توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 359077
گام دانشگاه شریف برای توسعه میادین نفتی
تاریخ انتشار : شنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۴
دانشگاه صنعتی شریف به منظور توسعه فناوری، حل مشکلات مخازن نفتی کشور و افزایش برداشت از آنها طی مذاکره‌ای با اعضای کنسرسیوم نفتی اروپایی و کانادایی تفاهم‌نامه‌ای را امضا کرد.

به گزارش ایسنا، دانشگاه صنعتی شریف در جلسه ای که با حضور رییس شرکت ملی نفت فیلیپین، رییس شرکت AGR نروژ، نورهایم سفیر نروژ، دکتر فتوحی رییس دانشگاه صنعتی شریف و دکتر آیت اللهی مدیر پژوهشکده بالادستی نفت این دانشگاه و چندتن از اساتید دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، تفاهم نامه همکاری در زمینه توسعه میادین نفتی را منعقد کرد.

نورهایم، سفیر نروژ در ابتدای جلسه در سخنانی کوتاه، ابراز امیدواری کرد که امضا و اجرای چنین تفاهم نامه‌هایی آغازی بر افزایش همکاری‌های مشترک میان طرفین باشد.

مدیرعامل شرکت AGR که ارائه دهنده خدمات فنی نفتی است نیز با بیان این نکته که شرکت‌های نفتی جهان چندملیتی از مشتریان این شرکت هستند، اعلام کرد: تمامی تجهیزات و تکنولوژی‌هایی را که در این شرکت وجود دارد، تحت این تفاهم نامه در اختیار دانشگاه صنعتی شریف قرار خواهد داد و به این ترتیب دانشگاه شریف می‌تواند به بهترین نحو، برای توسعه میادین نفتی از آنها استفاده کند.

مدیر عامل شرکت ملی نفت فیلیپین نیز ضمن قدردانی از رییس دانشگاه شریف بابت فرصت پیش آمده جهت حضور در جلسه امضای چنین تفاهم نامه با اهمیتی اعلام کرد که ایران اولین کشور خارجی است که این شرکت در آن سرمایه گذاری خواهد کرد.

بر اساس اعلام سایت دانشگاه شریف، دکتر شهاب‌الدین آیت‌اللهی رییس پژوهشکده بالادستی نفت دانشگاه صنعتی شریف در نشست اعضای کنسرسیوم نفتی اروپایی/ کانادایی که جهت انجام مذاکرات در زمینه همکاری با دانشگاه صنعتی شریف در مجتمع خدمات فناوری شریف برگزار شد، گفت: از سوی وزارت نفت طرح‌های کلانی به دانشگاه‌ها واگذار شده است. یکی از ملزومات این طرح‌ها استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا است. کشور نروژ از یک طرف در زمینه نفتی بسیار پیشرفته است و از طرف دیگر ارتباط خوبی با ایران دارد.

وی ادامه داد: ما از کنسرسیوم نروژی و ایتالیایی دعوت کرده‌ایم که توافقنامه برای بهبود تولی از مخزن کوپال که یکی از مخازن بزرگ نفتی ما در جنوب است با یکدیگر امضا کنیم.

رییس پژوهشکده بالادستی نفت دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: این مخزن در شرایط فعلی مشکلاتی دارد که دانشگاه صنعتی شریف به تنهایی قادر به رفع کامل آنها نیست. بنا بر این تصمیم گرفتیم تا از شرکت‌های خارجی استفاده کنیم.

آیت‌اللهی گفت: به همین منظور با چند شرکت‌ معتبر نروژی با حضور سفیر این کشور و رییس دانشگاه صنعتی شریف تفاهم‌نامه‌هایی امضا شد.

وی تأکید کرد: اگر بتوانیم یک درصد برداشت از مخزن کوپال را افزایش دهیم، با قیمت نفت بشکه‌ای ۵۰ دلار تقریبا ۵ میلیارد دلار می‌توانیم درآمدزایی کنیم.

دکتر آیت‌اللهی در خصوص مشکل عمده مخزن کوپال گفت: مخزن کوپال مخزن خاصی است که مشکل عمده آن آسفالتینگ است. البته در شکل حفاری هم مشکلاتی وجود دارد که باعث از دست دادن چاه‌های نفتی می‌شود. ما می‌توانیم از فناوری‌های نوینی که نروژی‌ها ابداع و در کشور خودشان استفاده می‌کنند، بهره‌ ببریم و این فناوری‌ها از طریق دانشگاه شریف می‌تواند در دسترس قرار گیرد.

وی در خصوص هزینه‌های این تفاهم نامه عنوان کرد: هزینه این پروژه‌ها توسط وزارت نفت حمایت می‌شود، یعنی هم بودجه ریالی و هم بودجه ارزی برای آن در نظر گرفته شده و امیدواریم بودجه ارزی جوابگوی این پروژه باشد که مقدار اولیه بودجه آن تصویب شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه شریف خاطرنشان کرد: این پروژه در سه مرحله کوتاه ‌مدت، میان مدت و بلندمدت طراحی شده که مرحله کوتاه مدت آن شش ماهه است.

دکتر آیت اللهی تصریح کرد: دانشگاه شریف در زمینه طرح‌های نفتی همیشه پیشرو بوده است و از گروه‌های مختلف در کشور دعوت به عمل آمده است و یک کنسرسیوم از دانشگاه‌های شیراز، شریف، آزاد، صنعت نفت و پژوهشگاه‌های صنعت نفت و ازدیاد نفت تشکیل شده است که شریف می‌تواند نقطه اتکای این دانشگاه‌ها باشد.
 
کلمات کلیدی : دانشگاه شریف
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.