نظر منتشر شده
۴۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 311187
آخرین وضعیت بازار مسکن؛ از خرید تا رهن و اجازه؛
بسته خروج از رکود، بازار مسکن را رونق می دهد؟
بخش اقتصادی الف، 28 آبان 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۱
یکی از راهکارهای دولت برای افزایش سرعت روند خروج از رکود به ویژه در بخش مسکن، آزادسازی سرمایه های سپرده گذاری در بانک ها است. از این رو رایزنی و بررسی ها برای کاهش نرخ سود بانکی تا ۱۸ و حتی ۱۶ درصد آغاز شده است.

به گزارش ایرنا،بازار مسکن در حالی سومین سال رکود را پشت سر می گذارد که هنوز هیچ یک از برنامه ها و راهکارهای دولت نتوانسته است گره کور این بازار را باز کند. در حال حاضر بازار مسکن با ۲ مشکل اصلی و عمده رو به رو است؛ ضعف قدرت خرید مردم و بی میلی سرمایه گذاران برای افزایش تولید. بنابراین در حالی که هر روز شاهد افزایش و انباشت تقاضا برای تامین نیاز مسکن هستیم، به دلیل رکود و کاهش سود سرمایه گذاری در این بازار، سرمایه گذاران حاضر به تزریق سرمایه در حوزه ی ساخت و ساز و تولید نیستند و همزمان با افزایش تقاضا، عرضه ثابت مانده است.

طبق آخرین گزارش های رسمی وزارت راه و شهرسازی در حال حاضر قیمت مسکن در بازار به قیمت های سال ۱۳۸۹ برگشته است و این به معنای کاهش قیمت ها و کاهش سود سرمایه گذاری در این بازار است. هر چند دولت توانست به واسطه ی رکود، حباب قیمتی از بازار را تخلیه کند اما ثبات قیمت ها در بازه ی زمانی بلند مدت خطر خروج سرمایه ها را به دنبال دارد.

تخلیه ی حباب قیمتی و برگشت قیمت ها به پنج سال پیش هر چند به ظاهر به نفع خریداران است اما این وضعیت به دلیل ناهماهنگی با قدرت خرید مردم برای بیشتر خریداران غیرقابل بهره وری است. همچنان که اشاره شد با طولانی شدن دوره ی ثبات قیمت ها، سوددهی بازار، تمایل به سرمایه گذاری و افزایش تولید کاهش می یابد. حال در شرایطی که بازار مسکن در رکود به سر می برد، خروج سرمایه ها از بازارهای تولیدی بیشتر می شود و گرایش سرمایه گذاران به هدایت سرمایه به بازارهای واسطه یی افزایش می یابد.

در بازار مسکن هر چند قرار است تسهیلات خرید صدها میلیون ریال افزایش یابد اما این میزان افزایش وام بانکی با سود یارانه یی، نمی تواند قدرت خرید مردم را ارتقا دهد. در این شرایط حتی اگر دولت بتواند با افزایش سقف تسهیلات ارزان قیمت، قدرت خرید مردم را افزایش دهد با سد کمبود مسکن برمی خورد. در چنین شرایطی با پیشی گرفتن میزان تقاضا نسبت به عرضه و افزایش قدرت خرید با افزایش قیمت ناگهانی مواجه خواهیم شد.

این همان تهدیدی است که تیم مسکنی وزارت راه و شهرسازی امروز دغدغه ی آن را دارد. در این ارتباط، «حامد مظاهریان» معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی چندی پیش نسبت به احتمال به صدا درآمدن زنگ خطر کمبود خانه هشدار داد و گفت: این ثبات قیمتی به نفع مصرف کننده نیست چراکه با ادامه ی این روند و کاهش میزان سوددهی بازار، سرمایه ها به سمت سایر بازارها هدایت می شود و تا ۲ سال دیگر با کمبود تولید و مسکن برای عرضه مواجه خواهیم شد.

