نظر منتشر شده
۴۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 263712
در توافق هسته اي پناه بردن به شوراي امنيت از ترس كنگره كارساز است؟
بخش خارجی الف، 25 اسفند 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۰۰
از دیروز مذاکره هسته‌ای ایران و اعضای ۱+۵ برای آخرین بار در سال ۹۳ در لوزان سوئیس شروع شد. به نظر می رسد رایزنی ها در روزهای پایانی مهلت ضرب الاجل دستیابی به یک توافق جامع، به مراحل حساس و تعیین‌کننده ای رسیده است. البته هنوز موانع مهمی باقی مانده که حل نشده‌اند.

یکی از این مسائل چگونگی لغو تحریم‌ها است و ایران با رایزنی با ایالات متحده و شرکای مذاکره‌کننده‌اش (روسیه، انگلستان، چین، فرانسه و آلمان) در تلاش است تا توافقنامه جامعی تدوین شود که طرحی را برای لغو محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی دولت آمریکا، کنگره، اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل شکل دهد. این در حالی است که اعضای کنگره اعلام کرده اند در صورت دستیابی به هر گونه توافق میان ایران و غرب، برداشتن تحریم‌ها منوط به تصویب کنگره و نیز قوانین جدید در این زمینه است.

همچنین اخیراً اعضای کنگره اقداماتی را در راستای کارشکنی برای رسیدن به توافق انجام داده‌اند و با دعوت از نتانیاهو برای سخنرانی و ارسال نامه، تلاش کردند تا در لحظه‌های پایانی مهلت مقرر، راه را برای دستیابی به توافق هسته‌ای مسدود کنند. در این باره سناتور میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه در سنای آمریکا گفته است که باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور، در آستانه یک توافق بسیار بد با ایران است.

به همین دلیل است که یکی از مسائل مهم در مذاکرات ضمانت اجرایی توافق است و خبرها حاکی از این است که طرفین در تلاشند تا هر گونه توافق احتمالی را برای پایان دادن به چالش هسته‌ای به تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد برسانند. در این باره رویترز روز جمعه گزارش داد که در صورت دستیابی به توافق جامع هسته‌ای با ایران، شورای‌امنیت قطعنامه‌ای صادر می کند.

همچنین محمد جواد ظریف در گفت و گو با هفته نامه «صدا » که شنبه ۱۶ اسفند منتشر شد، درباره توافق احتمالی کشورهای عضو گروه ۱+۵ گفت:«این توافقی است که در یک قطعنامه فصل هفتم منشور ملل مورد تایید قرار می گیرد و در نتیجه به یک توافق بین المللی و الزام آور برای همه دولت ها تبدیل خواهد شد و دولت های فعلی و آتی ایران و آمریکا هم ملزم به رعایت مفاد آن خواهند بود.» وی در ادامه گفت:«هر توافقی که صورت گیرد هم برای دولت کنونی و هم دولت های آینده آمریکا تعهدآور است کمااینکه هم دولت کنونی ایران و هم دولت های آتی ایران آن را خواهند پذیرفت و به مفاد آن احترام خواهند گذاشت.»

سید عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای، نیز در گفت‌وگو با هفته‌نامه مثلث عنوان کرده که توافق نهایی به تصویب شورای امنیت می‌رسد که برای همه کشورها لازم الاجراست و از نظر حقوق بین الملل چه دولت فعلی و چه دولت‌های آتی آمریکا موظف به اجرا هستند و کنگره هم اختیار تغییر دادن آن را ندارد.

اما جنیفر ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز جمعه با حضور در شبکه خبری «ام‌ای‌ان‌بی‌سی» گفت در صورتی که توافق با ایران اتفاق بیفتد، باور ما این است که در شورای امنیت سازمان ملل یک رأی‌گیری برای تأیید آن انجام خواهد شد. البته «ساکی» گفت رفع تحریم‌های فصل هفتم شورای امنیت، کنگره را ملزم به لغو تحریم‌ها علیه ایران نمی‌کند. وی افزود تأیید توافق ایران در شورای امنیت تحریم‌ها را برنمی‌دارد و برای اینکه این اتفاق بیفتد به اقدام جداگانه‌ای تحت فصل هفتم این شورا نیاز است.

