نظر منتشر شده
۷۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 196384
پرداخت غرامت جنگی عراق به ایران همچنان در ابهام،
سرانجام طلب میلیاردی ملت ایران به كجا می رسد؟
بخش داخلی الف، 31 مرداد 92
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۵۹
پی گیری طلب میلیاری ایران بابت غرامت جنگ تحمیلی، از عراق، همواره یکی از دغدغه های ایرانی ها بوده است. به خصوص پس از تغییر حاکمیت در عراق و سرنگونی صدام، که موقعیت برای پی گیری دیپلماتیک این موضوع بیشتر مهیا شد. اما آنچه که در عمل تاکنون مشاهده شده، سکوت دستگاه دیپلماسی در خصوص این جبران خسارت است. جالب تر اینجاست که دولت دهم اقدام به تشکیل کارگروهی برای جبران خسارت ایران در جنگ جهانی دوم نمود که اتفاقا با واکنش تعجب آمیز افکار عمومی مواحه شد، اما خبری از تشکیل کارگروهی قوی برای پیگیری خسارت ایران در جنگ 8 ساله عراق شنیده نشد.

به عقیده کارشناسان حقوقی در این زمینه، در مورد اصل غرامت، قرائن و شواهد حقوقی محکمی وجود دارد که ایران استحقاق دریافت غرامت را دارد. علت آن نقض حقوق بین الملل توسط عراق در آغاز جنگ و اشغال خاک ایران و وارد ساختن خسارات عظیم می باشد. هرچند تجاوز عراق به ایران مسلم و بدیهی است. مهمترین سند در این خصوص گزارش آقای "خاویر پرز دکوئیار" دبیر کل وقت سازمان ملل به شورای امنیت در سال 1991می باشد که عراق را آغازگر جنگ معرفی می نماید. این گزارش در پی درخواست بند 6 قطعنامه 598 شورای امنیت از دبیر کل، مبنی بر تعیین متجاوز تهیه و به شورا ارسال میگردد.

دیوان بین المللی دادگستری (رکن قضایی سازمان ملل) در قضیه سکوهای نفتی (دعوای ایران علیه آمریکا)، در رای سال 2003خود اعلام کرد که "منازعه بین ایران و عراق در دوم سپتامبر1980 با ورود نیروهای عراقی به خاک ایران آغاز شد" در واقع دیوان تایید می نماید که عراق آغاز کننده جنگ بوده است.

با توجه به جو سیاسی بین المللی حاکم در آن زمان، اگر ایران آغاز گر جنگ بود شورای امنیت همان ابتدا در قطعنامه خود به این امرتصریح می نمود. سکوت شورا به طور ضمنی نشان داد که عراق آغاز گر جنگ می باشد و به دلیل تمایل به تضعیف ایران و حمایت از عراق در جنگ علیه ایران کشورهای ذی نفوذ در شورای امنیت ترجیح دادند تا تجاوز عراق را احراز ننمایند.

پیشنهاد پرداخت غرامت از سوی عربستان بعد از آزادسازی خرمشهر نشان می دهد که عراق آغاز گر جنگ بوده است. نقض حقوق بین الملل توسط عراق موجب مسئولیت بین المللی است که بدنبال آن باید خسارات وارده را جبران نماید.
 
پرداخت غرامت جنگ کويت توسط عراق
سکوت چندین ساله دستگاه دیپلماسی کشورمان در این باره درحالی صورت می گیرد که منابع خبری از دریافت یک میلیارد و 60 میلیون دلار غرامت جنگی توسط کویت از عراق خبر داده بودند تا مجموع غرامتی که کویت از عراق طی سال های 1994 تا کنون، دریافت کرده به بیش از 33 میلیارد دلار برسد و حدود 19میلیارد دلار دیگر نیز قرار است طی سال های آینده پرداخت شود. این دریافتی کویت از عراق از محل درآمد نفت عراق صورت می گیرد. حال باید پرسید، نام ایران در لیست دریافت کنندگان غرامت جنگی از عراق در کجا قرار دارد؟

ممکن است طبق رویه معمول برخی این نظر را داشته باشند که اکنون با توجه به شرایط سیاسی موجود نباید توقع دور از انتظاری از دولت عراق با توجه به وضعیت اقتصادی آن داشت. اما باید در نظر داشت که در شرایط تحریمی نفت ایران، این عراق است که بیشترین منفعت را از تحریم ایران می برد، به نحوی که ظرفیت تولید و فروش نفت خود را در ماه های اخیر برای جذب کردن مشتریان نفت ایران افزایش چشمگیری داده است و توانسته از این راه درآمد بیشتری را از آن خود کند.
 
