نظر منتشر شده
۱۴۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 236550
هرآنچه باید درباره انرژی خورشیدی بدانید
بخش تعاملی الف - مهرشاد منصوری، 14 مرداد 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۵۷


مطلبی از بنده به عنوان "کولر ابی یا گازی،مساله این است" در سایت الف درج شد و در اون اشاره کردم که در آینده نه چندان دور بحران آب کشور را فرا خواهد گرفت و استفاده از گولرهای گازی راندمان بالا در کنار سیستم خورشیدی بهترین گزینه می تواند باشد.

از طرفی وزارت نیرو هم شروع به تصمیم گیری هایی در زمینه برق خورشیدی خانگی کرده که باید آن را به فال نیک گرفت.

متاسفانه انرژی ارزان و سود بانکی بالا هر دو باعث می شود که هزینه کردن در سیستم برق خورشیدی در کشور ما مقرون به صرفه به نظر نیاید در صورتی که در دراز مدت این سیستم ها بسیار مقرون به صرفه هستند و تاثیر بسزایی در کم کردن آلودگی هوا نیز خواهند داشت.

هر متر مربع از سطحی که خورشید - در یک روز بدون ابر و الودگی - بر اون می تابد حدودا ۱۰۰۰ وات توان تابشی دریافت می کند. (در جاهایی این مقدار کمی کمتر یا بیشتر است)

این انرژی تقریبا شامل تمام طیف های مرئی و نامرئی نور هست که تبدیل همه اون به الکتریسیته ممکن نیست.

پنل های خورشیدی موجود در بازار تجاری، راندمان حدود ۱۲ تا ۱۷ درصد دارند و با توجه با اینکه تمامی سطح یک پنل خورشیدی شامل سیلیکون های دریافت انرژی نیست، هر متر مربع از این پنل ها حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ وات دریافت انرژی می توانند داشته باشند.

البته باید توجه کرد که این مقدار انرژی در صورت تابش عمود نور خورشید به پنل است و زاویه پنل ها در فصول مختلف سال باید تنظیم بشود. ( برای مثال در مناطق مرکزی ایران در تابستان تقریبا عمود و در زمستان حدود ۴۰ درجه نسبت به خط عمود)

نکته دیگری که باید به اون توجه کرد این هست که نور خورشید در طول روز متغیر است و در ساعات زیادی -منجمله شب ها- به خصوص در زمستان این پنل ها انرژی تولید نمی کنند و حتی در روزهای ابری، پنل خورشیدی تقریبا یک دهم یا کمتر دریافت انرژی خواهد داشت. (بر خلاف تصور عمومی)

مقدار متوسط انرژی در هر منطقه تابع روزهای ابری و طول روز و غیره است و محاسبه اون بسیار پیچیده، ولی خوشبختانه این مقادیر برای بیشتر مناطق دنیا محاسبه شده و در دسترس هستند.

در مناطقی مثل تهران و اصفهان ضریب یک پنل سولار حدود یک ششم است به این معنا که یک پنل ۶ وات به طور متوسط در طول سال یک وات توان تولید می کند.

نتیجتا برای خانه ای با مصرف متوسط ۵۰۰ وات نیاز به یک پنل ۳۰۰۰ واتی خواهد بود.

هر وات پنل در حال حاضر حدود ۲۰۰۰ تومان پس از گمرک قیمت پیدا می کند که برای ۳۰۰۰ وات این مقدار حدود ۶ میلیون تومان خواهد بود.

سیستم مبدل الکترونیکی که این انرژی را از پنل دریافت و اون را به شبکه تزریق می کند قیمتی حدود ۱ میلیون تومان دارد ( روی تعداد بالا با ۵۰۰ هزار تومان هم میشه در همین ایران اون را به راحتی تولید کرد) و اگر سیستم پایه و سازه های مربوطه حدود ۳ میلیون تومن قیمت داشته باشه، نهایتا حدود ۱۰ میلیون تومن هزینه کلی خواهیم داشت. البته هزینه ای نصب و غیره هم به اون اضافه می شود که باید با بسته های حمایتی دولت به حداقل یا حتی صفر برسند.

ضمنا کارکرد این سیستم طوری است که وقتی مصرف برق منزل از تولید پنل بیشتر شود این اختلاف از برق شهر تامین میشه و در حالت معکوس این انرژی به شبکه داده میشه و از مصرف کلی قبلی کسر خواهد شد.

البته حالتی که تراز مصرف کلی منفی بشه و اداره برق بخواد بجای قبض به شما چک بده (!) کمی دور از دسترس است و فعلا به نظر بنده نباید خیلی در نظر گرفته بشه.

نگهداری این سیستم ها شامل پاک کردن دوره ای پنل ها است به خصوص در شهرهای آلوده و عمر این پنل ها هم حدود ۲۰ سال است. (عمر مفید نقطه ای هست که پنل ۸۰ درصد انرژی اولیه را تولید می کند)

همچنین سیستم الکترونیک ممکن است هر چند سال نیاز به تعمیر جزیی داشته باشه که در کل قابل صرف نظر کردن هست و یک سیستم خوب سال ها بدون دردسر کار خواهد کرد.

برای محاسبه مصرف متوسط منزل خود بر حسب وات کافیه از فرمول زیر استفاده کنید:

(کیلو وات ساعت مصرفی تقسیم بر تعداد روز قبض تقسیم بر ۲۴) ضربدر ۱۰۰۰

به طور مثال اگر مصرف یک ماهه شما ۳۶۰ کیلو وات ساعت باشه مصرف متوسط شما (۳۶۰ تقسیم بر ۳۰ تقسیم بر ۲۴) ضربدر ۱۰۰۰= ۵۰۰ وات خواهد بود.

با توجه به اینکه سیستم مورد نیاز برای ۵۰۰ وات مصرف متوسط ،حدود ۱۰ میلیون تومان است، شما می توانید برای مصارف مختلف هزینه مورد نظر را محاسبه کنید.

امیدوارم این محاسبات مورد استفاده قرار بگیره و اگه سوال دیگه ای هست در کامنت ها پاسخ خواهم داد و اگر اشتباهی در اعداد و ارقام است خوشحال می شم که گوشزد کنید.
 
کلمات کلیدی : مهرشاد منصوری
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۹:۰۷:۲۸
استفاده از پنلهای خورشیدی در ایران اولا"مقرون به صرفه نیست ثانیا" جوابگوی میزان بالای مصرف برق در ایران نیست. حتی استفاده از این پنلها در اروپا نیز به علت مخارج زیاد در ساخت و تولید مقرون به صرفه نیست.
تکنولوژی ساخت مقرون به صرفه این پنلها در انحصار چین است و کشورهای اروپایی این پنلها را از چین وارد می کنند و بخاطر همین موضوع هم بین اتحادیه اروپا و چین کشمکشهای اقتصادی در جریان است. بد نیست که در این مورد سرچی در اینترنت بکنید. (2288628) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۹:۵۱:۵۵
آقای منصوری به سوالات زیر پاسخ دهید:
1) در 10 خط توضیح دهید که یک سلول خورشیدی چگونه کار می کند.
2) توضیح دهید که عمر مفید یک سلول خورشیدی چه مدت است. (2288708) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۲۰:۰۷:۵۹
سود بانکی بالا !

بیش از 320 درصد از ارزش ریال کاسته شده است کدام سود بانکی این کاهش را جبران کرده اند !

تا دلار به قیمت واقعی 900 تومان خودش برنگردد برای مردم امکان خرید پنل های خورشیدی بدلیل قدرت ضعیف توان خرید آنها میسر نخواهد شد (2290760) (alef-10)
 
محسنین
۱۳۹۴-۰۳-۲۰ ۱۴:۵۱:۴۱
اطلاعاتتون و راهنمایی های خوبی بود. ولی نمیدانم چرا بعضیها ادب صحبت کردن نکردن و دیگران را نفهم قلمداد میکنند. اگر علمش را داری قدری هم علم اخلاق یاد بگیر.انگار باخودش درگیره.از قدیم گفتن درخت هر چه پربارتر افتاده تر. (2953777) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۰:۳۱:۰۹
دوست عزیز بهتره تحقیق کنید و ببینید در المان که ضریب تابش خورشید نصف ایران هست مقدار انرژی تولیدی از پنلها چه قدر هست.
پروژه بسیار عظیم قطاری که از انرژی خورشیدی استفاده میکنه در اروپا اجرا شد.
ضمنا مقرون به صرفه بودن فقط به این نیست که ده میلیون تومن پول ،سود بانکیش چه قدره بلکه بحث محیط زیست و استفاده دراز مدت از این پنلهاست.
این پنلها در طول عمر مفید خودشون قطعا هزینه خودشون را برمیگردونن ولی در عین حال خیلی از معضلات را هم کاهش خواهند داد. (2288752) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۳:۲۴:۳۷
عمر مفید یک پنل چه مدت است؟