برخی معتقدند اگر توافق ایران و ۱+۵ در قالب یک قطعنامه تأیید شود، با ناکارآمد شدن سناریوی ایران هراسی و شکست سیاست منزوی‌سازی، فضای روانی که در نتیجه تحریم‌ها شکل گرفته، دچار فروپاشی می‌شود و دایره تهدید مخالفان توافق نیز محدودتر و کار بر آنان دشوار‌تر می‌شود. همچنین تحریم‌های یک‌جانبه و چندجانبه دیگری که در غیر شورای امنیت به تصویب رسیده، بی‌اساس می‌شود زیرا این تحریم‌ها به پشتوانه اجماع بین‌المللی و قطعنامه های شورای امنیت بوده‌اند.

از طرف دیگر بر اساس همین دیدگاه، عبور توافق از کانال شورای امنیت باعث می‌شود که الزامات قانونی برای جلوگیری از نقض آن به وجود آید؛ چرا که مصوبات شورای امنیت از منظر حقوقی برای همه کشورهای عضو سازمان ملل لازم الاجرا است.

اما در مقابل عده ای نیز معتقدند در حقوق بین الملل برای دولت ها به خصوص پنج عضو دائم شورای امنیت ضمانت اجرایی صد درصد وجود نداشته و آنها با استفاده از حق وتو و مصونیتی که سازمان ملل برای آنها قائل شده، می توانند از تعهدات خود شانه خالی کنند. بنابراین چنان چه موافقتنامه هسته ای را آمریکا اجرا نکند، نمی توان اقدامی انجام داد، زیرا اگر اعضای شورای امنیت خواهان اعمال تحریم علیه آمریکا(به عنوان کشوری که قطعنامه را نقض کرده است) باشند، این کشور به راحتی می تواند آن را وتو کند و قعطنامه ضمانت اجرایی خود را از دست می دهد.

اما نکته دیگر این است که به نظر می رسد اگرچه از نظر سیاسی امکان نقض تعهدات در توافق منتفی نمی‌شود اما وجود قطعنامه شورای امنیت عملیات تخریبی علیه توافق را سخت می‌کند و هر دولتی که پس از چنین توافقی بخواهد برخلاف قطعنامه شورای امنیت رفتار و آن را ملغی سازد به سادگی قادر به انجام این کار نخواهد بود.

البته موضوع مهم تر از ضمانت اجرایی این است که در مراحل اولیه و در صورت توافق تا چه اندازه تحریم ها برداشته می شود؛ چرا که اگر چه مسئولین اجرایی کشور تاکید داشته اند که باید تحریم ها یکجا برداشته شود اما به طور کلی اعمال تحریم ها در آمریکا مرحله ای و تصاعدی است و برداشتن آن قطره چکانی است. بنابراین کشورهای غربی نمی‌خواهند «چماقی» را که تاکنون بر اقتصاد ایران اثرگذار بوده، از دست بدهند. از این رو در رسانه های غربی عنوان می شود که در صورت توافق،‌ برنامه‌ای برای لغو تحریم‌ها طی دوره‌ای ۱۰ تا ۱۵ ساله تدوین می‌شود.
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۶:۱۶:۰۹
آقای ظریف اشتباهت بسیاری در مورد مذاکرات داشته، ولی‌ این بزرگترین اشتباه تیم مذاکره کننده است که اشتباه جبران ناپزیر مدیر جهانی‌ را در بردن پرونده به شورای امنیت، با منوط کردن توافق احتمالی‌ با شورای امنیت، دارند برای دهها سال تثبیت میکنند، و عملاً ایران را در موقعیت ژاپن و آلمان بعد از جنگ میگذارند، با این تفاوت که ژاپن و آلمان در برابر تثبیت این محدودیتها از پشتیبانی‌ امنیتی و اقتصادی غرب ٔبر خوردار شدند و تازه اگر این محدودیتها را پذیرفتند به دلیل آغاز جنگ جهانی‌ دوم و شکست در آن بود، ولی‌ ایران بدون اینکه هیچ امتیاز قابل توجّهی بگیرد، با تدبیر آقای ظریف، دقیقا جای پای ژاپن و آلمان می‌گذارد، بدون اینکه هرگز بتواند از مزایای پذیرفتن این محدودیتها استفاده کند... کنگره و اوباما به راحتی‌ دارند ایران و آقای ظریف را به همان نقطه میرسانند بدون اینکه هیچ امتیازی به ایران مانند ژاپن ، آلمان، برزیل، کره جنوبی، ترکه و... بدهند... واقعاً جای تاسف است که مدیران ما، برای حل چند ساله مسائل بودجه و انتخاباتی، برای دهها سال کشور را متعهد به ۱۵ عضو شورای امنیت، و پنج عضو طماع آن میکنند و بعد از آن، علاوه ٔبر آمریکا، ما باید برای هر تغییر در این معاهده رضایت ، چین، روسیه، فرانسه، انگلیس و حتی آلمان را فراهم کنیم!!!... واقعاً دست اریزد با این همه نبوغ سیاسی و تدبیر (2749196) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۲:۰۸:۵۳
چطوره شما برید به جای آقای ظریف به مذاکره واز هوش و ذکاتتان در راستای احقاق حق ایران استفاده کنید اقای نخبه .حیف که ناشناخته باقی ماندی و استعدادو هوش شما کشف نشده. (2750160) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۲:۵۰:۵۲
شما غصه نخور دوست عزیز. رهبر کل مذاکرات را زیر نظر دارند و جناب ظریف سرخود توافقی انجام نمیدهند. (2750286) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۳:۰۲:۴۶
کاش زمانی که احمدی نِژاد گفت تحریمها کاغذ باطله اند هم از همین تحلیلها می نوشتید و برای او کف نمی زدید . کاش یک نفر فریاد می زد که اینها کاغذ باطله نیست و برای رفع تک تک انها باید کلی امتیاز داد . (2750319) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۳:۴۶:۴۴
پیشنهاد شما چیه؟اینکه هیچ امتیازی نمی دهند هم درست نیست. امتیاز آنها برداشته شدن تحریم هاست. ضمن اینکه پرونده ای که به شورای امنیت رفته باید از آنجا برگردد و مسیر برگشت هم از شورای امنیت عبور می کند نه از جای دیگر. اینکه در قطعنامه بیاید که مثلا بعد از چند سال پرونده ایران به حالت عادی برگردد هم می تواند کارگشا باشد چنانچه در توافق ژنو بر آن تاکید شد. (2750528) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۳:۵۱:۱۸
اولا كه ظريف اين پرونده را به شوراي امنيت نبرده كه حالا يسري آقايون ميگند پيشنهاد ظريف غلطه اون كساني باعث رفتن پرونده به شوراي امنيت شدند كه همين الان دارند غر ميزنند. بنابراين ديگه آب از سر گذشته چه يك وجب چه صد وجب
دوم اينكه ظريف داره از اين حربه غربي ها عليه خودشون استفاده ميكنه خيلي تعجب آوره كه موضوع به اين واضحي را يك عده كم سواد درك نمي كنند.

