نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 306273
تغییر نگاه به مسکن
بخش تعاملی الف - علی ارسطوئی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۴۲


این روزها حرف از رکود مسکن زده می‎شود در صورتیکه این سخن آنقدرها هم دقیق نیست. منظور از رکود مسکن چیست؟

اینکه یک کالای تجاری از قیمت هنگفت، به سطحی "نه‎چندان هنگفت" تنزل پیدا کند، نامش رکود نیست! بلکه نامش کاهش سودآوری است! نه تنها رکود مسکن نداریم بلکه ما کماکان در آتش تورم مسکن هستیم و معلوم نیست این آتش چه زمانی قرار است خاموش شود؟

دستورالعمل‎های ناگهانی و "مسکن مهر" سازی با پول بانک مرکزی و وام‎های مسکنی که ناگهان در بازار سرازیر می‎شوند هیچکدام این آتش را خاموش نمی‎کنند. تمام این ها فقط دامنه‎ی این آتش را شعله‎ورتر می‎کنند و خانواده‎ها را بیش از پیش دچار لطمه می‎کنند.

راه حل مسکن مثل خیلی دیگر از مشکلات مانند انرژی، محیط زیست، حمل و نقل، آموزش و ... نیاز به تغییر نگاه استراتژیک مدیران دولتی دارد. تا زمانی که نگاه دولتمردان ما به مسکن، به عنوان کالایی تجاری و نه مصرفی باشد، همین آش است و همین کاسه.

وقتی مدیران ما مصمم به تغییر در نگاه کلان خود نسبت به مقوله‎ی مسکن بشوند آن‎وقت شاهد آرام و آرام‎تر شدن اوضاع خواهیم بود. دیگر مسکن سازی از سوداگری به یک شغل تخصصی تبدیل می‎شود. دیگر دیگران در این فکر نخواهند بود که در کنار شغلشان به شغل دوم مسکن سازی! رو بیاورند. بلکه هرکس کار خودش را می‎کند.

مگر بانک مرکزی اراده نکرد که قیمت ارز دچار نواسان نشود؟ مگر دولت اراده نکرد تورم را کنترل کند؟ مگر وزارت نیرو برای دریاچه ارومیه دست به کار نشد؟ و ... تمام این‎ها یعنی این‎که اگر عزیزان دولتی بخواهند، می‎توانند مسکن را از کالای تجاری به کالای مصرفی تبدیل کنند.

دولتمردان عزیز! ما از شما توقع داریم...
 
کلمات کلیدی : علی ارسطوئی
 
روشن
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۰۹:۰۰:۲۲
خدا رحمت کنه پدر و مادرت رو . حرف حساب جواب نداره . (3291574) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۰۹:۰۳:۱۰
احسنت. اگر قیمت مسکن در همین حد رشد کنه . بساز بفروشهای مشاغل دیگر(استاد و پزشک و بازنشسته و ..) کنار رفته و مسکن سازی تخصصی می شود و مردم هم با امید پس انداز کرده و در زمان برنامه ریزی کرده خودشان مسکن مورد نظرشان را می خرند و از آدم حسابی و شرکت تخصصی می خرند .مسکن را مانند هر چیز دیگری مانند دارو و خودرو و موبایل و ... از دست کاربلد خریداری کرد تا مسوولیتش را بپذیرد.البته اگر دلواپسان دولتی اجازه دهند این رکود در دراز مدت درست می شود .اقتصاد ما دوران نقاهت خود را می گذراند پس با وام دادن به خودرو و مسکن دوباره خرابش نکنید تا هر چیزی در جای خودش بیوفتد. (3291576) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۱:۳۸:۴۲
اینها که گفتید اینقدر مقدمه نمی خواهد.کافیست مقررات ملی ساختمان در کشور درست اجرا شود و شهرداری به هر کسی مجوز ساخت ندهد. (3327390) (alef-11)
 