لطفا" رفرانس ارائه نمایید. (2289003) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۷:۵۳:۱۸
تمام این پنلها بین بیست تا بیست و پنج سال عمر مفید دارند. (2289280) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۹:۴۴:۳۰
رفرانس ارائه دهید. (2289437) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۳:۱۷:۳۷
solar panel lifespan را توی گوگل سرچ کنید.
رفرنس زیاد پیدا میکنید. (2290021) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۰:۵۲:۰۴
به نظرم به جای اینکه مردم رو درگیر وام بانکی و تعمیر و نگه داری از سلول خورشیدی کنیم خود دولت در بیابان ها به طور وسیع سلول خورشیدی نصب کنه و وارد شبکه برقی کنه اینجوری هم حرفه ای تر از اونها نگه داری میشه هم خود دولت راحت تر میتونه سرمایه گذاری پیدا کنه و هم اینکه یه سری کلاهبردار هم پیدا نمی شن که سلول خورشیدی بی کیفیت رو به مردم بیاندازن (2289139) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۹:۵۳:۱۸
این قطعا را از کجا آوردی؟
10 میلیون تومان را بگذاری بانک ماهی بیش از 150 هزار تومان سود داره اما پول برق همین واحد در ماه 50 هزارتومان هم نمی شود یعنی ماهی 100 هزار تومان ضرر
تازه اگر عمر مفید را هم در نظر بگیریم که ضرر بیشتر می شود - اگر اشتباه است شما تصحیح بفرمایید
تا وزارت نیرو برق مفت به ما می دهد انرژی های تجدید پذیر مقرون به صرفه نیست (2289452) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۶ ۲۳:۵۹:۳۷
کیفیت پنلهای ساخت آلمان را با ساخت چین و ایران مقایسه می کنید ! نه از نظر قیمت و نه از نظر کیفیت قابل مقایسه نیست و تازه درآمد مردم آلمان به یورو هست و درآمد مردم ایران به ریالی که 340 درصد مصنوعی از ارزش آنرا آقایان بدستور خارجی ها مصنوعی کاسته اند (2292989) (alef-10)
 
روزبه
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۰:۳۳:۵۵
دوست عزیز من در کشور آلمان زندگی می کنم. همانطور که میدانید این کشور در شمال اروپا قرار دارد. به لحاظ زاویه تابش خورشید همیشه اینجا به شدت مایل می تابد و در فصل زمستان طول روز به ۸ ساعت کاهش پیدا میکند. به این وضعیت تعداد روزهای ابری و بارانی که بسیار قابل توجه است را اضافه کنید. همه این موارد باعث کاهش شدید بازدهی پنل های سولار میشه. اما علارغم این شرایط و بر خلاف نظر شما تعداد بسیار انبوهی از پنلهای خورشیدی در این کشور نصب شده ومورد استفاده قرار میگیره. به طوری که امکان نداره شما یک مسیر ۲۰۰ کیلومتر رو طی کنید و چندین مرکز ی که به حالت نیرو گاهی برق خورشیدی تولید میکنند رو نبینید. این بغیر از منازل و ابنیه ای است که اقدام به نصب پنل شده است. همچنین تا آنجا که من دیده ام پنلها همه ساخت شرکت زیمنس آلمان بود.
باید عرض کنم که استفاده از این پنلها بقدری رایج است که تقریبا تعداد بسیار قابل توجهی از وسایل تزیینی مثل لامپهای باغچه ها نیز از این تکنولوژی استفاده میکنند.
در ایران در استانهایی مثل کرمان و یزد، تقریبا در تمام طول سال تابش نزدیک به عمود وجود دارد و تعدا روزهای ابری یا بارانی بسیار ناچیز است.
حال شما قضاوت کنید در کشور ما به صرفه نیست یا در آلمان. (2288756) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۳:۲۷:۲۲
بعید می دانم که شما در آلمان زندگی کنید. اینجانب مدتها در آلمان زندگی کرده ام. صفحات خورشیدی به ندرت دیده می شود.

در آلمان از انرژی باد به عنوان سوخت پاک استفاده می شود. توربینهای بادی را می توان در تمام شهرهای این کشور مشاهده کرد. (2289008) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۴:۵۳:۵۶
دوست عزیز.من هم در آلمان در ایالت ان آر و زندگی میکنم. با توجه به قدرت خرید پایین تر مردم این ایالت به نسبت دیگر ایالت ها من در شهرهای زیادی از این ایالت پنل های خورشیدی را در سقف خانه های مردم دیده ام و هر روز هم تعداد این پنل ها بیشتر میشود. البته توربین های بادی همچنان مقدمبر بقیه گزینه ها هستند! (2289216) (alef-10)
 
روزبه
۱۳۹۳-۰۵-۱۸ ۱۱:۴۴:۱۱
نمی دانم شما در کدام شهر آلمان و در چه زمانی زندگی کرده اید و بنا هم ندارم مثل شما قضاوتی فراغ از اطلاع انجام دهم. اما چه شما دوست داشته باشید چه نه و چه شما دیده باشید و چه نه در آلمان استفاده از انرژی خورشیدی روز افزون است.
اما نکته دیگر که در صحبتهای بسیاری از دوستان مطرح شده هزینه این پنل ها برای مردم عادی است. من فکر میکنم دولت مجبور است برای تولید برق اقدام به تاسیس نیروگاه های مختلف نماید. بعد هزینه انتقال و نگهداری بدهد و آنگاه این برق به مصرف کننده برسد. در حالی که همین هزینه را میتواند برای تهیه پنلهای سولار برای مردم انجام دهد. یعنی مثلا اقدام به یک مشارکت ۸۰ درصدی برای تهیه و نصب این پنلها انجام شود. (2295306) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۰:۰۳:۴۱
قدرت خرید مردم را در آلمان با ایران یکی می بینید؟

بله در آلمان مردم عادی هم ماشین بنز و بی ام و دارند.
اما در ایران 99 درصد مردم پراید و پژو مدل 20 سال قبل را سوار می شوند.

در ایران درصد بالایی از مردم در خرید مواد خوراکی چون گوشت و ماهی مانده اند. آنوقت توقع دارید که میلیون ها تومان صرف خرید پنل خورشیدی ساخت چین کنند؟؟

یک حرفی بزن که با منطق جور درآید. (2289076) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۲:۲۱:۵۲
اینکه هر خانه ای از پنل خورشیدی استفاده کنه به نظرم مقرون به صرفه نیست ما باید نیروگاههای خورشیدی داشته باشیم اینجوری هم بازده ای بالاتری خواهد داشت و هم مردم را درگیر. پیچیدگی های این پنل ها نمیکنیم (2289183) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۵:۰۳:۰۸
اينقدر كه تو ايران بنز و بي ام و هست، در المان نيست عزيزم (2289218) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۰:۰۳:۱۰
یک حرفی بزن که با واقعیت جور در آید!!!!!! (2289475) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۲۰:۰۹:۱۵
شما اول آلمان برو بعد بگو !

یک کارمند ساده و یا یک کارگر ساده براحتی می تواند بنز و بی ام و داشته باشد (2290764) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۲۱:۱۳:۵۰
آخه شما یه جوری صحبت میکنید که شرایط زندگی مردم ایران مث افغانستان و کشور های آفریقایی هستش. لطفن انقد سیاه نمایی نکنید.
درضمن این تکنولوژی بسیار در ایران مقرون به صرفه ست. وحتی مردم توانایی خرید این رو دارن البته با حمایت جدی مردم.... چونکه تمام جوونای ایران از گوشی های هوشمند استفاده میکنند (بیش از 20 میلیون عدد) درصورتی که به هیچ وجه استفاده از این گوشی ها براشون ضرورتی نداره. (3146453) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۰-۱۳ ۱۴:۲۴:۵۹
درست است زندگی ما مثل افغانستان نیست (3436082) (alef-11)
 
آرا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۰ ۰۶:۳۰:۳۷
بله اونها پیشرفتشون با توجه به 30 سال جنگ بیشتر از پیشرفت ما در 30 سال آسایش بود! (3928321) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۰:۴۲:۵۲
در ایران هم خیلی از علایم و چراغهای راهنمایی و رانندگی از صفحه خورشیدی استفاده می کنند. این که دلیل نشد! (2289126) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۲۳:۴۴:۱۰
آیا سر مایه گذاری برای استفاده از انرژی خورشیدی میتوان یکی از گزینه های مناسب در محل زندگی شما باشد (4160931) (alef-11)
 
حسام
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۰۲:۲۲:۴۰
سلام دوست عزیز. با یک حساب سر انگشتی اگه هزینه راه اندازی این سیستم برای 500 وات 10 میلیون تومان باشد، حد اقل سود بانکی که 20% برای این مبلغ ماهیانه 166000 تومان میشود. (2633305) (alef-3)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۲۱:۱۶:۲۴
عزیزم یه حرفی بزن که بدرد همه ی کشور بخوره.... همش بفکر جیب خودتون نباشین.. چون ما همه یه ملت هستیم (3146457) (alef-11)
 
