نظر منتشر شده
۹۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 196159
 
نقدی بر عملكرد 16 ماهه شورای عالي فضای مجازی
بخش داخلی الف، 29 مرداد 92
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۳۷
 ایجاد شورای عالی مدیریت فضای مجازی نشان از اهمیت موضوع نزد رهبری می دهد که نهادی را بالاتر از سه قوه و با ترکیبی از مسئولان قوا واشخاص حقیق بدین منظور ایجاد نمودند و شاید ایجاد این شورا به دلیل کم کاری نهاد های مسئول و عدم رضایت ایشان از وضعیت فعلی این فضا باشد. سهم دولت در عدم رضایت رهبری از نقصان های مدیریت فضای مجازی از سایرین کمتر نیست. از جمله عدم تشکیل شوراهای عالی فناوری اطلاعات واطلاع رسانی که بر اساس قانون مجلس باید احیا می شدند.

آیا شورای عالی فضای مجازی مي تواند كل موضوعات مرتبط با ICT را پوشش دهد؟
اول اینکه باید منظور از کل موضوعات روشن شود یعنی اینکه آیا این شورا کل وظائف حاکمیتی،حمایتی و تصدي گری حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را بر عهده دارد،يا خير. به نظر نمی رسد این ساختار و جایگاه آن که شأنی فرا قوه دارد لزوم به ورود در اجرا وتصدی داشته باشد. یعنی شأن سیاست گذاری به واسطه مقام و جایگاه اعضاء بر سایر شئون تفوق دارد. البته در اینجا مرکز ملی فضای مجازی بايد نقش متفاوتی بازی مي کرد. اما در حوزه ICT وظیفه اصلی شورا همچنان که در حکم رهبری بدان اشاره شده است آن است که، شورا نقطه‌ی كانونی متمركزی برای سياستگذاری، تصميم گيری و هماهنگی در فضای مجازی است.

یکی از مهترین نکاتی که باید در سیاستگذاری های حوزه ICT کشور لحاظ شود این است که، ایجاد شورای عالی مدیریت فضای مجازی ناسخ سیاستگذاری های مقام معظم رهبری در اصل 44 قانون اساسی، برنامه پنجم توسعه و افتا نیست.

حتي جالب اينكه مصوبات شورا ناسخ مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيست. البته تدبير هم چنين نبوده كه نهادي جديدي به موازات سايرين ايجاد شود بلكه ماهيت فناوري اطلاعات وفضاي مجازي لزوم هماهنگي را در بر دارد و اين شورا با حضور عاليترين مقام سه قوه بايد بتواند در هماهنگي بين قوا و نيز ساير نهادهاي تأثير گذار براي سياستگذاري و تصميم گيري نقش ايفا كند. بدین منظور باید توجه شود هیچ مصوبه ای نمیتواند سیاست های ابلاغی در جهت خصوصی سازی را معطل کند یا معارض هدف گذاری های ابلاغی در برنامه پنجم توسعه باشد. یعنی حاصل کار این شورا دقیقاً همسو با این سیاست ها و رشد ارتقای جایگاه فناوری اطلاعات به عنوان يك فرصت پيش روي كشور براي توسعه خواهد .همين طور در حوزه دولت الكترونيك كه موضوعي در ارتباط كامل با تكاليف دولت و دستگاه ها براي ارائه خدمات وايجاد بهره وري در حكمراني است.كه با توجه به متن حكم شورا و نيز اعضاء ابن موضوع ارتبط چنداني با تكاليف شورا ندارد.

تجربه شورای عالی انقلاب فرهنگی نشان می دهد برای اینکه اجرای سیاست های تسهیل شود یا تحقق اهداف ترسیم شده و راهبردهای تدوین شده ممکن شود نیازمند حمایت کامل دولت، مجلس و قوه قضاییه ار مصوبات شورا است. اگر چه روسای سه قوه عضو شورا هستند لیکن اهمین موضوع به گونه ای است که باید راه تعامل و تبادل نظریات بین این  قوا، دستگاه ها و شوار هموار شود. از دیگر سو با توجه به اینکه ممکن است برخی مصوبات شورا در جهت مسیر تببین شده قانون اساسی برای برخی موضوعات نظیر، تدوین لایحه بودجه توسط دولت در اصل 54 قانون اساسی، بحث قانونی بودن جرم و مجازات بر اساس اصل 9 قانون اساسی و دیگر تکالیف منبعث از قانون اساسی باشد. لذا اگر شورا بخواهد بدون دیگر قوا مخصوصاً مجلس کار خود را پیش برد احتمال کاهش تحقق سیاست ها و راهبرد ها و در کل اجرای مصوبات وجود خواهد داشت.

آیا با وجود شورا نیازی به  تصویب قوانین مقررات این حوزه در مجلس است؟
در این خصوص دو نگاه وجود دارد. یکی تأکید برعدم لزوم دارد و علت آنرا عبارت ابلاغی مقام معظم رهبری در خاتمه حکم تشکیل مبنی بر «ترتیب آثار قانونی  مصوبات شورا» می دانند.
دیگری نگاه به قانون اساسی و تجربه شورای انقلاب فرهنگی است که حکمی نظیر شورا برای ترتیب آثار قانونی دارد.

نقش مركز ملي فضاي مجازي چيست؟
بنابر حكم مقام معظم رهبري، «اين شورا وظيفه دارد مركزی به نام مركز ملّی فضای مجازی كشور ايجاد نمايد تا اشراف كامل و به روز نسبت به فضای مجازی در سطح داخلی و جهانی و تصميم گيری نسبت به نحوه مواجهه فعال و خردمندانه كشور با اين موضوع از حيث سخت افزاری، نرم افزاری و محتوايی در چارچوب مصوّبات شورای عالی و نظارت بر اجرای دقيق تصميمات در همه سطوح تحقق يابد». حكم به صراحت چند وظيفه مهم در اين خصوص ارائه نموده است:
اول پايش فضاي مجازي براي ايجاد اشراف
دوم تصميم گيري در چارچوب مصوبات شوراي عالي كه قيد در چارچوب  مصوبات شورا بودن اهميت وي‍اي دارد يعني يا مركز بايد تصميم سازي نموده و مواد مورد نياز براي تصميم گيري اعضاء شورا را فراهم نمايد و نيز در صورت تفويض اختيارات شورا طي مصوبات و در همان چارچوب فعاليت نمايد.
اما در انتهای سال 90 ورود شورای عالی فضای مجازی که می توانست منشاء خیر برکت بر اساس تدبیر داهیانه رهبری باشد چالش جدیدی را بر وزارت ارتباطات تحمیل کرد. اختلاف نظر برخي اعضای حقيقي و دبير این شورا با  وزارتخانه شدت یافت و باعث شد که بحث های تداخل وظائف گذشته دوباره طرح و شدت گیرد. 

بنابر این چالش های ساختاری این وزارتخانه که با خصوصی سازی مخابرات شروع و با طرح ادغام وزاتخانه، طرح اساسنامه سازمان صدا سیما، مباحث تداخل وظائف رگولاتوری کمیسیون تنظیم مقررات با شورای رقابت ، ادامه يافت با یکی از تازه ترین رویداد ها یعنی انتزاع مرکز تحقیقات مخابرات از وزارت خانه و تغییر کارکرد به پژوهشگاه فضای مجازی ادامه یافته است.

در ديگر سو، نقش وزارت ارتباطات در كميسیون هاي تشكيل شده و شوراي معين تقليل پيدا كرد و نتيجه آن طرح هاي ادغام وزارت خانه، پرو‍‍‍ژه هاي موازي وفعاليت هاي كه نهاد هاي ديگري با الزامات قانوني مشغول آنها هستند پيگيري گرديد.

نكته كليدي تخلف كاملاً شفاف رئيس مركز ملي در ابلاغ مصوبات كميسيون هايي كه بنابر حكم در نقش تصميم ساز هستند بدون نظر شورا ورئيس شورا بود كه تاكنون چندين مورد توسط رئيس شورا به ايشان تذكر داده شده است. لازم به ذكر ايجاد اين كميسيون ها در نهايت مسامحه در نقش كميسیون هاي مجلس است كه بدون نظر مجلس هيچ كاري را نميتواند شروع كرده و يا حتي ابلاغ نمايد. چرا كه هدف ايجاد هماهنگي در تصميم گيري و مديريت فضاي مجازي بود و نه ايجاد يك ساختار جداگانه اما در عمل ميبينيم كه مصوبات اين كميسيون ها بدون رعايت ترتيبات حقوقي ابلاغ ميشود. 

 اما در خصوص یکی از این کمیسیون ها به نام کمیسیون عالی تنظیم مقررات باید به این نکته اشاره داشت ار لحاظ ساختاری وجود این کمیسیون در تعارض اشکار با کمیسیون تنظیم مقررات موضوع ماده 5 قانون وظائف واختیارات وزارت خانه است.این درحالی است که به لحاظ  قانون رئیس کمیسیون تنظیم مقررات وزیر ارتباطات است و همچنین براساس حکم ایجاد شورای عالی وزیر عضو شورای نیز میباشد ولی میبینیم که رئیس کمیسیون  عاملی تنظیم مقررات دبیر شورا است.حال سوال این است فارغ از نام هر شخص که بر این دو مسند قرار گیرد چگونه یک عضو شورا باید دبیر شورا را  در ساختار های  زیر مجموعه بالاسر خود  ببیند ونیز سایر اعضای هر دوکمیسوین نیز چنین شرایطی دارند. این درحالی است که حکم رهبری بر فعالیت مرکز وهرآنچه ذیل آن است در چاوروب مصوبات شورا عالی است.

 نگاهی به مصوبات شورا
1-    به نظر میرسد دبیر شورا در جهت  حذف کامل مدیران ارشد وزارت خانه ویا حذف وزارت خانه گام بر می دارد. در این مسیر بعضی اعضای شورا هم  همآهنگ با ایشان هستند.دعوت از  افراد تأثير گذار اپراتور ها در تصميم گيري هاي حاكميتي و به نفع اپراتور هاي خاص  ودقيقاً در جهت خصوصي سازي  مشكل ساز مخابرات  نتيجه اين حضور است.

