نظر منتشر شده
۱۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 256512
نگاهی به مطالب سیاسی روزنامه های امروز؛
اصلاح طلبان تقاضای محاکمه ندارند
بخش داخلی الف، 27 دی 93
مذاکرات ایران و آمریکا با موضوع هسته ای و طرح جدید مجلس در این زمینه و نیز همایش اصلاح طلبان در روز پنجشنبه بسته ی سیاسی امروز نگاهی به مطبوعات را تشکیل می دهد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۲۸
هدیه ی مجلس به ظریف
وطن امروز در سرمقاله خود به وضعیت آمریکا و ایران در جریان مذاکرات هسته ای و به بن بست رسیدن مذاکرات می پردازد. بن بستی که با طرح جدید مجلس در مورد غنی سازی نامحدود وارد مرحله ای دیگر خواهد شد و برای ظریف و تیم مذاکره کننده اش راهگشا خواهد بود: «نه در ایران و نه در آمریکا هیچکدام از طرفین نسخه جدیدی برای توافق هسته‌ای ندارند. چراکه اساسا دیگر اختلافی درباره برنامه هسته‌ای ایران نمانده است! توافق انجام نمی‌شود چون آمریکایی‌ها حاضر به لغو تحریم‌ها نیستند. تمدید ۷ ماهه توافق ژنو نیز تنها یک مهلت جدید است که هر کدام از طرفین امیدوارند در این مدت طرف مقابل را مجاب به همراهی با خود کنند. شاید مهم‌ترین و واقعی‌ترین مرحله مذاکرات هسته‌ای نیز همین مرحله باشد؛ مرحله‌ای که دیگر چانه‌زنی‌های فنی در کار نیست و تنها این قدرت است که می‌تواند تعیین‌کننده باشد. آمریکایی‌ها بر اساس الگوی محاسبه «اثرگذاری تحریم‌ها و نیاز ایران به مذاکره» که متاسفانه برخی اظهارات آقایان روحانی و ظریف در تثبیت این الگو بسیار موثر بوده، باز هم به سلاح تحریم رو آورده‌اند. طرح جدید «منندز ـ کرک» برای افزایش تحریم‌های علیه ایران در واقع در راستای ترساندن ایران از شکست مذاکرات مطرح شده است. از نگاه آمریکایی‌ها، دولت ایران تاکنون هیچ برنامه‌ای برای رونق اقتصادی در کشورش ارائه نکرده و همه امیدش به مذاکرات و لغو تحریم‌هاست. بر همین اساس آمریکایی‌ها معتقدند دولت ایران در نهایت براساس شعار آقای ظریف «هیچ توافقی از عدم توافق بدتر نیست» به لغو ۱۵ ساله تحریم‌ها رضایت خواهد داد. در ایران اما با طرح جدیدی که اعلام شد مجلس شورای اسلامی در دست بررسی دارد فضای مذاکرات وارد مرحله جدیدی شده است. ایران اعلام کرد در صورت تصویب افزایش تحریم‌ها در آمریکا، طرح غنی‌سازی نامحدود در مجلس ایران در دستور کار قرار خواهد گرفت. این اقدام مجلس شورای اسلامی در واقع نخستین ورود جدی مجلس به موضوع مذاکرات هسته‌ای است. طرح مجلس به دنبال آن است تا به یکباره الگوی محاسبه طرف آمریکایی مبنی بر نیاز دولت ایران به توافق جامع هسته‌ای را دچار لرزش کند. به عبارتی تصور غنی‌سازی نامحدود در ایران پس از مذاکراتی که قطعا همه دنیا آمریکا را مقصر شکست آن می‌داند، یک کابوس بزرگ برای طرف آمریکایی است. و اینجاست که الگوی محاسبه طرف آمریکایی تکان می‌خورد. به همین دلیل طرح جدید مجلس شاید بهترین هدیه‌ای باشد که دار و دسته آقای ظریف از مجلس می‌توانستند دریافت کنند، چراکه هم می‌تواند مانع تصویب افزایش تحریم‌های ایران در سنا شود و هم می‌تواند نسبت به پایان زیاده‌خواهی‌های طرف آمریکایی و حصول توافق جامع هسته‌ای، امیدواری ایجاد کند.

اگرچه در این شرایط حساس، برخی اظهارات مانند برگزاری رفراندوم، موجب تقویت الگوی محاسبه طرف آمریکایی و در نتیجه کوتاه نیامدن آنها از موضع عدم لغو یکباره تحریم شده است اما به مرور، آثار و نشانه‌های مبارک طرح جدید مجلس آشکار خواهد شد.»

