توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 486184
از کریمی و مهدوی‌کیا تا مجیدی و ...
نسل طلایی فوتبال ایران در انتظار حضور روی نیمکت‌ها
بخش ورزشی الف،3تیر96
نسل لژیونرهای فوتبال ایران که حالا مربی شده‌اند با طی کردن کلاس های پیشرفته و اندک تجاربی که به دست آورده اند در انتظار ورود به تیم های لیگ برتر قرار دارند.
تاریخ انتشار : شنبه ۳ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۵۷
به گزارش مهر، نسل مربیان فوتبال ایران در حال تغییر کردن است، همانطور که امروز منصوریان، گل محمدی، سیروس پورموسوی و عبدالله ویسی جانشین بزرگان این عرصه شده اند، مربیان دیگری هم هستند که در حال تحصیل‌اند و هر روز به نیمکت تیم های لیگ برتری بیشتر نزدیک می شوند. از جمله این بازیکنان پیشین و مربیان امروز می توان به محمود فکری، وحید هاشمیان، مهدی پاشازاده، جواد نکونام، کریم باقری، مهدی مهدوی کیا، فرهاد مجیدی و... اشاره کرد.

محمود فکری
محمود فکری در نساجی مازندران خوش درخشید او در حالی تیمش را تا آستانه صعود به لیگ برتر بالا آورد که این باشگاه آه در بساط نداشت. در واقع هیچ پولی در کار نبود و فکری بدون پول نساجی را بالا و بالاتر آورد. او تجربه مربیگری در استقلال را هم دارد و به عنوان دستیار در کنار بزرگان این باشگاه دانش آموخته و در نساجی که باشگاه بسیار پر حاشیه ای هم هست نشان داد که توان خوبی در کنترل حاشیه ها هم دارد هر چند او در نهایت از نساجی رفت و کار را نیمه تمام گذاشت اما با شرایطی که نساجی داشت شاید باید این تجربه را برای فکری کاملا مثبت قلمداد کرد.

وحید هاشمیان
تجربه حضور در بایرن مونیخ تجربه کوچکی نیست او در کنار بزرگانی تجربه کسب کرده که خیلی ها رویایش را می بینند. هاشمیان کاملا اصولی جلو رفته و مدارج ترقی را دقیقا از پله های واقعی اش بالا رفته است. هاشمیان هنوز نتوانسته در ایران تیمی را به دست بگیرد و شاید هم با وضعیت ورشکسته کنونی فوتبال هرگز این اتفاق رخ ندهد اما هاشمیان و علمی را که به دست آورده نمی توان کتمان کرد.

هاشمیان البته حواشی فوتبال ایران، سکوها، رسانه ها و هواداران آن را آنچنان که باید نمی شناسد و نمی داند مدیریت کردن در ایران هم با آلمان متفاوت است. در هر صورت هاشمیان روزهای آینده را برای فوتبال ایران آزمایش می کند، او مدت هاست بیشتر از دیگران در حال مطالعه است اما شاید همه آنچه در مربیگری در ایران لازم است را نتوان روی کاغذ و در کتاب ها به دست آورد.

نکونام
جواد نکونام تجربه دستیاری و بازی کردن در کنار کی روش را داشته که این تجربه بسیار بزرگی است. در واقع نکونام با بیش از صد بازی ملی و هفت سال حضور در لالیگا و کاپیتانی تیم ملی ایران و اوساسونا تجربه بسیار بزرگی دارد.

نکونام مطمئنا با آن عقبه قدرتمند روزی سرمربی تیم های لیگ برتری و حتی شاید تیم ملی ایران شود. با این حال او هم هنوز منتظر فرصت است و کنار نشسته تا نوبتش شود. نکونام امسال تا یک قدمی نیمکت تراکتور سازی هم رفت اما در نهایت موفق نشد با مسئولان تراکتور سازی کنار بیاید.

کریم باقری
کریم باقری مثل مهدی مهدوی کیا تاکنون تمایل زیادی به سرمربیگری نشان نداده است اما به هر حال تجربه نشستن روی نیمکت پرسپولیس را نمی توان انکار کرد. آقا کریم هم سال ها به عنوان بازیکن در تیم ملی بوده و تجربه حضور در بوندس لیگا را هم دارد.

پاشازاده
مهدی پاشازاده سال هاست می کوشد خودش را به عنوان یک سرمربی در لیگ برتر مطرح کند، او هم تجربه حضور در آلمان و اتریش را دارد و شرایط خوبی ایجاد کرده است. پاشازاده تجربه حضور در تیم های پرحاشیه دسته اول را هم دارد و غالبا بد کار نکرده است. او هم در انتظار فرصت مناسب است.

فرهاد مجیدی
 فرهاد مجیدی بازیکن بسیار محبوبی بود، او هم در انگلستان یک ماهی درس مربیگری خواند و تجربه کار کردن با مربیان بسیار بزرگی را در اروپا و امارات و ایران دارد. مجیدی البته تجربه مربیگری ندارد اما محبوبیت زیاد او را هم جزو گزینه های مربیگری در فوتبال ایران کرده است چون او با خودش تماشاچی می آورد و حساسیت و هیجان.

مهدوی کیا
مهدی مهدوی کیا دنیای متفاوتی برای خودش درست کرده است. او در حال کار کردن با نوجوان هاست، انگار دارد سعی می کند تیمی را از پایه خودش بسازد و بالا بیاورد تا هم با فروش بازیکنان درآمد زایی کرده باشد و هم تیمی داشته باشد که خودش ریشه های آن را ساخته باشد. اگر مهدوی کیا در این مسیر موفق شود اولین مربی است که چنین برنامه بلند مدتی را با موفقیت به سرانجام رسانده است.

علی کریمی
مرد شماره هشت ماندگار تیم ملی ایران هم یکی از گزینه هایی است که می تواند وارد عرصه مربیگری شود. کریمی با سابقه طولانی در لیگ های اروپایی و دستیاری کوتاه مدت کارلوس کی روش منتظر ورود به لیگ برتر است. او البته یکی از گزینه های نشستن روی نیمکت تیم نفت هم بود اما فعلا اتفاق جدیدی پیش او رخ نداده است.

 
 
کلمات کلیدی : فوتبال ایران+ علی دایی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.