نظر منتشر شده
۱۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 327883
در واردات، لذتی هست که در ...
پاسخی تلخ به یک سوال تکراری
سید امیر سیاح، 8 بهمن 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۹
امروز به اتفاق دوستان، از مپنا (مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران) بازدید کردم. شرکتی دانش بنیان که در مناقصه های بین المللی با زیمنس و جنرال الکتریک رقابت کرده، سهامش در بورس است و به همت تعدادی فن آفرین و پژوهشگر صنعتی، در دوران تحریم، به مرز دانش فنی روز دنیا رسیده.

دکتر علی آبادی، مدیرعامل مپنا از سختی های جنگیدن با رقبای بین المللی در بازارهای جهانی تعریف می کرد. اینکه چطور در مناقصه ساخت نیروگاه در الجزایر، نرخ پایین تری نسبت به رقیب آمریکایی داده بودند اما هیلاری کلینتون در حمایت از جنرال الکتریک شخصا به الجزیره رفته، با دولتمردان الجزایر مذاکره کرد تا مناقصه را بهم بزنند و اینکه با ورود هر محصول جدید مپنا به بازار، رقبای خارجی چطور نرخهایشان را پایین میاورند تا تولید دانش بنیان در ایران پا نگیرد.

دکتر علی آبادی دل پری از بی مهری به این شرکت داشت و اینکه با وجود کیفیت و قابلیت رقابتی مپنا و با وجود ظرفیت خالی این شرکت، چقدر به واردات اشتیاق وجود دارد... دقایقی محو تولیدثروت مبتنی بر فناوری در مپنا شده و واقعیتهای جامعه را فراموش کرده بودم. تحت تاثیر همین فراموشی با تعجب از دکتر علی آبادی پرسیدم: وقتی شما کلی ظرفیت خالی دارید، چرا به خارج توربین و ژنراتور سفارش می دهند؟! سرش را آورد کنار گوشم، انگشتان سبابه و شصتش را به علامت پول بهم مالید و با تلخی پاسخ داد: در واردات، لذتی هست که در ... بقیه جمله اش را نشنیدم. ناگهان از فضای غرورانگیز و پاک مپنا، پرت شدم به واقعیت خفت آور و آلوده اقتصاد ایران.
 
امیر
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۶:۵۴:۵۸
چه دل خوشی داره که ایران رو با آمریکا مقایسه میکنه , اگه قرار بود ماها هم عین اون ها رفتار کنیم که الان ما هم ابرقدرت بودیم نه یه کشور جهان سومی ... (3503603) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۲۱:۵۷:۱۳
چند هفته پیش آقای زنگنه در مصاحبه یی اعلام کرد، که یک پروژه را در پارس جنوبی شرکت خارجی‌ با ۳ میلیارد دلار تکمیل کرد و تحویل داد، ولی‌ نظیر همان پروژه را به به پیمانکار داخلی‌ دادیم، و تا به حال ۶ میلیارد دلار اعتبار تخصییص دادیم، ولی‌ هنوز تحویل نگرفتیم. یا نمونه دیگر، در چند سال اخیر دهها مورد انفجار و نقص فنی‌ در پروژه ه‌های نفت و گاز کشور رخ داده که دهاه نفر از نیروهای زحمتکش نفت و گاز، آسیب دید‌ند و یا جان خود را از دست دادند، میدانید چرا؟!... به یک مثال ساده توجه کنید،چون بعد از تحریم، لوله‌های آلمانی‌ را گفتیم چرا در داخل نسازیم... لوله که چیزی نیست، ورق آهن است و گرد شده... ما که فولاد مبارکه را داریم، نشد از چین و بعد از چند دست وارد می‌کنیم و آنها آب را آنجا بریزند آنجایی که .... خوب نتیجه اینکه، جنس این ورق‌های آهنی چینی‌ یا داخلی‌، در برابر سموم موجود در گاز‌های ترش آسیب پذیر بود و دچار خورندگی میشوند و گاه ب گاه این خورندگیها باعث نشتی و متاسفانه انفجار و آتش سوزی میشود...تفاوتها از همین جاها شروع میشود... مپنا و سایر شرکت‌های داخلی‌ در پارس جنوبی بسیار فعال بودند، چرا راه دور برویم، خود شهرداری تهران، دیگر حاضر نیست که از پله برقی‌‌های ساخت داخل استفاده کند، چون هر چند ظاهراً ارزانتر است، ولی‌ به دلیل از دور خارج شدن‌های متوالی و هزینه تعمیر و نگاه داری بسیار بالا، عملا بسیار گرانتر از نمونه خارجی‌ در میاید، و از آن بدتر که کار را انجام نمیدهد، نمونه بسیار است ، بسیار! (3504110) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۱:۰۲:۱۵
یقه انها که تحریم ها را کاغذ پاره تصور کردند و مملکت را به این روز انداختتد باید گرفت (3504755) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۱:۱۰:۰۲
کاملا استادانه اندیشه ما نمی توانیم را تئوریزه کردید است مریزاد بله باید آلمانی تا ابد بر شما حکم برانددقیقا نمیدانید ارزش افزوده دانایی چیست تنها چشم شما بهزرق و برق غرب است راستی آقای زنگنه نگفتکه الان مپنا از زیمنس هم سفارش دارد؟؟؟ (3504768) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۳:۴۴:۰۳
دوست عزیز، اصلا هدف تئوریزه کرده " ما نمیتوانیم " نبوده... ولی‌ خودمان را که نباید فریب بدهیم... بیشتر مدیران کنونی صنعت ایران، برای فرفکنی همش انتقاد از خارج میکنند و مظلوم نمیی‌ که چرا تولید داخل را توجه نمیکنند.... مثلأ حتی بسیاری از کارشناسان ما متوجه نیستند و اغلب میشنویم که می‌گویند که حتی پیچ و مهره را از خارج می‌آو‌رند.... این نهایت عوامفریبی و یا نداشتن دانش مهندسی‌ است.... برای خبره کار، مشخص است که پیچ و مهره و همین جزییات که در ایران به نظر بسیار ساده است، اصولا دلیل پیشرفت و برتری کیفیت مهسولت خارجی‌ است، ولی‌ چون پیچ و مهره است، ما فکر می‌کنیم ساده است.... صنعت فولاد و فلزات آلمان در حدود ۲۸ میلیون تن فولاد تولید می‌کند ولی‌ ترکیه ۳۷ میلیون تن، بسیاری از تحلیلگرن دخلی نتیجه میگیرند، که ترکیه از آلمان در فولاد سازی پیشرفته تر است!!!... ولی این دوستان اصلا متوجه نیستند که آن محصول ۲۸ میلیون تنی آلمان ، دهاه برابر از فولاد ۳۷ میلیون تنی ترکیه ، ارزش افزوده و استراتژیک بیشتری برخوردار است....چون تمام افتخار فولاد آلمان، که حتی آمریکا و ژاپن و کره، به دنبال استفاده از آن در صنایع پیشرفته خود هستند، بحث آلیاژ و کیفیت برخی‌ انواع مختلف فولاد آلمان هست که نتیجه آن این میشه که پیچ و مهره که از فولاد آلمان ساخته شده باشد، در فشار زیاد نخواد شکست ولی‌ پیچ و مهره ایران، چینی‌ و حتی کره‌ای در غیاث با آلمانی‌ زود خواهد شکست.... نمونه دیگر، بحث پل سازی در سرتسر ایران.... خوب تقریبا بیشتر پلهای داخل شهرها و یا بزرگراه‌ها در سالهای اخیر را خود ما ساختیم، ولی‌ شما پلی را نشان دهید که در محل پًل و زمین، دچار اختلاف سطح ۳ تا ۴ سانتی نشود، و هر چند ماه یکبار نیاز به تعمیر و تجدید برای رفع این اختلاف ارتفاع(دست انداز) نباشد... میدانید چه اندازه در ترافیک و آسیب به ماشینها نقش دارد و چه اندازه هزینه برای نگهداری پل‌ها باید از جیب شهرداری‌ها برود.... شما فکر می‌کنید پلها در کشورهای پیشرفته همگی‌ این چنین اختلاف سطح دارند!!!!.... تفاوت پیشرفت در کشورهای پیشرفته و ما همین چند سانت است که هنوز مهندسین ما نمیتونند آن را رفع کنند!!!... مانند راه ... به نظر شاید راه ساده‌ترین ابنیه فنی‌ باشد، خاک را بریزیم، سفت کنیم، روش آسفالت... ولی‌ چرا همه راه ایران داری برمدگی و یا فرو رفتگی ساختاری است؟!.... دانش فنی‌ همین جا هست... ما باید بپذیریم که عقب هستیم، تا این را نپذیریم، پیشرفتی در کار نیست.... ما میتوانیم ولی‌ به شرطی که از اول درست و علمی‌ حرکت کنیم (3504999) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۹:۵۴:۴۱
لازم است بدانیم مپنا توربینهای گازی و لکوموتیو را تحت لیسانس زیمنس مونتاژ میکند و اخیرا هم توربینهای کوچکتر اکراینی را مونتاژ میکند.
ادامه تولید وابسته به رفع تحریمها، همکاری مجدد شرکتهای خارجی و وجود دلارهای نفتی است. (3505631) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۵۰:۲۱
مپنا توربین را می سازد نه مونتاژ (3507144) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۱:۵۸:۰۷
آمریکا بیشتر از ما با چینیها دشمن است پس چرا آنها توانستند بازار را بگیرند ؟ برای اینکه قیمتهایشان غیر قابل رقابت بود .
مدیر وظیفه اش این است که به هر قیمت شده محصولش را بفروشد و مسلما" راهش هم وجود دارد ولی ما در ایران مدیر واقعی نداریم بلکه از سر غرور منتظرند همه بروند پیششان .
نمونه اش صنعت خودرو ما که آخر سر و بالا و پایین رفتن بسیار به این نتیجه رسیدند که همان مونتاژ بکنند آن هم زیر نظر کارشناس خارجی از همه کار بهتر است و این نه به خاطر ضعف دانش بلکه به خاطر ضعف مدیریت ما است . (3504825) (alef-11)
 