2-    ورود از حوزه سیاستگذاری  واعمال حاکمیت به حوزه اجرا در مسیر مصوبات و اظهار نظر های اعضای شورا ودبیر شورا دیده میشود. برای مثال بحث از پروژه های اپراتوری محتوا یا اپراتور چهارم یا موضوعات مرتبط با شبکه ملی اطلاعات در لایه های پایین اجرا.در حالیکه ابلاغیه مقام معظم رهبری تدارک یک بخش  اجرایی جدید برای حوزه را ندیده است تنها بخش حاکمیتی وسیاست گذار به همراه پایش و نظارت را پیش بینی نموده است.

3-    رویکرد اعضا و دبیر حذف صریح مجلس و قوانین مجلس است به طوریکه به صراحت سخن از تغییر محتوای قوانین وبرنامه نظیر حکم شبکه ملی اطلاعات به میان می اید.این سوال مطرح میشود که ایا شورا موازی مجلس است؟

4-    اظهار نظرهای دبیر شورا در خصوص فیلترینگ و فیسبوک به نظر میرسد  تداعی کننده ورود شورا به بحث فیلترینگ است. معلوم نیست رابطه شورا با کمیته تعیین مصادق که بر اساس قانون تشکیل شده است چگونه تعریف خواهد شد.؟

5-    نحوه نگارش مصوبات به گونه ای است که تداعی کننده تأیید معظم له بر همه مصوبات شورا را دارد در حالیکه رئیس شورا رئیس جمهور است وباید مسئولیت تمامی تصمیمات شورا بر عهده اول ایشان وسپس اعضا باشد نه مقام معظم رهبری اما سخنان دبیر، برخی اعضا و نحوه نگارش تداعی کننده موضوع دیگری  است.این موضوع در صورت تداوم چالش جدی را رقم خواهد زد.

6-     در ماده 8 آیین نامه داخلی شورا آمده است« اوراق و اسناد كتبی، الكترونیكی، صوتی و تصویری ارائه‌ شده در جلسات شورای عالی و نیز مشروح مذاكرات شورا دارای طبقه‌بندی حفاظتی است و مرجع آن، دبیر است.
بهره‌برداری از این اسناد برای اعضای شورا مشروط به حفظ طبقه‌بندی بلامانع است». این نوع طبقه بندی عام در تعارض با جایگاه شورا است. این ماده راه برای آن باز می گذارد که شورا مصوبات محرمانه زیادی داشته باشد ولی بر اساس قانون دسترسی وانتشار آزاد اطلاعات  محرمانه نمودن تصمیمی که متضمن حق عمومی است ممنوع است. در حالیکه بر اساس تبصره  ذیل ماده 11 آیین نامه نیز ذکر شده« آن دسته از مصوبات شورای عالی كه بنابر تشخیص دبیر، انتشار عمومی آن ضرورت دارد به منظور درج و انتشار به روزنامه رسمی كشور ابلاغ می‌شود.» که اینجا نیز تشخیص دبیر ملاک عمل تلقی شده است.

7-    برای مرکز یک آیین نامه مالی ومعاملاتی تدوین شده که با وجود ساخت یافته بودن برخی ابهامات را به همراه دارد نظیر ﻣﺎده9« ﺑﻮﺩﺟﻪ ﺗﻔﺼﻴﻠﻲ ﺑﺮﺍﺳﺎﺱ ﺍﻋﺘﺒﺎﺭﺍﺗﻲ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻣﺤﻞ ﺭﺩﻳﻒﻫﺎﻱ ﺑﻮﺩﺟﻪ ﻛﻞ ﻛﺸﻮﺭ ﺍﻋﻢ ﺍﺯ ﻋﻤﻮﻣﻲ ﻭ ﺍﺧﺘﺼﺎﺻﻲ ﺩﺭ ﺍﺧﺘﻴﺎﺭ ﻣﺮﻛﺰ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻲﮔﻴﺮﺩ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﻭﺟﻮﻩ ﻣﺼﺮﻑ ﻧﺸﺪﻩ ﺳﻨﻮﺍﺕ ﻗﺒﻞ ﻭ ﺳﺎﻳﺮ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺗﺄﻣﻴﻦ ﺍﻋﺘﺒﺎﺭ ﺑﻪ ﺗﻔﻜﻴﻚ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﻫﺎ ﻭ ﻃﺮﺡﻫﺎ ﺑﻪ ﭘﻴﺸﻨﻬﺎﺩ رئیس ﻣﺮﻛﺰ ﻭ ﺣﺪﺍﻛﺜﺮ ﺗﺎ ﭘﺎﻳﺎﻥ ﺧﺮﺩﺍﺩ ﻣﺎﻩ ﻫﻤﺎﻥ ﺳﺎﻝ ﺑﻪ ﺗﺼﻮﻳﺐ ﺷﻮﺭﺍﻱ ﻋﺎﻟﻲ ﻣﻲﺭﺳﺪ» که خود متضمن ورود به قانون بودجه وقانون تنظیم مقررات مالی دولت است.  یا سایر تبصره های ذیل این ماده نظیرﺗﺒﺼﺮه2ـ ﺩﺭ ﻣﻮﺍﻗﻌﻲ ﮐﻪ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺗﺼﻮﻳﺐ ﺑﻮﺩﺟﻪ ﻃﺮﺡﻫﺎﻱ ﺗﻤﻠﮏ ﺩﺍﺭﺍﻳﻲﻫﺎﻱ ﺳﺮﻣﺎﻳﻪﺍﻱ، ﺑﻪ ﻋﻠﻠﻲ ﺭﺳﻴﺪﻥ ﺑﻪ ﺍﻫﺪﺍﻑ ﮐﻠﻴﻪ ﻃﺮﺡﻫﺎ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﭘﻴﺶﺑﻴﻨﻲ ﺷﺪﻩ ﻣﻴﺴﺮ ﻧﺒﺎﺷﺪ، ﻣﺮﻛﺰ ﻣﻲﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﺎ ﺗﺼﻮﻳﺐ ﺷﻮﺭﺍﻱ ﻋﺎﻟﻲ، ﭼﻨﺪ ﻃﺮﺣﻲ ﺭﺍ ﮐﻪ ﺍﻭﻟﻮﻳﺖ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻃﺒﻖ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺗﮑﻤﻴﻞ ﻧﻤﺎﻳﺪ ﻭ ﺍﻋﺘﺒﺎﺭﺍﺕ ﺳﺎﻳﺮ ﻃﺮﺡﻫﺎﻱ ﻫﻤﺎﻥ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﻳﻦ ﻃﺮﺣﻬﺎﻱ ﺍﻭﻟﻮﻳﺖﺩﺍﺭ ﻫﺰﻳﻨﻪ ﻧﻤﺎﻳﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺑﻮﺩﺟﻪ ﺗﻔﺼﻴﻠﻲ ﻃﺮﺡ ﻫﺎﻱ ﺗﻤﻠﮏ ﺩﺍﺭﺍﻳﻲ ﺍﺻﻼﺡ ﻭ ﺑﻪ ﺗﺄﻳﻴﺪ ﺷﻮﺭﺍﻱ ﻋﺎﻟﻲ ﺑﺮﺳﺎﻧﺪ.ﺗﺒﺼﺮه3ـ ﺗﺎ ﺯﻣﺎﻥ ﺗﺼﻮﻳﺐ ﺑﻮﺩﺟﻪ ﺗﻔﺼﻴﻠﻲ ﺗﻮﺳﻂ ﺷﻮﺭﺍﻱ ﻋﺎﻟﻲ، ﺑﻪ ﺗﺸﺨﻴﺺ رئیس ﻣﺮﻛﺰﻫﺰﻳﻨﻪﻫﺎ ﺣﺪﺍﻛﺜﺮﺑﻪ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﻳﻚ ﺩﻭﺍﺯﺩﻫﻢ ﻛﻞ ﺑﻮﺩﺟﻪ، ﺑﺮﺍﻱ ﻫﺮ ﻣﺎﻩ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﻲﭘﺬﻳﺮﺩ.ﺗﺒﺼﺮه4ـ ﺟﺎﺑﺠﺎﻳﻲ ﻛﻞ ﺍﻋﺘﺒﺎﺭﺍﺕ ﻫﺰﻳﻨﻪﺍﻱ ﺩﺭ ﻫﺮ ﻓﺼﻞ ﻭ ﺣﺪﺍﻛﺜﺮ ﭘﻨﺞ ﺩﺭﺻﺪ (٥ ﺩﺭﺻﺪ) ﻛﻞ ﺍﻋﺘﺒﺎﺭﺍﺕ ﻫﺰﻳﻨﻪﺍﻱ ﺑﻴﻦ ﻓﺼﻮﻝ، ﺑﺎ ﺗﺸﺨﻴﺺ رئیس ﻣﺮﻛﺰ ﺑﻼﻣﺎﻧﻊ ﺍﺳﺖ.همه این موارد از جمله اختیارات مجلس است که بر اساس قانون اساسی و در قوانین بودجه دیده میشود. اعطای این اختیارات به  شورا ابهام دارد.

8-    نگاه اقتصادی وکسب درآمد برای  مرکز  با وجودیکه میتواند استقلال مالی برای آن رقم زند  ولی بر خلاف تکالیف حاکمیتی است.اگر مقام معظم رهبری چنین دیدی را داشتندکه مرکز باید استقلال مالی داشته باشد به صراحت آنرا در ابلاغیه منظور مینمودند. بر این اساس ورود  مرکز به بحث صدور پروانه ضمن اینکه در تعارض با قانون مصوب مجلس در وظائف و ختیاران وزارت ارتباطات است  و با کلیه ضوابط حاکم بر ماده 62 قانون برنامه پنجم نیر مغایرت دارد. این یعنی جایی برای دور زدن قانون. 
 