ابراهیمی
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۱:۱۳:۱۵
سلام
چیزی که در مدیریت کلان بیش از هر چیز به چشم می آید عدم توجه مسوولان به آمارهای سازمان ثبت و احوال است.
با استفاده از نرم افزار اکسل و آمار مذکور کاملا متوجه خواهید شد که پیک قیمت در حوزه مسکن رخ نخواهد داد چرا که تمامی پارامتر ها مثل کاهش جمعیت -کاهش امار ازدواج و رشد منفی جمعیت و.... همه نشان از عدم تمایل به مسکن اضافی در کشور می دهد. (3291793) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۵:۲۲:۴۳
کسی هست بگوید علت رکود در خواست سود سیصد در صدی سازندگان و دلالان است کسی هست بگوید در دولت عدالت محور نا مردانه قیمت ها را سه برابر کرده و الان هم به دولت فشار می اورند که با دادن وام مردم را تحریک به خرید مسکن با همان قیمت های نجومی کنند خدایا این دلالان و بنگاهداران و سازندگان گرانفروش را خودت هدایت کن و.... مردم که هر گز به این قیمت های نجومی خرید نخواهند کرد تا قیمت حداقل چهل در صد کاهش نیابد غیر ممکن است رکود از بین برود و تا 1400 تداوم دارد و راه و تنها راه کاهش قیمت هاست انبوه سازان اگر کمتر از سیصد در صد سود ببرند زیان محسوب می کنند (3292359) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۷:۰۸:۱۷
"الان هم به دولت فشار می اورند که با دادن وام مردم را تحریک به خرید مسکن با همان قیمت های نجومی کنند"

من متوجه نشدم کی به دولت فشار میاره؟ دلالان؟

دولتی که از پس دلال برنیاد دولت نیست... چرا حرف مفت میزنید؟

این حرف شما یعنی دولت بیکفایت هست. اگر هست که فاتحه و اگر نیست اصصلاحش کنید. (3292588) (alef-13)
 
پویان
۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۲۳:۴۹:۴۰
راستش من نمیدونم منظور از سود 300 درصدی چیه. ولی الان ما توی جنوب تهران داریم کار میکنیم. هزینه ساخت در حدود 1100 هزار تومنه که چون نصفش به سازنده میرسه میشه عملا 2200. آپارتمان نوساز توی منطقه ما الان 3 میلیونه که اگه خواب سرمایه تقریبا یک ساله رو در نظر بگیریم، سودی در حدود 25 الی 30 درصد نصیبمون میشه. اصلا دیگه امکان نداره قیمتا توی جنوب تهران از این کمتر بشه. چون کمتر ازین باعث میشه کسی خونه نسازه و پولا توی بانک گذاشته شه (3300474) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۲۳:۰۳:۱۳
چرا دروغ میگید؟ هزینه ساخت با بهترین مصالح بین 800 هزار تا یک میلیون تومنه و همه اونهم به سازنده میرسه. (3303973) (alef-13)
 
محمدامین
۱۳۹۴-۰۸-۲۴ ۱۱:۱۲:۴۸
احتمالا شما در شهرستان زندگی میکنید در حالی که این مشکل مسکن عمدتا در شهرهای بزرگی مانند تهران وجود دارد در این شهرها معمولا هزینه ساخت شامل همه چیز ، 25 درصد قیمت را حداکثر تشکیل میدهد و در واقع قیمت یک متر آپارتمان نو ساز متاثر از تاثیر 75 درصدی ملک کلنگی است که یلخی و مخصوصا در یک سال منتهی به خرداد 92 گران شد.

(البته هر چه از جنوب شهر به سمت شما برویم این درصد تاثیر ملک کلنگی بیشتر می شود.) (3325442) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۰:۰۷:۳۲
عالی بود
ممنون
مشکل اساسی کشور ما همین است
مسدولان کشور رونق در هر بخش را رونق دلالی می دانند و بیشترین سود و بهترین حالت برای دلال عدم ثبات قیمت و گرون شدن هر روزه کالاهای مورد نیاز مردم است.
در حالی که بلعکس منافع تولید کنندگان در ثبات قیمت هاست (3302862) (alef-13)
 
