نظر منتشر شده
۲۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 256486
آخرين تحولات پرونده هسته اي؛
بندبازي اوباما ميان كنگره و ايران/ تداوم جنگ زرگري سناتورها/ دوباره صحبت از گزينه هاي روي ميز شد
بخش خارجی الف، 27 دی 93
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۷
در حالي كه تيم ديپلماسي هسته اي ايران در تور اروپايي مشغول رايزني با برخي وزاري خارجه ۱+۵ است در آمريكا اختلاف نظر بين كنگره و اوباما در راستاي نوع سياستي كه بايد در قبال ايران اتخاذ شود تا تهران را به زعم خودشان وادار به عقب نشيني نمايند اوج گرفته است.

به گزارش الف، وزرای خارجه ایران و امریکا برای چهارمین بار در دو روز گذشته در پاریس دیدار کردند. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان پس از آنکه اواخر هفته گذشته رایزنی های فشرده ای را با همتایان امریکایی و آلمانی خود و همچنین رئیس جدیدسیاست خارجی اتحادیه اروپا در ژنو، برلین و بروکسل از سر گذراند راهی پاریس شد تا با لوران فابیوس،‌ وزیر خارجه فرانسه دیدار کند.

آن طرف هم وزیر خارجه امریکا که بعد از دیدارش با ظریف در ژنو به بلغارستان سفر کرده بود به همتایان ایرانی و فرانسوی خود در پاریس ملحق شد و برای چهارمین بار طی دو روز گذشته با وزیر خارجه کشورمان گفت و گو کرد. برنامه های فشرده مقامات ارشد دیپلماتیک ایران و امریکا در شهرهای اروپایی که از جدی تر شدن گفت وگوها برای سرعت بخشیدن به ضرباهنگ مذاکرات هسته ای حکایت می کند.

معاونان سیاسی ایران و امریکا نيز با همراهی هیأت‌های کارشناسی نشست‌های دو روزه خود را از سر گرفتند تا بر اساس دستور کار تعیین شده در دیدار وزرای خارجه ایران و امریکا به بررسی پیشنهادات تازه بپردازند. این نشست که از روز پنجشنبه آغاز شده است و تا امروز (۲۷ دی) ادامه دارد با حضور وندی شرمن، ویلیام برنز و سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی دنبال می‌شود. قرار است معاونان وزیران خارجه ایران و ۱+۵ به سرپرستی عراقچی و هلگا اشمید فردا (یکشنبه) در ژنو با یکدیگر دیدار و آخرین تحولات و نتایج مذاکرات را بررسی کنند.

اين در حالي است كه باراك اوباما دو سخنراني مهم در راستاي پيشبرد ديپلماسي كري داشته است. رییس‌جمهور آمریکا روز ‌پنجشنبه در نشستی غیرعلنی با حضور گروهی از اعضای دموکرات مجلس سنا، گفته که در دو سال آینده ریاست‌جمهوری‌اش منفعل نخواهد بود و جمهوریخواهان کنگره را به وتوی مصوبات خصمانه تهدید کرد. او به هم‌جناح‌های دموکراتش وعده داده که از برنامه کاری‌اش در مقابل جمهوریخواهان کنگره دفاع و در برابر تلاش‌های تخریبی آنها ایستادگی خواهد کرد. این دیدار در هتل‌هیلتون واقع در بالتیمور که کنفرانس دوروزه کنگره آمریکا در این مکان در حال برگزاری است، انجام شد.

به نوشته نیویورک‌تایمز سخنرانی دو ساعته اوباما در این نشست با برخورد لفظی با رابرت منندز، نماینده دموکرات کنگره آمریکا و از سناتورهای پیگیر تصویب تحریم‌های جدید علیه ‌ایران، پایان یافت. براساس اظهارات منتشر شده از این نشست، اوباما همچنین از هم‌قطاران دموکرات خود خواست که به او در این امر کمک کنند. علاوه‌بر سناتور منندز از ایالت نیوجرسی، که در حزب دموکرات عضو است، این طرح توسط سناتور مارک کرک، جمهوریخواه از ایالت ایلینوی، نیز دنبال می‌شود.

گفتني است نمایندگان سنای آمریکا، که از ابتدای سال جدید میلادی رسما کار خود را با اکثریت جمهوری‌خواه آغاز کرده، در حال حاضر دو طرح ضدایرانی را در نوبت معرفی دارند. طرح اول را «مارک کرک» و «رابرت منندز» در نظر دارند که خواهان تصویب تحریم‌های مشروط علیه ایران است. طرح دوم هم متعلق به «باب کورکر» و «لیندسی گراهام» است که خواهان تصویب هرگونه توافق با ایران، پیش از اجرایی شدن آن، در کنگره است.

