نظر منتشر شده
۵۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 200018
نرمش قهرمانانه بازی "دو سر برد" برای ایران
کمیل خجسته*، 5 مهر 92
تاریخ انتشار : جمعه ۵ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۳۶
وزیر وقت امور خارجه آمریکا در سال ۱۳۸۹ باصدور بیانیه‌ای گفت که هدف کشورش از تحریم‌ها "محدود کردن برنامه اتمی ایران و تغییر محاسبات" جمهوری اسلامی است. هیلاری کلینتون، این اقدام را در چهارچوب سیاست دو بعدی مذاکره - فشار بر ایران، اعلام کرد.

نیمه دوم سال۱۳۹۱
امریکای اوباما، به دنبال تغییر ذهنیت مردم ایران است. اوباما در حالی وارد انتخابات ریاست جمهوری شد که یکی از شعارهایش در تبلیغات انتخاباتی‌ سال ۲۰۰۸ برقراری مذاکرات مستقیم با ایران بود. وقتی در دور اول استراتژی آن‌ها پاسخی نگرفت، اوباما چهارسال دومش را در نیمه دوم سال ۹۱ آغاز کرد. جو بایدن، معاون باراک اوباما در کنفرانس بین المللی امنیتی مونیخ در اوایل بهمن ۹۱ اعلام کرد که هر گاه رهبر ایران برای انجام مذاکره جدی باشد، آمریکا آماده «مذاکره مستقیم» با ایران برای حل مسئله هسته‌ای ایران خواهد بود. بایدن گفت که کشورش از تماس‌های دو جانبه‌ای که به کاهش اختلافات بر سر برنامه اتمی ایران بیانجامد حمایت می‌کند.

آرایش جدید با هدف فریب افکار عمومی
درست پنج روز بعد از اظهارات آقای معاون؛ رهبر انقلاب اسلامی در جمع فرماندهان هوانیروز گفتند که «ما البته درك مي كنيم چرا آمريكايى‌ها اين روزها باز مجدداً مسئله‌ى مذاكره را هى تكرار ميكنند... ما مي فهميم علت چيست. به قول خود آمريكايى‌ها، سياست خاورميانه‌اى آنها دچار شكست شده است. آمريكا در سياستهاى خود در اين منطقه، دچار شكست است. احتياج دارند به اينكه يك برگ برنده‌اى را به قول خودهاشان رو كنند؛ اين برگ برنده از نظر آنها عبارت است از اينكه: نظام جمهورى اسلامىِ انقلابىِ مردمى را، بكشانند پاى ميز مذاكره... ميخواهند به دنيا اعلام كنند كه ما حُسن نيت داريم. نه، ما حُسن نيتى مشاهده نمي كنيم. مذاكره به صورت يك تاكتيك، مذاكره براى مذاكره، مذاكره براى فروختن ژست ابرقدرتى بيشتر به دنيا، اين مذاكره يك حركت حيله‌گرانه است.»

این آغاز دور جدید تلاش‌ برای اقناع افکار عمومی از سوی طرفین درگیرِ جنگ اراده‌ها بود. وزیر تغییریافته خارجه امریکا در دور دوم -که خود این جابجایی از نشانه‌های تغییر روش امریکایی‌ها بود- با فاصله یک روز بعد از صحبت‌های رهبر انقلاب گفت که «اگر ایران آمادگی خود را برای گفتگو درباره مسائل بنیادی نشان دهد، جامعه بین‌الملل نیز آماده پاسخ به این رویکرد است.» و از آمادگی امریکا برای گفتگوی مستقیم خبر داد.
بعد از آن بود که رهبر انقلاب اسلامی، دولتمردان امریکا را غیر منطقی نامیدند که حرف‌هایشان با عملشان نمی‌خورد و نمی‌توان با آدم غیرمنطقی به گفتگوی سازنده پرداخت. در این دیدار بود که برای اولین بار آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای از دلیل تلاش آنها برای مذاکره می‌گویند. «رئيس جمهور آمريكا كه حرف ميزند، اعوان و انصارش از دولتمردان آمريكا كه حرف مي زنند، براى فريب دادن افكار عمومى است.» حرفی که چند ماه بعد در روز اول فروردین تکرار شد که «برداشت ما این است كه پیشنهاد مذاكره از سوی آمریكائی‌ها، یك تاكتیك آمریكائی و برای فریب‌ دادن افكار عمومی است.»

