نظر منتشر شده
۱۷۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 194971
ورود نظامیان به فعالیتهای اقتصادی ام الامراض است
محمد حسن حائری، 16 مرداد 92
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۲:۵۱
انتخابات سفره با برکتی بود که در یک سر آن حاکمیت نشست و مشروعیت خویش را به رخ جهانیان کشید و در سر دیگر سفره، مردم که با شنیدن نقد و ایرادات عملکرد حاکمان با منشأ دشواری هایی که با آن دست و پنجه نرم می کنند تا اندازه ای آشنا شدند.

در مناظره اقتصادی دکتر عارف اشاره ای گذرا بر مضرات ورود نظامیان به عرصه اقتصاد داشت و حال پس از قریب 40 روز جناب دکتر احمد توکلی، نماینده اصول گرای مجلس سخن از ضرورت تصمیم قاطع حاکمیت برای خارج ساختن نظامیان از فعالیت های اقتصادی می راند. این امر نشان دهنده دغدغه ای ملی نسبت به این امر است که ذهن جناح های مختلف و علاقمندان به نظام و نظامیان را به خود مشغول ساخته است.

نوشتار ذیل با دستمایه قرار دادن وصیت نامه الهی سیاسی امام راحل به روشن ساختن برخی از ابعاد ورود ارگان های نظامی به فعالیت اقتصادی می پردازد و نسبت این فعالیت ها با سخنان رهبر کبیر انقلاب را بررسی می کند.

امام راحل به صراحت از ورود نیروهای نظامی به سیاست  و فعالیت های انتخاباتی نهی نمودند.(1)
در نظر ایشان این امر از چنان اهمیتی برخوردار بود که ضروری دیدند در وصیت نامه الهی سیاسی خویش نیز نسبت به آن هشدار دهند: «وصیت اکید من به قوای مسلح آن است که همان‌طور که از مقررات نظام، عدم دخول نظامی در احزاب و گروه‌ها و جبهه‌ها است به آن عمل نمایند؛ و قوای مسلح مطلقاً، چه نظامی و انتظامی و پاسدار و بسیج و غیر اینها، در هیچ حزب و گروهی وارد نشده و خود را از بازی‌های سیاسی دور نگه دارند. در این صورت می‌توانند قدرت نظامی خود را حفظ و از اختلا‌فات درون گروهی مصون باشند و بر فرماندهان لا‌زم است که افراد تحت فرمان خود را از ورود در احزاب منع نمایند. و چون انقلا‌ب از همه ملت و حفظ آن بر همگان است، دولت و ملت و شورای دفاع و مجلس شورای اسلا‌می وظیفه شرعی و میهنی آنان است که اگر قوای مسلح، چه فرماندهان و طبقات بالا‌ و چه طبقات بعد، برخلا‌ف مصالح اسلا‌م و کشور بخواهند عملی انجام دهند یا در احزاب وارد شوند که - بی‌اشکال به تباهی کشیده می‌شوند - و یا در بازی‌های سیاسی وارد شوند، از قدم اول با آن مخالفت کنند. و بر رهبر و شورای رهبری است که با قاطعیت از این امر جلوگیری نماید تا کشور از آسیب درامان باشد.»

اما چرا نیروهای نظامی نباید وارد فعالیت های سیاسی، بالاخص انتخابات شوند؟
الف) نیروی نظامی باید دارای مقبولیت عامه باشد و اعتماد تمامی مردم و فعالان سیاسی از هر جناح را به عنوان سرمایه ای برای بسیج مردم در روز مبادا داشته باشد که این امر با قرارگرفتن در یک طرف دعوا در رقابت سیاسی ناسازگار است.

ب) نیروهای نظامی به تبع وظائف تأسیسی شان دارای اقتدار و توانمندی هایی هستند که ورودشان به سیاست، مردم سالاری و قدرت سیاسی رقیب بی دفاع و بی سلاح را به زاویه می راند و در بلند مدت، به یکه تازی و انحصار قدرت می انجامد: نکته قابل تأمل آن است که به صورت معمول حجم بالای فعالیت اقتصادی ممکن است سرمایه گذار را به تکاپوی جلب حمایت سیاسی وادار نماید.

هر چه فعالیت اقتصادی گسترده تر شود نیاز به حمایت سیاسی (خصوصاً در کشوری که از ناپایداری قوانین اقتصادی رنج برده و قوانین سلیقه ای اجرا می گردد) جهت واگذاری پروژه، دریافت تسهیلات و یا تصویب قوانینی که منفعت مادی بنگاه اقتصادی را به دنبال دارد، بیشتر حس می شود. همین امر بدیهی، در کشورهای مردم سالار بنگاه های اقتصادی را به حمایت از احزاب مورد علاقه مجبور می سازد که در یک فضای رقابتی به توسعه اقتصادی و سیاسی در تعامل بین احزاب و بنگاه های اقتصادی می انجامد. حزب با کمک مالی بنگاه اقتصادی، تشکیلات و رسانه هایش را و طبعاً ارتباطش با مردم را، سامان می دهد. بنگاه اقتصادی نیز در سایه حمایت سیاستمداران به رشد اقتصادی و تولید سرمایه و اشتغال کمک می کند. البته همین سازوکار نیز ممکن است به سلطه گروه های خاص بر اقتصاد کشیده شود.

اما چرا نیروی نظامی نمی تواند رقیب اقتصادی خوبی برای بخش خصوصی باشد؟
این نیرو حسب کارویژه اصلی اش، از زیرمجموعه های اطلاعاتی و امنیتی بهره مند است که خودآگاه یا ناخودآگاه، ممکن است به حمایت از فعالیت اقتصادی نیروی نظامی بپردازد. حتی اگر فرض کنیم نظامیان از ورود به فعالیت سیاسی جهت حمایت از فعالیت اقتصادی شان منع شده و خودداری نمایند، باز با توجه به اقتدار، نفوذ، قداست و قدرت لابی گری شان، به علاوه رانت اطلاعاتی که از آن برخوردارند، به رقیبی غیر قابل رقابت، برای بخش خصوصی تبدیل می شوند.

نمونه امر فوق در واگذاری سهام پر منفعت مخابرات قابل ملاحظه است که به صورت یکجا توسط برخی نهادهای وابسته به نظامیان خریداری شد و مخالفت نمایندگان ذی نفوذی چون دکتر توکلی و دکتر نادران، راه به جایی نبرد. حال آن که  واگذاری شرکت های دولتی در چهارچوب سیاستهای ابلاغی اصل 44 به نظامیان به مثابه فرار از بد به بدتر، و موجب افراطی گری در عرصه سیاست و فساد در عرصه اقتصاد می شود.

تجربه نشان می دهد، گسترش فعالیت اقتصادی یک بنگاه اقتصادی بزرگ ملازمه ای ضروری با کسب حمایت سیاسی دارد و این یعنی دخالت نظامیان در سیاست به تبع فعالیت اقتصادی، که مورد نهی صریح معمار کبیر انقلاب(ره) بود.
دخالت نظامیان در انتخابات و فعالیت های جناح های سیاسی برای به کرسی نشاندن حامیان سیاسی خویش از بین کاندیداها و یا حذف رقیب سیاسی که روی خوشی نسبت به فعالیت اقتصادی ایشان نشان نمی دهد، نتیجه طبیعی تبدیل شدن برخی ارگان های نظامی به بزرگترین بنگاه های اقتصادی کشور است.

بجاست مجلس شورای اسلامی که وظیفه قانون گذاری و نظارت بر اجرای قانون را دارد، با توجه به تبعات سنگین ورود نظامیان به فعالیت های اقتصادی، نسبت به حل این مشکل که نقش تعیین کننده ای در روان سازی فعالیت های اقتصادی بخش خصوصی و فعالیت های سیاسی احزاب مستقل دارد، اقدام نماید.

اطبا سنتی برخی از امراض چون بیماری قند و فشار خون را ام الامراض می دانند. فعالیت اقتصادی گسترده نظامیان مادر بسیاری از امراض سیاسی و اقتصادی است که بدون حل آن اقتصاد و سیاست بیمار، شفا نخواهد یافت.

1) عین سخن امام خمینی است که زمان تشکیل وزارت سپاه فرموده است: «باید سعی کنید جهات سیاسی در سپاه وارد نشود، که اگر افکار سیاسی وارد سپاه شود جهات نظامی آن از بین می‌رود. همیشه به سپاه سفارش کنید که آنان خودشان را یک جنگنده خدمتگزار مردم بدانند.» 
 
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۳:۴۸:۳۶
درود بر شجاعت و شرافت شما (1556229) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۲:۲۵:۳۳
ورود آقازاده ها و مدیران اصلاحات خوب است که رشوه های میلیاردی از اورپا دریافت کنند و خیانت آشکار در نفت ایران انجام دهند ؟ (1557080) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۶:۲۱:۰۸
شما با برادر شریعتمداری نسبتی نداری؟ (1557785) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۲:۲۲:۴۹
یک مورد که میتونن سایت الف تحقیق کنند بعد از واگذاری مخابرات در شهریور 88 بود که در زمستان همان سال تعرفه واردات تجهیزات مخابراتی از 60درصد به یکباره 4 درصد شد البته معاون اول رئیس جمهور جناب آقای رحیمی فرمودند برای رفاه حال مردم تعرفه کم شد. یکی نیست بپرسه تجهیزات مراکز مخابراتی را مگه مردم عادی وارد میکنند. میتونید تحقیق کنید (تعرفه 851790) (1558878) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۲:۲۷:۴۳
یعنی چی آقا جان؟ چرا ذارتی میچسبونی همه حرفا رو به شریعتمداری؟ اصلا چرا جواب همون شریعتمداری رو مکتوب نمیدید؟چرا هی هوچی میکنید؟خب اگه راست میگید جوابشو بدون سروصدا بدید حتی اگه سر و صدا کرد و بی ادبی. (1558882) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۶:۳۰:۳۸
آقا صحبت شما چه ربطی به نظامی ها داره !!!!
من کاملا مخالف 8 سال احمدی نژاد بودم ، اما یه حرف خوبی در کنفرانس قاچاق کالا زد و گفت که : " برادران ......."

یا الان تمام قرادادهای نفتی و راهسازی ایران به کجا داره ختم میشه و کی مناقصات و مزایده ها رو میبره !
سهام مخابرات چی ؟
گروه خودروسازی بهمن چی ؟
واردات ماشین های آمریکایی در منطقه آزاد ارس چی؟
یا بحث استخراج نفت !
.
.
.
.
.
.
. (1557805) (alef-1)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۲:۱۶:۳۱
ایشان به دادن آدرس دزدها عادت داشتند.
معمولا وقتی شما آدرس دزدها را بدهی و خودت پلیس باشی و مسئول رسیدگی، می گویند این افشاگری یعنی به آنها بگویی دنبالتان هستند فرار کنید.
وقتی می گویی آیییی دزد، دزد فرار نمی کند؟؟؟ (1558866) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۵:۲۱:۱۷
دوست عزیز این رو هم اضافه کن که وزیر نفت آخر دولت دهم از کجا اومده بود!!! (1559850) (alef-13)
 
پرنیان/بروجرد
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۶:۵۵:۴۱
احتمال میدم جناب عالی یا خودت نظامی هستی یا برخوردار از مواهب ورود نظامیان به فعالیتهای اقتصادی؟؟!! آخه حرفت چه ربطی به موضوع داشت؟ هر وقت کم میارین یک فحشی هم به اصلاحات میدین تا نماز و روزه هاتون قبول باشه؟؟!! در همه دنیا اینطوره که نظامیها به اقتصاد و سیاست ورود نکنن. وگرنه حکومتها به نظامهای کودتایی نزدیک میشن . به اقتصاد هم همینطور نباید وارد بشن . کاملا" هم عقلانی است. این دستور صریح امام راحل است . ولی به مذاق مال اندوزان و قدرت طلبان خوش نمی آید . کسانی که به تعبیر حضرت امیر(ع) چرب و شیرین دنیا زیر دندانشان مزه کرده . حاضر نیستند دست بردارند و منتقدان را به انواع تهمتها و توهین ها می کوبند. چه میشود کرد !! .... هرچند ورود نظامیان به اقتصاد و سیاست از دوره سازندگی اغاز شد ولی خداوکیلی دولت اصلاحات خیلی تلاش کرد تا از رشد و تداوم این ورود جلوگیری کند و موفق هم شد و البته پاداشش(!) را هم گرفت و هنوز هم گروهی از این برادران(!) دست از توهین و تهمت به خاتمی و دولتش برنداشته اند. نمونه اش شخص جنابعالی! با تشکر از دکتر توکلی نماینده محترم و منطقی مجلس که این موضوع حق را دنبال میکنند . (1557869) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۷:۵۹:۱۹
نه ولله ! اتفاقا این حملات شما ناشی از کم آوردن شماست و الا شما نه درد دین داری و نه مردم ! (1557998) (alef-1)
 
امير حسين سلطان/تهران
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۹:۱۰:۵۷
برادر يا خواهر محترم - حافظه تاريخي يك ملت را نميتوان با تندروي ها و يا شعار دادن ها ناديده گرفت. توصيه هاي اكيد امام خميني رضوان الله تعالي عليه در زمان حيات و همچنين وصاياي معظم له در وصيت نامه سياسي الهي صراحتا نظاميان را از دخالت در امور غير نظامي و غير دفاعي باز داشته است. حالا شما از كدام كم آوردن هموطن عزيز از بروجرد سخن بر زبان مي آوريد؟! ضمنا شما با چه مجوزي در اين ماه خدا ديگري را به نداشتن درد دين و درد مردم متهم ميكنيد؟! بايد بدانيد آنچه در هشت سال گذشته گذشت ديگر قابل تكرار نخواهد بود و اكثريت ملتي بزرگ و شرافتمند بر اساس همه دغدغه هاي مادي و معنوي خود به ميدان آمده است و راي خدشه ناپذير خود را براي اصلاح امور و تغيير رويه ها و رويكردهاي غير قابل دفاع 8 سال گذشته به جناب آقاي دكتر حسن روحاني داده است و مطمئنا جناب آقاي رئيس جمهور محبوب ملت به راي و خواست و مطالبات ملت در طول دوران رياست جمهوري پاسخ مثبت خواهند داد. زماني خواهيد رسيد كه كارها به كاردان ها و كاربلدها واگذار خواهد شد. به دخالت افراد يا نهادهايي كه برخلاف مقررات قانوني و از جمله وصاياي اكيد رهبر كبير انقلاب اسلامي و بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران در امور غير مرتبط با رشته و رسته تخصصي و چارت سازماني تعريف شده براي آنان ورود و يا نفوذ پيدا كرده اند پايان داده خواهد شد و انشاءالله امور در مجراي كاملا قانوني و عرف و شرع مقدس شناخته شده قرار خواهد گرفت.برادر و يا خواهر هموطن من! پايفشاري و اصرار بر حفظ مسلمات به معناي كم آوردن نيست و اگر بنا بر كم آوردن با تعبير و برداشت شما هم باشد به نظر مي رسد با عرض معذرت اين دقيقا خود شما هموطن عزيز هستيد كه ظاهرا "كم آورده ايد" البته منظورم كاملا در بيان منطق و استدلال است كه متاسفاته "خيلي هم كم آورده ايد" و من الله التوفيق. (1558148) (alef-1)
 