با توجه به این شرایط، دولت روی راهکار کاهش نرخ سود بانکی برای برون رفت از رکود تولید از جمله تولید مسکن متمرکز شده است؛ راهکاری که در ابتدا این پرسش را بر می انگیزد که کاهش نرخ سود بانکی چگونه می تواند در بازارها و ایجاد رونق در اقتصاد تاثیر گذار باشد؟

در مقدمه ی پاسخ به این پرسش باید گفت، کاهش نرخ سود بانکی در بخش بهره ی سپرده ها پیامدهایی مثبت و منفی در بازار مسکن خواهد داشت. تصمیم به کاهش نرخ سود بانکی برای بازارهایی مانند مسکن که از رقیبان اصلی بانک ها به حساب می آید می تواند سرنوشت ساز باشد چرا که یکی از علت های مهم کاهش سرمایه گذاری در بازارها و بنگاه های تولیدی مانند مسکن این است که در حال حاضر هیچ بازار غیر واسطه یی نمی تواند سوددهی سپرده گذاری در بانک ها را داشته باشد.

طبق گزارش های مرکز آمار میزان صدور پروانه های ساختمانی در سال جاری چیزی حدود ۶۰ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش یافته و سرمایه های معطوف به آن نیز به بخش های دیگر از جمله بانک ها تغییر جهت داده است. این در حالی است که در دوره یی از دهه ی ۸۰ به دلیل سیاست های غلط دولت وقت سوددهی سرمایه گذاری در مسکن به طور حباب گونه یی به چند برابر رسید و سرمایه ها از بازارهای رقیب به سمت مسکن سرازیر شد اما به محض عمیق شدن رکود در این بازار از میانه های سال ۱۳۹۱، این سرمایه ها به بخش های دیگر به ویژه بانک ها با ضریب امنیت بالاتر کوچ کرد.

اکنون سیاست دولت این است که با کاهش نرخ سود سپرده های بانکی، سرمایه های حبس شده در بانک ها را آزاد کند. از آنجایی که بازار مسکن و املاک از بازارهای سنتی و سودده کشور محسوب می شود و همواره مسکن در ایران کالای سرمایه یی بوده و نه اجتماعی، پیش بینی می شود با کاهش نرخ سود بانکی سرمایه ها به سمت بازارهایی مانند مسکن سوق پیدا کند. بنابراین یکی از پیامدها کاهش نرخ سود سپرده های بانکی، افزایش سرمایه گذاری و افزایش میزان تولید است که در این صورت تهدید کمبود مسکن برای عرضه نیز رفع خواهد شد.

دومین پیامد کاهش نرخ سود بانکی در بازار اجاره خود را نشان می دهد. عده یی از کارشناسان معتقدند با کاهش نرخ سود بانکی احتمال افزایش نرخ اجاره بها وجود دارد چرا که مالکان این کاهش نرخ سود بانکی را با افزایش نرخ اجاره بها جبران می کنند چنانکه در سال جاری هم با کاهش نرخ سود سپرده های بانکی از ۲۲ به ۲۰ درصد، دیدیم که نرخ اجاره در کلان شهرهایی مانند تهران تا ۱۰ درصد و در برخی مناطق حتی تا ۲۰ درصد هم افزایش یافت. البته عده یی هم بخشی از این افزایش ناگهانی نرخ اجاره را طولانی شدن دوره ی رکود عنوان کردند و معتقدند این افزایش چند درصدی اجاره بها متاثر از ۲ رویداد اقتصادی دستکاری نرخ سود بانکی و طولانی شدن دوره ی رکود بوده است.

بنابراین، پیامد مثبت آزادسازی سرمایه های حبس شده بازگشت رونق به تولید مسکن و پیامد منفی آن نیز افزایش اجاره بها خواهد بود که البته این پیامد منفی با افزایش تولید مسکن قابل جبران است زیرا وقتی میزان عرضه ی مسکن در بازار اجاره از تقاضا بیشتر باشد، اجاره بها هم به صورت کنترل شده تعیین خواهد شد.

