نظر منتشر شده
۱۲۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 317758
پیرو موضع رئیس محترم قوه قضائیه درباره نظارت مجلس خبرگان رهبری
وقتی رهبری نظارت بر خود را مطالبه می کنند اما ...
احسان رستگار، ۲۵ آذر ۹۴
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۴
دوشنبه ٢٣ آذر، رئيس قوه ي قضائيه نكاتي را مطرح كرد كه باعث شد سياست مداران و حقوق دان هايي از طيف هاي سياسي مختلف، به آن واكنش نشان دهند. ايشان در بخشي از سخنراني اش در جلسه ي مسئولان عالي قضايي گفت:

"متاسفانه گاهی از قول برخی افراد و شخصیت‌ها چنین حرف ها و چنین توقعاتی را می نویسند و مطرح می کنند؛ که انتظارش نمی‌رود چون علی‌القاعده باید به نص قانون اساسی واقف باشند» افزود: نظارت مجلس خبرگان بر رهبری مانند این است که بگوییم که افراد در مقام تقلید از مراجع، چون باید شرایطی همچون (اعلم بودن یا مجتهد مطلق بودن) یا عدالت را در مرجع تقلید احراز کنند، پس بر وی نظارت دارند! سخنی که بطلان آن روشن است. چون وظیفه مقلد تشخیص ویژگی ها و صفات مرجعیت است. خلاصه آنکه آنچه در قانون اساسی آمده است «تشخیص» صفاتی خاص یا فقدان آن در رهبری است و تشخیص، تلازمی با نظارت ندارد."

پيرو اظهارات فوق، ذكر نكات ذيل، مفيد به نظر مي رسند:

١- گلايه ي رهبري از گريزان هاي از نظارت

"من نظارت را دوست می‌دارم و از گریز از نظارت -اگر در کسی و در جایی باشد-
آیت الله آملی لاریجانی، رئیس قوه ی قضائیه: "خلاصه آنکه آنچه در قانون اساسی آمده است «تشخیص» صفاتی خاص یا فقدان آن در رهبری است و تشخیص، تلازمی با نظارت ندارد."
به‌شدّت گله‌مندم. بر خود من هم هرچه بیشتر نظارت کنند، خوشحال‌ترم."
بیانات رهبری در جلسه‌ی پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۹/۱۲/۱۳۷۹

اين كه رئيس محترم دستگاه قضا علي رغم علم به مواضع و نگاه رهبري، چنين موضعي را اتخاذ كرده است، جاي تعجب دارد، ولي به هر حيث، نه تنها رهبر انقلاب به وضوح موضعشان را در مورد نظارت بر ولي فقيه علنا بيان كرده اند، بلكه شديداً گلايه مي كنند از آن ها كه از نظارت گريزانند. طبيعتاً مراد ايشان از اين جمله، آن دسته از مسئولان عالي رتبه اي است كه ممكن است بعضا به واسطه ي منصب مهم يا منصوب رهبري بودن، خود را بي نياز از نظارت بدانند و به مطالبه ي نظارت توسط مردم و يا نهادهاي مربوطه، روي خوش نشان ندهند.
دانشجويي كه در اين جلسه سوالي پرسيد كه منتج به اين پاسخ رهبري شد، گلايه داشت از اين كه چرا برخي از منصوبان ولي فقيه، خود را ملزم به پاسخ گويي و تحت نظارت بودن نمي دانند.

حضرت آيت الله خامنه اي در ادامه در همان جلسه مي فرمايند:

"هیچ‌کس فوق نظارت نیست. خودِ رهبری هم فوق نظارت نیست؛ چه برسد به دستگاههای مرتبط با رهبری. بنابراین همه باید نظارت شوند. نظارت بر کسانی که حکومت می‌کنند - چون حکومت به‌طور طبیعی به معنای تجمّع قدرت و ثروت است؛ یعنی اموال بیت‌المال و اقتدار اجتماعی و اقتدار سیاسی در دست بخشی از حکّام است - برای این که امانت به‌خرج دهند و سوء استفاده نکنند و نفسشان طغیان نکند، یک کار لازم و واجب است و باید هم باشد."

انديشه اي كه رهبري مبتني بر آن، اين پاسخ را مطرح مي كنند، همان انديشه اي است كه امام علي (ع) در نهج البلاغه به طور مبسوط آن را تبيين فرموده اند و همه ي ما بارها آن را شنيده ايم.

رهبري آن قدر صريح اين چنين موضعي را اعلام مي كنند و توضيح مي دهند كه چه بسا اگر دقيقا همين مواضع توسط شخصي
رهبر انقلاب، دانشگاه امیرکبیر، ۹/۱۲/۱۳۷۹: "من نظارت را دوست می‌دارم و از گریز از نظارت -اگر در کسی و در جایی باشد- به‌شدّت گله‌مندم. بر خود من هم هرچه بیشتر نظارت کنند، خوشحال‌ترم."
غير از خودِ ولي فقيه اتخاذ شده بود، با واكنش هايي بسيار تند مواجه مي شد.


٢- نگاه آيت الله آملي، آيت الله علم الهدي و حجت الاسلام سيداحمد خاتمي

نگاهي كه آيت الله صادق آملي لاريجاني در حد چند جمله آن را تبيين كرد، پيش تر توسط افرادي هم چون آيت الله علم الهدي و حجت الاسلام سيد احمد خاتمي نيز بيان شده بود، اما اكثر حقوق دان ها و نيز آن ها كه در جريان روند تصويب اصول قانون اساسي حضور داشته اند، با اين نكاه كاملا مخالفند و آن را خلاف روح قانون اساسي مي دانند.

طرفداران نظارت حداقلی با استناد به ظاهر اصل ۱۱۱ ادعا می‌کنند که آن‌چه این اصل از خبرگان مطالبه می‌کند، تنها نظارت بر بقای شرایط است. شرایطی که از پیش احراز شده و برابر قاعده ‌ی استصحاب، در صورت تردید در بقا یا عدم آن، اصل بر بقای شرایط خواهد بود، مگر خلاف آن ثابت گردد. در این صورت، این نظارت بسیار کمرنگ است.

در پاسخ باید گفت: آري، «نظارت بر شرایط رهبري» از نظر مفهومي با «نظارت بر عملکرد رهبري» متفاوت است، اما در مقام عمل آیا مي توان بدون نظارت بر عملکرد رهبر، بر تداوم شرایط و صلاحیت ‌هاي رهبري صحه گذاشت و آیا در خارج و عالم عين، تحقق یکي بدون دیگري امکان ‌پذیر است؟

٣- باب النصيحة لائمة المسلمين و امر به معروف و نهي از منكر حاكمان اسلامي

منظور از النصیحة لائمة المسلمين به روايت برخي از مراجع عظام تقليد به شرح زير است:

پرسش: منظور از «النصیحة لائمة المسلمین» چیست و کیفیت و ضوابط آن چگونه است؟

پاسخ آیت الله مکارم شیرازی:
منظور هرگونه خیرخواهی و پیشنهاد و انتقاد سازنده است.

پاسخ آیت الله شبیری زنجانی:
مقصود آن است که آنچه را اصلاح می داند از روی دلسوزی و خیرخواهی به ائمة المسلمین انتقال دهد و اگر احتمال تاثیر می دهد مطلب خود را با ادله آن مطرح کند تا لطمه ای از آن جهت به اسلام وارد نشود. تحریک افراد در راستای تضعیف ائمة المسلمین مصداق این نصیحت نیست.

پاسخ آیت الله جعفر
رهبری، همان دیدار: "هیچ‌کس فوق نظارت نیست. خودِ رهبری هم فوق نظارت نیست؛ چه برسد به دستگاههای مرتبط با رهبری. بنابراین همه باید نظارت شوند. نظارت بر کسانی که حکومت می‌کنند - چون حکومت به‌طور طبیعی به معنای تجمّع قدرت و ثروت است؛ یعنی اموال بیت‌المال و اقتدار اجتماعی و اقتدار سیاسی در دست بخشی از حکّام است - برای این که امانت به‌خرج دهند و سوء استفاده نکنند و نفسشان طغیان نکند، یک کار لازم و واجب است و باید هم باشد."
سبحانی:

این جمله در حدیثی وارد شده: «ثلاث لا یغل علیهنّ ... و النصیحةُ لائمة المسلمین» کافی ج ۲ ص ۳۳۳. مراد خیرخواهی به پیشوایان است. والله العالم


امام علي (ع) در خطبه ي ٣٤ نهج البلاغه، اگرچه خود معصوم از هر خطا و اشتباهي است، براي آن كه اين روش و الگو براي حاكمان اسلامي نصب العين قرار گيرد، پيرامون نصيحت در عيان و خفا مي فرمايند:

«وَ أمّا حَقّی عَلَیْکُم؛ فَالْوَفاء بِالْبَیْعَةِ، و النّصِیحةُ فِی الْمَشْهَد و الْمَغِیبِ و الإِجابَةِ حِینَ أدْعُوکم، وَ الطّاعَةُ حینَ آمُرُکُمْ».
=
«و اما حق من بر شما این است که؛ به بیعت وفادار باشید و در نهان و آشکار، حق خیرخواهی ادا کنید، چون شما را بخوانم، اجابت نمایید و چون فرمان دهم بپذیرید.»
و نيز ايشان مي فرمايند:
«از گفتن سخن حق یا مشورت عادلانه خودداری مکنید؛ زیرا من شخصا به عنوان یک انسان خود را فراتر از این که اشتباه کنم نمی دانم و از آن در کارهایم ایمن نیستم، مگر اینکه خداوند مرا حفظ کند، چرا که مالکیت خداوند بر جان من، از خودم بیشتر است.»

از منظر امر به معروف و نهي از منكر - كه امام حسين (ع) براي احياء آن قيام كردند - نيز مي توان نظارت بر ولي فقيه را مورد مداقه قرار داد و از آن جا كه هيچ غيرمعصومي از خطا مصون نيست، حاكم عادل اسلامي و ولي فقيه عادل را نيز مورد امر به معروف و نهي از منكر قرار داد.

در حكمت ٣٦٦ نهج البلاغه آمده است:

«و ما أعمالَ البِرّ کُلُّها وَ الْجِهاد فِی سَبیل اللّه عِنْدَ الأمْرِ بِالمعْرُوف و النَّهَی عنِ المُنکَرِ الاّ کَنَفْنَةٍ فی بحْرٍ لُجِّیٍّ». «تمام اعمال نیک و جهاد در راه خدا در نزد امر به معروف و نهی از منکر مانند آب دهانی است در دریای پهناور.»

هم چنين در اصل هشتم قانون اساسي آمده است: «در جمهوری اسلامی ایران دعوت به خیر، امر به معروف و نهی از منکر وظیفه ای است همگانی و متقابل بر عهده مردم نسبت به یکدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت...»

٤- فصل الخطابي قاطع از جنس بيانات قاطع امام خميني (ره)

حضرت امام خميني (ره) در صفحه ي ٤٧ جلد ٨ صحيفه ي نور مي فرمايند:

«اگر من هم پایم را کج گذاشتم شما مسؤولید اگر نگویید چرا پایت را کج گذاشتی، باید هجوم کنید، نهی کنید که چرا؟... امت باید نهی از منکر کند، امر به معروف کند.»

با مطالعه ي فرمايش هاي امام، اين سوال به ذهن خطور مي كند كه با چنين تصريحي از جانب ايشان و چنين لحني شديد، چه جاي توجيح و انكاري باقي مي ماند دال بر اين كه وقتي مردم حق نهي از منكر ولي خود را دارند، چطور مجلس خبرگان رهبري كه عينا مطابق با نص قانون اساسي و نيز مشروح مذاكرات قانون اساسي حق تذكر و حتي بركناري ولي فقيه را دارد، اين فرآيند طي روندي جز با نظارت مي تواند محقق شود؟!

استاد شهيد آيت الله مرتضي مطهري در كتاب پاسخ هاي استاد بر نقدهايي بر مسأله ي حجاب:

"معتقد بوده و هستم كه هر مقام غیرمعصومی كه در وضع غیرقابل انتقاد قرار گیرد، هم برای خودش خطر است و هم برای اسلام."
بديهي است كه اگر جز اين بود، براي مراجع عطام تقليد و ولي فقيه، شروطي مانند احراز و حفظ
استاد شهید آیت الله مرتضی مطهری: "معتقد بوده و هستم كه هر مقام غیرمعصومی كه در وضع غیرقابل انتقاد قرار گیرد، هم برای خودش خطر است و هم برای اسلام."
عدالت وضع نمي شد.


٥- از منظر قانون اساسي و مشروح مذاكرات تدوين قانون اساسي

در اصل ۱۰۷ قانون اساسی، امتیاز ویژه برای رهبری منع شده است. یعنی رهبری هم مثل تمامی دیگر افراد است از منظر نظارت و پاسخگویی

ذیل اصل ۱۰۷ قانون اساسی آمده: رهبر در برابر قوانین‌ با سایر افراد کشور مساوی‌ است.

