نظر منتشر شده
۸۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242274
چند روایت هولناک درباره آب
جواد حیدریان، 28 شهریور 93
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۲۱
«تا آبانماه تنها دو نوبت باران می بارد»، «سد لار و لتیان خشک شدند»، «روحانی: به طور جدی در مصرف آب صرفه جویی کنید» این ها چند گزاره خبری هستند. نه! این جملات چند گزاره خبری هولناک هستند!

بحران آب در ایران به وضعیتی غیر متعارف دچار شده است. منابع آبی به پایین ترین سطح خود رسیده و دشت ها برای خشک شدن از همدیگر سبقت می گیرند. برداشت آب از سفره های زیر زمینی به بالای ۸۰ درصد رسیده و حالا تبخیر زیاد، بارش کم و برداشت بی رویه، سفره های زیر زمینی را هم خالی کرده و کاسه چشم سدها را خشکانده است. نیمی از حدود ۶۰۰ دشت ایران دیگر غیر قابل بازگشت هستند.

اینها و نمونه های بیشری از بی ملاحظگی سرزمینی به روشنی مشخص کرده است که دور جدید کم آبی و خشکسالی در ایران آغاز شده و از همه سو سایه مرگ را می توان بر سر طبیعت و تنوع زیستی کشور دید. خشک شدن جنگلهای زاگرسی، مرگ گونه های جانوری بر اثر بی آبی و حالا هم خشک شدن سدها در شهرهای مختلف کشور نشان می دهد بی تفاوتی نسبت به توسعه پایدار چطور می تواند بیش از همه حیات انسانی را تهدید کند.

گستردگی و فراگیر بودن بحران آب نشان می دهد؛ تغییر اقلیم نقش به مراتب کمتری به نسبت سوء مدیریت در کاهش و نابودی منابع آبی در ایران داشته است. اگرچه دوران کم بارشی در ایران آغاز شده و مدیریت بحران در ایران باید خود را برای شرایط ویژه ای در آینده آماده کند.

تا همین یک سال پیش شاید کمتر مقام دولتی حاضر بود بپذیرد کشور با بحران آبی و اثرات محیط زیستی ناشی از کمبود آن مواجه است.

تذکرهای مدام رسانه ها و کارشناسان راه به جایی نبرد اما در همین چند ماه اخیر وزیر نیرو، مقامات وزارت کشاورزی و کارشناسان و مدیران سازمان محیط زیست نسبت به بحران آب بیمناک شده و قرمزی وضعیت را درک کرده اند.

حالا همه یکصدا نسبت به کاهش منابع آبی، افت سفره های زیر زمینی، خشکی تالاب ها و دشت ها و دریاچه ها هشدار می دهند اما آنچه سبب شد رئیس جمهوری از مردم بخواهد در مصرف آب به شکلی جدی صرفه جویی شود، عمق فاجعه و بحران زیستی در ایران را نمایان می سازد.

کشاورزی ناپایدار متهم ردیف اول است. مصرف بی اندازه آب در کشاورزی سنتی، سبب شده منابع آبی کشور، ظرف سه تا حداکثر چهار دهه به پائین ترین سطح خود نزدیک شوند. اگر برای نمونه سری به اطراف دریاچه های [سابق] کشور بزنید متوجه می شوید باغات سیب در اطراف دریاچه ارومیه، جالیزهای خیار و کاهو و گوجه در اطراف دریاچه پریشان و سبزی محصولات در کرانه خشکیده تالاب های کشور چگونه شاهد مرگبار مهمترین اکوسیستم های کشور هستند و کشاورزان تربیت نشده و بدون ناظر چگونه آب را از عمق زمین با هزارن تلمبه غیر مجاز، بیرون کشیده و شیره زمین را مکیده اند!

باغ ها پر بار و جالیزها پر محصولند اما از دریاچه ها چه چیزی باقی مانده جز توده ای خاک خورد شده که خود کانون جوشش گرد و غبار و زمینه آلایندگی وسیعی برای کل کشور فراهم آورده است. تنش های اکولوژیک در دشت های استان فارس، تهران، خراسان، یزد و سمنان و... خود را به وضوح نشان داده است.

ایران نه تنها در مدیریت اکوسیستم های آبی از میان ۱۳۲ کشور جهان رتبه ۱۳۰ را دارد بلکه در مصرف حفره های درونی زمین مخرب ترین کشور دنیا لقب گرفته است.

خالی شدن سفره های زیر زمینی از آب به دلیل برداشت بی رویه برای کشت محصولات کشاورزی کار را به جایی رسانده که بی شک امنیت ملی در ایران به وضعیت نامطلوبی مبتلا خواهد شد.

با این حال اگر شیوه های آبیاری و کشت محصولات کم مصرف و سازگار با اقلیم های متفاوت در کشور اصلاح نشود و مشارکت عمومی در این میان بوجود نیاید، به زودی شاهد نزاع های محلی و برخوردهای قبایل و گروهای مردمی بر سر توزیع منابع آب خواهیم بود.
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۵:۲۶:۵۱
منابع زیستی سرزمین ایران کشش بیشتر از چهل میلیون نفر جمعیت را ندارد. (2381856) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۶:۰۸:۳۹
با وضعیت کنونی بیست میلیون را هم جوابگو نیستیم فراموش نکن چندین ساله 70 میلیونیم و مکنابع را مصرف کرده ایم منابع ما محدود هستند بی نهایت نیستند. (2381936) (alef-13)
 
پیمان
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۶:۵۱:۱۶
شما چقدر با استدلال صحبت می‌کنید آدم دیگه حرفی برای زدن نداره!!!

آقا مشکل مدیریت منابع آب هست. ما هنوز جرات نداریم با مصرف کنندگان بالا برخورد کنیم. در آلمان با اینکه در هر شهر یک رودخانه بزرگ هست و کلی هم باران دارند و هیچ مشکل کم آبی هم ندارند، کشاورزی اتوماتیک، قیمت آب برای شهروندان بالا، اصراف آب بسیار کم و ....

حالا ما با داشتن چنین کشور خشکی نمی‌دونم چرا حاضر نیستیم یه قدم به سمت عقل‌گرایی پیش بریم. (2382000) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۲۱:۰۳:۱۸
ساختمان سازی ها و بنایی ها با آب آشامیدنی انجام میشود. سیفون توالت با آب آشامیدنی است. جوی های آب از مبدا تا مزارع می توانند به جای خاکی، سیمانی شوند.
فرهنگ استفاده از آب ضعیف است. من سربازی بودم بعضی ها می خواستند مسواک بزنند ده دقیقه شیر آب تا آخر باز بود تا ایشان مسواک بزند. (2382293) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۸:۳۲:۱۹
عزيز من ميگن اصلا آب نيست حالا چه فرقي ميكنه آشاميدني يا غيرآشاميدني. استفاده از سيفون با آب غيرآشاميدني مشكلي از كم آبي رو حل نميكنه هرچند در جاي خودش اقدام خوبيه كه باعث افزايش بازدهي تصويه خانه ها مي شه. (2382750) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۹:۲۸:۴۸
مشكل كمبود منابع آب خام هست , حالا آشاميدني كه ديگه بدتر (2382808) (alef-10)
 
انوشیروان
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۲۳:۳۱:۳۵
اول به امار عنایت نماییم بعد اظهار نظر کنیم
فقط 3 در صد مصرف اب در حوزه اب شرب شهری مصرف می شود و 95درصد در حوزه کشاورزی ! بنابراین ما با دو مشکل رو بروییم مشکل کمبود اب مصرفی شهری و مشکل نابودی منابع ابی کشور بعلت برداشت بی رویه کشاورزی .