راه حل چیست؟
بهره گیری از روابط دیپلماتیک موجود میان دولت های عراق و ایران، به این طریق که در تمام بیانیه ها و مذاکرات رسمی و به صورت مداوم، ایران بر حق قانونی خود برای پیگیری و مطالبه خسارات جنگی پافشاری کند. ایران باید به صورت مداوم به مقامات عراقی متذکر شود که این کشور مسئول آغاز جنگ بوده و بنابراین مسئول پرداخت غرامت خسارات وارده به کشور ماست.

یکی از راه های موجود برای استیفای حق مردم ایران بهره مندی از ظرفیت های موجودی اقتصادی بین دوکشور است. به عنوان نمونه، ایران می تواند بابت صادرات برق و محصولات پتروشیمی به عراق رقمی فراتر از عرف قیمت جهانی با عراق دریافت کند.

طرح شریک شدن در میادین نفتی در دراز مدت نیز می تواند بخشی از غرامت ما را محقق کند.
 
ورود به مساله نحوه تعیین غرامت، مستلزم مستند سازی دقیقی از میزان خسارت وارده شده به ایران در طول هشت سال جنگ تحمیلی است. دولت های بعدی عراق پس از صدام نمی توانند شانه از زیر بار این مسئولیت خالی کنند و رابطه خوب بین دو دولت ایران و عراق هم نباید موجب شود تا حق مسلم ایران نادیده گرفته شود. بنابراین انتظار می رود که دولتمردان با در پیش گرفتن یک دیپلماسی فعال نسبت به جبران حداقل بخشی از خسارت وارده به ملت ایران، که طبق تخمین ها بالغ بر هزار میلیارد تومان است، اقدام شایسته و بایسته انجام دهند.

اکنون، با حضور یک دیپلمات با سابقه در سمت ریاست جمهوری و شرایط مهیا برای انتخاب یک چهره شاخص بین المللی در شورای عالی امنیت ملی دولت یازدهم که از غنای بالایی در سیاست خارجی برخوردار می باشد می توان پرونده هایی نظیر دریافت غرامت ایران از عراق را به نتیجه دلخواه رساند.
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۰۹:۱۷
ایران کمکهای بلا عوضشو به این عراقیها قطع کنه غرامت پیش کش (1586764) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۵:۳۲:۱۸
به قول شما امیدوارم همانطور که خیلی زود عراقیها که صدها هزار ایرانی را شهید کردند و هزاران میلیارد خسارت زدند بخشیدیم در مورد سایر کشورها که خسارت کمتری هم به ما زدند بخاطر منافع ملی دشمنی ها را با تدبیر پایان بدیم (1587178) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۶:۵۴:۲۶
بایداول نقد را گرفت و بعد نسیه را. یعنی اول غرامتمان را از عراق بگیریم و بعد به سراغ دریافت غرامت جنگ جهانی دوم برویم. (1587303) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۲۰:۵۲:۱۳
غرامت جنگ جهانی دوم دست گرمیه. (1587715) (alef-13)
 
درد
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۲۱:۲۴:۰۱
به ولله که باید به دلیل شهدایمان تا چندین دهه با عراقی ها قطع رابطه کنیم... (1587758) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۶:۴۹:۴۳
فعلا که برق و سیمان زیر قیمت ایران در عراق شده ستون توسعه منابع نفتی‌ عراق در مجنون و آزادگان تا عراق به تواند به راحتی‌ جای نفت صادراتی ایران را به دنیا بگیرد و یک موقع خدای نکرده کشور همسایه ضرر نکنه!!! (1587294) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۶:۵۷:۲۱
متاسفانه با این سیاست خارجی که کشور ما دارد دور نیست زمانی که واقعا ما به عراق غرامت بدهیم. (1587316) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۷:۵۶:۴۵
غرامت نخواستیم . اگر عرضه ای است ورودی شهر بغداد که کلاه خود سربازان شهید ایرانی رو جمع کردن دو طرف ورودی و تلمبار کردن روی هم بعنوان پیروزیشان بر سربازان ما جمع کنید تا خفت نکشیم (1587411) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۱۷:۱۱
به خدا این پول حق تک تک مردم ایران هست .
جنگ به همه یکی کمتر یکی بیشتر ضربه زد .
بیت المال مردم ایرانه .
حق شخصی نیست که مسوولی ببخشد!!!