در اصل‏ ۱۴۲ قانون اساسی می خوانیم: دارایی‏ رهبر، رئیس‏ جمهور، معاونان‏ رئیس‏ جمهور، وزیران‏
و همسر و فرزندان‏ آنان‏ قبل‏ و بعد از خدمت‏، توسط رئیس‏ قوه‏ قضائیه‏ رسیدگی‏
می‏ شود که‏ بر .خلاف‏ حق‏، افزایش‏ نیافته‏ باشد


امام خمینی در فرمان تأسیس اداره‌ی امر به معروف و نهی از منکر به شورای انقلاب ‌فرمودند: «حتی اگر خدای نخواسته رهبر انقلاب یا رئیس دولت مرتکب چیزی شد که موجب حد شرعی است، باید در مورد او اجرا شود.» صحیفه‌ی امام، جلد ۹، صفحه ی ۲۱۳


در اصل ١١١ قانون اساسي، اين طور ذكر شده
"هرگاه‌ رهبر از انجام‌ وظایف‌ قانونی‌ خود ناتوان‌ شود یا فاقد یکی‌ از شرایط مذکور در اصول‌ پنجم‌ و یکصدونهم‌ گردد، یا معلوم‌ شود از آغاز فاقد بعضی‌ از شرایط بوده‌ است‌، از مقام‌ خود بربن کنار خواهد شد. تشخیص‌ این ‌امر به‌ عهده‌ی‌ خبرگان‌ مذکور در اصل‌ ١٠٨‌ می‌باشد."


علي رغم اظهار رئيس دستگاه قضا، یکی از کمیسیون‌های مجلس خبرگان، کمیسیون تحقیق (هیأت تحقیق) است که دو وظیفه‌ ی عمده دارد؛ مشاوره به رهبری، نظارت و بررسی عملکرد رهبری و نهادهای زیر نظر رهبری. این هیأت از ۷ نفر از اعضای مجلس خبرگان به ‌عنوان اعضای اصلی و ۴ نفر عضو علی البدل تشکیل می‌گردد که به مدت ۲ سال با رأی مخفی اعضا انتخاب می‌شوند.


شايد وقتي يكي از فقهاي شوراي نگهبان، عضو هر
حضرت امام خميني (ره) در صفحه ي ٤٧ جلد ٨ صحيفه ي نور مي فرمايند: "اگر من هم پایم را کج گذاشتم شما مسؤولید اگر نگویید چرا پایت را کج گذاشتی، باید هجوم کنید، نهی کنید که چرا؟... امت باید نهی از منکر کند، امر به معروف کند."
چهار دوره ي مجلس خبرگان رهبري و شخصي كه از اعضاي شوراي تدوين و تصويب قانون اساسي بوده است، عينا سوالي كه محل بحث يادداشت بوده را مطرح مي كند و پاسخي كه در همان زمان هنگام تدوين اصل ١١١ طرح شده را مي گويد، ديگر جاي سوالي باقي نمي ماند.

آيت الله محمد مؤمن، مي گويد:
«همواره این بحث در مجلس خبرگان مطرح بود که خبرگان حق نظارت بر رهبری دارند یا نه؟ معتقد بودند که حق دارند.» مشروح مذاکرات تدوین قانون اساسی (آیت‌الله مومن)، صفحه ي ۶۴۸

به عبارت دیگر، مقدمه‌ ی تشخیص ناتوانی رهبری و مقدمه‌ ی تشخیص بقای اوصاف و شرایط رهبری مقرر در اصل ۱۰۹ قانون اساسی، نظارت مجلس خبرگان است. لذا در مشروح مذاکرات شورای بازنگری قانون اساسی هم می ‌‌خوانیم: «ما در اصل صدویازدهم به هر حال به خبرگان اجازه دادیم که در موقع ضروری رهبر را عزل کند و این درست نیست که ما بگوییم خبرگان هیچ اختیاری ندارند باید همین بنشینند، نه، واقعاً می‌شود که خبرگان اصلاً نظارت نداشته باشند و یک‌دفعه همین‌طوری بخواهند عزل کنند؟!»مشروح مذاکرات شورای بازنگری قانون اساسی (آیت‌الله مؤمن)، جلد ۳، صفحه ي ۲۶۴ و «این مسأله [نظارت بر رهبری] تحکیم رهبری است.»


سخن آخر:

مي توان به ترتيب زير، انواع نظارتي كه مبتني بر قانون اساسي بر ولي فقيه صادق است را به طور خلاصه تبيين كرد:

اول: لزوم وجود و بقای شرایط و اوصاف در رهبری طبق اصل ۱۰۹ (نظارت درونی).

دوم: بیان تساوی رهبری با مردم در برابر قانون در ذیل اصل ۱۰۷ قانون اساسی.

سوم: اطلاق امر به معروف و نهی از منکر و شمول آن به رهبری در اصل ۸ قانون اساسی.

چهارم: اصل تساوی همگان در برابر قانون (اصل ۲۰) و برخورداری یکسان همه‌ی شهروندان بدون در نظر گرفتن امتیاز خاص (اصل ۱۹).

پنجم: قراردادن ابزارهای نظارتی در اختیار شهروندان، مانند اصل آزادی مطبوعات و رسانه‌های گروهی (اصل ۲۴ و ۱۷۵) و آزادی احزاب و تشکیلات سیاسی (اصل ۲۶) و تجمعات و راهپیمایی‌ها (اصل ۲۷) در چاچوب ‌های مقرر در قانون اساسی.

ششم: قراردادن مجلس خبرگان به عنوان ناظر بر رهبری در دو بخش بقای شرایط و اوصاف و نیز عملکرد رهبری در اصل ۱۰۸ قانون اساسی.
۱۳۹۶/۰۵/۱۳ ۱۶:۱۴
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۳ ۱۱:۴۰
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۷ ۱۵:۲۱
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۲ ۱۴:۲۴
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۱ ۱۳:۵۲
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۸ ۰۸:۳۶
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۱ ۰۶:۵۲
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۷ ۱۷:۱۵
 
۱۳۹۵/۰۹/۲۸ ۱۳:۳۶
 
۱۳۹۴/۰۹/۲۷ ۱۴:۴۹
 
 
کلمات کلیدی : رئیس قوه قضائیه، آیت الله صادق آملی لاریجانی، امام خمینی، رهبری، آیت الله خامنه ای، شهید مطهری، قانون اساسی، مشروح مذاکرات تدوین قانون اساسی، آیت الله محمد مومن
 
بنده خدا. اصل
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۵:۵۸:۲۸
پیشنهاد میکنم رییس محترم قوه قضاییه یکبار دیگر قانون اساسی را مطالعه فرمایند.!!!! (3393750) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۰:۲۶:۲۵
من هم پیشنهاد می کنم شما هم مطالعه فرمایید و البته کمی به کلمات دقت کنید (3394264) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۰:۳۶:۰۷
واقعا نویسنده محترم چیزی از حقوق و قانون هم می دانند یا ارتجالا چنین افاضاتی را فرموده اند ؟؟؟؟؟؟
اصل صد و هفتم قانون اساسی می گوید همه در برابر قانون مساوی هستند یعنی رهبر و دیگر مردم در برابر قانون اساسی یکسان هستند بنابراین رهبر و آحاد ملت باید اصل 109 قانون اساسی را بپذیرند که تاکید می کند مجلس خبرگان تنها وظیفه احراز شرایط و بقای آن را دارد
اصل بیستم قانون اساسی تاکید می کند که هیچ کس در برابر قانون امتیاز خاصی نسبت به دیگران ندارد ؛ روشن است که هیچ کس در برابر قانون ممتاز و جدا شده نیست ، بلکه همه - من جمله رهبری - باید تابع قانون باشند و متن اصل صدو نهم را نصب العین قرار دهند؛ خدای نکرده نویسنده فاضل از اصل بیستم این را نفهمیده اند که همه مردم باید امتیاز های یکسانی در قانون داشته باشند یعنی اینکه همه مردم باید امتیاز هایی که در اصل 110 قانون اساسی برای رهبری قائل شده است را داشته باشند

نویسنده خبیر و محترم واقفند که به طور کلی ادله امر به معروف و نهی از منکر اطلاق ندارند و تنها شامل کسانی می شوند که شروط نوزده گانه را داشته باشند ؛ یعنی کسی که می خواهد نهی از منکر یا امر به معروف کند باید نوزده شرط داشته باشد و البته کسی که قرار است امر به معروف بشود نیز باید شروطی داشته باشد ؛ بنابراین فرض اینکه اطلاق امر به معروف و نهی از منکر بتواند اجازه نقد ولی فقیه را بدهد نیز باطل است

اما نویسنده فاضل و حقوق دان محترم می دانند که ما ملتزم به رعایت متن قانون اساسی هستیم و نه روح آن، بنابراین استناد به متن مذاکرات تصویب قانون اساسی کاملا بلا محل است ؛ چه اینکه بیش از بیست نفر از حاضرین در خبرگان قانون اساسی ، هم اکنون نیز در مجلس خبرگان حضور دارند و هیچ کدام چنین نظارتی را بر ولایت فقیه قائل نیست

نصیحت ائمه مسلمین نیز همانطور که مراجع عظام توضیح دادند بیشتر خیر خواهی است و ربطی به نظارت و انتقاد و امثال اینها ندارد (3394602) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۸:۳۱:۳۴
به اضافه مباحثات اوليه مربوط به تصويب قانون اساسي (3394827) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۴:۵۰:۵۶
باید این فکر را کرد و پذیرفت که هر کسی عمدا و یا سهوا می تواند دچار ضعف در تشخیص و ضعف یا نقصان در تصمیم گیری عادلانه و غیر جناحی شود و یک ملت را تا پای سقوط یا جنگ یا نابودی ببرد.

پس باید راهکاری برای نظارت و اصلاح وجود داشته باشد که آیت الله هاشمی بدرستی به آن اشاره کردند. (3395512) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۵:۱۹:۱۸
هنوز ایشان نمی دانند اسلام و انقلاب مهم ترین چیز هست، اسلام در اشخاص خلاصه نمی شود بلکه در قرآن و پرهیز از خطاهایی انسانی خلاصه می شود (3395561) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۶:۵۹:۲۴
اینکه رهبرب نظارت رو می پذیرند یک بحثی است
و اینکه منطقا چگونه می توان بر ولی فقیه که آگاهترین است نظارت کرد بحث دیگر
مگر مقلدین که مراجع خود را انتخاب می کنند بر آن نظارت دارند یا حتی علمای دیگر بر فتواوای وی نظارت دارند
اگر ایشان این قابلیت را دارند دیگر اعلمیت معنا ندارد

نظارت موضع بالاتر علمی و آگاهی سیاسی می طلبد
اگر چنین کسی توانایی این کاری را دارد حتما فرد نظارت کننده اعلم تر از رهبری است و در واقع رهبر واقعی نظارت کننده است (3395732) (alef-13)
 
مجيد
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۸:۴۰:۵۸
يكي از وظايف اخص مجلس خبرگان نظارت بر عملكرد ارگانها و نهادهاي زير نظر رهبر مي باشد متاسفانه بعضي از اين آقايان قبل از اين كه نگران نظارت بر رهبري باشند بشدت نگران نظارت بر عملكردن خودشان مي باشند و جلوتر از خود رهبر معظم انقلاب جانماز انداخته و تفسير به راي مي كنند (3395876) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۶:۰۳:۱۴
رهبر ما چقدر باید خون دل بخوره؟ (3393757) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۹:۴۲:۱۰
همین سایت الف، قسمت کامنت را درخبر مربوط به سخنان آیت الله لاریجانی بسته بود. این یعنی چی؟ (3395961) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۶:۱۲:۴۶
درود بر شما آقای رستگاری و تشکر از شما بابت انتشار این مطلب. (3393778) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۶:۲۰:۱۱
آقای آملی از اينده نگرانه که شاید برخی سو استفاده کنند از نظارت بر رهبری (3393797) (alef-18)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۷:۳۴:۵۴
چي ميگي براي خودت...مگه شهر هرته كه كسي سو استفاده كند..حالا ما قانون را تفسير به راي كنيم كه مبادا در اينده كسي سو استفاده كند... (3393961) (alef-18)
 
