نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 350689
راهنمای کتاب/ «درمان شوپنهاور»؛ اروین یالوم؛ ترجمه سپیده حبیب؛ قطره
وقتی شوپنهاور گریست
دکتر علی سرزعیم*؛ 15 اردیبهشت 1395
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۳۶
«درمان شوپنهاور»
نویسنده: اروین یالوم
ترجمه سپیده حبیب
ناشر: قطره،  چاپ سوم 1392
548 صفحه 32000 تومان


شما می‌توانید کتاب «درمان شوپنهاور» را تا یک هفته پس از معرفی با ۱۰ درصد تخفیف از فروشگاه اینترنتی شهر کتاب آنلاین خرید کنید.

****

کتاب درمان شوپنهاور، رمانی خواندنی است که توسط یک نویسنده زبردست به نام اروین یالوم به تحریر درآمده است. وجه ممیز این کتاب با دیگر رمان‌های متعارف در این است که نویسنده به همان اندازه که رمان‌نویس است، روان‌شناس نیز هست و از بزرگانی است که دو سنت روان‌شناسی اگزیستانس و گروه‌درمانی را ترویج می‌کند. وی هدف از نگارش این رمان را یافتن راهی برای ارتباط با توده مردم برای انتقال معنای اساسی روان‌شناسی اگزیستانس و گروه‌درمانی عنوان کرده است.

کتاب ساختار بسیار جذابی دارد. از یک سو زندگی شوپنهاور روایت می‌شود و از سوی دیگر داستان روابط انسانی میان گروهی که پیش یک روان‌شناس درمان گروهی می‌شوند، عرضه می‌گردد. حلقه وصل این دو داستان درهم‌تنیده استاد فلسفه‌ای است که خود نیاز به درمان روانی دارد و از قضا شیفته فلسفه شوپنهاور است. نویسنده با چیره‌دستی برای هر فرد، عضو گروه داستانی ترتیب می‌دهد که به فرازی از اندیشه‌های شوپنهاور تناسب می‌یابد و این استاد فلسفه جا به‌جا این تناسب را گوشزد می‌کند.

شخصیت‌های موجود در این داستان تفاوت‌های بارزی با یکدیگر دارند و همین امر تعامل میان آنها را به امری نسبتاً سخت و پیچیده تبدیل می‌کند و مشاور روان‌شناسی آنها، به آنها کمک می‌کند تا بتوانند رابطه میان خود را اصلاح کنند چرا که پیش‌فرض این روان‌شناس و اساسا روان‌شناسی گروهی آن است که بخش عمده‌ای از مسائل روانی انسان‌ها ناشی از ناتوانی آنها در برقراری یک رابطه انسانی درست با دیگران خصوصا انسان‌های نزدیک است. این رویکرد معتقد است که اگر بتواند رابطه میان اعضای گروه‌درمانی را سامان دهد احتمالاً آنها خواهند توانست با همسران و خانواده و دوستان خود نیز رابطه مناسبی برقرار کنند.

جاذبه دیگر این کتاب آن است که هر کس در گروه سعی می‌کند که پیشینه تاریک خود را پیش دیگران علنی و افشا کند و خودسانسوری را کنار بگذارد و آنچه واقعاً در ذهن و ضمیرش نسبت به دیگران می‌گذرد آشکار کند. این روند موجب می‌شود تا آرام آرام آنها دریابند که ریشه بسیاری از ناآرامی‌ها و ناشادی‌ها دغدغه‌های وجودی است و آدمی اگر طالب آرامش واقعی است باید به این دغدغه‌ها بپردازد. نویسنده در این کتاب رویکرد شوپنهاور در پرداختن به این دغدغه‌های وجودی را به طور مفصل شرح می‌دهد ولی انتقاداتی به آن نیز بیان می‌دارد.

در مجموع، باید گفت که اگر کسی نخواهد صرفاً یک داستان سرگرم کننده بخواند بلکه بخواهد در عین سرگرمی و جذابیت، از خوراک فکری اصیلی نیز تغذیه شود، کتاب درمان شوپنهاور یک کتاب کاملاً قابل توصیه است. این کتاب در کنار کتاب «وقتی نیچه گریست» از همین نویسنده و مترجم مجموعه‌ای را تشکیل می‌دهند که معنای مورد نظر نویسنده را به خوبی به خواننده انتقال می‌دهد.

دکترای اقتصاد
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۲:۱۰:۰۹
با سلام
تعریف از این رومان باید همراه نقد عمیق باشد زیرا بنده مشکلات جدی در این رومان دیدم هرچند بسیاری از مشکلات فکری ارایه شده در این رومان را تجربه کردم اما راههای بسیار بهتری جهت پیشگیری ودرمان این مشکلات در فرهنگ دینی خودممان یافتم و راهکارهای آن را بسیار سطحی دیدم البته این نظر من است (3685348) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
وقتی شوپنهاور گریست