بيچاره
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۱:۴۲:۰۹
دوست عزيز اميدوارم روزه نبوده باشي چون با اين قسم خوردن مشکل پيدا مي کني. اگر ذره اي اطلاع مي داشتي با احتياط بيشتري مي گفتي.چند سال آينده تق ندانم کاري هاي مداخلات نيروهاي نظامي در پروژها بخصوص نفتي ،در مي آيد. کاش من اشتباه کنم. (1559451) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۸:۰۲:۴۸
واقعا ربطشو نمی فهمی... من دیگه عرضی ندارم از این .... (1558005) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۷:۵۰:۱۶
وقتی روزنامه اعتماد در سال 86 از این خطر صحبت کرد(ورود نظامیان به اقتصاد و سیاست) شماها خواب بودید! الان از خواب بیدار شدید. جواب گوی این همه خسارت وارده که ناشی از همین مورد است کیست؟! (1557982) (alef-1)
 
صادقی
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۳:۰۷:۵۰
ادم آمپاس میزنه از دست بعضی ها ... عزیز من تا حالا که 700 میلیارد درامد نفتی رو اصول گراهای حامی احمدی نژاد به باد دادند..... (1558931) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۹ ۱۱:۵۱:۵۵
بله ؛به مراتب بهتر است ،اصلآقابل قیاس نیست (1562074) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۴:۴۳:۳۴
نظامیان عزیز لطفا به پادگان هایتان برگردید (1557518) (alef-1)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۲۲:۱۶:۵۶
هر وقت حقوق و مزایای نظامی های بدبخت برابر قانون پرداخت شد اووقت توقع برگشت داشته باشین.(20% درصد بیشتر از سایرین) (1558450) (alef-13)
 
ایراندوست
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۵:۰۱:۲۷
ای بابا کو گوش شنوا؟کو عمل؟حرف خوب اگه نتیجه نداشته باشه چه سودی داره؟چرا کسی حریف برادران (....) نمیشه؟آخه چرا دست از این اقتصاد بر نمیدارید؟جالبه بزرگترین شرکتهای اقتصادی رو می بلعند و آب از آب تکون نمیخوره اونوقت یه بزرگی رو که از ثروت مشروعش سوار یه بنز قدیمی میشه توهین میکنند.اقتصاد مقاومتی رو فقط برای ملت بی نوا میخوان.خودشون تو پول شنا میکنن (1557566) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۸:۵۷:۴۸
بزرکترین مشکل ما اینه که هیچ چیزی سر جای خودش نیست!
دستگاهها و نهاد های نظامی شده اند همه کاره!
کار فرهنگی انجام می دهند؟
کار تربیتی انجام می دهند؟
کار سیاسی می کنند؟
کار اقتصادی می کنند؟
کار آموزشی انجام می هند؟
کار تبلیغاتی و... انجام می دهند؟
کار عمرانی می کنند ؟
کار نظامی و اطلاعاتی و امنیتی می کنند؟
تعجب ما اینه که چطوری یک نهادی همه اینکار ها را انجام می دهد و بضاعت و توانایی این امور را دارد؟
جواب سوالم واضح است : با این همه توانایی آنها می شود مملکتی که الان داریم!!!!!!!!!!!!!!

ضمنا تا کسی هم اعتراض بکنه مواجب بگیر اجنبی و منافق و فتنه گر معرفی می شود و باید سالهای سال محروم شود از هر آنچه خداوند برایش ارزانی فرموده! (1558123) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۷:۳۳:۲۶
ورود نظاميان به عالم سياست و انتخابات، نتيجه ورودشان به اقتصاد است
in titr behtare! (1560112) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۵:۵۳:۱۷
خدا خيرتون بده كه حرف دل مردمو مي زنيد ان شاالله سلامت و پيروز باشيد (1556312) (alef-1)
 
نیما
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۷:۲۷:۴۸
با تشکر از نویسنده محترم و آقای توکلی در طرح این مبحث، امیدوارم یک روز شاهد خروج نظامیان از صحنه اقتصادی باشیم (1556361) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۴:۰۸:۳۲
مهم تر از صحنه اقتصادی ، صحنه رسانه ای است . نظامیان با در دست داشتن روزنامه و سایت و خبر گزاری تلاش می کنند نفرات مورد نظر خودرا وارد مجلس و حتی وارد کابینه کنند. (1557403) (alef-1)
 
نيما
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۴:۲۵:۰۶
البته نظامي داريم تا نظاميا؟!! (1557458) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۴:۲۶:۱۷
خدا به حرمت این ماه عزیز ریشه نظامیان را از اقتصاد این کشور برکند (1557463) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۵:۵۴:۰۴
نظامیان ،اقازاده ها و رانت خواران (1557725) (alef-1)
 
محمود
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۷:۵۴:۱۸
متن نسبتا مستدل و منطقی بود اما از ترس عامه جامعه سیاسی ما در برخورد با حضور نظامیان همین بس که از بی شمار دخالتهای به نمونه اظهر من الشمسی بسنده شده بود
که تا این ترس باقی است حضور رانتی و مقتدرانه دوستان نظامی و جناح مطلوب نظر انان باقی خواهد بود (1556380) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۸:۲۱:۵۶
این رقیب اقتصادی در ماجرای فرودگاه امام با تانک ونفر بر قرارداد را از بخش خصوصی گرفت.خوب کدام بخش خصوصی چنین قدرتی دارد؟ (1556423) (alef-13)
 
ظفرقندي
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۹:۴۱:۱۸
حتي اگر به ساخت و سازهاي تعاوني هاي نظامي با دقت ديده شود با تخلفات زيادي كه انجام مي دهند براي جلوگيري از تخريب اين منازل سربازهاي وظيفه را به آنجا مي برند كه از آن خانه ها مراقبت كنند.بهتر است با شهرداري ها تماس گرفته شود و تخلفات آنان به صورت مستند منتشر شود تا بهتر در اين مورد شفاف سازي شود. (1556610) (alef-1)
 
بهروز
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۹:۵۴:۲۲
کاری به حضور نظامیان در اقتصاد ندارم ولی برادر عزیز چرا برای متصل کردن نظر خود به امام این همه آسمان و ریسمان بافته اید؟ (1556648) (alef-1)
 
درد
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۵۴:۱۳
امدی جانم به قربانت ولی حالا چرا اینک که اقتصاد در تسخیر کامل نیروهای نظامی است وشرکت های نو پا را با بی زحمی تمام نابود میکنند کجا دانند حال ما سبکباران ساحلها... (1556812) (alef-1)
 
دایی سعید
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۵۷:۳۴
اینان که دم از انقلاب وامام بسیار میزنند چگونه است که به وصیت او عمل نمی کنند یا باز هم مصلحت ایجاب میکند وما نمیدانیم.. (1556821) (alef-1)
 
دلی خون
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۵۹:۵۸
قالیباف واحمدی نژاد بیشترین خدمت را به نظامی کردن اقتصاد کرده اند. (1556827) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۵:۲۰:۲۷
اتفاقا قاليباف نسبت به خيلي هاي ديگر كه به نظاميان مي تازند خوش فكرتر و باتدبيرتر است متاسفانه مديران زيادي در جامعه ماهستند كه اسم نظامي را يدك نمي كشند اما در عمل به قول معروف دست پادگاني ها را هم از پشت بستند وقتي فردي مثل قاليباف با اينكه نظامي است عملكردش منافع زيادي را براي مردم به همراه دارد بايد به بهانه نظامي بودن از صحنه حذف كنيم؟ (1557636) (alef-1)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۲۲:۲۰:۰۵
تمام پروژه های بزرگ شهرداری و مترو به شرکت های نظامی داده شده .البته اگر جز این بود برای شهرداری سریعا پرونده ای مثل کرباسچی تشکیل می دادند. (1558454) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۹:۴۹:۳۷
واگذاری بسیاری از پروژه های عظیم تهران به نظامیها از بددترن تصمیمات شهردار تهران در سالهی گذشته بوده . (1559218) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۷:۳۷:۱۲
این دیگر بی انصافی است. دور از تعصب هاشمی و کارگزاران این بلا را سر ملت آوردند. (1557960) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۵:۵۹:۰۴
یک پیشنهاد: اگر مجلس مردمی است، طرحی تصویب کند که ورود نظامیان در اقتصاد و سیاست را ممنوع کند (1557736) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۸:۲۶:۵۸
جناب اقای حائری سلام.
به هیچوجه نمی توانم قدردانی و سیاسم را از مقالات شما در چندماه اخیر ( و نه یس انتخابات) ابراز نکنم .سلامت و سعادت دنیا و اخرتتان را از خداوند رحمان مسئلت دارم .
حریت بزرگترین هدیه خداوند به انسان است و تنها مختص اوست در بین همه موجودات .
1- من کارگر بازنشسته با دو فرزند فارغ التحصیل بیکارم .

2- درامدم در دو سال گذشته به نصف کاهش یافته.

همه امور اقتصادی هم در دست نظامیان و شبه نظامیان است.مدیران سازمان های دولتی شرکت های ملی امور یولی و بانکی در دست نظامیان شاغل و بازنشسته و شبه نظامیان رانتی ست.

من برای گدایی نمی نویسم خواستم نظرم را بگویم از نظر من اوضاع فعلی زندگی من نتیجه جنایت اقتصادی 8 ساله ای ست که می خواهند با تغییر عمرو و وعده های زیدفراموش شود.
من باور کرده ام هیچ چیزی اصلاح نخواهد شد و تنها بر سیاهه سیاهی ها رنگی سفید می یاشند تا 4 سال دیگر.......... (1556429) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۸:۳۴:۵۹
قبل از همه اینها ابن حاکمیت است که باید به وضع معیشتی نظامیان چه گروهی و چه فردی رسیدگی کند و سپس به آنها بگوید وارد فعالیت های اقتصادی نشوند!!!!

سری به بنگاههای املاک و اتومبیل بزنید، چه قشری در آنها کار میکنند؟؟؟

سری به آژانسهای تاکسی بزنید چه کسانی در آن کار میکنند؟؟؟ (1556442) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۳:۰۷:۳۴
سری به پروژه های پارس جنوبیبزنید ، سری به پروژه های شهرداری تهران بزنید و .... (1557219) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۴:۳۱:۵۶
معلمان و سایر کارمندان ادارتی که دستشون به جایی بند نیست. (1557482) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۳:۰۶:۱۸
پیشنهاد می شود وزارت آموزش و پرورش هم برای تامین بخشی از هزینه های سالیانه خود در پروژه های پارس جنوبی مشارکت کرده و از معلمان با سواد خود برای تسریع در تکمیل این طرح ملی استفاده کند. حضور فعال در واردات برنج و روغن و سایراقلام اساسی و نیز واگذاری طرح های عظیم ملی با ترک تشریات به این وزارت خانه هم پیشنهاد می گردد. (1559622) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۱:۴۲:۴۸
خب اونا هم مثل میلیونها کارمندی که تو جامعه زندگی می کنند باشند
زیاده خواهی اونا را باید درمان کرد (1559457) (alef-13)
 
حمیدرضا
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۸:۵۱:۲۶
خیلی خوشحالم که مشکلات ریشه ای که سالها همه می دانستند ولی کسی جرات ابراز آنرا در رسانه ها نداشت الآن حداقل مطرح میگردند. امیدوارم به زودی به وضع نهادهای غیر پاسخگو مثل بنیاد مستضعفان، بنیاد 15 خرداد، بنیاد مسکن و ... هم که کارهایی بعضا غیرقانونی می کنند نیز پرداخته شود. این "پاسخگو نبودن" شروع هر فسادی است. (1556482) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۹:۰۵:۳۶
اگر به فرامین امام عمل می کردیم حال و روزمان چنین نبود (1556515) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۹:۰۸:۱۷
آقبای دکترروحانی قول داده انذ امور اقتصادی را از نظامیان باز پس گیرند./دریک جای مناظره نیز فرمودند:من سرهنگ نیستم!!!!! (1556520) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۵:۰۴:۴۴
چه جالب كه حرف هاي ايشان را باور كرديد هموطن ساده من همه اين حرفها شعادي بود براي راي آوري (1557579) (alef-1)
 
الف ر
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۹:۱۶:۱۸
ایکاش خط ان فقید سعیدرا عمل میکردم نه تنها فقط شعارش را میدادیم (1556538) (alef-1)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۹:۲۰:۴۱
ما از روحانی و همه کسانی که بخواهند نظامیان را به پادگان ها برکردانند حمایت میکنیم (1556545) (alef-1)
 
فری
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۹:۳۶:۲۲
ام الامراض !!!!
تخفیف میدی مثل قضیه دویست هزارتومنیه هااا !!!