hatahmasebi@yahoo.com
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۲:۱۵:۱۰
اگر به محققان و متخصصان واقعی در داخل کشور میدان داده شود وروژه های ملی و کلان به شرکت های توانمند داده شود نه ... به نهاد های نظامی که ماهیت و ساختار سازمانی و دیدگاه آنها متفاوت است. اگر با برخورد سطحی و تنگ نظرانه باعث فرار افراد خلاق نشویم امکان پیشرفت و بهبود تجهیزات ساخت داخل وجود داشته و خواهد داشت. در بسیاری از شرکت های صنعتی و مطرح دنیا ایرانیانی وجود داشتند که در زمان حضور آنها در کشور به بازی گرفته نشده و یا با بی عدالتی در انتخاب و استخدام از کشور مهاجرت کرده و یا حتی در حال کار در صنایع داخلی انصراف داده و به خارج از کشور رفته اند. بهتر است آدرس همکاران خلاق دکتر علی آبادی را برای چند سال دیگر در خارج از کشور جستجو کنید؟>!!! (3504867) (alef-11)
 
آریابان
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۵:۴۰:۳۴
فاجعه اینجاست که در دنیای چالشی و مسابقه ای امروز، ایست و توقف فقط به معنای بی حرکتی و درجا زدن نیست، بلکه با توجه به سرعت سرسام آور و توان پژوهشگری در دیگر کشور ها، حتی یک لحظه !!!! توقف معادل است با ساعت ها و حتی روزها و ماهها !!! پسرفت و عقب موندن و.....؛
حالا دیگه چه برسه به سالها ، دهه ها و.....، عقب موندن از حرکت و سرعت دنیای امروز ؛ (3505199) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۲:۱۹:۲۰
کی گفته همه چیز و همه کار را ما باید داخلی داشته باشیم.

هیچ کشور پیشرفته ای اینطور نیست. ما بر اساس مزیت نسبی باید کار کنیم و فقط در 10 تا 20 درصد کل تکنولوزی ها سرمایه گذاری اساسی با انتقال و تبادل تکنولوژی انجام دهیم و دنیا را وابسته خود کنیم.

دوره تولید ملی گذشته است و باید فقط چند تولید محدود درجه یک برای دنیا داشت. بقیه را باید از بهترین های دنیا وارد کرد.

این رویه تمام کشورهای حسابی دنیا است. (3504880) (alef-11)
 
مسعود
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۳۵:۳۴
....................
الان دقیقا آمریکا به عنوان یک کشور پیشرفته چه محصولی رو کاملا وارد میکنه؟
کی خودش رو وابسته به کشور های دنیا میکنه؟
کدوم تکنولوژی رو در داخل کشورش حمایت نکرده؟ (3507071) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۲:۳۴:۰۷
کامنت ها را خواندم....
گریه ام گرفت.
خیلی بی انصافیم...مردم بی انصافی هستیم... (3504906) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۵:۲۶:۳۰
شما یه بار پات بره لای پله برقی ایرانی و و از مچ قطع بشه بیشتر معنی انصاف رو میفهمی!! (3505164) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۳:۰۴:۱۰
من با نظر شما موافقم اما تا کی؟
بلاخره باید از یه جا شروع کرد دوستان
فکر میکنید ایمنی هواپیماهایی آمریکایی و فرانسوی یک شبه و از اول همینقدر بوده ؟
خیر اونها هم اینقدر تلفات دادن تا به اینجا رسیدن اما فقط یه فرق هست اونها با هر حادثه تحقیق میکنن و عیب رو پیدا میکنن و مشکل را حل و کیفیت را بالا میبرن اما از ما بر عکسه یه جنس که جا میفته هر روز از یه جاش میزنن نمونه بارزش صنعت خودرو کیفیت ماشینهاشون (3504946) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۴:۲۳:۰۴
خلط مبحث نفرمایید جناب. مپنا به طور خاص و بعضی شرکت ها که من میشناسم واقعا از لحاظ کیفی کم ندارند و واقعا مورد بی مهری قرار می گیرند... گروهی سودشان در واردات است و متاسفانه زور هیچکس هم بهشون نمیرسه... اگرنه اینها خودشان میدانند که چه شرکتایی کارشون خوبه، اما حیف که منافع شخصی مقدمیت داره براشون... حرف دکتر علی ابادی کاملا درسته. (3505060) (alef-11)
 
علیمحمد
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۰:۴۳:۲۷
دوست عزیز اگر واقعا کار مپنا قابل رقابت با نمونه های خارجی است و در داخل استقبال نمیشود کسی جلویش را نگرفته ببرد خارج از ایران تکنولوژی اش را بفروشد!
تا کی باید زمان داد که خودروسازان به خود آیند؟! باور بفرمایید اگر تا سال 2050 هم فرصت میدادیم باز همان پیکان را میساختند و به خورد بازار داخلی بینوا می دادند!
باید یک روزی این انحصار شکسته شود. باید پای کالای با کیفیت کم کم به بازار وارد شود تا سازنده ی پراید و پیکان به خود آید! ببیند ماشین با نصف قیمت آنها و 20 سال تکنولوژی جدیدتر چگونه بازار را از چنگ بی دانشش می رباید. (3506132) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۵۴:۴۴
از قضا من با یکی از مهندسان مپنا صحبت می کردم ؛معتقد بودند که اگر روند مدیریتی فعلی در مپنا ادامه پیدا کند ؛ بزودی سهم خود را از بازار از دست خواهد داد. یکی از بزرگترین معضلات در این گونه شرکتها به روز نیودن تکنولوژی انها می باشد. (3508129) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۷:۴۵:۳۱
سلام
دوست عزیز این شرکت های خارجی که شما مثال می زنی هم روزگاری از یه جا شروع کردند واز همان ابتدا محصولات با کیفیت بیرون نداده اند ولی درصدد رفع نقص هایشان بر امدند این شرکت ها عموما حاصل سالها تجربه هستند و اگر کسی به محصول انها بها نمی داد شاید الان خیلی اوضاعشان بدتر بود
من نمی خواهم از محصول داخلی دفاع صد در صد کنم ولی برای ورود به بازار رقابت گزینه های زیادی است ... (3506353) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۵۰:۴۰
زنگنه خلاف واقع گفته
شما چرا باور می کنی (3506941) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۴۷:۰۳
با سلام
بنده از کارکنان گروه مپنا هستم. دوستانی که لطف دارند و بدون دانش کافی اظهار نظر می کنند را دعوت می کنم نگاهی به رزومه کاری مپنا بیاندازند. بخش اعظم نیروگاه های داخل کشور کار گروه مپناست که اگر مپنا نبود امروز ما مثل افغانستان و عراق مدام باید در خاموشی به سر می بردیم.