از طرف دیگر
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۸:۲۱:۴۷
عمر رهبری معظم دراز باد. اما از طرف دیگر باید نگران بود که مبادا رهبران آینده از شرط عدم نظارت بر رهبری ـ خدای ناکرده ـ استفادۀ درست نکنند.
این موضوع دو وجه دارد که باید آن را امر بین الامرین دانست و حد وسطی را برگزید که به سود مردم و کشور باشد. (3394057) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۰:۳۷:۳۲
این دلیل خوبی برای زیر پا گذاشتن قانون نیست. (3394287) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۱۰:۴۲:۳۰
بنده پیشنهاد می کنم دوستان هم قانون اساسی را دوباره بخوانند هم مشروح مذاکرات شورای بازنگری قانون اساسی در سال 68 را مطالعه بفرمایند. این مطالب در شورای بازنگری بطور مفصل بحث شده و ماحصل آن در قانون اساسی آمده که دقیقاً منطبق با اظهارات آقای لاریجانی است . (3396631) (alef-13)
 
آرش
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۶:۲۹:۰۴
اگر قرار بر نظارت نبود ، پس چه اشکالی در سلطنت بود ؟ نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر نظارته و ما برای همین انقلاب کردیم (3393810) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۰:۲۷:۴۹
بله نظارت
اما از چه نوعی، در چه قالبی و نتیجه ان چیست؟ (3394271) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۶:۳۴:۲۶
احسنت به این استدلال خوب
دیگه از صحبت خود رهبری واضح تر میخواهید؟ یا خدای نکرده فکر کردید از سر تعادف گفته اند (3393820) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۶:۴۰:۵۱
بخاطر اینکه مسئله نظارت چند روز پیش از سوی حضرت آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی عنوان شده بود ایشان انتقاد کردند (3393834) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۱:۳۸:۵۰
دیگه بدتر یعنی گویندگان مورد انتقادند نه صحبت هاشون ... (3394349) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۱:۴۴:۳۱
ایشان تفسیر کرده اند، نه انتقاد!
تفسیر با رای! (3394356) (alef-18)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۶:۵۶:۰۶
ممنون از مطلبتون. تنها یک مطلب کافی نیست این نظر باید بسیار نقد بشه وگرنه ممکنه تفسیر اشتباهی به مردم ارائه بشه. (3393871) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۶:۵۸:۲۴
واقعا قاضی القضات چطور به این قضاوت رسیده، مرجع تقلید که قدرت حکومتی ندارد که بتوان انرا با رهبر مقایسه کرد. در ضمن اگر کسی تشخیص دهد که مرجع تقلیدش مشکلی دارد می تواند آن را تغییر دهد. (3393879) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۷:۰۰:۰۰
در همچنین مواقعی تنها کسی که میتوانند چنین افرادی را سر جایشان بنشانند تنها خود مقام معظم رهبری هستند تا بدینوسیله جلوی انحراف مسیر انقلاب گرفته شود (3393881) (alef-13)
 
اسماعیلی
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۷:۰۷:۵۲
اولا : عدم نظارت بر عملکرد یک مقام نشانه تفوق آن مقام نیست ، چه بسا با نظارت بر عملکرد توانایی های نظارت شونده نمایان می شود.
ثانیا: "انتخاب" و "نظارت بر عملکرد" در تمامی شطوح لازم و ملزوم یکدیگرند، یعنی اگر یکی نباشد دیگری فاقد وجهه عقلی و منطقی و قانونی است. بنابراین بدیهی است ، اعضای مجلس خبرگان رهبری ناظر بر عدم انحراف از وظایف رهبری توسط رهبر منتخب ، می باشند. (3393899) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۷:۰۹:۴۴
بابا اخه اجرای قانون اساسی که تعارف و شرم و ناراحتی نداره قانون اساسی رو خود رهبر معظم هم قبول داره اصلا از شرایط رهبر شدن اینه که خود رهبر جامعه قانون اساسی رو قبول داشته باشه خواهشا قانون رو اجرا فرمایید این دوستان هم که میفرمایند مجلس خبرگان وظیفه نظارتی ندارد به این سوال پاسخ دهند که به فرض اگر در مثلا دو سه دهه دیگر رهبری امد که شروع به کارهای خلاف قانون کرد تکلیف چیست؟ (3393903) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۷:۲۲:۰۱
مخدوش كردن قانون اساسي حتي اگر از سر ارادت به رهبري باشد جفا به نظام و رهبريست (3393932) (alef-18)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۱:۴۵:۰۰
جفا به مردم است. (3394357) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۰:۱۹:۵۳
مهمتر از همه جفا به مردم است که برای انقلاب شهید داده ا ند (3395003) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۷:۲۲:۴۱
بالاخره دیدیم یکی هم به آقای لاریجانی انتقاد کرد. ایشان در خصوص مشکلات عدیده قضایی هم اظهار نظر کنند.
به داد ملت و عدالت برسید. (3393936) (alef-18)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۷:۴۲:۵۳
رهبری هیچ وقت خودشان را از جامعه و مردم جدا ندانسته و نمی دانند و همیشه مثلا در مواقع انتخابات اعلام کردند که من هم مانند بقیه ی افراد جامعه یک رای و نظر دارم این یعنی اینکه ایشان پایبند قانون هستند و خودشان و اطرافیان را توصیه به رعایت قانون می کنند پس بنابر این بی احترامی به قانونی که براساس شرع اسلام هست را من 100در صد یقین دارم ایشان هم قبول نمیکنند (3393977) (alef-18)
 
محمد قاسمی
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۷:۴۳:۳۱
متاسفانه برخی مقامات حتی منویات رهبری رو نمیدونن و به قولی دفاع بد میکنن.
گل به خودی یعنی اینطور سخنان
نظارت لازمه هر شخصی مگر اینکه معصوم و نماینده خداوند باشه (3393980) (alef-18)
 
m
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۷:۴۶:۱۹
خدا رو شکر بالاخره نقدی منطقی بر فرمایشات جناب قاضی القضات منتشر شد. (3393986) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۷:۵۱:۲۱
متاسفانه برخی میخواهند رهبر را معصوم جلوه دهند و این کار جفا در حق اوست و بالا بردن رهبری در حد معصومین سلام الله علیه بزرگترین خیانت است.
راههای زیادی برای تعریف از رهبری وجود دارد. (3393995) (alef-18)
 
rreza
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۸:۰۰:۵۳
اگر فصل هشتم قانون اساسی که مربوط به رهبری است درست مطالعه گردد اصل های 107 و 108 و109 و110 و 111 مطالعه شود کلمه یا جمله ای به عنوان نظارت بر رهبری دیده نمی شود.خوب بود نویسنده این مطلب اول قانون اساسی رو مطالعه می کرد.
مقام معظم رهبری مدظله العالی انقدر بزرگوار هستند که خودشان می خواهند نظارت باشد و گرنه طبق قانون و نیز اصول حقوقی نظارتی از طرف مجلس خبرگان به ایشان نمی باشد.ضمنا" ولایت مطلقه فقیه انقدر منصب حساسی میباشد که اگر طبق اصل 111 رهبری فاقد یکی از شرایط مذکور در اصول پنجم قانون اساسی که عدال,تقوا,شجاع,مدیر,و مدبر است و نیز اصل یکصدو نهم قانون اساسی که صلاحیت لازم برای افتاء در ابواب فقه و یا عدالت و تقوای لازم برای رهبری و یا بینش صحیح سیاسی اجتماعی تدبیر شجاعت و مدیریت و قدرت کافی نباشد خود به خود از رهبری ساقط می شود و دیگر نیاز به نظارت کسی یا مجلسی نیست.
لطفا" کمی با مطالعه و استدلال صحبت شود (3394017) (alef-18)
 
ﻋﻤﺮاﻥ
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۹:۰۴:۱۲
ﺩﻭﺳﺖ ﻋﺰﻳﺰ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺣﺮﻓﺶ اﻳﻦ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﺑﺮﻗﺮاﺭﻱ ﻳﺎ ﻋﺪﻡ ﺷﺮاﻳﻄ ﺩﺭ ﺭﻫﺒﺮﻱ ﺑﺪﻭﻥ ﻧﻆﺎﺭﺕ اﻣﻜﺎﻥ ﻧﺪاﺭﻩ. ﭘﺬﻳﺮﺵ اﻳﻦ ﻣﺴﺎﻟﻪ ﭼﺮا اﻳﻦ ﻗﺪﺭ ﺑﺮاﻱ ﺷﻤﺎ ﻣﺸﻜﻞ ﻫﺴﺖ? ﺑﺮاﻱ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﺑﺮﻗﺮاﺭﻱ ﺷﺮاﻳﻄ ﭼﻜﺎﺭ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻜﻨﻨﺪ? ﺣﺴﻲ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩ ﻛﻨﻨﺪ? (3394138) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۴:۰۷:۴۷
نه منتظر وحی باید بمونن ! (3395444) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۷:۱۰:۱۵
برخی شرایط نظیر مدیریت علاوه بر نظارت نیازمند مباحثه نیز میباشد و حتی ممکن است از ایشان توضیح خواسته شود و اعضا دلایل خود را برای هم بیان کنند. (3395749) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۱:۲۱:۳۱
خوب چه کسی باید تشخیص دهد یکی از این خصوصیات را از دست داده است خود رهبر / خبرگان / نعوذ باالله باید خدا بگوید معلوم است جمع خبرگان
در ضمن بنظر می رسد اگر کس دیگری غیر از آقای رفسنجانی این مطلب را می گفت اینقدر حساسیت ایجاد نمیشد و اقایان به راتحتی قبول می کردند (3394331) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۲:۴۱:۰۵
در قانون اساسی فکر کنم برای رییس جمهور هم حق نظارت بر وزیران گفته نشده ولی طبیعیه که وقتی رییس جمهور حق عزل وزیر رو داره پس میتونه بر اون نظارت کنه واگه وزیر این اجازه رو نداد میتونه اون رو عزل کنه. همینطور در قانون اساسی عزل رییس قوه قضاییه بر عهده رهبر هست و طبیعتا رهبر باید بتونه بر کار ریییس قوه قضاییه نظارت کنه.
در واقع حق عزل و نظارت همیشه با هم هستند و اگه کسی حق عزل دیگری رو داشته باشه ولی حق نظارت نداشته باشه یعنی قراره بی دلیل فرد رو عزل کنه که یک کار بی معنی است. (3394461) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۱:۴۶:۴۸
این ساقط بودن رو از دید شما چه کسی تشخیص میده؟ مگه نباید نظارت باشد که طرف بگوید نظارت کردم و این شرط از دست رفته؟ کدوم نهاد باید اعلام کنه؟ میشه سازوکارش رو بیان بفرمایید؟ فرض کن 100 سال گذشته و یک رهبری امده که یکی از شرایط رو نداره یا اون شرایط رو از دست میده خب اینرو چه کسی باید بیان کند؟ خود اون فرد که نمی اید بیان کند که بنده از رهبری ساقط هستم کدوم نهاد باید اعلام کنه؟ مجلس خبرگان میتونه بدون نظارت بگوید ما نظارت نکردیم ولی فلان شرط از دست رفته؟ اگر طبق حرف شما بخواهیم عمل کنیم مجلس خبرگان در موقع تعیین رهبر با رای مردم انتخاب میشه بعد که رهبر رو تعیین کرد منحل میشه و میره تا سالهای بعد که دوباره نیاز باشه . این همه هزینه و..هم نداره (3394678) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۳:۴۲:۵۲
این تعارفات را کنار بگذارید لطفا. رهبری هم باید برشان نظارت باشد. مقام و احترام ایشان هم البته باید حفظ شود و این ها تضادی با هم ندارند. اما به نظر می رسد که یک عده می خواهند مجلس خبرگان را به مجلس خوش و بش و تعریف و تمجید تبدیل کنند. به مجلس تعارفات تبدیل کنند. به مجلس منفعل تبدیل کنند. اگر چنین است لطف کنید این انتخابات خبرگان را هم تعطیل کنید. چه فرقی می کند که چه کسانی آن جا باشند! (3395406) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۶:۰۴:۱۳
نه بابا !!!!!! خود به خود ... بعني أتو ماتيك!!! بابا مفسر قانون و مطالعه گر !!! (3395632) (alef-18)
 
جهانگیر
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۷:۱۲:۴۰
اصلا خودت دانستی چی گفتی هم به نعل می زنی هم به میخ به این می گویند پارادوکس انوقت که می گویی ساقط می شود چگونه مشخص می شود که شرایط راندارد؟؟؟؟ (3395751) (alef-13)
 