اصلا نظامی به اقتصادی چه ربطی داره ؟
مگر اقتصاد دانان به محیط نظامی وارد میشوند ؟؟؟
مگر اقتصاد دانان برای نظامیها و مسائل نظامی تعیین تکلیف میکنند !!؟؟؟ (1556591) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۹:۳۸:۱۹
دستتون درد نکنه.
نکته ی بسیار مهمی است. کاش توجه شود. (1556600) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۹:۴۱:۰۴
خیلی مسخره بود...
بخش خصوصی ناتوان ما غیر از دلالی که کار دیگری بلد نیست.
هزاران پروژه توسط همین نیروهای به اصطلاح نظامی در این کشور به سرانجام رسیده که بخش خصوصی ما خواب اون رو هم نمیتونه ببینه (1556608) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۱:۳۱:۰۳
بخش خصوصی خواب اون رو نمی دید یا بخش خصوصی را به خواب فرو بردند؟ (1556923) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۶:۰۲:۰۷
همینها بخش خصوصی را ناتوان و دلال کردند! (1557743) (alef-1)
 
صالح
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۶:۳۹:۴۸
- استاد، ايران كوچك را تنها نگذاريد!
- شما رهای‌ش كنيد، مملكت بزرگ‌يی می‌شود!
بخش‌يی از ديالوگ فيلم كمال الملك، اثر جاودانه‌ی مرحوم علی حاتمی (1557822) (alef-1)
 
یبل
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۱:۰۰:۱۵
بخش خصوصی رو هم اقتصادی رانتی نابود. کرده.چون ما ساز و کار درستی نداریم که بخش خصوصی رو فعال کنیم. باید به نظامی ها میدان بدیم. (1559358) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۹:۴۴:۴۳
کاش غیر از مخابرات مثالهای دیگری هم میزدید. شاید هم مثال لازم نیست و همه ی پروژه های یک میلیارد به بالا را شامل میشود!
متاسفانه دولت احمدی نژاد درود نظامی ها را فربه تر از قبل کرد (1556620) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۳:۱۴:۳۲
مثلا بزرگترین طرح های ملی در دست اجرا در لرستان نظیر سد معشوره ، راه آهن دورود خرم آباد اندیمشک و آزاد راه خرم آباد اراک با ترک تشریفات به قرارگاه خاتم واگذار شده است
بزرگترین سد جهان سد بختیاری با ترک تشریفات به قرارگاه خاتم واگذار شده است
طرح های بزرگ گازرسانی در لرستان شامل خطوط انتقال در سایزهای مختلف بدون رعایت تشریفات قانونی به قرارگاه خاتم واگذار شده است
و یا همین سد های خاکی مروئک و ایوشان ................
حال وضعیت لرستان کوچک را تعمیمم بدهید به ایران بزرک.................. (1559639) (alef-13)
 
abbas
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۹:۴۵:۴۷
از ورزش هم باید بیرون بروند (1556624) (alef-1)
 
امید
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۹:۵۴:۰۷
در حال حاضر که بزرگترین طرح ها و بنگاه های اقتصادی کشور به بهانه خصوصی سازی در اختیار نظامیان قرار گرفته است؟!!!!!! (1556647) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۱:۴۰:۴۱
شما بگو کجای این مملکت اونا نیستن. (1556952) (alef-1)
 
محمد از دزفول
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۹:۵۵:۱۸
بنظر اینجانب هیچ سمی وهیج خطری مهلکتر ازاین نیست افرادی که اسم انقلاب ونهادی را به دنبال خود میکشند با حرص وولع به دنبال جذب قدرت وثروت بشوند هیچ توجیهی هم یر این رابطه قابل قبول نیست وهمانطور که گفته شده وقتی افراد بانفوذ وصاحب قدرت از رانت اطلاعات ونفوذ سیاسی استفاده کنند کسی جرات وتوانایی رقابت وسرمایه گذاری را ندارد لذا سرمایه ها بجایی هدایت میشوند که فساد ایجاد میشود یا به خارج از ایران خواهد رفت ترا بخدا وقسم بخون شهدا هرکس که این مطلب را میخواند وتوانایی جلوگیری ورود نظا میان و نهادها رااز دخالت در اقتصاد ایران رادارد بخاطر انقلاب وشهدا وامام ومقام معظم رهبری در امر خیر مشارکت کند (1556653) (alef-1)
 
کاوه
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۰۱:۵۱
قوای مسلح کاسبکار در شان این مملکت نیست. اگر امکانات فنی- مهندسی فراوانی دارند, باید این امکانات را اجاره بدهند و درآمدش هم متعلق به ملت است, این درآمد ها باید برود به خزانه دولت و صرف پروژه های عمرانی شود .
امروز بنده کم تقصیر به عنوان یک ایرانی دارم فکر می کنم صدها شرکت متعلق به قوای مسلح وجود دارد. سهامداران این شرکت ها چه کسانی هستند؟ آیا این سهامداران, شخصیت های حقوقی هستند یا حقیقی؟ منافع و درآمد های هنگفت این قبیل شرکتها که عمدتا به دلیل رانت و اموال و تجهیزات متعلق به بیت المال کسب می گردد, صرف چه کاری می شود؟ آیا قوای مسلح با این درآمد, جنگ افزار می خرند؟ یا درآمد متعلق به افراد و پرسنل قوای مسلح است؟ این درآمد ها در اختیار کیست و چگونه هزینه می سود؟ از همه این ها بگذریم, آیا کسی یا شرکتی را یارای رقابت با این شرکتها خواهد بود؟ همین می شود که همه شرکت های خصوصی ورشکست می شوند.
مصیبت بزرگتر این است که این بنگاه های اقتصادی متعلق به قوای مسلح فقط ماشین آلات و نیروی ارزان قیمت در اختیار دارند اما دانش فنی انجام کار را فی نفسه ندارند. پروژه تونل نیایش . پل طبقاتی صدر را نگاه کنید. آن کار فنی خاصش اعم از طراحی یا دستگاه نصب سگمنت ها باید از خارج بیایدو راننده آن دستگاه هم چینی است. بنا بر این چون دانشو به قول فرنگی ها نو ها در این گونه شرکت ها یافت نمی شود, اجبارا این شرکت ها کار را می گیرند و به پیمانکار ( عمدتا خارجی) دست دوم می دهند و فقط شیتیل !!!! خودشان را بر می دارند. این شرکت های متعلق به قوای مسلح چون لودر , گریدر, بیل مکانیکی, بولدوزر و امثالهم را که در زمان جنگ, خدمات مهندسی ارائه میداد ( برای خاکریز ها و سنگر و حفره استقرار تانک و ...)در اختیار دارند, فقط به درد جاده سازی و پروژه هایی از این دست می خورند- اما وقتی این شرکت ها پروژه نفتی می گیرند, واقعا خنده دار می شود چون دانش این کار را ندارند جز این که کار های نصب و سایر کار های گل را با اتکا به ابزار آلاتی که در اختیار دارند, انجام دهند. وقتی شنیدم فلان فاز های پارس جنوبی را به چنین شرکت هایی واگذار کرده اند, ضمن احساس انزجار از روش واگذاری چنین پروژه هایی بدون برگزاری هرگونه تشریفاتی و بصورت ترک مناقصه ای, واقعا با خود گفتم که اگر ما دانش فنی و پشتوانه مهندسی انجام این کار ها آنهم توسط یک شرکت متعلق به قوای مسلح را داشتیم, پس چه حماقتی می کردیم که کار را در سایر فازها به توتال, شل, بی پی و ... می سپردیم؟!!!!!!!! تا آنها هم دولا پهنا شیره اقتصادیمان را بکشند و گوشتش را ببرند و استخوانش را جلوی ما بیندازند؟!!!
القصه درگیر شدن قوای مسلح در عرصه اقتصادی به ضرر قوای مسلح و به ضرر ملت ایران و به ضرر بخش خصوصی است- امیدوارم نمایندگان مجلس و سایر تصمیم گیران آنقدر بصیرت و شعور داشته باشند که از این امر در آینده ممانعت کنند (1556674) (alef-1)
 
سلیمپور
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۰۴:۰۶
اگه نیروی نظامی کارهای اقتصادی رو بعهده داره پس این وسط کی مسئول کارهای نظامی کشوره, بخش خصوصی؟ (1556683) (alef-1)
 
علي
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۰۵:۳۲
اکنون چند سال است که تبليغات وسيعي عليه فعاليت نيروي نظامي در بخش اقتصادي صورت مي گيرد. برخي نيز با صراحت فعاليت سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را به انتقاد ميگيرند . اما بنظر مي رسد که اين تبليغات حتي به روستاهاي کشور نيز سرايت کرده است..اين تبليغات عليه سپاه و در جهت تقويت فشارهاي دشمن صورت ميگيرد.
واقعاً فعاليت بخش خصوصي در ايران چگونه مي باشد؟ در ايران گفته مي شود مطالبات معوقه بانک ها حدود حدود 70 تريليون تومان مي باشد. اين مطالبات به همين ميزان در رشد پايه پولي و حدود 5/4 برابر در ترکيب نقدينگي نقش دارند. در واقع حدود 315 تريليون تومان از 470 تريليون تومان از نقدينگي ناشي از اين نوع وامها مي باشد. به عبارت ديگر سهم مهمي از تورم و بي ثباتي نرخ ارز ناشي از اين نوع مطالبات مي باشد. البته اين مطالبات نيز براي عده اي هم در بخش خصوصي و هم در بخش دولتي ثروت عظيمي را به ارمغان آورده است. هزينه اين مطالبات نيز بر دوش مردم است.
البته اولين وزير محترم اقتصاد در دوره آقاي احمدي نژاد به برخي از اين مطالبات در مقالاتي که پس از کناره گيره از وزارت منتشر کرد اشاره ميکند که دلايل اين معوقات بسيار جالب است و عبرت آموز.
از جناب آقاي دکتر توکلي نماينده مجلس اين سئوال را دارم که واقعاً مطرح کردن ارزش چهار آپارتمان خانواده احمدي نژاد مهمتر است و يا بر رسي شايعات ثروت هاي ميلياردي مورد اشاره در کيهان و مسئله کرسنت؟
بيائيد به جاي منحرف کردن ذهن مردم و وارونه جلوه دادن نقش سازنده سپاه به واقعيت ها بپردازيد. لا اقل مشخص کنيد که آيا واگذاري شرکت روغن نباتي نرگس شيراز در زمان دولت محترم سازندگي چگونه بوده و يا قرارداد کرسنت در دولت اصلاحات.
البته انتظار ندارم اين انتقادات چاپ بشود و فقط از خداوند مي خواهم که از نوشتن اين انتقاد شر چندان نصيب اين جانب نشود. (1556688) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۳:۵۰:۰۵
منظورتون رو از اینهمه آسمون ریسمون نفهمیدم متاسفانه. سپاه قطعا فعالیتهای مفیدی انجام داده ولی دلیل نمیشه ما برای انحرافات یه نهاد خوب بهانه بیاریم. بیاین با هم از تمام نهادهای انقلابی انتقاد سازنده کنیم تا همیشه در مسیر مستقیم قرار بگیرن. این برای نظام و انقلاب بهتره. اینطور نیست؟! (1557351) (alef-1)
 
صالح
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۶:۴۸:۴۹
علی‌آقای‌ عزيز. از همان اول كه خشت كج آتش زدن به منابع بانك‌های دولتی آغاز شد سياسيون و اقتصاديون ميهن‌دوست و انقلابی اين روزها را در همان خشت خام می‌ديدند ولی‌ اتفاقاً منسوبان به همان نظاميون حمايت غيرلازم‌يی از اين كارها و كلاً همه‌ی كارهای دولت كردند و مملكت را به اين روز انداختند.
ضمناً اگر در شركت نرگس شيراز يا كرسنت تخلف شده والله آن دنيا هم يقه‌ی متخلفان را می‌گيرم و هم كسان‌يی كه 16 يا 8 سال است كه با آن‌ها برخورد نكرده‌اند. اشتباه احتمالی آن‌ها كه مجوز اشتباه محرز نظاميان و وابستگان‌شان نمی‌شود. می‌شود؟ (1557845) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۷:۴۲:۴۸
منظور را شما نگرفتی. کسی منکر اجرای پروژه های انجام شده توسط نظامیان نیست. منظور افراد و صاحب منسبان نظامی هستند که با استفاده از رقابت نابرابر وارد معاملات و بنگاههای اقتصادی میشوند. (1557970) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۱:۰۷:۲۰
ببخشید ولی اول میان پروژه ها رو با ... از دست شرکت های خصوصی درمیآورند و سپس که شرکت کار نداشت و ضرر کرد می‌گن که دیدید توان مالی و فنی نداشت! بعد هم در پروژه های منتسب به نظامیان آنقدر حیف و میل و هزینه های غیرضروری مشاهده شده که حد ندارد در حالی که در شرکت خصوصی مو را از مست می‌کشند تا هزار تومان پول بدهند.
آن معوقاتی هم که فرمودید بسیاری از آن زیر سر طرح بنگاه‌های زود بازده است که قصه آن با این ماجرای مطرح شده بسیار متفاوت است. (1558756) (alef-13)
 
دوست
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۰۷:۳۱
معلوم نیست شما با چه هدفی روی این موضوع این قدر مانور میدید!!!! آقای توکلی اگر خیلی دلسوز ملت و کشور هستند چندین ساله تو مجلسه مشکلات تورم بیکاری و ...... رو حل کنه.... اگر همین نظامیا نمیومدند کارهای نیمه تمام رو تموم کنند کلی پروژه الان رو دست مردم و دولت بود....اکثریت بخش خصوصی ما دنبال منفعت خودشه و بس.... الف منتها صادق باش و این نظر رو تایید کن (1556695) (alef-1)
 
دشمن
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۳:۴۱:۱۴
شما دقت نكردين ! حضور نظاميان در اقتصاد و سياست مادر و ريشه همه مشكلات كشور است .
آقا اينو كه ما نمي گيم . امام راحل گفته . توجه كن برادر (1557329) (alef-1)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۶:۳۹:۴۶
این درست که نظامی ها نباید وارد اقتصاد و سیاست شوند ولی اینکه تمام مشکلات اقتصادی و سباسی رو گردن اون انداخت (یک خود گول زدن است)
مملکت ما اقتصادش بیمار بوده و هست و رشد بنگاه های نظامی-اقتصادی زاییده این اقتصاد بیمار است نه علت آن. خودمان را فریب ندهیم (1560010) (alef-13)
 