با این پول باید خرمشهر و آبادان و شهرهای جنگزده را بسازیم

عراق هم منابع نفتی بسیار زیادی داره
ما با عراق دوستیم قبول
اما شما مگه قرضتون رو از دوستتون پس نمی گیرید؟؟؟؟؟
آقای روحانی این غرامت حق ماست
دولت عراق غرامتش رو به کویت داده . پس ما چی؟؟؟؟ (1586779) (alef-6)
 
ص
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۳:۱۶:۱۹
اين عراقى كه من ميشناسم نه تنها خسارت را نخواهد داد !!! حتما مطمئن باشد خسارتهاى خودش را هم كه صدام به انها وارد كرد از ما خواهد گرفت !!
خسارت گرفتن خودش عرضه ميخواهد !!! كه من نميبينم در مسئولان . !! (1586998) (alef-13)
 
امير حسين سلطان/تهران
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۶:۰۳:۰۳
به نظر مي رسد در دوران رياست جمهوري جناب آقاي دكتر روحاني و با بهره گيري از ديپلماسي فعال و كارا بايد اميدوار باشيم تا يك اجماعي در سطح مجمع عمومي سازمان ملل متحد صورت پذيرد به نحوي كه يك كارگروه ويژه مجمع عمومي ميزان مشاركت هر يك از كشورهاي ياري دهنده عراق را در جنگ تحميلي بر عليه جمهوري اسلامي ايران تعيين نموده و مبلغ براورد شده غرامت كه حدود يك تريليون دلار (1000 ميليارد دلار) بعد از پايان جنگ در سال 1367 اعلام گرديد به نسبت اين ميزان مشاركت كشورهاي حامي عراق در جنگ با ايران سهم آنان مشخص گردد و به پرداخت سهم خودشان از بابت غرامت به ايران متعهد گردند وگرنه با توجه به شرايط خود كشور و مردم عراق نميتوان انتظار پرداخت غرامت جنگي را تماما و به تنهايي توسط خود دولت عراق به دولت ايران داشت و هرگونه چشمداشتي در اين باره خوشبينانه و دور از واقعيت خارجي آن است. قضيه كويت و شرايط زماني پرداخت بخشي از غرامت جنگي به كويت از سوي دولت وقت عراق و يا حتي بعد از آن با موضوع غرامت خواهي ايران از عراق الزاما و منطقا يكسان و برابر نميباشد و پارامترهاي مختلفي در اين موضوع تاثير گذارند. (1587223) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۱ ۱۳:۲۱:۱۳
صدات به گوش کی میرسه (1588466) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۱۹:۴۳
نویسنده محترم چرا مستقیم مثل کویت غرامت نگیریم؟؟؟.........در معامله های پتروشیمی و .... این دریافت غرامت گم و گور میشه .
خیلی دل ادم میسوزه به کویت تمام و کمال داده اما حق ایران رو نمیده . مگر حق الناس نیست؟ (1586785) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۱:۰۱
این امر شاید بیش از اقدامات حقوقی نیازمند اتخاذ یک دیپلماسی فعال و بازسازی روابط ایران با کشورهای مختلف و نیز ورود به یک گفت وگوی سازنده با مسئولان دولت عراق باشد تا شاید از این رهگذر حقوق حقه ی مردم ایران تا حدودی تامین شود . (1586788) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۲۰:۵۲:۳۰
ممد نبودی ببینی شهر آزاد گشته ، ولی خونبهای یارانت (غرامت جنگی )پایمال گشته.... (1587716) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۱:۴۶
آیا غرامت 1000میلیارد دلاری زمان جنگ؛با 1000 میلیارد دلار اکنون از نظر ارزش برابری می‌کند؟به نظر شما اینگونه نیست که امروز قیمت طلا؛ نفت و دیگر کالاهای سرمایه ای رشد چند برابری داشته اند؟پس بایستی براساس نرخ رشد سرمایه برای این غرامت و بازپسگیری آن اقدام نمود. (1586789) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۲:۲۸
جدا با کدوم ساز و کار میخواهیم از عراق غرامت بگیریم؟ چرا همه کارهای ما همینجورین؟ چرا کویت ثروتمند سالها بعد از جنگ ما وقتی با عراق رودررو شد تا حالا کلی از غرامتهاش رو گرفته ولی ما هیچی؟!!!! (1586791) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۶:۵۵:۱۳
بنده شخصا معتقدم نقد را بگیرم بهتر است. یعنی کشور عراق که در دهه‏های اخیر به کشور ما حمله کرده است را ملزم به ارائه غرامت کنیم واجب تر است. نباید فراموش کنیم که امام خمینی (ره) پس از آنکه گروهای مختلف مذاکره کننده در طول جنگ نزد ایشان آمدند، چهار موضع مشخص را هربار تکرار کردند. این چهار نکته که خواسته ایران و شخص امام بود از این قرار بودند: شناسایی متجاوز و تنبیه آن، بازگشت آواره ها به مرزهای بین المللی و دریافت غرامت جنگی. سه مطالبه اول طی سالهای بعد از جنگ انجام شد و سازمان ملل هم عراق را به عنوان کشور متخاصم شناسایی کرد.اما هنوز نتوانسته‎ایم غرامتمان را از عراق بگیریم که باید به این خواسته امام هم جامه عمل پوشاند. خواسته‎ای که خواسته به حق مردم، جامعه ایثارگران و جانبازان و رزمندگان است. (1587306) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۲:۵۸
کسی قادر به گرفتن چنین غرامت سنگینی نیست صدها و یا هزاران میلیارد دلار کی میده؟ ... (1586793) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۴:۲۰:۳۱
ایران کمکهای بلا عوضشو به این عراقیها قطع کنه غرامت پیش کش (1587100) (alef-6)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۳:۱۹
از طریق شورای امنیت ودادگاه بین المللی لاحه باید حق ایران واخواهی شود،چون هرگاه درمقابل دشمن یا رقیب کوتاه آمده ایم آنها گستاخ تر شده اند/این حق مال همه مردم است وکسی حق معامله سیاسی با آنرا ندارد/همواره از قرارداد ترکمان چای به یک لکه ننگ یاد می شود!!!نکندآیندگان درمورد ما هم چنین قضاوتی بکنند (1586794) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۶:۵۵:۳۳
چرا دریافت غرامت از عراق با این تاخیر چندین ساله همراه بوده در حالی که کویت توانست غرامتش را از عراق بگیرد؟
کویت کمترین جنگ را با عراق داشت اما بیشترین غرامت را از محل فروش نفت این کشور گرفت و دریافت مطالباتش را هم از مجاری قانونی یعنی سازمان ملل دنبال کرد. مسئولین کشور ما ایران هم می‎توانند دریافت غرامت از این کشور را بی هیچ مناقشه‎ای با مسئولان عراق، از طریق همین مجاری قانونی بین المللی دنبال کنند. (1587307) (alef-13)
 