در این پیوند تکرار این نکته ضروری است که تاثیرپذیری بازار مسکن از کاهش نرخ سود بانکی زمانی می تواند به افزایش تولید و رونق منجر شود که سیاست های دولت حمایت و تحریک بخش عرضه را هم دور از نظر قرار ندهد و این راهکار به شکل متوازن سامان یابد.

در چنین فضایی قدرت خرید مردم باید متناسب با نرخ تورم و قیمت های موجود در بازار افزایش یابد. در همین راستا، دولت در بسته ی ضد رکود در بخش مسکن، برنامه های جدی برای افزایش قدرت خرید مردم از طریق افزایش سقف تسهیلات ارزان قیمت دارد به طوری که مسوولان مسکنی وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده اند در بسته ی جدید خود، پیشنهاد افزایش وام مسکن از ۸۰ میلیون به ۱۰۰ میلیون تومان و افزایش وام جعاله ی مسکن از ۱۰ میلیون به ۲۰ میلیون تومان را به شورای پول و اعتبار ارایه داده اند.
 
کلمات کلیدی : بازار مسکن+مسکن
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۲:۵۵:۳۹
تا وقتی که برنامه دولت فقط فقط انتخابات باشد این بسته ها فایده ندارد....
جناب روحانی که دائما نثال مریض و درمان را می زنند بهتر است یک فکر برای علاج کنند نه تزریق مسکن (3334371) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۶:۴۷:۵۲
اما به نظر من تا وقتی مسکن مهر تحویل صاحبانش نشده، حباب مسکن وجود خواهد داشت.
اگر مسکن مهر هر چه زودتر تحویل بشه، بازار تقاضای مسکن متعادل میشه (3334688) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۱ ۰۹:۰۰:۲۸
حتما با قانون مالیات بر خانه های خالی همه می رند برای ساخت و ساز! مگر سرمایه هایشان را از سر راه آوردند (3338868) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۹:۰۵:۳۹
در کشور ما تاکنون رونق = گرانی

دولت بجای پرداخت وامهای کلان از جیب همه مردم به قشر خاص متمول، سعی کند تا با ساخت و ساز فراوان قیمت مسکن را کاهش دهد. آنوقت مسکن رونق واقعی میگیرد (3334844) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۲:۱۵:۳۹
سياست هاي اقتصادي دولتهاي ما
ايران را به بهشت بانكداري دنيا تبديل كرده
و در نتيجه ركورد و تورم (3335665) (alef-11)
 