در اب شهری 30 در صد اب به دلیل فرسودگی لوله های اب تا رسیدن به دست مصرف کننده هدر می رود . مصرف کننده نیز به دلیل عدم مسئولیت فردی بیش از 20در صد به نسبت سطح جهانی بیشتر مصرف می کند

اما در حوزه منابع ابی سیاست های نادرست و تاکید بر خودکفایی محصولات کشاورزی به هر قیمت موجب شده است که در حال حاضر سالیانه 11هزار میلیارد متر مکعب اضافه برداشت داشته باشیم که این امر موجب نابودی منابع ابی پایدار شده است .
ا
ینکه در وحله اول مصرف کننده نهایی چه در حوزه کشاورزی چه مصرف ای شرب شهری مسول است حرفی نیست اما در این کشور رسم شده است تا با خلط چندین موضوع نامرتبت و ایجاد اشوب نظری همه دست از مسولیت بشورند .

سیاست گذاری مصرف اب کشاورزی با تاکید بر خودکفایی محصولات کشاورزی از سوی دولت بوده است که اکنون به این فاجعه انجامیده است بنابراین هرچه زودتر این سیاست تغییر کند بهتر می توان با این فاجعه روبرو شد (2384337) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۲۰:۰۱:۲۳
وقتی‌ گفته می‌شه در ایران توسعه بومی نشده یعنی‌ این، با پول نفت صدها سد ساختیم، ۶۵۰ هزار چاه غیر مجاز با موتورهای وارداتی‌ زدیم، ولی‌ سیستم آبیاری و کشاورزی ما همان ۳۰۰۰ سال پیش است، و اگر کسی‌ بگوید از این سیستمها به سیستمهای جدید حرکت کنید متهم به غرب زده بودن میشود، مانند مسائل فرهنگی‌، هزاران سال ایران یک روش فرهنگی‌ و سنتی بود که برای چند میلیون جیمییت کارایی‌ داشت، در ۵۰ سال گذشته جمییت ایران ۴ برابر شده، شهرهای چند میلیونی جای روستاها و شهرهای کوچک چند هزاری را که همه ، هم را میشناختند داده ولی‌ آقایان همچنان از لزوم حرکت ۴۰۰۰ موتر سوار برای حل مشکلات فرهنگی‌ شعر ۱۵ میلیونی تهران می‌گویند و هر کس که به این روشها انتقاد داشته باشند به سنّت و وجوب امر به معروف حواله میدهند، چطور میشود متعمن بود که این ۴ هزار نفر همگی‌ صلاحیت امر به معروف را دارند، یعنی‌ هر کس ادعا کرد و چفیه به گردن اندخات صلاحیت دارد، عکس خاوری هنوز با چفیه یادمان هست که در سعف اوّل چنین حضور‌های خیابانی همیشه بود! و حالا اگر اقتضا کند در کانادا در صاف اول منتقدین این حضور‌های خیابانی خواهد بود!!! (2382214) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۹:۱۲:۳۲
من که سنم قد نمی دهد ولی از مادربزرگم شنیده ام که در روستایشان آب چاه آنقدر بالا بود که با کاسه از چاه آب برمی داشتند. اما حال چاه های عمیق 200 متری روستا خشک شده. خواهش می کنم تا دیر نشده فکری بکنید و نگذارید ایران به یک بیابان بی آب و علف تبدیل شود و نسل بعد ما را سرزنش کند. (2382788) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۲:۵۹:۱۶
بس کنید لطفا
دقیقا جهان سومی ترین رفتار همین رفتار ربط دادن مسائل بی ربط به همدیگر است
اتفاقا در اغلب موارد بهترین استفاده و کارآمدترین استفاده از ابزار مدرن در بخش هایی انجام می شود که به سنتی بودن متهم می شوند (2383258) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۰:۵۰:۰۴
اونوقت شما کارشناس چی هستید
کشور ژاپن به اندازه شمال ایران است و اب و هوا و بارندگی هم مثل شمال است ولی 150 میلیون جمعیت دارد. یعنی فقط شمال ایران بلقوه توانایی 150 میلیون نفر را دارد .البته اگر هنر مدیریت منابع را داشته باشیم. تازه ژاپن صادر کننده گندم هم هست
ایران کشور کم بارانی است ولی منابع زیادی دارد که قدر ان را نمیدانیم
نمونش دریای در دو سمت کشور
شیرین سازی اب و انتقال اب به مرکز ایران طرح جدی و شدنی است
سیستم های ابشیرین کن سالهاست در دنیا وجود دارد و طی سه سال اخیر هم در جنوب چند طرح کلان ان بهرهبرداری شده و باید به سرعت بیشتری ادامه یابد

همچنین ابیاری قطره ای به جای ابیاری سنتی مصرف اب را 70% کاهش میدهد (2382581) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۳:۱۳:۵۰
خود شما كارشناس چي هستيد؟
كشور ژاپن 387000 كيلومتر مربع وسعت داره درصورتيكه سه استان شمالي كشور مجموعا 58000 كيلومتر مربع وسعت دارند يعني ژاپن حدود 7 برابر استانهاييه كه فرموديد!
ثانيا جمعيت ژاپن 150 ميليون نيست بلكه 127 ميليون نفره. حتي اگر بخواهيم نسبت خاك و جمعيت رو صرفا درنظر بگيريم كه اصلا هم روش درستي نيست شمال ايران حداكثر ميتونه پذيراي 19 ميليون نفر باشه تا همون تراكم ژاپن رو داشته باشه نه 150 ميليون شما!!!! (اختلاف رو داشته باشيد!)
از همه مهمتر اينها به شرطيه كه ايران مثل ژاپن پيشرفته باشه كه آنقدر توليد داخلي داشته باشه كه بتونه كسري منابع رو از خارج وارد كنه. حالا تا اون موقع صبر كنيد وقتي مثل ژاپن شديم چشم!

هرچند جغرافياي شما ضعيف بود ولي پيشنهادهاي خوبي درباره استفاده از دريا و آبياري پيشرفته داديد كه شدني بودن اونها مي تونه مورد بحث قرار بگيره. (2383300) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۲۱:۲۷:۰۸
دوست عزیز خود شما هم اسیر اشتباهی دیگر شده اید. 58000 کیلومتر مربع مساحت کل سه استان شمالی است و بخش بزرگنر این عدد شامل نیمه شمالی رشته کوه البرز است که عمدتا از نقاط نامناسب برای شهرسازی و اسکان تشکیل شده است. قسمتی از آن هم مربوط به ته مانده جنگلهای شمال است که امیدوارم از خیر زندگی در آنها بگذرید. نهایتا مساحت بخش تخت و ساحلی شمال کشور که سابقا جنگل بوده و الان ملغمه ای از شهرها و شهرکهای زشت و جاده ها فروشگاههای مواد غذایی و مصالح ساختمانی و دلالیهای املاکی و تعویض روغنی است به 15000 کیلومتر مربع هم نمیرسد. (2384119) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۸:۱۸:۵۶
با طرح شیرین سازی و انتقال آب خیلی موافقم ولی نه از شمال بلکه از جنوب دلایل محکمی هم دارم ، یک مقدار هم مطالعه و بررسی بر رروی عملی بودنش داشتم تا 80% عملیه (2383853) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۲۲:۳۱:۱۶
یکبار دیگر نظرت را بخوان ویک نیم دوری هم به شمال بزن ببین اگر 150میلون نفر ایرانی را آنجا ببری چند میلیمتر دیگر باران اضافه میشود ورفاه این 150میلیون بالا میرود (2385845) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۴:۵۲:۱۷
تو بهتر میفهمی یا مسئولین؟؟ (2383488) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۲۰:۴۵:۵۶
متاسفانه ما مدیریت آب نداریم. (2385739) (alef-13)
 