مهر
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۳:۴۲
این غرامت رو هم اگه بگیرن می ره کنار پول نفت این چند سال (1586795) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۶:۵۶:۳۰
گرفتن غرامت جنگی از کشور عراق از حقوق ملی جمهوری اسلامی ایران است و کسی نمی تواند از این حد تنازل کند. (1587311) (alef-13)
 
غلی
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۶:۴۳
دریافت غرامت ازکشور عراق بدون کوجکترین اهمالی باید دردستور کاردولت قرار گیرد.بی تفاوتی درپیگری این موضوع تا کنون قابل دفاع نیست .عدول از این حق مسلم ایران مشابه واگذاری تمامیت اراضی ابادایران درقراردادهای نگین گلستان وترکمنچای در دوره قاجاراست .حیف است این ننگ درتاریخ ماندگار شودوازطرفی همسایگان مارادرحمله به ایران تشویق کند. (1586797) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۷:۲۰
میخواستم بدونم این غرامت یک جانبه فقط از جانب عراق هستش! ادعایی خسارات وارد به ان کشوررو محاسبه نمیکنید!گرفتن این غرامت به رابطه ومناسباته بین دو کشور چقدر تاثیر دارد! سراخر این غرامت هم پیشکش مردم عراق میشود ممون (1586798) (alef-13)
 
سید صادق
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۷:۳۷
از سوی سازمان ملل عراق مقصر شناخته شد و پرداخت غرامت از طرف مجامع بین الملل تصویب شد ولی دیپلماسی خارجی و روابط بین الملل از آن سالها تا حال آنقدر ضعیف بود که حتی نتوانسته مطرح کند در حالیکه حق مسلم هر ایرانی است ضمنا مبلغ بیشتر از اینها است (1586799) (alef-13)
 
معلم ساده
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۷:۵۶
قطعنامه 598 که مهمترنی قطعنامه در رابطه با جنگ ایران و عراق است مکانیزم خاصی برای براورد غرامات و خسارات تعیین نکرده است. دبیر کل نیز نتوانست غراماتی را تعیین کند. از طرفی جامعه جهانی معتقد به پرداخت غرامت از سوی عراق به ایران نیست لذا حمایت نکرده است. فکر می کنید بر اساس کدام اصل و قاعده حقوقی بین المللی ایران می تواند از عراق غرامت بگیرد و عراق نیز آنرا پرداخت کند؟ (1586802) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۶:۵۶:۱۰
بحث تغییر رژیم در عراق مانع دریافت غرامت از این کشور نمی‌‏باشد زیرا کشورها دارای

شخصیت حقوقی هستند (1587308) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۶:۵۶:۴۴
عدم پرداخت این غرامت از سوی عراق در حالی که کویت غرامت جنگ دوماهه با عراق را دریافت می کند ، نوعی دهن کجی به ایران محسوب می شود (1587312) (alef-13)
 
