نظر منتشر شده
۲۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 339277
«تبریک عملی» عید نوروز
حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، 26 اسفند 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۹
به همه خوانندگان با احترام و جمله مبارکه «سلام علیکم»، سلام می‌کنم و برایتان آرزوی سلامتی و توفیق دارم، به فکرم رسید در آغاز سال ۹۵ از یک معلم قدیمی کلمه تبریک را معنا کنم:تبریک از برکت است و هر چیزی هم ظاهری دارد و هم باطنی که باید به هر دو توجه داشت؛ یعنی هم به پوست هم به مغز، آری! اگر هر یک از پوست یا مغز تخمه را بکاریم سبز نخواهد شد و باید به هر دو توجه شود تا نتیجه دهد.

در ایام عید که ظاهر خوبی دارد، یعنی فرصتی برای دید و بازدید و سفر و شادی است و شهر و روستاها و خانه‌ها برای پذیرایی آماده است و هوای معتدل همراه با سبزی زمین و شکوفه‌های درختان و امثال آن به چشم می‌خورد، سزاوار است که این ظاهر زیبا با باطنی همراه باشد و تبریک ظاهری همراه با برکت عملی باشد.

این دید و بازدیدها قالب و تبریک ظاهری است، ولی قلب آن چیست؟

مغز این تبریک اموری است از جمله اینکه:

۱-در این دید و بازدیدها ثروتمندان فامیل، مخفیانه از فقرای فامیل دستگیری کنند.

۲-اگر میان فامیل افرادی با هم کدورتی دارند آنان را آشتی دهند.

۳-اگر نوجوانان فامیل در بعضی از درس‌های خود ضعیف هستند به آنان کمکی شود.

۴-اگر شخصی گرفتار بدهی یا زندان است آن را نجات دهیم.

۵-اگر در جلسات گناه می‌شود با برخورد خوب، مانع شویم.

۶-اگر برای بعضی از افراد فامیل سؤال و شبهه‌ای مطرح شده ما واسطه شویم و جوابش را از یک دانشمندی دریافت و شبهه آن را برطرف کنیم.

۷-اگر در فامیل و همسایگان خانواده شهدا و جانبازان وجود دارند، دیدار با آنان را بر دیگران مقدم بداریم.

۸-در سفر از کسانی که در جاده‌ها خدمت می‌کنند(پلیس، هلال احمر، راهداری) حداقل با زبان، تشکر کنیم.

۹-برای همسریابی افراد مجرد فامیل واسطه‌گری و شفاعت کنیم.

اسلام عزیز ما در کنار سفارشات عمومی چند سفارش ویژه برای بستگان دارد که من به عنوان معلم قرآن دو سه جمله از آن سفارشات قرآنی را به شما هدیه می کنم و دوست دارم خدمتی به شما کرده باشم.قرآن، یک جا به پیامبر(ص) می‌فرماید: بستگان نزدیک خود را از خطرها هشدار بده «و انذر عشیرتک الأقربین» و در جای دیگر می‌فرماید: خودتان و بستگانتان را از آتش دوزخ حفظ کنید «قو أنفسکم و اهلیکم ناراً» که در حدیثی در تفسیر آیه می‌خوانیم، مراد از این حفظ آن است که آنان را به نماز و زکات و تقوا سفارش کنیم.

و در جایی دیگر می‌فرماید که لقمان حکیم فرزندش را به نماز و امر به معروف و نهی از منکر و تواضع نسبت به مردم و توجه به معاد سفارش کرد، جالب آن است که قرآن درباره پیامبر(ص) می‌فرماید: او در کنار نبوت و رسالت به خانواده خود رسیدگی ویژه داشت.خواننده عزیز! این رسیدگی و کمک به فامیل، قلب و مغز این دید و بازدیدها است، راستی اگر در این دید و بازدیدها به مشکلات یکدیگر نرسیم از بسیاری از برکات محروم خواهیم شد.

تبریک یعنی دید و بازدید خود را با این امور رشد و برکت دهیم، اینکه خداوند به پیغمبر(ص) می‌فرماید ما به تو کوثر دادیم و مراد کوثر «فاطمه زهرا» و معنای کوثر خیر فراوان است و ناگفته پیداست عطای خداوند بزرگ به بهترین فرد هستی کوثر و خیر فراوان است، ما نیز می‌توانیم با نیت خالص و همت بلند و خدمت بی‌منت و دستگیری از دیگران تا حدی از خود کوثر بسازیم، یعنی خود و کارهای خود را – تا آنجا که می‌شود- به خیر زیاد و کوثر تبدیل کنیم.