مهندس اسماعیلی
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۲:۰۳:۴۷
فکر کنم 10 میلیون تومان در برابر قیمت واحد های آپارتمانی خیلی زیاد نیست؛ و می توان در هزینه های اولیه ی ساخت یک بنا هزینه های مربوط به پنل خورشیدی را هم آورد. (2288866) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۳:۳۳:۰۷
10 میلیون برای شما پول زیادی نیست. ضمنا" شما به این سوال پاسخ دهید که عمر مفید سلولهای خورشیدی چه مدت است؟ (لطفا" رفرانس ارائه دهید). یک سال ، دو سال، چند سال؟ صفحات خورشیدی از هزاران سلول خورشیدی ساخته شده اند که بعد از مدتی این سلول ها سوخته و عملا" بازده صفحات پایین می آید. (2289017) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۲:۲۳:۵۱
به جای صرف بودجه در پروژه های صد من یک غاز می تونیم دانشگاه ها رو یک دوره چند ساله بسیج کنیم که این پنل ها رو بسازن .
ولی متاسفانه هزاران برابر این مقدار در پروژه های سرمایه گذاری کردیم که جز درد سر هیچی نداره !
عربستان تا سال 2016 اعلام کرده بزرگترین صادر کننده برق خورشیدی جهان می شه . صحرا هامون واقعا از عربستان کنمتره ؟ (2288896) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۳:۴۴:۵۰
این حرف شما مثل این است که تلاش کنیم موبایل بسازیم، پردازشگر کامپیوتر بسازیم و.......!!! (2289039) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۲:۳۶:۰۶
کسی نگفته همه انرژی کشور از این طریق تامین بشه که. در ضمن در بسیاری از روستاها هم زمین هست و هم افتاب اگر سرمایه گذاری بشه و این پنل ها نصب بشه می تونند مازاد برق رو به شبکه تزریق کنند. دوما اینکه شما چرا ایران رو با اروپا مقایسه می کنی؟ اروپا اکثر اوقات ابری هست و زاویه تابش خورشید هم خیلی مایل هست. اگر این صنعت رونق بگیره در ایران هم قیمت پنل ها و هم هزینه های نصب و راه اندازیش و هم خدماتش کاهش پیدا می کنه. تو اینترنت سرچ کن یک نیروگاه بزرگ پنل خورشیدی تو امریکا هست که به تنهایی 400 مگاوات برق تولید می کنه و هزینه ساختش 2.2 میلیارد دلار بوده. نیروگاه بوشهر ظرفیت تولید 1000 مگاوات برق داره. اگر عمر مفید این پنل خورشیدی 20 سال باشه در طول این مدت 20 400=8000 مگاوات برق تولید می کنه که با توجه به اینکه انرژی خورشید مفت هست مقرون به صرفه هست. در نهایت هم ایران در اینده مجبور هست به همین سمت بره چون انرژی فسیلی در حال اتمام هست و انرژی هسته ای هم زیان هایی داره و منابع اورانیوم هم محدود هست. (2288918) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۰:۰۲:۳۰
با حرفتون موافقم . البته باید این رو هم اضافه کنیم که در عرصه انرژی خورشیدی ر حال حاضر شاهد تغییر تکنولوژی و پیشرفت هستیم ، به طوری که استفاده از پنل های خورشیدی به نظر من امری شتابزده و باعث هدر رفت سرمایه است . در نتیجه مهم است کارشناسان امر به دقت خیلی زیاد در این امر تحقیقات گسترده ای انجام دهند . همچنین باید تغییر الگوی جدی در استفاده انرژی فسیلی گاز صورت گیرد . در حال حاضر گاز طبیعی ارزانترین نوع انرژی برای تولید برق است و هیچ انرژی دیگری به پای آن نمیرسد .متاسفانه یکی از بزرگترین اشتباهاتی که در زمان شاه شروع شد و بعد از انقلاب ادامه پیدا کرد بحث لوله کشی شهری گاز است . لوله کشی شهری گاز باعث شده بخش اعظمی از گاز کشور در خطوط انقال هدر برود که کارشناسان آن را 50 تا 90 درصد تخمین زده اند . اگر دقت کرده باشید در کشور روسیه به عنوان بزرگترین منبع گاز دنیا چنین سیستم لوله کشی گازی وجود ندارد بلکه تنها لوله کشی های گاز به نیروگاه های برق و سیستم های تولید آب گرم مرکزی کشیده شده و از این طریق برق و آب گرم مصرفی خانوار شهری تامین میشود ، علاوه بر این سیستم لوله کشی آب گرم با گذر از زیر خیابانهای شهرهای بزرگ همچون مسکو در زمستان باعث آب شدن یخ و برف روی سطح مسیر ها میشود .
در کل هیچ یک از راهای های تولید برق فعلی نظیر آبی ، بادی ، خورشیدی ، اتمی و ... مقرون به صرفه نبوده و در حال حاضر راه ارزان و در دسترس همین گاز طبیعی است که متاسفانه با ندانم کاری مسئولین به شدت دارد به هدر میرود . (2289072) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۷:۵۷:۵۴
1- دوست عزیز مقایسه ایران با روسیه (کشور همیشه یخ زده) درست نیست در نتیجه قرار هم نیست طرحهایی که اونجا حواب داده و خوب بوده در ایران (سرزمین اکثرا آفتابی) هم جواب بده. اول باید مطالعات شرایط محیطی هر منظقه باید انجام گیرد بعد بهترین روش انتخاب شود. صرف استفاده از یک روش در یک کشور دیگر دلیل بر جوابگو بودن آن نیست.
2- سیستم گرمایش مرکزی که در روسیه استفاده شده نتیجه سیاستهای کمونیستی-سوسیالیستی است نه یک طرح بهینه
3- برای رساندن انرژی به مناطق دور افتاده مثل روستاها هم اجرای خطوط برق و هم اجرای خطوط کاز (به گفته شما برای سیستم گرمایش مرکزی) از نظر اقتصادی به صرفه نیست (به دلیل فواصل روستاها از هم و عدم تمرکز آنها) در این موارد استفاده از پنل خورشیدی برای تولید برق و همچنین حمام های خورشیدی برای تولید آب گرم به صرفه می باشد.
4- در کشور چین (شهر شانگهای یا نانجینگ که بنده مسافرت داشتم) علیرغم ابری بودن در شهر شانگهای و سرد بودن شهر نانجینگ تقریبا بالای همه خونه ها از حمام های خورشیدی استفاده شده بود.
با تشکر (2289283) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۵:۲۱:۵۲
بنده عرض کردم باید موضوع برق خورشیدی به صورت دقیق بررسی شود . به عنوان مثال وقتی به جای پنلهای خورشیدی در ایالات متحده امریکا سیستم آینه های فوق شفاف مقعر تولید شده از شیشه خالص استفاده شده که با متمرکز کردن تور خورشید در یک نقطه و قرار دادن تولید کننده برق در آن نقطه توانسته اند راندمان بسیار بالاتری از پنل های خورشیدی معمول به دست بیاورند و پس هزینه کردن غیر کارشناسی برای چنین موضوعاتی دور از عقل است تا تکنولوژی اقتصادی واقعی عرضه شود در ثانی در کشورهایی نظیر آلمان و چین که فاقد منابع انرژی هستند و مجبورند به قیمت خیلی بالا واردات انرژی داشته باشند میشود گفت هر روشی که بتواند سیستم برق خانگی را از شبکه اصلی برق جدا کند الویت دارد پس نمیتوان همانطور که روش روسیه را با ایرن به طور کامل تطبیق داد روش های آلمان و چین را هم ببا ایران تطبیق کامل داد . ثالثا بحث هزینه انتقال برق از سالها قبل مطرح بوده و چندین روستای دور افتاده نیز به وسیله پنل خورشیدی برق گرفته اند چون هزینه انتقال برق به انها از هزینه نصب پنل کمتر بوده . (2290287) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۱۶ ۱۳:۰۳:۵۳
بنده هم با حرف شما در خصوص مطالعه جامع و کامل استفاده از کلیه انرژیهای تجدید پذیر موافقم. و باید براساس شرایط هر منطقه و اقلیم و پتانسیلهای موجود در آن بهترین نوع انتخاب شود. (2291603) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۳ ۱۴:۲۲:۱۸
درست است بیشتربدان (3436073) (alef-11)
 
سید
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۳:۵۰:۲۷
من از یک سال پیش 5 کیلو وات سیستم خورشیدی دارم. تمام سیستم 30 سال گارانتی دارد البته پنلها 30 سال و اینورتر 10 سال. اگر تولید از پنلها بیش از مصرف داخل منزل باشد توصط دستکاه به شبکه برق تزریق میشود و برایش 10 سنت بر کیلو وات وارد شده به شبکه برق پول میدهند. البته همان برق را به دیکران 30 سنت میفروشند. دولت حدود 35 درصد از هزینه گذاشتن این سیستم را مستقیم به شرکت مربوطه پرداخت کرد. از این طریق چند کار انجام شد. اول آلودگی را کم کرد. دوم از کمبود برق در فصل گرما به دلیل کولرهای گازی جلوگیری کرد. البته این یارانه ها برای نیروی خورشیدی هزاران شغل ایجاد کرد که آنها با دادن مالیات عملا یارانه دولت به مردم را پس دادند. در 8 ماه اول قبض برق نه تنها صفر شد بلکه 7 دلار هم طلبکار شدم. البته حساب مثبت من در زمستان که شبها بخاری برقی روشن بود دوباره منفی شد. سیستم 6100 دلار برای من هزینه داشت که ظرف 2 و نیم سال همه اش برمیگردد. قبلا هر سال بالای 2000 دلار قبض برق میامد. بقیه اش هم میشود سرمایه گذاری شخصی که برای همه جامعه منفعت دارد. (2289210) (alef-10)
 
منصوری
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۲:۲۶:۰۴
ممنون دوست عزیز از اطلاعات مفیدتون.
شما کدوم کشور زندگی میکنید؟ (2289879) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۸:۲۲:۰۳
lمن اخیرا آلمان بودم

روی سقف بسیاری خانه ها پنل های خورشیدی هست و پرس و جو کردم و شنیدم که دولت آلمان برق تولیدی آنها را به قیمت خوبی میخرد.
لطفا دقیق صحبت کنید (2290616) (alef-14)
 