کلاکج
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۸:۲۱
درهرحال بایدبطورجدی پیگیر مسئله غرامت شد بعدازاثبات میتوانیم بنابه صلاحدید بخشی ازآن را برای پاره ای امتیاز گذشت کنیم. (1586803) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۶:۵۷:۰۲
هر چی بیشتر بگذره نه تنها 200 میلیارد دلار ایران کم ارزش​تر می​شه بلکه حافظه مردم عراق هم نسبت به جنگ کمتر می​شه (1587315) (alef-13)
 
11111111
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۸:۴۹
فكر كنم هزار ميليارد دلار بود . واقعا اگه اين مبلغ رو ما بايد ميداديم تا حالا صد بار ازمون گرفته بودن . چرا مسولين براي احقاق حق مردم كاري نمي كنن ؟ (1586805) (alef-6)
 
یلدا
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۹:۱۰
به خون شهدا و وجدان تک تک ایرانی ها قسمتان میدهم از حق غرامت به خاطر چند رای بی ارزش در مجامع بین المللی و به بهانه مصلحت نگذرید. این پول باید صرف آبادانی مناطق جنگ زده و اصلاح امور کشور گردد. این حق مسلم ماست. (1586806) (alef-13)
 
فردا
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۹:۳۲
متأسفانه بنا به گفته مسئولین چون دولت نوری مالکی سرکار آمده مااین خسارت پیگیری نمی کنیم(بیانات یکی از نمایندگان مجلس)!!!! این نموه ای از کیسه ملت بخشیدن است !!! ولی پیگیر خسارت جنگ اوّل ودوّم جهانی هستیم(بیانات رئیس جمهور سابق) (1586808) (alef-13)
 
سعیبد
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۳۰:۰۰
بهتر نیست بجای این عنوان می نوشتین غرامتی که دریافت نشد... !!!!!!!!!! واقعا که چطور از حق این مردم می گذرید..... (1586811) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۲۰:۵۲:۴۶
عراق و عراقی قابل بخشش نیست (1587717) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۳۰:۳۱
بر اساس آمارهای بین‌المللی، جنگ عراق و ایران 627 میلیارد دلار هزینه برای دولت ایران و 561 میلیارد دلار هزینه برای دولت عراق به همراه داشت. همچنین هزینه بازسازی خرابی‌های ناشی از جنگ برای ایران 644 و برای عراق 452 میلیارد دلار برآورد می‌شود. بر همین اساس در طول این جنگ 1٬000٬000 انسان کشته و زخمی شدند که از این میان 262٬000 ایرانی و 105٬000 عراقی کشته شده‌اند. هزینه مالی مستقیم جنگ برای عراق شامل 74 تا 91 میلیارد دلار برای هدایت جنگ و 41٬94 میلیارد دلار واردات اقلام نظامی بود. ایران نیز حدود 94 تا 112 میلیارد دلار برای هدایت جنگ و 11٬26 میلیارد دلار برای واردات نظامی هزینه کرد. هزینه غیرمستقیم ناشی از کاهش درآمدهای نفتی و تولیدات کشاورزی دو کشور نیز حدود 561 میلیارد دلار برای عراق (1586812) (alef-13)
 
من
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۵۹:۵۱
ما واسه هم ننه ایم واسه خودمون زن بابا!!!!تقصیر ندارن ملت فرار میکنن که برن استرالیا !!! (1586852) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۶:۵۷:۴۸
پیچیدگی فضای سیاسی همسایه غربی ایران در کنار حضور گروهک پژاک در مرز های این کشور و حضور دو دهه​ایی منافقین در عراق و درخواست​های مکرر جمهوری اسلامی برای مقابله با این گروهک​های غیر قانونی، موضوع غرامت عراق را به موضوعی چند وجهی بدل کرده است. اما سوال اساسی اینجا است که این تاخیر ما را به مقصودمان می​رساند؟ (1587319) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۱ ۰۱:۳۶:۳۶
جوک گفتی الان ؟ (1588075) (alef-10)
 
گلپا
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۲:۱۴:۱۴
در این بحث که این خسارت باید تعیین و در یافت بشه هیچ شکی نیست " دیر شده که زود هم نیست ".

ولی نمیدانم چرا این مطالبات حالا انهم در شرایطی که به دلایل زیاد در حال "ریکاوری " و بازیابی خودمون تو خودمون هستیم طرح این دعوا میشود .