قطعا ادعا نمی کنیم که کارمان بی نقص است و بر همین اساس هم رویه گروه بر بهبود مستمر قرار گرفته است، اما اتفاقی که در گروه مپنا می افتد، تبدیل دانش به ثروت است. درسته که دانش و تکنولوژی ما با بهترین شرکت های دنیا مقداری فرق دارد اما در بسیاری پروژه ها شانه به شانه آنها در مناقصات شرکت کرده ایم و حتی برنده بوده ایم.

جای تاسف است که اینقدر بیگانه پرست باشیم که بدون اطلاع یک مجموعه خوب و قوی داخلی را اینگونه مورد لطف قرار دهیم.

در فازهای پارس جنوبی مپنا اولین شرکتی بود که کارهایش را تحویل داد. ضمنا یادآور می شوم که حوزه نفت و گاز در مپنا بسیار جوان است.

بروید ببینید وزارت محترم نفت، همان چیزی که در مپنا تولید می شود را دارد وارد می کند چون احتمالا برخی آقایان از این خرید ها پورسانت های کلان دریافت می کنند و منافع شخصی در وسط است.

مقایسه گروه مپنا با لوله سازی و پله برقی واقعا بی انصافی است. کسانی که از گروه مپنا بازدید کرده باشند، فقط می فهمند چه کارهای بزرگی در این گروه در حال انجام است. (3507128) (alef-13)
 
مجید بهمن زاده
۱۳۹۴-۱۱-۱۷ ۰۸:۱۴:۵۱
صرف نظر از بحثهای سیاسی و مشکلات مدیریتی که همه شرکتها در ایران کم و بیش درگیر آن هستند و متاسفانه کیفیت پایینی در این بخشها وجود داره، مپنا به لحاظ تکنولوژی توانمنده.
این روزها خیلی میبینم که مقایسه تولید داخلی و خارج میشه. هر شخصی هم نظر خودش رو داره و بغیر از کسانی که تندروی میکنن هر نظری که داده میشه به نکته خاصی اشاره داره. آنچه که مایه تاسفه اینه که اعتدال نیست. تقریبا همه هم دلیلش رو میدونن. بله شاید تولیدات مپنا هنوز به زیمنس و عمرون و آ.ب.ب نرسه ولی کیفیت مقبولی داره و مقداری حمایت هم میخواد. ما اگر یکی مثل مپنا تو خودروسازی داشتیم اگر الان به بنز و بی ام دابلیو نمیرسیدم از پژو و دوو و خودرو سازی های کره جلوتر نبودیم؟ بله ما نمیتونیم هواپیما بسازیم، ولی آیا صندلی و دریچه کولرش و قطعات ساده اش رو هم نمیتونستیم بسازیم؟ آیا همه قطعات ایرباس و بویینگ تو یک کارخانه تولید میشن؟ ما نمیتونستیم در قبال یه خرید بزرگ بعنوان یه عضو ساده به این مجموعه کارخانجات بپیوندیم؟ (3526316) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۲۲:۵۶:۴۳
ما ابرقدرت بوده ایم وهستیم .در تعریف ابرقدرت همان بس که هیچوقت مستعمره نبوده ایم .با عثمانی ,روسیه تزاری ,روم ویونان سرشاخ می شدیم الان هم مثلا ابرقدرت ها خیال بد علیه ما هم به ذهنشان خطور نمی کند.
در نفت وگاز ومعدن ومنابع انسانی باهوش جز اولین ها هستیم.
دوست من یک کم کتاب های تاریخ ایران را بخوان عزت نفست را بیشتر کن.
ازهمه مهمتر خدا را هزاران بار شکر در مقابله با تروریسم از اروپا وآمریکا امن تر هستیم که همین یکی خودش نشانه بارز ابرقدرتی است.
الته دولت ومجلس باید حمایت های واقعی وعملی را از متخصصان وصنعتگران داخلی را زیاد کنند وهیچ شکی در این نیست. (3504203) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۱:۵۱:۴۸
بر عکس تمام حرفها و گفته ها کشور ما شبه مستعمره بوده است و به 3 منطقه تقسم شده بود.اما جای تاسف است که هنوز مستعمره در یک برهه تاریخی را بد می دانیم.
چین، هند، کره و خیلی های دیگر مدتی مستعمره بودند و نتیجه استعمار ( آبادانی) پس از رهایی از استعمارگران جهش و پیشرفت بوده است.
مانند خوزستان که به دلیل حضور غربی ها و سپس صتعت نفت تا پیش از جنگ چندین پله از سایر نقاط ایران جلو تر بود. (3504461) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۶:۳۹:۵۲
پس به نظر شما دوست عزیز، هنوز هم تحریم آثاری ناداشته ، اما در مورد امنیت، هر چند در غیاث با افغانستان و عراق و سوریه که جنگ داخلی دارند، امنیت ایران قابل تقدیر است ولی‌ با این منطق که امنیت را نشان پیشرفت تکنولوژی و ابر قدرتی‌ خود بدانیم، پس کره شمالی پیشرفته‌ترین کشور دنیا با فاصله زیاد است... چون در ۶۰ سال گذشته حتی یک نفر به دلیل حادثه تروریستی، آسیب نددیه. بیهوده نیست که مقامات کره شمالی میگن، کره شمالی بهشت روی زمین است!!!! (3504535) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۹:۱۶:۱۵
قدرت فقط قوای نظامی و منابع انسانی نیست! اقتصاد در کل، و صنعت و کشاورزی در جز، شاخصهای دیگری از قدرت محسوب میشن که اتفاقا به اندازه توان نظامي و نیروی انسانی مهم هستند. تجربه چهار سال تحریم اخیر این موضوع را به خوبی برای مردم و سیاسیون مبرهن کرد. (3504632) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۲:۰۱:۰۷
مشکل ما استعمار خارجی نیست استعمار داخلی و گروهی بر گروه دیگر است . (3504834) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۲۳:۲۰:۵۰
رقابت کنن خب این که دیگه این همه صغری کبری نمیخواد. کیفیت وظرفیت رقابتیش بالاست به شرط اینکه واردات نباشه! (3504239) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۹:۵۴:۱۲
مشکل در این نیست که واردات نباشه. بسیاری از اقتصادهای نوظهور مثل کره، چین، برزیل و غیره با بازکردن درهای کشورشون به پیشرفت رسیدن. مساله اینه که کشور باید در زمینه هایی کار کنه که مزیت نسبی داره.

البته مشکل اصلی دیگه پول نفته! تا زمانی که دولت پول نفت زیادی داره، به دنبال دردسر تولید نمیره! از اونطرف هم هیچوقت به دنبال برداشتن موانع تولید و کسب و کار نمیره چون دلیلی نداره! اما وقتی پول نفت نباشه یا کم باشه دولت مجبوره برای کسب درآمد اقتصاد داخلی و بخش خصوصی و تولید رو تشویق کنه و موانع پیش پاشون رو برداره تا بتونه مالیات بیشتری بگیره!