کوتاه سخن آنکه ایام عید امسال که با ولادت حضرت زهرا(س) مقارن است و به عبارت دیگر تبریک عید با کوثر قرآن مقارن است و معنای تبریک و کوثر نیز به هم نزدیک است، بیاییم در میلیون‌ها دید و بازدیدی که در فامیل صورت می‌گیرد، مشکلی را( جزئی یا کلی) حل کنیم تا تبریک ظاهری ما پر مغز شود و البته این نیاز به استمداد از خدواند و توفیق الهی دارد.

ساده‌ترین راه برای تبریک و برکت و کوثر آن است که دیگران را در خوبی‌ها شریک کنیم و همت خود را از مسائل فردی و جزئی به مسائل عمومی سوق دهیم، همانگونه که نماز ما را این گونه تربیت می‌کند که بگوییم:

پروردگارا همه ما را(نه فقط من را) هدایت کن«إهدنا»

و در سلام بگوییم «السلام علینا» نه سلام به یک شخص می‌گوییم در نماز خداوند شنونده ستایش همه موجودات است «سمع الله لمن حمده» نه فقط شنونده ستایش من و نفرمود «سمع الله لحمدی»در سراسر قرآن و روایات و برنامه‌های پیامبر(ص) و اهل بیت معصومش(ع) صدها نمونه به چشم می‌خورد که رشد و برکت و سعادت و خوشی را فقط برای خود نمی‌خواستند، بلکه برای همه می‌خواستند و این است معنای تبریک و کوثر.

در پایان ضمن دعا برای شما عزیزان، سال خوبی را برایتان آرزومندم، نوروز ایام سفر است؛ از نماز در سفر غافل نشوید؛ چرا که نماز، سفر شما را پر خیر و برکت می‌کند.
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۶ ۱۵:۴۶:۰۱
حاج اقا قرائتی
با عرض سلام و احترام و تبریک نوروز به شما بزرگواران
نکاتی رو خدمت شما عرض می کنم
تعداد فقرای جامعه ما اونقدر زیاد شده که راهکار اول غیرممکنه چون همه گرفتارن . راهکار دوم هم چندان راهکار خوبی نیست چون کدورتها کدورت مالی و..هست که به اسانی رفع نمیشه رفع هم بشه موقتیه و دردسر دیگه ای درست میکنن کار ممکنه به درگیری و قتل هم بکشه پس همینکه از هم دور هستن و ارامشی وجود داره باز خودش خیلی خوبه در مورد راهکار سوم هم عرض شود که هیچکس در طول تاریخ تا حالا در ایام عید درس نخوانده که بخواهد نقاط ضعف خودرا متوجه شود. عید ماله تفریحه و وقت مطالعه و..نیست. مورد 4 هم مثل مورد یک هست کسی پولی نداره جامعه در رکوده و همه گرفتارن. مورد 5 رو من تا حالا مشاهده نکردم و موردی نداره. مورد ششم الان اینترنت هست همه مراجعه میکنن رفع شبهه میشه. مورد هفتم خودبخود رخ میده. مورد 8 رو کسانی که متوجه باشند همیشه انجام میدهند مورد 9 هم باز جای سوال داره چون فرد مجرد اگر خودش بتونه و مشکلان مالی نداشته باشه میره ازدواج میکنه و اینکه ما بدون اطلاع اونها وارد عمل بشیم خودش جای سوال داره و معمولا هم رسم این نیست در این امور کسی ر.و واسطه کنن(وضعیت شفافه واسطه لازم نداره) لذا راهکارهای عنوان شده از دبد بنده غیر عملی هستند (3607544) (alef-11)
 