محمد مرتضوی
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۰۳:۳۴:۲۰
درود بر الف
هرچند در مواردی به ٱقای توکلی انتقاد دارم ولی الف تنها رسانه ای است که دوستش دارم
این دوست عزیز گفتن نداشتن شرایط رهبری خودبخود باعث ساقط شدن رهبری میشود
ولی ٱیا کسی که در گمراهی فرو رود ٱیا بنظرت حاضر است حکومت را قدرت را واگذار کند فرشته شیطان مقربترین فرشته نزد خداوند بود
ٱیا بخاطر غرور حاضر شد از دستورات خداوند پیروی کند
دوست عزیز
ٱنکس که خساب پاک است از محاسبه چه باک است
(3396422) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۱۱:۲۱:۱۱
"اصل یکصدو نهم قانون اساسی که صلاحیت لازم برای افتاء در ابواب فقه و یا عدالت و تقوای لازم برای رهبری و یا بینش صحیح سیاسی اجتماعی تدبیر شجاعت و مدیریت و قدرت کافی نباشد خود به خود از رهبری ساقط می شود و دیگر نیاز به نظارت کسی یا مجلسی نیست."
دوست عزیز تشخیص این مسئله فقط از طریق نظارت بر رهبری توسط خبرگان امکان پذیر است ورهبری هم خود به خود از مقامش ساقط نمی شود و تشخیص عدم صلاحیت های رهبری وظیفه خبرگان است و این کار هم نیازمند نظارت مستمر بر عملکرد رهبری است. (3396684) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۱۲:۳۹:۴۵
دوست عزیز بدون نظارت چطور میشود تشخیص داد که این شرایط ساقط شده است یا نه؟ اصلا تشخیص این شرایط با چه شخص یا گروهی است؟ مگر طبق قانون تشخیص شرایط و تداوم این شرایط وظیفه خبرگان منتخب نیست؟ که اگر هست بدون شک برای بررسی شرایط و تشخیص تداوم آنها نیاز به بررسی عملکرد و تصمیمات رهبری و نقد منصفانه آنهاست.
در غیر این صورت مجلس خبرگان رهبری فقط انتخاب رهبر را بر عهده خواهد داشت و در صورت عدم توانایی فرد انتخاب شده در رهبری جامعه این فرد همینطور بر جای خود باقی خواهد ماند و هیچکس قادر به تایید عدم صلاحیت وی نخواهد بود! مسلما قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران چنین شرایطی را پیش بینی کرده و به همین دلیل اصول در آن گنجانده شده است. (3396829) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۸:۰۶:۵۹
آیا صدا و سیما حاضر است یک مستند بسازد و مثلا به انتقاد از افزایش جمعیت بپردازد؟ (3394038) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۳:۴۵:۴۶
سخن درستی است. بستن راه نظارت و انتقاد به رهبری یک گزاره ساده نیست. بلکه نتایج زیادی را با خود دارد. به معنی عدم نظارت و انتقاد به تمام سخنان ایشان می شود. به معنی عدم انتقاد و نظارت به رئیس قوه قضاییه (هر کسی که می خواهد باشد) می شود. به معنی عدم انتقاد و نظارت به صدا و سیما می شود. حتی به معنی عدم انتقاد به رئیس جمهوری و دولت هم خواهد شد (اگر درست فکر کنیم) زیرا همه این قوا به نوعی از رهبری تنفیذ گرفته اند. آیا غیر از این است؟ (3395414) (alef-13)
 
امیر حسین سلطان/تهران
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۸:۱۲:۳۱
آخر این چه تشبیهی است که رئیس محترم قوه قضائیه مورد استناد قرار می دهند؟! یک مقلد در مقام تقلید از مرجع تقلیدش مسلما در مرتبه نازله ای نسبت به مرجع تقلید قرار دارد و نظارت معنا و مفهومی پیدا نمی کند اما مجلس خبرگان رهبری که خودش انتخاب کننده رهبر است مسلما در مرتبه ای قرار دارد که می تواند نظارتش را نیز اعمال نماید و مطلقا تشبیه جناب آقای آملی لاریجانی صحیح به نظر نمی رسد. شاید از وجوه دیگری بتوان امر نظارت را مورد بررسی قرار داد اما با استناد به تشبیه به کار رفته به هیچ عنوان این ، لزوم فقدان توانایی نظارت بر رهبری توسط مجلس محترم خبرگان رهبری را نمی رساند ، با پوزش از جناب ایشان. و من الله التوفیق. (3394044) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۹:۰۱:۲۳
بله مثل اين ميمونه كه درو قفل كنى كليدو از پنجره بندازى دور (3394133) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۱:۴۱:۲۹
یا مثل قوانینی می مونه که در بندهاش بنویسن، غیرقابل تغییره! یعنی یکبار که تصویب شد دیگه کسی نتونه عوضش کنه! (3394354) (alef-18)
 
کمال احترام
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۸:۱۷:۰۳
در کمال ادب و احترام عرض کنم که:
ابتدا گمان بردم که شاید حضرت آیت الله صادق لاریجانی متن قانون اساسی را دقیق مطالعه نکرده اند؛ با این مقاله متوجه شدم که ضمناً ایشان به فرمایشات بزرگان نظام و از جمله مقام معظم رهبری، دقیق گوش نسپرده اند.
و الله اعلم. (3394053) (alef-18)
 
الف ر
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۸:۲۶:۱۱
اقای لاریجانی هرکسی کخ مسولیتی داره لاجرم بایستی در هرانی اماده پاسخ دادن باید باشه واین هم لازمه اش نظارت است هرکس را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است این چه دفاع ازولایت است خدارا شکر رهبری انسان وارسته است قظعا ازاین جور حرفا خوش ندارند (3394065) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۸:۲۸:۰۵
چرا همه سعی می کنید حرف های آقای لاریجانی را نقد کنید اتفاقا ایشان آنچه را که در قانون اساسی ما آمده است فرمودند . (3394067) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۳:۲۷:۳۷
باوعرض پوزش امیدوارم بنده اشتباه کرده باشم ولی برداشت من اینه که ایشون قصد سواستفاده از نگارش بد قانون رو دارن. بدون شک با توجه به بیانات صریح رهبر و امام کاملا واضحه که نظارت بر رهبری یک امر بدیهی و قطعیه. و باز هم طبق بیانات صریح رهبری یکی از وظایف مجلس خبرگان نظارت بر رهبره. اینکه شخصی بعد از این همه سال مدعی بشه چون عین کلمه نظارت در قانون نیامده پس نظارتی نباید باشد نشان از سو استفاده و تفسیر به رای قانون است . (3394522) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۸:۲۹:۰۵
به هر روی رهبر، از جمله، بر خود خبرگان هم «ولایت» دارند. در نتیجه، هر نظریّه ای در مورد «نظارت بر رهبر» باید این مولّفه را جدی بگیرد. در واقع، نظارت بر رهبر نمی تواند همان معنایی را داشته باشد که از واژه ی نظارت در موارد دیگر می فهمیم. زیرا معمولا نهاد ناظر در مرتبه ای بالتر از شخص مورد نظارت است، در حالیکه که خود خبرگان هم مشمول ولایت رهبراند. (3394071) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۲:۲۷:۳۴
این حرف شما مفهوم دیگر و تازه ای پیدا می کند که مردم اکثریت از آن روی خوشی ندیدند. امکان دارد بفرمایید 37 سال پیش انقلاب اسلامی و خیزش مردمی به چه دلایلی بوده ؟ (3394443) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۳:۳۵:۲۸
با این استدلال چطور میتوان انتخاب رهبر توسط خبرگان را تفسیر کرد (3394533) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۷:۱۳:۳۲
یکم اینکه رأی خبرگان «اعلامی»ست، به این معنا که احراز می کند فردی حائز شرایط شرعیِ ولایت است. درست از زمانی که صفات ولایت در شخصی تحقق یافت، بر خود خبرگان هم ولایت دارد. و اگر زمانی یکی از این صفات زائل شد، کاشف به عمل می آید که ولایت ساقط شده است. دوم اینکه خبرگان برگزیده ی مردم اند. در نتیجه، وقتی که صفات ولایت را در شخصی احراز می کنند، به این معناست که ولی فقیه اکنون «بسط ید» دارد، تا احکام حکومتی صادر کند، فرمان جهاد دهد، حدود را اجرا کند، و غیره. بنابراین وقتی ولی فقیه حکمی دهد، بی شک برای خود خبرگان هم الزامی ست، حتا اگر فتوای خبرگان چیز دیگر باشد. پس کار خبرگان احراز شرایط و موانع رهبری ست، و اگر کسی که این شرایط را دارد حکمی صادر کند، برای همه، از جمله خبرگان، از حیث قانونی و شرعی الزام آوراست. (3394763) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۳:۴۷:۳۵
شاید پذیرش نوعی دور و تناقض مسئله را حل کند. (3395418) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۹:۰۴:۱۶
رهبر هم بک فرد عادیه و معصوم نیست پس نظارت لازم است ولاغیر (3394874) (alef-13)
 
محمد مرتضوی
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۰۳:۴۵:۵۶
پس باید از ٱمریما واسراییل و شوروی یک نفر برای تظارت انتخاب کنیم
ای برادر
خبرگان رهبری ، یک شورایی از مجتهدین جامع الشرایط هستند
شورایی که توان تشخیص و انتخاب رهبر را دارن
اگه خبرگان رهبری لیاقت و شایستگی نظارت به رهبری را نداشته باشند
ٱیا شایستگی انتخاب رهبر را خواهند داشت
رهبر بر تک تک افراد ولی هستند ولی رهبر ولی شورای خبرگان رهبری نیست که بر او امر کند (3396424) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۱۲:۵۹:۰۳
غير معصوم در حيطه قانون ولايت دارد ،، ولايت غير معصوم امرى تخصصى است ، پزشك حاذق بر بيمار ولايت دارد ، و نظام پزشكى هم ان پزشك را كنترل مينمايد ، (3396867) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۱۳:۰۰:۰۷
انسان كه پاك است از محاسبه چه باك است . (3396868) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۸:۳۳:۴۵
امید وارم ریاست محترم قوه قضائیه بخوانند

هزاران نفر از ایرانیان از شما انتظار دارند تا از برنامه های شما برای اصلاح روند امور در قوه قضائیه مطلبی بشنوند یا از اقداماتی که در پیش رو دارید تا از گرفتاریهای مردم از پیچ و خم های دستگاههای تحت نظر شما اندکی کاسته شود . کشور مسائل پیچیده فراوان دارد پرداختن به تک تک آنها فرصت تمرکز روی مسائل بسیار پیچیده تشکیلات زیر مجموعه شما را میگیرد . (3394085) (alef-18)
 
abbas
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۳:۴۸:۴۷
حرف درستی زدی
به عبارت دیگر ریاست محترم قوه قضاییه لطفا کمی بیشتر روی قوه قضائیه متمرکز باشید (3394552) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۶:۰۸:۰۰
البته فقط كمي بيشتر !!!!! خسته نشنند خدايه نا كرده!!! (3395640) (alef-18)
 
بی نام
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۸:۴۰:۳۱
مطالب عنوان شده کاملا حقوقی و شرعی است
مطالب امروز حاج اقا صادقی معاونت محترم رییس قوه قضاییه نیز بسیار مفید و زیبا بود (3394099) (alef-18)
 
سیدعنایت الله نظری نژاد
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۸:۴۲:۳۷
آیت الله معزز جناب آقای لاریجانی
این چه فرمایشی بودکه زبان ما را در برابر منتقدان الکن و لال کرد؟
این گفته مصداقِ بارز و بیّنِ"قیاس مع الفارق است".
به همین یک سئوال پاسخ دهید، من بعنوان یک مقلد میتوانم مرجع تقلید
خودراتغییر دَهَم؟ (3394101) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۸:۵۸:۱۳
مهم اينه كه فعلا در عمل نظارتى وجود نداره (برداشت از صحبتهاى لاريجاني و علم الهدي و خاتمي و غيره) و اين موضوع ضعفه (3394127) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۰:۲۵:۱۴
چرا حق را رعایت نمی کنید؟
اگر خبر نظارت بر شما نمی رسد باید بگوییم نیست!
اگر خدا را نمی بینی باید بگویید نیست!؟ (3394263) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۲:۲۹:۱۹
دوست عزیز ما در مورد خدا صجبت نمی کنیم و در مورد امور مملکتی که همه ما در آن سهیم هستیم حرف میزنیم. چگونه حکومتی که مردم آنرا به ثمر رساندن حالا برای خود همان مردم غریبه شده و مردم نامحرم شده اند که نباید از مسائل اطلاع داشته باشند ؟! (3394445) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۹:۰۵:۵۷
شما حق را رعایت کن و چند نمونه از نظارت بشمار چون ما مردمان جامعه هم حق داریم تا از نظارت مطلع و نتیجه آن را بدانیم (3394875) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۱:۱۵:۵۶
خیلی قانع کننده بود!!!!!!!!!!!! (3395078) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۲۱:۰۵:۲۴
خود خبرگان مي گويند كه كار ما نظارت نيست. اگر نظارتي بود كه اينطور نمي گفتند (3396103) (alef-18)
 
