نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 350058
پیشنهاد کتاب/ «سازمان‌های بین‌المللی»؛ ساموئل جی. بارکین؛ ترجمه مصطفی انتظارالمهدی و عبدالمجید سیفی؛ کویر
جایگاه سازمان‌های بین المللی در جهان امروز
هادی حق پرست*؛ 13 اردیبهشت 1395
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۷
«سازمان های بین‌المللی»
نویسنده: ساموئل جی. بارکین
مترجمین: مصطفی انتظارالمهدی، عبدالمجید سیفی
ناشر: کویر، ۱۳۹۳
۲۵۶ صفحه، ۱۳۰۰۰ تومان

شما می‌توانید کتاب «سازمانهای بین المللی» را تا یک هفته پس از معرفی با ۱۰ درصد تخفیف از فروشگاه اینترنتی شهر کتاب آنلاین خرید کنید.

****

پیدایش سازمان بین‌المللی کار درسال ۱۹۱۹ موجب روابط صلح‌آمیز میان دولت‌ها شد. این سازمان که در پاسخ به انقلاب صنعتی شکل گرفت، موجبات توافق کشورهای عضو، حول مسائل کار و کارگری را فراهم آورد. موفقیت دولت‌ها در برقراری روابط مسالمت‌آمیز در قالب یک سازمان بین‌المللی، آنها را بر‌آن‌داشت تا متاثر از جنگ جهانی اول، اقدام به تاسیس یک سازمان بین‌المللی عام کنند تا صلح را هر چه بیشتر برای دولت‌ها در روابط بین‌المللی به ارمغان آورد. در واقع پیدایش جامعه ملل بر این اساس قابل توضیح است. اولین تجربه ایجاد یک سازمان بین‌المللی عام، ضعف‌های متعددی را به همراه داشت به گونه‌ای که نتوانست مانع از شکل‌گیری جنگ جهانی دوم گردد. بنابراین با شروع جنگ جهانی دوم جامعه ملل از هم پاشید.

علی‌رغم نارسایی‌های جامعه ملل، با توجه به وجود ناامنی، جنگ و کشتار گسترده مردم، ضرورت ایجاد یک سازمان بین‌المللی را در طول جنگ جهانی دوم بیش از پیش آشکار ساخت. دول پیروز در جنگ، سازمانی را بنا نهادند تا با پوشش دادن ضعف‌های جامعه ملل، صلح و امنیت بین‌الملل را در روابط بین‌المللی حاکم کند. نتیجه این تصمیم دولت‌ها تاسیس سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۵ یا به عبارتی پایان جنگ جهانی دوم بود.

از زمان تشکیل سازمان ملل متحد، تحولات قابل ملاحضه‌ای در روابط بین‌الملل، نسبت به اصول طراحی شده در زمان تشکیل دولت-‌ملت‌ها ایجاد شده است. دولت‌ها دیگر واحدهای بسته‌ای نیستند تا صرفا بر اساس قوانین تحت حاکمیت خود رفتار کنند، بلکه همواره در این راستا حرکت می‌کنند تا قوانین خود را با قواعد سازمان ملل متحد هم‌گام و هم‌راستا نمایند.

در جهان امروز هر کشوری بدون توجه و شناخت نسبت به سازمان‌های بین‌المللی و تعامل با آنها توان پیش‌برد سیاست‌های خویش را ندارد و عاجز از تامین منافع کشور خود خواهد بود. کشورهای جهان امروز، سازمان‌های بین‌المللی را بهترین فرصت برای برقراری رابطه و همکاری یکدیگر می‌دانند.

کتاب با این پرسش آغاز می‌شود که سازمان‌های بین‌المللی در سیاست جهانی از چه جایگاهی برخوردارند؟ سازمان‌های بین‌المللی از اساس در راستای آن‌چه که اندیشمندان و فلاسفه تاریخ اندیشه سیاسی آرزو داشتند یعنی جلوگیری از جنگ و تحقق ثبات، تشکیل شده است.

کتاب‌های موجود پیرامون سازمان‌های بین‌المللی غالبا در مورد ساختار یا معرفی حوزه فعالیت و ماموریت این سازمان‌هاست و به مبانی نظری و تئوری این نهادها نپرداخته‌اند. لذا این کتاب می‌تواند منبع تکمیلی خوبی برای دانشجویان و پژوهشگران روابط بین‌الملل باشد. این کتاب تلاش می‌کند تا روابط بین‌الملل با استفاده از نظریه‌های سازمان‌های بین‌المللی بهتر شناخته شود و با بررسی نظریه سازمان‌های بین‌المللی و کاربردی کردن آن در تعدادی از سازمان‌های بین‌المللی، راه‌هایی را پیشنهاد دهد و به ما در فهم عمیق‌تر نقش سازمان‌های بین‌المللی در سیاست بین‌المللی کمک کند.

سازمان ملل متحد نیز همواره از ضعف‌ها و نارسایی‌هایی برخوردار بوده است که شیوه رای‌دهی در شورای امنیت نمونه مشهور این ضعف می‌باشد. دیگر ضعفی که در دوران معاصر سازمان ملل دچار شده است را می‌توان همان شبکه ارتباطی جهانی اینترنت دانست که همه ملت‌های جهان را گردهم آورده و مرتبط کرده است و نظارت دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی را دشوار کرده است.

این کتاب برای درک نقاط ضعف و قوت سازمان‌های بین‌المللی و تحلیل کارایی آنها در روابط بین‌المللی، ضروری می‌باشد. این پژوهش سعی دارد با یک دید متفاوت و کاربردی به تجزیه و تحلیل سازمان‌های بین‌المللی مبادرت ورزیده و افق گسترده‌ای را در این حوزه در اختیار دانشجویان و علاقه‌مندان حوزه سازمان‌های بین‌المللی قرار دهد.

در این کتاب سوالات اساسی نیز مطرح می‌شود:
• آیا افزایش تعداد سازمان‌های بین‌المللی باعث ایجاد تغییرات اساسی و بنیادی در سایت بین‌المللی شده است؟
• آیا گسترش همکاری بین دولت‌ها و به تبع آن سازمان‌های بین‌المللی موجب تضعیف حاکمیت دولت‌ها شده است؟
• چگونه قدرت دولت‌ها با ایجاد و مدیریت سازمان‌های بین‌المللی تجلی پیدا می‌کند؟
• قدرت دولت‌ها به طریق مختلف در ایجاد و مدیریت سازمان‌های بین المللی به‌کار گرفته می‌شود. اما این منابع قدرت چیست؟
• آیا سازمان‌های بین‌المللی به خودی‌خود از قدرت برخوردارند؟
• برای مطالعه سازمان‌های بین‌المللی از چه رهیافت‌هایی می‌توان استفاده کرد؟

* کارشناس علوم سیاسی و روابط بین الملل
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۰۹:۵۵:۵۱
از حسن انتخاب شما برای معرفی این کتاب کاربردی سپاسگزارم (3684052) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
جایگاه سازمان‌های بین المللی در جهان امروز