كوشا
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۳:۳۶:۰۷
منطقي ترين مقاله اي كه در اين يكي دوسال خوندم همين بود با انباشت تقاضا و كاهش توليد در بخش مسكن با افزايش قيمت غير قابل كنترلي روبرو خواهيم بود (3334431) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۶:۵۷:۵۴
این قیمت رو چه کسی باید پرداخت کنه؟ به نظرت کسی پول داره بره مسکن بخره؟ مردم کلی هزینه هاشون بالا رفته کسی سراغ مسکن نمیره (3334701) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۷:۰۵:۴۷
خبری نیست مثل این سه سال که علی الدوام میگفتن تحریم ها برداشته میشود علی دوام میگفتن نرخ ارز پایین میاد علی الدوام میگفتن از رکود خارج شدیم علی الدوام میگفتن رشد اقتصادی علی الدوام میگفتن اشتغال علی الدوام میگفتن انتقال تکنولوژی و....واقعا میگم خبری نیست. این رو جدی میگم دولت دکتر روحانی احتمالا اولین دولت ایرانه که 4 ساله باشد و نه 8 ساله صرفا هم عملکرد اقتصادی این دولت علت اصلی است (3334709) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۰۰:۰۸:۵۶
شما نگران چهار ساله شدن دپلت روحانی نباش. مطمئن باشید این بار با میزان رای بیشتری انتخاب میشه، چون ما بیشماریم (3335203) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۸:۰۸:۱۵
کو خریدار (3334772) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۸:۰۸:۲۵
کو پول (3334773) (alef-11)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۸:۳۲:۴۴
اتفاقا هیچ اتفاقی نمیافته نگران نباش. اولا اخرین باری که چیزی ارزون شد رو یادته؟ ثانیا مردم نمیتونن یه پراید ناقابل بخرن خونه بماند. ثالثا توی این سال ها اینقدر خونه ساختن و خالی مونده که اگه هرکسی رو که خونه نداره رو هم صاحب خونه کنن بازم خونه خالی وجود داره. الان توی هر مجتمعی بری از هر بلوک به زور 20 در صدش پر هست. (3334802) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۸:۵۸:۰۰
قیمت مسکن خیلی بالاست و باید تعدیل شود.این قیمت ها خریدار ندارد (3334833) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۲۳:۰۵:۵۶
تنها با کاهش قیمت دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان تمام قیمتها تعدیل می یابد و واقعی می شوند (3336373) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۵:۳۴:۵۵
با فقط بیست در صد سود و کلی سر و کله زدن با انواع و اقسام ادمها و حد اقل دو سال انباشت سرمایه کدوم ادم عاقلی دیگه به سمت ساخت و ساز خواهد رفت (3334573) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۷:۲۰:۴۲
براي چي مسكن بايد كالاي سرمايه اي باشه، و يك نياز اجتماعي نباشه، گويي همه اين شهر را هم ساختيم، آخرش چي؟ چرا سرمايه هاي داخل بانك ها نبايد به سمت صنعت بره و در راستاي صادرات فعال بشه، چرا سرمايه مردم به جاي زمين شدن و آپارتمان شدن كه در آينده انبوهي از بافت فرسوده را تشكيل ميدهد، همين امروز هتل نشه و درآمدش ساليان سال عايد كشور بشه، چرا رونق مسكن برابر با افزايش قيمت آن است؟!!! چرا فكر ميكنيد قيمت هاي امروز با سال ٨٩ برابره؟!!!! دست كم دو برابر همون زمانه، چرا ما مردمي هستيم كه از گرون شدن مسكن خوشحال ميشيم؟ چرا مردم بيشتر شهر هاي ايران تمايل به زندگي در تهران دارند؟ چرا شما تراكم و افزايش جمعيت رو در عامل ركود حساب نميكنيد، و در آخر هم بگم من وضع اقتصادي نسبتا خوبي دارم و اجراي موارد نوشته شده شما تاثير خوبي روي كسب و كار من ميذاره، ولي مطمين باشيد اين به ضرر تمام بخش ضعيف تر جامعست و در طولاني مدت هم دودش به چشم سرمايه دار هم ميرود. (3334721) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۷:۳۹:۱۵
نویسنده عزیزباید به عرض برسانم قیمت مسکن درسال89 دربسیاری از مناطق کرج متری یک تا یک میلیون دویست هزارتومان بود درحالی که درحال حاظرمتری یک میلیون وششصد تا دومیلیون درهمان مناطق بفروش میرسد (3334743) (alef-11)
 
من
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۷:۵۶:۴۷
گزارش وزارت راه و شهرسازی که گفته قیمت مسکن به سال ۸۹ برگشته کاملا اشتباه است و نمیدانم چرا بیخودی امار دروغ به خورد این مردم میدهند من خودم سال ۹۰ خانه خریدم متری ۷۵۰ هزار الان متری ۱۴۰۰ هست تا موقعی که مسولین با مردم شفاف نباشند مشکلها پابرجاست (3334756) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۲۳:۱۱:۳۷
موافقم (3335144) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۸:۰۲:۱۴
حباب کدام است شما حباب را نمیخاد بترکانید قیمت مصالح را بیارید پایین بنا روزی ۱۵۰ هزار تومان است شما برو اطاقتونو تعمیر کن ببین چقدر خرجشه حباب چیه (3334766) (alef-11)
 