بازهم تاکید بر حق مسلم بودن دریافت غرامت دارم اما انگار مطالبه ای کهنه را از دولتی نو میخواهیم . صرفه نظر از این که در سالها اخیرهیچ وقت به طور جدی به این مهم توجه و نگاه نشده است!! (1586882) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۲:۳۳:۴۷
بهترلطماتی که امریکا به ایران زده را همه پیگیری کنیم (1586922) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۲:۵۳:۱۰
راههای بسیار زیادی برای دریافت غرامت از عراق وجود داره. یکی از این راهها اینه که عراق رو مجبور کنیم تا در مورد گرد و خاکهایی که منشاء اون از کشور عراق هست فکری بکنه و در صورت امتناع عراق از این کار ما هم پیگیر دریافت غرامت از عراق بشیم یا اینکه در مورد بازرسیهایی که از هواپیماهای ایرانی انجام می دهند تجدید نظر کنند و ........... (1586955) (alef-13)
 
کلاه کج
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۳:۰۹:۵۷
پس گرفتیم چه فایده؟دقت کردید هر چی درآمد دولت بالا تر میره فرقی احساس نمی کنیم.اما واویلا از کاهش درآمد دولت (1586985) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۳:۱۱:۲۰
با احترام به نظرات ارایه شده قطعنامه 598 در چند ماده به امضا طرفین رسیده و میبایست مفاد آن بند به بند به اجرا گذاشته شود اما متاسفانه فقط بند آتش بس و برگشت به خطوط مرزی و تبادل اسرا به مورد اجرا گذاشته شده و سایر بندها بلا اقدام مانده اند لذا علیرغم داشتن روابط دوستانه با عراق هنوز صلح دایم برقرار نشده و این امر مستلزم پرداخت خسارت جنگ تحمیلی توسط عراق است وبنظر میرسد در شرایط کنونی اوضاع اقتصادی کشورمان و استقرار دولت مردمی در عراق اخذ خسارت وارده از اهم واجبات برای کشورمان باشد. (1586988) (alef-13)
 
وحیدی
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۳:۲۶:۱۴
با سلام در اظهار میزان خسارت ایران اشتباه بزرگی صورت گرفته است.
خسارتهای وارده به ایران بسیار بیشتر از کویت بوده و در مقابل ۳۳ ملیارد دلار غرامت پرداختی به کویت ۱۰۰۰ ملیارد تومان نمیتواند درست باشد و احتمالا مننظور دلار بوده (1587011) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۳:۳۲:۳۴
میتونین بگین غرامت چقدره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1587016) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۳:۵۰:۱۲
آقا میدونی با این پول چقدر کارخانه میشه زد و جوانان بروند سرکار؟ (1587050) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۵:۳۴:۲۰
غرامت باید به جنگزدگان داده شود وبخشدیگرش که اموال عمومی متضرر شده باید صرف ساخت کارخانه و... بشه (1587180) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۴:۱۰:۴۹
خوبه که غرامت بگیریم. البته به شرطی که آنرا خرج بازسازی لبنان نکنیم (1587087) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۲۰:۵۱:۴۹
خسارات فراوانی که از ناحیه جنگ 8 ساله با عراق نصیب ایران شد، ارث نیست که بتوان از دریافتش انصراف داد. این هزینه گزاف رو تک تک مردم ایران با جان و مال و سلامتی شان پرداخت کردند. بهتر است سخاوتمندانه حقوق پایمال شده مردم در جنگ را به این سادگی به کشوری نبخشید که 8 سال بر سر ما بمب و موشک ریخته است و عزیزترین مردان و زنان ما را گرفته است. (1587714) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۴:۱۲:۲۹
با این وضع سیاست خارجی که احمدی نژاد برامون درست کرده و تحریم ها و قطع رابطه با جهان الان وقت طرح کردن این موضوع نیست . (1587089) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۵:۱۲:۴۰
ما داریم توی شهرهای مذهبی عراق بیمارستان و امکانات میسازیم اونوقت اونا به ما میگن ((مجوس )) .

میگید نه برید عراق و خودتون ببینید . (1587150) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۲۰:۵۱:۳۱
عراق هنگام دشمنی آسیب و زیان می رساند و هنگام دوستی بخشیده می شود پس حق ملت این وسط چه می شود؟ (1587713) (alef-13)
 