ما همیشه در بسیاری از ادارات میبینم بجای اینکه دنبال حل مشکلات کسب و کار و ساده کردن فعالیتها باشن دایم دنبال پیچوندن و سخت کردن فضای کسب و کار هستن. (3504667) (alef-11)
 
urmia
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۱:۲۹:۰۹
بیشتر شرکتهای داخلی بزرگ نمایی می کنن. الان اگه از مدیر ایران خودرو هم بپرسین میگه ما محصولمون از رقبای خارجی بیشتر فروش میره و تو ونزویلا کلی فروش داشتیم اوباما خودش اومد اونجا و نذاشت ما کارمونو بکنیم. از بس که هر ننه قمری که هیچ تخصص و دانشی نداره شده مدیر و مسئول و... (3504446) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۲۱:۴۹:۱۷
آخه من نمی دونم کجای کشورم را باور کنم! شما نگاه کنید چند تا کشور واقعا توربین سازند. چند تا کشور موشک تولید می کنند. از این طرف برج میلاد می سازند از طرف دیگه فرودگاه امام هنوز ساخته نشده ترک برداشته. توربین های مپنا یا فن آوری خریداری شده از اوکراینه یا یا روسیه. فن آوری آن هم متعلق به 30 ساله پیشه. درسته که باید از صنعت داخلی حمایت کرد اما تا یک حدی. تو مناقصه شرکت کردن دلیل بر قدرت تولید محصولات خوب نیست. مپنا عوض اینکه بیافته تو کار تجارت بدون رقابت مانندایران خودرو بهتره کار علمی کاربردی انجام بده. (3505848) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۱:۱۵:۵۱
جهان سومی جایی است که آدمهاش مثل این کاربر فکر میکنن. اما فکر نمیکنن که واردات چه آلمانی یا چینی بیکاری میاره نه رونق. (3506169) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۳:۰۲:۲۶
و ما جز در آبگوشت بزباش در هیچ چیز دیگر توان رقابت با دنیا را نداریم.....درسته؟ (3506229) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۵:۰۰:۱۶
متاسفنه هزینه تولید در کشور ما بسیار بالاتر از قیمت های جهانی است اینجانب بدلیل ارتباط کاری با اکثر صنایع کاملا قبول دلرم نمونه هاش فراوان است ورق فولاد مبارکه ، تیرآهن ذوب آهن اصفهان ، ایران خودرو ، سایپا و...... (3507701) (alef-11)
 
عمار خسروجردی
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۱:۴۷:۳۸
با تفکر امثال شما وقتی نفت تموم شه باید از گشنگب بمیریم و همه کارگرامون بیکار شن. (3508982) (alef-11)
 
نکته سنج
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۷:۰۰:۰۰
در جمهوری اسلامی وجود چنین معضلاتی دردآور است و وجود یکیش هم زیادیه. راستی مثل اینکه بنده در خوابم! (3503617) (alef-11)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۷:۱۱:۴۹
نقش دلالها در خریدهای خارجی و پورسانتهای میلیونی به انها که اوج ان در دوران تحریم و به اصطلاح برای دور زدن ان صورت می گرفت
کسانی که سالها به این درامدهای باد اورده عادت کرده بودند به این راحتی از ان نخواهند گذشت (3503636) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۷:۱۲:۱۵
من اندکی در این زمینه سر رشته دارم . تا آنجاییکه اینجانب میدانم تا چند مدت قلب همین شرکت مپنا با توجه به حمایتهای بیشماری که ازش میکردند در بسیاری از مناقصات برنده میشدند آنهم با قیمتهای بسیار بالاتر از سازندگان خارجی و هم چنین بسیاری از نیروگاههای که این شرکت آنها را بهینه سازی کرده از خدماتشان راضی نیستند . بنظر اینجانب آنطور که آقای دکتر می فرمایند هم صحت ندارد بهتر است متخصصان در این خصوص اظهار نظر کرده و یکطرفه پیش قاضی نرفت. (3503637) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۹:۰۱:۵۲
دقیقا
قیمت مپپا با توجه به قیمتهای بین المللی بسیار بیشتر است
تقریبا پنجاه درصد بیشتر
برادر محترم شما که همچنین مطلبی مرقمو کردید میدونید قیمت مپنا برای هر کیلووات با نرخهای خارجی چقدر فرق میکنه؟
مپنا ، ایران خودروی صنعت برق هستش (3504620) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۷:۱۴:۰۱
چرا به خارج توربین و ژنراتور سفارش می دهند؟! سرش را آورد کنار گوشم، انگشتان سبابه و شصتش را به علامت پول بهم مالید و با تلخی پاسخ داد: در واردات، لذتی هست که در ... بقیه جمله اش را نشنیدم. ناگهان از فضای غرورانگیز و پاک مپنا، پرت شدم به واقعیت خفت آور و آلوده اقتصاد ایران.!!!!!!! (3503638) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۷:۱۵:۱۳
وقتی بدن در مقابل آنتی بیوتیک مقاوم شود، بیماری بشدت رشد می کند و عواقب آن خطرناک میشود.
وضعیت فساد در صنعت و بانکداری و بورس و گمرکات و مالیات آنچنان در مقابل بی نظارتی مقاوم شده که دیگر نیاز نیست درگوشی راجع به آن صحبت کرد (3503641) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۷:۴۶:۱۲
معذرت میخوام این علی آبادی با اون علی آبادی فرق میکنه (3503691) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۲۲:۳۴:۵۸
آره (3504172) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۳:۴۰:۲۰
برادرشه (3504994) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۷:۵۶:۲۰
متاسفانه در كشور ما سالهاى سال وضع اينچنين بوده بخصوص در اين ده سال اخير ثروت كشور براى واردات به فنا رفت و هيچكس نيز جوابگو نيست كه نيست كه نيست ! و جداى از واردات معلوم نيست چه مبالغى نيز زير ميزى و زدو بند و كمسيون ووو بر باد رفته بله وقتى حرام خوارى
بوجود امد معلوم است كه بدنبال راههاى براى اين حرام خوارى ميروند و يكى از اين راهها وارداتها ميباشد ،،،،، خداوند رحم كند بقول بزرگى تازيانه الهى در راه است ....... (3503707) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۷:۵۹:۰۱
اگر گفته های نویسنده حقیقت داشته باشه این مساله واقعا فاجعه است.
در صورت امکان گزارشی از تولیدات و طراحی های مپنا منشر کنید. (3503710) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۷:۳۱:۴۳
شما بشنو و باور نکن جنس اگر کیفیت و مرغوبیت داشته باشه خودشون می یان دنبالشون (3504556) (alef-11)
 
مهندس
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۸:۰۵:۵۲
حقیقت نداره.... خیالت راحت.
اینم مثل بقیه خود بزرگ بینیاست... (3505432) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۸:۰۴:۰۵
متاسفانه درست ادارات دولتی میتونن حمایت کننده خوبی باشن ولی به اسم جنس خوب واردات انجام میشه در محصول مشابه البته اول باید فرهنگ سازی بشه از مسئولین طراز اول مملکت (3503720) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۸:۰۹:۲۴
انگشت شست درسته نه شصت. (3503732) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۸:۱۰:۲۱
ای آقا... در کشوری که مقام بلندپایه می گوید برتری ما در صنعت، قرمه سبزی و آبگوشت است.. چه توقع ها داری..

سالهاست رهبری بر حمایت تولید تاکید دارند اما اینها فقط به فکر بقای سیاسی و ماندن در قدرت هستند و با توافق و .. سر مردم را گرم کرده اند... (3503733) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۲:۰۴:۱۲
بد هم نگفته . طبق یک تحقیق در مورد پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی ما فقط در زمینه گیاهان دارویی و پسته و فرش و نفت و مواد معدنی قابلیت رقابت داریم و بقیه باید تعطیل شوند . این جایگاه صنعت ایران در جهان است . ما حتی توان رقابت با ترکیه را هم نداریم. (3504840) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۵:۲۳:۲۵
خب کی گفته که باید بمونیم همین جا؟؟ ترکیه از اول همین طوری بوده؟؟ بالاخره از یک جایی شروع کرده دیگه (3505160) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۵:۰۸:۵۸
خیلی تند نرو عزیزم - خود مپنا افتخارش اینه که تحت لایسنس زیمنس تولید می کنه - من هفته پیش باهاشون جلسه داشتم! (3505145) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۸:۱۵:۰۳
قابل توجه تدبیریان و راستگویان و ژنرال های مدعی . (3503745) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۸:۱۹:۳۶
متاسفانه... (3503757) (alef-11)
 
زارعى
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۸:۳۰:۴۴
آقاي سياح عزيز ما با واردات فن آورى روز دنيا را نداشتيم اما اينم بدونيد كه توربين هاى مپنا تكنولوژى سي سال قبله مث خودروهامون (3503779) (alef-11)
 
سید
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۸:۳۱:۳۰
مگر فقط مپنا با این مشکل مواجه است ؟ به هر کجای اقتصاد دولتی وانحصاری ما سر بزنید آسمان همین رنگ است . امروز دیدید چگونه بالاترین مقامات کشور در فرانسه با ...با همان ها که حتی امروز هم مارا وحشی می دانند ومی گویند حقوق بشر را مراعات نمی کنیم ، چگونه غرور یک ملت را پایمال نمودند . والله ما میتوانیم همان کاری که توتال وایر باس وپژو می کنند ، انجام دهیم وشاهدش انرژی اتمی و قرارگاه خاتم وپارس جنوبی و نانو وهمین مپنا و.... (3503781) (alef-11)
 
کند ذهن
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۰:۲۷:۲۰
....... والله ما میتوانیم همان کاری که توتال وایر باس وپژو می کنند ، انجام دهیم وشاهدش انرژی اتمی و قرارگاه خاتم وپارس جنوبی و نانو وهمین مپنا و....