تقاضای محاکمه نداریم؛ فقط رفع حصر
«دورخیز اصلاح طلبان برای مجلس» تیتر یک روزنامه ی شرق است که به همایش روز پنجشنبه ی اصلاح طلبان می پردازد. در این همایش تقاضای رفع حصر سران فتنه توسط سه تن از سخنرانان همایش بیان شد. شرق می نویسد: «رسول منتجب‌نیا، قائم‌مقام حزب اعتماد ملی سخنران دیگر مراسم بود که در ابتدا لازم دید توضیح بدهد که قرار نبود بنده سخنرانی کنم اما: «دوستان به من گفتند حداقل شما به‌صورت نمادین از طرف دبیرکل حزب اعتماد ملی صحبتی داشته باشید تا یاد ایشان زنده بماند که امیدوارم با تدبیر مسوولان کشور موضوع حصر به‌نحوی حل شود و در جلسات بعدی خود ایشان حضور داشته باشند.»

«فاطمه راکعی، دبیرکل جامعه زنان نواندیش و نماینده مجلس ششم سخنران دیگر مراسم بود که از سه آرزوی خود گفت: «اولین مساله و آرزو، حل موضوع حصر دومین آرزوی ما آزادی همه زندانیان سیاسی است.» در همین لحظه بود که مجری برنامه خطاب به خانم راکعی گفت قرار بود شما در مورد مسایل زنان صحبت کنید، حاضران با تشویق سخنران و اعتراض به مجری، خواستار ادامه صحبت‌هایش شدند. این اعتراض برای لحظاتی فضا را از حالت عادی خارج و راکعی را هم کمی عصبی کرد که در پاسخ به مجری گفت چنین چیزی نبوده و کجا چنین قراری گذاشته ‌شده ‌است.»

«مصطفی کواکبیان... درخصوص حصر هم گفت: ما برای محاکمه تقاضا نداریم بلکه برای رفع حصر تقاضا داریم.»

هاشمی اصلاح طلبانه تر از خاتمی!
روزنامه ی جوان در یادداشتی کوتاه به قیاس محتوای پیام های هاشمی و خاتمی در همایش اصلاح طلبان می پردازد و می نویسد: «در همايش پنج‌شنبه اصلاح‌طلبان كه با محوريت انتخابات ۱۳۹۴ مجلس شوراي اسلامي برگزار شد، دو پيام از آيت‌الله هاشمي رفسنجاني و سيدمحمد خاتمي قرائت شد. البته پيام خاتمي را يكي از مديران كل وزارت كشور خواند كه مي‌تواند تهديدي براي انتخابات آينده باشد. اما تحليل محتوا و خصوصاً توجه به كليدواژه‌هاي اصلي اين دو پيام نكات جالبي را به مخاطب ارائه مي‌كند. همگان مي‌دانند كه علت حملات بي‌وقفه و تخريب آيت‌الله هاشمي توسط تجديدنظرطلبان در سال‌هاي ۷۶ تا ۷۹ به اين دليل بود كه وي را ضددموكراسي و اقتدارطلب مي‌دانستند كه به كسي پاسخگو نيست و مردمسالاري را به عنوان زينت قدرت مي‌خواهد اما امروز همان افراد به خاطر اشتباهات راهبردي ۱۷ ساله زانوي تعظيم در مقابل هاشمي زدند و با افتخار از وي پيام خواستند و سراپا به آن گوش دادند و در راستاي حفظ شأن وي ترجيح دادند پيام ايشان قبل از پيام خاتمي قرائت شود. اين نشان مي‌دهد كه «دموكرات‌هاي راديكال» امروز پدرسالاري هاشمي را با جان و دل پذيرفته‌اند. البته به محتواي پيام كه مراجعه مي‌كنيم يقين خواهيم نمود كه هاشمي هماني است كه آنان مي‌خواستند، يعني مفت و مجاني تريبون به وي نداده‌اند بلكه پيام او خيلي خيلي اصلاح‌طلبانه‌تر از پيام خاتمي است. گويي هاشمي به عقد اصلاح‌طلبان درآمده است.