نوروز۹۲
پینگ‌پنگ تلاش برای تغییر افکار عمومی تازه آغاز شده بود. جان کری این بار با اشاره به اینکه ما پیش‌شرطی برای مذاکره نداریم در ۸ اسفند گفت که «ما آماده مذاکره با صداقت، حسن نیت و در فضای احترام متقابل برگزار هستیم تا تلاش شود از هرگونه پی آمد ناخوشایند جلوگیری شود» و پشت سرش، سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجه با اشاره به صحبت‌های رهبری در دیدار مردم آذربایجان با لحنی مودبانه تاکید کرد که «مثلا چند روز پیش در تبریز مقام معظم رهبری آیت الله العظمی خامنه‌ای فرمودند که در قبال تحریم ها، بیشتر از دو راه وجود ندارد؛ یا تسلیم شدن یا فعال کردن توانائی های داخلی برای عبور از تحریم‌ها. من نمی‌خواهم روی حرف ایشان حرف بزنم؛ اما راه سومی هم هست تعامل با جامعه بین‌المللی. ایشان درباره حرمت سلاح کشتار جمعی فتوا صادر کرده‌اند، از طرف ما هم رئیس جمهور اوباما فرمودند که دستیابی ایران به سلاح هسته ای قابل پذیرش نیست. خب پس جایی برای توافق وجود دارد.»

بعد از آن بود که اوباما در پیام نوروزی خود اعلام کرد که از وضعیت اقتصادی ایران ناراحت است و دوست دارد این مسائل حل شود و رهبری در پاسخ به او در سخنرانی نوروزیشان فرمودند که «رئیس جمهور آمریكا در نطق رسمی، از مشكلات اقتصادی ایران حرف می زند؛ مثل اینكه از پیروزی خود دارد صحبت می كند؛ كه بله، در ایران پول ملی افت كرده است، مشكلات اقتصادی این چنین و آن چنان است. البته او به قوّت های این ملت، به تلاش های مثبت و سازنده‌ای كه در این كشور دارد انجام می گیرد، به پیروزی‌های بزرگ این ملت اشاره‌ای نكرده است و هرگز نخواهد كرد. تلاش های اين ها بی‌اثر نبود؛ بله، بی‌اثر نبود، اما در كنار اثر منفی، يك اثر مثبت بزرگی هم كه مورد انتظار ما بود، اتفاق افتاد؛ يعنی تحريم موجب شد كه نيروهای درونی و ظرفيت عظيم ملت ايران فعال شود.»

تغییر آرایش سیاسی در ایران
انتخابات ایران برگزار شد. حماسه سیاسی که شعار رهبر ایران بود محقق شد و مردم در انتخابات مشارکت فعال داشتند و این خود نشانه‌ای بود از این که امریکایی ها در تغییر محاسبات ذهن مردم ایران موفق نبودند و نتوانستند بین مردم و نظام جدایی بیاندازند. دولت جدید که شعار خود را در انتخابات تدبیر برای حل مشکلات مردم خوانده بود؛ راه حل آن را «لبخند دیپلماسی» اعلام کرد. لبخند دیپلماسی تلاش دارد برای حل مسائل داخلی از راه دیپلماسی وارد و آن‌ها را حل کند. از آن جا که مشی رهبری نیز حمایت از سیاست دولت در چارچوب اصول است و از بعد از انتخابات نیز مواضع رییس‌جمهور و وزیر خارجه‌ی او در چارچوب اصول بوده است؛ پس دلیلی بر عدم حمایت از این مشی وجود ندارد. این دولت است که وظیفه‌اش حل مسائل جاری کشور است و طبیعتاً اگر راه‌حلی در چارچوب اصول برای پاسخ به مسائل روبه‌رویش دارد؛ باید از آن حمایت شود.

