نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242571
بانک‌ها از پیامک‌ها هم کارمزد می‌گیرند
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۹
بانک‌ها این روزها از هر خدمت الکترونیکی کارمزد می‌گیرند و داستان اخذ کارمزد به پیامک‌های ارسالی هم رسیده و "بانکداران بدون اطلاع مشتری" بابت هر تراکنش و ارسال پیامک به تلفن همراه، از حساب مشتری پول برداشت می‌کنند.

به گزارش مهر،این روزها موضوع دریافت کارمزد توسط بانکداران به اشکال مختلف مورد توجه رسانه ها و اقشار مختلف قرار گرفته است، توجه به این موضوع از آنجا آغاز شد که قرار است از ابتدای آبانماه بابت هر تراکنش از دستگاههای کارت خوان فروشگاهی از دارندگان آن کارمزد کسر شود.

البته این اولین مرحله از اخذ کارمزدهای بانکی نیست و بانکها دریافت کارمزد در قبال خدمات الکترونیکی و پیامکی خود را به صورت چراغ خاموش از ماهها قبل آغاز کرده اند، اولین مرحله اجرای طرح اخذ کارمزد از خدمات الکترونیک به خردادماه امسال با دریافت کارمزد در قبال گرفتن موجودی از حساب ها از طریق دستگاه های خودپرداز و کارت خوان برمی گشت.

با نگاهی مختصر به وضعیت دریافت اخذ کارمزدهای جدید، مشخص می شود که بانکها در نظر دارند بابت هر اقدام و عملیاتی که انجام می دهند از مردم پول بگیرند و بانک مرکزی به عنوان پشتیبان سرسخت آنها در این برنامه است.

حال بانکها فراتر از اخذ کارمزدهای الکترونیکی عمل کرده و به سمت دریافت کارمزد از ارسال پیامک هایی که برای مشتریان ارسال می کنند حرکت کرده اند و به صورت مختلف و با حرکت های چراغ خاموش به شکل های مختلف سعی در کسب درآمد دارند.

طی چند ماه اخیر ارسال پیامک از سوی بانکها بابت هر تراکنش و عملیات بانکی الکترونیکی باب شده است و بانکها بدون اجازه مشتریان برای آنها پیامک هایی را ارسال می کنند؛ این در حالی است که برخی از این بانکها بدون اطلاع مشتریان بابت ارسال هر یک از این پیامک ها مبالغی را از حساب آنها کسر می کنند.

گرچه این مبالغ برای فرد دارنده حساب در نزد بانک ناچیز است که بعضا ۳۰ تومان کسر می شود، اما با توجه به عملیات وسیعی که بانک در این زمینه انجام می دهد، کل مبلغی که از حساب افراد بابت این موضوع برداشت می شود، برای بانک قبال توجه خواهد شد و یکی از بانکهای قرض الحسنه در این زمینه پیشتاز است.

به نظر می رسد که داستان دریافت کارمزدهای جدید بانکها تمامی ندارد و آنها برنامه های دیگری را هم در این زمینه تدارک دیده اند؛ اما هیچگونه برنامه ریزی برای ارائه خدمات به صورت رایگان به مشتریان ندارند و فقط به کسب سود و درآمد می اندیشند.

این در حالی است که اعتراضات دارندگان دستگاه های پوز همچنان نسبت به دریافت کارمزدهایی که قرار است شورای پول و اعتباری برای اجرای آن از ابتدای آبانماه تصمیم گیری کند، ادامه دارد.

یکی از مغازه دارن در این زمینه به مهر گفت: چند سال پیش که هنوز فرهنگ استفاده از دستگاه های کارت خوان در جامعه بوجود نیامده بود و کمتر کسی از این دستگاه ها استفاده می کرد یا تعداد فروشگاه هایی که چنین دستگاه هایی را داشتند کم بودند، شرکت های ارائه دهنده خدمات و نگهدارنده و پشتیبان دستگاه ها نمایندگانی را برای بررسی و سرکشی به وضعیت دستگاه ها به مغازه ها و فروشگاه ها ارسال می کردند و جای تعجب بود که حتی افراد مامور آنها با دستمالی دستگاه‌ها را پاک می کردند و به نحوی به نظافت آنها می پرداختند.