ﺳﻌﻴﺪ
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۲۲:۲۱:۱۰
ﻣﺮﺩﻡ ﺣﻖ ﻧﺪاﺭﻧﺪ ﺑﺪاﻧﻨﺪ ﻧﻆﺎﺭﺕ ﻫﺴﺖ ﻳﺎ ﻧﻴﺴﺖ? (3396193) (alef-18)
 
امیرعلی
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۹:۱۲:۴۰
جناب رستگار به جای فرافکنی علیه ولایت فقیه بهتر است ابتدا شناخت واقعی از ولایت فقیه داشته باشید بعد از شناخت ، چه اعتقاد داشته باشید وچه اعتقاد نداشته باشید می توانید در مورد وظایف ایشان اظهار نظر بفرمایید حالا چند سوال از جناب عالی:
1- به جز خداوند متعال چه کسی بر پیامبران وامامان معصوم نظارت دارد؟اگر شخصی از نظر پروردگار ویژگی مورد نظر برای نبوت یا امامت داشته باشد این مقام به آن شخص تفویض می گرددوتا وقتی این شخص این مقام را دارا می باشد همه ی بندگان خدا موظفند که از وی اطاعت محض کنند آیا به نظر شما امت باید بر پیامبران وامامان نظارت نمایند؟.
2- چه کس یا کسانی می توانند اولی الامر را تشخیص دهند واگر شخصی دارای ویژگی اولی ا لامر را داشته باشد و فقیهان دین شناس ومورد اعتماد امت این ویژگی را برای امت بیان کنند ودر صورت شناخت وی از سوی امت به عنوان ولی مسلمین منصوب می شود واطاعت ایشان بر امت لازم و واجب است در این صورت امت نمی تواند بر ولی خود نظارت کند مگر این که آن شخص ویژگی ولی بودن را از دست بدهد. که از سوی امت ساقط می شود به نظر شما اگر این شخص ویژگی مورد نظر را نداشته باشد می تواند ولی شود واگر این ویژگی را داشته باشد مسلمانان می توانند به بهانه های مختلف و واهی از فرمان ایشان سرباز زنند؟.
3- در اسلام کسانی که مجتهد نیستند ونمی توانند احکام اسلامی را از منابع اسلام استخراج کنند باید از شخص فقیه جامع الشرایط تقلید نمایند وتا وقتی بر آن شخص تقلید می شود آیا افراد مقلد می توانند به ایشان در مورد احکام دین دستور دهندیا نظارتی داشته باشند؟ اگر پاسخ سوالات فوق الذکر منفی است پس فقه های مجلس خبرگان فقط می توانند ویژگی ولی فقیه را برای امت بیان کنند و تا زمانی که شخص مورد در این مقام از سوی ملت منصوب است احدی حق نظارت بر ایشان را ندارد. (3394155) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۰:۰۷:۴۸
لااقل خودتان را کامل معرفی می کردید و سپس نویسنده محترم را این چنین مورد نوازش قرار می دادید. لطفا کاتولیک تر از پاپ نباشید و تعصب تان را برای موارد واقعا لازم و ضروری و اجتناب ناپذیر به کار گیرید. (3394227) (alef-13)
 
معلم
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۱:۰۱:۵۸
این صحبتها که همان فرمایشات غیر مستدل وتفسیر به رای رییس دستگاه قضاست. اولوالامر بر اساس حدیث جابر صرفا ائمه معصومین هستند ولا غیر.شما جناب امیرعلی باید بیشتر مطالعه کنید نا خلط مبحث نشود.وقتی رهبری میفرمایند باید نظارت شود صحبتهای امثال شما قابل پذیرش نیست.قیاس مقلد ومقلد با رهبر ومجلس خبرگان قیاس مع الفارق است.سرپیچی از نظارت بر قوه تحت امر آیت الله لاریجانی باعث شده است بسیاری از مردم اعم از حاکم ومحکوم علیه از عملکرد مقامات قضایی ناراضی باشند.چرا به اسم استقلال قوه قضاییه از نظارت مجلس که در راس امور است سرپیچی میشود؟؟ما باید قبول داشته باشیم که نظارت برکات زیادی در بر دارد.لطفا نظارت پذیر باشید تا مردم بیش از پیش شما را دوست داشته باشند. (3394318) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۲:۳۰:۳۸
دوست عزیز با این جملات تیشه به ریشه نزنید! این چه مقایسه است که کردید؟! امام معصوم ؟ حضرت حق تعالی ؟! (3394447) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۲:۴۸:۱۴
شما ویژگی های معصوم و غیر معصوم رو با هم مخلوط کردید. خلط مبحثه (3394474) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۲:۱۸:۱۸
جناب امیرعلی عزیز قطعا ما وشما بین معصوم وغیر معصوم تفاوتی قائل هستیم .زمانیکه خود حضرت علی ع بعنوان معصوم میفرمایند که حق شماست بر من نظارت و مرا نقد کنید دیگر حکم غیر معصوم که مشخصه برادر .مگر اینکه ما غیر معصوم را بالتر از معصوم بدانیم . (3394690) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۸:۴۶:۰۲
1. کسی که توسط ذات اقدس باریتعالی به سمتی منصوب مستقیما توسط خود خداوند مورد نظارت است و هیچ ناظری بالاتر از خدا نیست. اما آیا ولی فقیه منصوب مستقیم خداوند است؟ یا منتخب ملت (البته به طور غیرمستقیم)؟

و اما حتما این حدیث امام صادق (علیه السلام) را شنیده ای که: «اگر سخنی از قول ما به شما گفته شد، آن را به قرآن ارائه نمایید. اگر مطابق با (اصول و سخن) قرآن بود، آن را بگیرید و در غیر این صورت رها کنید؟» آیا این خود گونه ای از نظارت نیست؟

در روایات و داستان های متعدد روایت شده درباره ائمه معصومین (سلام الله علیهم اجمعین)، به این موضوع برخورد می شود که امت اسلام درباره چرایی احکام گوناگون از ایشان پرسش کرده اند، آیا این خود گونه نظارت نیست که مسلمان از رهبر معصومش خواهان علت است؟

خود خداوند در قرآن از انسان تعقل، تدبر و بصیرت می خواهد و ایمان چشم بسته را نمی پذیرد، پس چگونه است که امر کند که چشم و گوش بسته و بدون هر گونه پرسشی بنده یا بندگانی از بنده دیگر خداوند اطاعت بی چون و چرا کنند؟ در حالی که همه چیز را متعلق به خود می داند و حق نیز بی تردید همین است.

2. با عرض پوزش، ولی دارید مغلطه می کنید. این جا سخن از نظارت مردم نیست، سخن از نظارت خبرگان منتخب مردم است. در این فرض مردم اختیار نظارت را به خبرگان منتخب خود که جمع واژه «خبره» است سپرده اند. لطفا به واژه «خبره و خبرگان» دقت بفرمایید.

3. نمایندگان مجلس خبرگان رهبری همگی باید حداقل شرایط اجتهاد را داشته باشند. به عبارتی حتی اگر اجازه اجتهاد نداشته باشند، باید قادر به عمل به احتیاط باشند. اکثر نمایندگان مجلس خبرگان رهبری از مجتهدین شناخته شده هستند و سایرین نیز از علمای مطرح و دانشمند می باشند. لذا این فرض شما نیز باطل و مردود است.

دوست عزیز، در جامعه ای که نظارت وجود داشته باشد، مردم احساس امنیت و رضایت خاطر می نمایند. رهبری نیز با همین دیدگاه خواهان نظارت در تمام لایه های جامعه هستند. (3394843) (alef-13)
 
عمران
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۷:۱۷:۵۱
خواستی بگی من هم بلدم حرف بزنم؟؟؟؟؟ (3395753) (alef-18)
 
معلم جانباز
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۰۰:۱۴:۱۶
جناب اميرعلي بنده يك شهروند آمي و جاهل به اموري كه ظاهرا شما در مقوله مورد بحث از آن اطلاع كافي و وافي داريد هستم و نيازمند ارشاد شما براي خروج از اين جهالت معرفتي مي باشم ، لطفا شما نيز به سوال بنده مسلمان آمي پاسخ دهيد:
1- بر اساس استدلال شما در بند يك، نبوت و امامت وضع شده از جانب شارع مقدس "خداوند" مي بايد علاوه بر امت براي نبي و امام هم در منصه ظهور عيني"عمل حاكميت" الزام آور باشد در اينصورت چگونه سيره انبياء و ائمه معصومين سلام الله عليه بخصوص امير مومنان را در موضع لزوم وجوبي امر به معروف و نهي از منكر از خود كه لازمه اش نظارت بر نحوه اعمال حكومت امام بر امت"مردم" است را توجيه مي‌كنيد؟
به عبارت ديگر آيا نبي يا ولي كه مستقيما از جانب خداوند مامور ولايت بر امت هستند مجازند نظارت امت را بر نحوه خلافت يا حكومت خود كه ناشي از ولايت است طلب كنند؟
حال كه چنين درخواست نظارتي از جانب ولي اعظم و معصوم "ع"در نحوه اعمال حاكميت خود بر مردم وجوب عيني يافته تا جايي كه امام اول ما شيعيان در مقابل اصرار امت با اكراه اعمال ولايت "به معناي حكومت بر مردم را كه از عطسه بزي هم در پيشگاه او بي مقدارتر است!" پذيرفته آيا نبايد بين حكومت عرضي با ولايت ذاني "در موضوع مشروعيت اعمال قدرت" تفاوتي ببينيم؟ يعني نبايد درك كنيم كه مشروعيت اعمال قدرت حاكم اسلامي به مقبوليت امت و مردم وابسته است؟ اگر چنين است پس در حقيقت چگونگي اعمال حاكميت و نظارت بر آن منحصرا حق مردم است و اين نظارت خدشه اي به ولايت ذاتي حتي براي معصوم وارد نمي كند. چرا كه (إِنَّا هَدَيْنَاهُ السَّبِيلَ إِمَّا شَاكِرًا وَإِمَّا كَفُورًا)
2- آيا از منظر شما جايگاه واضع نبوت و امامت معصومين(ع) كه خداوند است با جايگاه خبرگان در انتخاب و تشخيص ولي فقيه غير معصوم درعصر غيبت يكي است؟ نگوييد كه ولايت الهي طولي است كه در اينصورت رئيس يك اداره هم بر ظاهروباطن كارمندانش ولايت مطلقه الهي خواهد داشت!
قياس مع‌الفارق شما همان "مغالطه تمثیل از طریق اهمال در شرایط استدلال استقرایی است كه در علم منطق به آن تمثيل يا مقايسه ميگويند که موضوع آن سرایت حکم یک امر به امر دیگر بدون آن که شباهت کاملی میان آن‌ها وجود داشته باشد است." كه فلسفه اسلامي و علم منطق آن را باطل ميداند.
3- از همه اين امور هم كه بگذريم بحث نظارت عامه بر زمامدار تحت هر عنواني يك امر عقلاني و اخلاقي و عدلي است و شارع مقدس هرگز امر بر خلاف عقل و عدل نميدهد. «كُلُّ ما حَكَمَ بِهِ العَقلُ، حَكَمَ بِهِ الشّرعُ» و تلاش نويسنده مقاله هم اين است كه اين امر بديهي را كه در منطوق قانون اساسي و شروح ومكتوبات واضعين اين قانون به روشني هويداست براي آناني كه نمي بينند يا نمي خواهند ببينند آشكار كند. (3396329) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۱۱:۲۸:۲۹
دوست عزیز مقاله رو بخونی و به فرمایشات امام در این باب هم توجه کنی بد نیست (3396694) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۰:۰۳:۴۲
چرا قوه قضائیه مصاحبه مطبوعاتی نمیذاره و در برابر عملکرد خود پاسخگو نیست؟ (3394221) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۰:۰۹:۲۶
وقتی رهبری نظارت بر خود را مطالبه می کنند اما ...
حتی اگه رهبر هم این مسئله رو مطالبه نکنه باز هم چیزی از قانون کم نمیشه . روزی که سیستم جمهوری اسلامی مستقر شد یه همچین افکاری هم وجود داشت اما اصلا کسی اعتقادی بهش نداشت. این افراد اطاعت از رییس جمهور رو هم اطاعت از خدا میدونستن که فقط در دوران قرون وسطی در اروپا و در دوران فراعنه باب بود . ولایت فقیه هم یک مسئله قانونی و نظارت پذیره کما اینکه سایر نهادها سازمانها و مسوولیتها هم همینطوره حتی آفریدگار این جهان هم نسبت یه آفریده هاش مسوولیت داره . منتهی باید دید نیت این افراد از طرح این صحبتها چیست فرار از مسوولیت قانونی ، ایجاد حاشیه امن برای زیر سوال نبودن ؟ یا بیسوادی و ناآگاهی نسبت به قوانین ؟ (3394229) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۰:۱۹:۵۴
گرچه الف تا کنون نظرم را در مورد مطلب قبلی اش در مورد نظارت خبرگان منتشر نکرده اما باز در اینجا می نویسم
ماجرا را مرور کنیم: آیت الله هاشمی در مصاحبه ای (گویا) گفته اند که خبرگان بر رهبری و نهادهای زیر دست او نظارت کنند و لازم است. بعد هم رئیس قضا با ذکر اصول قانون اساسی می گویند نظارت معنا ندارد.
نکته اول: اینکه نهاد زیر نظر رهبری و رهبر کنار هم ذکر شده اند نباید باعث شود گمان کنیم نوع نظارت بر آن ها شبیه هم است. کم دقتی هست که با همان قالبی که به فرزند نظارت می شود و تذکر داده می شود همان قالب برای بزرگتر انتخاب شود. پس موارد ذکر شده در قسمت "کلام آخر" جای دقت داره. نمی دانم چرا این مطلب واضح توسط نویسنده رعابت نشده است!
نکته دوم: در قانون اساسی کلمه نظارت نیامده، و اگر چنان کلمه ای نیاز بود نوشته می شد؛ متن قانون به روایت الف این است:
"
۱. اصل یکصد و یازدهم قانون اساسی در خصوص وظایف مجلس خبرگان رهبری اذعان می‌نماید:
"هرگاه رهبر از انجام وظایف قانونی خود ناتوان شود و یا فاقد یکی از شرایط مذکور در اصل پنجم و یکصد و نهم گردد و یا معلوم شود که از آغاز فاقد بعضی از شرایط بوده است، از مقام خود برکنار خواهد شد. تشخیص این امر بعهده خبرگان مذکور در اصل یکصدو هشتم می‌باشد "
واضح است که این وظیفه خبرگان نظارت بر افعال رهبر را در پی دارد اما این نظارت منجر به تذکر الزام اور به رهبری نمی شود بلکه منجر به احراز صلاحیت در او می شود.اگر به سخنان لاریجانی دقت فرمایید او هم همین را از قانون اساسی استناط می کند (شاید با کمی تفاوت). پس هجمه ها در استنباط اشتباه از قانون اساسی که البته الف هم متنی در این مورد نوشته (
http://alef.ir/vdcf1edmmw6dyta.igiw.html?317593
)
به نظر من صحیح نیست!