در يك پارادوكس عجيب، پيام خاتمي بوي انقلاب و ارزش‌ها و دشمن‌شناسي مي‌دهد اما گويي به بركت ردصلاحيت هاشمي در انتخابات ۱۳۹۲ وي آنقدر دموكرات شده است كه خدايي ناكرده از آن طرف پشت‌بام بيفتد. براي تقريب به ذهن و كوتاه كردن مطلب گويي پيام هاشمي را ابراهيم يزدي تهيه كرده است (اگرچه در عمل اينگونه نيست) و پيام خاتمي را به جاي خانيكي، تاج‌زاده و ميردادمادي، آقاي عارف نوشته است. يكي از كليدواژه‌هاي پيام هاشمي عبارت است از: واژه «اصلاح و اعتدال» اين واژه را در سه قسمت پيام به صورت توأمان و كنار هم به كار مي‌برد تا اعتدال را نه در نزديك اصولگرايان يا حدوسط كه در اردوگاه اصلاح‌طلبان تعريف و در عين حال چتر خود را نيز گسترش دهد. ديگر كليدواژه‌هاي استفاده شده در پيام هاشمي عبارتند از «احزاب» در چند نوبت، «نهادهاي مدني»، «التزام به جمهوريت نظام»، «حق انتخاب آزاد» و... اما آنچه جاي آن خالي است و زيبنده چنين همايشي نيز هست اينكه: هاشمي قبلاً در پيام‌هاي اينگونه، يادي از امام، شهدا و ايثارگران مي‌كرد. واژه «انقلاب اسلامي»، «اسلام»، «دشمنان» و... به كار مي‌برد اما گويي ردصلاحيت وي تحول بنيادين را در وي به وجود آورده است. اما پيام خاتمي به هر دليل مصلحت‌انديشانه، متأثر از شرايط زمان و گويي پيامي به نظام جمهوري اسلامي است تا همايش اصلاح‌طلبان. خاتمي برخلاف هاشمي سه بار از واژه «انقلاب اسلامي»، سه بار از واژه «تقويت جمهوري اسلامي»، «اداي دين به انقلاب و مردم» و «حفظ هوشياري در مقابل توطئه‌ها» استفاده مي‌كند. گويي خاتمي سوار بر قايق به سمت درون نظام پارو مي‌زند و هاشمي به سمت آبشار درون رودخانه قايق‌سواري مي‌كند و چون در شيب آبشار حركت مي‌كند، نياز به پارو زدن هم ندارد.»

همایش برای انتخابات نبود
سید حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در مطلبی با تیتر «همایش اصلاحات برای انتخابات نبود» برای روزنامه قانون نوشته است: «همایش اخیر اصلاح‌طلبان در سالن همایش توحید تهران، بیش از آنکه برای اتحاد بین این جریان باشد، همایش فتنه‌گران بود. تنها موضوعی که در همایش اخیر این جریان سیاسی مطرح نشد، مسئله نحوه حضور آن‌ها در انتخابات آینده مجلس بود. آن‌ها حتی در همایششان درباره پایبندی به نظام جمهوری اسلامی سخنی به میان نیاوردند. این همایش تنها برگزار شده بود تا اینکه از سران فتنه دفاع کنند.

بنابراین نمی‌توان گفت،‌ همایش سراسری اصلاح‌طلبان برای برنامه‌ریزی انتخابات مجلس دهم برگزار شده بود، تا نسبت به برنامه‌ریزی آن‌ها، جریان‌های سیاسی دیگر از جمله اصولگرایان اهداف و برنامه‌های خود را تدوین کنند. بلکه آن‌ها گردهم جمع شده بودند تا حمایت مجدد خود از فتنه سال ۸۸ را اعلام کنند. با این حال اگر تصور کنیم این همایش با هدف انتخابات مجلس برگزار شده و قصد کسب تمام کرسی‌های مجلس دهم را دارند باید به این جریان سیاسی گوشزد کرد که نباید فراموش کنند، این مردم ایران هستند که با رأیشان تعیین می‌کنند، چه کسانی از چه جناح و جریانی بر کرسی‌های مجلس بنشینند اگر اصلاح‌طلبان می‌خواهند مجدد، پیشگویی کنند که چه اتفاقی در انتخابات می‌افتد تا فردا دبه در بیاورند و مجدد صحبت از تقلب کنند، این نوع اظهار‌نظر‌ها و برگزاری همایش‌های سراسری، خوب است و اهرمی خواهد بود تا به اهدافشان دست پیدا کنند. اینکه مطرح می‌کنند اصلاح‌طلبان می‌توانند ۲۹۰ کرسی مجلس دهم را از آن خود کنند، یادآور‌‌‌ همان حرف‌های انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ است. این جریان سیاسی در انتخابات سال ۸۸، چنین ادعاهایی داشت، اما بعد از مشاهده نتیجه انتخابات، که باب می‌لشان نبود، فتنه‌ را به مردم ایران تحمیل کردند.»
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۴۰:۲۵
سناریو روزنامه جوان القای این نکته است که خاتمی از اصلاح طلبان دور شده واین خنده دار ترین طنز وخطرناکترین توطیه علیه این مرد بزر گ است (2614763) (alef-17)
 