1360
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۰:۴۹:۳۵
سرعت اینترنت در ایران بسیار بسیار پاینه باید طوری بشه که دیگر مردم برای هر کار کوچکی نیاز نداشته باشن برای دریافت خدماتی از خانه خارج بشن هزینه ی که برای فیلتر میشه بهتره برای بهبود سیستم وسرعت بشه
کشور همسایه افغانستان اینترنتش از ایران بسیار سرعتش بالاتره چرا

ضمنا تمالم فیلترها دور زده میشه (1582789) (alef-10)
 
1370
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۲:۲۷:۳۳
جوان هزار و سيصد و شصتي ، كسي با افزايش سرعت اينترنت مخالف نيست . اتفاقا خيلي هم خوب است . ولي اول ما بتونيم سرعت اينترنت داخلي كشورمان را بالا ببريم بعد به فكر گشاد كردن لوله ورود محتوا و ديتاهاي غربي به كشور با سرعت و پهناي باند بالا باشيم.
چطور سر ورود كفش و گوشكوب چيني به كشور همه نگران مي شن و بايد جلوي واردات بي رويه را گرفت اما سر واردات بي رويه محصولات فرهنگي از طريق فضاي مجازي كسي صداش در نمياد.
اگر در حوزه هاي ديگر توليد ملي مهم است اينجا هم مهم است . چرا بايد پهناي باند بين الملل را باز كنيم تا واردات بي رويه ديتا به كشور باعث بشه مخ هاي نرم افزاري ما از كشور فرار كنن . ما چيمون از هند و چين كمتره ؟ (1583004) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۴:۴۹:۵۵
ای کاش می شد به این نظر منفی بدم (1583341) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۵:۰۰:۲۹
جواب فرهنگ رو با بی فرهنگی و تشنه نگاه داشتن نمیشه گرفت

وقتی داخل هیچ چیزی برای عرضه نداریم و تبلیغ ضد فرهنگ میکنیم باید هم منتظر باشیم که دیگران خلا فرهنگی رو برامون پر بکنند
هرچی بیشتر مردم رو تشنه نگاه داریم اونها به فرهنگ مبتذلتری روی میارند
مثال آدم تشنه ای که حاضر هست هر آب کثیفی رو بخوره
وقتی جلوی تولیدکنندگان داخلی رو به بهونه های مختلف میگیریم و دچار جمود فکری و محتوایی شدیم باید هم منتظر بدتر از اینها باشیم
دیگه بدتر از جومونگ میخواد به سر مردم بیاد؟ (1583364) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۵:۱۳:۲۸
واردات بی رویه دیتا ربطی به صنعت نرم ندارد مضاف بر اون به سرعت اینتر نت هم ربطی ندارد اتفاقا یکی از عوامل عقب ماندگی ما ارتباط کم با مجامع اینترنتی خارجی است. (1583395) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۵:۱۶:۰۰
شما واقعاً انگار درکی از اینترنت و کارکردش ندارید. اگر کسی بلد نیست از اینترنت استفاده بکنه مشکل خودشه و نباید جامعه به خاطر عده ای کم فرهنگ و آموزش ندیده ضرر ببینه. مشکلات کمبود سرعت اینترنت در ایران بر کسی پوشیده نیست. (1583404) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۶:۵۴:۲۷
نوجوان هزار و سيصد و هفتادی هیچ جای دنیا جلوی محصولات فرهنگی را نمیگیرن که محصولات خودشون پیشرفت کنه! (1583584) (alef-10)
 
amirian
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۷:۳۰:۴۴
این منفی کجااااست ؟!! (1583642) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۷:۳۴:۳۳
با سلام به دوست عزیز و گرانقدر
در پاسخ به نظر شما باید غرض کنم که منزوی نگه داشتن خود از جامعه بین الملل فقط به خود ما آسیب خواهد زد . من یک دانشجوی رشته شیمی هستم من وقتی میتونم در کارم پیشرفت داشته باشم و برای کشورم افتخار باشم که به موضوعات روز دنیا دسترسی داشته باشم و بتونم اونها رو تحلیل کنم تا زمانی که من مجبور باشم برای دریافت یک مقاله هزار تا صلوات نذر کنم که اینترنت قطع نشه و یا اینکه با پرداخت چند هزار تومان یک فیلترشکن بخرم بعد هی با خودم فکر کنم خدایا فلسفه این فیلترینگ چیه؟؛ یا خودمون نگفته باشیم ما به منابع فلان انتشارات غربی نیاز نداریم که هرکی استفاده کنه حرامه و هزار دلیل بی منطقی که جز به خودمون اسیب نمیزنه .
بله از این نظر با شما موافق هستم که استفاده نادرست از اینترنت تاثیر مخربی بر روی جامعه خواهد داشت اما دوست عزیز این راه حل موضوع نیست چه بسا ضرری که با این روش میکنم بیشتر از حالتی است که فرد به همه جا دسترسی داره راه حلش اینه که ما به افراد در سطوح مختلف برای استفاده از اینترنت وحتی موبایل آموزش بدیم و انها رو با مزایا و معایب این ابزارها آشنا کنیم و اجازه تصمیم گیری رو به خود فرد بدیم . (1583650) (alef-13)
 
دهه شصتی
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۸:۰۰:۱۷
عمو جان احتمالا شما دهه 50 و یا 40 شایدم برای دهه 30 باشید با این طرز فکر تون بعید نیست هم دوره رضا شاه بوده باشید در هر صورت چرا مثال مع الفارق میزنید اصلا ... چه ربطی به شقیقه داره
هان؟ (1583700) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۲۱:۴۶:۰۶
دوست احتمالا جوان دهه شصتی به عنوان یک پیر مرد دهه سی خدمت تان عرض می کنم از اینکه سرعت اینترنت در ایران ما اینقدر کند است نه تنها راضی نیستم بلکه به شدت ناراحت و عصبانی هستم و این را توهینی به خودم و سایر کاربران ایرانی می دانم. اصولا این که یک عده برای من تعیین تکلیف می کنند و بد و خوب تعریف می کنند به قول شما جوانان عزیز در حد لالیگا عصبانی که سهل است منفجر می شوم. خلاصه آن که طرز فکر به سن و سال نیست بلکه بیشتر به محیط پرورش و نوع آن بستگی دارد. (1584043) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۰۰:۱۱:۵۸
شما اصلا مي دوني اينترنت يعني چي؟؟؟!!! واردات ديتا يعني چه؟؟‌مگه ديتا كالاست كه واردش كنن،‌ از كي تا حالا ورود ديتا باعث فرار مخ هاي نرم افزاري شده!! (1584273) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۰۳:۵۶:۳۸
گفتی‌ هند ، من خودم هند دانشجو هستم ، اینجا سرعت اینترنت بسیار بالاست و هیچ سایت نیز فیلتر نیست ، با اون سرعت افتضاح اینترنت ایران باید فاتحه تجارت الکترونیک را خوند (1584415) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۰:۰۳:۴۷
دوست عزیز ، فاصله ی علمی ایران با کشورهای پیشرفته از چه طریق باید طی بشه؟ چه میزان از علم در اختیار ماست؟ چه میزانی در خارج از کشور موجود است؟ شاید بنده موافق ورود کالا به هر شیوه در کشور باشم ، مثل اتفاقی که در دوران احمدی نژآد افتاد و پول دادیم و میوه و ... وارد کردیم. اما به شدت موافق ورود علم و فن آوری به کشورم هستم. چرا تفاوت بین عمل و کفش را متوجه نمی شوید؟ امیدوارم مسئولان چنین طرز تفکری نداشته باشند. فقط می تونم بگم که عده ای جاهل را مسئول این موضوع نموده اند و این محدودیت ها به خاطر ترس جاهل از علم ، این اتفاق در مملکت رخ داده است. (1584691) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۸:۵۷:۳۸
برادر عزیز بر کسی پوشیده نیست که بخش اعظمی از تولید علم و ادبیات و صنعت در ماورای سرزمین ما قرار دارد که با محدود کردن پهنای باند بین المللی از دسترسی به آنها نیز محروم خواهیم شد. مثلا غافلید که در فیس بوک بسیاری از اخبار علمی و فرهنگی و صنعتی وجود دارد که متاسفانه کاربران ایرانی به دلیل افزایش چفت و بست های انقلابی در طول این سال ها به آنها وقعی نمی گذارند و تعداد کثیری از آنها تنها به سراغ شهوات سرکوب شده خود می روند و از اصل ماجرا به دور می افتند. از ماست که بر ماست! (1586633) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۲:۳۱:۲۸
دوست گرامی سرعت اینترنت در ایران پائین نیست بلکه فاجعه است! در واقع پائینترین در دنیاست! (1583012) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۲:۴۴:۲۹
تازه مرگ خوبه برای همسایه .این آقایون خودشون به همه سایتها دسترسی دارن ولی ما حق نداریم !!! (1583045) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۳:۴۲:۳۰
چقدر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دنبال چالش و حاشیه هست. از اون طرف با سازمان فضایی از این طرف با شرکت مخابرات تازگی هم با شورایعالی فضای مجازی. انگار این مشکل در این وزارت خانه ساختاری هست و هر وزیری هم میاد این رویه ادامه داره.
بابا بس کنید و یک مقدار کار کنید.... (1583188) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۰۹:۵۸:۴۸
درسته ولی اگه شما هم 20 تا مرکز بالاسری داشتی وبرای هر کاری باید از 100 نفر مجور میگرفتی ودر نهایت اونا چون همه محرمانه هستن پاسخگوی نبودن وشما باید پاسخ مردم را میدادی میفهمیدی کار کردن تو ایران خیلی سخته (1584687) (alef-13)
 
ايراني
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۴:۰۲:۰۹
وزارت ارتباطات قبل از اين دوره در پي بحث هاي ماورايي وبحث هاي انحرافي بود
در اين دوره هم ظاهرا مي خواد دنبال رو آقاياني بي افتد كه يك باند بزرگ هستند در وزارتخانه و خود را بروكرات مي نامند. (1583226) (alef-13)
 
سهیل
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۵:۰۵:۴۲
سلام

ابن چه جنایتی که رسانه‌های معاند از بی بی سی و وی او ای گرفته تا لیبرال‌ها و منافقین داخلی، شورای عالی فضای مجازی را در ذهن مردم به شورای فیلترینگ تقلیل داده‌اند!