سورنا
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۲:۱۶:۲۹
یک نماینده مجلس به تنهایی چکار میتونه بکنه تو مجلسی که اکثرا نطامی هستند جر حرف زدن و تذکر دادن در ضمن به میلیلرده پول و سرمایه مردم وارد شدن و کاری کردن که اتفاقا با پول مردم بوده و سودش برای آقایان ....که در برابر این ثروت مردم و استفاده از بازم مردم(سربازها) کار بزرگی نکردند (1559525) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۱۱:۱۵
سلام
فعلا که همه شریانهای اقتصادی مملکت رو تو دست گرفتن البته برای انجام پروزهها موفق هم نبودن چند تا پل درست کردن فکر کردن میتونن پتروشیمی هم بسازن ؟ (1556703) (alef-1)
 
نجاري
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۱۵:۳۷
واقعا چه دليلي دارد نظاميان با آن همه كرامت وابهت در كشور و آن جايگا، بدنبال مناصب اداري، اقتصادي و سياسي هستند!! در هيچ كجاي دنياي امروز و مدرن چنين رفتار هايي مشاهده نمي شود مگر
اما فعاليت سياسي و اقتصادي نظاميان در همه كشورهاي توسعه يافته مشاهده نمي شود و از اين لحاظ نظم وقانون و انظباطي وجود دارد و اشخاص نمي توانند به راحتي سرپيچي نمايند!!
اساسا نيروهاي نظامي، حافظ اقتدار مرزها، تماميت ارضي و امنيت ملي كشورند وقتي مزه تجارت، كسب قدرت و كاسبي زيردندانشان بيافتد! همه چيز را فنا مي كنند. حتي در قانون اساسي در اصل 147 استفاده از امكانات و شرايط نيروهاي مسلح در زمان صلح براي امور عمراني و سازندگي، مشروط به عدم آسيب به آمادگي‏ رزمي‏ آنان شده است.
به نظرم قوانين بايد ورود نظاميان را به عرصه‌هاي غير نظامي منع و چنانچه بخواهند وارد شوند بايد قبلا" از ان تشكيلات منفك گردند. (1556713) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۱۹:۲۴
گردرخانه کس است یک حرف بس است . ای کاش نظامیان یک بار دیگر وصیتنامه سیاسی الهی امام را مطالعه می کردند وحداقلی از آن را در خصوص منع فعالیتهای سیاسی و اقتصادی آویزه گوش خود می نمودند (1556726) (alef-1)
 
راحیل
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۲۰:۳۳
در مطلب قبل عرض کردم موضوع سیاست و سیاسیون است ،
نه اقتصاد و مردم ... (1556729) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۲۵:۴۶
اگر قرار به بازخواني وصيت هاي امام باشد كه به بسياري از آنها عمل نمي شود كه نمونه بزرگ آن فرمان هشت ماده اي است ، ضمنا" آيا جز اين است كه اگر يك اصلاح طلب بگويد ورود نظامیان به فعالیتهای اقتصادی ام الامراض است ، كمتر كاري كه با او مي كنند انداختن ديلم به حان خانه اوست ؟! (1556740) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۳:۴۲:۱۱
اين پيشنهاد شما در صورتي مي تواند مفيد واقع شود، كه همه فعاليت هاي كشور در جاي خودش كار كند. در كشوري كه هيچ چيز آن سر جاي خودش نيست،تحريم هاي خارجي گلوي اقتصاد كشور را فشار مي آورد، بنگاه هاي خصوصي به فكر منافع مالي خود هستند، پيمانكارهاي خصوصي بي رحمانه كارگران ضعيف را از حقوق حقه شان محروم مي كنند،
خلاصه هيچ چيز سر جاي خودش نيست، اين نوع فعاليت ها هم به وجود مي آيد. منظورم اين است كه خيلي از اين رانت ها و فعاليت ها گرچه دودش به چشم مردم مي رود و صحيح نيست اما چون قوانين محكم براي فعاليت هاي اقتصادي صحيح نداريم، و همه بي رحمانه به فكر منافع مالي خود هستند،اين كار نظامي ها هم اجتناب ناپذير است. (1557331) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۲۶:۲۸
واقعا شما این موضوع را نمیدانستید؟>>>>!!!!!
همه جای دنیا دو قدرت نظامی و اقتصادی را یکجا به کسی نمیدهند...
میدانید که چه میشود..................................................... (1556742) (alef-1)
 
1360
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۴۲:۲۳
کاش فقط اینا بود زمینهای ورزشی مجموعه انقلابو کی برای پادگان سازی گرفت؟ دستور رهبری برای خروج پادگانها از شهر نادیده گرفته میشه چرا (1556786) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۴۷:۵۵
وظیفه و فعالیت نظامیان حفاظت از آب و خاک کشور است ولی امروز درسیاست اقتصاد ، ورزش ، هنر هر جا که بتوانند دخالت مى کنند (1556797) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۰:۵۴:۱۶
به عنوان یک شهروند ایرانی از دکتر توکلی ممنونیم که با طرح این مقالات بعض فرو خورده مردم در ایران رابطه را بیان می کنند و امیدواریم با پشتوانه مردم بتوانند به نتیجه برسند که قطعا هم خواهند رسید (1556813) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۱:۰۳:۳۹
افرين (1556835) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۱:۱۴:۲۰
این رقیب اقتصادی سهام مخابرات را بعد از ظهر جمعه بصورت کمپلت خریداری نمود!
با بودجه ی دولت سهام دولت را خریداری فرموده اند! و بعد در جریان پاداش های 100 میلیونی عید نوروز و افزایش تعرفه ها و ... (1556861) (alef-1)
 
جواد
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۱:۲۰:۵۷
همه مدام میگفتن که نظامی ها نبایست دخالت کنن در سیاست ، اقتصاد و ...
هیچ کی گوش نکرد تا اینکه اون مسئله سال 88 اتفاق افتاد. همه دیدن مثل اینکه امام و دلسوزان نظام بیخود نمیگفتن.
و انتخابات امسال هم نیروهای نظامی دخال نکردن و موضع گیری نکردن. فضا ببینید چقدر خوب شد.
امید وارم ارتش، سپاه، بسیج همیشه پاینده باشن و از کشورم، ناموسم دفاع کنن.
تشکر (1556890) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۱:۲۳:۴۸
خبر روزنامه های امروز رو می دید افزایش 34 درصدی مکالمات تلفن همراه واقعا چرا ؟به چه دلیل تمام زیرساخت های مخابرات که از جیب مردم و بیت المال پرداخت شده و چرا حالا عده ای باید بیایند و از ان استفاده کنند؟ (1556900) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۱:۲۳:۵۲
حالا دید که جنبه ندارید ؟ فقط یک ذره شل گرفتیم پر رو شدید ؟ یعنی نمی فهمید که با منافع مادی نمی شود شوخی کرد ؟ این که مواضع ایدئولوژیک نیست که بشود عقب نشینی کرد ، این پوله داداش بشین سر جات . (1556901) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۲:۱۳:۴۳
فقط باید گفت متاسفم برای شما که گویا در این کشور زندگی نمی کنی و درد و رنج هموطن هایت را نمی بینی (1557050) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۳:۱۴:۴۵
آخه انتشار این نظر چه دلیلی می تونست داشته باشه؟
طرف ادب نداره و همه رو با بی ادبی مسخره کرده. "فقط یه دره شل گرفتیم پرو شدید!!!!"
لحن سخن شما نشان از فرهنگ .... شماست پس کشور ما نیازی به افرادی مثل شما در هیچ کجا ندارد.لطفا صحنه را خالی کنید. (1557238) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۱:۲۷:۲۶
لباس نظامی مقدس است .نباید به هیچ چیز آلوده شود.این لباس تن شهدای بزرگ ایران بوده است. (1556911) (alef-1)
 
شرکت های خصوصی
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۱:۴۰:۱۶
درست گفتید الان هرکجای کشورفعالیت اقتصادی وجوددارد ازقبیل سد سازی ،راه سازی ،احداث بزرگراه ،پل سازی ،ریل راه اهن ، احداث سکوی نفتی ،خانه سازی شرکت های سپاه حضورفعال دارند وشرکت های خصوصی نمی توانند در مناقصه ها با شرکت های نظامی رقابت کنند.
از آفای دکتر توکلی تشکر می کنیم که موضوع مذکور را مطرح کردند واز همه نمایندگاه شجاع مجلس محترم تقاضا داریم که از طرح جلوگیری ورود نظامیان در سیاست واقتصاد آقای توکلی حمایت کنند. (1556949) (alef-1)
 
بنده خدا
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۱:۴۰:۲۵
این رقیب اقتصادی در واگذار کردن پروژه های بزرگی که با ترک تشریفات مناقصه می گیرد جانب عدالت را رعایت نمی کند . مثلا تامین رنگ صنعتی مورد نیاز در چند فاز پارس جنوبی را صرفا به یک شرکت خاص با ارتباطات فامیلی واگذار کرد در حالی که چندین شرکت تامین کننده این متریال در ایران وجود دارند که مورد تایید نفت و گاز پارس هستند و توان تولید این محصول را به خوبی و با کیفیت خوب دارند . حالا آن شرکت که با حذف رقیبان با قیمت های نجومی محصول خود را به چند فاز از پارس جنوبی فروخته با بدست آورده صدها میلیارد سرمایه دارد رقیبان دیگر را با کاهش شدید قیمتهای خود ور شکسته می کند . چرا که تولید کنندگان دیگر با ید مواد اولیه خود را بصورت شرایطی و قیمت بالاتر از بازار ایران بخرند و آن شرکت خاص به دلیل داشتن نقدینگی بسیار مواد اولیه خود را بصورت عمده و بیواسطه از خارج وارد می کند . بدیهی است که رقابت کردن با چنین رقیبی بسیار سخت است . قرار گاه سازندگی با این پارتی بازی و رانتی که به یکی از تولید کنندگان داد آن شرکت را برای همیشه قوی و بدون رقیب کرد و دیگر شرکتهای تولید کننده رنگ صنعتی را برای همیشه بیچاره کرد . حتما در صنایع دیگر هم این رانت و پارتی وجود دارد . هیچ کس هم نیست بپرسد چرا به پیمانکاران چند فاز از پارس جنوبی گفته شد رنگ خود را صرفا از شرکت ... بخرند . و شرکتهای دیگر مورد تایید نیستند ؟؟؟؟ نامه ها و اسناد این پارتی بازی موجود است . چه کسی مسئول است چرا جوابگو نیست . چرا آن زمانی که رنگ سازها به همه جا شکایت کردند و به این بی عدالتی اعتراض کردند کسی صدایشان را نشنید . دولت پاکدست و عدالت محور و مهر پرور چرا سکوت کرد ؟؟ حالا هم دیر نشده چرا در خصوص این موضوع تحقیق نمی شود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1556950) (alef-1)
 
بهمن محيديان
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۱:۴۳:۰۳
به نظر مي رسد نگارنده به موقعيت كشور و توان بالفوه و بالفعل نيروهاي مسلح آگاهي نداشته باشد و بيشتر تفكرات سياسي و لج . لجبازي اينگونه مقالات را مي نويسد شركت هيونداي كره جنوبي متعلق به ارتش كره است شركتهاي كارتل آمريكايي نظامي بوده اند وشركت هاي ايتاليايي و ديگر شركت هاي بزرك نشات گرفته ار سيستم نظامي است از طرفي حجم عطيم ماشين الات و نيروهاي متخصص در نيروهاي مسلخ را نمي توان ناديده گرفت اگر نيروهاي مسلح از پيمانكاري حارج شوند قيمت ها ي پيمانكاري به شدت افزايش مي باد . و دولت توان حمايت مالي را ندارد با ورود نيروهاي مسلح فيمت هاي شركت هاي حارجي به يك چهارم تكاهش يافت (1556959) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۴:۳۶:۰۶
س متوجه موضوع نشديد اين ها عملا كار را انجام نمي دهند به شركتهاي ديگر واگذار ميكنند يعني نقش واسطه را دارند (1557492) (alef-1)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۷:۰۳:۲۹
شما چرا اطلاعات غلط می دهید. موسس هیوندای یک فرد به نام جو یونگ بوده است و اکنون نیز مجموعه ای از شرکت های خصوصی هم گروه و تحت کنترل خانواده یونگ می باشد . باید بدانید که کلیه خدمات مربوط به توسعه تکنولوژی و تولید ادوات حتی نظامی در کشورهای غربی توسط شرکت های کاملا خصوصی صورت می پذیرد، نمونه این شرکت ها لاکهید، گرومن و بویینگ در آمریکا هستند.
چرا از مجموعه ای از مفروضات کذب می خواهید حرف خود را به کرسی بنشا نید. این شیوه استدلال در دنیایی که اطلاعات در دسترس همگان می باشد کاربری ندارد.