دکتر کیومرث حدیدچی خانقانی
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۸:۴۱:۳۹
اگر مدیریت آب به همین منوال پیش برود کشش 1 میلیون هم نخواهیم داشت. ولی اگر سازگار با طبیعت پیش برویم، اکوسیستم قابل تقویت است.
الف جان خواهشاً شما با این مطالب، چماق دیگری بر سر کشاورزی مظلوم این مملکت نشو؛ کشاورزی لاشه بی جانی است که هر کسی از هر طرف لگدی به اون میزنه (2386102) (alef-13)
 
ﺣﻤﻴﺪ
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۵:۵۱:۱۷
ﺑﻌﺪ ﺗﻮﯼ ﺍﻳﻦ ﻭﺍﻧﻔﺴﺎ ﺗﻨﻬﺎ ﺭﺍﻫﮑﺎﺭﯼ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺫﻫﻦ ﺩﻭﻟﺘﻤﺮﺩﺍﻥ ﻣﺎ ﺭﺳﻴﺪﻩ ﺍﺯﺩﻳﺎﺩ ﺟﻤﻌﻴﺘﻪ (2381885) (alef-13)
 
صادقی
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۱:۴۷:۰۷
هر ایرانی در همین تابستانی که داره تمام میشه، اگر هر روز یک پارچ آب می ریخت توی دریاچه ارومیه الان پر شده بود. همش حرف حرف حرف! چقدر حرف؟ (2382644) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۶:۰۶:۱۱
خشک سالی و کمبود آب وهزارویک پیامد دیگر آن واقعیت های انکار ناپذیری است که اگربصورت جدی پاره اندیشی نشودمی تواند به تهدیدتبدیل شودلیکن این مهم را افکارعمومی چندان شاید و بایدنپذیرفته چرا؟ چرا مردم درصرفه جویی که یک رفتاراعتقادی و فرهنگی این ملت بوده و هست همراهی نمی کنند؟ به نظر می رسداثرات مخرب "دروغ و رواج دروغ گویی"در طی 8سال گذشته توسط دولت گذشته و رسانه های همراه آنها بی اعنمادی عمیق در باورافکارعمومی را رقم زده است و در این عرصه کاملا نمایان و نمود دارد (2381924) (alef-13)
 
بسيجي واقعي
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۶:۰۷:۲۰
اي كاش در كشور ما نيز مانند كشورهاي اروپايي و آمريكا نزولات جوي و نعمات الهي مي باريد . (2381932) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۳:۱۲:۴۸
خدا به ایرانیان بجای نزولات جوی نفت داده که با ثروت نفت ، ایران را میشد بهشت کرد و مردم ایران هم از هر نظر در رفاه کامل باشند اما مقامات ایران پول نفت را یا به دیگر کشورها می بخشند یا به جیب های خودشان !

در آخر هم مردم را متهم می کنند که مثلا بسیار گاز مصرف می کنید در دیگر کشورها مثل ایران این مقدار گاز مصرف نمی کنند البته آنها امار مصرف ذغال سنگ آنکشورها را بیان نمی کنند ! تا بتوانند مردم را بیشتر متهم کنند تا مردم در سرما کمتر گاز مصرف کنند بهای سنگینی برای گاز پرداخت کنند و خودشان گاز را صادر کنند و دوباره دلارهای آنرا هم ناپدید کنند !

سدهای که بی حساب ساخته شد و محیط زیست را به هم زد و تاثیر زیادی بر کم آبی گذاشت - لوله های که فرسوده هستند و آبها هرز می روند - آلوده شدن آبها بدلیل ضایعات کارخانه ها و .... - (2383296) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۳:۲۷:۴۸
اقا شما مطمین باش اگه تمام نزولات دنیا هم بر سر ایران بباره همین اش و همین کاسه هست دلیلش هم اینه که ایران یه کشور 4 فصل با تمام معادن و منابع و کلی منابع زیست محیطی میباشد که میتونی با کشورهای دیگه مقایسه کنی
فقط مشکل ما مدیریت کشور هست که افتاده دست یه عده مغز پوک که خودشون رو عقل کل میدونن و دور کشور یه دیوار کشیدن همه رو دشمن مینامن
و به خدا قسم اصلا هم براشون مهم نیست کشور به گا بره (2385175) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۸:۴۶:۲۴
نزولات کافی است؛ عرضه حفاظت از آب را نداریم (2386103) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۶:۰۸:۲۰
با در نظر گرفتن وضعیت آب ایران سیاست فشار به مردم برای ازدیاد جمعیت یک اشتباه بزرگ دیگر از طرف حکومت است. (2381935) (alef-13)
 
محمد حسيني
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۶:۰۹:۵۲
خدايا باران رحمتت را بر ما نازل فرما . هر چند ما از گناهكاران و ربا خواران هستيم و از دين اسلام ات ، فقط نامش را يدك ميكشيم . (2381941) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۹:۳۱:۲۸
يعني كشورهاي ديگه رباخواري ندارن و دچار گناه نميشن ؟ (2382813) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۳:۱۵:۳۲
چرا ولي برخلاف دوستمون براي باران باريدن دعا نميكنند:-) (2383305) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۴:۲۵:۳۴
وقتی میری پیش دکتر ، در دو حالت بهت میگه هرچی دوست داری بخور، یا مشکلی نداری یا مشکل اونقدر بزرگه که داری میمیری و کار از کار گذشته
کشورهای دیگه هم گناه میکنن اما حکم بیمار در حال مرگ رو دارن و خدا بنا به سنت خودش نعمتهای دنیوی رو بهشون میده اما ما خیر سرمان مسلمانیم و معتقد
اگر یک قطره چای روی لباس سفید شما بریزه بلافاصله میشوریش که پاک بشه، روی لباس تیره ، میری خونه میشوری، روی فرش میذاری آخر سال قالیشویی بشوره
داستان بعضی عذاب های خدا هم همینه (2383440) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۶:۱۱:۰۰
كشورهاي ديگر را سيل فرا گرفته و ما دچار خشكسالي هستيم ! (2381944) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۶:۱۱:۱۸
خدا به ما رحم كند . (2381945) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۶:۲۶:۲۰
خدا رو شکر بالاخره یک بار حوزه کشاورزی که 92 درصد آب استحصال شده در کشور را به خودش اختصاص می دهد و مسئول بیشترین هدر رفت آب در کشور است، مورد توجه مسئولین محترم قرار گرفت. تا پیش از اینکه هر وقت بحث کم آبی می شد کاسه و کوزه ها رو سر مصرف خانگی که فقط 3 درصد آب استحصالی کشور در این بخش مصرف میشه شکسته می شد. می دونید چرا؟ چون مسئولیت کنترل مصرف تو بخش کشاورزی عمدتاً مربوط به دولت بود و دولت هم در هیچ شرایطی نباید تحت فشار قرار می گرفت! (2381964) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۸:۴۸:۱۵
این درصدهایی که گفتی را خود کارشناسهای وزارت نیرو هم تأیید نمی‌کنند.
چهل سال پیش چهار تا خارجی تخمین زدند؛ بقیه هم روی آن سر می‌خورند! (2386107) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۶:۴۱:۰۴
فعلا" دولت دارد کمبود آب را با حفر چاه های عمیق جبران می کند. آب های که طی ده ها سال در زیر زمین ذخیره شده اند. اگر به همین منوال پیش برود تا چند سال دیگر آب خوردن هم باید از خارج وارد کنیم. (2381983) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۶:۴۱:۲۵
فعلا نوک تيز حمله ها تمام متوجه کشاورزيست . البته مشکلي هم نيست که آسان نشود. برنج را از هندوپاکستان , گردو ازشيلي , گندم از روسيه و ذرت و سويا ازآمريکا و شيرولبنيات از دانمارک , جو ازکانادا , مرغ از برزيل , نخودولوبيا از چين , شکر از کوبا , پسته از امريکا وارد ميکنيم. سودش هم بهتراست. (2381984) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۶:۴۳:۴۰
وقتی تنها تعداد چاههای مجاز از 70 هزار در سال 57 به 250 هزار در طی این مدت افزایش پیدا کرد باید روزی به این فکر میشد که به چه قیمتی؟! مگر در کشاورزی که 90% این آبو میبلعه خودکفا شدیم؟ نه افتضاح شدیم... تا 20 سال دیگه 80% کشور به بیابان تبدیل میشه. (2381988) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۶:۴۵:۰۷
بزرگترین مصرف کننده اب تو کشور دولته یه سری به ادارات دولتی ،پارکها و......بزنید با دقت نگاه کنید میبینید چه حجم ابی دور ریخته میشه و یا چه انرژی هدر میره هنوز با این وضعیت هرروز خیابونها رو میشورن بابا انصاف داشته باشید کارمندهای دولت بدون توجه به هیچ چیزی همینجوری انرژی و اب میسوزونن برای یه اطاق کوچک چنان کولری میزارن که ادم خاموش میبینه یخ میزنه و هیچ وقتدحتی شبها هم خاموش نمیشه حتی درجش هم کم نمیشه (2381991) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۷:۰۳:۵۷
تا وقتی در کشور، مسئولین پاسخگوی عملکرد خوشان نیستد، اوضاع در زمینه آب، مسکن، اقتصاد، بورس، بهداشت، سوادآموزی، فرهنگ و ... بحرانی خواهد ماند.
باید در حین عملکرد یک وزیر و پس از پایان عملکردش، کارنامه ای برای اوصادر شود و در مقابل خطاهایش بازخواست شود.
به این ترتیب مدیران مجبور می شوند فقط زمانی پستی را بپذیرند که قادر به اداره اش باشند. (2382021) (alef-13)
 