شورای عالی فضای مجازی شأن سیاست‌گذاری کلان این حوزه برای شکوفایی خدمات و محتواهای ایرانی ـ اسلامی را دارد.

کمیته فیلترینگ سالهاست که توسط قانون جرائم راسانه‌ای مجلس تشکیل شده و ضعف‌های فراوانی دارد که در شورای عالی و مرکز ملی و پژوهشگاه فضای مجازی در حال اصلاح است.

یا علی (1583376) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۵:۳۷:۰۹
دقیقا مشکل همین فیلترینگ هست که معضل اصلی شده. فیلتر بی مورد هر سایت سیاسی، خبری و یا فرهنگی باعث استفاده از فیلترشکنهایی شده که اتفاقا سایهای غیراخلاقی رو هم باز می کنن.
فیلتر شکنهایی که روی دستگاهها نصبه و اتفاقا در اختیار کودکان 18 سال هم قرار می گیره و تازه نتیجه عکس از همین جا شروع می شه.
اصلاح فرهنگ با فیلتر کردن به جایی نمی رسه. اصلاح با آموزش ایجاد می شه
مبارزه با تهاجم فرهنگی از کودکستان، مدرسه و دانشگاه شروع می شه نه فیلتر کردن.
ذات انسان دنبال هر چیز ممنوعه هست! ممنوعه کردن یعنی ترغیب و تشویق ذات درونی انسانها! (1583434) (alef-10)
 
فوآد / شیراز
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۱:۳۴:۱۶
این مرکز هرچی باشه "مرکز ملی" نیست!
ملت ایران اینترنت پرسرعت؛ آزاد و ارزان میخواد.
بهتره بهش گفت : " مرکز حکومتی فضای مجازی " (1582875) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۲:۰۵:۲۹
همان طور که باید وزارت بهداشت بر غذا و خوراک مردم نظارت داشته باشد، باید مراکزی هم برای نظارت بر اینترنت و غذای روح مردم وجود داشته باشد. (1582946) (alef-10)
 
فوآد / شیراز
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۲:۲۸:۵۸
غذای روح، دانش؛ آگاهی و اطلاعاتی است که ما از محیط پیرامونمان دریافت میکنیم.
اینطور که از رفتار و عملکرد این دوستان مشخصه؛ اینها با همین "آگاهی مردم" مشکل دارند وگرنه دلیلی برای فیلتر کردن خبرگزاری های خارجی و سایتی همچون یوتیوب و فیسبوک وجود نداره. (1583007) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۵:۱۴:۵۴
شما یا نمیدونی فیسبوک چه یا معنی آگاهی رو نمیدونی...
ضمنا لزومی نداره در هر زمینه و موضوعی نظر بدی... (1583398) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۷:۳۶:۲۵
بله؛ اتفاقا بهتر از شما میدونم...
فیسبوک راهیه تا ما بتونیم با مردم دنیا ارتباط برقرار کنیم و واقعیت های جامعه و کشور اونها رو درک کنیم و بفهمیم.
این رو بهش میگن : "آگاه شدن"
امثال شماها دوست دارید مردم؛ دنیا رو با عینک شما ببینن !
واسه همین با آگاه شدنشون نسبت به واقعیات دنیا مبارزه میکنید. (1585791) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۳ ۱۲:۲۱:۱۳
يعني تنها راه آگاهي از جامعه و كشورهاي ديگه رو فيس بوك ميدوني ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1591811) (alef-1)
 
ن.د
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۳:۱۱:۲۹
نظارت بکنه نه اینکه همه چیز را فیلتر کنه . می خوای یک کتاب دانلود کنی هر سایتی میزنی فیلتره ! به اندازه کافی تحریم هستیم فکر کنم دیگه لازم نباشه مسئولین خودمان دسترسیمان را به کتاب محدود کنند. یادمه ویکی پدیا و حتی فرهنگ دهخدا هم فیلتر شده بود.
آقایان ، خانم ها ، مسئولین و... این راه نجات فرهنگ نیست .بهانه فیلتر کردن اینترنت سایتهای غیراخلاقیه اما صدها سایت دیگه را هم فیلتر میکنند. قشری از جامعه که از اینترنت استفاده میکنه و واقعا دنبال استفاده از این رسانه بسیار مفیده میداند اینها توجیح قضیه هست.
این نوع رفتارها نتیجه مخرب داره. نتیجه این شده که مردم اتوماتیک وار دارند نافرمانی مدنی میکنند .تبلیغ میشه که اینجوری لباس نپوشید مردم میرن دقیقا همنجوری میپوشند.
هر نوآوری در تکنولوزی خواسته بیاد ایران در تمام ادوار به بهانه حرام بودن یا مخرب دین مردم بودن باش مبارزه شده . یه مثالی بزنم که قضیه کاملا روشن بشه .زمانی که برای اولین بار ژنراتور برق آمده ایران باش مخالفت شده! اوایل انقلاب کسی مگر جرات داشت بگوید دستگاه ویدیو داریم !
این راه حفظ فرهنگ برای زمان غارنشینی جواب میداد.والسلام (1583116) (alef-10)
 
قاسم
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۸:۳۱:۱۸
اون فرهنگ دهخدایی که فیلتر شده برای مرکز دهخدای اصلی نیست
غیر قانونیه
تازه خیلی از کلماتش هم اشتباه معنی کرده (1583741) (alef-10)
 
م.
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۰۳:۴۲:۲۷
در مثل مناقشه نیست ! (1584413) (alef-10)
 
فرهاد
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۳:۱۲:۴۱
شما بفرما بر کجا نباید نظارت داشته باشد؟ (1583123) (alef-10)
 
سیدعبدالرزاق
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۶:۵۸:۵۱
انتخاب غذای روح در اختیار مردمه و با خوراک که وظیفه‌ی دولته فرق میکنه دوست عزیز. دولت همه نوع کالا وارد میکنه ولی خودت انتخاب میکنی، فرهنگ هم همینطوره. اگه قراره اینجوری باشه که میگی دیگه آیه فبشر عباد موضوعیت نداره. این آیه درباره پذیرش سخن و اندیشه است نه نظارت بر برنج و گوشت. اگه اون چیزی که شما میگی درست باشه که تا حالا باید جواب میداد. این چیزی که الان هست نظارت نیست اعمال سلیقه است وگرنه ورود به سایتهای مستهجن بسیار آسانتر از ورود به برخی از سایت‌های علمی برای دریافت مقاله و کتابه. این کاری که الان شما پیشنهاد میدهی مثل اینه که برای جلوگیری از جنایت فروش چاقو را ممنوع کنن. شما چاقور را می‌خری و نیت خرید را کسی از شما نمی پرسه. خداوند برای جلوگیری از لغزش کسی فرشته مجازات نازل نکرده، بنابر این بگذار چیزی رو که بین فرد و خدا می‌گذره به روز قیامت واگذار کنیم. (1583590) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۲۲:۵۹:۲۳
این چه حرف بی منطقیه. مردم شعور دارن انتخاب میکنند. بهشت هم زورکی نمیشه. اگه میخواین با دینی مبارزه کنید بهترین راه اینه که ازش بد دفاع کنید. (1584178) (alef-13)
 
هدايت
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۳:۱۰:۴۰
مصوبات شورا وفعاليت هاي مركز اتفاقا در راستاي افزايش سرعت و كاهش قيمت اينترنت بوده لطفا درباره مصوبات شورا كمي سرچ كنيد . مصوبات شورا درباره راه اندازي IXP و حمايت از ميزباني داخلي و ... در همين راستا بوده. (1583112) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۵:۰۰:۰۱
برادر گرامی. مرکز ملی فضای مجازی 1سال است تشکیل شده و در این مدت هم اطلاع دارم که همواره به نفع مردم و شرکت های خصوصی در درگیری با شرکتهای دولتی و دستگاه هایی مانند شرکت زیرساخت و صداوسیما و .. بوده و هست.
اینکه میبینید اینقدر علیه این مرکز تبلیغات زیاد شده است به این دلیل است که وزیر محترم جدید ارتباطات را مخالفان این مرکز دوره کرده اند و در حال جو سازی برای ایشان هستند تا اقدامات نامعقولی انجام دهد.
این بحث هایی که شما در سایتها این هفته میبینید بیشتر سیاسی است و وجه واقعی ندارد.
اگر اینترنت کند است و گران به دلیل این است که انحصار واردات پهنای باند دست یک شرکت دولتی است به نام زیرساخت که پهنای باند 2500دلاری را داخل کشور 37میلیون میفروشد. از این بدتر این است که پهنای باند داخلی را هم به همین قیمت به مردم میفروشد و این است که جگر سوز است.
یاعلی (1583363) (alef-13)
 
سيد
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۱:۵۴:۱۰
دبير اين شورا طوري عمل ميکند انگار بالاتر از رييس جمهور و رييس صدا وسيما عمل ميکند اينکه نشد نظام وقانون (1582920) (alef-10)
 
متقي
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۲:۱۹:۴۶
رئساي سه قوه و همه مسئولان بلند پايه و مرتبط فضاي مجازي عضو شوراي عالي هستند . صداوسيما عضويتي در اين شورا نداره و اگر كاري در مورد فضاي مجازي بخواد انجام بايد با نظر شورا ودبيرش انجام بده .
دبير شورا هم طبق نظر رئيس جمهور و اعضاي شورا انتخاب شده و كاري بيرون از نظر اعضاي شورا نمي تواند انجام دهد.
شما نظام و قانون را بهتر مي شناسي و بالاتر از رهبري نظر مي دهي؟ رهبري در حكمشون نوشتند همه دستگاه ها در حوزه فضاي مجازي بايد طبق نظر مركز عمل كنند .
رئيس مركز هم دبير شوراست . (1582985) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۸:۰۵
دقیقاً
آقای اخوان دبیر این شورا خود را فراتر از قانون میبیند. نمونه آن نیز گرفتن مرکز تحقیقات از مخابرات.
حتماً آقای روحانی اید فکری برای این مرکز و دبیر آن بکند
دوره قانون گریزی و فرا قانونی بودن بسر آمده (1583245) (alef-13)
 
e
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۲:۲۰:۳۷
با سلام صدمات جبران ناپذيري كه با بي تدبيري دبير شوراي عالي فضاي مجازي به نظام ict زده شد بر كسي پوشيده نيست متاسفانه اين قانون گريزي ناشي از حمايت بدون توجيه برخي از دستگاه هاي كشور از ايشان و عملكردشان مي باشد.
اميدوارم هرچه سريعتر اين مشكل با تدبير مسئولين زيربط حل شود (1582987) (alef-10)
 