بر اساس طرح کرک-منندز که گفته می‌شود حمایت بسیاری از سناتورها در هر دو حزب را به همراه خود دارد، تحریم‌هایی را به تصویب می‌رساند که در صورت «شکست مذاکرات یا عدم پایبندی ایران به توافق» اجرایی می‌شود. حامیان این طرح در تلاش هستند تا حد نصاب کافی برای «ضد-وتو» کردن آن را در میان نمایندگان سنا جلب کنند. بر اساس قوانین آمریکا، رئیس‌جمهور امکان وتوی مصوباتی که آرای دو سوم نمایندگان سنا را به دست آورده باشد، ندارد. گفتني است منندز چند ماه پيش در گفت و گویی تلفنی با رویترز تصریح کرد: فکر می کنم که ما نیروی مثبتی در رساندن ایران به مرحله کنونی بودیم و و دولت هم کار خود را خوب انجام داد. این سناتور دموکرات از ایالت نیوجرسی ادامه داد: ما یک هدف نهایی مشترک داریم اما در تاکتیک ها متفاوت عمل می کنیم.

همچنين رئیس‌جمهور آمریکا، در کنفرانس خبری مشترک با نخست‌وزیر بریتانیا، ضمن اینکه از کنگره خواست تا درباره تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران دست نگه دارد بار دیگر تأکید کرد که در صورت تصویب چنین طرحی آن را وتو خواهد کرد. رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه گفت: توافق موقت برنامه هسته‌ای آنها را متوقف کرده و در بخش‌هایی برای مثال در حوزه ذخایر مواد هسته‌ای این برنامه را به عقب رانده است. وی با اشاره به اینکه تحریم‌های بیشتر علیه ایران می‌تواند مذاکرات را به شکست بکشاند، تأکید کرد: عدم دستیابی به توافق هسته‌ای از طرق دیپلماتیک به رویارویی نظامی منجر خواهد شد،‌ و ما خواهان این مسأله نیستیم.