و سوم اينكه شايد يك عده در داخل بتونند بگند قطعنامه هاي شوراي امنيت براي ما كاغذ پارست ولي گفتن اين حرف براي آمريكا خيلي سختتر از اون چيزيه كه بعضيا فكر ميكنند. (2750546) (alef-13)
 
محمد دشتی
۱۳۹۳-۱۲-۲۷ ۰۰:۵۶:۱۳
سلام :امریکا بدون قعطنامه شورای امنیت وبدون توجه به شورای امنیتی که به اصطلاح قانونی کننده تمام خواسته های به نا حقشون بوده به طور یکجانبه به عراق حمله کرد"بنابراین اگه شورای امنیت نظرشون رو تامیین کنه براش ارزش قایلند درغیراینصورت به اندازه کمتر از یک کاغذ پاره هم براشون ارزش نداره:نتیجه اینکه پذیرفتن قعطنامه ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل متحد به طور صددرصد برای ما الزام اور است اما برای امریکا که می تونه شورارو دور بزنه نه. (2754552) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۳:۵۴:۳۷
آقاي دانشمند پرونده ايران همين الان تو شوراي امنيته. بنابراين ايران قبلا جا پاي آلمان و ژاپن گذاشته.چطور اون موقع كه پرونده رفت شوراي امنيت شماها از اين افاضات نكرديد؟؟؟؟ (2750560) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۴:۵۷:۴۴
شاید ظریف برای همین منظور وزیر شده باشد (2750794) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۶:۱۶:۴۷
سلام
رای گیری کنید ونظرسنجی کنید چند نفر شرایط حال حاضرژاپن وآلمان که دوقطب اقتصادی دنیا هستند را ترجیح می دهند .
آنچه مهم است این است که این کشورها باتمام مواردی که شما می فرمایید جزء بهترین کشورها هستند.
پس دلیل دیگری بیاورید این دلیل کفایت استدلال شما رانمی کند. (2751070) (alef-13)
 
mahyar
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۸:۱۱:۳۱
1- پرونده ایران در شورای امنیت است و چندین قطعنامه و تحریم های متعددی توسط همین شورا علیه ایران تصویب شده پس بسیار واضح است که برای برداشتن همان تحریم ها باید به شورای انیت سازان ملل رفت!