نکته سوم: شواهدی که آورده اند که کلام امام در مورد تذکر و چه و چه ...! واضح است که باید نظارتی باشد، اما چگونه و مهمتر آنکه بروز ان چگونه باشد، بد نبود که نویسنده محترم مطالب رهبر در پاسخ به دانشجویی که او هم از انتقاد بر رهبری می گفت در تابستان 88، ذکر می کرد
"اينى هم كه گفتند از رهبرى انتقاد نميكنند، شما برويد بگوئيد انتقاد كنند. ما كه نگفتيم از ما كسى انتقاد نكند؛ ما كه حرفى نداريم. من از انتقاد استقبال ميكنم؛ از انتقاد استقبال ميكنم. البته انتقاد هم ميكنند. ديگر حالا جاى توضيحش نيست؛ انتقاد هم هست، فراوان هست، كم هم نيست؛ بنده هم ميگيرم، دريافت ميكنم و انتقادها را ميفهمم." پس در حال حاضر در قالب هایی "انتقاد های فراوان" به ایشان می رسند، و نمی دانم چقدر نیاز به ایراد قالب های جدید و به خصوص عمومی مانند راهپیمایی و ... است.
با تشکر (3394253) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۰:۱۹:۵۴
سلام لطفا نویسنده این مطلب این لینک را مطالعه بفرمایند


http://www.hawzah.net/fa/Magazine/View/4180/4748/38543/%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF-%D9%86%D8%B5%DB%8C%D8%AD%D8%AA(3)-%DA%A9%DB%8C%D9%81%DB%8C%D8%AA-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%B5%DB%8C%D8%AD%D8%A9-%D9%84%D8%A7%D8%A6%D9%85%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B3%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B9%D8%B5%D8%B1-%D8%BA%DB%8C%D8%A8%D8%AA (3394254) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۰:۳۸:۵۷
ممنون از به اشتراک گذاشتن این لینک. اما به نظر من استدلالهای آن بسیار ضعیف و صرفا در حد توجیه بود. ایشان کل اصل نصیحت ائمه مسلمین را به «خلوص محبت و اطاعت» تقلیل داده‌اند. با این توجیه امر قرآن به مشورت منتفی می‌شود. فرار از نظارت با سیره پیامبر، امامان و رهبری امام و آیت‌الله خامنه‌ای هم در تضاد است. جمله زیر را هر کسی غیر از رهبر گفته بود (و احیانا امروز هم اصرار بر تکرار آنرا داشته باشد!)، قاضی‌القضات تذکر می دادند: "هیچ‌کس فوق نظارت نیست. خودِ رهبری هم فوق نظارت نیست؛ چه برسد به دستگاههای مرتبط با رهبری. بنابراین همه باید نظارت شوند. نظارت بر کسانی که حکومت می‌کنند - چون حکومت به‌طور طبیعی به معنای تجمّع قدرت و ثروت است؛ یعنی اموال بیت‌المال و اقتدار اجتماعی و اقتدار سیاسی در دست بخشی از حکّام است - برای این که امانت به‌خرج دهند و سوء استفاده نکنند و نفسشان طغیان نکند، یک کار لازم و واجب است و باید هم باشد."
جمله فوق صرفا یک تعارف نیست. مبتنی بر عقل است. موضوعی که حتی عقلای جهان ماتریالیست هم به آن عمل می‌کنند (برای دوام قدرت و جلوگیری از فساد آن). آنوقت من و شمای مسلمان که دهها شاهد روایی در قرآن و سیره عملی ائمه هم برای آن داریم، از آن فرار می‌کنیم. (3394607) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۰:۳۸:۴۴
حالا سئوال اینه: ایا کسی می تونه نماینده مجلس خبرگان باشه اما مخالف نظارت بر رهبری باشد؟ مثلا می شه نماینده مجلس بود اما قانون گذاری رو قبول نداشت (3394288) (alef-13)
 
على
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۱:۲۴:۲۹
اقاى لاريجانى در سياست و مسايل دىكر كه در حوزه مسئوليت وى نيست اظهار نظر مى كند در حاليكه قوه قضاييه با مشكلات زيادى مواجه است و كمتر در اين مورد با مردم صحبت مى كند موضوع مورد بحث هم در حوزه صلاحيت شوراى نكهبان است نه رئس قوه قضايئه (3394333) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۱:۵۰:۴۵
نظارت بر اجرای قانون اساسی و نگبانی از اصول قانون اساسی مطابق با قانون بر عهده رییس قوه مجریه است نه رییس قوه قضاییه . جناب لاریجانی جنابعالی در مورد همه چیز غیر از مسایل حقوقی و کیفری نظر میدهید که هیچ ربطی به مسوولیتهای جنابعالی ندارد از مذاکرات اتمی و برجام گرفته تا نظریه پردازی در مورد قانون اساسی . وظیفه رییس قوه قضاییه و کلا مجموعه قضایی فقط و فقط پیاده سازی و اجرای قوانینه نه قانون گذاری و رفتارهای سلیقه ای در حوزه قانونی از جانب دادستان و سایر عوامل . نهاد قانون گذاری در این مملکت مشخصه کسی هم فرا قانون نیست از متن اسلام تا الان همه در مقابل قوانین یکسان هستن حتی خود رییس قوه قضاییه و عوامل زیردست . بهتره هرکس حدود اختیارات خودشو بدونه و در هر مسئله ای علامه دهر نشه و به حل مشکلات و ناکارامدیهای حوزه مسوولیت خودش مشغول باشه (3394368) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۳:۱۴:۴۳
برخي اوقات كه اين اتفاقات را ميبقند متوجه مي شود تاريخ هميشه تكرار ميشود بعضيها خوب فهميده اند كه راه حفظ قدرت فقط دفاع از قدرتمند تر است (3394505) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۳:۱۵:۳۴
از شما وسایت مجترم الف متشکرم که برخلاف سایتهای اصولگرا تندرو، با تبیین منصفانه از از بحث نظارت ،به کسانیکه به دفاع بداز ولایت فقیه میپردازند وعملا آنرا ملازم با عدم پاسخگویی ودیکتاتوری معرفی کرده واین دفاع بدرا ولایتمداری میپندارند، درس دادید. باشد که عبرت گیرند (3394507) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۳:۲۰:۳۶
مسئله: آیا صفات در افراد قابل تغییر است ؟ اگر متغیر است پس به گفته درست رئیس محترم قوه قضائیه تشخیص صفات ضروری است ومطابق قانون اساسی وظیفه خبرگان تشخیص صفات است .آیابرای" تشخیص صفات" نظارت نیاز نیست.
واگر صفات ثابت اند نه نطارتی ونه تشخیص صفاتی نیاز است. (3394513) (alef-13)
 
غلامرضا عباسی
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۳:۵۹:۲۰
رئیس محترم قوه قضائیه در مدت تصدی این پست بیشترین اظهار نظراتش در خصوص مسائل سیاسی بوده است , بهتر است آقای آملی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری اسلامی شرکت کند و این پست را شخصیتی تصدی نماید که با اظهار نظرات حقوقی و برنامه ریزی های حساب شده از حقوق حقه نظام جمهوری اسلامی در نهادهای حقوقی سازمان ملل متحد و سایر موارد مرتبط دفاع نماید .

به تازگی ایشان راجع به نظارت مجلس خبرگان بر رهبر نظام جمهوری اسلامی اظهار نظر نموده به طوری که اصل نظارت را منتفی می داند، هرچند شخصیتهای برجسته حقوقی و سیاسی پاسخ های به آن داده اند بنده ضمن ارادت به ایشان پرسشی دارم و استدعا دارم به آن پاسخ دهند:

مطابق قانون اساسی مجلس خبرگان قدرت نصب و عزل رهبر را دارد ، آیا شخصیت حقیقی و یا حقوقی که می تواند مقامی را عزل و یا نصب نماید ، نمی تواند نظارت بر برنامه و عملکرد آن مقام داشته باشد؟ (3394556) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۰:۱۹:۴۶
صدها افرين و احسنت به نويسنده محترم
رييس محترم قضا هم بهتر است لطف کنند و بیشتر به امور قوه قضاييه بپردازند (3394585) (alef-18)
 
خاکی
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۱:۳۷:۱۶
با سلام و احترام : ژست روشن بینی و آزاد اندیشی گرفتن و انتساب نادانی آن هم به این روشنی به رئیس دستگاه قضا پسندیده برای فرهیخته گان نیست و اهل ادب نیست. ایگر نوبیسنده ی مقاله و برخی حاشیه نویس ها به این جمله ی رئیس دستگاه قضاء(نظارت مجلس خبرگان بر رهبری مانند این است که بگوییم که افراد در مقام تقلید از مراجع، چون باید شرایطی همچون (اعلم بودن یا مجتهد مطلق بودن) یا عدالت را در مرجع تقلید احراز کنند، پس بر وی نظارت دارند! سخنی که بطلان آن روشن است. چون وظیفه مقلد تشخیص ویژگی ها و صفات مرجعیت است. خلاصه آنکه آنچه در قانون اساسی آمده است «تشخیص» صفاتی خاص یا فقدان آن در رهبری است و تشخیص، تلازمی با نظارت ندارد) دقت میکرد می فهمید مراد از نظارت د رتعبیر ایشان انکار نصیحت خیر خواهانه و یا حتی انتقاد و پرسش جدی رائج در در س مراجع تقلید توسط شاگرد بر استاد مرجع در حوزه های علمیه نیست و حتی منع موضع گیری خبرگان در اعلان نداشتن رهبری برخی صفات و یا از دست دادن آن هم نیست بلکه این اعلان موضع در صورت اطمینان برخبره واجب است. و شرط این اعلان موضع شاهد بر عملکرد رهبری بودن است چنانکه در مرجعیت هم راه دارد .بلکه منظور از جنس نظارت نماینده مجلس شورا بر وزیر است که به وزیر امر ونهی کند و او را امر به تغییر رای و تصمیم کنند این نظارت بر رهبر نه تنها مجاز نیست بلکه ممنوع وحتی بالاتر حرام است مثل اصرار مقلد به مرجع در الزام به تغییر رای است.فراموش نکردیم که امام خمینی در انتقاد چند نماینده در مجلس ناظر به رفتار مورد تایید ایشان در مقوله سیاست خارجه چه پاسخ سختی دادند . (3394664) (alef-13)
 