- http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai (1557895) (alef-1)
 
رحیم ذوالانوار
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۲:۰۸:۵۴
بله از آن جایی که نیروهای مسلح با هزینه های بیت المال تآسیس و این ها با داشتن نیروهای وظیفه ارزان قیمت و ماشین آلات ارزان قیمت و داشتن رانت های اطلاعاتی و در واقع گرفتن سریع صورت وضعیت های خود به سرعت و تمام و کمال بدون این که کسی جرآت خط خطی کردن صورت وضعیت های ایشان را داشته باشد در چنین شرایطی هنر نیست که بتوانند پروژه ها را با قیمت های ارزان تر تمام کند و باعث ورشکستگی و عدم رشد و عدم ایجاد شرکت های بزرگ تخصصی خصوصی در زمینه های مختلف گردد که در نهایت به ضرر ملت و دولت ایران خواهد شد.این کافی نیست که شما با یک چند مثال از کشورهایی مانند ایتالیا یا کره جنوبی عمل انحصاری خود را توجیه کنید نظری به کشورهای پیشرفته امروز بیندازید تا مطلع شوید چند درصد شرکت های بزرگ مانند آی بی ام ، گروپ، توسن، ام آ ان ، بنز ، رولزرویس ، ماکروسافت، اپل، گوگل و هزاران شرکت های بزرگ دیگر در اختیار نیروهای مسلح آن کشورهاست. اگر این روش موفق بود که شما نظر دهنده محترم طرفدار آن هستید هیچوقت کشورهای سوسیالیستی به ورشکستگی و اضمحلال حکومت نمی رسیدند. (1559508) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۱:۵۱:۰۱
و یه نکته مهم تر اینه که به خاطر امنیتی بودن و ایجاد رعب و وحشت کسی هم جرات نمیکنه حسابرسی و بازرسی و سوال جوابشون کنه. مثلا همین پروژهاایی که دست نظامیان هست ، نه مالیات میدن و نه بازرسی شدن. کی جراتش داره؟ خیچ کس. چرا؟ چون باید از مال و جان و آبروش بگدره هرکی بخواد این مسایل را مطرح کنه . ضمنا این نهادهای امنیت با تقدس دادن به خودشون توده ها هم فریب می دهند (1556995) (alef-1)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۲:۰۵:۵۷
درموردفعالیتهای سیاسی درست است .اماقطعادرموردمسائل عمرانی واقتصادی عدم کارنیروهای نظامی کاملا اشتباه است .درجنگ (احتمالی )نیروی نظامی بایدجاده پل بیمارستان صحرایی سنگر ساختمان سیستم مخابراتی کانال و......................بسازدیانه ؟تامین سایرکالاها ونیازهای ارتش راکی بایدتامین کند؟ اگرنیروهای نظامی این قبیل کارهارانکنندوصرفابروندپادگان وپشت میزبنشینندچطوردرصحنه واقعی جنگ می تواننداین کارهارابکنند.جنگ که فقط شلیک توپ وتفنگ نیست.اینهاتبلیغات دشمن ونااگاهان است فریب نخورید .می خواهندارتش ماضعیف وپشت میز نشین باشد.ضمناتجهیزات نظامی (ماشین الات) بایداستفاده ومرتب نوسازی شود نه اینکه درپادگانهابپوسدوسرمایه کشورهدررود. (1557033) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۲:۵۰:۲۸
1. آیا ارتش و سپاه بودجه دارند یا نه؟
2. با توپ و تانگ بانک و پل و جاده و مخابرات می سازند؟
3. ارتش کشورهای دیگر که درگیر جنگ نیستند ،همه وارد حوزه اقتصاد ،سیاست و ورزش و... شده اند؟ (1557156) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۵:۱۰:۲۲
1) بودجه نیروهای نظامی قابل قیاس با بودجه ی خیلی از کشورهای همسایه نیست و حتی از متوسط جهانی با توجه به بودجه ی کل کشور هم خیلی کمتر است

2) نیروهای نظامی فقط توپ و تانک ندارند بلکه ادوات مهندسی پیشرفته دارند که بیکار نگه داشتن آن ها چیزی جز حماقت نیست

3) بله. ارتش های جهان معمولا در حوزه های مختلف فعالند. برای مثال ارتش آمریکا یک واحد مهندسی دارد که مسئول پروژه های عمرانی فراوانی است. (1557598) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۹:۳۱:۴۵
الف در نشر نظرات احتیاط زیادی بخرج می دهد شاید هم می ترسد که البته حق دارند.
صاحبات ثروت و قدرت در کشور که بدون استحقاق بنگاههای اقتصادی سوده ده را در سایه حمایت های دولتهای نهم و دهم تصاحب کرده اند به این زودی دست از سر فعالیتهای اقتصادی بر نمی دارند. (1558189) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۳:۲۱:۱۲
مصطفی جان مطلبو نگرفتی.دوباره بخون (1557261) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۴:۲۶:۴۳
چرا پشت ميز بشينند اموزش رزمي ونظامي تمرين ها خيلي بيكارند در كارهاي شهري كمك شهرداري باشند وسايلي را كه دارند ميتونند بفروشند يا اجاره بدهند (1557464) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۲۱:۲۲:۳۸
تجهیزات و بودجه نیروهای نظامی مال مردمه پس اگر اون تجهیزات و نیروهاشون رو در سازندگی کشور بکار می گیرند نباید پول اضافی بابت کارهاشون بگیرن و به دنبال کسب درآمد و سود باشند (مگر به اندازه هزینه تجهیزات و فوقش کمی پاداش برای نیروهای کارآمدشون). ولی الان این نیروها تبدیل به بنگاه اقتصادی شدن و برای خودشون دنبال کسب درآمد هستند! (1558367) (alef-13)
 
طه
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۲:۴۹:۱۹
با سلام

اول اینکه اولویت ورود نهادهای نظامی در اقتصاد و حتی دیگر امور، حوزه های مغفولی است که دیگر بخش ها در آنها فاقد توانایی هستند. اعم از فعالیتهای جهادی و درمانی در مناطق محروم، قبول پروژه های بزرگ خارج از توانایی دیگر مجموعه ها و ...

نکته دوم اینکه نباید کل مشکل اقتصاد را در نهادهای نظامی دید. مثالی که بود همان تیم فجر سپاسی یا پاس تهران سابق در فوتبال است.

نکته سوم اینکه نهادهای نظامی به مرور و در صورت جایگزین مناسب میتوانند ازحوزه های مختلف خارج شوند اما اخراج یک باره آنها آن هم در شرایط تحریم به چه معنا است؟ چه کسانی و با چه انگیزه ای آن هم در زمان شدت تحریمها و زمان آغاز به کار دولت جدید این مباحث را دامن میزنند؟

نکته چهارم اینکه به هر حال اقتصاد به بنگاه های بزرگ نیاز دارد. این بنگاه ها نیازمند مدیریت توانمد هستند. به قاطعیت میگویم که عمل به قانون اجرایی اصل 44 قانون اساسی احتمالا به ورود مدیرتهای توانمند و متعهد منجر نمیشود. مساله مدیریت توانمند و متعهد نه تنها مساله نهادهای نظامی، بلکه مساله کل کشور ما است. مثال بارز آن را میتوان در رفتار بانکهای خصوصی دید. آیا اگر به جای مدیریت فعلی قرارگاه خاتم الانبیا یا صاایران، مثلا مدیریت بانک پاسارگاد بر آن حاکم شود، مشکلات حل می شود؟ البته این مساله راه حل دارد.

نکته پنجم، مساله وابستگی نهادی مانند سپاه با ماموریت حفاظت از انقلاب به بودجه دولتی است. این مساله جای تفکر بیشتری دارد. اگر زمانی دولت و مجلس در دست عناصری مانند عناصر مجلس ششم افتاد، چه اتفاقی می افتد؟ اگر زمانی به دلیل عملکرد بد دولت، نه درآمد نفتی داشتیم و نه درآمد مالیاتی، چه اتفاقی برای امنیت کشور رخ خواهد داد؟

اما نکته آخر، کل اقتصاد نیازمند مدیریت صحیح و کل بنگاه های کشور بالاخص بنگاه های بزرگ، نیازمند قاعده گذاری، حرکت در این قواعد و نظارت بر آنها هستند. این قاعده گذاری و بازخواست بنگاه های بزرگ ولو نظامی، امکان پذیر است. مساله ای که تاکنون مورد غفلت بوده است.

در پایان اینکه راه حل درست، پاک کردن صورت مساله نیست. (1557150) (alef-1)
 
صالح
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۶:۱۳:۲۸
به جز نكته‌ی پنجم، بقيه معقول و خوب بود. اما شما در نكته‌ی پنجم خود به جای علت، به معلول پرداخته‌ايد. گذشته از خوب يا بد بودن عملكرد مجسس ششم (كه بين من و شما اختلاف هست) اصلاً مجلس ششمی‌های فرضی شما چرا بايد علاقه و نظريی در جهت كاهش بودجه‌های نظامی داشته باشند؟ جز آن كه می‌بينند با اين بودجه‌يی كه خود تصويب می‌كنند به جای «اعدوا لهم [=دشمنان خارجی] ماستطعتم من قوة» با همين پول بولتن و مجله و سايت و خبرگزاری و ... عليه آن‌ها چاپ می‌شود. خوب، بازی سياسی را همان نظاميان با طرف شدن با يك جناح شورع كرده‌اند ديگر! بگذريم از آن كه مجلس ششمی‌های واقعی، آن اندازه شرف و ميهن‌دوستی داشتند كه علی‌رغم اين نقض وصيت امام قدس سره و سكوت دولت و رهبر و ... كه امام ازشان خواسته بود ساكت نمانند، باز هم مسبب تضعيف توانايی‌های نظامی كشور نشوند و خدا در قيامت قضاوت خواهد كرد كه احكم الحاكمين است.
نيز گفته‌ايد كه «اگر به دليل عملكرد بد دولت، نه درآمد نفتی داشتيم و نه درآمد مالياتی، چه اتفاق‌يی برای‌ امنيت كشور رخ می‌دهد؟» جواب ما اين است كه اگر نظاميان دست از سر سياسيون ميهن‌دوست بردارند آن اتفاق نمی‌افتد و حالا هم كه افتاده عامل‌ش همان ورود بوده، يعنی اين‌جا هم يك «علت» اصلی آن «معلول»يی كه شما را ترسانده، ما می‌گوييم با اين پول به‌جای خريدن مخابرات بروند كارخانه‌های لازم مهمات‌سازی بسازند كه نفت و ماليات هم كه نبود تا ده سال جنگ اسلحه داشته باشند! تازه اين‌ها بهانه‌ است، در پاكستان و حالا مصر، همين سوء استفاده از جنگ احتمالی با هند و اسراييل شده و نظاميان اقتصاد را به نفع معيشت خود در دست گرفته‌اند و حالا بايد عبرت بگيريم. اگر درآمد نفت نبود و اقتصاد چنان خراب بود كه ماليات هم نبود، خوب مگر خانواده‌ی نظاميان خون‌شان رنگين‌تر از بقيه است؟ اين توجيه شما دوری از تفكر بسيجی است كه اما منادی آن بود، «بسيج» واقعی برای همان روزهاست ديگر! (1557771) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۷:۲۰:۳۳
بنده فقط راجع به بند پنجم فرمایشات شما پاسخ می دهم که دقیقا مشکل همی جا است. طبق قانون اساسی بودجه کشور باید توسط مجلس تصویب شود. اگر این اصل اساسی به هر بهانه ای نقض شود، دیگر با جمهوری اسلامی مواجه نیستیم بلکه با نظام ماقبل از مشروطیت طرف هستیم.
البته که مجلس بیانگر اراده ملت است و با هر ترکیبی که داشته باشد، بدجه کشور را باید تصویب کند و سایر نهادها باید از مصوباتش تبعیت کنند. در شرایطی هم که دولت با کمبود مواجه میشود ، طبیعتا حق او است که بر مبنای همه منابع موجود کشور و صلاح اندیشی خود، نسبت به کاهش تخصیص همه نهادها اقدام کند و چه بسا که در مقطعی کاهش شدیدتر بودجه نهادهای نظامی نسبت به مثلا نهادهای درمانی بیشتر به نفع کشور باشد.
اینکه تصور کنیم یکی از نهادهای کشور خودش را مافوق مجلس و دولت فرض می کند و بدنبال راهکاری برای دور زدن بودجه عمومی برمیآید فی النفسه بسیار خطرناکتر از همه استدلالاتی است که نویسنده مقاله اصلی در مورد مضرات ورود نظامیان به اقتصاد مطرح کرده اند. (1557930) (alef-1)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۲:۵۰:۵۹
واقعا به جا گفتی
متاسفانه توی همه زمینه ها وارد شدند ورزش،سیاست،... و هر جا هم که وارد شدن کاملا نتیجه عکس داده .اون از ورزشمون اون از اقتصادمون اون هم از سیاستمون.
من نمیدونم وقتی ما وزارت خارجه داریم چه لزومی داره که فلان سردار بیاد و اظهار نظر کنه که ما باید فلان کنیم یا نکنیم.تو همه زمینه ها هم صاحب نظرن ماشاا..
با احترامی که خدمت همه عزیزان نظامی دارم ولی عده ای شون خود را صاحب مملکت میدونن متاسفانه. (1557157) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۳:۱۸:۲۴
قالیباف هم که سایت الف در انتخابات از او حمایت می کرد نظامی بوده.
رضایی و نیمی از نمایندگان مجلس هم نظامی بوده اند. آیا نباید در فعالیت های سیاسی شرکت کنند؟ (1557252) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۳:۲۸:۰۸
بودجه ی نیروهای نظامی در ایران بسیار کم و مسئولیت آن ها بسیار زیاد است. همین بودجه ی کم هم دست مایه ی گروکشی های سیاسی قرار می گیرد. علت اصلی وارد شدن نیروهای مسلح به فعالیت های اقتصادی این است و باید چاره ای برای این مشکل اندیشیده شود. (1557280) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۵:۰۸:۲۰
این هم از اون دلایل واهی است (1557589) (alef-1)
 
صالح
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۶:۲۴:۱۷
اولاً اين بودجه محرمانه است و گمان می‌كنم كم باشد، و الا توليد اين همه موشك و زيردريايی‌ و هواپيمای جت و ... ممكن نبود. ضمن اين كه اولويت مصارف نظامی بالاتر از انرژی هسته‌آی است و اگر واقعاً بودجه كم است از بودجه‌ی انرژی هسته‌ای (كه ديگر آن را قاعدتاً نخواهيد گفت كم است) بردارند
ثانياً من يك مدرس دانشگاه غيردولتی با 13 سال سابقه‌ی شغلی هستم و شوهر يكی از دوستان همسرم (با 10 سال سن كم‌تر و 10 سال سابقه‌ی كم‌تر و مدرك تحصيلی مشابه) يك سمت كاملاً پايين در تشكيلات امنیتی دارد كه دريافتی‌ش دو برابر من است. همين‌جور می‌شود كه نيروهای نظامی و امنيتی از وضع واقعی و مردم واقعی فاصله می‌گيرند و نگران حفظ منافع فردی‌ خود می‌شوند، اگر اوضاع اقتصادی جامعه خراب است مگر خون آنان رنگين‌تر است و مگر زن و بچه‌ی آن‌ها عزيزتر از زن و بچه‌ی من هستند؟ تازه من فرض كردم آدم پاك‌دستی است و فقط حقوق می‌گيرد كه حلال و طيب است.
يادش به خير زمان‌يی ملكه‌ی فرانسه را مسخره می‌كرديم كه وقتی شنيده انقلابيون به خاطر نداشتن نان معترض اند گفته بود خوب بروند كيك بخورند! حالا هم حكايت نيازهای معيشتی مردم و برخی نظاميان است. ياد بسيجيان بی‌ادعا به خير! (1557792) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۹:۲۴:۱۰
کاری ندارد سری به این صفحه بزنید و میزان هزینه های نظامی کشورهای مختلف را با هم مقایسه کنید.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures
دقت کنید که به نسبت GDP ایران از میانگین جهان و از کشورهای منطقه درصد کمتری از بودجه را به نیروهای نظامی تخصیص داده است.
این آشنای شما هم حتمن حق ماموریت یا چیزی مشابه آن می گیرند و الا حقوق نیروهای نظامی این طور که شما می گویید نیست. من به شخصه کسی را می شناسم که با 30 سال سابقه و درجه ی سرهنگی مجبور به مسافرکشی است تا خرج خانواده ی 5 نفری خود را در بیاورد. این وضع عمده ی نظامیان است و قضاوت شما منصفانه نیست. (1558172) (alef-1)
 