فرید
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۴۸:۳۸
مردم ایران مردم فهیمی هستند ومی دانند به چه کسانی رای دهند.ضمنامثلت رفسنجانی وسیدحسن وخاتمی طبعامثلث محکم واستواریست .بنابراین امیدوارم انتخاباتی سالم برگزاربشه وهدف مشارکت همگان باشه.الف جان درج نما.الله یارتان (2614782) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۵۵:۰۹
عده ای به نتیجه ی انتخابات معترض بودند؛ ریختند وسط خیابون؛ همه چی رو آتیش زدند و موسوی هم با بیانیه تشویق شون کرد؛ حتی از هتک حرمت عاشورا هم دفاع کرد موسوی؛ بعد 9 دی اتفاق افتاد و مردم علیه اینا ریختن بیرون. ولی حکومت هیچ کاری با موسوی و کروبی نداشت. 9 دی 88 تا اسفند 89 که حصر اتفاق افتاد، چقدر زمان گذشت و چرا حکومت با موسوی و کروبی بعد 9 دی برخورد نکرد؟ (2614794) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۲۱:۵۰:۲۹
ترسیدند از مردم به خاطر عواقب برخورد (2615801) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۱۴:۲۹
اصلاح طلبان می دانند در صورت محاکمه، موسوی و کروبی باید اعدام شوند؛ بنابراین می گویند خواست ما محاکمه نیست
فقط بدی اش این است که نمی توانند علی مطهری را متوجه این قضیه کنند. (2614846) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۴۰:۴۳
شمایی که میگی فتنه گر ایا واقعا میدونی فتنه گر کیه؟
فتنه گر کسی هست که به نماینده مجلس در حین سخنرانی حمله میکنه (2614890) (alef-17)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۴۷:۱۱
ان زمان که هاشمی با اصولگرایان بود قدرش را ندانستند. حال که با اصلاح طلبان شده حسودی می کنند. (2614904) (alef-17)
 
آشنا به حقوق
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۵۴:۰۶
بابا يك محكمه براي اينا ترتيب دهيد اگر جرم اينا اثبات شد ، اونوقت هر بلايي خواستيد سرشون بياريد .
بنده خدا علي مطهري هم همينو ميگه ديگه .
مگه ميشه كسي رو بدون محاكمه 5 سال حصر كرد ؟؟!!! (2614920) (alef-17)
 
سماواتي / قم
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۵۷:۱۶
هيچ احدي رو نبايد بدون محاكمه و حكم قاضي حصر نمود و به حقوق اش تجاوز كرد .
متهم بايد بتواند در دادگاه صحبت كند و به اتهامات مطرح شده براي خودش ، پاسخ دهد . (2614926) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۰۷:۴۳
اگر قرار است حصر بدون محاکمه ادامه پیدا کند اصلاح طلبان تقاضای محاکمه دارند ..... آقای کواکبیان که نمایندۀ اکثریت اصلاح طلبان نیست (2614945) (alef-17)
 
پیرمرد
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۲۳:۱۲
در آیین ما مسلمانان ایرانی ادب و نزاکت حرف اول را میزند که متاسفانه در این مقاله خبری از آن نبود (2614970) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۵:۴۶:۰۰
کدوم مقاله؟!
این مطلب همش برای روزنامه های مختلف بودها (2615147) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۲۵:۴۴
«اولین مساله و آرزو، حل موضوع حصر دومین آرزوی ما آزادی همه زندانیان سیاسی است.»

این تفکر به محض اینکه به قدرت برسد تناقضاتش را نمایان خواهد کرد. به شخصه امیدوارم مجلس آینده از آن اینها باشد! (2614974) (alef-17)
 
محمود
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۳۳:۵۹
مااصلاح طلبان راباهمه کاستی ها وکژی هابراندیشه اصول گرائی ترجیح می دهیم چون پدیده انقلاب اصلاحات است ونه اصول گرئی (2614986) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۴۱:۳۰
يه سوال ساده : برادران ارزشي نگران و دلواپس هستند چنانكه فرموده اند: " البته پيام خاتمي را يكي از مديران كل وزارت كشور خواند كه مي‌تواند تهديدي براي انتخابات آينده باشد." نمي دانم شايد تجربه دوستان از اين دلواپسيشان حمايت مي كند و با اين حساب وقتي مديران ارشد كشور از جمله شوراي نگهبان بي محابا از يك كانديدا در انتخابات سال 1388 حمايت آشكار مي كردند حتما جاي نگراني وجود داشت!!! (2615000) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۴۶:۴۲
تا جایی که ما میدانیم محاکمه مجرم به تقاضای خودش برگزار نمی شود و باید برایش محاکمه برگزار کرد .تقاضا دادنی نیست محاکمه
ما اینجا یک شاکی داریم که سه نفر را حصر کرده و معتقد است که اینها مجرم هستند خب اینها باید محاکمه بشوند تقاضا دیگه چه بحثیه؟ (2615006) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۵:۳۱:۱۵
باید هم همینطور باشد. محاکمه برای چه؟ در تمام دنیا عده ای نسبت به نتیجه انتخابات معترض می شوند و ممکن است حوادثی هم رخ بدهد. پس دیگر محاکمه چه معنی می دهد؟ (2615109) (alef-17)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.