آقای جواد
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۳:۲۴:۵۵
من مخالف ضرر زدن به مردم هستم. بخش یزرگی از مردم. در حدود 40% مردم صاحب خانه هستند. شاید اکثر اینان، مهمترین و عمده ترین سرمایه و پس انداز زندگی شان همین خانه است. پدری که سی سال کار کرده و سرمایه اش یک خانه 50 ایل 150 متری است. زن و فرزندش امیدشان به همین خانه است که حداقل در شاریط اضطراری میتواند توشه زندگی شان باشد. چه بسا، وارثان فقیر این مرد، دختر و پسرهای بیکار و پولشان اندک امیدذی دارند. زن او امیدی دارد. میخواهید تمام امید انها نابود کنید؟!
راه حل مسکن این نیست که سرمایه مردم دود کنید. ارزش یک خانه صد میلیونی را بکنید نصف! یک خانه صد میلیونی نصف بشه انگار نمی از سرمایه زندگی خانوارها نابود کردید.
نه هم میهن، راه جای دیگر است.
پیشنهاد من اینست بیاد دولت از خانه های خالی مالیات بگیرد. یک مایلت منصفانه تا از احتکار خانه جلوئگیری شود.
زوجهای جوان، توان خانه خریدن ندارند. درشهرهای بزرگ اختلاف قیمت و سطح درامد زوج جوان به قدری زیاد است که خانه را چه صد میلیون و چه پونصد ملیون بدهند این زوج جوان قادر به خردی خانه نیست. ولی میشود کرایه خانه کاهش داد و راهش هم خیلی صاده است. افازیش عرضه خانه استیجاری است. این خانه های احتکار شده وادار کنید به بازار رهن و اجاره عرضه شود.
در مورد خانه خریدن هم، یک چیزی تو مایه های مسکن مهر یا شهرای جددی راه بیفتد. الان نمی از قیمت خانه ها در شههرای بزرگ ناشی از قیمت زمین است. باید دولت در حاشیه شهرها، شهرکهای اقماری بسازد. در فواصل مناسب، میان این فاصله هم، پارکها بزرگ، تا از اتصال به شهرهای بزرگ جلوگیری شود و تنفس گاه و ریه شهرها شوند.
سیاست شهرهای جیدی یا مسکن مهر چندان موفق نبوده. شهرهای بزرگ درای جذابیت مهاجرت است. این مهاجرت بخاطر ویژگی اقتصادی اینهاست. تبدیل شدن شههرا بزرگ به متروپل/کلان شهر امر حتمی است. حدود بیست شهر ایارن مستعد تبدیل شدن به مترو پل دارند.
چه بخواهید و چه نخواهید این مترو پلها بوجود میاید. پس این واقعیت پذیرید و بجای اینجاد مجتمع های بلند مرتبه در ردون شهرها، انها به حواشی شهرها ببرید.
مثلا مشهد و یا تهران را شهرهای کوچک زیادی گرفته اند.
پیشنهاد من این شهرکها اقماری کنار این شهر، میان شهر بزرگ و این شهرها است در فواصل 10 تا 30 کیلومتری. خرید و فروش زمنهای تفکیک شده برای ساخت را در قطعات صد متری به مردم واگذار کنید. میتوانید این راضی ملی را به فرزندان کشاورزان یا فرزندان کارگران بیکارن و فقرا تقسیم کیند.تا آنها افدام به ساخت خانه کنند. یکی از راهها اجازه دادن قانونی به فرودستان باری ساخت خانه مشارکتی است. مثلا در حاشیه شهرها بگذارید روی صد مترش خانه بسازد دو طبقه. یک طبقه را به خودش و یک طبقه را به سرمایه گذار. (3304138) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۷ ۱۵:۴۸:۴۰
اگر قیمت خانه ها به قول شما نصف بشود (که هیچ وقت اینطور نمیشود) این کاهش قیمت برای همه اتفاق خواهد افتاد ضمن اینکه برای آمل و آرزوهای 40 درصد بقیه نباید بی خانمان و اسباب به دوش باشند.
شهرهای اقماری هم تجربه نشان داده مدیران ما توانایی مدیریت چنین کاری را ندارند. به مسکن مهر نگاه کنید یا آب ندارد یا گاز یا فاضلاب اگر هم داشته باشد، سقف ندارد!!
ن (3308316) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.