از سوی دیگر امریکایی‌ها مرتب و پی‌در‌پی پیغام می دهند و اعلام می‌کنند که كه ما به دنبال مذاکره هستیم و هر گزاره‌ای که ایران می‌گذارد، آن‌ها رد می‌کنند. گفته می‌شود صادق نیستید، منطقی نیستید؛ بلافاصله مصاحبه می‌کنند، صحبت می‌کنند و می‌گویند در مذاكره‌ منطقی، صادق هستیم. پیش‌شرط نداریم و می‌خواهیم مسائل حل شود. اگر شرایط جنگ اراده‌ها را بپذیریم و تلاش برای تحت تاثیر قراردادن افکار عمومی را جزء دستور کارهای این جنگ بدانیم، این حالت که هر چه ما بگوییم آن‌ها انکار کنند؛ می‌تواند افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهد.

پس دولت جدید روش جدیدی را پیشنهاد می‌کند و آن حل مسائل از طریق دیپلماسی است. این روش اگر در چارچوب اصول باشد مورد حمایت خواهد بود و اگر هوشمندانه باشد، "نرمش قهرمانانه" نامیده می‌شود.

بازی "دو سر برد"
گفتگو با غرب در چارچوب اصول انقلاب همیشه جزء اقدامات سیاست‌ خارجی بوده است. «در چند مورد، در طول سال های متمادی، در دولتهای گوناگون، كسانی بر سر موضوعات مقطعی ــ كه ما هم مخالفتی نداشتیم ــ با آنها مذاكره كرده‌اند؛ اما مربوط به دولت ها بوده است. البته همان ها هم موظف بوده‌اند كه خطوط قرمز رهبری را رعایت كنند؛ امروز هم موظفند و باید رعایت كنند.» اما در جنگ اراده‌ها تلاش اصلی برای اقناع افکار عمومی است. در حالی که حریف شما از تاکتیک "فشار- مذاکره" برای تسلیم کردن بهره می‌برد، "نرمش قهرمانانه" یک فن هوشمندانه برای پیروزی در این جنگ است. دو حالت در زمانی‌که جمهوری اسلامی وارد مذاکره با غرب می‌شود؛ برایش پدید می‌آید.

حالت اول: همان چیزی که دولت جدید به آن معتقد است. آن‌ها معتقدند که با این‌کار می‌توانند اجماعی را که امریکایی‌ها با برخی کشورها علیه ایران درست کرده‌اند را بشکنند. در این حالت، نرمش قهرمانانه اگر -با تاکید مجدد- در چارچوب اصول صورت بگیرد و موجب شکستن اجماع ‌شود؛ از این راه مسائلی که کشور با تحریم با آن مواجه شده حل می‌‌شود. خب این برای دستگاه دیپلماسی کشور یک موفقیت بزرگ است و سبب گشایش زندگی مردم می‌شود. این کار نماد کارآمدی دولت خواهد بود و چاقوی "فشار" امریکایی ها را کند می‌کند.

حالت دوم: اگر امریکایی‌ها برخلاف حرف‌هایی که در دور دوم اوباما زدند عمل کنند، این مردم دنیا هستند که می‌بینند حرف آمریکایی‌ها با عملشان متناقض است و این به معنی روشن شدن نیت امریکایی ها در نزد افکار عمومی است.