بنده خدا
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۷:۰۵:۰۰
راه حلهاي تامين آب و بيرون رفت از خطر بي آبي چيست؟ (2382022) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۵:۳۸:۲۵
دعای باران (2382694) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۳:۳۱:۵۰
اگه واقعا حرفت اینه خدا رحمتت کنه (2385186) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۷:۳۷:۰۹
با اینکه وضعیت آب و صرفه جویی در آن خیلی مهم تر از برق است در تبلیغات تلوزیونی مانند زیر نویس، پخش کلیپ، پخش فیلم های علمی مرتبط، ... در مورد برق خیلی خیلی بیشتر از آب پخش میشه. بنظر میرسه مسولین در حوزه برق فعال تر عمل می کنند. آقای روحانی لازمه یه حرکتی هم در حوزه آب ایجاد کنند. (2382061) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۷:۴۷:۵۰
کشاورزی و گسترش روزافزون آن بیشترین ضربه رو به منابع آب وارد کرده و همچنان نیز ادامه دارد. با توجه به اینکه ایران در منطقه کم آب و خشک کره زمین واقع شده؛ لذا پافشاری بر سیاستهایی (که از اول انقلاب شروع شد) در جهت خودکفایی در تولیدات کشاورزی اصولا صحیح نبوده و نیست. ما باید بیشتر سعی کنیم در زمینه صنعتی در حد توان خود پیشرفت می کردیم و نه کشاورزی. (2382081) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۸:۵۱:۱۳
شما احیاناً نسبتی با تئوریسن‌های غربی برای وابسته‌کردن کشورهای در حال توسعه جهت تقویت سلطه ندارید؟ (2386109) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۷:۵۴:۰۸
بیشترین تخریب منابع آب مربوط به کشاورزی سنتی است. دولت باید سیاست های تشویقی(عدم پرداخت مالیات، وام های کم بهره ... ) گسترش کشاورزی را حذف کند. و بیشتر مشوقها را در رمینه صنعتی اعمال نماید تا مشاغل را از کشاورزی به صنعتی منتقل کند. (2382087) (alef-13)
 
بابا بزرگ
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۹:۱۹:۱۱
مشکل ما کشاورزی سنتی نیست. کشاورزی من درآوردی هست. در کشاورزی سنتی از آب قنات استفاده میشد نه آب چاه الان تمام قنات های کشور خشک شدند. اصلا سیاست دولت ها در استفاده از آب چاه برای کشاورزی این بلا را سر ما آورد. (2386145) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۷:۵۵:۳۳
از ابتدا صحیح نبود که سیاست های کلان کشور به سمت گسترش کشاورزی برود. (2382090) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۲۳:۴۶:۰۷
مشکل اصلي اين است که هر آدم ناوارد و غير متخصص به خودش اجازه اظهارنظرميدهد (2384358) (alef-3)
 
علي يانگ
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۸:۰۹:۴۰
اين نوشته فقط كشاورز ها را متهم كرده انگار نه انگار كه مديريت اب و تمام منابع مالي و اعتباري در اختيار ان هاست! به جاي توپيدن به بخش كشاورزي از مسئولاني كه ادعاي مهندس بودن و دكتر بودن رو دارند سوال كنيد و اون ها را مجازات كنيد (2382107) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۸:۱۰:۱۵
با این بی تدبیری ها . باید آروم آروم بار و بندیل رو ببندیم... (2382109) (alef-13)
 
