نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 263578
علل سرسختی فرانسه در مذاکرات ایران
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۴۵
دلایل زیادی برای توضیح مواضع سرسختانه فرانسه در موضوع هسته‌ای ایران وجود دارد.

به گزارش تسنیم به نقل از فرانسه، دلایل چندی برای توضیح مواضع کشور فرانسه درباره برنامه هسته‌ای ایران و مذاکرات هسته ای وجود دارد.

بر اساس این گزارش دلایل تاریخی و سیاسی وجود دارد از جمله: دیپلمات‌های فرانسوی که از ابتدا پرونده هسته‌ای را پیگیری و مذاکره کرده‌اند غالبا شخصیت های"نو محافظه‌کار" بوده‌ان.

رئیس فعلی دستگاه دیپلماسی فرانسه، لوران فابیوس، در سالهای ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۶ نخست وزیر فرانسه بود، این سالها بدترین دوران روابط تهران-پاریس محسوب می شود. حملات بمبگذاری در پاریس در سال ۱۹۸۶، بحران گروگانهای فرانسوی در لبنان، اختلاف بر سر سهم ایران در تاسیسات غنی سازی یورودیف فرانسه،‌حمایت فرانسه از رژیم صدام در حمله به ایران... به گفته یک دیپلمات" فابیوس احساس منفی از ایرانی ها دارد و هیچ اعتمادی به آنها ندارد."

اما برنارد هورکاد، از کاشناسان برجسته فرانسوی در امور ایران معتقد است عنصر اصلی چنین رویکرد فرانسه این است که " پاریس علنا در منطقه پادشاهی‌های نفتی محافظه کار منطقه را در مقابل ایرانی انتخاب کرده" که به ادعای پاریس "نقش برهم زننده ثبات" را دارد.

عوامل دیگری نیز در این موضوع قابل ذکر هستند از جمله این امر که فرانسه مایل دارد "محافظ معبد منع اشاعه" دیده شود.

فرانسوا نیکولا سفیر سابق فرانسه در ایران می گوید:"فرانسوی ها ریسک به شکست کشاندن مذاکرات را نمی‌کنند. هر ۶ قدرت مذاکره کننده درباره خطوط کلی توافق دارند، اما فرانسه به دنبال چانه زنی حداکثری است" در موضوع تعداد سانتریفویژها و یا دوره زمانی توافق.

یک منبع نزدیک به پرونده که همواره بد بینی خود را اعلام می کرد می گوید" اگر اراده سیاسی وجود داشته باشد، توافق ممکن است، ما راه را طی کرده ایم."

برنارد هورکاد می گوید: در وضعیت بسیار حساسی هستیم و تعداد قابل توجهی حاضرند برای شکست توافق هر کاری بکنند. از جمله تندروهای ایرانی، سناتورهای آمریکایی، بنیامین نتانیاهو و کشورهای حاشیه خلیج فارس. وی ابراز نگرانی می‌کند که مذاکرات ممکن است بر سر تنها چند سانتریفیوژ شکست بخورد.

یک دیپلمات اروپایی می‌گوید: در نهایت، همه چیز حول دو مذاکره کننده اصلی، ایران و آمریکا می‌چرخد. همه چیز به قدرت ریسک و دامنه عمل این دو بستگی دارد.
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۲-۲۳ ۱۹:۱۰:۱۵
با سلام
همه میدانند که فرانسه بود که اسرائیل را به سلاحهای هسته ای مجهز کرده و تجهیزات هسته ای اسراییل فرانسوی است و بین ایشان ارتباط نزدیکی است . (2744343) (alef-3)
 
مجتبي
۱۳۹۳-۱۲-۲۳ ۱۹:۵۱:۴۳
نقش تركيه خون خوار و عربستان كثيفو از ياد نبريد! اميدواريم با هوشياري دكتر ظريف و تيم مذاكره كننده به نفع ايران تمام بشه و دست تركيه و عربستان و اسراييل كثيف تو پوست گردو بمونه! (2744483) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۳ ۲۰:۴۷:۵۰
خالا سوال اينجاست كه چرا با انحصار غيراصولي توليد خودروهاي از رده خارج فرانسوي به اسم توليد ملي ، هم آسايش را از مردمان بگيريم و هم منفعت اقتصادي به دشمني برسانيم كه علنا"‌رودر روي ماست .

پيشنهاد مي كنم خودروسازان وطني ، براي اثبات حسن نيت خود هم كه شده توليد خودروي فرانسوي را متوقف كنند (2744637) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۳ ۲۲:۰۱:۴۴
سوال كدام كشور در جهان از رابطه با فرانسه براي خود كسب منافع نموه است .
جواب : هيچ كشوري !!!!!
سوال : وضعيت مستعمرات فرانسه در جهان امروز چگونه است؟
جواب: اسفناك
سؤال: آيا مشاركت ايران خود رو با فرانسه به سر انجام خوبي خواهد رسيد ؟
جواب : هرگز (2744823) (alef-3)