شهاب
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۰:۱۵:۲۳
مسئله این نیست که این سیستم به صرفه هست یا نه. مسئله اینه که به زودی به بی آبی (دقت کنید کم آبی نه، بی آبی) بر میخوریم و دیگه نمیشه کولر آبی با مصرف 30 الی 40 لیتر آب در ساعت استفاده کرد (به نقل از بروشور کولر آبی آبسال) با کمی سرمایه گذاری در صنعت سلولهای خورشیدی میشه با قیمت معقول و منطقی برق خورشیدی تولید کرد. نمیشه همه برق مورد نیاز رو از خورشید گرفت ولی میشه درصد بالایی از مصرف برق نیروگاهی کاست. خلاصه اینکه مجبوریم میفهمی؟ مجبوریم.... (2297391) (alef-13)
 
مائده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۱:۵۲:۱۵
واقعا متاسفم ...شما به چی میگید صرفه اقتصادی ؟؟؟؟؟با توجه به میزان تابش خوشیدی در ایران هست و شرایط اقلیمی ایران از انرژی هسته ای که این همه هزینه و تحریم روی دستمون گذاشت خیلی خیلی به صرفه تره...یه کم واقع بین باشید . (3664430) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۹:۰۷:۵۸
اگر این پنلها گره گشا بود، وزارت نیرو و بسیاری از سرمایه گذاران تا بحال دنبال تولید و بکار گیری آنها بودند.
وزارت نیرو به هر طریقی دارد به مردم آگاهی می دهد که مصرف کولر گازی به ضرر مصرف کننده و کشور است. (2288630) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۸:۵۵:۴۱
جالبه که شما هنوز مسئولین این کشور رو آگاه و با معلومات و در عین حال خیر خواه میدونی (2290677) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۴:۵۶:۳۷
با اینکه به آقای روحانی رای ندادم ولی الحق و الانصاف وزیر نیروی خوبی داریم (2296963) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۹:۰۸:۴۸
سلول خورشیدی گران است,هر وات 2000 تومان یعنی روشن کردن یک لامپ200وات 400هزار تومان آب میخوره و بازده ریالی آن حداقل بعد از چندین سال مشهود میشود . (2288633) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۰:۰۲:۵۳
من كسي رانمي شناسم در خانه لامپ ٢٠٠ وات مصرف كند (2288720) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۳:۲۸:۰۳
جالب اینکه عده ای هم لامپ 200 رو تایید کرده اند اینجوری به وزن مثبتها پی برده و میفهمیم زیانهای دمکراسی چیست و چرا دولتهای پوپولیست به قدرت میرسند!!! (2289010) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۰:۱۰:۲۲
منظور معادل 200 وات است. یک لوستر 10 شاخه و یا مجموع لامپهای روشن یک خانه .

ضمنا" شما پوپولیستی کامنت می گذاری. با عجولانه فکر کردن و متهم کردن بی دلیل دیگران. (2289083) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۷:۴۹:۳۲
پدر بیامرز خودش گفته یک لامپ 200 وات، عجولانه جنابعالی هستی که اصلا نمیخونی!!!!! (2290567) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۰:۲۵:۲۲
دوست عزیز خونه ای که یک مترش بین 3 تا 10 میلیون قیمت داره به نظر شما بهتر نیست که 10 میلیون هم صرف انرژی پاک براش بکنیم تا اقلا هوای تمیزتری داشته باشیم و در اینده بچه هامون بتونن نفس بکشن؟
همه چیز که پول نیست دوست عزیز. ضمن اینکه با تصمیمات جدید وزارت نیرو قطعا اینکار بسیار با صرفه تر خواهد شد. (2288744) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۰:۲۸:۲۳
پنل خورشیدی چه ربطی به هوای داخل خانه دارد؟؟؟ اگر منظورتان استفاده از کولر گازی است که برای 2000 وات مصرف کولر گازی برطبق محاسبات این دوستمان باید 40 میلیون تومان صرف خرید پنل خورسیدی کرد؟؟؟ (2289112) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۹:۰۹:۴۲
سلام. من 10 تومان مثلا بدم پشت بام خونمون وصل بشه چه کسی و چطور این کار رو میکننه و کی خدمات میده ؟ اگه به راحتی وصل و راه اندازی ماهواره است نهایت یک هفته کار جمع میشه خب یه سایت بزنید کسایی که میخوان این پنل های خورشیدی بخرن و استفاده کنندبه سایت مراجعه کننه ... (2288635) (alef-10)
 
منصوری
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۰:۲۳:۱۳
دوست عزیز تا قبل از بحث وزارت نیرو برای دادن کمک بلاعوض خیلی این طرخ توجیه مالی برای مصرف کننده نداشت.
سود بانکی ده میلیون تومن تقریبا ماهی 200 هزار تومن هست که از مبلغ قبض بیشتر مشترکان بسیار بالاتر هست.
ولی قطعا به زودی شاهد ظهور شرکتهای زیادی در این زمینه خواهیم بود بخصوص اگه بحث الودگی هوا و محیط زیست و اینها هم در نظر گرفته بشه. (2288742) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۹:۱۱:۴۱
شما بهتر است این حرفها را به وزیر نیرو ارائه بدهی!! (2288638) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۲:۵۸:۱۹
امکانش هست که با مدرک و سند این هزینه ها را برای خوانندگان مطرح کنید.
به چه علت باید پایه این سیستم ۳ میلیون هزینه داشته باشد؟
مزیت مهم این انرژی پاکی و بدون آلایندگی آن است٬ که با وجود بحث این روزهای آلودگی هوا بسیار مهم است.
امکان ساخت نیروگاه خورشیدی با این پنل ها در مناطق مرکزی بیابانی ایران بسیار مناسب است و به طور قطع بازده آن بسیار بالاتر خواهد بود.
هزینه تعمیر و نگهداری نیروگاه خورشیدی قطعا بسیار پایین تر از نیروگاه های حرارتی است.
در ضمن پنل خورشیدی تنها راه جذب انرژی خورشیدی نیست (راه های متعدد ارزان تری وجود دارد که ‌خوانندگان با جستجویی ساده می توانند به آن ها پی ببرند )
به نظر میرسد با سرمایه گذاری در این زمینه نتایج بسیار مثبتی را در آینده انرژی ایران خواهیم داشت. (2288960) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۹:۱۷:۳۷
دوست عزیز پایه این سیستمها انواع بسیار متفاوتی دارند چه از نظر انظیم زاویه چه از نظر مقاومت در برابر باد و غیره.
هزینه پایه معمولی قطعا کمتر از 3 میلیون هست ولی نصب و راه اندازی و غیره همگی هزینه دارن که بنده همه اونها را در این قسمت اوردم. (2289394) (alef-10)
 
علی شهرآزاد
۱۳۹۳-۰۵-۱۸ ۰۸:۱۶:۵۸
جناب آقای علیرضا یکی از عوامل مهم در بازده پنلهای خورشیدی دمای محیط است که با افزایش دما شدیدا بازده کاهش پیدا می کند به همین دلیل در بیابانها امکان نصب و راه اندازی نیروگاههای برق فتوولتاییک امکان ندارد بهترین گزینه احداث نیروگاههای آینه ای تخت یا سهموی خورشیدی هست. (2294970) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۹:۱۸:۱۹
نمیدانم چرا توکشورمون زیاد از این انرژی بسیار مفید که در خیلی جاها می توانیم تعبیه و استفاده کنیم راه اندازی واقدامی صورت نمی گیرد (2288646) (alef-10)
 
حمزه عطاشنه
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۹:۲۱:۵۴
ممنونم از این مطلب خوب مفید و شسته رفته (2288652) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۹:۲۳:۰۳
500 وات 10 میلیون تومان آب می خورد؟ شما کولر گازی (2000 وات) ،کولر آبی (500 وات) ، یخچال، تلویزیون، ماشین لباسشویی ، جاروبرقی ....دارید که با برق کار می کند و حد اقل باید 1500 وات در آن واحد در دسترس داشته باشید. که با محاسبات شما 30 میلیون تومان برای مردم آب می خورد. چه کسی می تواند و مایل است این مبلغ را سرمایه گذاری کند؟ درصد بالایی از مردم هم مستاجر و یا در مجتمع زندگی می کنند که امکان انجام این مار برایشان میسر نیست.

یک کنتور 15 آمپر حد اقل 3300 وات به صورت استاندارد به شما ارائه می کند.

