالله دلار بشه 8000 تومان ما با گونی هزار تومانی میریم بقالی..اینهو زیمباوه.. (3360635) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۲ ۱۳:۱۸:۴۶
دلار ها بايد يه جوري بفروش بره چه بهتر دراين موقع (3362702) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.