صالح
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۵:۱۴:۳۴
از راهنمايی شما ممنون‌ام . درباره‌ی آن آشنای خودم هم عرض كردم ايشان «نظامی» نيستند و بنابراين قضاوت‌يی با مضمون بالا بودن سطح معيشت نظاميان نكرده و اتفاقاً من هم مشكلات معيشتی نظاميان را ديده و رنج می‌برم. تذكر من اين بود كه همه‌ی‌ حقوق‌بگيران كمابيش مشكل معيشت دارند و تا وقتی سياست‌های كلان توليد ثروت و توزيع آن اصلاح نشده هيچ طبقه‌يی نبايد به بهانه‌ی مشكل معيشت طالب امتيازات ويژه مانند بی‌نيازی از گريد، معافيت از ماليات و ... باشد و الا كار بقيه‌ی حقوق‌بگيران را مشكل‌تر هم می‌كند، كه كرده است. (1559027) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۰:۱۰:۰۷
چاره کمبود بودجه دست اندازی روی ثروت ملی است ؟ثروتی که باید در اختیار کل مردم باشد نه استفاده گروهی خاص؟ (1559246) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۳:۳۸:۳۱
آقای توکلی ما به عنوان مردم از شما که نماینده ما هستید انتظار داریم که این کار حتما به بهترین نحو انجام شود
و به فرموده رهبر کبیر انقلاب و حضرت علی علیه السلام عمل شود که نباید نیروهای نظامی در کارهای اقتصادی و سیاسی دخالت کنند (1557323) (alef-1)
 
یک معلم
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۳:۴۷:۰۱
اگر جلوی این بیماری خطرناک و ویرانگر گرفته نشود، همه امور به دست نظامیان خواهد افتاد و در نهایت به سرنوشت پاکستان، ترکیه و مصر گرفتار خواهیم شد که نظامیان خود یک حکومتند و گوششان به هیچ احدی بده کار نیست و به هیچ احدی نیز پاسخگو نیستند. خدای آن روز را نیاورد، اما اگر چنین اتفاقی بیفتد، آن وقت نظامیان قلدر در مقابل ولایت امر نیز خواهند ایستاد. زیرا ثروت و قدرت هر انسانی را از راه بیرون می برد.
تا دیر نشده باید پای نظامیان را از اقتصاد و سیاست بیرون کشید و آنها را در پادگانهایشان بر زمین قانون و تبعیت از ولایت امر نشاند. اینطور هم به نفع حال است و هم آینده را تضمین می کند. (1557344) (alef-1)
 
زمانی
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۳:۵۴:۳۳
درود بر توکلی و علی مطهری که در مجلس تنها دو نماینده داریم که از حق مردم دفاع میکنند (1557362) (alef-1)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۴:۱۱:۳۸
اولا نويسنده نتونسته جمله اى از امام بياره كه اين موضوع را نهى كرده باشه ثانيا مگه نظاميان از خارج نيرو ميارن يا اين كه گردان و گروهان ميارن كار ميكنن .بالاترين تخصص ها در بين نظاميان وجود دارد متاسفانه بيشتر اين مطالب اغراض شخصى است و جاى برخى آقازاده ها تنگ شده است. (1557411) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۵:۱۹:۰۴
شما بگوید جای اقازاده ها تنگ شده و اقازاده ها هم می گویند جای شما .مردم هم با فقر ،بدبختی و تباهی نظاره گر شما باشند.برادر من مردم چه گناهی کردند.نظامی باید به پادگان برگردد .جلوی اقا زاده ها هم باید قانون بگیرد. ضعف از ما مردم هست که در چارچوب قانون باید فعال بود و نظارت را کنار نگذاشت و تا وقتی مردم به وظایف نظارتی خود اشنا نباشند اقازاده کار خود را بدون پاسخ گویی انجام می دهد و نظامیان هم همینطور ( البته با تمام احترام و ارزشی که برای نظامیان وظیفه شناس قائلیم) (1557629) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۵:۵۲:۱۰
بله حقوق شما را هم می‌دهند (1557724) (alef-1)
 
صالح
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۶:۳۲:۰۸
اولاً امام با آن هوشمندی عجيب خود درباره‌ی ورود به سياست احتمال داده و هشدار داده بود كه ديديم چقدر هم رعايت شد، اما قطعاً در خواب هم نمی‌ديد كه ممكن است وارد اقتصاد هم بشوند. و الا با اين استدلال شما امام در وصيت‌نامه‌ش هم نگفته كه دولت به مردم دروغ نگويد!
ثانياً اگر اين متخصصان را به قول شما به اندازه‌ی رفع نيازهای نظامی استخدام كرده‌اند كه خوب، كار نظامی‌شان را بكنند و اگر هم زيادی نيرو گرفته‌اند كه بد كاريی كرده‌آند و بودجه‌ی ناچيز مملكت را چرا حرام می‌كنند؟ من در مركز جغرافيايی كشور زنده‌گی می‌كنم كه قبل از انقلاب چند ده پليس و چند ده ژاندارم امنيت آن را تأمين می‌كردند و ارتش طبيعتاً اين‌جا كه مرز خارجی نداريم حضور نداشت و هنوز هم ندارد. حالا فقط در يك پادگان 5000 نفر نظامی هستند كه معلوم است كاريی ندارند و از اين رو بعد از زيارت عاشورا و دعای توسل و ... به فرهنگ و سياست و اقتصاد و ... استان می‌پردازند
الف می‌خواهی ويرايش كنی بكن ولی اصل‌ش را خوهشمندم منتشر كن! (1557809) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۲۲:۲۳:۵۶
بالاترین تخصص!!!! خصوصا در رانت خواری!!!!
لطف کنید کل دانشگاهها را هم تعطیل کنید شما که تو همه چیز متخصص هستید (1558462) (alef-13)
 
احمدي
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۴:۲۷:۱۷
بانكهاي قرچگونه و سمي وابسته به بسيج (مهر)،سپاه (انصار )،نيروي انتظامي (قوامين)، عسكرييه ، امام رضا وده ها بانك ديگر با اسم ائمه و مقدسات ،عامل اصلي بحران اقتصادي ايران است .بحران ارزي كشور يكي از ان بحران هاست بقول احمدي نژاد اسكله هاي اختصاصي و غير رسمي را چه كساني در طي 8سال داير كرده اند؟نظامي بايد برگردد به پادگان ومردم حقوق انها را از طيق ماليات بپردازد. (1557465) (alef-1)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۴:۴۱:۲۳
قبلی های بزرگتر از شما نتوانستند نظامیان را از خدمت صادقانه و عمران وآبادانی ملت کنار بزنند چه رسد به شما تازه به دوران رسیده ها (1557512) (alef-1)
 
صالح
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۶:۳۵:۴۱
بله مردم پاكستان و مصر هم نتوانستند، ولی از كجا معلوم؟ شايد ما مثل مردم تركيه توانستيم. اتفاقاً تجربه‌ی تركيه در مقايسه با پاكستان و مصر ثابت كرد فقط مسلمان‌ها و اسلام‌گراها حريف اين ام الامراض می‌شوند و نه سكولارها
تازه بر خلاف مصر و به‌ويژه پاكستان، مشكل ما در ايران صرفاً يك مشكل ساختاری‌است و الا از نظر آماری هنوز هم شريف‌تر و پاك‌تر از نظاميان شايد نداشته باشيم، پس مسأله‌ی فساد شخصی نظاميان هنوز جدی نيست و مسأله قابل حل است (1557814) (alef-1)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۵:۱۸:۰۲
الف و آقای توکلی، ورود نظامیان به اقتصاد به دستور حضرت امام بوده. همواره به درخواست دولت های گوناگون بوده و پروژه هایی رو آنها در دست می گرفتند که هیچ شرکتی به لحاظ منافع اقتصادی و یا تبعات امنیتی محل پروژه که عمدتا در مرزهاست، قبول نمی کند. آنها در انجام پروژه ها مردم بومی را هم به کار می گیرند و علاوه بر انجام تعهدات پروژه ، راه و مسجد هم برای ساکنان اطراف محل می سازند. اگر هم این فعالیت ها برای این نهادها منافع اقتصادی داشته باشه، باز انگار به خود ملت و خزانه برگشته! چون بخشی از درآمدهای نهاد که باید از طریق بودجه دولت و مجلس واریز بشه، خود نهاد در میاره و سهم کمتری از بودجه رو طلب می کنه.
ضمنا، تا الان که کارنامه جهادی و موفقی از عملکرد اونها در اختیاره... حالا حضور جهادگران بسیجی در پروژه ها، جای شما و آقازاده ها رو تنگ کرده؟؟؟؟؟ (1557621) (alef-1)
 
مظلومي
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۵:۲۸:۳۰
بايستي در ارائه نظريات جامعيت هم وجود داشته باشد. مسائل سياسي و اقتصادي از يك جنس نيستند! اصل 147 قانون اساسي بيان مينمايد:
"دولت‏ باید در زمان‏ صلح‏ از افراد و تجهیزات‏ فنی‏ ارتش‏ در کارهای‏ امدادی‏، آموزشی‏، تولیدی‏، و جهاد سازندگی‏، با رعایت‏ کامل‏ موازین‏ عدل‏ اسلامی‏ استفاده‏ کند در حدی‏ که‏ به‏ آمادگی‏ رزمی‏ آسیبی‏ وارد نیاید."
بر همين اساس در ارتش و سپاه قرارگاه هاي بازسازي شكل گرفته است تا در زمان صلح و طبق قانون اساسي از ظرفيتها و توانمندي هاي نيروهاي مسلح در جهت سازندگي كشور استفاده نمايد. اين امر علاوه بر انطباق با قانون موجب استفاده بهينه از منابع و تجيزات كشور و كاهش كلان هزينه هاي پروژه ها ميشود.
البته اين موضوع را از نظريه صريح حضرت امام خميني ره در مورد عدم ورود نيروهاي مسلح به احزاب و بازي هاي سياسي كه امري قطعي و مسلم است بايد جدا نمود.
فلذا ذكر اين نكته كه نيروهاي مسلح نبايد وارد مسائل سياسي و اقتصاي شوند تعبير غلطي است. (1557663) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۷:۴۵:۱۴
طبق این اصل نیروهای نظامی باید امکانات و افرادشون رو در اختیار دولت بگذارند طبیعتا این کار هم باید مجانی باشه مگر اینکه هزینه های اضافی شون پرداخت بشه، نه اینکه تبدیل بشن به بنگاه اقتصادی و کار اقتصادی و دلالی و کسب درآمد انجام بدهند. (1560130) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۵:۳۵:۰۱
دیگه الان دیگه؟؟؟؟مخابرات رفت با 8000 میلیارد سرمایه اونم با اقساط بلند مدت
تمام پروژه های بالای 1000 میلیارد تومان بدون مناقصه
پارس جنوبی با 45 میلیارد دلار سرمایه؟؟؟؟؟
واقعا این ها که تخصصی ندارند چرا این پارس جنوبی را به ایشان داده اند که یک فاز برود زیر اب و دیگه هیچ خبری هم ندهند که چه شد؟؟؟؟؟؟
این وزیر نفت که خودشان از همین برادران سپاه و رئیس قرارگاه خاتم بوده چرا تمام پروژه های نفتی بدون ترک تشریفات به ایشان داده که هیچ تخصصی ندارند و قطر روزانه دارد میلیارد تومان از پول این ملت را میبرد و اینها هم پارس جنوبی را گرفته اند و هیچ کاری هم نمیکنند
واقعا خیلی دیر شده اینها که رفته و نمی شود برگرداند و دیگر چیزی نمانده که در دست گیرند از پل ها و جاده و .........
خودتانم میدانید که هیچ کاری نمیتوانید کنید اونها الان قدرتی پیدا کرده اند که دیگر غیر قابل کنترل شده و باز پس گیری اینها فقط شعاری بیش نیست (1557682) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۵:۴۵:۴۲
یک سری به بانکهایی که انواع اقسام اسامی ائمه دارند بزنید ببینید اینها کی هستند راستی از اسکله ای اختصاصی چه خبر؟؟؟؟؟؟؟متاسفانه اینها از جایگاه خود سوءاستفاده کردند و ذره ذره تمام شاهرگهای اقتصادی کشور رادر دست گرفتند که میلیارد ها دلار سرمایه زیر نظر ایشان هست و با این قدرت می توانند هر کاری کند و هیچ کس هم جلو دار ایشان نیست بعدم می گویند که ما کار سیاسی نمیکنیم بعدم استدلالاشونم جالب توجه هست فرمانده سپاه میگوید ما جاهایی که مشکل امنیتی هست و پیمانکار میترسه بره ما کار میکنیم؟؟؟
اولا وظیفه شما و نیروی انتظامی این هست که در همه جای کشور امنیت را برقرار کنید تا سرمایه گذار داخلی و خارجی بدون ترس کار کند
دوما این یک بهانه هست اگر بازم مشکلی هست در لبه مرز و ....شما باید به کار خود بپردازید و امنیت را در همان نقاطم با هر چیزی که امکان داره امنیت را برقرار کنید و کار را به کاردان بسپارید
اینها همه بهانه هست برای تصاحب شاهرگهای حیاتی و در این 8 سال بهشت این اقایان بوده و قطعا دیگر نمیتوان برگرداند چیزهایی که از دست رفته (1557708) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۶:۳۹:۰۷
خدا خودش مملکت رو نجات بده. دیگه از دست مردم کاری برنمیاد چون خیلی دیر شده. (1557820) (alef-1)
 