بجای فکر کردن در باره این طرح خود بهتر است در مورد راهکارهای صرفه جویی در مصرف برق فکر کنید. مطلب قبلی شما در مورد کولرهای گازی عکس این را توصیه می کرد!!!! (2288655) (alef-10)
 
منصوری
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۰:۲۷:۳۸
دوست عزیز اون وسایل پر مصرف همیشه روشن نیستند.
بحث ما بحث متوسط مصرف هست. 500 وات متوسط مصرف خیلی عدد پرتی نیست.
شما میتونید از روی قبضتون متوجه این قصیه بشید.
ضمنا مطلب قبلی بنده در مورد کولرهای ابی در مورد بحران اب بود و مصرف بسیار بالای کولرهای ابی و اینکه با استفاده از انرژی خورشیدی و کولر گازی مصرف اب پایین میاد و الودگی نیروگاهی هم کم میشه. (2288747) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۰:۲۳:۱۰
من موافق شما هستم
آينده متعلق به توليد برق ارزان است تمام وسائل زندگي ما در آينده برقي مواده شد. اتومبيل قطار و حمل و نقل عمومي. ماشين گازي ، كولر آبي و غيره جايي در آينده جهان نخواهند داشت
جايگاه هاي گاز همه بي استفاده خواهند شد . بزودي خواهند ديد. (2289104) (alef-13)
 
ندا
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۱:۲۶:۰۶
مصرف برق منزل ما در دو ماه اخیر 250 کیلو وات یعنی با محاسبات تقسیمی میشه ساعتی 174 وات...
به نظرم باطری خورشیدی اگر روی خونه ما نصب بود و ماهی 30 هزار تومان به کرایه خونه اضافه میشد با کمال میل پرداخت می کردیم... (2289701) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۹:۳۰:۴۰
ابعاد پنل ها و جایی رو که نیاز هست برای 500 وات روی پشت بام در نظر بگیریم، نگفتید؟ همچنین برای یک ساختمانی که ساخته شده و از پیش طراحی نشده هم میشه این سامانه خورشیدی را نصب کرد؟ (2288672) (alef-10)
 
منصوری
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۰:۲۱:۱۸
با در نظر گرفتن حدود 150 وات بر متر مربع و اینکه 3000 وات پنل برای مصرف 500 وات متوسط لازم هست، حدود 20 متر مربع فضا برای اینکار نیاز هست.
مثلا ده متر در دومتر. (2288740) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۱:۱۶:۵۸
خوبه با این اوصاف می تونیم در ساختمان خودمون که از قبل هم پیش بینی نکرده ام این فناوری را نصب نماییم عالیه (2289151) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۱:۲۱:۱۴
البته با توجه به این که ساختمان ما از طرف عرض رو به خورشید (جنوب) هست سلولها جای بیشتری می گیرند یعنی فکر کنم مثل تصویر بالا نتوانم سلولها را کنار هم نصب نمایم درسته؟ به هر حال وقتی سلولها را به جای ردیفی پشت سرهم نصب کنم باید فاصله را بیشتر کنم تا زیر سایه هم قرار نگیرند درسته؟ (2289153) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۹:۳۳:۵۵
اگر این هزینه ای که کشور در انرژی هسته ای انجام داده در انرژی خورشیدی انجام داده بود الان ما یک از پیشروان در این صنعت میبودیم. (2288677) (alef-10)
 
منصوری
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۰:۲۸:۱۹
برای شروع هیچوقت دیر نیست دوست عزیز (2288748) (alef-13)
 
مهندس اسماعیلی
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۲:۰۶:۵۸
شاید حرف شما درست باشه؛ ولی هر چیزی جای خودش رو داره. مثل این که بگین اگه پولی که برای خرید گوشت میدیم به جاش برای خرید هویچ بدیم خیلی بیشتر سیر می شیم! ولی هویچ می تونه کلا جای گوشت رو بگیره؟ هر دو به جای خودش لازمه! (2288869) (alef-13)
 
وحید
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۳:۵۶:۳۵
اما اولویت هم چیز خیلی خوبیه. اولویت با انرژی خورشیدی هست یا انرژی هسته‌ای؟ وقتی نفت ما داره با راندمان بسیار پایین در نیروگاههای فسیلی می سوزه و باعث آلودگی زیادی در محیط زیست میشه (2289058) (alef-13)
 
وحید
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۳:۵۸:۳۹
نمی دونم چرا بعضی ها فقط به فکر مادیات این قضیه هستن. از لحاظ اینکه نفت ما بیهوده هدر نمیره از لحاظ زیست محیطی و صد تا چیز دیگه. چرا به این موارد توجه نمی کنن؟ (2289067) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۶ ۱۷:۵۹:۴۷
قياس شما مع الفارغ است. قياس بهتر مي تواند چنين باشد:
اگر به جاي گوشت گاوي، گوشت گوسفندي مي خرديم چه قدر پس انداز مي شد و چه قدر چربي خون كمتري داشتيم! (2292223) (alef-10)
 
ر.م
۱۳۹۳-۰۵-۱۶ ۱۸:۱۵:۰۴
ضمن تشكر از نويسنده محترم،‌
بايد توجه شود براي فروش برق به دولت شبكه ها بايد به هوشمند (smart grid) تبديل شوند كه البته با توجه به ساير مزاياي آن، دير يا زود اجتناب ناپذير است،‌ با اين حال در حال حاضر امكان آن نيست.

همچنين منتقدان بايد به تفاوت مصرف لحظه اي و ميانگين توجه كنند،‌ كه البته راه كار آن استفاده از باتري ها است. بهتر بود به جاي فروش به شبكه (قعلاً كه زير ساخت آن برقرار نيست)، گزينه ذخيره و هزينه هاي آن در محاسبات لحاظ ميشد

خدمت دوسناني كه ميگن چرا وزارت نيرو اين كار رو نمي كند،‌عرض كنم كه دلايلي از عدم تامين سرمايه به صورت يكجا تا بي كفايتي مثل هزار اتفاق ديگر در دولت ها باعث مي شود كه مسير دولتي به جايي ختم نشود. سياست هاي اصل 44 هم به همين واسطه ابلاغ شده. در واقع دولت ها را بهسمت "به خير تو هيچ اميدي نيست،‌ شر مرسان " بايد هدايت كرد! سياست گذاري كافي است!‌ آن هم فقط مناطق ممنوعه بايد مشخص شود،‌ بقيه اش خلاقيت من و شما و سرمايه گذاري داخي و خارجي

دوستاني هم كه بحث نيروگاه مركزي را مي كنند، بايد توجه كنند كه هر چه محل مصرف برق به توليد آن نزديك تر باشد سيستم كاراتر. فضاي شحصي كه به اين سيستم اختصاص پيدا مي كند بالا استفاده است. حتي آن را مي توانيد روي كولر آبيتان نصب كنيد كه سايه هم بندازد! در حالي كه اختصاص زمين هكتاري به آن هزينه هاي فراوان (و نه صرفاً قيمت!) دارد.

همچنين سيستم هاي فوتوولاتييك فعلي در دماي بالا (بيابان ها) افت راندمان خواهند داشت و شايد قابل استفاده نباشد. سيستم هاي انعكاسي خورشيدي هم نيازمند آب است كه در كشور يافت مي نشود! سر قطره اش دعوا است! البته هميشه به خلاقيت و علم براي حل اين چالش ها مي توان اميدوار بود. (2292258) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۸ ۲۱:۱۸:۲۶
جالب بدونین کشور آلمان که در حال حاضر 50 درصد از انرژی کل کشورش رو از طریق انرژی های نو تامین میکنه، به دلیل خطرات احتمالی نیروگاه های هسته ای، طبق برنامه ریزی ای که انجام داده در حال تعطیل کردن این نیروگا ه ها است. (3027300) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۸ ۲۱:۵۴:۲۰
به نظر من دولت باید بیش از 50 درصد از را تقبل کنه، چون شریکی است که کنترل مصرف در اختیار اونه ، هزینه ای بابت تعمیرات نمیپردازه و پیگیری های اجرایی (بحث نیروی انسانی) کمتری را بر عهده گرفته. (3027334) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۸ ۲۱:۵۹:۰۰
یه نکته مهم از نوشته قبلی جا موند، بخشی از هزینه میبایست به عنوان حمایت از محیط زیست به طور کامل از طرف دولت پرداخت بشه. (3027339) (alef-11)
 
سید حسین
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۹:۴۵:۰۰
هر وات 3200 تومن هست. تازه این حداقل قیمت موجود در بازاره. چرا چیزی که اطلاع ندارین می نویسین؟ (2288700) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۰:۱۶:۱۹
دوست عزیز قیمت تمام شده واردات حدود2000 تومن هست.
اونی که توی بازار میخرید دچار انصاف واسطه ها شده.
دولت اگر این پنلها را بدون سود و نه با ضرر به مصرف کننده بده هر وات حدود 2000 تومن میشه.
شرکت ما این پنلها را زیر 2300 تومن با هزینه حمل و گمرک تهیه میکنه.
کاش کمی محترمانه تر بحث میکردید (2289095) (alef-13)
 
مصطفي
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۹:۵۹:۳۷
مديران اقتصادي ما بخاطر نگراني از ضرر يك درصد افراد جامعه كه سودِسپرده بگيران والا مقام امروزي يا ( ربا خوران مدرن بانكي سابق ) را تشكيل ميدهند و صاحبان زندگي راحت بي دغدغه در سايه سود بانكي ( مرفهين خيلي بدون درد )

توليد و توليد كنندگان را نابود كرده اند ، انوقت شما دنبال انرژي هاي نو و.... و نگران مجاب كردن مردم و توجيه اقتصادي هستيد ؟؟؟؟!!!!

اگر خود شما بخواهيد روي كاري سرمايه گذاري كنيد كه حتي ٤٠٪ سود تضميني داشته باشد ، ايا ترجيح نميدهيد سرمايه خود را در سپرده ثابت بانكي بدون ماليات و بدون دردسر اداره كار و تامين اجتماعي و..... پس انداز كنيد؟؟؟؟!!!!