سلام .

عزیزم بدون قسم خوردن اونم قسم جلاله این ادعارو میکردی . من قسم
نمیخورم ولی به شما اطمینان میدم که با این اوضاع نمیتونیم . (3504361) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۸:۵۳:۵۱
و چه کسانی هستند که از واردات لذت میبرند؟طبیعیه که من و شما نیستیم و از ما بهترانند!!!! (3503837) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۲:۴۳:۱۲
صورت صحیح جمله اینه:
در خرید خارجی لذتی هست که در ....نیست.

دقت بشه واردات با خرید خارجی فرق داره:
در خرید خارجی کل پروسه خرید از کارشناس درخواست دهند
ه تا سازمان خریدار و تاجر مربوطه تا شرکت سازنده خارجی مطرح هستش.


کارشناسی که از شرکت داخلی خرید کنه متهم به دریافت رشوه و رفیق بازی میشه
مدیری که از شرکت داخلی خرید کنه علاوه بر مصائب کارشناس انتقادات و ضررهای کیفیت نامطلوب به ناگهان خودش را نشان می دهد و باید مسئول آن هم باشه.
رئیس سازمان مربوطه از درگیری خرید داخلی و جلسات متعدد منزجر هستش.

اما بر عکس خرید خارجی!!!! برای کارشناس سفر خارجی به همراه اموزش به ارمغان میاره
برای مدیر مربوطه چند سفر خارجی بعلاوه خلاص شدن از مشکلات کیفی زیراکه خارجیه دیگه! مگه میشه بد کار کنه؟؟؟ حتما اپراتور خوب کار نکرده...
رئیس سازمان هم که سلام و علیک ویژه با تاجر مربوطه خواهند داشت....


مع الوصف خرید داخلی یعنی دردسر و اتهام و مشکلات خرید خارجی یعنی لذت برای همه.... (3504919) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۹:۲۰:۰۸
همه جای ایران همینه، تو ایران باید ده هزار نفر رو اعدام کنن همه چی حله، پسر کیو ، برادر فلانی، پسر خاله نوه رییس فلان جا رو.میگم، تنها راهش همینه قانون برا همه باشه ... (3503883) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۹:۲۰:۲۸
میشه یک خورده بیشتر توضیح بدهید دم این اقایون به کجا وصله که خودشون رو بهتر و بالاتر از زیمنس و جنرال الکتریک میدونند کار صد تومنی را برای ملت هزار تومان در نیارند اخرش هم نصف و نیمه (3503885) (alef-11)
 
عباس
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۹:۳۵:۲۴
سه شنبه شب،مستند ثریا نشون میداد طرف پانزده سال قبل به تکنولوژی ماشین های الکتریک رسیده،خودرو سورن رو برقی کرده بود با ۱۲۰ تا سرعت رفتن قم با یکبار شارژ،حتی از خودروی بنزینی هم قویتر و پرشتاب تر بود!طرف صراحتا گفت دیگه نباید به دو خودروساز بزرگ اعتماد کرد،بیان من مجانی این تکنولوژی رو میدم به خودروساز ها چرا میرن از فرانسوی ها گدا میکنن تکنولوژیه رو که چند سال دیگه منسوخ میشه!میگفت سازمان ها کاری میکنن افراد قبل اینکه اسمشون توی دنیا بزرگ بشه از ایران فرار کنن!بدبختی اینه که برای ابتکار نامه نوشته بود
ابتکار در جواب نامه اش نوشته بود خودروهای برقی آینده ایی ندارند،عین سه نامه ایی به وزارت نفت،محیط زیست و استاندارد نوشته بود و جواب هاش رو تو مستند نشون داد!فکرشو بکن یک ایرانی ۱۵ سال پیش تکنولوژی خودروهای الکتریکی رو بدست آورده و مسولان عزیز بجای اینکه علمی طرح شو رد کنن گفتن اگه این طرح عملی بود آمریکایی ها زودتر بهش رسیده بودن!حالا باز بگین تحریم ها کشور رو فلج کرده! (3503909) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۷:۳۵:۲۶
شما زیاد سخت نگیر . خودروی برقی تکنولوژی جدیدی نیست و هر کسی می تواند آنرا پیاده کند . اصل کار باتری آن است که دنیا داره رویش کار می کنه .
مشکل ما این است که می خواهیم چرخ را از اول اختراع کنیم . (3505378) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۳:۴۱:۲۴
اینو نمیدونم ولی یادمه یکی ادعا می کرد دختر 16 ساله تو زیرزمین خونه اش اورانیوم غنی سازی می کنه. بعد این حرف یکم باور بقیه ادعاها سخت به نظر می رسه. (3507489) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۲۰:۵۰:۱۸
من به شخصه در یکی پتروشیمی ها ترانسهای برق وارد کرده بودند هیچ کدام هم درست کار نکرد و در اخر انها را با ترانسهایی که زنجان تولید کرده بود عوض کردند . (3504025) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۰:۳۴:۱۴
حتما چینی بودند (3504373) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۲۱:۱۳:۵۹
اگر خیلی فضای آلوده اقتصادی (که درست هم هست) ...فشار آورده شفافیت اقتصادی رو تبلیغ و قانون کنید بشرط آنکه همه و خصوصا بزرگان از خودشان و دفاترشان شروع کنند.

به نظر من هم اگر حکومت تمام فعالیت هایش را تعطیل کند و فقط تمام همتش را برای توزیع سالم پول در بدنه اجتماع صرف کند باقی امور درست خواهد شد. (3504049) (alef-11)
 
محمود
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۲۱:۴۷:۰۹
جناب سیاح عزیز ، پاسخ را خود بخوبی در دو سه کلمه پایانی داده اید: "واقعیت خفت آور و آلوده اقتصاد ایران". یعنی همان شاه کلید تمام مشکلات اقتصادی ما. (3504089) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۲۱:۵۹:۴۲
بنیانگذاران مپنا انسانهای شاخص و فرهیخته ای بود و مپنا تا اواخر دولته اقای خاتمی عالی کار کرده بود . ...بنده از نزدیک شاهد سوءمدیریت گسترده - فساد در حده معاونتها و مدیریتها و مهاجرت اکثر نخبگان این مجموعه به خارج از ایران بودم....عدم کار امدی خودشان و گران فروشی توربین با تکنولوژی دهه نود یا هشتاد میلادی را مربوط به عدم خرید این محصولات از طرفه دو لت میداند .چرا دولت یک مملکت باید محصولی با تکنولوژی عهد بوق را پنج ملیون یورو گرانتر از تکنولوژی روز اروپا بخرد .براستی دولته اقای رو حانی چرا به داده مپنا نمیرسد چرا سرمایه ای مثله مپنا به دست .....اطرافیان باید نابود شود ....
سه سال از دولت روحانی هنوز کنار نرفته است.بنده یکی از کارشناسانی هستم که با سرمایه این شرکت تربیت و کار کردم که به ناچار در اعتراض به فساد مالی و اداری بعد از ۸ سال از این شرکت کنار گذارده شدم و الان در امریکا دوره دکترا می گذرانم . از دولتمردان استدعا دارم به فساد مالی و اداری این شرکت که ....به قهقرا رفته رسیدگی فرمایند . مپنا روزگاری یک برند و سرمایه برای ایرانه عزیز بود. (3504116) (alef-11)
 