ج
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۶:۵۵:۲۶
بنده يكي از كاركنان مطلع در يكي از شركتهاي بزرگ عمراني نيروهاي مسلح هستم فقط به مردم عزيز بگويم كه مطلب آقاي توكلي شانتاژي بيش نيست كه متاسفانه صحبتهاي ايشان در اين چند سال اخير بر ضد منافع كشور بوده است آيا ايشان غير از انتقاد كردن كاري بلد بوده اند به اطلاع شما برسانم در همين شركتي كه بنده هستم فقط 4 درصد از كادر نيروهاي مسلح هستند و 96 درصد از كاركنان از افراد غير نيروهاي مسلح مي باشند آيا مي دانيد كه در حاشيه پروژه ها چقدر كارهاي محروميت زدايي شده است آنهم با هزينه خود مجموعه - آيا استفاده از ظرفيت و ماشين آلات بلا استفاده عيب و ايراد دارد يا اينكه دستگاهها مستهلك شوند- آيا پايين آمدن قيمت تمام شده پروژه ها با حضور اينگونه شركتها افتخار نيست -آيا ركورد هاي ايجاد شده در كشور افتخار نيست -آيا مي دانيد كه راه اهن گرگان اينچه برون كه شش سال توسط پيمانكاران خصوصي انجام نمي شد در كمتر از 9 ماه توسط يكي از اين موسسات انجام شد- آيا شكستن انحصار خارجيها كه هميشه بايد ناز آنها را بكشيم براي ما افتخار نيست -آيا ساخت ابر پرو‍ژه ها يا مگا پروژه ها توسط شركتها خصوص امكان پذير است -... كمي انصاف داشته باشيم تحقيق كنيم صحبت كنيم - (1557865) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۸:۰۷:۵۳
بهانه پشت بهانه برای حضور (1558015) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۸:۴۹:۰۸
چرا از رانت های به وجود آمده حرفی نمی زنید چرا از نابودی بخش خصوصی و عدم پرداخت مالیات سخن نمی گویید چرا از گسترده شدن دولت و اقتصاد دولتی سخن نمی گویید چرا از یکه تازی ها و اعمال فشار ها برای گرفتن کار ها سخن نمی گویید چرا از پیدایش ایران خورویی دیگر بدون رقیب حرفی نمی زنید (1558111) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۲۳:۴۲:۴۹
بر ضد منافع کشور!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! کدام عقل سلیم این را می پذیرد؟!!!! (1558604) (alef-13)
 
بهار
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۰:۲۳:۵۱
بنده با صحبتهاي شما كاملا موافقم با قوت و قدرت ادامه دهيد اينها هم صحبتهاي دشمنان اسلام را مي زنند (1559269) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۷:۱۲:۵۲
بنده در جلسه ای بودم که در آن پروژه پارکومتر الکترونیکی مطرح بود. بنا بود دستگاهی نصب شود تا با استفاده از روشهای الکترونیکی به صورت خودکار برای هر اتومبیلی که کارت پارکش را شارژ نکرده است یک چراغ آلارم فعال شود تا افسران راهنمایی بتوانند آن را جریمه کنند.
جالب بود که نماینده نیروی ... در جلسه رسما اعلام کرد که اگر بنیاد تعاون ... در درآمد پروژه شریک نباشد، راهنمایی هرگز این ماشینها را جریمه نخواهد کرد.

دخالت نظامیان در اقتصاد باعث می شود که حتی در تصمیمات حاکمیتی هم منافع اقتصادی آنان لحاظ شود و منافع کشور در رده دوم قرارگیرد. (1557911) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۸:۵۶:۵۹
نوش دارو پس از مرگ سهراب.........!!!!! (1558120) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۹:۲۴:۱۵
با سلام
اقایان من یک مخابراتی هستم که طبق اصل 44 به بخش خصوصی واگذار شده ام به قاطعیت میگویم اگر تا چند سال دیگر مخابرات همینجوری(بدون توسعه) پیش برود همانطور که چند وقت پیش دکتر معتمدی وزیر دوره اصلاحات اشاره به مطلب توسعه داشت باید فاتحه ارتباطات خواند (1558174) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۹:۴۷:۲۳
حوزه سیاست واقتصاد دوحوزه جداگانه اندوامام هم به درستی نظامیان را از ورود به دسته بند ی های سیاسی نهی کرده اند .اما اشاره ای به فعالیت اقتصاد ی نظامیان نکرده اند .ودر متن هم اشاره ای نیامده .شاید حرف نویسنده درست باشد اما چرا بی جهت از امام هزینه میکنید. (1559213) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۴:۰۹:۲۰
هیچ یک از حوزهای اقتصادی و سیاسی و اجتماعی را نمی توان از هم تفکیک نمود .اگر کسی بخواهد در حوزه اقتصادی فعالیت کند ناگزیر است در حوزه سیاسی دخالت نماید.بحث دیگری که در اینجا مطرح است فعالیت نظامیان به واسطه داشتن قدرت دست اندازی به منابع ثروت کشور است. بحث این نیست که حالا نیاز به کارهای عمرانی در منطقه سیستان و بلوچستان است و این گروه در انجا فعالیت بودجه ای گرفته و صرف ان کار نموده اند.بموضوع فعالیتهای اقتصادی کلان کشور هست .مخابرات ،ثروت ثانیه ای عظیمی است ،بانکها و..به خدا قسم وامی رو به ناچار از یکی از موسسات که الا ن بانک شده گرفتم با 27 درصد سود و در موقع تسویه هم تقریبا 15 سال پیش برای 2 میلیون وام 300 هزار تومان دیر کرد هم از من گرفتم (1559735) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۲۰:۰۴:۲۲
از مقاله خوبی که نوشتید تشکر می کنم. من سعی می کنم ماجرایی رو بگم که شاید خوندش بد نباشه. ما هم یه پروژه برای یه نهاد نظامی انجام می دادیم. متاسفانه باید از میزان سواد بسیار پایین ناظرین پروژه براتون بگم که مثلا در این نهاد نظامی از باسواد ها محسوب می شدن. از بی نظمی در جریان کارشون بگم که من رو به شدت کلافه می کرد. و البته از دست بازشون در منابع مالی و رانتهایی که می تونن در اختیار پیمانکارها بگذارند. تسهیلاتی که می تونه پول بادآورده زیادی بیاره مانند تسهیلات ارزی. دوست ندارم وارد جزییات بشم فقط می خوام بگم پول زیادی در رابطه ها هست که واقعا فساد زاست. دوست ندارم به کسی توهین بشه اما من علت کم سوادی رو در این نهاد نظامی این می دونم که کفایت معیار مهمی نیست بلکه معیارهای دیگه ای هستند که با دو رویی می شه اون معیارها رو به راحتی بدست اورد و صد البته پارتی. من نگرانم که اگه یه دورو می تونه به سادگی بدون داشتن سواد وارد این ارگان ها بشه چطور بیگانگان نباید بتونن در این سیستم کسی رو وارد کنن؟ این همه تسهیلات چرا باید به این سادگی در احتیار این نهاد ها باشه؟ من انتهای این مسیر رو تیره می بینم و هر روز برگشت از این راه دشوارتر می شه. البته الان به نظرم همدلی بین جریانهای سیاسی بیشتر شده و این نکته رو دارن بهش اشاره می کنن. اگه این مسیر و اصلاح نکنیم در آینده دچار مشکل بزرگی می شیم (1558251) (alef-1)
 
توکل
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۱:۰۲:۰۴
آقا مهدی من هم در یکی از این نهادها مشغول به کارم تیم کاری ما بالای لیسانس سطح تحصیلی شون هست مگر میشه کار صنعتی را با تکنسین بی سواد انجام داد دروغ گفتن راحته (1559362) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۲۱:۰۲:۵۶
فقط میخوام دو هفته نیروهای نظامی کار اقتصادی نکنن ببینین کشور چطور تو گل فرو میره (1558335) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۲۲:۱۹:۰۰
از سایت الف خواهش می کنم این مطلب بسیار مهم را پیگیری کند و به یک یا دو تا مقاله اکتفا نکند شاید اگر بگوییم یکی از مهمترین عوامل بدبختیهای اقتصادی الان مملکت دقیقا همین موضوع است گزاف نگفته ایم
بنده بعنوان یک صنعتگر بخش خصوصی به وضوح فساد ناشی از این دخالتهای نظامیان را درک کرده ام متاسفانه هیچکس هم بفکر نیست (1558453) (alef-13)
 
ایمان
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۰:۱۱:۲۸
فکرمیکنم در مورد بیسوادی نظامیان اشتباه می کنید این همه پیشرفت در فضا از طراحی ماهواره تا پرتابگر آن وانواع موشک های بالستیک وموشک های نقطه زن و هواپیماهای جنگی وبدون سرنشین و.....................تبلیغات وجنگ روانی دشمن شما را به بی انصافی سوق ندهد این امنیت واقتدار دفاعی وهجومی ایران مدیون دستهای پاک وافرادی هستند که درشبانه روز کمتر از 5ساعت خواب دارند.البته در مورد سیاست کاملآ موافقم که نباید در سیاست دخالت بکنند.یکی از اقوام من مهندس پارس جنوبی تعریف میکنه قبل ازاینکه یکی ازفازهای پارس جنوبی به یک نهاد وابسته به نظامیان واگذار بشه هیچ گونه در پیکری نبود وهرکس تقریبآ هر کری که دلش میخواست انجام میداد ولی بعد از واگذاری دیکه از این خبرا نبود. (1558644) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۰:۵۰:۰۲
دوستان و هموظنان عزیز توجه داشته باشید طبق قانون وظیفه و ماموریت قوای مسلح در زمان سلح کمک به عمران و سازندگی کشور عزیزمان است .به نظر شما این عمران و آبادانی بدون داشتن پشتوانه و سرمایه امکان پذیر است؟تجربه ثابت کرده وقتی اقتصاد و سرمایه در دست عده ایی افراد خاص قرار گیرد همواره به دنبال منافع و پیشرفت و ترقی خودشون هستند و این یعنی ضعیفتر شدن فقرا و غنی تر شدن اغنیا؛این یعنی افزایش فاصله طبقاتی و جالبتر اینکه این عده خاص هرکجا که منافعشون به خطر بیفته به هیچ کس رحم نمیکنن نمونه بارزش اختلال در بازار ارز و دارو و... و در نهایت دودش رفت به چشم مردم بی گناه علی الخصوص فقرا و مستمندان... بیاین یه کم منصفانه فکر کنیم . همین نظامیانی که شما اینقدر بهشون بدبین هستید سوگند خوردن از جان و مال و ناموس ما دفاع کنن... همینا تو این سی و چند سال از عمر انقلاب ثابت کردت همیشه به ما وفادار هستند خوب الانم مگه یکی از ابزار و حربه های دشمنان قسم خورده ما تحریم اقتصادی و حمله اقتصادی به جمهوری اسلامی نیست؟ پس کی باید از ما تو این جنگ اقتصادی دفاع کنه؟مگه جنگیدن فقط با اسلحه و توپادگانهاست؟کی تو بحرانها و بلایای طبیعی ثابت کرده غمخوار مردمه و همیشه تو امداد و کمک رسانی پیش قدم بوده؟کیه که هرکجا چرخ مملکت یه کم لنگ میزنه سریع وارد میدون میشه و نمیذاره مشکلی پیش بیاد... حالا شاید تو بعضی موارد هم مشکلی پیش بیاد ولی در کل اگه یه کم منصف باشیم نظامیها از جنس خودمون هستن... در خدمت ما هستند .به قول معروف چاقو که دسته خودشو نمیبره... پس یه کم هوشیار تر و با بصیرت بیشتر به این موضوع بپردازیم دوستان... فصل الخطاب این موضوع هم رهبر عزیزمان همون فرمانده کل قوا که همه تصمیم گیری و سیاستها زیر نظر ایشون انجام میشه و هیچ خطایی هم از چشم ایشان پوشیده نیست... پس بیائید دست یه دست هم دهیم و به مهر میهن خویش را کنیم آباد... در ضمن من نطامی نیستم ولی نطامیا رو خیلی دوست دارم... یاعلی. (1558730) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۱:۰۹:۰۶
دوستان مطالعه کنند
http://sepahnews.com/files/payam69.pdf (1558762) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۲:۵۹:۳۴
دخالت نظامیان در دوران احمدی نژاد به قدری در سیاست و اقتصاد زیاد است که بیرون نمودن آنها از این عرصه ها غیر ممکن به نظر می رسد ولی با یک عظم ملی و برنامه ریزی هدفمند می توان آنها را در این عرصه ها کمرنگ نمود.
مقاله جالب و واقع گرایانه ای بود. الف جان دست خوش. (1558920) (alef-13)
 
hossein
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۳:۳۷:۴۳
یا نظامی بمان یا اقتصاد دان شو نمی شود که در هر کاری دخالت کنی چون چهار روز جنگ بودی خیلی ها رفتند اما نه برای پول برای دل خودشان (1558961) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۴:۳۹:۳۸
خدا کنه و قادر باشند کاری بکنن.منظورم اینه توان بیرون کردن اونها رو از اقتصاد داشته باشن.امیدوارم (1558994) (alef-13)
 
ابولفضل
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۴:۴۲:۵۰
با دولت جدید و مجلس در همکاری با یگدیگر باید به خروج نظامیان در اقتصاد باید پایان داد. (1558997) (alef-13)
 
hasan
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۴:۴۵:۵۹
اگه در حد حرف نباشه خوبه.پیگیری.پیگیری.پیگیری.تا حصول نتیجه و اقتصادی عاری از ارگانهای نظامی. (1559000) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۴:۵۱:۵۵
اغلب پروژه ها به واسطه نفوذ و قدرت و بدون مناقصه به ارگان نظامی وگذار میشه.آیا این رقابت منصفانه است؟ (1559003) (alef-13)
 