ايراني
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۲:۲۱:۵۳
دبير شورا در كليه مراحل تحصيل انسان باهوش،درسخوان و با سوادي بوده اند.بايد قدر اين انسانها كه جزو سرمايه هاي ارزشمند مملكتمان هستند را بدانيم و از آنها بهره گيري درست نمائيم.
شما وقتي انسانهاي كوچك را براي كارهاي بزرگ انتخاب مي كنيد نتيجه از قبل مشخص است.از اين منظر با توجه به جايگاه بالاي اين شورا كه نهادي فراقوه اي است مي طلبد مديري پرتوان و داراي سابقه مديريتي قوي بر اين دبيري گمارده شود و از دبير فعلي درجاي خودش استفاده شود تا هم اين سرمايه بدليل قرار نگرفتن در سرجاي خود نسوزد و از بين نرود و شورايي با اين سطح دبير متناسب خود را داشته باشد. (1582989) (alef-10)
 
فراز
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۰۰:۳۹:۲۸
سلام - اصلا نهاد "فراقوه ای" در قانون اساسی تعریف شده که مرکز ملی فضای مجازی خودش را به آن وصل کرده؟؟!! فرا قوه یعنی فرا قانون - چرا فراقانونی را در کشور دارید نهادینه می کنید؟؟ (1584307) (alef-10)
 
مانا
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۲:۲۲:۰۷
كاش يك مطلب هم درباره عملكرد 16 هزار ماهه وزارت ارتباطات مي نوشتيد .
شوراي عالي هرچه مصوبه گذاشت تا به اين وزارتخانه فشل كمك كند ولي وزارت ارتباطات ذره اي عمل نكرد. (1582990) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۶:۱۹:۰۷
کاملاً اشتباه است
شورای مجازی ئ البته دبیر آن ققط فکر دعوت کردن از این و آن و اجرای شو و مصاحبه های غیر کرشناسی دبیر آن است (1583519) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۲۱:۵۴:۴۶
اره رایت میگی ولی کسی نیست بگه اگه انواع شواراها و کمیته ها و ... نبودند همین وزارت فشل شاید سرویس بهتری میداد (1584056) (alef-10)
 
دلسوز
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۲:۲۴:۵۸
يك سوال
آيا جايگاه شوراي عالي فضاي مجازي است يعني همه قوا از جمله دولت و مجلس بايد با سياستها و مصوبات آن هماهنگ باشند؟
يا اينكه قوه جديدي است در كنار قوه مجريه و مقننه و در نتيجه نبايد در تصويب مقررات مغاير با مجلس عمل كند و متقابلاً مجلس نيز مصوباتي مغاير با مصبات اين شورايعالي ندارد؟
يا اينكه سطح پايينتري دارد و بايد تايع قوانين مجلس باشد و به صورت كلي مجلس بر آن حكمفرما است؟

به نظر مي رسد در اين نقد جايگاه شورا نسبت به قوا در بين اين سه حالت شديداً متلون است. (1582995) (alef-10)
 
ايراني
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۲:۲۶:۳۷
متن بالا را چند بار خواندم،
هر چه فكر كردم ديدم بايد خيلي دلخوري بين وزارتخانه با يك شوراي حاكميتي وجود داشته باشه كه سفارش نگارش اينجور مطالب رو براي به حاشيه بردم افكار عمومي مي دهند.
شما تدبير و اميد مردم را با اين نوشته ها ناديده و نا اميد مي كنيد. (1583001) (alef-10)
 
ايراني
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۲:۴۴:۳۳
اين شورا با خرد جمعي اداره مي شود .
كساني كه در وزارت ارتباطات هستند به عنوان يك نماينده كوچك در جمع بزرگ اين شورا ايفا نقش مي كنند. نه به عنوان تصميم گيرنده و عوض كننده مشي شورا. (1583046) (alef-10)
 
توانا
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۲:۵۲:۳۳
شما كه مي فرماييد شوراي عالي نه در بحث اپراتور ها نه در بحث شبكه ملي اطلاعات نه در در هيچ بحث كلان آي تي كشور دخالت نكند پس بفرماييد برود در باره دانلود فايل هاي فلش قانونگذاري و سياست گذاري كند !!! (1583065) (alef-10)
 
مرتضي
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۳:۰۴:۳۷
شورايعالي فضاي مجازي مصوب كرده كه سه كميسيوني كه تشكيل داده، مقررات و آيين نامه هاي كلان را در همه ابعاد فضاي مجازي تصويب كند .
http://www.rooznamehrasmi.ir/Laws/ShowLaw.aspx?Code=497
هيچ كدام از مصوبات كميسيون ها بدون نظر شورايعالي ابلاغ نمي شود . لطفا برويد اطلاعات كسب كنيد بعد اظهار نظر بفرماييد . (1583096) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۳:۱۲:۱۵
وزارت ارتباطات تا زمانی که بخواهد به نگاه بخشی خود ادامه دهد وضع همین است. در این مطلب در قسمت پایانی مطالبی آمده که انگار نویسنده یک بار مصوبات شورا را نخوانده است. من به عنوان یک فعال فضای مجازی مصوبات را خوانده ام و نویسنده را به مرور مصوبات دعوت می کنم. وزارت ارتباطات تنها یک بخش کوچک و زیرساختی فضای مجازی است. (1583119) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۳:۱۶:۲۴
مگر وزارت ارتباطات همه فضای مجازی هست؟؟
وزارت ارتباطات فقط مسئول اینترنت و سخت افزار و زیر ساخت هست. ما وزارت ارشاد داریم ، صدا و سیما و سازمان تبلیغات و پلیس فتا و... داریم.
همه اینها را باید یک نهاد بالادستی تر از وزارت ارتباطات مدیریت کند.
مثلا در زمینه صدور پیام انقلاب مگر وزارت ارتباطات می تواند تنهایی کاری بکند.
من یک فعال در فضای مجازی هستم و فکر می کنم وزارت ارتباطات باید در خدمت محتوا باشد (1583133) (alef-10)
 
دکترحاتمی
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۳:۲۲:۳۰
این مرکزعملکردمثبتی نداشته وانترنت رامحدودکرده است. (1583143) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۵:۱۷:۵۸
دکترای چی دای شما؟؟ (1583406) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۲۱:۴۱:۳۱
ای کاش عملکرد این شورا به شکلی بود که ما فعالین حوزه ICT نکته مثبتی در زمینه بهبود کیفیت خدمت رسانی احساس می کردیم... اما ...

هیچکس از دریافت خدمات خوب بدش نمی آید. ما هم انتقال دهنده خدمات به مردم هستیم اما اکثر مصوبات به جای کمک به ما به نفع افرادی خاص بوده و دست و پای ما کوچک ها رو بیشتر بسته تا ...

ما هم انتقال دهنده هستیم. خدمت خوب دریافت کنیم، خدمات بهتری به جامعه می دهیم و نتیجه اش رضایت عمومی است. آیا این همان هدف حاکمیت نیست؟ (1584037) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۳:۳۹:۲۸
احتمالا این مطلب را وزارت ارتباطات نوشته . از نتیجه گیریش معلومه (1583181) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۲:۲۷
بهتره تعطیل شه (1583233) (alef-10)
 
سجی
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۸:۱۶
تاسیس این شورا کار خوبی است

اما فعالیت های بهتری باید انجام بدهد

مثلا سایت هایی مثل سایت مجمع متخصصین ایرانی ... جامعه مجازی ایرانیان .....

سایت های همسریابی ........... و ... را باید ملزم کند که عضویت اعضا در این سایت ها مشروط به اخذ شناسنامه اینترنتی (شما ) شود .

یعنی هیچکسی نتواند با هویت جعلی در اینگونه سایت ها عضو شود

از این طریق می شود فرصت های بزرگی برای تسهیل زندگی ایرانیان ایجاد کرد و مشکلات احتمالی فضای مجازی را برای ایرانیان کاهش داد

این شورا باید دست به ارایه یک طرح بزند یک ابتکار عمل بزرگ و یک سایت اجتماعی طراحی نماید که همه ایرانیان در آن عضو شوند

و عضویت و فضای سایت تحت کنترل مراکز امنیتی باشد تا ارتباط ایرانیان در زمینه های مختلف با یکدیگر بیشتر شود مثلا در زمینه کسب و کار ... بازرگانی .. علم ...