نمونه‌ای از این بدل را در دوره قبل تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و در دوره آقای سعید جلیلی تجربه کردیم. آنجا که امریکایی‌ها برای تحریك افكار عمومی دنیا و دوستان ایران، طراحی کرده بودند و رئیس‌جمهور امریكا از رؤسای جمهور تركیه و برزیل درخواست كرده بود که آن‌ها وساطت كنند تا ایران یك راه حل میانه‌ای را در خصوص سوخت بیست درصد هسته‌ای بپذیرد. ایران و دو کشور دیگر پذیرفتند اما در نهایت این امریکایی‌ها بودند که قرارداد را بر هم زدند. رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با نمایندگان مجلس خبرگان در اسفند سال ۹۱ در این باره می‌گویند: «من همان موقع به مسئولان گفتم كه پیگیری این راه حل اشكالی ندارد، اما بدانید كه امریكایی‌ها آن را قبول نخواهند كرد و همان‌طور هم شد. امریكایی‌ها می‌خواستند به افكار عمومی دنیا القاء كنند كه ایران راه حل‌های منطقی را هم قبول نمی‌كند، اما آن‌چه كه اتفاق افتاد، اثبات واقعیت مهم غیر منطقی بودن خود امریكایی‌ها بود.»

نرمش قهرمانانه مانند یک فن "بدل" در کشتی است. حمله دوگانه "فشار- مذاکره" امریکایی‌ها را با بدل "نرمش قهرمانانه" می‌توان رد کرد و حریف را به خاک برد. این بدل دو حالت برای حریف به‌وجود می‌آورد. از یک‌سو اگر اجماع شکسته شود سبب ضعیف‌شدن رکن "فشار" از دوگانه امریکایی‌ها می‌‌شود و از سوی دیگر اگر تناقض امریکایی‌ها مشخص شود، عملیات روانی آن‌‌ها بر روی اذهان را خنثی می‌کند. نتیجه از هر طرف که باشد یک ضلع از دوگانه امریکایی‌ها را از بین می‌برد. ‌به نظر می‌رسد که آن حمله و این بدل، رقابت در عرصه دیپلماتیک را به بازی "دو سر برد" برای ایران تبدیل می‌کند.

