نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 354414
رمزگشایی از مخالفت بانک ها با طرح مجلس
حبیب نیکجو، 29 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۷
طرح مجلس برای اصلاح قانون بانکداری بدون ربا، در آستانه بایگانی شدن قرار گرفته است. طرحی که امید می رفت با تصویب آن بخشی از مشکلات نظام بانکی حل شود اما حالا با لابی های گسترده در معرض کنار گذاشته شدن است.

اگرچه در ابتدا دلایلی نظیر وجود شورای فقهی و شتابزدگی در تصویب، دلیل اصلی منتقدان بود. اما گویا داستان چیز دیگری است. بزرگترین اشکال این طرح از منظر بانک ها، محدودیت های تخصیص منابع است. سرمقاله نویس یکی از روزنامه های مخالف این طرح نوشته است: «ملاحظه می‌شود که در مواد متعددی از طرح عملیات بانکی بدون ربا، قیدهای غیر ضروری بر فرآیندهای تجهیز و تخصیص منابع موسسه اعتباری وضع شده است» البته این اولین باری نیست که بانکداران این موضوع را مطرح می کنند.

مجید قاسمی، مدیر عامل یک بانک خصوصی پیشتر گفته بود: «ما کشوری در حال توسعه هستیم و نمی توانیم فعالیت بانکها را در حوزه سرمایه گذاری محدود کنیم» این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته محدودیت هایی جدی بر فعالیت بانکداران وضع شده است. علت این محدودیت ها هم روشن است. از آن جایی که بانک ها منابع مالی زیادی دارند با حضور در هر بازاری می توانند نظم آن بازار را به هم بزنند. اتفاقی که در ایران تجربه کردیم.آخرین تجربه به سال ۹۱ بر می گردد. درست ۴ سال پیش بود که خبر برداشت ۳ هزارمیلیارد تومانی بانک مرکزی از حساب بانک ها مطرح گردید.

اگرچه ابتدا عده ای می گفتند دلیل برداشت پرداخت یارانه بوده است، اما کمی بعد تر اصل ماجرا مشخص شد. در آن روزها که سیستم نقل و انتقال ارز از طریق صرافی ها صورت می گرفت دولت هم برای پرداخت های خود به صرافی بانک ها اعتماد کرده بود تا نیازهای اساسی مردم را تامین کند. اما بانک ها به جای واردات، ارزهای ارزان را در بازار گران می فروختند و سود می کردند. دیوان محاسبات تاکید کرده است که این تخلف در ۱۸ بانک رخ داده است. حتی رئیس فعلی بانک مرکزی نیز این موضوع را تایید کرده است.سیف گفته است:«... این به معنای آن نیست که بانک‌ها خلافی در این ارتباط با مابه التفاوت ارزی انجام نداده‌اند.»با این سابقه بانک ها و با این درجه عقلانی بودن و با این سطح از تجربیات جهان، بخشی از بانکداران مخالف ایجاد محدودیت در سرمایه گذاری و تخصیص منابع بانک ها هستند.

شاید بانک ها می خواهند هیچ بندی نداشته باشند تا بتوانند ۲۰ تا ۲۵ درصد منابع قرض الحسنه ای که مردم با نیات خداپسندانه در بانک ها می گذارند را به صورت وام ۳۰ ساله به کارمندانشان بدهند. شاید می خواهند با سرمایه گذاری در بازارهای نامولد، پر کردن جیب خود را با دورشدن از پیشرفت ملت ایران همراه کنند. شاید هم قصد دارند آنقدر در زمین و مسکن خرید و فروش کنند تا هیچ جوانی نتواند آرزوی خانه دار شدن بکند. هر چه که باشد، کشور به اصلاح نظام بانکی نیاز دارد و اگر اصلاح واقعی باشد، صدای عده ای درخواهد آمد.
 
کلمات کلیدی : اصلاح سیستم بانکی
 
امیر
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۱۳:۲۲:۳۹
نه , دلایل این چیزایی که گفتید نیست , مشکل از جای دیگست ...

امیدوارم روزی رو ببینم که ریشه فساد در این مملکت خشکانده شده ... (3712315) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۲۲:۴۸:۴۳
ریشه فساد در همین تحت تاثیر قرار گرفتن مردم بر اثر حرفهای به ظاهر قشنگ ولی در ظاهر زیانباره. طرح به این مهمی برای تغییر اساسی در سیستم بانکلی میخواد عجله ای تا قبل از اتمام کار این مجلس تصویب بشه! فکر میکنید چرا یک عده دنبال چنین چیزی هستن؟ اگه این طرح باعث تورم بشه یا به تولید ضربه بزنه و مشکلات دیگه بوجود بیاره کی جواب میده؟ (3713178) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۰۹:۲۵:۱۸
امیر جان مشکل اینه که بیشتر مردم تفاوت شعارهای پوپولیستی با واقع گرایی اقتصادی رو متوجه نیستن و همیشه دنبال کسی میرن که تند حرف میزنه و لاکپشتی عمل میکنه یا اصلا عمل نمیکنه و عقبگرد هم داره تا وقتی اینطوری باشه هرگز اتفاق مثبتی نخواهد افتاد مساله اینه که علما و آیات عظام هنوز برای مساله تورم و تاثیر اون در مناسبات اقتصادی اسلامی فرمول مشخصی ارائه ندادن تا بشه واقعا بانکداری اسلامی رو تعریف کرد ...با سپاس (3713489) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۱۳:۲۷:۵۳
حرمت امامزاده به متولی ان است
ببین نمایندگان, مجلس را به کجا رسانده اند که دیگر اثر گذار نیست
وقتی بانکها , به قانون مجلس توجه نمیکنند, چه انتظاری از سایر بخشها دارید که به مجلس احترام بگذارند (3712326) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۱۴:۰۸:۵۲
هر قسمتی از این مملکت یک مافیا دارد! این که نشد مملکت!یکی به داد این مردم برسه! (3712428) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۱۶:۲۱:۳۸
خدا خودش به داد مردم برسه (3712679) (alef-11)
 
بهنام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۱۷:۳۸:۵۶
باید مراجع دینی وارد عمل شود
فتوا پس برای چه زمانی و چه چیزیه؟ (3712845) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۱۹:۱۹:۴۴
دست از سر بانکهای خصوصی بردارید ! (3712963) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۰۹:۴۸:۰۸
این بانکها هستند که باید دست از سر مردم بردارند. (3713528) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۹:۰۶:۵۵
بانک ها پول مفت ندارند به امثال شما بدهند شماها پس ندهید ! (3714252) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۲۲:۲۵:۱۶
تغییر چنین مهمی در سیستم بانکی یعنی جابجایی ستون اقتصاد کشور! حتی اگه قانون جدید کلیات خوب هم باشه باید کاملا بررسی بشه و حساب شده عمل بشه چون یک تغییر اشتباه میتونه کلی اقتصاد کشور رو بهم بریزه مثلا قیمت دلار و سکه و ارز و مسکن وابستگی زیادی به تصمیمات بانکی دارن. (3713153) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۸:۵۸:۳۹
بانک ها ورشکسته هستندودرصورت کاهش سود بانکی نمیتوانند پول سپرده گذاران را برگردانندحقیقت تلخی که بانک هااز مردم پنهان کرده ولی خودومسئولین کاملا باخبرند و مسئول این رکود عمیق ومرگبارهمین بانک هاو مسئولین دولت سابق میباشند انشااله همه روزی بایدجوابب بدهند که البته جوابی هم ندارند البته میدونم که چاپ نمیشود ولی... (3714228) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.