وی ادامه داد: اما حالا با بهبود وضعیت و افزایش تراکنش ها نه تنها دیگر خبری از اینگونه اقدامات تعجب برانگیز نیست، بلکه این شرکت ها خدمات خود را به کمترین حد رسانده اند. حتی کارمزد هم از ما کسر خواهند کرد.

فروشنده دیگری نیز مطرح کرد که کاغذهای رولی که درون دستگاه های کارت خوان استفاده می شود را با زحمات فراوان از بانکها می گیریم و بارها و بارها برای دریافت یک یا دو رول از این کاغذها باید به بانک تلفن کرده و به آنها مراجعه داشته باشیم تا در نهایت موفق به دریافت کاغذ آن شویم.
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۰:۰۳:۰۹
به عنوان شخصی که در فناوری اطلاعات یکی از بانکهای خصوصی مشغول هستم ، موافق این مطلب نیستم.
بانکها به ازای هر پیامک به شرکتهای واسطه سرویس انبوه پیامک و همیتطور اپرانورها هزینه پرداخت میکنند که تا الان به خاطر رقابت ناسالم موجود هیچ هزیته ای از مشتریها دریافت نمیکنند .
در ضمن این سرویس اجباری نیست و مشتریان میتوانند از این سرویس استفاده نکنند.
این خدمات در هیچ کجای دتیا مجانی نیست و باید به نحوی هزیته های ارایه سرویس ها چه از طریق بانک و چه از طریق شرکتهای ارایه دهنده خدمات پوز جبران شود. (2386986) (alef-10)
 
سعيدروشن
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۱:۵۰:۳۲
چه جالبه بانكداري اسلامي از نظريه پردازي تا عمل كاملا متفاوت عمل ميكنه ...مراجع كه نظر خودرا داده اند كي بايد پيگيري كنه الله اعلم در زمانهاي قديم سازماني بنام سازمان بازرسي وجود داشت و يا نماينده مجلسي نطقي قبل از دستور براي اينگونه موارد ايراد مي فرمود ظاهرا رقم برداشت بانكها از هرنفركم و غير قابل توجه است كه صداي هيچكس در نمي ايد (2387076) (alef-10)
 
علي وارنا
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۲:۳۹:۲۸
روزانه بيش از يك ميليارد تراكشن حالا اگر قبول كنيم براي ٧٠/ شان پيامك بفرستد بانك يعني چيزي معادل ٢١ ميليارد تومان در روز !!!!!؟؟؟؟ و با هزينه كل تراكشن كه چيزي حدود١٢٠ميليارد تومان ، جمعا حدود ١٥٠ ميليارد تومان روزانه ميشود و ضربدر يكماه چه رقمي ميشود؟خب دولت ديد چرا يارانه ماهيانه مردم رو قطع كند، و وجهه دولت خراب شود! يارانه رو كه قطع نكرد بلكه ماهيانه چيزي حدود چندين برابرش رو از جيب مردم بر ميدارد به همين سادگي!؟ اين فقط از طريق سيستم بانكي است حالا از طريق افزايش قيمت خودرو و ديگر خدماتي كه توسط دولت ارايه ميگردد بماند، اب و برق و گاز و تلفن ثابت و همراه و غيره ، شما در يك قبض چند نوع مبلغ مشاهده ميكنيد؟ هزينه مصرفي شما مثلا ٣٥٠٠ تومان شده ، اما عوارض متعلقه ان شده ٤٦٠٠ تومان، تعجب كرديد؟ دارند به مرگ ميگيرند تا به تب ملت راضي شود و خودتان بيان كنيد رسما كه يارانه نميخواهيد!؟ در صورتيكه دكتر احمدي نژاد درست فرمودند كه با افزايش قيمت انرژي فقط ميشود ماهيانه ٢٥٠ هزارتومان يارانه به هر نفر ايراني داد! در بالا يك ضرب و جمع كوچك فقط در مورد يك مورد از عوارض اخذ شده و گراني سيستم رو محاسبه كردم، دكتر احمدي نژاد كاملا درست گفتند و بس، و فقط دولت تدبير قصد همه چيز را عمدا برعكس نشان دهد؟ بعد پايان عمر تدبير مشخص ميشود چقدر غير واقعي حرف زده و جيب ملت رو خالي كرده!!!!!؟؟؟؟ (2387118) (alef-10)