توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 446377
رئیس کمیسیون اروپا: نباید دربرابر مطالبات آمریکا در ناتو سر فرود آوردیم
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۷
رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد، کشورهای اروپایی نباید در برابر خواسته آمریکا مبنی بر افزایش بودجه نظامی‌شان در ناتو تسلیم شوند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد: توسعه و کمک‌های انسان دوستانه نیز در زمره اقدامات امنیتی قرار می‌گیرد.

وی در حاشیه کنفرانس بین‌المللی امنیتی مونیخ گفت: این اظهارات یک پیام آمریکایی است که از سال‌های گذشته بیان شده است. من مخالف این هستم که به خود اجازه دهیم که در این مسیر رانده شویم.

یونکر اضافه کرد: من دوست ندارم که دوستان آمریکایی ما مفهوم امنیت را به نظامی‌گری محدود کنند. سیاست مدرن ثبات سازی در کشورها مفاهیم دیگری دارد. اگر نگاهی به اروپا داشته باشید می‌بینید که این قاره برای حفظ امنیت خود کمک‌های توسعه انسان دوستانه نیز انجام داده است اما آمریکا نگاه متفاوتی دارد.

وی اضافه کرد: سیاست‌های مدرن تنها با افزایش هزینه‌های دفاعی نظامی حاصل نمی‌شود. اروپاییان نباید هزینه نظامی خود را افزایش دهند بلکه باید این پول‌ها را موثرتر صرف کنند.

چند روز گذشته ژنرال جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا در اولین سفر اروپایی‌اش در بروکسل تاکید کرد: آمریکا نمی‌تواند بیشتر از خود شما نگران آینده فرزندانتان باشد. من وظیفه دارم درباره واقعیت‌های سیاسی در ایالات متحده به شما اطلاعات شفاف بدهم و خواستار آن شوم تا به مردم کشور من سهم منصفانه‌ای (از کمک‌های مالی) بدهند.   

ماتیس در ادامه گفت: آمریکا به مسؤولیت‌هایش عمل می‌کند اما حمایت آمریکایی‌ها محدودیت‌های خودش را دارد. باز هم تکرار می‌کنم که متحدان اروپایی باید اعتبارات بیشتری را صرف ارتش‌های خودشان کنند.

آمریکا بیشتر تولید ناخالص ملی خودش را صرف امور نظامی می‌کند که بیش از هر کشور عضو ناتو است. کشورهای ناتو متعهد شده‌اند تا دو درصد تولید ناخالص ملی خودشان را به امور نظامی اختصاص دهند و فقط انگلیس، لهستان، استونی و یونان به آن متعهد هستند.

ماتیس در ادامه خواستار تدوین یک طرح با زمانبندی مشخص برای رسیدن به هدف دو درصدی شد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری جدید آمریکا احتمالا ماه مه برای شرکت در نشست سران به مقر ناتو سفر می‌کند.
 
کلمات کلیدی : اروپا+آمریکا+ترامپ
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.