صنعت ...........................امور مذهبی ......... (1583246) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۴:۲۲:۲۲
البته از تناقضات دبیر شورا که یک روز میخواست فیلتر فیس بوک را برداره ولی حالا وی پی ان و هم میخواهد ببنده معلومه نتیجه چی میشه
در ضمن چرا دبیر خانه و مرکز جای شورا نشستن
چرا رئیس جمهور قبلی تند تند بر مصوبات نامه تذکر میگذاشت که غیر قانونی است (1583254) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۴:۵۵:۱۴
ما که نه خیری از شورا دیدیم و نه خیری از وزارت ارتباطات .. اینترنت ایران همچنان کند و بدرد نخوره (1583352) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۴:۵۷:۱۰
آقای احمدی نژاد دستور میتقیم بر خلاف بودن ابلاغ مصوبات توسط آقای اخوان دادند. ولی در روزنامه رسمی چرا منتشر میشود. (1583356) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۵:۰۵:۴۶
مرکز ملی شده جایی برای دور زدن قانون. نمایندگان مجلسی کافی است به پروژه های واگذار شده مرکز نظارت کنند.بدئون ترتیبات قانون ومزایده و مناقصه امتیازات اقصادی توزیع شده است. یعنی از وزارت ارتباطات هم بد تر است. (1583377) (alef-13)
 
جوان
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۵:۲۳:۱۵
تو رو به خدا این حرف منو به گوش مسئولین برسونین ... فیلتر کردن نه تنها خوب نیست بلکه مخربه ... برای رفتن به سایت های موسیقی و شبکه های اجتماعی باید از فیلترشکن استفاده کرد ، ضرر داشتن (به قول شما ) سایت های موسیقی و شبکه های اجتماعی کجا و ضرر داشتن سایت های ...... کجا ! (1583415) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۶:۰۹:۰۰
سامان دهی بین بازیگران مختلف در فضای مجازی و فراهم آوری زمینه های مناسب برای کسب و کار، از عهده نهادهای دولتی به خصوص وزارتخانه خارج است چطور وزارتخانه ای که نمی تواند دستورات و آیین نامه های ابلاغی توسط نهادهای زیر مجموعه خود (سازمان تنظیم مقررات) در خصوص اپراتورها و زیرساخت را اجرا کند، ادعای متولی بودن در بحث هاب فضای مجازی را دارد؟ چطور چنین وزارتخانه ای میخواهد منافع ملی را بر منافع سازمانی، فردی و رابطه ای خود ارجحیت بخشد؟ (1583499) (alef-13)
 
خيرخواه
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۷:۴۵:۲۳
تشكيل شوراي عالي فضاي مجازي و ذيل آن مركز ملي فضاي مجازي تدبير خردمندانه بوده و مطابق دستور و حكم مقام معظم رهبري بايد تمام دستگاهها با آن همكاري داشته باشند. براي شروع كار رئيس جمهور محترو وقت با مصوبه شوراي عالي اداري مركز تحقيقات مخابرات (موسسه تحقيقات ارتباطات و فناوري اطلاعات) را جهت تشكيل شوراي عالي و مركز ملي و پژوهشگاه مورد نياز اين شورا كه در اساسنامه مركز ملي آمده واگذار نمود .
در صورت تحقيق مي توان ديد كه تمام كشور ها براي فضاي مجازي مراكز بزرگ و با قابليت هاي بالا اختصاص داده اند كه به نظر ميرسد پشنهاد دهندگان اين شورا و مركز ملي تحقيق جامعي در اين خصوص انجام داده اند.
متاسفانه افراد مغرض با توجه به اينكه منافع خود را در خطر مي ديدند و مركز تحقيقات را قبل از آن به عنوان مركز تفريحات نام مي بردند به دنبال برگرداندن آن شدند همان مركزي كه قبل از آتن وزارت خانه مطبوح حتي پروژه هاي خود را نيز حاضر نبود به آن واگذار كند كه اين هم البته از دانش كم مديران وزارت خانه نبود و مي توان اذعان نمود كه نخبه ترين افراد در حوزه فناوري اطلاعات در اين مركز در حال تحقيق بودند ولي از تحقيقات اين عزيزان در وزارت ارتباطات استفاده اي نمي شد.
البته جاي بسي خرسندي است كه وزارت ارتباطات به اشتباه خود در خصوص مركز تحقيقات پي برده است.
اميد است با كليد تدبير آقاي رئيس جمهور عزيز ،شورا و مركز ملي به فعاليت هاي بالنده خود ادامه دهد . (1583673) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۷:۵۳:۰۷
در تمام دنیا سرعت اینترنت یکی از شاخص های توسعه است متاسفانه در ایران به جایی افزایش سرعت ،سرعت را برای کاربران خانگی کاهش دادن ! همچنین خیلی از روش های کسب و کار اینترنتی بخاطر عدم آگهی مسئولین محدود شده و این یعنی ضرر مادی و معنوی ... (1583687) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۱۹:۱۳:۳۱
بهترین مدل آن است که چنین شورایی باشد ولی دبیر آن وزیر ارتباطات باشد و مرکز مربوط نیز به عنوان دبیرخانه زیر نظر مستقیم وزیر اداره شود. مدلی مشابه شورای اقتصاد که دبیر آن رئیس سازمان مدیریت و و دبیرخانه مربوط نیز در این معاونت قرار دارد. در غیر این صورت امکان هماهنگ کردن این شورای بسیار مهم با وزارتخانه ای که متولی اصلی این امور است وجود نخواهد داشت. از تجربه هشت سال گذشته عبرت بگیرید و فکر نکنید با عوض کردن آدمها مسئله حل می شود. قطعا تا ساختار اصلاح نشود حتی بهترین انسانها نیز ممکن است دچار مشکل شوند (1583814) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۲۰:۱۶:۴۷
از وقتی شورا اومده وضع فیلترینگ بد تر .وسرعت هم کمتر شده فقط هی حرفهای کلی در مورد افزایش سرعت زده میشه.در نهایت آنچه حاصل دعواهای مرکز ملی مجازی با وزارت ارتباطات است عدم دسترسی به اطلاعات بوده (1583905) (alef-10)
 
اردشیر
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۲۰:۵۱:۴۱
تو رو خدا این دعواها رو ول کنید، کار کنید برای این کشور، چرا وزارت ارتباطات این اندازه به دنبال حاشیه است ؟ (1583955) (alef-10)
 
یه کاربر
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۲۱:۱۸:۰۷
مطلب و نظرات همه رو خوندم و فکر میکنم اینجا اگر نظر مخالف شورا بنویسی محکومت می کنند، اما به خدا من یه کاربر اینترنت هستم که زبونم لال دانشجو هم هستم و این سرعت و فیلترینگ تمام وقت من رو تلف می کنه برا همین از کارمندان محترم شورا خواهش میکنم من رو از ... معاف کنند
اما، این شورا، ماه پایانی سال قبل به شرکت زیرساخت گفت که وی.پی.ان باید بسته شود و این شرکت نیز ظرف ۱ ماه این کار را انجام داد.
همچنین خواسته شد تا زیرساخت وی پی ان را به صورت قانونی در اختیار شرکت‌ها و مردم قرار دهد اما علیرغم تمام تبلیغاتی که صورت گرفت و میلیادرها تومان برای این پروژه هزینه شد، استقبالی از این طرح نشد و فقط ۲۶ شرکت برای وی پی ان قانونی ثبت نام کردند.
خوب این یعنی چی؟ تلف کردن پول من کاربر نیست؟ همین، کار رو برای ما برای رسیدن به مطالب علمی فیلتر شده ای که مورد انتقاد دوستانه سخت تر کرد و هزینه ما برای دریافت آن ها رو بالا برد
از طرف دیگه تو این متن حرفی از اینترنت و سرعتش نشده و اینطور برداشت میشه که چون جوابی برای حرف های منطقی در خصوص تصمیمات و بودجه ندارن رفتن سراغ موضوع انحرافی، دوستان منتطقی نگاه کنید، این شورا هم جز شعار و سخت تر کردن کار برای کاربران ضعیف، کاری نکرده. (1583999) (alef-13)
 
ر.ا
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۲۱:۳۱:۲۸
چند مورد وجود داره اینجا که برام جالب بود!


قصد دفاع از نویسنده این متن نیست ، اما به نظر شخص بنده اگر نام ملی بر این شورا است چرا مصوبه محرمانه؟؟!!! یا ما جزیی از ملت نیستیم یا شورا با ملت یکی نیست. اگر باشد محرمانه بودنش چیست؟ مگر کلمه ملی به معنای دفاع از منافع ملت نیست؟ پس چرا نباید حد اقل در مورد تصمیماتی گه برای ما گرفته می شود مطلع باشیم؟

در مورد فیلترینگ و سرعت پایین اینترنت به نظر بنده بجای پایین آوردن سرعت میشه با ایجاد زیر ساخت و امکانات داخلی کمک به ساختن علم و فناوری کنیم. در بعضی از موارد با فیلترینگ موافقم ، به عنوان مثال سایت های پخش کننده Malware ، اشائه دهنده های فسق و فجور و فحشا ، محتوای خشن و بر اگیزنده جنایت ، اما نه هر سایت مقاله و کتاب و .... خواه نا خواه جوینده یابنده است. اما لا اقل نباید برای دسترسی به نیاز های اولیه دست به خلاف عرف زد.

اینترنت یک شکلی از زندگی عادیست. نمیشود نفس نکشیم تا اینکه به ویروس یا میکروبی آلوده و مبتلا شویم. آیا بهتر نیست این پیکر تقویت شده و با قدرت بیشتر به فعالیت ادامه دهد؟ چرا نباید غربی ها از ما بترسند؟ ایمان دارم که ملت ما با توکل به خـــــــــــــدا و اهـــــــل بیت و تلــــــــــاش و پشتکــــــــــــــــــــــار میتوانند از قوی ترین ها باشند.

باز هم به سایت الف که لااقل هر از گاهی ما ملت رو از بعضی از این موارد مطلع می کنند.