همسفر
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۹:۵۵:۵۲
به کجا انشاالله ؟؟؟ (2382847) (alef-3)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۸:۲۳:۲۵
با یک برنامه ریزی صحیح و تخصیص منابع مالی کافی با استفاده از ابهای دریای عمات ئ خلیج فارس به راحتی میتوان با کم ابی مقابله کرد ما مردمانی هستیم که تا به مصیبتی دوچار نشویم فکر چاره نمیکنیم امروز وقت جاره است منتهی یک برنامه ریزی صحیح میخواهد و یک همت (2382125) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۸:۳۸:۱۶
این مشکل فقط ناشی از سوء مدیریته . اگر سیستمهای آبیاری و زهکشی در بخش کشاورزی و سیستمهای ابرسانی خانگی بروز بودند و زیر ساختها درست انجام میشد کار به اینجا نمیکشید . فقط میلیونها لیتر اب شرب در لوله کشی قدیمی منازل در شهرهای بزرگ هدر میره . البته الگوی مصرف هم در کشور ما درست نیست و ما ملت خیلی آب حروم میکنیم . تو شهرهای بزرگ و پیشرفته دنیا شما یک شهر مدرن و بزرگ را روی زمین میبینید ولی در زیر زمین خیلی خبراست . به نوعی یک شهر هم در زیر شهر اصلی بنا شده که شامل سیستمهای ابرسانی و دفع فاضلاب و حرارت مرکزی و غیره میشه . اب شرب و خوراکی از ابی که برای حمام و شست و شو استفاده میشه جداست . برای همین هم در مصرف اب صرفه جویی میشه هم هزینه بازیافت اب کاهش پیدا میکنه . حتی شهرها سیستم حرارت مرکزی دارن . آب گرم یکپارچه دارن . همه چیز پیش بینی شده و مهندسی شده . اگر وضع اب مملکت به این روز افتاده برای اینه که ما شهرنشینی رو گسترش دادیم ولی زیرساختهای لازم رو ایجاد نکردیم . تهران یه شهره بی در و پیکره که مثل یه قارچ داره گنده میشه و همه چیزو میبلعه . واقعا اگر بخوایم همه چیزو درست کنیم به نوعی باید یکبار خرابش کنیم و از نو بسازیم و همه چیزو سر جاش قرار بدیم . البته ایران در مهار ابهای سطحی هم خیلی ضعیف عمل کرده . بالاخره از همین حوضه های ابریز و بارندگیهای کمی که در کشور میشه بهینه استفاده نمیکینم و بیشترش هدر میره . خلاصه اگر بخوایم موارد رو بشمریم خیلی زیاده و همه بر میگرده به سوء مدیریت و تصمیمات آنی و کوتاه مدت . متاسفانه مسئولین امر کلان نگر برخورد نمیکنند و اکثر تصمیمات جنبه سیاسی و جناحی داره . منافع بلند مدت در نظر گرفته نمیشه . در نهایت این مردم هستند که متضرر میشن . (2382138) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۹:۲۱:۱۶
الکی تقصیر رو گردن کشاورزها نندازین!!!تو شهر نشستین صفا میکنید خبر از روستاها ندارین؟؟یک سر به اداره که فقط اسمش جهاد کشاورزی بزنید بعد بیان کشاورز هارو متهم کنید!!!شما شهری ها آب کم مصرف کنید،زیر کولر آبی نخوابید،تا منابع آب کم نیاد،هر جا کم میارن یک دیوار کوتاه گیر میارن تقصیر رو گردن اونا میندازن!پول نفت که باشه بایدم کشاورزهی کمتر بشه تا از چین هند بیارن برای آقایون که یکدفعه نوبت استخرشون عقب نیوفته!!!! (2382174) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۲۱:۱۱:۳۴
عزیز کشاورز 95 درصد منابع آبی در بخش کشاورزی مصرف میشه فقط 5 درصد آب باقیمانده برای مصارف خانگی مصرف میشه وبا این حساب صرفه جویی در مصارف خانگی تاثیرش به اندازه مصارف کشاورزی نیست تنها راه ، اصلاح سیستمهای آبیاری برای کشاورزی است در ضمن ایران به علت مشکلات آبی نباید در بحث کشاورزی وارد شود (2382299) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۸:۵۲:۵۶
اطلاعات شما دقیق نیست؛ تخمین است (2386111) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۰:۰۹:۵۳
مرد حسابی کشاورزی نزدیک 90% آب کشور رو مصرف می کنه که بخش زیادش هدر میره. کل مصرف اب یک خانوار شهری خیلی از مصرف آب شماها که همینجوری اب رو تو زمینهاتون ول می کنین کمتره. اب هم مثل نفته. مال همه است. شما حق ندارید سهم مارو مصرف کنید. از اون مهمتر، چون شما کار دیگه ای بلد نیستید و تخصص هم ندارید کشاورزی می کنید. چند درصد کشاورزهای ما تحصیل کرده اند؟ چقدر مهارت دارند؟ راندمان بخش کشاورزی چقدر است؟ هزینه تمام شده محصولات ما نسبت به بقیه کشورها چه میزان است؟ حتی حتی هندوانه خربزه هم نمی تونید به صورت رقابتی تولید کنید (2382528) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۲۰:۰۶:۱۷
وقتی آقای محمود خان احمدی نژاد دستور ساخت مسکن مهر میداد به منابع محدود آبی توجه کرده بود ؟ (2382223) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۲۰:۵۹:۳۱
اونی که در مسکن مهر زندگی می کند و کسی که در غیرمسکن مهر زندگی می کنند مگر مصرفشان فرقی می کند؟؟؟ همین جوری یک حرفی می زنید! (2382287) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۲۲:۳۷:۲۵
مسکن مهر باعث تورم شد اینکه چه تاثیری روی اب داره اون نیازمند بررسی است ولی برای ساخت این مسکنها بانک مرکزی پول چاپ میکرد بع بارت دیگه من و شکما با تحمل تورم هزینه خانه دار شدن یک عده را پرداخت کردیم (2382418) (alef-3)
 
همیشه مستاجر
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۰:۳۵:۵۹
شما که هزینه ی خانه دار شدن یک عده ی دیگه را تامین کردی و ناراحتی ایا حاضر شدی برای هموطن خودت خونه های خالیت رو به قیمت منصفانه اجاره بدی حاضر شدی دست از طمع و کم فروشی و گرا ن فروشی برداری. قول میدم هر موقع که قیمت مسکن بالا رفت هی نشستی برای خودت چرتکه انداختی که چقدر سرمایه هات زیاد شده. توی تمام گرون شدن های گذشته و حال فقط پولدارها پولدارتر شدند. صاحبخانه ی من قبل از گرانی های سه چهار سال قبل سرمایه اش یک کارخونه و 3 تا خونه و 2 تا ویلا بود و یک 206 و یک مگان. و من فقط 15 میلیون پول رهن. بعد گرونی سرمایه ی اون حداقل 2 برابر شد مثلا ملکش دوبرابر قیمت پیدا کرد و ماشینش دقیقا 2 برابر شد و صد البته اجاره من 50 درصد گرانتر درآمدم 20 درصد(اسمی و شاید) و 15 میلیون رهنم همون که بود.
حالا تو نگران جیبت هستی!!! نترس پولدارتر شدی
اب هم که تموم بشه قیمتش صدبرابر میشه و من و بچه هام برای حموم رفتن باید گدایی کنیم و لی صاحبخونم تو استخرهاش تابستون گرم رو به خنکی سر میکنه.
شما غصه نخور!!! (2382558) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۱۱:۳۷
بنده کامنت بالا را نوشتم و خانه ندارم برادر خواهشا ندانسته بحث نکنید. اونهایی که خانه دارند و یا ندارند همه با هم باید هزینه خانه دار شدن این دوستان را بدهند اصلا فرض کن من یک ادم ثروتمند هم بودم بساری از مردم نه خانه دارند نه مسکن مهر و باید هزینه خانه دار شدن یک عده را با تورم بدهند. (2383002) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۳:۲۰:۳۷
شمايي كه با هزينه بنده مسكن مهر دار شدي حاضري به من مستاجر كه حتي مسكن مهرم بهم تعلق نگرفته دور از طمع و گرانفروشي اجارش بدي؟
امثال ما اين وسط شديم آش نخورده و دهن سوخته. (2383323) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۲۰:۵۲:۰۸
ایران نه تنها در مدیریت اکوسیستم های آبی از میان ۱۳۲ کشور جهان رتبه ۱۳۰ را دارد بلکه در مصرف حفره های درونی زمین مخرب ترین کشور دنیا لقب گرفته است.