جعفری
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۵:۳۰:۰۱
سلام
میدونید مردمخرمشهر بویزه چقدر اموال واجناس وتجارتشون وخونه زندگی راسربازان بعثی به تاراج بردند کویت غرامت رابین مردم زیان دیده تقسیم کرد..... (1587175) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۶:۱۵:۴۴
جالب اينجاست كه كويت يكى از پولدارترين كشورهاى دنياست مع ذالك غرامتش را از عراق گرفت.
ما كه هم محتاجتر از كويتيم و هم خسارت وارده به ما بيشتر از كويت بوده دستمان خاليست !!!!
چه سياست خارجى قوى اى داريم !! (1587239) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۶:۲۰:۱۲
شکرخدابعدازپیروزی انقلاب اسلامی خیلی از کشورهاازقبل ایران منافع خوبی داشته ودارن.امارات، قطر، بحرین، عربستان، پاکستان، افغانستان، وچند سالی هم عراق ، آذربایجان، ارمنستان، روسیه، ترکیه واستادانشون چین وروسیه دارن صدقه سر ایرانیا به سودهای هنگفت میرسن.مرز ایران وعراق شده تجارتخونه.توریستای ایران تو عراق مثل ریگ پول خرج میکنن تحریمها باعث شده عراق بنزین وگازوییلشو خیلی کمتراز قیمت جهانی ازایران بخره حالا اگه غرامت جنگی هم ازش بخواهیم وصول کنیم اونم از کنار خودمون تامین میکنه.حالا مسولین چرا نمیخوان اینجور مطالبات وصول بشه جای تعجبه. (1587249) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۲۰:۵۰:۵۴
خسارات فراوانی که از ناحیه جنگ 8 ساله با عراق نصیب ایران شد، ارث نیست که بتوان از دریافتش انصراف داد. این هزینه گزاف رو تک تک مردم ایران با جان و مال و سلامتی شان پرداخت کردند. بهتر است سخاوتمندانه حقوق پایمال شده مردم در جنگ را به این سادگی به کشوری نبخشید که 8 سال بر سر ما بمب و موشک ریخته است و عزیزترین مردان و زنان ما را گرفته است. (1587711) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۶:۲۳:۵۵
انتظار می رود که دولتمردان با در پیش گرفتن یک دیپلماسی فعال نسبت به جبران حداقل بخشی از خسارت وارده به ملت ایران، که طبق تخمین ها بالغ بر هزار میلیارد دلار است، اقدام شایسته و بایسته انجام دهند. (1587255) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۶:۴۲:۲۶
چند چاه نفت اگه شده توی فکه از عراق بگیرنلوله را به طرف اهواز بچرخونن
چی داره (1587279) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۷:۱۶:۰۰
کویتی هاعربند وعرب خوب عرب رامی شناسد سریع وقاطع خسارتش راگرفت اگر می خواست مثل ماعمل کندکه وضع مردم کویت این قدرتوپ نبود.ضمنن هیچ ایرانی راضی نیست درهیچ کجای دنیابیمارستان وکارخانه و امکانات رفاهی ازپول بیت المال که متعلق به مردم است ساخته شودعراقی هاهم چندان به مامیل ورغبتی ندارنددرست است به ما می گویندمجوس .واین مجوس گفتن عرب هابه ایرانی هاسابقه ای به قدمت پذیرش مردم ایران به اسلام دارد. (1587345) (alef-13)
 
ایثارگر
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۷:۲۷:۵۴
- هشت هزار نفر جانباز شیمیایی سردشت هنوز پرونده جانبازی ندارند ؟!
- هنوز رزمندگان بدون شغل جانباز شناخته نمی شوند ؟!
- جانبازان زیر25% بدون شغل محروم از حداقل نسهیلات در قانون غیر جامع ایثارگران شناخته شده اند ؟!
- بسیاری از جانبازان زیر25% بدون شغل با میانگین سنی 50 سال حتی دارای حقوق بازنشستگی هم نیستند ! و از حداقل معیشت محروم !
ایا باز هم زمان دریافت غرامت نیست ؟!
نمایندگان محترم مجلس هوشیار باشند و حق اسیب دیدگان جنگ را بدون تبعیض بدهند . و از حقوق قانونی انها دفاع کنند (1587367) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۷:۳۶:۳۸
ایران نمیتواند از عراق غرامت بگیرد چون دولت فعلی عراق تعهدات صدام را که نیست بعهده نخواهد گرفت زهی خیال باطل ؟انموقع که صدام تقاضای صلح کرد واعراب حامی وی غرامت پرداخت میکردند ایران قبول نکرد (1587376) (alef-13)
 
عبدالله
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۸:۳۲:۴۱
این سوالی است که آقای ولایتی باید جواب دهد که در مناظره های تلویزیونی در هنگام انتخابات می گفت من تجربه اجرایی قطعنامه و استیفای حقوق ملت را دارم و اگر رئیس جمهور شوم در انرژی هسته ای ضمن لغو تحریم ها حقوق ملت را استیفاء خواهم کرد. (1587469) (alef-13)
 