پایدار باشید. (1584024) (alef-13)
 
کشاورز
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۲۱:۳۷:۳۳
سلام خدمت دکتر توکلی
یه پژوهشگر کشاورزی هستم باکلی درد سر برای دسترسی به سایتهای علمی که همه به پیوندها ختم میشود
تقاضای vpn هم به شورای مجازی دادم خبری نشد. اما به راحتی مشکل با خرید یه اکانت 3000 تومانی حل شد.آخه این چه سیاستیه که با 3000 تومان دور زده میشه ابن پولا به کی میرسه.جالبه که به راحتی میشه گیرنده را هم پیدا کرد. (1584035) (alef-13)
 
صادقی
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۲۲:۱۱:۳۱
شما از کدام فضای مجازی صحبت می کنید؟
من در فضای فیلترینگ و بدبختی به سر می برم (1584094) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۲۲:۱۷:۲۳
سلام و احترام
اول اینکه عملکرد وزارت قابل دفاع در این 8 سال نیست..
دوم تقصیر دو وزیر قبلی که با عملکرد خودباعث به وجود آمدن شورا شدند بر کسب پوشیده نیست.
سوم مخالفین آزادی در حدود شرعی اینترنت هم کم نگذاشتند برای زیر کشیدن از وزارت واینترنت.
چهارم دبیر جوان و قدرت طلب و ریس مرکز مجازی که انبوهی طالبین در آن حضور دارند هم در زیر اب زنی کم نگذاشتند.در آخر نفهمیدیم چگونه میشود این دوستان با این مصوبات دایم در تلاش برای انحصار در همه چیز مجازی تند (1584103) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۲۲:۴۲:۴۷
اصل وجود شورا خوب است ولی این شورا بجای سیاستگزاری و راهبری وارد اجرا شذه که باعث اینهمه اختلاق بین وزارتخانه ها شده است (1584154) (alef-10)
 
دانشجوی سابق دانشگاه تهران
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۲۳:۰۲:۲۲
دبیر شورا یکی از صدها جوان درسخوان و باهوش ورودی دهه هفتاد دانشکده فنی دانشگاه تهران است. بالای هشتاد درصد از این جوانان باهوش و نخبه، سال ها است که مهاجرت کرده اند و مسببان این مهاجرت های بی بازگشت هم نیاز به معرفی ندارند. جناب آقای دکتر اخوان به مدد عضویت و رهبری بسیج دانشکده فنی مدارج ترقی را به صورت تصاعدی طی کرده و پس از تأسیس یک شرکت، به معاونت وزیر ارتباطات رسیدند و حالا هم دبیر شورایی شده اند که روسای قوا عضو آن هستند. دهها همکلاسی ایشان در دانشکده برق و کامپیوتر از این کشور مهاجرت کرده اند. آیا اگر سابقه بسیج و نسبت فامیلی (داماد) با جناب دکتر غفوری فرد نبود، ایشان الان در این مقام قرار داشتند؟ (1584181) (alef-13)
 
رها
۱۳۹۲-۰۵-۲۹ ۲۳:۵۹:۰۴
تا به حال نشده بخوام از اینترنت استفاده کنم و به خاطر سرعت پایین از کاری که می خوام بکنم پشیمون بشم چیزی که زیاده وقت و فیلتر شکن ففط ،این کارها برای اونهایی که هدفشون عدم. دسترسی جامعه به اطلاعات روزه اب در هاون کوبیدن و صرف هزینه از بیت الماله حتی اقای هاشمی هم در دیدار با خبر نگارها گفتن که این کارها بی فایدست. و مردم رو توی عصر ارتباطات نمیشه از اطلاعات محروم کرد. (1584257) (alef-10)
 
جمال
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۰۰:۲۲:۱۰
این شورا دو مضوع مهم در دستور کار داره .

1- آسیب شناسی در فضای مجازی و ارائه راهکار مناسب .که الان بایددر حوزهای مشخص سیاسی و اقتصادی و اجتماعی مورد نقد قرار بگیره. معمولا به سادگی نمیشه نقدی بر عملکرد شوراها نه در ایران بلکه در هیچ کشوری بر مصوبات و تدابیری که در مورد جلوگیری از آسیبهای سیاسی یا همان تهدید ها گرفته میشه وارد کرد .(از قبیل فیلترینگ یا رعایت تمام کمال حریم خصوصی )چرا که به حقیقت صلاح مملکت خویش خسروان دانند...به ندرت نقدی در این مورد توجه و حتی پسند صاحبنظران قراد میگیره پس بگذریم ...
اما در مورد عملکرد این شورا در مورد جلوگیری از آسیبهای اجتماعی و اقتصادی در راستای امن کردن فضای اینترنتی واطلاع رسانی کارهایی صورت گرفت نسبتن خوب و باید با توجه به موانع و شرایط این موضوع مورد نقد قرار بگیره.

2-بالا بردن سطح کیفی و فیزیکی فضای مجازی ... هرچند از نظر قیمت تمام شده هنوز نتیجه ی مطلوب حاصل نشده اما نسبت به گذشته سرعت و پهنای باند افزایش پیدا کرده.

آرزو دارم هرکی هرکجای عالم اختیار امور جمع کثیری به دستش افتاد، امور اونها رو مثل امور خونواده خودش اداره کنه . (1584287) (alef-10)
 
user
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۲۵:۱۶
درست است...نقد باید منصفانه و بی طرفانه باشد و در کنار هر انتقاد به عملکرد راه حل اجرایی پیشنهاد شود. (1585323) (alef-13)
 
فراز
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۰۱:۱۸:۰۲
سلام - گزارش تحلیلی خوبی بود. از سایت الف می خواهیم که در باره برچیده شدن مرکز تحقیقات مخابرات ایران (زیر مجموعه وزارت ICT) که در سال گذشته به پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ارتقا یافته بود، نیز گزارش تهیه فرمایید. با تشکر فراوان. این مرکز با قدمت 50 ساله مورد بی مهری مرکز فضای مجازی (رییس مرکز) قرار گرفته و از ریشه خشکانده شده و در نتیجه در حدود 500 نفر از محققان و متخصصان در امر مخابرات و فناوری اطلاعات را بلاتکلیف کرده است. از رییس جمهور محترم جناب آقای دکتر روحانی تقاضا می شود که به این مشکل عنایت خاص داشته و دستور فرمایند تا بی تدبیری در مدیریت مرکز تحقیقات مخابرات را در اسرع وقت جبران نمایند تا این مرکز دوباره احیا شود. (1584342) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۰۸:۴۹:۳۱
به نظرم سؤال اصلی این است که آیا تشکیل این شورا و تشکیل مرکز ملی فضای مجازی ذیل آن، ورود به عرصه اجرایی کشور نیست؟
خلاصه اینکه هماهنگی بین قوا برای توسعه فاوا باید از مسیر دیگری صورت گیرد.
در تشکیل شورای عالی فضای مجازی، دو خطا صورت گرفته است:

1- ورود به عرصه اجرایی کشور: زیرا سیاستگذاری و مدیریت بخش فناوری اطلاعات برعهده قوه مجریه است و مسؤولیت هماهنگی بین قوا نیز برعهده این دو دستگاه است. تشکیل مرکز ملی فضای مجازی که لاجرم ورود بیشتری به عرصه اجرا خواهد نمود، این موضوع را تشدید می نماید.

2- ایجاد مشکلی جدید روی مشکلات قبلی: فناوری اطلاعات در ایران تاکنون به قدر فراوان از تعدد متولیان و همپوشانی بین وظایف آنها رنج برده است. تشکیل شورای عالی فضای مجازی، این مشکل را حادتر نموده است. مصوبات ارایه شده توسط این شورا، نشانه های حادتر شدن موضوع را بروز داده اند. (1584565) (alef-13)
 
حاجی
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۰۸:۵۷:۴۲
اگرمتولیان مربوطه ،وظایف خودرابه نحواحسن انجام می دادند که رهبرمعظم انقلاب دستورایجاد شورای مجازی راصادر نمی فرمودند.متاسفانه بابکارگیری افراد غیرمتخصص دروزارت ارتباطات وسازمانهای وابسته ،وضعیت ITکشور به قهقرا رفته است
متاسفانه مدیران محترم به جای تدبیردرخصوص پیشرفت کشورازجهت IT tفقط به فکر پرکردن جیب مبارک هستند. (1584574) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۰۹:۱۲:۲۷
اگر بخواهیم درباره شورا اظهارنظر کنیم، اول از همه ترکیب اعضای آن است. اعضای حقوقی به خاطر جایگاه خود عضو هستند و قطعا انتظار نمی رود درک صحیحی نسبت به مباحث سیاستگذاری فناوری اطلاعات در کشور داشته باشند.

این نقش اعضای حقیقی است که مکمل اعضای حقوقی در این خصوص باشند. اما نگاهی به اعضای حقیقی عضو شورا ناامید کننده است. علی رغم اینکه معدودی از ایشان از سوابق تخصصی برجسته ای برخودار هستند، اما در زمینه سیاستگذاری، فاصله زیادی تا حداقلهای قابل قبول دارند. (1584594) (alef-13)
 
1001
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۰۹:۱۳:۱۴
با سلام تحلیل منصفانه ای است هر چند شاید اقدامات رییس مرکز خیلی ناشی از درخواست وتمایل خودش نباشد
بلکه ناشی از جوانی ایشان فشار های بیرونی باشد.البته فکر میکنم تحلیل راهکاری ارایه نداده (1584597) (alef-10)
 
مالکی
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۰۹:۱۹:۴۱
بابا این مراکز تعددتصمیم گیری جز ایجاد رانت برای اونایی است که به نوعی با ایشان رابطه دارند (1584609) (alef-13)
 
بی تا
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۰۹:۲۰:۴۱
گذشته ها گذشته
امیدواریم از این به بعد این شکل نباشد (1584617) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۰۹:۵۳:۵۸
رییس جمهور عزیز نترس اینترنت خطرناک نیست.عدم شفافیت و محرمانه کردن و تصمیم گیری در اتاق های در بسته برای منافع عمومی خطر ناکه.هرکی تو این راه گام برداره مدافع فساده.وگر نه الودگی های اینترنت به میزانی نیست که این همه دنبالسن (1584676) (alef-13)
 
مهران
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۰:۲۲:۵۷
با سلام
هر چند اين شورا عمر زيادي نداشته و زمان براي بررسي عملكرد آن كافي نيست اما آنچه كه به عنوان گام هاي برداشته شده توسط اين شورا در اين گزارش ذكر شده نشاندهنده اين است كه بخشي از رويكردهاي آن در راستاي اهداف و وظايفي كه براي اين شورا تعريف شده است نبوده و نياز به بازنگري و تغيير جهت دارد. (1584729) (alef-10)
 