صحبت هاي ديروز اوباما در حالی عنوان مي شود که وزیر خارجه کشورمان در سفر اخیرش به ژنو، درباره چالش دولت آمریکا با کنگره این کشور تاکید کرد که ما در مذاکرات هسته ای، با دولت آمریکا به صورت یک مجموعه برخورد می کنیم؛ بنابراین همراه کردن قسمت های مختلف دولت آمریکا و یکپارچه شدن سیاست های آن، برعهده قوه مجریه آمریکا و مساله ای است که باید موضوع نگرانی آنها باشد.
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۰۹:۱۰:۵۳
تمدید مذاکرات ، بهترین گزینه برای آمریکا است که تمام سیاستهای آن را پیش میبرد و این ژستهای سیاسی اوباما و کنگره، فقط برای ادامه تحریمها و عبن بست مذاکرات است ، ضمن اینکه آقای اوباما بابت این از خود گذشتگی! در برابر کنگره به نفع ایران، از آقای روحانی و ایران ، توقع امتیاز بیشتر خواهد کرد.. ولی‌ مطعمن باشید، تا شرائط چنین است، کنگره نیز هیچ اقدامی برای تحریم نخواهد کرد، و اگر شرعت به نفع ایران تغییر کند، همانطور که اوباما گفت، ظرف کمتر از ۲۴ ساعت تحریمهای شدیدتر را بٔر قرار خواهند کرد... متاسفانه کشور در بد مخمصه یی گرفتار شده و مطمئن باشید گذشت هر روز زمان به نفع آنها و به ضرر ایران است... (2614361) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۳۷:۰۸
این دعوای زرگری نیست.کنگره قدرت این را دارد تا تحریم بیشتر وضع کند و حتی وتوی اوباما را نیز بی اثر کند.توافق مورد نظر باید سوم آذر به دست می آمد نه اینکه دوباره تمدید شود.به هیچ وجه نباید انتظار داشت کنگره ی آمریکا کوتاه بیاد.
فراموش نکنیم قدرت لابی اسرائیل در بین دموکراتها کمتر از جمهوری خواهان نیست و آنها نمی خواهند سرنوشت خود را به سرنوشت اوباما گره بزنند همانطور که دیدیم حاضر نبودند اوباما در میتینگهای انتخاباتی آنها در سال گذشته حضور یابد پس مطمئنا طرح تحریم از حمایت دو سوم نمایندگان برخوردار است و وتوی اوباما بی اثر می شود.
در ضمن این دعوا در زمان کلینتون هم به وجود آمد که برنده اش کنگره بود.کلینتون طرح مصوب کنگره را وتو کرد.طرح به کنگره بازگشت و چون از حمایت دو سوم سناتورها برخوردار بود وتوی کلینتون بی اثر شد و او سنگ روی یخ شد.اگر طرحی تصویب شود اوباما وتو نمی کند چون می داند سنگ روی یخ می شود. (2614993) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۰۹:۱۲:۲۸
دوستانی که از تصمیم سفر آقای ظریف به پاریس و فرانسه حمایت میکردند، بفرمیند، این سفر چه سودی داشت به غیر از اینکه ، وزارت خارجه ایران امروز اقدام مجله شارلی را محکوم می‌کند، و فردا مقام وزارت آن بدون برنامه ریزی قبلی‌ به در خواست کری به پاریس سفر می‌کند و ضمن دیدار کوتاه با فابیوس , فابیوس و ارلاند هر چه صریح تر، بٔر مواضع سختگیرانه خود تاکید مجدد کنند... شما بودید ، در مورد مواضع ایران و اعتماد سازی و ثبات مواضع وزیر خارجه آن چه برداشتی میکردید؟!....متاسفانه چه دوست داشته باشید، چه ناداشته باشید،کسی‌ در طرف مقابل چنین طرفی‌ را جدی نخواهد گرفت... و این دلیلی است که بعد از وعده ۳ تا ۶ ماه حل مساله، ۱۸ ماه گذشته، و به توافق نه تنها نزدیکتر نشدیم، که با ارزن شدن نفت و گذشت زمان، هر روز احتمال توافق که حتی کمی‌ به نفع ایران باشد، دور تر شده‌ایم. (2614364) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۰۹:۱۳:۲۳
مطمئن باشید در ظرف چند ماه آینده ، روسیه در برابر غرب تمکین خواهد کرد و وارد معامله با غرب خواهد شد،به این دلیل ساده که با توجه به تحریمها و قیمت نفت، راه دیگری ندارد در آنصورت دیگر ایران هر چیزی را هم به پذیرد، باز فایده ندارد... تا دیر نشده، مانند کوبا، به صورت مستقل از روسیه و دیگران، با آمریکا و غرب وارد گفتگو جدی برای حل همه مسائل و بهبود روابط بشید. (2614367) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۰۳:۵۱
حرفهای شما دقیقا مصداق لجاجت و نادانی است دوست عزیز کمی تاریخ بخوانید تا درس عبرت بگیرید (2614936) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۰۰:۱۹:۳۵
دوست عزیز، کاش میفرمودید انتقاد شما بٔر این گفته‌ها چیست نه بفرمایید که من میگم اینجا که من آیستادم مرکز زمین است، اگر شک دارید، متر کنید!!!.. با احترام (2616036) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۰۵:۱۶
حالا میفهمم حق با جلیلی بود که زیر توافق نامه های این لعنتی ها امضا نمی انداخت (2614939) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۲۱:۲۷:۵۸
اگر مذاکرات در زمان جلیلی دستاوردی نداشت، حداقلش این بود تکلیفمون روشن بود و شرایطی برزخی نداشتیم که هر روز با رعب و وحشت به نونوایی بریم! (2615759) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۰۹:۴۴:۱۹
عرب و آمریکا در گام اول بیشترین امتیازات ممکن رو گرفتند و کمترین امتیاز رو دادند. در این شرایط فقط باید احمق باشن تا تحریم‌ها رو بردارن. اگر الآن هم دارن گفتگو میکنن دنبال تلاش برای عقب نشینی بیشتر ایران هستند نه راه حل برای تعدیل تحریم‌ها! (2614418) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۴۱:۴۹
کی بیشترین امتیازات رو بهشون داد!؟ همون رئیس جمهور «کاغذ پاره» و «قطعنامه‎دونتون پاره شه» خوان ما رو به اینجا رسوند.