سعید ایرانی
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۸:۳۷:۰۳
مسکن به دلیل اشباع تقاضا که ان هم مربوط می شود به کند شدن رشد جمعیت و کم شدن امار ازدواج و مسکن مهر و ساخت و سازهای زیادی که در دهه ی قبل صورت گرفت.
به طور طبیعی به دلایل فوق دیگر تقاضای زیادی برای مسکن وجود ندارد .مگر اینکه دولت با اختصاص وام های با درصد سود کم مثلا ده درصد و مقدار وام زیاد مثلا هشتاد ملیون و اقساط بلند مدت به طور مثال بیست یا سی ساله برای کسانی که مسکن ندارن و تا به حال از تسهیلات خاص استفاده نکرده اند؛دولت بتواند در این بازار تحرکی به وجود اورد
البته باید این نوع مسکن ها توسط دولت با مشارکت پیمانکاران داخلی و خارجی و مشارکت بانک مسکن ساخته شود و به متاقضیان واقعی عرضه شود (3334810) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۸:۳۷:۳۳
همين الان در اصفهان در يكي ٢ هفته اخير قيمتها دوباره ارام ارام رو به افزايش است (3334812) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۸:۵۰:۲۸
بااين برنامه اى كه نظام مهندسى درست كرده كمتر كسى حاضر هست براي خودش دردسر با ساختن فراهم كنه شايد كسانى كه خبر ندارن بگويند چى شده انتخاب ناظر را از مالك گرفتند. ساختمان را چهار ناظره كردند مبلغ نجومى براى هرسال برراي ناظر تعيين كردند. در واقع مهندس ناظر از راه رسيده را بروايتى شريك ملك مردم كردند. معلومه كمتر سازنده اى هست كه چننين ريسكى بكنه. ومتاسفانه چوب اين اشتبا هات را در اينده مصرف كننده خواهد خورد. جالب تر اينكه هر سال نظام مهندسى نرخ را با لاتر ميبره تازه اين مبالغ مربوط به ناظر را اول كار ميگيره درواقع در ازاى كار نكرده پول ميگيره (3334823) (alef-11)
 
farhad
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۱:۰۵:۲۴
اونوقت با کوچکترین زلزله تمام سرمایه و مهمتر از اون جان مردم به خطر میافته!تازه از اون پول آخرش چیزی زیادی به خود مهندس ناظر نمیرسه و درنتیجه توجه و دلسوزی برای کار رو پایین میاره و این دور باطل ادامه پیدامیکنه! (3335562) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۶:۳۶:۲۲
هزینه های مهندسین به 1% قیمت تمام شده ساخت آپارتمان نیز نمیرسد !!

ولی این زیاده خواهی شما دوستان عزیز بساز بفروش است که ملک را با 100%
سود و با حداقل کیفیت میخواهید بفروش برسانید.