2-مشکل مخالفان این توافق در ایران (غیر از کسانی که اهداف سیاسی دارند) این است که دچار نوعی توه هستند که در دوران سال قبل از روحانی به آنها تزریق شده که تحریم ها کاغذ پاره هست و اثری نداشته و ... این طرز تفکر که با فرض قدرت اغراق شده داخلی قدرت های خارجی را انکار یا دست ک بگیریم موجب بروز مشکلات عظیم اقتصادی ناشی از تحریم هاشد!

3- سناریوی مقابل توافق اتی یعنی عدم توافق را بررسی کنیم:
تحریم های صد در صد نفتی که صادرات نفت را به صفر می رساند
نابودی اقتصاد داخلی و کاهش بودجه دفاعی نظامی
شکست در تحویل سیستم های دفاعی از روسیه به علت تحریم ها و شکست مذاکرات
احتمال زیاد حمله نظامی توسط آمریکا و اسراییل در صورت پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات 2016 آمریکا

باید توجه کنید که اگرچه سپاه و ارتش آماده مقابله با هرگونه حمله نظامی هستند ولی ما متاسفانه قدرت نظامی مقابله با بزرگترین و جهزترین ارتش دنیا را نداریم !!

4- هدف ا در پرونده اتمی به رسمیت شناخته شدن حق ایران بوده است ا به برنامه اتمی امان با دید فایده ضرر نگاه نکرده ایم پس همین که بتوانیم غنی سازی کنیم بس است!

برای اینکه قدرت منطقه ای امان را گسترش دهیم و بر اساس داشته ها و قدرتمان شعار عملی بدهیم نه مثل شما با توهم . باید تحریم ها برداشته شوند اقتصاد شکوفاشود پول نفتان را که بالای 130 لیارد دلار است پس بگیریم و بعد با بهبود یافتن اقتصاد و آرام شدن اوضاع بتوانیم از روسیه سیست های دفاعی لاز را خریداری کنیم ناوگان هوایی مان را نوسازی کنیم ارتش را بروز کنیم و بعد از 20 سال آن موقع در برابر زیاده خواهی های قدرت های جهان با قدرت بایستیم!

چین هم قدرت نایی اش را وقتی اغاز کرد که اقتصادش را شکوفا کرد و توانست قد علم کند!!

فعلن شعار توخالی دادن فقط به خودمان ضرر می زند و بس!!! (2751374) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۹:۲۳:۱۵
دست مریزاد دوست باسواد من دست ارزید غلط است
ناپذیر دوست باسواذ من نه ناپزیر
وقتی چنین انسان های باسوادی داریم چه نیاز به دکتر ظریف است؟ (2751576) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۷ ۱۳:۳۵:۵۳
خیلی میبینم که دوستان بجای نظر دادن راجع به بحث میان و راجع به غلط های املایی این و اون اظهار فضل میکنن.در نظر بگیرید که تو زبان فارسی بر خلاف عربی تلفظ ز ظ ض ذ و... هیچ تفاوتی نداره.و همه کلمات دخیل از زبان های دیگه هم با س ت ز و... وارد میشن،مثل سیستم،سمپوزیوم و ...
حالا واقعا این توی اظهار نظر در بحث چقدر اهمیت داره که نهزت درسته یا نهضت یا... .به نظر من این محفوضات بیخود هیچ ارزشی نداره،لا اقل تو هچین جایی که هدف رسوندن پیام به طرف مقابله،همان هدف اصلی زبان (2755651) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۶:۲۵:۳۰
ایران اگر به صورت داوطلبانه از کلیه بحث غنی سازی چشم پوشی کند، به مراتب برای ایران بهتر است تا پای این توافق را که ۱۵ عضو شورای امنیت، و پنج عضو دائم آن برای محدودیت‌های چند ده ساله امضا و مهر خواهند کرد ، بپذیرد... بعد از این توافق، هر حرکتی‌ در ایران باید با تایید و رضایت این ۱۵ کشور و به خصوص ۵ کشور دارای حق وتو باشد... در یک کلم و بدون تعارف، یعنی‌ به دست و پای این ملت قید و بندهای قرنی و دهها ساله بستن، بدون اینکه هیچ امتیاز قابل توجّهی گرفته باشیم... آقای ظریف، آقای روحانی، دوستان تندرو و کندرو... مقامات و مناصب می‌آیند و میروند، ولی‌ تعهد حقوقی که شما امضا کنید، مانند تعهدات ترکمن چای، برای قرن‌ها وبال گردن این ملت خواهد ماند... برای حفظ وضع موجود و قدرت سیاسی، آیا روا است که کشور را به چنین سیاهچالی ببریم... مگر امام نگفت حتی برای مصلحت کشور و نظام، میتوان نماز و روزه و واجبات مردم را هم تغییر داد... آیا گذاشتن از خود و حرف خود و حتی غنی سازی اینقدر سخت و دردناک است؟! (2749203) (alef-13)
 