امیر محمد فاطمی
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۶:۲۲:۰۲
1- آقای لاریجانی رییس قوه قضاییه در در جلسه 23/9/90 مسئولان عالی قضایی به نکاتی اشاره فرمودند که بدلیل اهمیت به بخش مرتبط با موضوع نظارت مجلس خبرگان رهبری اشاره می نمایم. ریاست محترم قوه قضاییه که از فقهای سابق شورای نگهبان نیز بودند در این خصوص به نکاتی به شرح ذیل تأکید فرمودند:
1-1 متاسفانه گاهی از قول برخی افراد و شخصیت‌ها چنین حرف ها و چنین توقعاتی را می نویسند و مطرح می کنند که انتظارش نمی‌رود چون علی‌القاعده باید به نص قانون اساسی واقف باشند
2-1 نظارت مجلس خبرگان بر رهبری مانند این است که بگوییم که افراد در مقام تقلید از مراجع چون باید شرایطی همچون (اعلم بودن یا مجتهد مطلق بودن) یا عدالت را در مرجع تقلید احراز کنند پس بر وی نظارت دارند!
3-1 سخنی که بطلان آن روشن است چون وظیفه مقلد تشخیص ویژگی ها و صفات مرجعیت است.
4-1 آنچه در قانون اساسی آمده است تشخیص صفاتی خاص یا فقدان آن در رهبری است و تشخیص تلازمی با نظارت ندارد.
5-1 آقای لاریجانی از رسانه ها خواست از مطرح کردن مباحث خالی از استناد و فضا‌سازی‌های ناسالم در آستانه برگزاری انتخابات پرهیز کنند تا انتخاباتی پرشور با مشارکت قشرهای مختلف مردم و در فضایی سالم برگزار شود.
2- آقای لاریجانی می دانند که واقف بودن بر قانون اساسی به معنای فهم یکسان از قانون نیست لذا قاعدتا ریاست قوه قضاییه نمی توانند و نباید آحاد افراد جامعه را در خصوص اعلام نظر منع و تحت فشار سیاسی و حقوقی قرار دهند.
3- آقای لاریجانی حتما می دانند که طبق نص صریح اصل یکصد و یازدهم قانون اساسی در برخورد با سه شرط ذیل که منوط به تشخیص خبرگان رهبری مذکور در اصل یک صد و هشتم می باشد رهبری از مقام خود برکنار و نمایندگان مجلس خبرگان موظفند در اسرع وقت نسبت به تعیین و معرفی رهبر جدید اقدام نمایند.
1-3 هرگاه رهبر از انجام وظایف قانونی خود ناتوان شود.
2-3 یا فاقد یکی از شرایط مذکور در اصول پنجم و یک صد و نهم گردد.
3-3 یا معلوم شود از آغاز فاقد بعضی از شرایط بوده است.
4- آقای لاریجانی نمایندگان مجلس خبرگان رهبری فاقد صلاحیت نظارت بر رهبری با چه مکانیسمی قادر خواهند بود بر استمرار یا اسقاط شرایط مذکور اعلام نظر نمایند آقای لاریجانی فرض بفرمایید جنابعالی بعنوان یکی از اعضای مجلس خبرگان رهبری در شرایطی نسبت به وجود برخی شرایط ضروری مندرج در اصل یکصد و نهم در ابتدای تصمیم گیری و انتخاب رهبری توسط مجلس وقت خبرگان رهبری مستند به اسنادی درچار تردید شده باشید. لطفا بفرمایید با اتکا به چه مکانیسمی قادر به صحت سنجی تردید خواهید بود؟ آیا راهی جز اتکا بر نوع و سطحی از تحقیق و تفحص در خصوص وجود ابتدایی یا بقاء شرایط در رهبری خواهید داشت؟ اگر بنابر وظایف قانونی و شرعی محوله به نمایندگان خبرگان رهبری در صدد عمل به چنین مهمی باشید از اقدام شما با چه تعبیری باید یاد کرد؟
5- آقای لاریجانی می فرمایند نظارت مجلس خبرگان بر رهبری مانند این است که بگوییم که افراد در مقام تقلید از مراجع چون باید شرایطی همچون (اعلم بودن یا مجتهد مطلق بودن) یا عدالت را در مرجع تقلید احراز کنند پس بر وی نظارت دارند! سخنی که بطلان آن روشن است. چون وظیفه مقلد تشخیص ویژگی ها و صفات مرجعیت است. آقای لاریجانی علی رغم اینکه خوشبختانه وجود قدرت تمیز و تشخیص در مقلدین برای بررسی وجود شرایط و انتخاب مرجع تقلید را می پذیرند اما توضیح نمی دهند با اتکا به کدام منطق و ادله عقلی و شرعی میمز تشخیص صلاحیت را فاقد قدرت تشخیص استمرار شرایط صلاحیت اعلام می کنند. آقای لاریجانی حتما شنیده اند که در ابتدا و انتهای دهه شصت آحاد مردم بودند که بسیار قبل از بسیاری از نخبگان و نمایندگان مجلس خبرگان رهبری بر عدم صحت مواضع و رفتار آقایان شریعتمداری و منتظری اعلام نظر و شهادت دادند. ضمن اینکه تقلید در اعمال و مناسک مذهبی از کارشناسان دینی به هرگز به معنای تبعیت تام و در تمام زمینه ها از مرجع تقلید نبوده و نیست به همین دلیل مراجع تقلید نیز در حوزه وظایف حکومتی ، اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی و بسیاری دیگر موظف به تبعیت از ولی امر مسلمین و قوانین مصوب حکومتی می باشند.
6- آقای لاریجانی متدولوژی شما بعنوان یکی از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری برای تشخیص صفاتی خاص یا فقدان آن در رهبری چیست؟ حال که پذیرفتید تشخیص فقدان صفات و ویژگیهای رهبری نیز با شما است چگونه به چنین مهمی دست می یابید؟ آقای لاریجانی کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان رهبری با بکارگیری چه مکانیسم و شیوه های بی نیاز از اعمال نظارت بر عملکرد قادر به تشخیص بقاء شرایط در رهبری خواهد بود؟ آقای لاریجانی می توانید به مواردی از دست یابی به تشخیص و قضاوت در خصوص تغییرات احتمالی در شرایط ، ویژگیها یا صحت و سقم تصمیمات و عملکرد فردی یا دستگاهی را اشاره بفرمایید.
7- آقای لاریجانی براساس نص بند اول اصل یکصد و دهم قانون اساسی تعیین سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام به عهده رهبری است یعنی رهبری صرفا پس از اخذ نظر مشورتی مجمع تشخیص مصلحت نظام که تماما توسط رهبری انتخاب و منصوب می گردند قادر به تنظیم و ابلاغ سیاستهای کلی نظام است. شما به صراحت نظارت نمایندگان مجلس خبرگان رهبری بر مراکز تحت نظر رهبری را با این منطق که مقلد نمی تواند بر مرجع تقلید نظارت کند غیر قابل قبول می دانید حال بعنوان یکی از اعضای شورای نگهبان بفرمایید چگونه قانون اساسی ابلاغ سیاستهای کلی نظام توسط رهبری را منوط و مشروط به اخذ نظر مکتوب اعضای منصوب رهبری در مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط رهبری می داند؟ بعنوان فقیه منصوب در شورای نگهبان بفرمایید باید به نظر شما بعنوان ریاست قوه قضاییه توجه و عمل کرد یا به نص بند اول اصل یکصد و دهم قانون اساسی که شرعا و قانونا بر همه آحاد مردم لازم الاجرا است؟
8- آقای لاریجانی شما بعنوان رییس قوه قضاییه که مستقیما توسط رهبری انتخاب و برای دو دوره پنج ساله منصوب شده اید شرعا و قانونا موظفید وفق اصل یکصد و چهل و دو قانون اساسی بر اموال و دارایی رهبر ، رئیس جمهور ، معاونان رئیس جمهور ، وزیران و همسر و فرزندان آنان قبل و بعد از خدمت رسیدگی کنید تا برخلاف حق افزایش نیافته باشد. لذا بر اساس منطقی که نظارت مجلس خبرگان رهبری را غیر قانونی می دانید بفرمایید با چه مکانیسم و ادله ای باید و می توانید تغییرات اموال و دارائیهای رهبری و خانواده ایشان را مورد ارزیابی قرار دهید؟ آقای لاریجانی اگر به فرض بی ربط در اموال و دارائیهای رهبری تغییرات فزاینده و بر خلاف حق یافتید با چه مکانیسم و شیوه قانونی و اجرایی به وظایف قانونی و شرعی خود عمل خواهید کرد؟ اصولا شما بعنوان یک مقلد برای رییس قوه قضاییه حق اخذ گزارش دارایی ها از رهبری یا اعمال نظارت و حتی بالاتر از اینها وفق نص اصل یکصد و چهل ودوم قانون اساسی صحت سنجی مشروعیت دارایی ها را برای خود بعنوان رییس قوه قضاییه قائل هستید؟ اگر رویه مندرج در اصل مذکور را غیر عقلانی و شرعی می دانید با وظایف مندرج در قانون اساسی که در عهده شما قرار داده شده است چه خواهید کرد؟
9- آقای لاریجانی ریاست محترم قوه قضاییه می دانید که بر اساس نص صریح اصل یکصد و هفتم قانون اساسی رهبری در برابر قوانین با سایر افراد کشور مساوی است. چرا تلاش می کنید رهبری را مافوق قانون و در برابر نظارت پذیری دست نیافتنی معرفی کنید؟ آقای لاریجانی اطمینان داشته باشید حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری توجه و رعایت قانون را بیش از هر شخصی بر خود لازم و واجب می دانسته و می دانند. آقای لاریجانی حتما به خاطر دارید که گزارش کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان رهبری که توسط آیت الله مجتهد شبستری در خصوص بررسی بقاء صفات و ویژگیهای مندرج در اصل یکصد و نهم قانون اساسی در رهبری و صحت تصمیمات و عملکرد رهبری در خصوص حوادث و فتنه انگیزی های سال 1388 و با ذکر اصل یکصد و یازده قانون اساسی تنظیم و قرائت گردید بهترین شیوه های ضروری حمایت عملی مبتنی بر اصول قانونی و شرعی مجلس خبرگان از ولایت فقیه محسوب می گردد.
10- آقای لاریجانی از رسانه ها نیز درخواست کردند تا از طرح مباحث خالی از استناد و فضا‌سازیهای ناسالم در آستانه برگزاری انتخابات پرهیز کنند تا انتخاباتی پرشور با مشارکت قشرهای مختلف مردم و در فضایی سالم برگزار شود. ایکاش آقای لاریجانی به همین اندازه برای افکار عمومی احترام قائل بوده و به روشنی می فرمودند که مستند گویی از دیدگاه ایشان چیست؟ می فرمودند فضاسازی سالم چه ویژگیهای دارد و چرا موضعی در سطح اهمیت رهبری یا نظارت و متقابلا حمایت عملی از رهبری را چگونه تعریف می کنند؟ چه تصوری از شور انتخاباتی دارند و انتخابات پرشور را چگونه تعریف می کنند؟ چرا موضوعی کلیدی در حوزه حکومت و قانون اساسی را تا این حد تنزل داده و به مکباحث روزمره انتخاباتی گره می زنید؟ رسانه ها با استناد به کدام ادله قانونی باید دیدگاههای انتخاباتی شما را که احتمالا از جمله کاندیداهای احتمالی انتخابات پیشرو نیز خواهید بود علیه برخی کاندیداهای مخالف احتمالی را باید بعنوان دیدگاه ریاست قوه قضاییه کشور منعکس کنند؟ آقای لاریجانی بعنوان یکی از فقهای سابق شورای نگهبان تصور می کنید اعضای این شورا باید با شما تحت عنوان سوء استفاده از موقعیت دولتی و حکومتی برای کارسازی یا تبلیغات زود هنگام انتخاباتی برخورد کنند؟
amirmohammad.fatemi@yahoo.com (3394731) (alef-13)
 
پیراسته فر
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۷:۵۰:۵۴
ازباب نصیحه الائمه به رئیس قوه قضاعرض می کنم که دراموراجتماعی بازبان "قضا"محاکم قضایی سخن نگویید. (3394788) (alef-13)
 