علی
United States
۱۳۹۴-۱۲-۲۶ ۲۱:۵۵:۳۰
از خواندن نظرات کاربران بسیار متعجب شدم. چطور شده که همه را مسئول میدانیم غیر از خودمان؟ قرار نیست ما با کمک به فقرا مشکل ففر را در جامعه ریشه کن کنیم بلکه باید در حد توان به وظیفه خود عمل کنیم. اگر هرکس وظیفه خودش را انجام دهد مشکلات نیز حل خواهذ شد. یعنی واقعا امکان ندارد من نوعی از یک خرج اضافه بزنم که نیاز ضروری تر یکی از نزدیکانم برطرف شود؟
چطور ممکن است که حتی کدورت های خانوادگی را نیز به گردن مشکلات مالی بیاندازیم؟ پس اگر اینطور باشد در شرایط سختی مثل جنگ باید کدورت ها بیشتر میبود که میبینیم دقیقا برعکس است.
بیایید کمی هم به نقش خودمان فکر کنیم. (3608048) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۱۱:۲۴:۳۰
عزیز من هر کسی میتونسته تا حالا به فقرا کمک کرده الان هم رکوده همه درگیر هستند و نمیشه با این توصیه ها وظایف دولت در برابر فقرا رو نادیده گرفت با این سرعتی که فقر داره زیاد میشه کار باید در کلان قضیه درست بشه نه اینکه به دنبال این باشیم با نوروز مشکل فقر رو حل کنیم. این باید جا بیفته که فقر چیز خوبی نیست و فقر در جامعه هم از سوء مدیریت ناشی میشه و هی دنبال این نباشیم که از مردم برای برطرف کردن این مشکلات استفاده کنیم. (3608504) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۰۹:۴۶:۲۶
دوست نداری انجام نده برادر اما مجبور نیستی همه را یکجا رد کنی. (3608398) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۸ ۱۷:۴۶:۴۶
بنده نظرم رو بیان کردم. میفرمایید در این حد هم بیان نظر نکنیم؟ نظرم رو بیان کردم که این راهکارها عملی نیست شما که اعتقاد داری عملی است نظر بنده رو بهش توجه نکنید و خودتون بهش عمل کنید اگر براتون امکان داره و بعد عید هم بیایید بگویید چند تا رو عمل کردید برای من جالبه که بدونم چند نفر از کسانی که میفرمایند راهکارها عملی است بهش عمل کردن شما نتیجه کارتون رو بیایید اینجا ذکر کنید اما راست و حسینی بنویسید که چه کردید و نتیجه چه بوده(تخیل و بزرگنمایی نفرمایید توضیح واضح بنویسید که فلان کار را کردیم و فلان نتیجه را داد عکس العمل طرف مقابل و میزان تاثیر گذاری که داشتید رو به صورت عدد و رقم و شفاف یا کیفی بیان بفرمایید) (3610137) (alef-11)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۱۱:۱۴:۵۱
چشمها را باید شست جور دیگر باید دید
شما چشمای قشنگتون مشکل داره که از دیدتون هیچ چی عملی نیست
مراجعه به پزشگ نمیکنین به خودتون رسیدگی کنین بی ضرره (3608491) (alef-11)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۶ ۱۶:۰۲:۱۳
كاش اين دعوت به كنار گذاشتن كدورت ها و بخشش يكديگر در آغاز سال نو، در سطوح بالاي حاكميتي نيز اتفاق ميافتاد تا الگويي براي عموم مردم باشد. (3607566) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۴-۱۲-۲۶ ۱۶:۴۵:۳۳
توصیه های ایشون بنده رو به تعجب واداشت. عید برا این کارها نیست افزایش سطح رفاه جامعه و مبارزه لبا فقر وظیفه دولته و مردذم هم که هر چه در توان دارند به بهزیستی و کمیته کمک میکننند در این شرایط رکود هم مردم مگر چه کاری می توانند بکنند؟ سوال بعدی اینه که چرا جامعه ما این همه فقیر داره با این همه منابعی که داریم؟ در مورد همسریابی مگه وظیفه همسریابی با فامیله؟ (3607625) (alef-11)
 
dave
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۶ ۲۱:۱۷:۴۸
وظیفه همسریابی با دولته!!!!!!

اتفاقا همین نگاه که باید یه سری از کارها رو خودمون انجام بدیم و انداختیمش گردن دولت سبب شده خیلی از مشکلات به وحود بیاد.

قدیم ها خانواده ها و فامیل به فکر بودن. همین باعث میشد ازدواج رونق داشته باشه. ولی خودمون پیچیده اش کردیم (3608009) (alef-11)
 
حسین
Romania
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۱۱:۱۶:۴۸
عزیزم اگر جوانان کار وامکانات داشته باشند خودشان بهتر میتوانند همسرشان را انتخاب کنند (3608493) (alef-3)
 
dave
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۱۵:۰۲:۰۷
همه چیز قضیه پول و امکانات نیست.