عبداله
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۲۲:۵۵:۴۱
اشکال کار انجاست که ما ساده ایم و فکر می کنیم با کنار گذاشتن موضوع هسته ای، دشمنان، ما را رها می کنند. که این یک اشتباه بزرگی است.آنها هر کاری را برای جلوگیری از پیشرفت ما انجام می دهند. ممکن است روزی از ما بخواهند که بگذارید ما بیاییم در کشورتان و هر کاری خواستیم بکنیم و طرح کاپیتولاسیون را هم اجرا کنیم و اگر یک فرد آمریکایی با ماشین یک ایرانی را زیر گرفت و کشت ، ایران حق محاکمه آن راننده آمریکایی را نداشته باشد. و باید در آمریکا محاکمه شود. و شاید روزی به ما بگویند لازم نیست فلان اقلام را تولید کنید بلکه ما همه آنها حتی آفتابه را برایتان تولید می کنیم شما فقط بخورید و بخوابید و ذلت بکشید.
البته ما باید با همه کشورهای مشروع جهان ارتباط اقتصادی فرهنگی علمی و ... داشته باشیم اما نه اینکه هر چه گفتند قبول کنیم. (2751898) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۷:۰۸:۱۴
توافق هم بشه بعد یک یا دو سال تاریخ مصرفش تمام میشه (2749236) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۲:۵۷:۲۷
امیدوار نباش. دیگه دوران دور زدن تحریم ها تمام شده. (2750307) (alef-13)
 
abbas
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۷:۱۹:۵۹
اگر من بودم در ازای لغو کامل تحریم ها کلیه فعالیت های غنی سازی را تا 5 سال کاملا تعطیل میکردم و بعد از آن نیز طی یک دور ه 10 ساله به هدف غنی سازی مورد نیاز کشورم میرسیدم
برای من علم هسته ای یکی از علوم مورد نیاز است که میتوان آن را از محل های دیگر اخذ نمود اما برای اینکه توسعه پیدا کنم و علوم را سریعتر جذب کنم نیاز به لغو هر چه سریعتر تحریم ها دارم (2749251) (alef-13)
 
علی عادل
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۷:۲۰:۵۹
ای بابا چقدر نق ميزنين ?!!! ظریف چپ ميره راست ميره تحلیل می کنین !! چرا. با اون. دست دادی !! چرا با اون قدم زدي !! چرا داد زدي !! چرا سکوت کردی !! چرا عطسه کردی !!... بسه دیگه (2749255) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۳:۳۳:۴۷
دوست عزیز، در ایران، حتی یک صدم اروپا و آمریکا، کار وزرا و مقامات سیاسی را زیر ذره بین نمیبرند... این دلیل توسعه آنها می‌باشد... کسی‌ که وزیر میشود و دارد در مورد توافقی مذاکره می‌کند، که دهها سال آینده یک کشور و ملت به آن بستگی دارد، باید خود را برای انتقادات بسیار صریحتر آماده کرده باشه، و از آن مهمتر، بتواند از کار خود به عنوان یک کارشناس دفاع کند، مگر نه پست ریاست جمهوری، وزارت، مدیر و... حتی از زمان قجر هم شیرین‌تر بود... در دنیای غرب که ما اصلا آن را قبول نداریم، مدیران بالا، بیشترین سود و حقوق را دارند، ولی‌ بیشترین کار و مسئولیت را هم در سازمان خود دارند، و همیشه به معنی‌ واقعی‌ در برابر مردم در بخش دولتی، و یا سهامداران در بخش خصوصی پاسخگو هستند و اگر کوچکترین خطای کارشناسی در بخش تخصصی یا حتی در زندگی‌ خصوصی خود داشته باشند، باید بالاترین بها را به دهند و حتی بسیار بیشتر از یک فرد عادی... جریان کلینتون و مونیکا لوینسکی نمونه (2750460) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۷:۲۷:۳۱
خوب یعنی الان همین توافق هم نکنیم دیگه؟!!