الان هم همه تلاش دولت روحانی و شخص ظریف، «مدیریت بحرانی» است که احمدی نژاد با بی تدبیری برای کل کشور به ارمغان آورد. (2614765) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۰۹:۴۷:۰۸
يادش بخير-بچه كه بوديم وقتي پدر و مادر قصد تنبيه داشتند يكي نقش طرفدار ما رو بازي مي كرد و اون يكي نقش تنبيه كننده! (2614422) (alef-10)
 
abbas
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۰۹:۴۷:۱۹
آقای ظریف باید با رئیس جمهور آمریکا و فرانسه دیدار کند. همچنین ظریف باید درخواست سخنرانی در کنگره آمریکا را نیز بنماید. (2614423) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۰۱:۲۰
فرمایش دیگه‌ای ندارین؟!! (2614809) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۲۱:۲۹:۱۲
چشم!
اگر موافق باشین اقای ظریف دستور انحلال ایپک هم بدن؟! (2615762) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۳۳:۱۱
با توجه به شرايط روز اگر ما زودتر توافق ميكرديم امتيازهاي بهتري ميتوانستيم كسب كنيم
ولي اكنون با توجه به قيمت نفت جنگ سرد روسيه و امريكا و اعمال تررويستي در اروپا و ..
هر چند انها را نمايشي. جنگ زرگري بخوانيم در موضع ضعيفتري نسبت به قبل هستيم (2614512) (alef-13)
 
تیمور
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۳۸:۳۰
سلام
ایران رفته پای میز مذاکره و هی مذاکره پشت مذاکره جلسه پشت جلسه ، حسن نیت پشت حسن نیت ، لیکن غربیها وبخصوص آمریکائیها تحریمها را اضافه کردند.
خیمه شب بازی درآورده اند.
دیپلماتهای ما باید محال سگ هم به آمریکا ی شیطان بزرگ نگذارند.
اونا دنبال این هستند ریشه اسلام رابزنند.
چه مذاکره ای ؟ چه کشکی؟
دیپلماتها وبخصوص وزیر خارجه افتاده دردام آمریکائیها.
از اول میگفتند ما با 1+5 طرف هستیم ولی الان میبینیم که قبل از هر نشستی ، دوجانبه با آمریکا مذاکره کرده ایم.
آقای ظریف زیاد هم ظریف نباش . این آمریکا تاریخی سراسر جنایت و وحشیگری دارد . قدری هم شجاعانه تر پیش برو.
قدری هم به توان داخلی و محور مقاومت بیاندیش. ولله میتونید بهترین استفاده را از مقاومت درقبال زورگویان بکنید.
چه لزومی داره با آمریکا دوجانبه مذاکره کنیم؟ اونها حرف انقلاب اسلامی را نخواهند پذیرفت و دنبال تحمیل خواسته های مستکبرانه شان به ما هستند.
آنها بدنبال بهره برداری تبلیغی از دست دادن با لبخند زدنهای شماهستند تا در بوق کنند.
اینقدر هم متوجه نشده اید تاحالا!!!
والسلام (2614530) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۴۴:۵۲
محل سگ رو در دوره احمدی نژاد نگذاشتند که مملکت به این وضعیت افتاد!

تعطیلی بخش صنعت رو شاید شما نفهمید (حالا به هر دلیل!!!)، ولی قطعا، نسل آینده متضرر خواهد شد از این سیاسیت بی خردانۀ «محل سگ نگذاشتن» و شاخ و شانۀ بی محل کشیدن. (2614775) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۴۵:۴۷
دولت آقای روحانی، به دنبال مدیریت بحرانی است که دولت قبل ایجاد کرد. تندروهای هر دو طرف هم با بی خردی، مانع به ساحل آرامش رسیدن اقتصاد ایران میشوند. (2614777) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۰۷:۲۲
روزی خور تحریم ها (2614830) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۴۳:۴۷
قطعا همچون سنوات گذشته مذاکرات هیچ فایده ای ندارد چون مشکل غرب با ایران برسر مساله هسته ای نیست بلکه غرب با اصل وجودی ما مشکل دارد واینکه اوباما چنین میگوید سنا چنان میگوید تماما دیالوگی است که سران پشت پرده به آنها القا مینماید (2614548) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۲۱:۲۸
با سیاست تخاصم که با دنیا برخورد می‌کنیم همین میشود وگرنه چرا کسی‌ به پاکستان که سلاح هسته‌ای دارد معترض نیست ؟ چون ما برای دنیا شاخ و شانه‌ کشیدیم (2614617) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۰۴:۵۵
تحولات چند ماه گذشته نشان داد سیر حوادث نتظر ما نمی ماند و هر روزی که تعلل می کنیم شرایط پیچیده تر می شود
یاد زمامی که مزاکرات 15 ماه تعطیل بود و کسی اعتراض نمی کرد بخیر (2614697) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۳۸:۵۵
نه که آخه ما یک دسته ایم! نه که روزنامه نماینده مجلسمون تیتر نمیزنه «جام زهر»... نه که بعد از هر دور مذاکره، نماینده های ما، وزیر خارجه مون رو نمیکشونن مجلس که چرا کری رفت بازار خرید! نه که ما یک صدای واحدِ عاقلِ منطقی از کشورمون خارج میشه فقط!!! (2614761) (alef-13)
 