کامبیز زندی
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۵:۰۲:۴۳
واقعاً درست است ورود نظامیان در اقتصاد کاری است که الان در روسیه و دیگر کشورهای کمونیستی سابق انجام شده که نتیجه آن فروپاشی آن کشورها بود از تجربه دیگران باید استفاده کرد چون مومن یک باز از سوراخ نیش نمی خورد! (1559017) (alef-13)
 
سید مصطفی
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۵:۵۵:۳۵
نظامیان اگر در این کار دخالت کرده اند برای حفظ انقلاب بوده است . هر طرحی را که نظامیان به عهده گرفته اند الحق و الانصاف به بهترین وجه انجام داده اند و دزدی نکرده اند کشور چون نیاز به سازندگی دارد این ها در کار وارد شده اند، چرا این ها را نگاه نمی کنید . زمانی هم که کشور روی پای خودش بایستد آن ها هم کنار می روند. پول این کارها که در جیب شخصی وارد نمی شود، مال کلنظام است. به نظر می رسد مشکل شما جای دیگر است! الف جان همه را چاپ کردی این را هم چاپ کن با تشکر. (1559053) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۷:۲۵:۵۱
کسی که این انقلاب رو ایجاد کرده خوب و بدشم بهتر تشخیس میده پس اگه این انقلاب رو قبول داریم باید نظرات بنیانگذارشم قبول داشته باشیم... (1559119) (alef-13)
 
مهدي
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۰:۲۹:۱۲
عجب سايت باحالي دارين، چقدر معقول! چقدر منصف و چقدر منطقي! (1559281) (alef-13)
 
حسن مصور
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۰:۳۷:۰۲
از همه كسانيكه بحث عدم دخالت نظاميان رادر امور غير تخصصي خود با استناد به دلايل فني -علمي -عقلي وسياسي مطرح كردند سپاسگزار و معتقدم اگر نظاميان كه شاغل محسوب مي شوندعرصه هاي وارد شده را ترك بفرمايند براي خيلي ها بويژه جوانان جوياي كار - فرصت شغلي ايجاد ميشودواگر بواسطه بيكاري و براي اينكه حقوقي دريافتي شان قابل هضم باشد مجبورند وارد فعاليتهاي اقتصادي مربوط به غيرشوند پيشنهاد مي شودبا همان شرايط كاري كه استخدام وجذب نهاد نظامي خود شده اند بمانند وحقوق بگيرند تا هزينه هاي پرداختي براي آنها از محل صرفه جويي در نحو ه اجراي پروژه ها واميدبه زندگي پيداكردن جوانان وتبعات ناشي از بيكاري فعلي جوانان پرداخت شود (1559292) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۰:۵۵:۵۶
آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا؟
بى وفا حالا که من افتاده‌ام از پا چرا؟
نوش دارویی و بعد از مرگ سهراب آمدی
سنگدل این زودتر مى خواستی, حالا چرا؟
عمر ما را مهلت امروز و فردای تو نیست
من که یک امروز مهمان توأم, فردا چرا؟

حالا دیگر که تمام اقتصاد و تمام زیرساختها دست سپاه هست توی این 8 سال هم تا چند سال آینده پروژه های مختلف را دست گرفته اند و با این نقدینگی که تئ این 8 سال بدست اورده اند فقط یک دانه این 8000 میلیارد تومان بوده (1559343) (alef-13)
 
توکل
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۰:۵۸:۴۳
سلام مشکل شما با نظامیان چیست تعریف نظامیان را روشن بیان کنید تجربه خودم را در یک کار در توسعه نیشکر اهواز خدمت تان میگم در سال 79 خطوط زه کشی شرکت توسعه به مزایده گذاشته شد چند شرکت خصوصی و یک شرکت متعلق به ... کار را گرفتند هر خط 3 کیلومتر شبکه زه کشی بود در آن جایی که ما کار میکردیم با کمترین امکانات خط را 3 ماه تحویل دادیم اما شرکتهای دیگر با هزینه چند برابر ما 6 ماه کارا خواباندند فرق کار ما این بود با روحیه ایثار گری کار میکردیم و آن آقایان با روحیه منفعت شخصی بعضی پیمانکاران خصوصی حقوق اول و حقوق آخر کارگران خود را میخورند آیا شرکتهای خصوصی می توانند در مرز سیستان بروند کار کنند کمی انصاف خوب چیزی ایست از آقای توکلی انتظار بیشتری می رود (1559354) (alef-13)
 
تنها
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۱:۲۵:۴۰
اینکه نباید نظامیان فعالیت اقتصادی کنند که بنظر می رسد بیشتر هم سپاه مورد نظر مسئولان باشد قبول ولی سوال اصلی اینست که چه کسی باید جایگزین گردد؟ کدام نهاد اقتصادی یا تجاری توانایی انجام فعالیت های اقتصادی مورد نیاز کشور را دارد؟ بازار که نماد فعالیت بخش خصوصی جامعه است فاقد توانایی و عملکرد صحیح و سرمایه لازم برای انجام فعالیت های اقتصادی ای است که در این سالها سپاه با بودجه دولتی به عهده گرفته است و سود و ضررش را تقبل کرده و چه بسا مواد تحریمی را وارد کشور کرده است. همچنین در حوزه تجارت, اقتصاد بخشی از ماجراست و دستیابی به اطلاعات برای سنجش بازارها و فرصت های سرمایه گذاری و واردات بخش دیگر آن که از عهده بازار ایران که تا حدود زیادی هم سنتی مانده است خارج است در حالی که سپاه به دلیل دستیابی به انواع اطلاعات بیشتر می تواند کارا باشد. نتیجه آنکه در صورت پیشنهاد حذف نظامیان از فعالیت اقتصادی جایگزین مناسبی باید برایش اندیشیده شود. (1559414) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۷:۵۴:۱۴
اگر کاری هست که بخش خصوصی نمیتونه انجام بده، خوب دولت انجام بده. اقتصاد دولتی که خیلی بهتر از اقتصاد نظامیه. طبق قانون اساسی اگر جایی کاری بود که دولت نیاز داشت، نظامیان و تجهیزاتشون باید به دولت کمک کنند نه اینکه خودشون کارفرما بشن! (1560149) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۱:۵۵:۱۸
چه حالب!!!!!!! تمام مواردی را که روزگاری اصلاح طلبها مطرح می کردند آقایان بعد از سالها متوجه شدند پس باید ایمان بیاوریم با سعه ی صدر ، واقع بینی ، وسعت دید و نظر و راستی و درستی آنان (1559480) (alef-13)
 
شادی
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۲:۱۸:۰۴
آقای محمد حسن حائری از نوشته شما استفاده کردیم بسیار بجا و مناسب بود اما ذکر بخشی از سخنان امام در مورد عدم ورود نظامیان به عرصه سیاست مرا به یاد بخشهای دیگری از سخن ایشان انداخت که به روحانیون توصیه می کردند در امور اقتصادی شرکت نکرده و زی طلبگی داشته باشند. (1559530) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۲:۲۰:۵۶
سلام .پیشنهاد می دهم برای جلوگیری ازورود نظامیان به این عرصه هنوز دیر نشد است .مگذارید آن روز فرارسد که دیگر هیچ کاری نمشود انجام داد . (1559537) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۲:۳۷:۵۵
چرانمایندگان به وصیتنامه امام (ره)ووظایف قانونی خودعمل نکردندوحتی زمینه رابرای ورود غیرمعمول نظامیان دراموراقتصادی وسیاسی فراهم کردندوقوانینی رادرحمایت ازفعالیت های انان تصویب کردندگرچه دیرشده اماوضع قوانینی درجهت اجرای مجدداصل44وپس گرفتن مواردخلاف وتعریف روشن ازفعالیت اقتصادی نظامیان وبنیادهای زیرمجموعه خواسته به حق ملت است (1559572) (alef-13)
 
نارنجی
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۳:۱۹:۵۶
بایدقانون ازکجا آورده ای ....در مورد تمام مدیران عالی لشکری وکشوری ونیزدستگاه های عمومی چون شهرداری ها ونیز نهادهای حکومتی ونمایندگان مجلسین اعمال شود تا به تمام ا شبهات پایان داده شده واز طرفی نظم وقانون در کشور برقرار شود.
ضمن آنکه با متخلفین وصاحبان زور و زر های باد اورده دانه درشت برخورد گردد تا کشور ساماندهی گردد.
دراین رابطه به جای واردات کالاها وتکنولوژی های چینی بد نیست نحوه حسابرسی واعمال قوانین در مورد مدیران عالی در کشور چین مورد توجه مسئولین نظام جمهوری اسلامی ایران به فوریت قرار گرفته ودر دستور کار باشد. (1559654) (alef-13)
 
مش جعفر
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۳:۴۸:۵۸
نظر سردار فیروزآبادی درباره فعالیت‌ اقتصادی نیروهای مسلح



سرلشکر فیروزآبادی با اشاره به سخنان رهبری و رئیس جمهوری در زمینه رابطه با آمریکا اظهار داشت: ما تعامل با حفظ احترام و حقوق ملت ها را رد نمی‌کنیم ولی آمریکا باید این دستان پولادین را از دستکش نرمی که به سمت ما دراز نموده بیرون آورد.

وی افزود: نیروی مسلح مقتدر، اقتصاد مقاومتی قوی، ملت انقلابی در صحنه و خودکفایی در تولید محصولات مورد نیاز می‌تواند تحریم های استکبار جهانی را بی اثر کند.


سرلشکر فیروزآبادی همچنین در خصوص برخی سخنان با عنوان حضور ژنرال‌ها در اقتصاد گفت: اولاً ژنرالی در اقتصاد نیست و همه آنها نیروهای دفاع مقدس و سرباز دین، ولایت و مردم هستند و اینکه این نیروها در اقتصاد به دولت کمک می کنند واقعیت دارد.

وی ادامه داد: ارائه خدمات نیروهای مسلح به دولت ها برای آبادانی ایران اسلامی پس از جنگ تحمیلی با توجه به خرابی های فراوان و تحریم های پیمانکاران غربی با تدبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی صورت گرفت تا با ساماندهی امکاناتی که در جنگ برای دفاع از کشور بکار می رفت، خدمت بیشتر به مردم صورت پذیرد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه نیروهای مسلح هیچ طرح اقتصادی را در کشور بدون درخواست دولت شروع نکرده‌اند، تصریح کرد: نیروهای مسلح کشور تنها در پروژه‌ها و مناقصه هایی حضور یافته‌اند که داوطلب و پیمانکار داخلی شرکت نداشته‌اند.

وی با اشاره به سفارش مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به فرماندهان مبنی بر انجام کارهای بزرگ فنی، تخصصی و کم نظیر جهان توسط آنان افزود: کمک نیروهای مسلح کشور در عرصه های مختلف سازندگی موجب پیشرفت در سدسازی، کارخانه سازی و سایر عرصه های اقتصادی شده است. (1559702) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۴:۲۰:۱۸
اصل ۱۴۷ قانون اساسی
دولت باید در زمان صلح از افراد و تجهیزات فنی ارتش در کارهای امدادی، آموزشی، تولیدی، و جهاد سازندگی، با رعایت کامل موازین عدل اسلامی استفاده کند در حدی که به آمادگی رزمی آسیبی وارد نیاید. (1559756) (alef-13)
 
ج.م.
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۶:۲۴:۰۹
با پذیرش اصل مسئله، نظر دکتر توکلی از ورود نظامیان به عرصه های فرهنگی چیست؟ آیا مثلأ چرا باید رئیس کتابخانه ملی ایران نظامی باشد؟؟ (1559979) (alef-13)
 
پاسدار جا مانده
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۷:۳۹:۵۶
99درصد شاغلین این نهادها افراد غیر نظامی هستند اغلبشان مهندسین وفارغالتحصیلان دانشگاه های خودمان هستند والله قسم قشر عظیم پاسداران حتی اسم موسسات ویا آدرس این نهادهای وابسته به قرارگاه را نمیدانند چه برسد که آنجا شاغل باشند یاعوایدی ازآنجا گیرشان بیاید
آقای توکلی چندتن ازهمکاران من پارسال ازسرما درکوهای غرب حین گشت یخ زدندو شهید شدند تاشما دراین آسایش این مطالب را بنویسید وبعضیا اینطور ناآگاهانه ستون انقلاب مارا بکوبند
چرا ازاین همه طرحهای عمرانی درمناطق محروم نمینویسید چرا نمیگویید هیچ بخش خصوصی ازترس جانش جرات کار کردن در نقاط مرزی مارا ندارد چرا از درمانگاههاى که قرارگاه در روستاهای محروم احداث کرده سخنی نمیگوییدوهزاران فعالیت خیرخواهانه دیگر
چرا دلیل اصلی خرید مخابرات رانمیگویید دراین مملکت پرازجاسوس خودی وغیرخودی وقتی بخش به اصطلاح خصوصی اطلاعات معمولی حساب مردم را تحویل انگلستان میدهد بی بی سی فارسی با افتخار آن را پخش میکند دیگر چه جای اعتماد
مواظب باشید بادکولرهای گازی مجلس شما را صرفا تبدیل به یک پشت میز نشین بی درد که تنها غمش بروزرسانی سایت خبری اش باهرنوع مطلبی است نکند برادرشماچرا حرف افسران جنگ روانی سیا وام آی سیکس رامیزنیدشما که ازوضع فعالیتهای عمرانی کشور آگاهید این نیز از ضعف مجموعه سپاه است که اینقدر مظلومانه وبدون هیچ هیاهوی رسانه ایی کار میکند واز شرق وغرب هم دشمن دارد کاش درحد یک خط از واقعیات هم سخن میگفتید بنده بعنوان حق شخصی خودم شمارانمیبخشم (1560120) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۲:۰۶:۰۰
سلام برادران و خواهران چرا فرموده امام خمینی رحمته الله علیه را نمی دانید که فرمود اگر سپاه نبود کشور هم نبوددوما چرا اینکه سپاه در عرصه جنگ سخت با استکبار جهانی که بینی اسرائیل را در غزه و لبنان و عراق و سوریه به خاک مالیده است نمی بینید چرا دفاع جانانه 8 سال جنگ تحمیلی را نمی بینید چرا بدنهای تکه تکه شده پاسداران انقلاب اسلامی را نمی بینید چرا جانبازان قطع نخاعی و شیمیایی پاسداران را نمی بینید (2845348) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.