والله مظمئن باشيد كه بغير سپرده ثابت كاري نميكنيد (2288717) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۵:۰۸:۰۷
شما بنشینید و کاری نکنید! نه، یه کاری بکنید هرکس خواست تغییری ایجاد کنه نا امیدش کنید!! (2296964) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۵:۱۷:۰۳
ممنون که باب این بحث رو باز کردین، ای کاش الف بیشتر به این موضوعات مهم بپردازه (2296965) (alef-14)
 
مجيد رؤفي
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۱:۳۷:۵۰
در حال حاضر پنل هاي خورشيدي با پايين ترين كيفيت نيز در بازار قيمتي بالاتر از ٣٠٠٠تومان دارند.در ضمن مبدلي كه امكان اتصال به شبكه برق را داشته باشد قيمتي به مراتب بالاتر از قيمت ذكر شده دارد.مسلما با حمايت هاي دولت بأيد اين تكنولوژي فراگير شود (2288834) (alef-13)
 
اسفندیاری
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۱:۴۹:۰۰
خیر به صرفه نیست، دولت نصف هزینه را تا حداکثر 5 میلیون می دهد. شما حداقل برای هر کیلووات سلول خورشیدی باید 10 میلیون هزینه کنید(در تحلیلتان FF را در نظر نگرفته اید) که 5 میلیون آن توسط دولت پرداخت می شود. این 1 کیلووات به طور متوسط 10 متر مربع نیز از شما فضا می گیرد و می تواند روزانه 4 کیلووات ساعت انرژی تولید کند. دولت امسال این انرژی را کیلووات ساعتی 443 تومان از شما می خرد یعنی شما روزانه 1772 تومان برق تولید می کنید و سالانه 646 هزار تومان!

در حالیکه 5 میلیون شما سالانه فقط سود بانکی معادل1.1 میلیون تومان به همراه خواهد داشت. ضمن اینکه طبق بخشنامه 92/37534/20/100 1392/08/28، دولت فقط 5 سال می تواند از شما برق را تضمینی بخرد! و بقیه را باید با توافق بفروشید. ضمنا دولت با این کار و با استفاده از فضای پشت بام شما هزینه سرمایه گذاری تولید برق هم نمی دهد و نفت کمتری برای تولید برق می سوزاند یعنی شما برای دولت و بیشتر از آنکه پولش را بگیرید نفت ذخیره کرده اید!
حساب کنید نیروگاه کوچک شما سالانه حداقل 2.5 بشکه نفت 110 دلاری برای دولت ذخیره می کند(با احتساب بازدهی نیروگاهها)! یعنی شما فقط در نفت ذخیره شده 275 دلار به نفع دولت شده اید! و دولت حتی هزینه نفت صرفه جویی شده را هم به شما نمی دهد چه برسد به هزینه دستمزد! هزینه سرمایه گذاری استخراج و پالایش نفت را هم اضافه کنید. هزینه عدم انتشار گاز دی اکسید کربن و صرفه جویی ناشی از سلامت آن را برای دولت هم حساب کنید.

بنابراین قرار داد خرید برق از فتوولتاییکها فقط به نفع دولت است. (2288846) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۸:۴۳:۱۸
ممنون دوست عزیز .حرفهای شما درست هست.
دقیقا به همین علت دولت باید حمایت بهتری از این سیستمها بکنه.
ضمنا بنده نوشتم که هر 3000 وات پنل متوسط یک ششم یعنی حدود500 وات توان تولید میکنه که دقیقا معادل فرمایش شماست. (2289341) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۷-۲۵ ۰۴:۲۱:۴۵
ایا دولت خود مردم نیستن ؟؟ ایا سود دولت سود مردم نیست ؟؟ (2431241) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۱:۵۰:۴۱
تقریبا از اوایل دهه 70 در منجیل اولین توربینهای بادی نصب شد (از این موضوع بگذریم که آیا محل نصب درست بوده یا نه) بعد از بیش از بیست سال چقدر از نیروی باد در ایران برق تولید میشود؟!!!!
نیروی خورشید هم همین سرنوشت را خواهد داشت چون برنامه ریزی درستی برای استفاده از این نیروهای خدادادی و طبیعی وجود ندارد. (2288848) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۱:۵۵:۵۳
چرا نیروگاه خورشیدی نمی سازن (2288857) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۸:۳۹:۵۲
ارزان بودن انرژی برق باعث میشه که برق تولیدی از این نیروگاهها برای بخش خصوصی مقرون به صرفه نباشه.
ولی با واقعی شدن قیمت انرژی مسلما برق این نیروگاهها به صرفه خواهد شد. (2289335) (alef-10)
 
Mohamad
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۲:۵۸:۴۷
من توليد كننده نوعى جيلر هستم كه قابليت استفاده از انرزى خورشيدى بجاى برق و كاز را داراست تقاضا دارم كارشناس محت رمتان با ميل بنده تماس داشته باشند ،بلكه باعث خدمتى در جهت راه حل استفاده از انرزىهاى نو و باك شويم (2288961) (alef-13)
 
میثم
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۳:۰۰:۱۰
دوستان گرامی اگر مقداری با تعمق بیشتری به مطالعه بپردازند و همه چیز را منفی نبینند، بد نمیشه!!!

دوستانی که بحث 15 آمپر و 3300 وات یا کولر گازی 2000 وات رو مطرح می‌کنند دقت کنند که اولا 500 وات معرفی شده در این نوشته، مقدار متوسط هست و ممکنه در اوقاتی میزان مصرف 2000 وات باشه و در اوقاتی 20 وات! ثانیا قرار دادن سیستم خورشیدی به معنی این نیست که تمام انرژی مورد نیاز را از این طیق تامین نماییم. بلکه همانطوری که نویسنده در متن اشاره کردند در ساعاتی که نیازی به انرژی نداریم می‌توانیم آن را به شبکه برق تحویل دهیم و در ساعاتی که مصرف بالایی داریم بخشی از انرژی را از طریق سیستم خورشیدی و بخش دیگر را از شبکه برق تامین کنیم. این موارد باعث می‌شوند با صرف 10 میلیون، صرفه جویی بالایی در هزینه های مصرف برق داشته باشیم که البته در صورتی که قیمت برق به مقدار واقعی نزدیک بشه توجیه راحت تری خواهد داشت.

از سوی دیگر با به کارگیری سیستم خورشیدی، چون خودمان متوجه هزینه اولیه بالا برای یک زیرساخت تولید برق میشویم تلاش خواهیم کرد مصرف بی رویه نداشته باشیم و نیز به سمت جایگزینی تجهیات کم مصرف پیش روی کنیم. (برای مثال وقتی یک سیستم 500 واتی با 10 میلیون هزینه اولیه داشته باشیم ترجیح می دهیم لامپ LED حدود 7 واتی برای روشنایی استفاده کنیم تا لامپ رشته ای 100واتی)

نکته دیگر اینکه در بسیاری از کشورها حتی کشورهای اطراف خودمان استفاده از این تجهیزات رو به رشد و فزونی است که البته یکی از علت‌های مهم آن گران بودن انرژی است. (2288963) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۳:۱۶:۰۷
با تشکر از نویسنده محترم ،به نظر بنده باید سیستمی به مسائل نگاه کرد . یعنی ابتدا باید اقذام به صرفه جویی مصرف برق از طریق رعایت بازده انرژی و استفاده از وسایل کم مصرف و در کنار آن افزایش تدریجی و واقعی کردن قیمت برق کرد. در مراحل بعدی استفاده از این پنل ها با حمایت مالی دولت امکانپذیر می شود. (2288991) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۸:۳۷:۳۲
حق با شماست.
وقتی که چنین بحثهایی شروع میشه قطعا چند سالی طول میکشه تا وارد مرحله عملی بشه ولی به هر حال اشنا شدن مردم با اعداد ارقام مربوطه میتونه خیلی تاثیرگذار باشه. (2289331) (alef-10)
 
وحید
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۲۳:۴۰:۳۲
لطفا ایران رو با کشورهای اروپایی مقایسه نکنید. ایران ۳۰۰ روز آفتابی داره. و این یعنی یکی از بهترین نقاط دنیا برای انرژی خورشیدی.
طبق استانداردهای بین المللی اگر میانگین انرژی تابشی خورشید در روز بالاتر از ۳٫۵ کیلووات ساعت در مترمربع باشه انرژی خورشیدی صرفه اقتصادی داره. در حالی که در ایران به صورت میانگین این عدد روی ۴.۵ هست حتی در بعضی از نقاط روی ۷ تا ۸ کیلوبایت در متر مربع. بنابراین به نظر من عدد ۱۰۰۰ وات اشتباه هست و واقعا ۱۰۰۰ وات صرفه اقتصادی نداره.
البته با توجه به اینکه نفت برای کشور ما یه جورایی مفت هست به راحتی نفت رو به نیروگاههای برق می فرستیم و حتی با بازدهی های ۳۰-۴۰ درصد شروع به تولید برق می کنیم و به همین دلیل صرفه اقتصادی برای کشور ایران (در کوتاه مدت) نداره.
البته چیزی که دقت نشده این هست که از انرژی خورشیدی قرار نیست فقط به روش پانل استفاده بشه. به روش حرارتی هم میشه استفاده کرد. میشه همین نیروگاههای فعلی که از تبخیر آب استفاده می کنن به جای سوخت فسیلی از انرژی خورشیدی استفاده کنن. میشه آبگرمکن خورشیدی استفاده کرد. میشه آب شیرین کن برقی استفاده کرد.
اگر نیروگاههای ما به جای نفت مفت از خورشید استفاده می کرد و ... . (2289028) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۰:۲۵:۲۴
دوست عزیز اونی که شما میرفایید کیلووات ساعت بر شبانه روز هست که حدود 4.5 هست در بعضی مناطق ایران و مقدار انرژی متوسط در شبانه روز هست.
هزار واتی که بنده عرض کردم توان لحظه ای تابشی هست و کاملا متفاوت.
ممنون (2289105) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۱:۳۰:۰۵
سلام.برای برق 3 فاز کارگاها هم توضیح بدید ممنون میشم (2289157) (alef-13)
 
