توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 180651
"ایران در حال بیابان‌زایی است نه بیابان‌زدایی"
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۰۷
رئیس دانشکده منابع طبیعی گفت: با دخالت‌های غیر کارشناسانه در حال بیابان‌زایی هستیم نه بیابان‌زدایی.

به گزارش فارس از ساری، محمدرضا پورمجیدیان بعدازظهر امروز در همایش منابع طبیعی که در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد با بیان اینکه از درختان به عنوان نماد منابع طبیعی می‌توان یاد کرد، اظهار داشت: سیاست‌های تجاری غیر مسئولانه ممکن است خسارت‌های جبران‌ناپذیری را برای منابع طبیعی به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: بی‌مهری ملت و دولت سبب می‌شود تا هویت عرصه‌های منابع طبیعی از بین برود. این مسئول با اشاره به اینکه با بی‌هویت شدن عرصه‌های منابع طبیعی سرمایه‌های خدادادی مورد تعارض قرار می‌گیرند، تصریح کرد: با شکل‌گیری آمایش سرزمین ابزارهای بازدارنده قانونی با جدیت عمل می‌کنند.

پورمجیدیان وجود ۳۶ میلیون هکتار بیابان در کشور را دارای اکوسیستم مربوط به خود دانست و ادامه داد: با دخالت‌های غیر کارشناسانه در حال بیابان‌زایی هستیم نه بیابان‌زدایی. وی وجود ۱۱۲ میلیون واحد دامی در ایران را سرمایه کشور عنوان کرد و گفت: شش میلیون واحد دامی در مازندران پرورش می‌یابد.

رئیس دانشکده منابع طبیعی ساری با بیان اینکه دام باید از جنگل خارج و به مراتع بالا دست هدایت شوند، بیان داشت: ایجاد کارخانجات فرآوری لبنیات در مناطق بالادست مرتعی ضروری است.

این مسئول به صیانت از درختان و گیاهان نادر در مازندران اشاره کرد و گفت: درختان قطور و کهن ظرفیت رویشگاهی در مازندران هستند، بلوطی که دو تا سه متر قطر دارد مایه فخر و مباهات ما ایرانیان است.

پور مجیدیان در پاسخ به سوالات دانشجویان در این همایش زارعت در محوطه دانشگاه را از برنامه‌های محوری دانست و ادامه داد: وظیفه داریم دانشگاه را سبز نگه داریم و برای این اقدام برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته است.

وی افزود: سال گذشته حدود ۲هزار اصلحه نهال در دانشگاه منابع طبیعی و کشاورزی ساری جنگل‌کاری شد. پورمجیدیان درباره افزایش پذیرش دانشجو در دانشکده منابع طبیعی و علوم کشاورزی ساری، ابراز داشت: به عنوان رئیس دانشگاه نگران اشتغالزایی فارغ التحصیلان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی هستم، اگر دانشجویان با مطالعه و علاقه این رشته تحصیلی را انتخاب کنند موفق بوده و با بینش ادامه زندگی می‌دهند.

وی اذعان داشت: دانشجویان در کارآفرینی‌ها باید مشارکت داشته باشند و خود تولیدکننده نهال شوند.
 
کلمات کلیدی : بیابان زدایی+بیابان زایی