منیره رادبه
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۲:۵۹:۱۰
من با اظهار نظر ایشان کاملاً موافقم ؛ ولی نه تنها عملکرد تا کنونی شورای عالی فضای مجازی نیاز به باز نگری دارد، نام این شورا هم غلط است و باید از نو تعیین شود. آنهم به سه دلیل: اولاً، فضای مجازی اصطلاحی است مربوط به هنر نقاشی. از رنسانس تا کنون به هنر نشان دادن بعد سوم روی دیوار و نقاشی های سه بعدی با استفاده از پرسپکتیو، شگرد فضای مجازی یا virtual space می گویند. اطلاق اصطلاح «فضای مجازی» به حوزه ای غیر از نقاشی، مصداق نوعی «غلط اندازی» است و حاکی از کم سوادی کارشناسانی است که مفتون "افسون ترجمه اول" مترجمی کم سوادتر از خود می شوند. ثانیاً، آنچه به عنوان غلطی مصطلح در ایران «فضای مجازی» خوانده می شود ، رسانه ای واقعی است؛ اگر این رسانه، مجازی می بود، این قدر دنگ و فنگ و بگیرو ببند نمی داشت. ثالثاً، اگر بیایند بجای «فضای مجازی» ترجمه درست اش: «فضای سایبری» را بگذارند و به "شورای عالی فضای مجازی" بگویند "شورای عالی فضای سایبری" گرچه خطای ناشی از ترجمه غلط مزبور رفع می شود اما دو ابهام موجود در این نامگذاری رفع نمی شود، ابهام اول وقتی رفع می شود که فعالیت شورای عالی که فرضاً «سیاست گذاری» است، پس از نام شورای عالی بیاید؛ ولی ابهام دوم، فقط وقتی رفع می شود که موضوع فعالیت به روشنی مشخص شود. «فضای سایبری» یک استعاره است و آنهم استعاره ای شاعرانه و ادبی. می خواهم بگویم: نامی با معنا است که پس از شورای عالی، نام فعالیت و پس از نام فعالیت، نام موضوع فعالیت را بدون استعاره بیان کند، مثلاً: "شورای عالی سیاست گذاری جامعه اطلاعات" یا "شورای عالی راهبری فناوری های اطلاعات و ارتباطات" یا "شورای عالی هماهنگسازی دولت الکترونیکی" و از این قبیل نام ها. تازه پس از نام گذاری مناسب می توان اساسنامه، نظام نامه، آئین نامه و از این قبیل اسناد نوشت. اما این ها همه هیچ اند اگر متولیان امور، معتقد به حکمرانی خوب، مشارکت جویی، شفاف سازی و پاسخگویی نباشند. منظورم این است که حتی نام غلط اندر غلط «شورای عالی فضای مجازی» را می توان تحمل کرد اما حکمرانی بد مدیران آن را خیر! (1586967) (alef-13)
 
حمید حمیدی
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۲۱:۴۰
این چه شورایی است که وارد بحث فروش وی پی ان می شود این یعنی سیاستگذاری؟ به نظر می رسد شورای عالی فضای مجازی وارد دعواهای سیاسی و گروهی شده و فلسفه تاسیس خود را از یاد برده است . ضمنا دولت احمدی نژاد اگر اعتقادی به فاوا داشت شورای عالی فناوری اطلاعات را تعطیل نمی کرد. اگر احمدی نژاد وظایف خودش را در حوزه فاوا انجام می داد نیازی به تاسیس شورای عالی فضای مجازی نبود . اشتباه استراتژیک در ماجرای تاسیس این شورا نیز گماشته شدن دکتر اخوان به دبیری این شورا بود. این شورا باید فراجناحی می بود اما با انتصاب ایشان ، شورا وارد مباجث اختلافی با وزارت ارتباطات شد. جایگاه وزارت ارتباطات در دولت روحانی تقویت شده و فاوا جای خود را باز خواهد کرد لذا نیازی به شورای فضای مجازی نخواهد بود و این شورا می تواند به کارهای سیاستگذاری خود بپردازد. (1585107) (alef-13)
 
فرهاد جواهردشتی
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۴۱:۱۴
تلاش گسترده از جانب تمامی کشورهای جهان در زمینه‏‏ی افزایش سرعت اینترنت – در راستای ارتقای میزان آمادگی الکترونیکی – نشان از آن دارد که حرکت در این راستا موجب افزایش راندمان کاری در ابعاد کشوری شده و طیفی از امکانات و به تبع آن، منافع ملی را به هراه خواهد آورد. در غیر اینصورت، باید پرسید که اینهمه تلاش و سرمایه‏گذاری‏های کلان در جهان در این ارتباط به چه دلیل صورت می‏پذیرد؟
شکی نیست که هر حرکتی می‏تواند مخاطرات بلاقوه‏ی خاص را خود را در پی داشته باشد. آیا این صیانت در حد و اندازه‏ای قابل تعریف است که بشود با تکیه بر آن، بخش قابل ملاحظه‏ای از منافع ملی را نادیده گرفت؟ نقطه و معیار توازن این فرایند (Tradeoff) کجاست؟
به عنوان فردی که ساختارهای بالادستی آی. سی. تی را در کشورهای موفق مورد بررسی قرار داده‏ است، مواجه شدن با حالتی که یک شورا بخواهد طیفی از وظایفی را که در زمره‏ی «وظایف بنیادین» یک وزارتخانه محسوب می‏شود، به طور کامل در دست گیرد، تا حد زیاد تازگی دارد؛ چرا که بسیاری از وظایف و اختیارات محوله به آن در این خصوص، جزو لاینفک اختیارات وزارتخانه فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهان به‏حساب می‏آید. به بیانی دیگر، در نبود آن، عملکرد آن وزارتخانه‏ می‏تواند با اشکالات اساسی رویارو شود. در چنین شرایطی، به عقیده‏بنده به سه صورت می‏توان به رفع این مشکل پرداخت:
1. منحل نمودن شورای عالی فضای مجازی
2. اعمال تغییر در آن؛ به گونه‏ای که به صورت یک اطاق فکر و بازوی تخصصی/ مشاوره‏ای – در محدوده‏ی وظایف و اختیارات از پیش تعیین گردیده – ایفای نقش نماید.
3. انتصاب وزیر محترم ارتباطات بر مسند ریاست شورای مزبور. (1585361) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۱۸:۰۱
هر چيزي كه ممنوع بشه مردم را حريص ميكنه
وقتي براي خريد يك كتاب يا دانلودش ميري يه سايت و ميگه فيلتره
ميخواي راجع به ماشين خارجي تحقيق كني
رو عكسش ميزني فيلتره
راجع به بانوان فيلتره
آشپزي عكس خانم داره فيلتره
باعث ميشه فيلتر شكن بيشتر استفاده شه و يه سري سايت ها كه واقعا بايد فيلتر شن هم مردم ببينن

شورا هم كه از كارش معلومه. كو خروجي مثبت؟ كو رضايت؟
اينه نتيجه كار اين شورا ها..... (1585476) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۸:۱۲:۰۰
ای بااب اینترنت ام قطع شدددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددد (1585853) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۱:۴۸:۱۳
من کارمند اونجام
تا توی اونجا کار نکنی متوجه نمیشی چقدر فساد توش هست
واقع برای اخوان متاسفم (1586181) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۶-۰۱ ۱۲:۰۲:۱۵
فناوری اطلاعات ازمهمترین زیرساخت های توسعه و درامدی کشورهاست . ظرفیت بی بدیل نیروی انسانی کشور در این حوزه دستخوش عدم تدبیر و دعواهای شخصی و خصلتی و روحیه منم منم های دبیر شورای مجازی و بی کفا یتی وزرای فناوری اطلاعات و ارتباطات و عدم اعتقاد رییس شورای عالی به این حوزه شد. یک نهاد حاکمیتی خود را در سطح یک مرکز تحقیقاتی تنزل داد و ساختار یک مرکز پیشتاز در حوزه مخابرات ( مرکز تحقیقات مخابرات سابق ) را منفجر نمود . امید است آسیب شناسی در این حوزه انجام شود و به دور از تمایلات سیاسی این مهم بررسی و با تبیین خطوط فاصل اختیارات و وظایف شورا _مرکز ملی _ نهاد پژوهشی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی _ نقش وزارت خانه های مرتبط در سطوح توسعه ای _ رگولاتو ری _ ننظارتی و بخش خصوصی تعیین شود . البته یکی از شروط تحقق این امر تعیین دبیر کارآمد و آشنا به امور حاکمیتی است و فهم این مطلب که کارکر شورا چیست و هدف مقام رهبری از ایجاد این شورا چه بوده لست (1588377) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۶-۰۱ ۱۹:۰۱:۵۰
مركز فضاي مجازي در اين مدت صرفا در راستاي تسخير فضا و نيروي انساني مركز تحقيقات گام برداشته است و براي نمونه به تخريب ساختمان چند صد ميلييارد توماني مركز تحقيقات، اخراج پژوهشگران مركز تحقيقات از ساختمان پژوهشي آنها و امنيتي كردن فضاي پژوهش اشاره داشت. همه اين موارد مستند است و كارشناسان مي توانند با يك بازديد سطحي بر مساله صحه بگذارند. دليل اين امر هم قانون شكني معاونت برنامه ريزي، مديران مربوطه و شوراي عالي اداري و دستور مديران قبلي بر تسخير مركز تحقيقات بوده است كه همگي بر خلاف مصوبات مجلس شوراي اسلامي صورت پذيرفته است (مستندات موجود است) . با پافشاري مجلس شوراي اسلامي و وزارت ارتباطات، هرچند بعدا دولت از اين كار پشيمان شد ولي كار از كار گذشته بود و مركز فضاي مجازي زير بار حرف قانون نرفت كه نرفت و هنوز نيز بر اين كارهاي غير قانوني پافشاري مي كند. نظير مصوبات فراقوه اي و دخالت هاي ناصواب و دستورات اجرايي و .... و عدم بازگرداندن مركز تحقيقات نيز آخرين كار اين مركز است كه متاسفانه بر آن پافشاري نابخردانه مي شود و همه قوا را درگير آن كرده اند!
كارشناس بيست ساله مركز تحقيقات (1588782) (alef-13)
 
ghomi
۱۳۹۲-۰۶-۰۲ ۱۳:۳۳:۵۴
دبير شورا خوب عمل نكرد واز روز اول برعليه وزارت ارتباطات شمشير را از رو بست و به عناوين مختلف كارشكني كرد . به نظر من بهترين گزينه براي دبيري شورا، وزارت ارتباطات و شخص آقاي وزير ميباشد . (1589792) (alef-13)