رشید
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۵۷:۲۸
اقای تیمور ضمن احترام به نظر شما بقرمایید این همه چیز که از دست دادید چیه ؟ ضمنا اگر امریکا گلی به سر ما نمیگذلره ایا روسیه و چین بهترن؟ ما هم به خاطر تحریمها خیلی عزیزانمون رو از دست دادیم (2614927) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۱۰:۴۶
این مذاکرات هیچ سودی نداشت جز اینکه احساس حقارت و خفت و خواری رو برای ما به ارمغان آورد. به شخصه وقتی میبینم وزیر خارجه ایران اسلامی با وزیر خارجه شیطان بزرگ دست میده و لبخند میزنه حالم از هرچی مذاکره است برهم میخوره.
تاکی باید این خفت وخواری رو تحمل کرد و سکوت کرد؟ (2614953) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۵:۲۱:۵۵
دوباره تهدیدها را کاغذپاره حساب نکنید و از حالا به فکر باشید . مشکل هسته ای یک مشکل سیاسی است نه فنی ، پس راه حل آن هم از مسیر مصالحه سیاسی در سایر اختلافات ایران و غرب میگذرد . (2615088) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۶:۳۸:۰۱
سخنان دیروز اوباما وکامرون بخوبی وروشنی حاکی از این بود که در این ودره هم این حکام اجازه امضاء قرارداد با ایران را ندارند . لذا ایران یا باید خود را برای یک دوره گذر 6 ماه دیگر اماده کند و یا باید خود را برای یک رودر روئی جدی از سخت ترین تحریم ها تا جنگ اماده کند . لذا مدیران اصلی کشور از هم اکنون باید فرامین امادگی ها لازم را برای دفاع و تامین مایحتاج و جلوگیری از خروج ارز وقطع ارتباط با تحریم کنند گان و دستگیری جاسوسان داخلی و000 را بدهند (2615223) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۷:۰۵:۴۴
مذاکرات به زودی به نتیجه می رسد.البته که آمریکاییها بیشترین امتیاز را میخواهند و ایرانیها هم.ولی دوستانی که آقای ظریف را تشویق به شجاعت می کنند آیا نمی دانند که همین آمریکای جنایتکار بارها ثابت کرده که اهمیتی برای هیچیک از ارزشها قایل نیست و برای کسب پیروزی از هر اهرمی استفاده خواهد کرد؟بمباران اتمی ژاپن ، حمله نطامی به ویتنام ، پاناما ، بالکان ، نیکاراگویه ، عراق ، افغانستان و حتی حمله به هواپیمای مسافربری گواه این مدعاست.دوست عزیز من آقا تیمور : آن تحریمها استفاده از اخم ما بود نه لبخند ما وقتی نمایندگان ایران به جای مذاکره بیانیه میخواندند و بر می گشتند و در کشور مانند قهرمان از آنها استقبال میشد و تحریمهای جدید علیه مردم ما وضع میشد ، آن شجاعت بهتر بود یا به قول شما این لبخند که نتیجه آن لااقل این بوده که تحریم جدیدی علیه کشور وضع نشده؟بر خلاف نظر شما من معتقدم بازی در حال عوض شدن به نفع ایران است و طرف غربی دنبال بهانه است که زیر میز بزند و رهبر انقلاب با هوشمندی جلوی بهانه گیری آنها را گرفته اند.وقتی خود بنگاههای سخن پراکنی ایشان عامل مخابره این خبر میشوند که ایران پیشاز رسیدن به تولید جرم بحرانی اورانیوم (حدود 200 کیلوگرم)تولید خود را عامدانه و نه تحت فشار متوقف کرده بهانه از طرف غربی عملا سلب شده و الان تنها به دنبال وقت کشی هستند اما زیاد موفق نخواهند بود.اندکی صبر سحر نزدیک است... (2615279) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۲۱:۴۶:۵۴
سلام:
شاید ظریف یک جوری میخواهد بگوید که :
اقای کری درست است که ما گفتیم که آن مرد رفت ، اما آن موقع نمیدانستیم که میلیون ها از آن مرد در ایران هستند و مسائل را زیر نظر دارزند . (2615795) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.