* دانشجوی دکتری علوم سیاسی
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۰۹:۴۲:۰۷
با دیدن تصاویر بیشتر به من این احساس را داد که ظریف را دوره کردند! بدون دادن امتیاز و صرفا با وعده عدم تحریم بیشتر ایران را در گیر مذاکرات بی‌ پایان کردند،آقای روحانی از ۳ ماه برای پایان مساله صحبت می‌کند، کاترین اشتون از حداقل ۱۲ ماه! الان در دنیا این جو حاصل شده که آمریکا و غرب فقط به فکر مذاکره و صلح هستند و اگر ایران به خواهد تمکین نکند طرف بد و جنگ طلب محسوب میشود، همان سیاستی که در جنگ تحمیلی بود و صدام همش از صلح و مذاکره دم میزد و ایران را مخالف صلح جا زدند. (1673764) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۶:۰۹:۲۰
بله!
آمریکا حتی یک قدم هم عقب نشینی نمیکنه!
اینها حتی اگه دوباره انرژی هسته ای رو به حالت تعلیق دربیارن امریکا دست از تحریم ها نمیکشه!
چون ابزار فشار رو پیدا کرده! دیده نسبت به تحریم ها ضعف نشون دادیم (1674398) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۲۰:۲۵:۱۴
با مشاهده توانمندی‌های صنعت دفاعی کشورمان از جمله موشک‌های سجیل و قدر باید بار دیگر به روح پرفتوح سرداران بی‌ادعا مثل شهید حاج حسن تهرانی‌مقدم سلام و درود فرستاد کسی که آرزوی محو رژیم غاصب اسرائيل را در سر داشت و باید امروز الگوی همه دولتمردان و مسئولین کشورمان باشد نه اینکه مثل بعضی از روی انفعال برای دختر یک صهیونیست آمریکایی پیام تبریک سال نو یهودی بفرستد. (1674699) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۲۰:۴۲:۲۸
خوب ما چرا دنبال صلح نباشیم .در جنگ چه هست. (1674717) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۰۹:۴۷:۰۲
از انجا که فاکتور تحریمها در سیاست اقتصادی دولت بزرگترین نقش را بازی می‌کند،هدف غرب از این مذاکرات اینه که که دولت جدید ایران را در حالت تعلیق قرار دهد ، از یکطرف دولت روحانی باید تصمیمات سختی در مورد اقتصاد بگیرد ولی از طرف دیگه با زنده نگه داشتن این امید که مذاکرات به زودی به نتیجه خواهد رسید ، تصمیم گیریهای حیاتی اقتصادی ایران را به تاخیر انداخته و شدت و عمق مسائل اقتصادی ایران را بیشتر کنند. (1673775) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۰۹:۵۲:۰۵
انهایی که سالها در غرب زندگی کردند می‌دانند که از این تنور ۵+۱ برای ایران نانی پخته نمی‌شود، اگه قبل از تحریمها این دید در کشور بود شاید میشد امیدی داشت اما اصل بنیادین حاکم بّر جهان غرب که حالا بّر چین و روسیه نیز حاکم شده، اصل سود و زیان است، آنها سالها هزینه داده‌اند تا تحریمها را بّر قرار کنند فقط در صورتی‌ کوتاه می‌آیند که سود مکفی خود را از آن ببرند. (1673785) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۰۹:۵۲:۲۸
از انجا که فاکتور تحریمها در سیاست اقتصادی دولت بزرگترین نقش را بازی می‌کند،هدف غرب از این مذاکرات اینه که که دولت جدید ایران را در حالت تعلیق قرار دهد ، از یکطرف دولت روحانی باید تصمیمات سختی در مورد اقتصاد بگیرد ولی از طرف دیگه با زنده نگه داشتن این امید که مذاکرات به زودی به نتیجه خواهد رسید ، تصمیم گیریهای حیاتی اقتصادی ایران را به تاخیر انداخته و شدت و عمق مسائل اقتصادی ایران را بیشتر کنند. (1673786) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۶:۱۰:۰۷
این مطلب جدی است؛ یعنی تیم اقتصادی دولت باید سعی کند بدون هیچ نگاهی به احتمال پیروزی مذاکرات (ولو در سطح محدود) نسخه‎های شفابخش و ماندگار (نه موقتی) را برای اقتصاد ایران پیچیده و اجرا کند. مردم هم چون تلاش دیپلماتیک دولت را می‎بینند، انشاالله همراهی خواهند کرد.
طبیعتا این‎کار ایران را هم در مقابل تحریم‎های جاری مستحکم‎تر می‎سازد و انگیزه‎ی تحریم کننده‎گان را کاهش می‎دهد. یعنی عملا به دیپلمات‌های ایرانی نیز کمک خواهد کرد. (1674399) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۰۹:۵۷:۵۹
اگر نتوانیم با غرب به یک راه حل مناسب برسیم مشکلات اقتصادی ممکن است که امنیت کشور را به مخاطره بیاندازد (1673798) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۰:۰۱:۰۳
بجای بازی با کلمات به خواست اکثریت مردم عمل کنید (1673803) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۰:۰۲:۵۶
واقعااین انصاف نیست مردم در این مضیقه فراربگیرند. (1673807) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۰:۰۵:۳۷