مبثم
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۴:۲۶:۵۳
دوست عزیز
مطمئنی که فقط این صحبت ها مربوط به مپناست؟
بقیه جاها مثل ساعت کارمی کنند و عادلانه؟
هییی خداا. جوانی و تخصص ما گذشت ولی خودت فکری به حال نسل های بعدی ایران بکن (3505067) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۷:۳۸:۴۳
من هم در یکی دیگر از صنایع کار می کنم و عجیبه که ما هم دوران شکوفاییمان دوره جناب خاتمی بود و بعد از آن ناگهان مدیران عجیبی پیدا شدند که سیستم را رو به قهقرا بردند . (3505384) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۲۲:۳۶:۰۶
لازم نیست در هزارن علم ما سر آمد باشیم بهتر است تمرکز تحقیق و بومی سازی تعداد محدود ی از علوم را در پیش بگیریم و کمتر ادعا نماییم . (3504173) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۲۲:۵۴:۲۹
این اقای ... چند سال پیش که مدیر عامل ما بود و هنوز به مپنا نرفته بود می گفت مپنا رفته تکنولوژی توربین های گازی رو از زیمنس خریده و الان به دلیل بهره وری پایین توربین گازی تولید مپنا با وجود چند سال عقب بودن از زیمنس 50 درصد گرونتر در می اید اقایان جهت انحصاری کردن بازار با فشار تعرفه های گمرکی رو چند برابر می کنند تا کسی جنس مرغوب از بیرون وارد نکنه ... (3504197) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۲۳:۱۵:۵۵
به نظر من آقای علی آبادی از ورود شرکتهای رقیب بشدت میترسه تکنولوژی های مورد استفاده مپنا خیلی قدیمیه و بهره وری لازم رو نداره
به عنوان مثال من خودم در یک جلسه با حضور ایشون بودم که به مهندسین شون یک مثال زدن که فلان توربین بادی رو ما میسازیم به قیمت فلان توانی که ازش میگیریم نهایتا ۸۰۰ کیلووات میشه حالا زیمنس در همون ابعاد توربین میسازه به قیمت تموم شده نصف قیمت ما ( چون خطوط تولید مدرن و مکانیزه ای داره) و توان خروجی میشه ۲ مگاوات.
فکر میکنم حالا شرکت هایی که تو این مدت از انحصار موجود استفاده کردن ( البته نه در جهت مثبت) باید به جای این ها از فرصت حضور شرکتهای بین المللی مثل زیمنس در ایران استفاده کنند و دانش فنی لازم رو در برنامه های طولانی مدت بدست بیارن تا توان رقابت در عرصه های بین المللی رو داشته باشن (3504228) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۲۳:۱۹:۴۷
فرزندم با داشتن مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران با رتبه عالی و داشتن مقالات معتبر در ..... وقتی می خواستند وی را درمپنا استخدام نمایند به وی گفته بودند باید در این شرایط بیکاری حقوق درحد یک میلیون و دویست هزار تومان بخواهید . بیش از این مقدور نیست . وقتی ایشان فرق مهندس توانا را از غیر توانا تشخیص نمیدهد و همه را بر مبنای عنوان مدرک ارزش گزاری می نماید باید هم شرکت ورشکسته ای داشته باشد چون محصولات تولیدی آنها در بهترین شرایط کپی شده است و نو آوری و خلاقیت نخواهد داشت . شرکت های موفق خارجی دانشجویان نخبه را از همان دانشگاه کشف می نمایند و با دادن بورسیه به آنها و کمک های مالی آنان را جذب می نمایند و آزمایشگاه و امکانات فراوان به آنها می دهند . ولی فرزندم که دانشجوی دکترا می باشد باید با حداقل امکانات آزمایشات را برای پروژه اش انجام دهد و مجبور است بیشتر دستگاه ها را خودش مونتاژ کند تا از هزینه آزمایشاتش کاسته شود .آیا دانشجوی دکتری مهندسی در خارج هم دغدغه مادی خواهد داشت ؟ متاسفانه با جذب بیش از حد دانشجو در دانشگاهها داخل از کیفیت کاسته شده است . بعضی از مدیران هم بین ....تمیز قائل نمی شوند . (3504236) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۸:۵۹:۱۴
سرمایه هایایران نه نفت نه گاز و زعفران و فرش و ... است همه این ها بر اثر خشکسالی و پایان منابع و .. یک روز امکان تمام شدنشان وجود دارد
سزمایه ا اصلی نیروی انسانی جوان و متخصص است که در صورت استفاده مناسب باعث شکوفایی اقتصاد کشور و در صورت عدم استفاده مناسب باعث افزایش نرخ جرم و جنایت خواهد شد (3504616) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۲۳:۲۹:۰۸
خوب وقتی واردات ارزونتر در میاد چرا باید خودمون تولید کنیم؟ بجای اینکه همش دنبال رانت باشید سعی کنید قدرت رقابت در خود ایجاد کنید. معلومه که هرکی جنس با کیفیتر و ارزونتر داشته باشه مشتری بیشتری داره. مپنا هم مثل ایران خودرو و سایپا میخواد بازار انحصاری داشته باشه. بستن درهای کشور به روی محصولات ارزان و با کیفیت به منظور حمایت از تولید همواره سبب عقب ماندگی کشور میشه و نمونش رو در صنعت خودرو سازی میشه دید (3504254) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۹:۰۳:۳۹
دوست عزیز واقعیت اینه که در هیچ کشوری واردات نیاز های اساسی ارزون تر در نمیاد بلکه هزینه هاشو یک روزی بروز میده اما همه کشور ها برای تقویت صنعت خودشون از صنعت داخل پشتیبانی می کنند مشکل اینه که در کشور ما به دلیل آموزش نا مناسب نیروی پرورش پیدا نمی کنه که در صورت پشتیبانی هم بتونه موفق بشه
اکثر دانش آموختگان مدرک گرفته اند فقط
مهندس کامپیوتری که فقط می تواند کافی نت اداره کند و ..... (3504621) (alef-11)
 
ارشاد
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۲۳:۳۳:۰۵
خوب بود آقای دکتر علی آبادی درباره دوره مسئولیت در شرکت آب و نیرو و هم چنین معاونت برق و انرژی (از سال 1384 تا اواخر 88) هم توضیح می دادند که چقدر به مپنا کار دادند و چقدر واردات داشتند . وا... اعلم . اگر چاپ شود (3504270) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۲۳:۳۴:۲۸
حتما باید در مقابل رقبای خارجی از شرکتهای ایرانی حمایت شود. ولی این شرکت مپنا هم در برخی از موارد فقط بصورت دلال شرکتهای دست چندم کشورهای نه چندان مطرح عمل کرده و با مهندسی بسیار ضعیف فقط به سود بازرگانی پروژه می اندیشد به گونه ای که ایرانی بودن شرکت از یاد میرود. (3504275) (alef-11)
 
م بهشتی
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۰:۱۴:۳۸
طرف داماد وزیره
همکلاسی بنده هم هست
اون عضو هیات مدیریه ....{یک شرکت دولتی } است
من هیچی
بعد چندسال فاصله من و او را باید به سال نوری حساب کرد. الانم گذاشته اند که کار یاد بگیره
اولین کارش عضو هیات مدیره بودنه!!
چندسال بعد من رزومه ام مقاله است ایشان رزومه اش عضو هیات مدیره بودنه
بعد میاد میگه من تجربه مدیریتی ۲۰ و چندساله دارم
تو برو مشقت را بنویس عام!!


می فهمی؟
این هم درده مثل درد مپنا!
تبعیض درده
ناکاآمدی درده!