مقاله مینویسید که بگید کار شاقی نشده؟
کار شاق رو اونهایی کردند که دم به تله دادند و باعث این تحریمها بودند.
فکر نکنید تاریخ از یاد ما میره که همین شما باعث تحریم بودید و لجبازی کردید .
امروز مردم رو نا امید نکنید.کشور به امید احتیاج داره قلم به پایین آوردن کار مذاکره کنندگان می برید؟

خداوند تعصباتتان را درمان کند. (2749270) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۷:۳۰:۳۸
یعنی 5 عضو دائم هر وقت دوست داشتند مصوبه شورای امنیت را وتو می کنند ولی ایران تا آخر ملذم به اجرای آن است. چه توافق برد بردی!!!؟ (2749279) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۷:۵۴:۱۸
قطعنامه شورای امنیت باعث میشود که مصوبات کنگره امریکا علیه توافق هسته ای ؛ جهانی نشود و اروپا و چین و ... از آن تبعیت نکنند (2749338) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۷:۵۵:۴۱
وقتی به تصویب شورای امنیت رسید، دیگه وتو کردن آن یعنی چی؟؟؟!!! (2749343) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۷:۲۱:۰۴
به نویسنده نابقه بگو وقتی تایید شد دیگه وتو نداره (2751257) (alef-13)
 
فرزند ایران
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۷:۵۶:۳۷
تصویب در شورای امنیت یعنی تعیین قانونی جدید برای کشورهای جهان سوم.
یعنی حتی اگر طرف مقابل به تعهداتش عمل نکرد شما حق عدول از تعهدات رونداری
و اگر به این تعهدات عمل نکنی شروع کننده ی یک جنگ جدید خواهی بود.
بنظر می رسه این موضوع یک فریب بزرگ باشه (2749347) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۸:۱۰:۱۵
قدرت مذاکره یعنی همین
دوستان یادشون باشه مذاکره بدون تهدید باعث میشه دولت و کنگره آمریکا به شدت جلوی همدیگه بایستند و در نهایت به نفع دولت ایران رای بدن (2749369) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۸:۱۵:۱۰
آمریکا به همین توافق ژنو هم که زیرش امضا انداخته بود پایبند نبود! بردن فضا به شورای امنیت سازمان ملل اعتبار بخشیدن به قطعنامه‌های غیرقانونی قبلی هست و بس. فقط وقتی میشه مطمئن شد که آمریکا بیاد و یکجا تحریم‌ها رو برداره. اونوقت میشه به توافق خوب فکر کرد. وگرنه اگر برداشته شدن تحریم‌ها به مرور زمان سپرده بشه قطعاً هیچوقت به نمیذارن به رفع کامل تحریم‌ها برسه! (2749383) (alef-13)
 
امير
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۸:۳۰:۳۳
با سلام
اين روزها در اكثر محافل داخلي و خارجي بحث توافق يا ادامه تقابل نقل مجالس
است.فراسوي خيل قيل و قال كنگره نشينان واشينگتوني و عربده كشي هاي پوشالي نخست وزير رژيم اشغالگر اسرائيل وسازمخالف كوك كردن بعضي عوامل و عناصر داخلي كه بقاي خود را در تشنج اين بازارآشفته مي بينند. ايران
و آمريكا بعنوان دو عنصر كليدي با نظاره گري1+4 ( انگليس.روسيه.چين .فرانسه
و آلمان) در مسيرتعامل و توافق طي طريق ميكنند.
آمريكائي ها و دوستان اروپائيشان كاملا مطلع اند بدون ايفاي نقش ايران در صفحه شطرنج جغرافياي سياسي خاورميانه بحران زده دستيابي به صلح و ثبات سياسي و طرد و محو تروريسم هاي (تكفيري/داعشي/النصري و...) مقدور
نميباشد.
گفتگو 1+5 با ايران ازهمان اول نويد بخش وزن و شان و جايگاه ايران در جهان بود.
تاريخ كمتر بياد داردكه متفقيني اين چنيني در يكسوي ميزگفتمان و كشوري به
سان ايران عزيز در طرف ديگرآن ميز سال ها در مقام گفتگو برآيند.
براستي چرا چنين شد!؟ بدون شك بخاطر هيمنه و اقتدار ايران در عرصه منطقه وجهان است.
امروزبدون شك غربي ها بيشتر از ما به گفتگو و در نهايت تفاهم و لغو تحريم و
حضور در بازار بزرگ ايران امن و تاثير گذار در محيط پيراموني از افغانستان تا عراق
و سوريه و لبنان و يمن و...آن هم در شرايط مخاطره آميز خاورميانه خزان زده و حوزه بالكان تجزيه شده و اوكراين جنگ زده و اروپاي درگير بحران هاي اقتصادي
دارند.
بدون شك نقش آفريني مثبت كشورمان در عرصه منطقه جايگاه ويژه اي پيدا
كرده و همگان (غرب/شرق)ناگزير به رسميت شناختي اين مهم هستند.
اميد برآن است درسال جديد شاهد عقد توافقنامه اي عزتمند با جامعه جهاني
بر سر استفاده صلح آميز از تمام فن آوريهاي هسته اي بدون قبول تبعيض علمي در سطح جهاني و شكوفائي آرزوهاي ساكنين اين كهن مرزوبوم در تمام عرصه هاي سياسي/اقتصادي/اجتماعي در عرصه داخلي باشيم.انشاء ا... (2749415) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۸:۵۷:۲۳
بزرگترین مشکل برای ایران قطعنامع های شورای امنیت بود که تمام کشورهای جهان رو ملزم به رعایت مفاد این قرارداد میکرد وگرنه تحریم های امریکا 36 ساله که پابرجاست هرچند در 8 سال دوران اقای احمدی نژاد تشدید شد پس تیم هسته ای باید تمام توان خودش رو برای لغو تحریم های شورای امنیت بزاره و چندان به کنگره و تندروهای امریکا توجه نکنه و همینطور تندروهای داخلی
امیدورام نظرم چاپ بشه (2749488) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۹:۱۴:۳۲
وقتی با شعارهای توخالی به دنبال مدیریت جهانی بودید باید فکر این روز را هم می کردید!‏ (2749544) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۲:۰۸:۱۱
هر چه داریم از خیر سر دولت پاک است که چنان پاکی اورد که قرن ها طول خواهد کشید برطرف شود (2750157) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۹:۴۴:۵۳
دکتر ظریف و تیمش، بخوبی ثابت کردند مدیریت می دانند و در 1 سال گذشته، تحت حمایت رهبری، بدرستی این پروژه را پیش برده اند.