علت جلوگیری از انتخاب ناظر هم به این دلیل است که مالکان بدلیل سود جوئی بیشتر ؛ دنبال ناظری میروند که از کارشان ایرادی نگیرد و چشم خویش را بر روی معایب موجود ببندد. انشالله که شما اینطوری نباشید (3335944) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۹:۱۹:۴۲
قیمتها اصلا به پنج سال پیش برنگشته الان هزینه احداث ساختمان بدون هزینه زمین فوقش بشه متری یک میلیون. چرا ما باید متری 3 میلیون برای مسکن بپردازیم؟ دولت باید تسهیلات و امکانات را باید در شهرهای کوچک ارایه بده. همچنین دولت باید بسمت احداث صنعتی مسکن بره که حاشیه سود ساختمان سقفش 20 درصد باشه ولی در عوض یک صنعت پویا و فعال و با فناوری بروز باشه. (3334863) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۹:۵۴:۳۷
در بازار مسکن دولت ، بانکها و کسانی که زمین ملک خانه دارند فقط سود میبرند هر تصمیمی گرفته شود(یعنی تجربه این 10 سال اخیر اینو نشان میدهد) فقط باعث گران تر شدن خانه میشود مخصوصا بانکها که الان به نظر میرسه املاک داران و سرمایه گاران بخش مسکن شده اند دولت اگر میخواهد در آینده مردم به نیکی از این دولت نام ببرنند باید وام مسکن الان در تهران به 120 میلیون در کلان شهرها به 80 میلیون و در دیگر شهرها به 60 میلیون برسونه ... (3334892) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۲۰:۰۴:۰۴
جناب رییس جمهور روحانی میگفتند رکود تمام شده و رونق شروع شده... (3334905) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۲۰:۲۸:۱۴
دولت گفته بود اولویت رابطه اقتصادی در پسا برجام با کشورهایی است که در دوران تحریم علیه کشور ما اقدام نکرده‌اند پس چرا اولین سفر خارجی آقای رئیس جمهور به کشور فرانسه در نظر گرفته شده بود؟ (3334928) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۲۰:۵۸:۵۰
با مطلب فوق به عنوان شخصی که در کار ساخت و ساز است کاملا موافقم و دولت بایستی با وامهای با درصد پایین همانند مسکن مهر خود مالک حمایت کند ولو نتواند وام بالایی بدهد چرا که ادامه این روند اقتصاد را فلج و انگیزه های اقتصادی و معاملات مسکن و به تبع آن صدها صنف دیگر را دچار زیان های غیرقابل جبران خواهد کرد . (3334956) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۲۱:۲۱:۴۱
اخه یکی مثل من که کل سرمایش سی میلیونه چگونه میتونه مسکن بخره. مسکن را کسی میخره که حداقل صد و پنجاه میلیون داره. من بهترین راهم سپرده گذاری است . تنها کاری که از ما فقرا بر میاد. اما دولت به سود این چندرقاز ما هم نظر داره!!! تو رو خدا دست از سر ما محرومان بردارید. به خدا اگر ما هم پول زیاد داشتیم خونه میخردیم و خودمونو از مستاجری نجات میدادیم. (3334993) (alef-11)
 
mahdi
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۰۰:۱۱:۰۹
باید برای همیشه تکلیف این بورس بازی روی املاک که همه را آلوده و انگیزه های لازم برای کارهای مولد و ارزش آفرین را از بین برده مشخص گردد.

یک فرمول خیلی ساده و روان "" آیا قیمت ملک با استفاده و بهره ای که از ملک می بریم برابر است یا نه ؟؟""

وقتی قیمت فروش یک ملک اعم از مسکونی تجاری و .... چند برابر سود متعارفی است که از سرمایه گذاری در سایر حوزه ها عاید افراد میشودطبیعی است که ما هیچ وقت سراغ تولید با توان مزیت محوری و رقابتی و تجارت واقعی و صادرات نخواهیم رفت

و همه بخش های کشور اعم از بانکها موسسات مالی دولت مردم و... را آلوده خود می کند

جوانان این کشور در فقر و بیکاری غوطه ورند خانواده ها دلشان خوش است که ملکشان از چند صد میلیون تا چند میلیارد قیمت دارد که در حقیقت این نشان از سقوط پول ملی و بورس بازی و دست به دست شدن و جابجاکردن پول است

چون بالای 70% پول در این بخش است باید دولت با مالیات های بالا تکلیف پولهای باد آورده را مشخص کند و مانند بقیه صنایع و فعالیت های اقتصادی یک سود منصفانه و معقول را برای فعالان و سازندگان تعیین و بشدت کنترل نماید و منابع را به جای بورس بازی روی ملک به سمت کارهای مولد ثروت و اشتغال هدایت کند (3335211) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۰۲:۱۲:۵۳
کی گفته قیمتها به سال ۸۹ برگشته ؟ درحال حاضر قیمت اپارتمان در شهر اصفهان حداقل سه برابر قیمت همان اپارتمان در سال ۸۹ است, من واقعا نمیدانم این امار از کجا می اید ؟ (3335311) (alef-11)
 