شاید روزی همون همکلاسی من بلای جان مپنای دیگری شود. (3504346) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۷:۰۹:۲۵
در رابطه با انتقاد نویسنده از واردات زیاد که در دوره ....قبل هم شکل گرفت با نویسنده موافقم متاسفانه سنتی که ...پایه ریزی شد به اسانی مهار شدنی نیست در واقع نویسنده به صورت خیلی ظریفی به سیستمی که ...در افزایش بیرویه صادرات پیش گرفته شد اشاره کرده ..... بسیار متشکرم خوب است دیگر نویسندگان هم به ....مانند ایشان بپردازند تا وضعیت اقتصادی که منجر به رکود -10 درصدی و تورم سنگین و ریال بی ارزش شد مشخص شود .... (3504546) (alef-11)
 
سید
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۷:۱۲:۰۷
وقتی در این کشور حرف بلکه فقط حرف از توسعه اقتصادی و نظایر آن میزنند و برای آن دستور اعمال های بیشمار به صورت بخشنامه میشود اما در عمل چه آنکه کسی پول دارد و چه ندارد برای شروع به کار و تولید انقدر باید از این وزارتخانه وسازمان وشهر داری مجوز تهیه نماید که با تجربه ها از همان ابتدا عطایش را به لقایش میبخشند تولید را کشتند خاکش هم کردند و سالگرد های بسیاری هم گرفتند .فکر چیز دیگری باشید خودتان را هم خسته نمایید (3504547) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۷:۱۸:۳۴
آره آقای زنگنه راست میگه پروژه ها را به شرکتهای خارجی میده و با 3 میلیارد دلار آونها اجرا میکنند ولی شرکت های داخلی با دو برابر اون اجرا میکنند

ولی ایشان نمیگویند که تولید 7 سال محصولات اون پروژه را هم به شرکت خارجی
میده

نمونه اش فاز 2و3 پارس جنوبی بود که تو اون زمان یعنی حدود 15 سال پیش شرکت توتال فرانسه 2.5 میلیارد دلار پول برای اجرای اون گرفت و 7 سال هم میعانات گازی تولید شده در اون فازها را برد

جهت اطلاعتون تولید میعانات گازی این دو فاز روزانه 80 هزار بشکه هست که هر بشکه اون قیمتی تقریبا 1.5 برابر قیمت نفت داره
حالا شما خودتون حساب کنید که 7 سال برداشت از میعانات به علاوه 2و5 میلیارد دلار چقدر میشه (3504550) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۰۸:۰۲:۲۹
این ملت کی میخان متوجه بشن باید از تولید داخل حمایت بشه تا اسم تولید داخل میاد یه عده شروع میکنن عیب یابی اصلا متوجه نیستن همین کشورهای به اصطلاح توسعه یافته از اول که اینجور نبودن اونها هم از یه جایی شروع کردن ،وقتی خودمون از تولید خودمون حمایت نکنیم انتظار داریم بیکاری هم نباشه و ...
الان من جوون فارغ التحصیل ارشد میخام یه جنسی رو تولید کنم متاسفانه الان کلا وارداته من الان میتونم با قیمت پایین و کیفیت خوب بدم بازار ولی بازار رو یه عده اجنبی پرست گرفتن دستشون که سودشون تو وارداته ،همشون بهم گفتن تولید نکن ما ازت نمی خریم بعد انتظار دارین من الان بیکار نمونم،وقتی ما خودمون از هم حمایت نکنیم چه جور انتظار هست توسعه یافته بشیم و نخبه ها بمونن کشور خودمون (3504571) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۳:۵۶:۰۲
دوست عزیز منظور دیگران عدم حمایت از تولید کننده نیست بلکه میگن حمایت صرف و دادن انحصار نتیجه ای جز وضعیت خودروسازان نخواهد داشت. (3507523) (alef-11)
 
جسین
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۰:۳۲:۳۵
اینا همش ازتدبیره
امید وار باشین (3504716) (alef-11)
 
کارشناس نظارت فنی
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۱:۲۶:۰۴
الف اگه صلاح می دونی بعد از این همه کامنت که تاحالا زدم اینو منتشر کن. من یه ناظر فنی قطعات دوار نیروگاهی هستم.اتفاقا دیروز قطعه حساسی از یک توربین رو چک میکردیم. بعد از اینهمه سفارش داخلی و خارجی که تابحال باهاش درگیر بودم به جرات و با قاطعیت تمام میگم قطعات دست دوم و سوم امریکایی و آلمانی به مراتب از قطعات نو و حتی تحت گارانتی شرکت های داخلی و چینی خصوصا مپنا بهتره و خیال ما هم از آسیب دیدنشون آسوده تر. هرکی هم با تعصب بیجا می خواد عکس اینو بگه سرشو از برف در بیاره و یه سر بیاد تو صنعت. خلاص (3504783) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۲:۳۳:۰۸
در جایی که فضا پر از دروغ و تظاهر باشد ، حقیقت کتمان می شود . (3504904) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۴:۲۵:۵۷
به عنوان کسی که قریب 10 سال با مپنا از نزدیک کار کردم می گویم علیرغم نکات مثبت مپنا، متاسفانه فضای ترسیم شده از مپنا:
" مرز دانش فنی روز دنیا رسیده" ،
"تولیدثروت مبتنی بر فناوری در مپنا" ،
"فضای غرورانگیز و پاک مپنا" ...
با واقعیت سازکار نیست. (3505064) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۶:۱۴:۲۸
نویسنده به خوبی واردات بی رویه را که از اواسط دهه 80 شروع شد و تا دو سه سال پیش هم ادامه داشت پوشش داده است. (3505250) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۷:۱۳:۳۵
بالاخره یه روزی مجبور به,پیوستن به تجارت جهانی هستیم شرکتهای داخلی باید با مزیت بومی بودن و هزینه کمتر قدرت رقابت با شرکتهای بین المللی را باید پیدا کنند وگرنه دوام با رانت دولتی همان سرانجام خودرو سازها را برای کشور به ارمغان می اورد (3505318) (alef-11)
 
حميد
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۲۲:۵۵:۲۶
باسلام
شركتهايي كه درنبودرقيب ودرتحريم ها رشدكردن وحالا كسي حريف اينها نميشه نگران ومضطرب هستن تاباجوسازي رانت وپول مفدي كه درميارن درنبودتحريم چي ميشه. (3505944) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۲۳:۱۵:۴۷
هر وقت تو کشور قراردادها ، کیفیت انجام کار و میزان هزینه ها اجازه ورود به مطبوعات پیدا کرد و جلوی نقد را نگیرند همه چیز درست میشود . (3505979) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۲۳:۳۳:۳۶
قسمتی مهم از فساد بدلیل عدم گستردگی کاربرد فناوری اطلاعات در مملکت داری است. (3506014) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۸:۴۷:۴۳
قابليتهاي مپنا را قبول دارم ولي خالي بندي هم حدي داره مپنا خودش را با جنرال الكتريك مقايسه مي كند ؟ مپنا خيلي كار مي تواند انجام دهد ولي با مشاركت و همكاري شركتهاي خارجي . در ضمن مناقصات در نيروگاهها نمي تواند به شركتي واگذار شود كه زمان اجرا و تهيه تجهيزاتش همه در گرو رفع تحريم وهزار اگر و اما باشد (3506484) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۲۱:۱۴
نویسنده محترم سلام! من یکی از افرادی هستم که سالها در شرکت انرژی آذرآب ( وابسته به صنایع آذرآب) کار کرده ام. شرکت انرژی آذرآب ابتدا در کار نصب تجهیزات نیروگاهی فعالیت می کرد که بعدا در سال 1382 تغییر وضعیت داد و تبدیل شد به یک پیمانکار عمومی. شاید باورتان نشود که در طی سالهایی که از تاسیس مپنا و فر..ب می گذارد چه حمایتهایی که وزارت نیرو از این دو شرکت نکرد، اولی در زمینه نیروگاه های گازی و حرارتی و دومی در زمینه نیروگاه های آبی فعال بوده و هست. در بسیار از مناقصات کشور ما از نظر فنی بر مپنا پیروز شدیم اما حمایت های ناروای وزارت نیرو همواره باعث شکست ما شد و نهایتا اشتباهات مدیرعامل و هیات مدیره در کنار دیگر مسائل اقتصادی کشور مثل رفتن در بورس و غیره باعث ورشکستگی شرکتی شد که 200 نفر پرسنل در دفتر مرکزی آن مشغول بودند و غیره.... کارخانه آذرآب نیز از این بی مهری ها در امان نماند و سهام آنرا به صدرا واگذار کردند و غیره که بیشتر این سوء مدیریتها باعث نابودی و بی رونقی آن شد. کارخانه ای که هر کارشناس اروپایی آنرا میدید از عظمت آن تعج می کرد...
بنابراین دقت کنید کسی منکر موفقیت های گروه مپنا به خصوص در زمان آقای مهندس رفان نیست اما اگر کمی منصف باشید می بینید که اگر این میلیاردها تومان حمایتی که از این گروه شد از هر گروهی می شد و البته با مدیریت خوبی که همواره در آن مجموعه بوده و هست، باعث رشد چشمگیر یک مجموعه میشود.
یک ایراد بزرگ دیگری که همواره مپنا داشته است این است که به قول برخی دوستان متخصص همواره یک سایز کفش بیشتر نمی تواند تولید کند، مپنا فقط توربین 150 مگاواتی میتواند تولید کند که بعد از تحریم ها به شدت ضربه خورد اما اکنون توانسته اند کم کم دیگر توربین ها را نیز تولید نمایند اما متاسفانه مشکل بزرگ این است که روند تولید انرژی در دنیا از این توربین هایی که راندمان کم و تا 40% راندمان دارد تغییر کرده و همه دنیا رفته اند به طرف تولیدات جزیره ای و تولیدات نیروگاه های بادی و خورشیدی و غیره..... (3506590) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۳۶:۳۰
از صنعت ایرانی حمایت کنید (3506898) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۳:۱۲:۵۴
از بنجل حمایت نمیکنیم اگر با کیفیت بسازید همه میخرن ملیت دلیل خوبی برا خرید نیست. خوب تولید کن که مجبور به التماس نشی (3512164) (alef-11)
 