O-:
O-:
O-:
O-:
O-: (2382276) (alef-13)
 
مریم
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۲۱:۳۴:۳۵
مسئله اب شرب وغیر قابل شرب نیست مسئله اینکه که کلا اب نیست...
ای کاش با افرادی که چاههای عمیق زدن برخورد کنن که همین جوری زمین را خشک نکنند در لرستان اکثرا روستاها چاه غیرقانونی زدند. متاسفانه مسئولین هم با رشوه باهاشون کنار میان. (2382328) (alef-10)
 
بهنام
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۲۱:۳۹:۳۳
وزرات جهاد کشاورزی چه پیشنهادی برای معزل کم ابی دارد ایا تا به قول قدیمها قاشق به ته دیگ نخوره نباید بیدار شویم به قول عباس میرزا حال باید چه کرد کشاورز باید چه کند ایا صنعت ما پذیرای کشاورزان بیکار خواهد بود دولت و وزارت کشاورزی زود باید تصممیم بگیرد رسانه ملی به جای اراجیف که پخش میکند این معزلات را فرهنگ سازی وکار شناسی کند دیگه دروغ و تولید ملی و خودکفایی بس است فکری به حال اب شرب مردم کنید ما دیگر توان خریدن اب نداریم (2382333) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۲۱:۵۲:۳۱
به نظر من چمن کاری کنار اتوبان ها و پارک ها 50% آب های زیرزمینی ایران رو مصرف میکنه به زبون عامیانه و به قول یکی از مسئولین گ "پدر آب ایران و چمن درآورده" (2382349) (alef-10)
 
hamid
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۰:۳۶:۲۴
من یک باغچه1500 متری در شهریار دارم.4 ساعت آب موتور دارم.قبلا با 10 دقیقه آب می شد.اما حالا با 40 ساعت هم اب نمیشود.میدانید چرا؟به دو دلیل:
1-بیشتر باغها چاه عمیق قاچاق دارند و نمی گذارند که چاه عمومی آب بدهد.
2-مسیر جوی آب لوله کشی نیست وآب یا به سرقت میرود و یا توسط علوفه سبز شده ،سد می شود.دولت حتی یک ریال هزینه برای جوب کشی نمی کند.
خلاصه این که وزارت جهاد کشاورزی ما یک ریال هم صرف مدیریت آب نمی کند.فقط دنبال تخریب ساخت و سازهایی است که ..... نداده اند. (2382559) (alef-10)
 
حسین عزیزی
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۰:۴۹:۳۰
مسئول محترم سایت با عرض سلام تمنا دارم مطلب من را چاپ و دستور پیگیری آن را بدهید . بخدا سوگند از روی دلسوزی میگویم . همانطور که میدانید رفسنجان بر روی خط قرمز اب از نظر کم آبی . اما با توجه به این موضوع شهرداری رفسنجان از آب آشامیدنی برای فضای سبز و پارکها و بلوار اصلی شهر استفاده میکند . بارها این مسئله را تلفنی با سازمان آب صحبت کردم و مسئول اداره گفت صحبت شما منطقی است اما زور ما به شهردار نمی رسد با توجه به اینکه در چندین جلسه بحران کم آبی خود شهردار حضور دارد باز هم ایشان هیچ اقدامی نکرده . من منزلم روبروی پارک مادر است وقتی میبنم شلنگ 4 از ساعت 6 صبح تا 12 ظهر روی چمن است و آب با فشار زیاد در زمین فرو میرود دلم میسوزد . این خیانت در حالی است که آب آشامیدنی رفسنجان از شهرستان بردسیر که مسیر 110کیلومتری را طی میکند و به رفسنجان می آید چون چاه های رفسنجان در عمق 200متر به بالا آب دارند که آن هم به علت تلخ و شور قابل استفاده نیست . مجددا صمیمانه از شما تشکر میکنم و تقاضا دارم به گوش مسئولین برسانید (2382579) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۷:۵۸:۱۴
اونوقت یک عده بی اطلاع، کنفرانس و همایش و کارگاه ازدیاد جمعیت می گذارند.
نه تنها آب بلکه دولت در تامین انرژی(برق، گاز، بنزین) نیز برای همین جمعیت فعلی عاجز هست. خیابان های شهری مثل شیراز پر شده از ماشین و دیگه کشش جمعیت ندارد.
اونوقت اون آقا توی کلیپی که ازش پخش شد میگه عملیات 14 فرزندی رو کلید بزنید!!! (2382721) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۸:۰۳:۴۶
اصلا معلوم شد که چرا اقلیم نقش کمتری دارد؟ چه استدلال علمی ای در این متن وجود داشت. از الف انتظار می رود در گزینش مطالب صرفا به جنبه های ژورنالیستی توجه نکند و اندکی و فقط اندکی به بار علمی و مستند بودن مطالب نیز توجه کند. این آقای حیدریان حرف های جالبی هم در مورد مثلا سد گتوند زده بود که همگی اشتباه (اگر نگوئیم دروغ) از آب درآمد. ولی کیست که راستی آزمائی کند؟ (2382725) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۹:۱۹:۵۴
ما عادت کرده ایم که محصولات مختلف را وارد کنیم والان بهترین زمان برای واردات کشاورزی ودامپروری است .بشتابید بسوی پیشرفت وتوسعه کشور در زمینه های مختلف وبا امدن دو باره دکتر احمدی نژاد کامل میشود (2382797) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۹:۴۷:۱۶
عقب ماندگی در همه جا و همه امور، ادعا و شعار در سطح اول. همیشه مردم بد و مسوولان خوب هستند. این هم نتیجه اش. (2382835) (alef-3)
 
محمد رضا
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۳۷:۱۸
با سلام من سالهاي زيادي است كه در بخش خصوصي آبياري فعاليت ميكنم (25ُسال است) مشگلات آب سالها است كه براي كارشناسان داخلي مشخص شده و پيش بيني هم كردند و حتي سازمانهاي بين المللي هم تذكر داده اند ولي بعضي مشگلات ما در كشور كه نميگذارد مسائل حل شوند عبارتند از :
1- نوع نگاه رئيسها (وزرا و وكلاي مجلس ) كاملا شبيه به نگاه اربابها و خانهاي قديم ميماند و حرف فقط حرف خودشان است و طبيعتا غير كارشناسي و خود سرانه و يا سياسي گرانه نمونه واضح تصويب صدور پروانه براي چاههاي غير مجاز كشور توسط نمايندگان مجلس .
2- با احترام زياد به اسلام و اديان الهي نوع نگاه رئيسها به مشگلات علمي كه قرار است توسط نيروهاي خاص حل شوند پس اگر ما كاهلي كنيم او خودش هواسش هست و اگر بخواهد مشگلات ما را حل ميكند و اگر نميكند حتما حكمتي در كار است
پس در خشكسالي هم حكمتي در كار است چرا بايد براي آن فكري بكنيم؟
3- در كشور ما هيچ مقامي مسئول كارهاي خودش نيست چه وقتي سر كار است چه و قتي كه بر كنار ميشود ميگوئيد نه ؟ بفرمائيد اين شما و اين وضعيت منابع آبي زير زميني كه در عرض 50 سال مديريت به امروز رسيده كي مسئول است ؟ كدام وزير جوابگو است ؟
4- بعضي از دوستان ميگويند كشاورزان مصرف كننده عمده هستند پس مقصرند خوب من يك سئوال از شما دارم در خصوص مصرف بنزين و برق و ساير چيزها كه ما در دنيا بدترين مقامها را داريم آيا مردم مقصرند ؟ وقتي شما سالهاست در كشورت ماشينيهائي توليد ميشوند كه مصرف بنزين بالائي دارد چكار ميتواني بكني ؟ وقتي وسايل برقي داراي مصرف F هستند چكار ميتوانيد بكنيد؟ حالا كشاورزي كه امكانات ندارد چكار ميتواند بكند؟
5- هر كاري بخواهد درست شود داراي علائمي است براي اصلاح آب اگر وزيري پيدا شد كه بگويد اين طرح و برنامه ما براي حل مشگلات آب عمل كنيد اگر درست نشد ما جوابگو هستيم و اين گردن ما گرو رگر حل نشد بزنيد مطمئنا حل خواهد شد و گرنه بهترين مكان براي رفع مسئوليت گردن كشاورز و باغدار و دامدار انداختن است .
با اميد پايداري كشور ايران (2383063) (alef-10)
 