منصوری
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۸:۳۳:۳۲
دوست عزیز برای برق سه فاز هم فرمولها دقیقا همین هست و فقط مبدل مربوطه از یک طرف برق پنلها را گرفته و به جای تک فاز، خروجی سه فاز میده.
توجه کنید که از دید ریالی نصب این سیستم برای یک کارگاه خیلی مقرون به صرفه نیست مگر با کمک دولت در دادن سوبسید برای چنین سیستمهایی. (2289328) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۱:۳۴:۰۵
لطفادر باره انرژی باد نیز اطلاعات بدهید خیلی از ماطق کشور باد خیز هستند (2289161) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۸:۳۱:۱۲
بنده متاسفانه در زمینه باد اطلاعات کافی ندارم.
البته ما در اصفهان یک توربین 300 وات روی پشت بام کارخانه نصب کردیم ولی انرژی متوسط دریافتی در طول سال بسیار پایین تر از انرژی دریافتی از 300 وات پنل سولار بود. (2289327) (alef-10)
 
امید
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۸:۱۶:۰۱
تشنه اطلاعات در این موردم لطفا شماره تماس یا میل ایشان را بمن برسانید یا میل مرا به ایشان بدهید . متشکرم ساکن کرمان با بیشترین افتاب دلبسته انجام این کار کمکم کنید همراه با راهنمایی (2289305) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۰۸:۴۴:۳۷
مطلب بسیار جالبی بود (2289344) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۴:۳۱:۱۵
بجای طرحهای پوپولیستی احمدی نژادی و اتلاف هزینه مثل نصب نیروگاه رو سقف خونه مردم، میتونین در مناطق بیابانی نزدیک به شهرهای بزرگ و کوچک ( که الحمدلله مناطق بیابانی در کشور ما کم نیست!) و تجمیع پانلهای خورشیدی با هزینه کمتر سرمایه گذاری و تعمیر و نگهداری به بازدهی های بالاتری هم دست پیدا کنین (2290206) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۵:۳۱:۱۹
دوستان گرامی من همه کامنتها را نخواندم و در المان هم زندگی میکنم بحث انرژی های پاک و اقتصادی بودن یا نبودن ان یک مسئله است و استاندارد بودن مصرف هم در کنار ان و به موازات ان هم جای بررسی دارد. یک یخچال فریزر کلاس آ سه ستاره مصرف متوسط ۱۶۰ کیلووات ساعت در سال دارد ویک یخچال فریزر تولید وطنی چقدر؟ قطعا نه کمتر از ۹۰۰ تا انهم بهترینها و معروفترین انها. حالا شما این مثال را به سایر وسایل و اتومبیل و غیره تعمیم بدهید ببینید به چه مصرف وحشتناک سرانه ای خواهید رسید. اینکه شما برق را از پنل خورشیدی بگیرد خوب است ولی با اینهمه اتلاف در مصرف غیر اقتصادی خواهد بود. شرط اقتصادی بودن در نظر گرفتن جمیع پارامترها است.
ضمنا فتوولتائک تنها یک روش تولید برق خورشیدی است که اتفاقا به صرفه زیاد هم نیست. روش سولارترمی راندمان دوبرابر ان دارد و در مقیاس کلان هم قابل اجرا است (2290305) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۵-۱۷ ۱۳:۳۹:۰۸
چه مبحث جالبی بود اما جای تاسف داره که ما تو حساب و کتابمون قیمت سلامت محیط زیست را صفر فرض میکنیم. کمتر کامنتی خوندم که برای سلامتی و پاکیزگی این انرژی ضریبی از قیمت قائل شوند ولی خیلی ها سود بانکی رو بدقت حساب کرده بودند. واقعیت اینکه هوای سالم و انرژی پاک بینهایت قیمت دارند . (2293583) (alef-13)
 
INFO
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۲۱:۳۶:۴۰
در شهرهای بزرگ منجمله تهران اکثر قریب به اتفاق واحدهای مسکونی آپارتمانی است. حال با در نظر گرفتن متراژ پشت بام های اینگونه منازل، در صورت نصب پنلهای خورشیدی در تمام سظح پشت بام و دیگر تجهیزات لازم، حداکثر انرزی الکتریکی چند واحد مسکونی موجود در یک ساختمان را میتوان تأمین کرد؟! (2319060) (alef-3)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۵:۲۰:۵۹
با سلام

چند سالی شده در مورد برق خورشیدی کار میکنم ویه وبلاگم نوشتم در همین زمینه خوشحال میشم سر بزنید
www.solarpower.blogfa.com (2330263) (alef-13)
 
شیبانی
۱۳۹۳-۰۶-۰۵ ۱۳:۲۸:۴۲
با توجه به ظهور لامپ های ال ای دی با توان مصرفی بسیار پایین و بازدهی بالا انرژی خورشید در آینده ای نه چندان دور جایگاه خود را تثبت و ارتقاء خواهد داد لطف نمایید در خصوص تهیه پانل باکیفیت و خوب راهنمایی نمایید (2344432) (alef-10)
 
مهران
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۸:۲۴:۴۵
ببخشید.ی سوال
آیا ین پنل ها توی گیلان هم جواب میده؟ (2357384) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۲۲:۱۶:۲۲
سلام . برا یه واحد گاوداری با 100لامپ و یخچال و تلویزیون و شیر دوش چند کیلو وات برق خورشیدی لازمه؟ با تشکر (2372897) (alef-10)
 
امیرحسین
۱۳۹۳-۰۷-۲۵ ۰۴:۳۴:۱۵
سلام متوسط مصرف برق ماهانه برقتو که تو قبض برقت میزنه رو بردار تقسیم به 30 کن بد تقسیم به 24 کن عددی که به دست میادو ضربدر هزار کن بعد عددس که به دست میادو ضربدر 6 کن وات پنلی که باید بخری رو بت میگه خاستی زنگ بزن راهنماییت میکنم 09128547406 (2431245) (alef-10)
 
امید
۱۳۹۳-۰۷-۱۳ ۰۹:۰۱:۱۴
با سلام لطفا در خصوص شهر های شمالی کشور مانند رشت ضریب اصلاحی پنل های خورشیدی را بفرمایید (2408574) (alef-3)
 
seyed amir
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۲:۰۰:۲۰
با سلام و عرض ادب من هم قصد دارم برای پایان نامه ارشدم روی این موضوع کار کنم دوستان چه زمینه هایی رو پیشنهاد میکنید. با تشکر... (2559502) (alef-3)
 
ahmad
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۴:۳۵:۳۰
سلام دوس عزیز .ممنون از مطالب خوبتون اما یه سوال داشتم : استفاده از تقویت کننده ها یا مبدلهای موجود در بازار که بعضا قادرند مثلا 18 ولت را به 220 ولت تبدیل کنند چه تاثیری بر کاهش pvها خواهد داشت ؟ و چه نوع مبدلی در بازار ایران موجود است که کارایی قابل قبولی داشته باشد ؟
با تشکر (2634295) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۸ ۱۱:۱۳:۲۹
من میخواهم برای محل سکونتم که از برق بی بهره هست از برق آفتابی استفاده کنم ایمیل ندارم ولی شماره تلفنم مینویسم لطفا کمک کنید اگر یک پیام کوتاه بفرستید خودم تماس میگیرم (2687308) (alef-3)
 
دكتر روستاپور
۱۳۹۳-۱۲-۰۴ ۱۴:۱۸:۳۸
استاد ارجمند قيمتهايي را كه اعلام كرده ايد از كجا آورده ايد؟
كجا قيمت واتي 2000 تومان هست تا ما هم بتوانيم تهيه كنيم.
اينورتر چند كيلوواتي يك ميليون هست؟
چرا اينقدر ضريب بازده را كم اعلام كرده ايد. رفرنس لطفا (2701084) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۲۳:۱۸:۰۵
با سلام
متشکر میشم سوالمو پاسخ بدین
جایی خوندم اگر شدت تابش خورشید که بر حسب(kwh/day/m2) است را در توان نامی پنل می توان جدب انرژی پنل را بر حسب وات ساعت در روز به دست آورد.چطور؟آیا این رابطه درسته؟ (2720999) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۱۵:۴۰:۱۹
من در روستا جهت تامين برق يك يخچال 12فوت چقدر هزينه نياز مي باشد (2796457) (alef-10)
 
چنگيز
۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۱۵:۴۳:۳۵
لطفا در خصوص هزينه جهت نياز يك يخچال 5فوتي چقدر هزينه نياز است ممنون (2796474) (alef-10)
 
اباباف
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۲:۲۰:۲۸
مطالب جالبی بود (2813714) (alef-13)
 