سید
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۰۳:۳۱:۰۲
کاملا در اشتباه هستید قیمتها حدافل دوبرابر سال 89 است در بیشتر مناطق تهران. (3335328) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۱:۴۵:۰۹
من با نظر اقا سید کاملاموافق هستم شاید بیش از دو برابر (3335609) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۰۳:۳۳:۱۵
این بازار مسکن برا ما مهندسا خیلی خوب شده خیلی راحت برگه های فصلی مالیات را تنظیم میکنیم به حساب و کتاب نیاز نیست خیلی شیک مینویسیم درآمد صفر ریال واقعن برا اونایی که منبع درآمدشون فقط از این راهه باید یه فکری بشه هر سال میگیم دریغ از پارسال. (3335329) (alef-11)
 
منصور
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۱:۴۰:۲۷
الان خانه دار شدن ارثی شده شما تازه اگه شانس بیاری کار پیدا کنی نهایت ۱۵۰۰ حقوق داری خوب از این مبلغ حداقل ۴۰۰ بدی کرایه خانه ، ۶۰۰ بدی خرج خوراک ماهانه ، ۱۵۰ بدی پوشاک ، ۱۰۰ بدی کرایه ، ۱۰۰ بزاری درمان ، ۳۰۰ بدی مدرسه البته اگه دانشجو نداشته باشی ، اینها که نام بردم حداقلهای زندگی است خوب میشه،۱۷۵۰ تازه ۲۵۰ هم کم میاری خوب من کارمند با حقوق اینچنینی چطور میتونم صاحب خانه شوم پس نتیجه میگیریم خانه دار شدن ارثیه (3335602) (alef-11)
 
ali
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۱۴:۵۶:۴۰
کجا زندگی می کنی و چی اجاره کردی که ماهی 400 تومن اجاره خونه می دی؟ (3337697) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۱:۴۹:۵۹
نرخ مالیات و کارمزد مبادلات سهام در بورس تهران از بسیاری از بورسهای جهان بیشتر است و این یکی از دلایل ضعیف بودن بازار بورس ایران است. (3335617) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۵:۲۲:۳۴
قیمتها چند برابر سال 89 هست این تحلیل ایراد داره دوست عزیز اگر قیمتها به قیمت سال 89 برگشته بود اجاره ها کاهش پیدا می کرد و مردم هم قطعا شروع به خرید مسکن می کردند این حرفها چیه میزنید؟ (3335854) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۹:۵۸:۲۴
این کاهش نرخ سود بانکی حربه ای است که تاکنون بارها مورد ازمون قرار گرفته و هیچگاه انتظارات طراحانش را براورده نکرده و همواره چون سیلی بنیان کن شالوده های اقتصاد اجتماعی را مورد هجوم قرار داده و زیانهای غیر قابل جبرانی را برای مردم رقم زده و معلوم نیست چرا دولتمردان اصرار دارند باز هم انرا بیازمایند اخر یک عقل سلیم نیست که بگوید اگر سپره های مردم از بانک خارج شد اولا بانک با کدام منابع وام بپردازد و ثانیا چه برنامه و ابزاری برای کنترل و هدایت این نقدینگی سر گردان وجود دارد که چند باره باعث تلاطم در بازاهای کاذب چون دلار و طلا و مسکن و امثالهم نشود اگر دولتمردان فکر میکنند میتوانند مهار کنند باید گفت زهی خیال باطل زیرا دولتهای قویتر و با پشتوانه کارشناسی کار کشته تر نتوانستند (3336187) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۰:۲۱:۲۸
دولت راهی جزکاهش سودبانکی وافزایش قدرت خرید مردم بصورت توامان ندارد. بحث رکودمسکن وبیکاری سرسام آور دراین بخش وصنایع وابسته درحال تبدیل به یک مشکل امنیتی است ودولت باید فورا بسته خروج مسکن ازرکودرا اجرایی کند. نگران افزایش قیمت هم نباشید . مسکن درصورت رونق بیشتراز تورم سالیانه گران نخواهدشد. چون مسکن قابل عرضه هم الان زیاداست. (3336437) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۴:۳۲:۱۴
سلام
تنها راع خروج مسکن از رکود چایین اوردن سود بانکی واینکه دولت بانکهای خودساخته را منحل کند .
به امید رونق بر بازار اقتصادی مملکت. (3487282) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.