ریبون حامد
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۲۸:۵۸
با سلام
بنده یک کشاورز زاده هستم که شغلم فرهنگی است ولی این را اذعان میکنم که در آبیاری به روش غرق آبی ، آب بسیار زیادی مصرف می شود متاسفانه در کشور ما سالهای پیش ارگانهای مختلف دولتی باید با توسعه آبیاری قطره ای و آموزش دادن کشاورزان برای کاشت محصولات با آب خواهی کم مانع از به وجود آمدن چنین شرایطی می شدند ولی هزاران افسوس که :
آب رفته به جوی برنمیگردد. (2382901) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۳۳:۴۶
ظاهرا باید از یوزارسیف کمک بخواهیم! (2383057) (alef-10)
 
SHND
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۲:۲۴:۱۵
در این بی ابی ما به شهرداری میگوییم بابا اب را برای چمن ها صرف نکنید
بابا اب را برای پاشیدن در خیابان در صبح صرف نکنید
باور کنید انگار نه انگار
کار اینها دست کم از دشمنها ندارد
شما اقای الف به اقای توکلی بگویید پیگیری کند
لعنت بر دشمنان دوست نما
ادم از دست اینها بمیرد حق دارد (2383171) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۲:۳۵:۴۰
دوستان کامنت گذار بزرگترین نا مدیریتی رو در دریاچه اورمیه ببینید، دولت ژاپن یک میلیون دلار کمک کرده و قرار هست یک میلون دیگه بده از طرف دیگه دولت بودجه برای احیاء دریاچه تخصیص داده ولی کسی از خود بودجه خبر نداره فقط حرفش گفته شده تازه پولهایی که از ژاپن هم گرفته اند صرف جلسه و همایش و ماموریت و بازدید و تو هتل ماندن خانم ابتکارو وزیر نیرو وکارشناسان دیگه می شه وکسی هم پاسخگو نیست متاسفانه هنوز اهمیت مدیریت آب برای مسئولین متولی ناشناخته هست . در مورد احیاء که چه عرض کنم در مورد تثبیت وضعیت فعلی دریاچه هم اقدامی انجام نداده اند همه مسئولین تا الان دروغ گفته اند. (2383193) (alef-10)
 
ابراهیم
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۲:۵۶:۴۸
مدیریت به معنی تعیین هدف، پیش بینی، برنامه ریزی، و اجرای برنامه با استفاده از تکنیک های منجر به نتایج اقتصادی در هیچ یک از ارکان به صورت یک اصل پذیرفته نشده است. این منحصر به آب و مصرف آن نمی باشد. وقتی دولتی سر کار می آید و مدتهای طولانی فاقد برنامه جامع می باشد، و هنوز برای باز گرداند "سازمان برنامه ریزی" عجله ای ندارد، نشان دهنده عمق مشکلات این کشور می باشد. فقط باید به خدا پناه برد! (2383247) (alef-10)
 
نیما
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۸:۵۶:۱۳
در روستای پدر بزرگم، آب همه کشاورزها تمام شده و همه به شغل های کاذب مثل نون خشکی، سوپری، وانت باری و ... رو آوردن یا به شهر مهاجرت کردن و نگهبان و ... شدن. روستایی که تا 30 سال پیش چند نهر و قنات پر آب داشت.... (2383917) (alef-3)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۲۱:۱۷:۴۵
30سال پیش استادمی گفت راندمان آبیاری درکشاورزی ایران حداکثر35درصداست یعنی 75درصدآب تبخیر،جذب خاک وسایرجاهامی شود! (2384107) (alef-13)
 
وحید
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۰:۴۱:۲۱
نابودی جنگلها و مراتع به قصد سودجویی و زمینخواری و نداشتن امایش سرزمین باعث نابودی زیست بوم ایران شده
قسمت عظیمی از جمعیت و صنایع از تهران تا قوم و اراک و یزد و اصفهان در کنار کویر مرکزی قرار گرفته و تمام منابع زیستی را از دو واحه زاگرس و البرز میمکد در حالی که عمده جمعیت و صنعت ایران باید در کنار خلیج فارس و دریای عمان باشد و استانهای تولید کننده اب باید استانهای حفاظت شده و توریستی اعلام شود (2384439) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۱:۳۲:۳۴
خنده دار ترین کار اینه،شمال،زمین کشاورزی رو میفروشن واسه ویلاسازی.شیراز و اصفهان،چاه غیرقانونی حفر میکنن،واسه تولید برنج.بابا در کشوری که به ازای هرکیلو گندم،کلی آب باید مصرف شه،حتی گرونتر از واردات در میاد،چه اصراریه جشن خودکفایی؟!درضمن باید مجوز ساخت استخر،سونا،در تمام ساختمان های لوکس و معمولی تهران و...حذف بشه.تشریف ببرن استخر عمومی.جریمه فایده نداره.بجای برداشت آب زیرزمینی،خشکاندن چاهها با بسته شدن حفره ها توسط کف،صابون و..فاضلاب کشی شهرستان ها رو تسریع کنند.سمنان،زمانی پر از درختان میوه بود،آنقدر آلودگی و لجن منازل با آب کشاورزی،مخلوط شد،که الان جز بیابان چیزی نمانده! (2384485) (alef-10)
 
ghaem
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۰:۳۲:۴۴
باسلام.
متاسفم كه بايد گفت با اين روند كنوني ، ظرفيت و اهليت اصلاح نظام مديريت كشور را از دست داه ايم و بايد ذليلانه منتظر فجايع نكبت بار و مرگبار آينده باشيم . (2384843) (alef-13)
 
قنبر
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۲:۴۴:۲۶
خدایا تو رحم کن مردم که بهم دیگه رحم نمیکنند (2385061) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۹:۵۹:۳۴
باسلام به همه خوانندگان سایت الف: برای بحران بی آبی بوجود آمده ، پیشنهاد می کنم: حال که علیرغم همه اطلاع رسانی های انجام شده مبنی بر صرفه جوئی و مدیریت مصرف عده ای از مشترکین رعایت نمی کنند، سازمان آب با اعلام قبلی نسبت به سهمیه بندی و قطع آب در ساعاتی از روز با اطلاع قبلی اقدام کند، بدیهیست آن عده از همشهریان که اهل مصرف زیاد نیستند با این روش دچار زحمت زیادی نمی شوند که البته اکثریت را تشکیل میدهند و همه بخصوص مشترکینی که پرمصرف بوده و یا احتمالاً مشکل را جدی نمی گیرند با این روش به عمق فاجعه پی خواهند برد و در دراز مدت نیز نسبت به رعایت صرفه جوئی آب حساس می شوند و مهم تر اینکه با این روش منابع آبی موجود ذخیره و مدیریت می شود و دچار بی آبی و قطع آب ناخواسته نمی شویم. (2386216) (alef-13)
 