على وجدانى
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۳:۰۴:۴۷
محصولات داخلى نبايد با رانت و سه برابر خارجى وارد صنعت مادر شوند ، بايد با نمونه هاى مورد قبول وارد صنايع كوچك و فرعى شده و به مرور خود صنايع بزرگ با علم در دسترس بودن قطعه و كنترل كيفيت و مسائل گمرك و غيره به توليد داخل رو مى آورند

ضمنأ رانت داخل بمراتب بيشتر از خارجى است ، باور نداريد از خاورى ، زنجانى ، مرتضوى بپرسيد! (3507389) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۳:۴۸:۳۵
اگر مپنا و خودرو ساز ها هم خصوصی واقعی بودند راهش را پیدا میکردند.
گیر صنعت و اقتصاد ایران:
فساد و رانت
قوانین کار و مالیات
مقررات اضافه و تبصره ها
رقابت نابرابر بخش خصوصی و شبه خصوصی و نهاد ها
و .... است. (3507509) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۳:۴۹:۳۱
آقای دکتر علی آبادی مدیر با اخلاق و استاد فرهیخته ی دانشگاه هستند .کسانی که ایشان را از نزدیک می شناسند می دانند که ایشان برای بالندگی و شکوفایی صنعت و تربیت کارشناسان زبده و متخصص در مجموعه ی مپنا تلاش زیادی می کنند . همه می دانند که تنها دیکته ی نانوشته غلط ندارد.برای ایشان و همه ی متخصیصن دلسوز کشورم دعا می کنم. (3507513) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۴:۵۱:۵۲
به عنوان کسی که بالغ بر 16 سال در مپنا بوده ام متاسفانه گزارش را چندان با واقعیت سازگار ندیدم. مپنا در مرزهای تکنولوژی قرار ندارد ، مپنا قیمت های بسیار بالا در مناقصات می دهد بطوریکه در جاهایی که ما خودمان می خواهیم از شرکت های درون گروه تامین تجهیزات داشته باشیم اغلب اوقاب قیمت ها را بالاتر از شرکت های معادل در خارج از گروه می بینیم. درحالیکه کیفیت تجهیزات بسیار پایین تر از نسخه های معادل است. بازار مپنا پر از خرید از کالاهای بنجل چینی و هندی شده است. من روزهای خوب مپنا را هم دیده ام که با هدف انتقال تکنولوژی با شرکت های خارجی قرارداد می بستیم. و الان این قراردادهای انتقال تکنولوژی ما را به سازنده تبدیل کرده است. چطور آن زمان این برای ما خوب بود اما الان شرکت های داخلی دیگر حق واردات با قراردادهای انتقال تکنولوژی نداشته باشند؟ ما از داخل می بینیم که مپنا نگران است مبادا بازارش را از دست بدهد و برای بهتر شدن هیچ تلاشی نمی کند فقط می خواهد دیگران را پایین بیاورد تا همچنان از آنها بالاتر باشد. داشتن رقیب چیزی است که مپنا طاقت آن را ندارد که متاسفانه اصلا برای بازار کنونی دنیا معنا ندارد برای همین است که تمام پروژه های خارج از کشور مپنا یا در عراق است یا سوریه یا ....کشورهای نابسامانی که دولت قبلی به شرط استفاده از خدمات مپنا ، هزینه ساخت نیروگاه را به آمها وام داده است. (3507683) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۴:۵۹:۳۸
خیلی این مظلوم نمایی مپنا جالبه!کاش از ایشون در مورد پروژه هایی می پرسیدید که شرکت های داخلی جوانتر میخواستن بگیرن و به دلایلی....کار به مپنا سپرده شد.
اصولا این سیستم عملکردی کره شمالی(که میگه همه چیز رو باید خودمون تولید کنیم) سیستمیه که شوروی انتخاب کرد و نهایتا به فروپاشی اون منجر شد.
تا زمانی که سفارشی کار میکنیم،نباید انتظار رشد داشته باشیم.کار باید محصولی و هدفش صادرات باشه.نه تولید برای نیاز داخل. (3507699) (alef-11)
 
بابک
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۵:۰۱:۴۲
بنده 21 سال است در صنایع مختلف کشور و بخصوص پروژه های نفت و گاز در عسلویه مشغول بکار هستم در این 21 سال بارها این مسئله در عمل برایم ثابت شده است که ایرانی در زمینه انجام کار بسیار حتی توانمند تر از ارو پایی ها میباشند اما فرهنگ ایرانی چیزی به اسم مدیریت را بیرون نمیدهد اگر میخواهید کاری را با قیمت و کیفیت مناسب انجام شود باید حتما مدیریت ارشد و مدیریتهای میانی شامل مدیریت سرمایه و کنترل کیفی را به شرکتهایی با بیس غربی سپرد نمونه این عملکرد را در فازهای قبلی پارس جنوبی نظیر 6و7و8و 4و5 و مقایسه هزینه زمان و کیفیت آنها با فازهای جدید مانند 15و16و17و18 که با مدیریت ایرانی ساخته شده اند به وضوح میتوان دید باید کارگر و مهندس ایرانی باشند مدیریت حتما با غربی ها باشد مدیریت ایرانی به ایرانی خصوصا در بخش دولتی و یا شبه دولتی یعنی بدبختی حیف و میل هزاران میلیارد سرمایه و نتیجه ای بی کیفیت و خطرناک ومتاسفانه راه دیگری نیز متصور نمیتوان بود (3507706) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۵۱:۵۶
آقای علی‌‌آبادی متاسفانه تمام حقیقت را نمیگوید. توربین‌های مپنا توان و راندمان پایین دارند که ساخت نیروگاه با آنها مقرون به صرفه نیست. مپنا باید توربینهای بزرگتر و به روزتر را با قیمت‌های رقابتی بسازد تا بتواند به عنوان یک پیمانکار مطرح وارد رقابت‌ها شود. (3508113) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۸:۳۲:۰۵
در جهان امروز استقلال به معنای بی نیازی از واردات بی معنی است. کشور آلمان به عنوان سومین صادر کننده جهان در سال تا جایی که خاطرم هست 850 میلیارد دلار واردات داره و در حدود 980 میلیارد دلار صادرات. یعنی 130 میلیارد مازاد تجاری. مطمئنا اگر اون واردات نبود نمی تونست اون صادرات انبوه رو داشته باشه. (3508480) (alef-13)
 
عزت اله
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۰۷:۵۰:۴۱
آقای سیاح عزیز
با سلام . شما که به مقامات نزدیکتر هستی لطفا از آقای دکتر علی آبادی بخواهید گزارش کوتاه مقایسه وضعیت شرکت مپنا را در دو مقطع زیر ، به شما ارائه نماید تا معلوم شود مپنا در حال حاضر شرکت سازنده است/ پیمانکار دست دوم است / خدای ناکرده ، در کار دلالی تجهیزات و... است :
الف- قبل از سال 1388 که آقای علی آبادی در پست های حاکمیتی بودند.
ب- از سال 1388 تا کنون که در مپنا هستند و مدیر عامل .
بعد از دریافت گزارش فوق ، انشاءا... منتظر مقاله آتی شما در این خصوص هستیم. (3509648) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۰۱:۲۲:۱۶
طرح شركت مپنا طرح قديم شركت زيمنس است و بصرفه نيست اگر شركت زيمنس طرح جديدش را به شركت مپنا بدهد خوب است (3512348) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.