نصر
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۸:۵۷:۴۹
معنی اصل 111 حتی برای یک آنسان غیر متخصص هم واضح است.از این اظهار نظر رئیس دستگاه قضا واقعا تعجب مبکنم.......... (3394863) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۹:۱۱:۰۴
ما همیشه رهبری مثل امام (ره)و امام خامنه ای نداریم که طالب قدرت و مال دنیا نباشند ورهبر و ولی فقیه معصوم نیستند که احتمال خطا نداشته باشند وحذف نظارت در آینده مشکل ساز خواهد شد وبه همین دلیل رهبر عزیز ما تاکید بر نظارت می کند ووقتی رهبری با نظارت موافق است چه اصراری بر حذف نظارت است (3394886) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۰:۰۲:۲۷
تشکرازسایت الف برای درج این مقاله بجا وبموقع (3394977) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۱:۴۴:۵۷
قابل توجه رئيس دستگاه قضا" براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مجلس خبرگان سه وظیفه مهم را بر عهده دارد.
برطبق اصل 107 «تعیین رهبر بر عهدة خبرگان منتخب مردم است».
و خبرگان وظیفه دارند تا دربارة همة فقهای واجد شرایط مذكور در اصل 5 و 109 قانون اساسی بحث و بررسی كنند و هر كس را كه واجد شرایط دانستند را انتخاب و به مردم معرفی كنند كه نظر و انتخاب آنان برای مردم بر اساس مبانی فقهی[1] و قانونی[2]، معتبر و حجت خواهد بود.
بنابراین وظیفة مجلس خبرگان در وهلة اول، تعیین و انتخاب رهبر برای جمهوری اسلامی ایران است هم چنانكه وظیفه دارند مرتباً رهبر و نحوة اداره امور توسط وی را زیر نظر و نظارت دقیق خویش قرار دهند تا هر گاه از انجام وظایف محولة خویش ناتوان گشت و یا فاقد یكی از شرایط مذكور در قانون اساسی شد او را از كار بركنار سازند.
مطابق اصل یكصد و یازدهم قانون اساسی یكی از وظایف مجلس خبرگان نظارت بر بقای شرایط رهبری است. «هر گاه رهبر از انجام وظایف قانونی خود ناتوان شود یا فاقد یكی از شرایط مذكور در اصول پنجم و یكصد و نهم گردد یا معلوم شود از آغاز فاقد بعضی از شرایط بوده است از مقام خود بركنار خواهد شد. تشخیص این امر به عهده خبرگان مذكور در اصل یكصد و هشتم می‎باشد.[3]» انتخاب رهبر جدید نیز در صلاحیت مجلس خبرگان و از وظایف آن به شمار می‎رود؛ «در صورت فوت یا كناره گیری یا عزل رهبر خبرگان موظفند در اسرع وقت نسبت به تعیین و معرفی رهبر جدید اقدام نمایند. : انشاء اله بخوانند و ملتفت گردنند (3395144) (alef-13)
 
بهاری
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۲:۱۷:۱۲
آقای امیر علی

متن آقای رستگار را یکبار دیگر (نه با عجله!؟) و با دقت بیشتر مطالعه نمایید
ایشان می فرمایند که نظارت را هم فقیهان دین شناس یا همان خبرگان رهبری انجام می دهند. (3395228) (alef-18)
 
روانشناس
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۲:۲۸:۳۷
یکی از خلقیات بد ما ایرانیان کاسه داغتر از اش شدن است. (3395250) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۲:۵۵:۵۲
شما دقت کنید که آن دانشجو همان زمان می فهمیده که افرادی در بدنه حضور دارند که به هیچ وجه نظارت را نمی پسندند. ببینید که آن دانشجو چقدر تیزبین بوده است. (3395301) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۳:۲۰:۳۰
«امام علي (ع) در خطبه ي ٣٤ نهج البلاغه، اگرچه خود معصوم از هر خطا و اشتباهي است، براي آن كه اين روش و الگو براي حاكمان اسلامي نصب العين قرار گيرد...»
این سخن بسیار حکیمانه است. اگر حضرت علی (ع) فرموده بودند که شما که می دانید من معصوم هستم پس انتقاد از من که هیچ. ولی یادتان باشد که از بقیه انتقاد کنید! فکر می کنید این سخن باعث نمی شد انتقاد دیگر پر پر شود؟
کجاست سیره علی؟
یک عمر است که ما دانشجویان داریم داد می زنیم که برای نظارت و انتقاد «خط قرمز» نگذارید. اگر گذاشتید دیگر این نظارت و انتقاد بر باد می رود. اما افرادی نگذاشتند. به خیال خودشان داشتند از نظام و رهبری دفاع می کردند. هنوز هم همین طور فکر می کنند.
کسی که در مقام رهبری قرار می گیرد باید پذیرای انتقاد ها (ولو انتقادهای تند) باشد تا روحیه انتقاد و نظارت در تمام جامعه باقی بماند. وقتی بشود از رهبر یک جامعه انتقاد کرد دیگر خط قرمزی باقی نمی ماند و دیگر هیچ کس خودش را مبرا از انتقاد و نظارت نخواهد دانست. وقتی من رفتم در یک اداره دیگر آن مسولان اداره می دانند که در جامعه ای که می شود از رهبرش و عالی ترین مقامش انتقاد کرد (یدون هیچ پیامدی) پس دیگر او مصونیت نخواهد داشت و حساب کار خودش را خواهد کرد. این برای یک مملکت از نان شب هم واجب تر است.
من مطمئن هستم که رهبری پذیرای انتقاد هستند (و خود نیز تصریح کرده اند) اما به نظر می رسد که دستهای پنهانی هستند و کاسه های داغ تری از آشی که بقای آنها بسته به همین عدم نظارت هاست. بهترین راه هم برای خشکاندن ریشه نظارت این است که از رهبری خرج کنند. وقتی ایشان را مبری از نظارت دانستند دیگر ریشه نظارت را بر خودشان هم خشکانده اند. (3395359) (alef-13)
 
علی کریمی
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۴:۰۶:۱۳
در شرح وظایف مجلس خبرگان رهبری که توسط اعضای این مجلس تدوین و تصویب شده و در سایت مجلس خبرگان رهبری موجود است ،مجلس خبرگان با یک جمله اینگونه تعریف شده :

"مجلس خبرگان نهادی است که به موجب قانون اساسی ، سه مسئولیت مهم درباره رهبری نظام دارد : > ، > و > ."

امیدوارم آقای لاریجانی ، رییس محترم دستگاه قضا ،حرف خود را به نحوی مقتضی اصلاح فرمایند. (3395440) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۵:۱۱:۱۹
در باب خبرگان:نظارت بر رهبری که لازمه معرفی ویا برکناری رهبری است نظارت اطلاعی است و نه نظار استصوابی.لذا خبرگان رهبری نمیتواند به رهبر دستور دهد فلان کار را نباید بکنی یا فلان کار را باید بکنی.
مسئله امر به معروف و نهی از منکر چیزی جدای از وظایف خبرگان و وظیفه ای عام است و اختیاری کلی برای نظارت مردم بر مردم و مردم بر مسئولین. (3395549) (alef-13)
 
فارض
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۶:۴۴:۵۴
حسرت موند دل ما كه قاضى القضاة جمهورى اسلامى براى يكبار هم كه شده راجع به مشكلات دستگاه قضائى صحبت كنه ، من از حرف ايشون واقعاً تعجب ميكنم اگر اينطور باشه كه خبرگان حق نظارت نداره پس فلسفه مجلس خبرگان چيه ؟ چرا هر شش ماه يكبار تشكيل جلسه ميدن ؟ بهترين استدلال رو خود مقام محترم رهبرى در اين باره داره ، انگار آقاى آملى از سخنان ايشان و همينطور از مشروح مذاكرات اعضاء مجلس خبرگان خبرى نداره وگرنه چنين بى پروا و قاطعانه اظهار نظر نميكرد. (3395705) (alef-13)
 
yam
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۷:۰۸:۱۴
رهبر مث همه ما میونه اشتباه کنه میتونه تصمیماتی بگیره که تاثیرات زیادی روی کشور و زندگی مردم بگذارد در نتیجه باید نظار دقیق تری روی ایشان باشد و این نکته هم بگم که رهبر معصوم نیس و میتونه اشتباه کنه( بر خلاف تصور بعضی از دوستان) (3395746) (alef-13)
 
دوست
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۹:۲۰:۲۹
يك سوال ازاقاي رستگار
چگونه بايد بررهبري نظارت داشت ؟چه كساني وچگونه بايد بررهبري ناظرباشند؟
مگرغيراين است كه همه مردم ايران ناظركارهبري هستند.
شايدشما حرف اقاي لاريجاني وكساني را كه ايشان اين خطاب رابه انها داشتند واهداف انها رادرست درك نكرده ايد!
وگرنه همه مي دانند كه هركسي مسئوليت دراين نظام دارد يقينا نظارت راهم مي پذيردولي حدوحدود اين نظارت وناظران چه كساني باشند مهم است
برفرض محال مجلس خبرگان بشود مثلا مثل مجلس ششم تكليف چيست؟نگوييدنمي شودميگيم
فرض محال.وقتي ناظران رهبري بشوند عده اي..............چه مي شود .
بايدبصيرت داشت وحرف هارابه جا زد.بهترين وخالصترين ناظران رهبري عموم مردم هستند نه عهدهاي كه ارزوي شورايي بودن رهبري را دارند وان را مسئله اصيل اسلامي مي دانند .همان كه حق ولايت مولا راازاوسلب كرد (3395932) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۰۷:۲۸:۲۲
اگر قرار است ترکیب مجلس فقط مطابق خواست شما باشد وگرنه دیگر مجلس نباشد پس اصلا فایده انتخابات چیست؟ اصلا مجلس میخواهیم چه کنیم؟ اگر با این همه نظارت و گزینش هنوز هم نگران مجلسی مغایر با سلیقه خود هستید پس جمع کنید این بساط انتخابات پر هزینه را و هر که را خواستید سر کار بیاورید! (3396455) (alef-13)
 
سامع
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۹:۳۳:۲۹
متاسفانه برخی از منصوبین رهبری فکر میکنند چنانچه بیش از انچه مطابق قوانین مصوب و احکام شرعی برای رهبر ترسیم گردیده بیان کنند به ایشان خدمت میکنند و ادای دین کرده اند در حالیکه بیشترین جفا را این افراد در حق رهبری انجام میدهند (3395946) (alef-18)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۲۰:۳۵:۲۹
باتوجه به مستندات فوق ونظایرآن واصولآبدیهی بودن اصل اعمال نظارت برعملکردهرمسؤل حکومتی ونیزلزوم پاسخگویی مسؤلان درقبال وظایف محوله ،چگونه میتوان رهبری نظام راکه مسؤلیت نهادهاوسازمان های متعددوحساس و نیزفر ماندهی کل قوا( نیروهای نظامی وانتظامی )وهمچنین انتخاب وانتصاب رئیس قوه قضائیه رابعهده داردمعاف ازنظارت دانست؟ (3396068) (alef-18)
 
ali
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۲۱:۲۱:۲۷
نفسا نظارت عیب نیست که حسن است و بعضا موجب آرامش نظازت شونده است.

به بینید ما وقتی کار خوبی میکنیم ناخود آگاه دوست داریم که کسی ناظر بوده واز ما تشکر کند. و این همان حالت آرامش دهنده ای است که ناظر موجب آن میشود.

و وقتی هم ناظری کار بدی را از ما نمیبیتد خوشحال میشویم که چقدر بر نفس خود مسلطیم که کسی کار بدی از ما نمیبیند . قضاوت خودمان که کافی نیست و این هم حالت دیگری از آرامش است.

پس نظارتی که موجب سبک بال شدن باشد را باید حسن دانست و نه عیب .

و اثبات به عدم ضرورت به آن اگر با ساز و کار خودش و نه قهری اگر اثبات شود که حسن است - هم نباید کوتاهی کرد . (3396113) (alef-18)
 
ازادی
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۲۲:۲۸:۴۳
نظر ایشان کاملا درتضاد بانظر ایت الله مومن عضو ارشد شورای نگهبان است. چون نظارت برعملکرد رهبر را ازوظایف نمایندگان مجلس خبرگان میدانند ودرمصاحبه باخبرگزاری مهر انرا عنوان نموده اند.حال باید فرمایش کدامیک راقبول کنیم (3396207) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۰۹:۰۵:۵۳
قانون در این مملکت تفسیر به رای می شود (3396518) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۰۹:۰۶:۴۲
صد در صد در قانون نظارت بر رهبری وجود دارد ولی وقتی اعضا خبرگان گاهی خودشان چیز دیگر میگویند آیا خبرگان به وظایف خود میتواند عمل کند؟ (3396519) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۱۰:۲۷:۲۹
اگر رهبری نیاز به نظارت ندارد وخبرگان هم این وظیفه رادارند،پس چرااین همه هزینه برگزاری انتخابات می کنید؟ (3396616) (alef-13)
 
علی علوی
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۱۶:۰۴:۲۷
آفرین بر آقای رستکار متاسفانه از آقای لاریجانی که آشنا به م
بانی حقوقی و فقهی می باشد این اظهار نظر بعید بود " وقتی خود رهبری تاکید بر اجرای قانون و امر نظارت دارد دیگر باید امثال آقای لاریجانی ملتزم به این نظر باشند خداوند همه ما را از نفسانیات حفظ نماید " (3397203) (alef-13)
 
وقتی رهبری نظارت بر خود را مطالبه می کنند اما ...