نويد
۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۰۱:۵۸:۴۴
با سلام
دوستان گرامي شما لازم نيست تمامي نياز به برقتون رو از اين طريق تامين كنيد
هزينه توليد برق توسط دولت كيلوواتي ٧٠٠ تومنه كه با كمك دولت كم ميشه اما هزينه توليد برق با اين پنلها طي دوره ٢٠ ساله حدود ٤٠٠ تومن ميشه و اين كه قيمت برق سالانه اضافه تا به قيمت اصلي برسه
و اينكه (2981857) (alef-11)
 
سعید بهروزی
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۲:۴۱:۵۷
سلام خسته نباشین ازتون ی راهنمایی میخوام من در شهر تبریز زندگی میکنم و ی باغ دارم میخوام طرح پنل خورشیدی رو تو باغ اجرا کنم به نظرتون هزینه اش چند میشه در ضمن میخوام از شناور(1500 وات)(سیستم قطر ه ای) برای آبدهی به درختان استفاده کنم ممنون (3109145) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۴-۰۸-۲۱ ۱۵:۵۶:۲۷
باسلام خدمت شما
مطالبتون خیلی عالی بود.
یه سوال ؟ هر پنل 100 واتی در روز چقد میتونه برق تولید کنه؟ (3319158) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۳ ۰۲:۳۶:۲۰
سلام
بستگی در منطقه مورد استفاده دارد در آفتابیترین منطقه هم بازده هشان کمتر از 20درصد است. اگر 20 در صد باشد 20وات تولید میکنه. (3342592) (alef-11)
 
سپنتا
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۰:۴۷:۰۶
سلام اقای منصوری بنده اهل استان کرمانم یکی از شهرستانهاش که ارزودارم یک نیروگاه حتی کوچکش داشته باشم ولی امان از بی پولی ونداری چکنم خان گردون فلک خواسته که نادارباشیم بهرحال علاقه شدید به این جور کارهای عام المنفعه که نگهداری از محیط زیست را عیان میکند وهرلحظه شاکر ان خالق یکتا میشویم که چه امکاناتی بدون درد سر عطا کرده وحیف وصد حیف که با دست خودمحیط زندگی همه را نابود میکنیم کاش سرمایه ها بجای گاوصندوق بانک هاکه سود تک نفره داره به این صنعت های بی ظرربه سودهای ملی تبدیل میشد از شما کمال تشکر فراوان دارم که توجیه فرموید دعاگوی شماعزیزباشی........... (3431217) (alef-11)
 
mrd
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۷:۳۴:۴۱
با تشکر از مطالب خوبتون.
دوست داشتم اینو مطرح کنم که هیلی وقتم گرفته شد برای خوندن مطالب دوستمون که لجبازانه اعتراض دارند. (اقای منصوری)من از شما خواهش میکنم پنل های خورشیدی رو نخرید.
لازم به ذکر است که این روش تا چند سال اینده سراسر ایران و جهانو میگیره.
بدون رفرنس دوسته عزیز... (3463405) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۰۹:۱۴:۵۵
موفق باشید (3624138) (alef-11)
 
Hamid
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۰ ۰۹:۲۳:۲۰
سلام ببخشید یه سوال داشتم. من یه سلول خورشیدی گرفتم ولی نمیدونم جند واته. روش نوشته 12V و 80mA بنظرتون چند واته؟مرسی (3635239) (alef-11)
 
محمد باقر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۲:۳۱:۰۵
سلام خسته نباشید میخواستم بدونم که ابعاد این پنل ها چقدر هست؟ بعدش هم قیمت هر پنل چقدر است؟ بعد برقی که تولید میشه ب چ وسیله ای باید تبدیل ب acبشه قیمت اون دستگاه چنده؟ (3657420) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۱۴:۵۵:۰۹
توسط اینورتر برق dc به ac تبدیل میشه
که اینورتر ها هم نوع عای مختلفی دارند
off grid و on grid
برای فروختن برق به شبکه های برق on grid و برای داخل خانه و مصرف شخصی off grid
سینوسی و شبه سینوسی و.... که بحث تخصصی میشه
حدئدا از 250 تا 600 هزار تومن موجود هست (3806119) (alef-13)
 
سعید وثوق زاده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۰۹:۰۳:۳۴
یا عرض سلام خسته نباشید
نیروگاه خورشیدی حداقل متراژ جهت تاسیس چقدر است و چقدر هزینه دارد؟ (3683957) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۰۹:۱۷:۳۳
عرض سلام
حضرتعالی بعنوان مثال میزان مصرفی یک ماهه رو 360 کیلووات محاسبه گرده بودید
در استان ما قسمت بلوچستان که نیاز به استفاده از کولر گازی در طول سال 6 ماه بدلیل گرمسیری منطقه و دمای ماه سوم بهار و طول تابستان میانگین 50 درجه هست ،
میزان مصرف برق بالا و بطور میانگین ماهانه 1000 کیلووات میباشد
باتوجه به هزینه بالای پنل های خورشیدی که ذکر نموده بودید این کار دارای هزینه بسیار بالایی خواهد بود
مگر اینکه وزارت نیرو بسته حمایتی تعریف کند
که این در کشور ما بنظرم محال میباشد

شسنوا از بلوچستان (3782057) (alef-11)
 
سیما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۷ ۱۶:۴۳:۳۱
سلام میخواستم ببینم عمر یک سلول خورشیدی 9 ولتی چقدر هست؟ واینکه انسان روزانه چند کیلو وات انرژی مصرف میکنه؟ مممون (3809272) (alef-11)
 
اسماعیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۰ ۰۶:۴۸:۳۶
با سلام
یک نیروگاه خورشیدی 100 کیلواتی در جنوب غربی استان فارس چند کیلوات واست در روز تولید میکند؟
با تشکر (3814383) (alef-11)
 
iman
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۶ ۱۳:۳۱:۵۵
سلام

از نظر شما احداث نیروگاه خورشیدی مقرون به صرفه می باشد ؟؟
هزینه احداث یک نیروگاه ۱ مگاواتی تقریبا چقدر است ؟؟ (3869757) (alef-11)
 
سمیه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۲ ۰۸:۲۶:۳۸
با سلام مطالب جامع مباشند با تشکر از شما.ببخشید اگر لطف کنید برای نیروگاه برق خورشیدی به عنوان کار آفرین هزینه های لازمبرای زدن نیروگاه با مقیاس کو چک و تعداد افراد مورد نیاز وحقوق ماهانه انهها بنویسی (3997970) (alef-11)
 
محمد رضا اژدردل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۵:۴۰:۲۰
با سلام من فکر میکنم قبل از اینکه دوستان افاضات بفرمایند و همدیگر رو متهم به دروغگویی بکنند که آیا شما درآلمان زندگی میکنید یا خیر یک سری به سایتهای معتبر بزنید و ببینید که چند گیگاوات انرژی خورشیدی نصب شده و ببینید بزرگترین انرژی خورشیدی در جهان در امریکا نصب شده و دومین کشوری که موفق به نصب انرژی فتو وولتاییک شده بر خلاف گفته یکی از دوستان در آلمان نصب شده و واقعا اگر ما نتوانیم به سرعت کشورهای توسعه یافته که در زمینه نصب و راه اندازی انرژی خورشیدی در حال رقابت هستند نرسیم هم از قولی که سرکار خانم دکتر ابتکار به نمایندگی ایران در کنفرانس پاریس دادند عقب میمانیم وهم از انرژی پاک و خدادادی که به ارزانی به کشور عزیز ما ایران داده نمیتوانیم استفاده کنیم و هم اینکه از سوخت فسیلی که هم آلوده کننده است و هم اینکه ما که صادر کننده نفت بودیم به یک وارد کننده بزرگ نفت تبدیل خواهیم شد بر خلاف دوستی که میگفت به غیر از مناطق کویری مثل یزد و ...اتفاقا به قول اکثر کار شناسان بهترین مناطق برای نصب سولار و انرژی خورشیدی مناطقی هست که حدود 1500 متر به بالا از سطح دریا بالاتر است و اختلاف درجه حرارت شب و روز نباید بیشتر از 30 درجه باشد ایران میتواند بزرگترین کشور تولید کننده انرژی خرشیدی در خاور میانه و اگر اغراق نکرده باشم در جهان باشد به امید اون روز و از دوستان عزیز درخواست دارم قبل از اینکه بنده رو محکوم بکنید یک مطالعه جامعی داشته باشند بعد حکم صادر نمایید .متشکرم (4014332) (alef-13)
 
کاوه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۱ ۲۳:۴۷:۲۴
در نظر داریم یک نیروگاه خورشیدی در خوزستان دایر نماییم لطفا ما را هم راهنمایی کنید متشکرم (4026155) (alef-11)
 
میرجلال جوادی
Germany
۱۳۹۵-۰۹-۰۸ ۲۳:۵۵:۴۱
لطفا توضیح دهید برای پمپ شناور چاه عمیق که بابرق3فازکارمیکند پنل چن کیلواتی لازم است تشکر (4038734) (alef-13)
 
دکتر فاطمه باقری فوق تخصص مغز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۷:۴۰:۵۷
ایا میشه قدرت این پنل ها رو تاحدی بالا برد که بتوان چیزی در حدود3000000 وات انر
ژی تولید و به زوددی یا در همون مکانت ازش استفاده کرد؟
من در مساحت و وزن کم در نظر دارم
مساحتی که با سیستم های تعادل یا پرواز در آسمان معلق ماند؟ ممنون میشم اگه هرچه زود تر پاسخ بدید
با تشکر از اطلاعات کامل و مفید تون (4131235) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.