ایرج
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۳:۴۱:۲۹
صدای شیون آب را بشنوید
مقدمه :
همانطور که مطلعید مقوله آب چه دربخش شرب ویا بخش کشاورزی وحتی صنعت یکی از حساسترین مسائل وچالشها درسطح مدیریتی استان است که لزوم تغییرات مدیریتی درسطح دستگاههای اجرایی مرتبط وتفکیک کار اجرایی از مقوله های سیاسی بنا به اهمیت موضوع می بایست جدی تر به آن پرداخته شود .
با اشاره افتخار آمیز به موفقیتهای دولت محترم درحوزه های سیاست خارجی,ارتقای سطح سلامت وبهداشت جامعه وکنترل تورم ,لزوم توجه به مبحث آب وقرار گرفتن دراولویت بعدی دولت محترم یقینا تدبیر دولت یازدهم را دراذهان عموم مردم به رخ خواهد کشید.
از دولتمردان دولت تدبیر وامید انتظار میرود صدای شیون آب را در این استان پهناور ودر این شهر مقدس بشنوند .تغییرات اقلیمی ونبود یک سیستم مدیریتی بروز در صحنه مدیریت منابع آب وضعیت آب استان بویژه سفره های آب زیرزمینی را باچالشی جدی روبروکرده که اگر اهتمام وتوجه لازم به آن داده نشود مطمئنا مسائل ومشکلات زیادی را برای مردم ومسئولان استان درپی خواهد داشت.
نگاهی گذرا به مشکلات پیش روی منابع آب وبررسی عملکرد وزارت محترم نیرو در این حوزه نشانگر این واقعیت است که روشهای بکارگرفته نتوانسته تاثیری برکاستن تنش آبی داشته وعملا هرساله مجموعه های متولی نظاره گر این فاجعه بودند وفقط به اظهار تاسفی چند دلخوش کرده اند.
باید به جرات گفت چیزی بعنوان مدیریت منابع آب وجود خارجی ندارد بلکه باید نام مدیریت غارت منابع آب را بر آن نهاد.
دلیل عمده این مشکل, کم توجهی ویا بی توجهی به مبحث روشهای نوین مدیریت منابع آب بوده زیرا که خروجی آنها درظاهر ملموس نبوده ومتولیان امر پیگیر تعریف پروژه های سیویلی بودند که نمود داشته باشد تا بتوانند گزارشات رنگین ارائه کنند وبگویند کوروش تو بخواب که ما بیداریم.
حل مشکل منابع آب دشتهای استان به نمایندگی از کلیه دشتهای بحران زده کشور با نسخه های موجود نه تنها قابل حل نبست بلکه روز بروز حادتر نیز میشود.
بطوریکه از یک مسئله قابل مدیریت شده به مشکل نارضایتی عمومی ودرنهایت به مشکل امنیتی بدل خواهدشد.


تیتر وار به بعضی از مشکلات اشاره می کنم:
1-عدم برخورد علمی مناسب با مقوله آب وفاضلاب ودیرهضم بودن این روشها توسط پرسنل ادارات بعنوان مجریان طرحها
2- کهنه بودن قوانین مرتبط از جمله قانون توزیع عادلانه آب
3-وجود چاههای غیرمجازواضافه شدن روزانه بر تعداد آنها
4-صدور پروانه بهر ه برداری برای چاههای غیر مجاز حفر شده قبل از سال 1385بر اساس قانون مصوب مجلس محترم شورای اسلامی
5-بی توجهی به روشهای مدیریت منابع آب
6-عدم توجه به مبحث اقتصاد آب چه در بخش آب شرب وچه در بخش آب کشاورزی
7-کافی نبودن مجازات قانونی با متعرضین به منابع آبی
8-وجود فساد اداری بر این مشکل اضافه میکند وجا دارد درکنار طرح این موضوع به تلاشهای خالصانه تعداد کثیری از کارکنان صدیق نیزاشاره شود البته حل این مشکل با اجرایی کردن دولت الکترونیک دور از انتظار نخواهد بود.
9-چاق بودن و تنبلی سیستم وپیر سالاری در مجموعه های مدیریتی وعدم توجه ومیدان ندادن به نسل جوان پویا وخوش فکر
10- بررسی دقیق عمق چاههای درحال بهره برداری توسط روشهای نوین
11- آیا میدانید 30%انرژی فسیلی وانرژی برق کشوردر چاههای آب هزینه میشود
12- آیا هزینه های حفاریهای شهری توسط ادارات مختلف اعم ازشرکت گاز,شرکت آب وفاضلاب ,شرکت برق وشرکت مخابرات بررسی تجمیع شده است؟چه باید کرد؟



پیشنهادات در بخش آب استان:
1-انجام مطالعات دقیق ژئوفیزیک دشتها جهت شناخت کامل از لایه های زیرزمین ووضعیت آبخوانها
2-جایگزینی مدیریت حوضه ای بجای مدیریت منابع آبی براساس تقسیمات کشوری
3-هوشمند کردن چاههای برقی وهمچنین چاههای دیزلی درکنار سلولهای فتوالکتریک ودرنهایت ایجاد مرکز فرماندهی منابع آب ویا مرکز دیسپاچینگ آب
4-جایگزینی آب چاههای با دبی بالا توسط انتقال وتحویل پساب تصفیه شده وبه اصطلاح بازچرخانی آب
5-تهیه طرح آمایش سرزمینی در راستای تعریف صنایع ویا تجویز نوع کشت بر اساس منابع آبی موجود هر دشت
6-ملزم کردن متقاضیان حفر چاه به انجام عملیات چاه پیمایی وارائه گزارشات مربوطه بجای روشهای سنتی موجود(لوگهای حفاری)باهدف شناخت کامل لایه های زمین شناسی
7-لزوم تهیه سریع نقشه های کاداست وطرح الگوی کشت دربخش کشاورزی
9-دخالت دادن مردم در امور با تشکیل شرکتهای بهره بردار واهتمام وتمرکز متولیان دولتی به مباحث نظارتی وحاکمیتی
10- لزوم اجرای طرح خرید آب از کشور تاجیکستان با لحاظ کردن مباحث دیپلماسی آب وانتقال آب دریای عمان به نوار شرقی کشور درصورت اقتصادی بودن طرح وصد البته تامین هزینه طرح با واگذاری سهام طرح بین مردم شهرهای مسیر باهدف احیاء و دادن فرصت تنفس به آبخوانهاوجلوگیری ازافزایش مشکل دراین بخش
11-لزوم توجه به طرحهای آبخیزداری آبخوانها مثل گابیون بندی ,ساخت آب بندها و....
12-حل مبحث آب تنها به مجموعه وزارت نیرومرتبط نمی گردد بلکه لزوم هماهنگی بیشتر وبرنامه محور تمامی ارکان نظام وصد البته به میدان آمدن تمامی قوا را دراین حوزه میطلبد.
13-تجمیع توان شرکتهای پیمانکاری ومهندسین مشاور درسطح استان ,پرداخت مطالبات معوقه آنها
14- تصویری از تاسیسات پنلهای خورشیدی جهت تامین انرژی چاه آب درکنار اتاقک چاه مشان داده شده است.

پیشنهادات در بخش آب مشهد:
1- لزوم توجه به ترویج خانه های سبز با اجرای تصفیه خانه های فاضلاب خانگی درمبحث آب شرب شهری
2-تفکیک آب شرب از فضای سبز
3-توجه ویژه به اقتصاد آب چه دربخش شرب وچه دربخش کشاورزی با ارائه لوایح کارشناسی به مجلس محترم
4-با توجه به هزینه های زیادی که حفاری در بخشهای مختلف برق,آب,مخابرات وفاضلاب لزوم شروع نهضت احداث کانال انرژی را بیش از پیش توجیه میکند.
5-نگاه بلند مدت به تامین آب شرب شهر مشهد
6-ردیف اعتباری جهت سامانه توزیع آب شرب مشهد
7-ساماندهی حاشیه شهر واختصاص اعتبار لازم جهت تامین آب شرب
8-توسعه ظرفیت تصفیه خانه ی فاضلاب
9-لزوم آشتی بابخش خصوصی وتوجه ویژه ورفع موانع پیش روی سرمایه گذاران در این بخش
با توجه به مشکلات اعتباری دولت محترم (2387163) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.