ایکاش تیم اقتصادی ناتوان طیب نیا ذره ای از این هوشمندی و درایت دکتر ظریف را به ارٍٍث برده بود تا اینهمه خانواده ها در مضیقه معیشت نباشند.

پیشنهاد به الف

در سال جدید، هر هفته به بررسی عملکرد یک وزارتخانه بپردازید تا کم کارها و پرکارها مشخص شوند. (2749640) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۰:۱۲:۱۹
کارساز نیست چون آمریکا و انگلیس به مصوبه هایی که خودشان در شورای امنیت به آن رای مثبت می دهند پایبند نیستن .
و مثل سال 84 عهدشکنی می کنند. (2749697) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۳:۳۴:۲۰
سال 84 منظورتان مذاکرات هسته‌ای است؟ اگر اینطور است که باید بگویم که سال 84 ایران فقط با سه کشور اروپایی مذاکره می‌کرد و بحثی درباره‌ی شورای امنیت و 5 کشور نبود. (2750462) (alef-13)
 
یکی
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۰:۳۲:۲۳
الف جان من مغلطه نکن (2749758) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۰:۳۵:۱۴
آمریکا میزنه زیر توافق هیچ کسی هم نمیتونه بازخواستش کنه بجای مسئله هسته ای هم حقوق بشر رو بهونه میکنه (2749767) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۲:۰۹:۴۱
یعنی امریکا هیچی نگه اگر شما حقوق بشر را زیر پا گذاشتید چه انتظاراتی دارید شما تو قرن 21 (2750168) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۲:۱۶:۵۹
به یاد دارم چند سال پیش از این نیز در قضیه سوخت نیروگاه بوشهر دومای روسیه هم همین کار را کرد و در لحظه آخر زیر همه قرارها زدند (درباره اس 300 هم یک جور دیگه همینطور شد)
به نظر میرسد دولت ها خودشان عمدا جلو میروند شعار میدهند قول میدهند ولی وقتی به مرحله اجرای متقابل میرسند یواشکی از مجالس خود میخواهند وارد عمل شده و زیر توافقات بزنند (2750194) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۲:۳۳:۵۳
اينكه همه چيز را به گردن ظريف يبياندازيم يك آدرس غلط و بي انصافي است ،
ظريف وزير امور خارجه ايران و نماينده كشور در مذاكرات هسته اي است .
اگر قرار است انتقادي به مذاكرات شود ، اين متوجه شخص ظريف نخواهد بود ، او فقط يك ديپلمات است و هرآنچه كه از پايتخت ابلاغ شود مي گويد (2750235) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۴:۳۰:۳۶
جب بوش تو راهه! هيچ اطميناني به آمريكا نيست (2750696) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۵:۰۴:۱۹
شما هر طور که شده میخواید گل به خودی بزنید .آقای ظریف کارش رو بلده اگه هم جایی خطا کنه آقای ظریف، رهبر معظم رو ما داریم که نذاره این خطا صورت بگیره (2750824) (alef-13)
 
mahdiyar
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۷:۵۲:۰۴
پیشنهاد بردن توافق اتمی به شورای امنیت سازمان ملل به اذعان خود جمهوری خواهان و حامیان رسانه ای اشان کنگره را خلع سلاح می کند!

