نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 337855
آیا روسیه در سوریه جا خالی می‌دهد؟
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۱
پس از آن‌که دولت و نظام سیاسی سوریه آماج طرح براندازی ائتلاف غربی، عربی، ترکی و اسرائیلی قرار گرفت، این سوال برای اغلب تحلیلگران و استراتژیست‌ها مطرح شد که آیا روسیه تا پای جان از سوریه دفاع خواهد کرد یا این‌که همانند لیبی و عراق بازی را به طرف غربی واگذار می‌کند؟

برخی از تحلیلگران از همان ابتدا با توجه به سابقه تاریخی روسیه بر این عقیده بودند که روسیه مقاومت نخواهد کرد و باز جا خالی خواهد داد، اما برخی دیگر از کارشناسان (با این استدلال که سوریه آخرین سنگر روسیه در خاورمیانه است و در صورتی که بازی را در این کشور ببازد ناچار خواهد شد در نزدیکی مرزهای خود با ناتو درگیر شود) بر این عقیده بودند که روسیه برخلاف عراق و لیبی در سوریه تا پای جان مقاومت و حداقل بازی را به این سرعت واگذار نخواهد کرد.

روند تحولات چند سال گذشته نشان می‌دهد که ارزیابی این دسته از کارشناسان دست‌کم تا همین اواخر درست بوده است، چراکه روسیه در این مدت از هیچ حمایت سیاسی و نظامی دریغ نکرده و در عین حال تسلیم رشوه‌های کلان چند ۱۰ میلیارد دلاری از سوی عربستان در قالب قراردادهای تسلیحاتی نشد.

کار به جایی رسید که روسیه به دخالت نظامی مستقیم متوسل شد و ضمن تقویت پایگاه دریایی خود در طرطوس به تقویت پایگاه هوایی در لاذقیه دست زد و برای مقابله با گروه‌های تکفیری و مسلح ضددولت سوریه هواپیماهای جنگی پیشرفته را در این پایگاه مستقر کرد.

با این حال در روزهای اخیر رفتارها و گفتارهایی از مقامات روسیه دید ه یا شنیده شده که باب بدبینی و بی‌اعتمادی به این کشور درخصوص سوریه را باز و حرف و حدیث‌های جدیدی در این‌باره مطرح کرده است؛ از جمله این‌که روسیه باب گفت‌وگوهایی را با عربستان درخصوص افزایش بهای نفت یا اجرای قرارداد احداث نیروگاه هسته‌ای باز کرده و در عین حال از مواضع قبلی خود درخصوص تروریستی اعلام کردن گروه جیش‌الاسلام (که مورد حمایت عربستان است) عقب‌نشینی کرده است، حال آن‌که در مقابل عربستان نه‌تنها هیچ نرمشی در مواضع مداخله‌گرایا نه خود در سوریه نداشته بلکه برعکس بعد از برقراری آتش‌بس، دوباره طرح براندازی را در دستورکار خود قرار داده است.

از این گذشته، برخی از مسئولان روسیه از طرح فدرال در سوریه سخن به میان آورده‌اند که اجرای آن در وضعیت کنونی می‌تواند خطر تجزیه این کشور را به همراه داشته باشد.

حال سوالی که پیش می‌آید این است که آیا روسیه بعد از چند سال مقاومت و ایستادگی اکنون از مواضع خود عقب‌نشینی می‌کند و به جای نجات کل سرزمین سوریه تنها به نجات مناطق موردنیاز خود در سواحل دریای مدیترانه اکتفا می‌کند یا این‌که اظهارنظرهای اخیر جنبه تاکتیکی داشته و تنها با هدف تلطیف فضا و فراهم کردن بستر اجرای توافق جدید صورت گرفته است.

امکان درستی فرضیه دوم درست‌تر به نظر می‌رسد چراکه در غیر این‌صورت هم منطق عملکرد چند سال گذشته روسیه زیرسوال می‌رود و هم این‌که بی‌اعتمادی متحدان و دوستان برانگیخته می‌شود و از همه مهم‌تر دشمنان و رقبای روسیه بیش از پیش برای کسب امتیاز از این کشور جری‌تر می‌شوند.
منبع: جام جم
احمد کاظم‌زاده - کارشناس خاورمیانه
 
کلمات کلیدی : روسیه
 
United Kingdom
۱۳۹۴-۱۲-۲۰ ۱۴:۴۷:۰۷
روسیه اس 300 رو هنوز به ایران نداده چرا؟ چون میخواد ایران رو به بازی بگیره نه بذاره ایران و غرب رابطه خوبی داشته باشن و نه خودش به ایران کمک واقعی میکنه. (3597672) (alef-11)
 
املی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۰ ۱۴:۵۱:۰۳
کشورروسیه هیچوقت یک هم پیمان نظامی وتجاری تمام عیاری با هیچ کشوری نبوده ونیست واین خیال خام کشورهاست شما ببینید افغانستان کره شمالی بوسنی هرزگوین همه این کشورهای تحت سلطه روس بوده است وخیلی راحت دربدترین شرایط بجای اینکه ازاین کشورهادفاع کند انهارابحال خودشان رها کرده
است وازوقتی یکی ازسران عربستان با پوتین درکشورروس دیدارکرده است نظرروس هم ازسوریه تغییر کرده است و موشک اس300کشورماراهم فعلا تعلیق وازتحویل ان خودداری میکند واینجاست مسئولان ماخیلی ساده اندیش تا یک کلمه ازمقامات روس میشنوند ان را بوق کرنا کرده که ای ملت موشک اس300امروز بارگیری شد فردامیاد هفته بعد میاد وهنوزهم نیامدو................ (3597685) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۰ ۱۵:۰۹:۰۷
اولا - روسیه دنبال منافع خودش است و با تقویت پایگاههای نظامی اش در سوریه و تبدیل خود به یکی از طرفهای اصلی مذاکره در باره آینده سوریه، منافع خودش را تامین کرده است.

ثانیا - متوهمهایی که در باره "ایستادگی و مقامت" روسیه توهم می بافتند قبلا هم از این توهمات می بافتند که همه شان پوچ از آب درآمده.

ثالثا - یادمان باشد که بشاراسد خودش با سرکوب خونین اعتراضات مسالمت آمیز مردم، وضعیت را نظامی کرد و زمینه فعالیت گروههای مسلح را فراهم کرد نه اینکه هدف طرح براندازی قرار بگیرد. با تکرار شعارهای افراطی علیه همسایگان وضع ما بهتر نمی شود بلکه بدتر می شود. (3597707) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.