ابراهیم
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۸:۴۲:۳۵
آنکه بر همسایگان بخشیده باشد نفت مفت
رمز دیپلوماسی فعال می داند که چیست . (1587498) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۹:۱۳:۵۳
بر خلاف قرار داد آتش بس عراق و کویت که در آن پس از برسمیت شناختن عراق بعنوان متجاوز عراق به پرداخت غرامت محکوم شد در قرار داد598 سخن بر سر آتش بس و خاتمه در گیری است بیانیه دکووییار نظر دبیرکل بوده نه نظر شورای امنیت . بموجب 598 دو طرف باید باهم مسایلی حل کنند عراق هیچ اجباری به پرداخت غرامت ندارد از شما انتظار میرود حقیقت را به مردم به گویید . (1587594) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۹:۲۱:۲۵
ایران هم باید مثل کویت غرامتشو بی کم و کاست از عراق بگیره و از سرمایه گذاری تجار و شرکتهای ایرانی در عراق جلوگیری بشه چون در صورت بروز هر مسئله ایی تمام سرمایه های ایرانی ها توسط عراقی ها بلوکه خواهد شد. (1587610) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۹:۴۰:۴۱
اگر کویت بخاطر جنگ چند ماهه با عراق 33 میلیارد دلار میگیره فکر میکنید ایران باید بابت جنگ 8 ساله چند دلار بگیره ؟
شاید اگر به هر ایرانی یک میلیون دلار برسه باز هم کم باشه (1587633) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۹:۴۴:۳۸
هر چند عراق شروع کننده‌ی جنگ بود٫ اما بعد از دو سال و آزاد سازی‌ی خرمشهر پیشنهاد صلح سخاوتمندانه‌ای به ایران داد. ایران وحشیانه جنگ را ادامه داد.

ایران جنگ را شش سال دیگر ادامه داد. عراقی‌ها استدلالهای خوبی خواهند داشت که خسارت شش سال جنگ را از ایران طلب کنند. این ایران است که باید به عراق خسارت دهد نه بالعکس (1587640) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۹:۵۶:۰۱
غرامت ندیم باید خدارا شکر کنیم (1587652) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۲۰:۴۷:۲۷
پدر من در این جنگ پرده گوش خود رو از دست داد، 3 مرحله موج گرفتگی داشت و 12 تا ترکش خورد و الان هم بیماری MS بسیار شدیدش توانایی راه رفتن و بینایی چشم چپش را از او گرفته است و ما با حقوق 470 هزار تومانی بنیاد جانبازان بخواهیم 1 بار ببریمش تهران باید 2 هفته گرسنگی بکشیم. (1587705) (alef-13)
 
یکتا
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۲۰:۴۸:۰۱
آقای احمدی نژاد چطور به دنبال غرامت جنگ جهانی اول و دوم جهانی هستند -که غیر قابل تصور است به نتیجه برسد- ولی غرامت جنگ تحمیلی که سازمان ملل هم آن‌ را هم تأیید کرده است را به راحتی می بخشند؟ (1587706) (alef-13)
 
افکار
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۲۰:۴۸:۲۶
بنده به عنوان خانواده شهید از مسئولینی که از کنار غرامت جنگی‌ گذشتید می پرسم ما چه رابطه ای و دوستی با آنان داریم؟ جز اینکه به دست همین عراقی‌ها بود که فرزندان این آب و خاک در خون غلطیدند وبه شهادت رسیدند و پدران و مادران و همسران و فرزندانشان را تا ابد داغدار کردند! این است پاسداری از خون آنان در قبال خداوند و خانواده هایشان و مردم؟ (1587707) (alef-13)
 
رضا1
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۲۰:۵۰:۰۶
شورای امنیت در سال 1370 عراق را به عنوان متجاوز و آغازگر این جنگ معرفی کرد. این شورا همچنین عراق را موظف به پرداخت غرامت جنگ به ایران نمود که تاکنون تحقق نیافته‌است. حالا چرا تا کنون این حق مطالبه نشده است؟ (1587709) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۲۰:۵۰:۲۴
چه کسی از روابط دوستانه با عراق نفع می‌برد؟ چطور از حق این ملت ستم دیده می گذرید؟ (1587710) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۲۱:۱۱:۲۹
نمی دانم این چه سیاستی است که مردم کشور های دیگر را به مردم خودمان ترجیح می دهید تا این سیاست حاکم است نه تنها غرامت نمی گیریم بلکه کلی هم باج می دهیم (1587741) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۶-۰۲ ۱۳:۰۶:۲۲
سواره از پیاده خبرنداره سیر از گرسنه (1589726) (alef-15)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۰ ۰۱:۵۱:۱۲
باسلام ایران نه تنها در زمان احمدی نژاد طلب خودرابخشید بلکه ازهرزائری شصت دلار برای بازسای عراق می گیرند. (3731762) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.