اینها رو داشته باشی تازه داستان شروع میشه. اگر واقعا اینطور بود چرا مناطق مرفه تر آمار طلاق بیشتری دارند؟؟؟؟ (3608782) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۲۰:۰۹:۴۵
دلیل اینکه مناطق مرفه تر امار طلاق بیشتره اینه که دختره مشکل مالی نداره و مجبور نیست به هر قیمتی زندگی کنه (3609118) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۱۱:۲۸:۴۷
کسی نگفته ازدواج و همسریابی وظیفه دولته ازدواج یک امر شخصیه و مشکل الان ازدواج هم نبود همسر نیست بلکه مشکلات مالی و گرفتاری های جانبی است. این تصور که در 300 سال پیش زندگی می کنیم که دخترا از خونه بیرون نمیان و کسی کسی رو نمیشناسه تصور اشتباهی است اتفاقا پسرا دختر مورد نظرشون رو میشناسن و فامیل هم در این رابطه کاری نمیتونن بکنن. فامیل گرفتاری های خودشون رو دارن و در این رابطه هیچ کاری نمیتونن بکنن نوروز یک جشنی است که باعث شادی و نشاط میشه در کنار این دید و بازدید و مسافرت و..هم ممکنه دو تا ادم با همدیگه اشنا بشن این توصیه ها هیچ کاربردی نداره (3608512) (alef-11)
 
فکر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۰۷:۳۷:۱۶
تعجبه
مگرنمی دانید سازمان های مردم نهاد وگروهای مردمی دراکثر کشورهای پیشرفته خودبانی کمک به مردم هستند (3608294) (alef-11)
 
1
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۶ ۱۸:۰۷:۰۳
من هم فکر میکنم در حد نصیحته برای عمل نیست (3607744) (alef-11)
 
حسن
Romania
۱۳۹۴-۱۲-۲۶ ۲۲:۳۹:۰۶
عزیز من این توصیه ها رو به شما کارمندا نکرده شما همون خرج خونوادتو در بیاری هنر کردی منظور ایشون اون افرادی از خونواده ها هست که پولدارند و دستشون به دهن فامیل هم میرسه.توی اکثر خونواده ها هم معمولا حداقل یک پولدار پیدا میشه.پس همه گرفتارند و به کمیته کمک میکنند و وظیفه ی دولته برای شما کارمند هاست که محدود فکر میکنید.وگرنه هنوز هم هستند آدمایی که به فامیل همسایه و ... کمک میکنند حتی آدمایی که میرن برای دفاع از خونواده ی مسلمونای کشورهای دیگه شهید میشوند.وقتی ربا خوری تو جامعه شایع میشه مردم دیگه به فقرا کمک نمیکنند و میندازن گردن دولت و کمیته و ... و خودشون رو گرفتار نشون میدن که کسی نیاد جلو یک وقتی کمک کنند. (3608085) (alef-11)
 
مجتبی
United States
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۰۱:۳۶:۰۳
سلام
عیدتون پیشاپیش مبارک
خیلی از صحبتهای آقای قرائتی مال فرهنگ ایرانی خودمونه که اسلام هم اونها رو تایید کرده. در اصل هم این رسم دید و بازدید برای جویا سدن از احوال همدیگه است. پس ایشون درست گفتن و میشه به این رسوم پایبند بود و با انجام اوتها اثراتش رو بعد از چند وقت دید. ممنون (3608196) (alef-11)
 
صالحی
Romania
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۰۱:۳۷:۵۷
خدا ایشون رو برای ایران و ایرانی حفظ کنه
بد نیست گاهی یکی به ما یاد آوردی کنه خوبی ها رو ، یاد آوری کنه که نوروز فقط واسه خرید و پز دادن و چشم و هم چشمی نیست
اینکه وای عید شده چی بخرم که بیشتر به چشم بیام و کم نیارم جلو فامیل !!
جالبه انتقاد هایی که خوندم :)
یکی داره یاد اوری میکنه از این فرصت ها استفاده کنید در حد خودتون "خوبی کنید "
همشو نه یکیش رو ، یه قدم خوب !! نمیشه؟؟ (3608197) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۰۹:۲۲:۱۲
همین کامنتهای بالا ثابت میکنه چرا اینقدر بدبخت شدیم.
نفی نصیحت بزرگان، انداختن همه مسائل به دوش دولت، انداختن بار ازدواج به روی جوانان ، عاجز دانستن خود از حل مشکلات کوچک نزدیکان و در عوض انتظار بالا از بقیه برای حل مشکلات و ... (3608370) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۱۱:۳۶:۳۳
اتفاقا من برعکس فکر میکنم به نظر من دولت داره با سوء مدیرت فقر ایجاد میکنه و از مردم میخاد مشکل فقر رو حل کنن و وانمود میکنه که فقر خودش اتوماتیک تولید میشه و اصلا باید باشه و... (3608528) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۱۳:۲۵:۲۰
با سلام و تبریک نوروز
کمک کردن به فقرا امری پسندیده است اما شایسته است دولت و مجموعه حاکمیت یک توضیحی به مردم بدهد که چرا فقر رو به گسترش است و در ده پانزده سال اخیر توسعه یافته؟ این که نمیشود همیشه توپ را بندازیم زمین مردم که کمک کنید و وضعیت خرابه و...؟ چرا اصلا ما باید تا این حد فقیر داشته باشیم؟؟؟؟؟در مورد ازدواج جوانان که وضعیت بسیار بدتر است و مساله جوانان مسائل مادی و مالی است که امکان ازدواج را از انها گرفته اینکه مساله را تا حد وساطت اطرافیان و فامیل تقلیل بدهیم و صورت مساله را عوض کنیم خود جای سوال دارد وانگهی در 5 ر.وز تعطیلی عید اگر قرار بود این مشکلات حل بشود مردم خود در یکسال گذشته مشکل را حل کرده بودند لذا راهکارهای عملی بنده به صورت زیره:

1-دولت باید وظیفه اش را در مورد جلوگیذی از اغزایش فقر و برچیدن بساط فقر مشخص نماید
2-وظیعیت اشتغال مشخص شود
3- وضعیت اون همه اختلاس و فساد و..که باعث فقر شده مشخص شود
4- مشخص شود دلیل این همه فقیری که داریم چیست؟
5-دلیل مشکلات ازدواج جوانان مشخص شود و وظیفه حاکمیت و دولت شفاف سازی شود
به نظر من از انداختن باتر فقر به دوش مردم مسئولین اکیدا اجتناب نمایند. سوال بنده هم این است که فردی که فقیر است فرض کنیم ده نفر هم هر کدام یک میلیون به او کمک کنند ایا مشکل با کمک مردم حل میشود یا اینکه با ایجاد اشتغال مشکل این فراد حل خواهد شد؟ (3608680) (alef-11)
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۱۵:۵۷:۱۱
برکت : یعنی اینکه انهایی که تعداد زیادی اپارتمان دارند تعدادی را ا بدهند به انهایی که خانه ندارند تا انها نیز معنی برکت را درک کنند .
برکت: یعنی اینکه مسئولین نیز همانند خداوند بخشنده و مهربان باشند و از این ثروت الهی برای مردم هم قدم بردارند (3608819) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۱۶:۲۹:۴۷
البته اقوام ما این بخش همسر یابی رو جدی می گیرند و تا وارد منزل می شوند بعد از اینکه خوب مطمئن شدند دانشگاه بنده تمام شده و سربازی هم رفته اند می پرسند خوب چرا ازدواج نمی کنی اما به محض اطلاع از ک و کیف حقوق بنده دیگر بحث ازدواج را ادامه نمی دهند (3608864) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۲۰:۱۴:۱۴
مشکل ازدواج جوانان، فامیل و...و اینکه دختر پیدا کنن و..نیست مشکل اصلی ازدواج جوانان نبود نیازهای اولیه زندگیه کار ندارن مسکن ندارن هزینه های متفرقه هم بالا است. این بحث که فامیل باید آستین ها رو بالا بزنن و..این ماله 200 سال پیشه که طرف یه اتاق بهش میدادن و شغل باباش رو ادامه میداد.
الان داستان فرق کرده لذا چنین بحثهایی که دلایل ازدواج نکردن جوانان رو در عدم دست به کار شدن فامیل بدانیم خیلی بحث های غریبی است! در این معادلات فامیل اثری ندارن (3609120) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۸ ۱۴:۰۸:۴۸
همیشه حرف زدن راحت و عمل کردن سخته!
همه ما ها خیلی خوب سخنرانی می کنیم و همه، مطالب خوب و مفید را به بقیه می گوییم. ولی وقت عمل میرسه پای همه می لنگه!!!!
همه موارد بالا در جای خودش درسته، ولی مسئله این است که این موارد باید توی جامعه نهادینه بشه و آموزش داده بشه، و فرضا کمیته امداد، به مفهوم امداد به فقرا نباشه بلکه وظیفه دولت محسوب بشه که به افراد نیازمند کمک کنه (3609916) (alef-11)
 
هادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۸ ۲۲:۴۱:۳۵
ممنونم از حاج آقا. من ایشون رو قلبا دوست دارم. پیشنهادهاشون هم برای اونایی که «امکانش» رو دارن کاملا هم عملی و کاربردیه! (3610406) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.