توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 253218
درآمد گازی ایران از پارس جنوبی
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۵۹
یک مقام مسئول با اشاره به ۳ برابر شدن درآمدهای گازی ایران در پارس‌جنوبی از علاقه‌مندی اروپایی‌ها برای خاموش کردن مشعل‌های گاز کشورمان خبر داد.

به گزارش مهر،مسعود حسنی در نشستی خبری در تشریح آخرین وضعیت توسعه و بهره برداری از پالایشگاه های میدان مشترک پارس جنوبی، گفت: در شرایط فعلی حدود هشت درصد گاز جهان و نیمی از ذخایر گاز ایران در پارس جنوبی قرار گرفته ضمن آنکه در این میدان مشترک حدود ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز و ۱۹ میلیارد بشکه میعانات گازی وجود دارد.

مدیرعامل مجتمع پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی با اشاره به تامین ۵۰ درصد گاز کشور توسط میدان پارس جنوبی، تصریح کرد: پیش بینی یم شود با بهره برداری از طرح های جدید پالایشگاهی، تا پایان سال جاری ظرفیت تولید گاز شیرین در پارس جنوبی به ۴۳۰ میلیون مترمکعب افزایش می یابد.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه هم اکنون روزانه ۴۰۰ هزار بشکه میعانات گازی در پارس جنوبی تولید می شود که با بهره برداری کامل به یک میلیون و ۲۴۰ هزار بشکه در روز افزایش می یابد، اظهار داشت: در ۶ ماه نخست سال جاری ۱۴۸ میلیارد مترمعکب گاز تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۶ میلیارد مترمکعبی داشته است.

وی با بیان اینکه در نیمه نخست سال جاری تولید میعانات گازی ۱۲ درصد، گوگرد ۶ درصد، پروپان ۲۷۲ درصد و بوتان ۵۹ درصد نسبت به ۶ ماه نخست سال ۹۲ افزایش داشته است، تبیین کرد: ارزش اقتصادی اضافه تولید محصولات گازی در نیمه نخست سال جاری حدود یک میلیارد دلار برآورد می شود.

حسنی با تاکید بر اینکه با کاهش زمان تعمیرات اساسی پالایشگاه ها، یک میلیارد و ۶۲۲ میلیون مترمکعب معادل ۳ هزار میلیارد تومان به تولید گاز کشور اضافه شده است، یادآور شد: تا سال ۱۳۹۶ توسعه این میدان گازی به اتمام رسیده و سهم پارس جنوبی در تامین گاز کشور با تولید روزانه ۷۵۰ میلیون مترمکعب به ۷۵ درصد افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر پارس جنوبی روزانه ۱۵۵ میلیون دلار و سالانه ۵۶ میلیارد دلار برای کشور درآمدزایی دارد، تاکید کرد: با تکمیل فازهای پارس جنوبی در سال ۹۶ میزان درآمدزایی این میدان گازی به ۱۶۷ میلیارد دلار در سال افزایش خواهد یافت.

این مقام مسئول با بیان اینکه فازهای اولویت دار ۱۲، ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی در مراحل آخر راه اندازی قرار دارند، تبیین کرد: برنامه وزارت نفت برای افزایش تولید ۱۰۰ میلیون مترمکعبی گاز تا پایان سال محقق می شود.

حسنی با بیان اینکه هم اکنون برنامه ای برای خاموش کردن فلرهای پالایشگاه های پارس جنوبی در دستور کار قرار دارد که براساس آن گاز فلرها به مزایده گذاشته می شود، گفت: بر این اساس در این مزایده، علاوه بر شرکت های داخلی، چندین شرکت آسیایی و اروپایی برای مشارکت بیشتر اعلام آمادگی کرده اند.

وی با اشاره به برنامه این شرکت برای حمایت از ساخت داخل، خاطرنشان کرد: برای تامین ۶ هزار و ۴۳۰ قلم کالای نفت مبلغ ۵۳۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

این مقام مسئول در پایان با اشاره به امضای قرارداد فروش روزانه ٣ هزار و ٨٤٠ تن اتان پارس جنوبی با شرکت های پترشیمی، خاطرنشان کرد: تاکنون ١٢ میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه در این مجتمع عظیم پالایشگاهی گاز ثبت شده است.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.