ایران در صورت توافق با 6 قدرت جهانی و تصویب توافق در شورای امنیت مخالفان توافق و موافقان حمله نظامی را در آمریکا را تضعیف خواهد کرد!

تحریم های جدید و هرگونه اقدام نظامی برخلاف قوانین بین المللی خواهد بود و ایران حمایت حداقل 5 عضو دایمی شورای امنیت را تحت هر شرایطی در صورت پایبند بودن به مفاد توافق خواهد داشت!!

مخالفان این حرکت باید نگاهی واقع بینانه داشته باشند ما به هرحال با وجود قدرت بالای نظامی امان نمی توانیم به مقابله نظامی با امریکا فکر کنیم چون حتی اگر شکست هم نخوریم ضربات جبران ناپذیری به آینده ایران خواهد زد!

در دنیای سیاست احساسات در پای میز مذاکره جایی ندارد بحث فایده و ضرر است و منافع ملی!

وقتی ظریف این پیشنهاد را داد من به شخصه از این ابتکار عمل شگفت زده شدم مدتهاست رسانه های مختلف آمریکایی و اروپایی را در ورد پرونده اتی رصد می کنم و وقتی واکنش از سر عصبانیت و ناتوانی انها را در مورد این خبر شنیدم بیشتر به ظریف ایمان اوردم!

وقتی ما یک پیشنهاد را رد می کنیم باید برای آن جایگزین داشته باشیم!

ما یا باید بتوانیم کنگره را با خود همراه کنیم یا در مقابل آنها سدی ایجاد کنیم!

همراه کردن این کنگره محال است پس بهترین راه ایجاد سدی در برابر نقشه های شوم آنهاست و بهترین سد هم سازمان ملل و قطعنامه ای الزام آور با حمایت قدرت های بزرگ جهانی است!

ما از این توافق اتمی حتی اگر برای 10 سال برنامه اتمی امان محدود شود سودهای سرشاری خواهیم برد1

برنامه اتمی برای ما نشانه ای از غرور ملی بود ما به آن رای سوداوری نگاه نکردیم که اگر از جنبه فایده ضرر نگاه میکردیم شاید به سمت آن نمی رفتیم ولی حال که غنی سازی را حق خود می دانیم و با این توافق جهان هم به این حق اذعان می کند همین برای ما پیروزی است

باید به فکر بخش های مختلف اقتصادمان هم باشیم سانتریفیوژها می چرخد همین برای ما بس است!

به ظریف اعتماد کنید چون علاوه بر اینکه دیپلمات بسیار کارکشته ای هست مورد قبول مقام معظم رهبری نیز هست !

مطمئنن وقتی این پیشنهاد را مطرح کرده قبل از آن موافقت رهبر را هم جلب کرده!!

پس کاسه داغ تر از آش نشویم ما دیپلمات و سیاستمدار نیستیم !
ما افکار عمومی هستیم و باید نتیجه کار را ببینیم که چقدر در زندگی ما اثر می گذارد!

بحث فنی و راه حل های دیپلماتیک را به کاردانان امر بسپاریم!! (2751325) (alef-13)
 
علي وارنا
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۰۱:۲۷:۴۷
خنده دار است!؟ ٥ عضو دايم و داراي حق وتو در مذاكرات حضور دارند، خب وقتي توافق انجام گرفته انرا هم در شوراي امنيت تاييد ميشود، ديگه تحريمهاي شوراي امنيت اتوماتيك وار لغو خواهد شد چون ٥ عضو دايم ان و داراي حق وتو در مذاكرات بودند، و ارتباطي به تحريمهاي گنگره امريكا هيچ ربطي ندارد و امريكا هم فقط امتيازهاي خودش رو ميخواهد و ان نامه جمهوريخواهان هم نشانه از سهم خواهي بود و خواستن بنوعي بيان كنند كه شايد دولت اينده دست ما باشد و سهم ما فراموش نشود، (2757142) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.