وقتی مردم رو به صلح امیدوار کردید، شکست در مذاکره کشور ما رو در موقعیت بدی قرار میده (1673810) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۰:۰۷:۳۵
حالا ببینیم افراطیهای وطنی، آمریکا را دوباره به آغوش صهیونیستها و اسراییل هل میدهند یا نه. (1673812) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۰:۰۹:۴۶
نرمش قهرمانانه ، آن چيزي نيست كه در سوريه اتفاق افتاد .
نرمش قهرمانانه با كرنش ذليلانه متفاوت است . (1673815) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۰:۱۴:۲۶
چطور ممكن است كه رابطه گرگ و ميش ، بازي برد - برد باشد . (1673828) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۲۰:۴۴:۰۴
ما میش نبستیم چرا فکر میکنی ما میشیم؟ (1674719) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۰:۱۵:۴۱
عملكرد روحاني در نيويورك ، نرمش قهرمانانه نبود . (1673831) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۰:۱۹:۲۳
بازي بين آمريكا و ايران هم ، مثل هر بازي ديگري ، يك برنده دارد و يك بازنده .
بازي برد / برد وجود خارجي ندارد و فقط براي عوامفريبي است . (1673835) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۲۰:۴۹:۳۸
چرا اگر تحریم ها برداشته شود فروش نفت اسان گردد رونق اقتصادی ایجاد شود مردم از این فشار وگرانی در بیان برد نیست برد باید منافع کل ملت را ببینی نه منافع اشخاص خاصی که شاید در تحریم سود بیشتری دارند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1674723) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۰:۲۰:۴۹
آقای ظریف یا دیپلمات صاحب فکری نیست و یا دارد سیاست بازی می‌کند، حدس من این است که ایشان واقعاً از دنیای سیاست فقط مدرکش را دارد همانطور که هزاران هزار نفر ادبیات یا سینما می‌خوانند ولی هرگز نمی‌تونند نویسنده یا کارگردان بزرگی‌ شوند، آقای ظریف باید بدانند که تنها و تنها در صورتی‌ آمریکا تحریمهای ایران را بّر خواهد داشت که ایران مثلأ اعلام کند برای ۱۰ سال به صورت داوطلبان برنامه غنی سازی خود را تعلیق خواهد کرد، حالا بقیه صحبتها فقط بازی با الفاظ است. (1673838) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۰:۳۰:۱۴
آخرش که چی؟ شما در کل آمريکا بگرديد و با همه مردم آمريکا هم صحبت کنيد ببينيد چند نفر چزئيات اين مسائل را می دانند و اصلاً اهميت می دهند. مطمئن باشيد درصد بسيار کمی هستند و در کل دنيا هم شايد اينگونه باشد. بالفرض هم که دنيا حقانيت ما را فهميد بعدش چی؟! آيا اين گرانی ما را کم می کند؟ آيا اين تورم ما را کم می کند؟ آيا اين برای جوانان بيکار شغل ايجاد می کند؟! متن شما پر از تناقص است. واقع بين باشيد دوست عزيز (1673860) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۲۱:۵۰:۲۶
گرانی بیشترش مال خودمان است تا آمریکای خونخوار! (1674806) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۰:۳۹:۴۸
چقدر خوب می شد اگر مسئولین نظام ما هنگام مذاکره فراموش نمی کردند که نماینده یک ملت هستند و بجای احساساتی شدن و استفاده از مطالب , الفاظ و واژه هایی که عاقبت آن ها را مردم ما لمس می کنند, به فکر حقوق مردم می بودند و برای گرفتن امتیاز به نفع مردم کشورمون تلاش می کردند نه برای نشان دادن چهره کشورهای غربی و آمریکا!
ای کاش مسئولین ما از این (به قول شما) "فن های هوشمندانه" زودتر در مذاکرات خودشون استفاده می کردند و این همه مصیبت برای مردم به ارمغان نمی آوردند. (1673884) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۱:۰۱:۳۲
آقای دانشجوی دکتری ! مطالعات شما از نظام نوین جهانی درحد صفر است . صحبت سر منافع وبازی بردبرد برای دوطرف است نه یک طرف ! بیشتر مطالعه کن ! (1673923) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۱:۵۷:۱۸
نبايد از نقش رهبري عزيز كه زمينه اين بازي برد برد را فراهم كردند غافل شد. (1674042) (alef-13)
 
فاطمی
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۲:۱۴:۱۴
بله. باید بدونیم با دیپلماسی تنها اقتدار به دست نمیاد. اینکه غرب در شرایط فعلی داره از خودش نرمش نشون میده بدلیل اینه که پس از 8 سال ملایمت و نرمش نشون دان و جواب نگرفتنمون از این نرمش، 8 سال رفتار تهاجمی از طرف مارو (که این تهاجم نتیجه نرمش نشون ندادن خودشون در شرایط ملایمت ما بوده) رو دیدن و میترسن دوباره اگه دوباره خطا کنن و به این ملایمت روی خوش نشون ندن دوباره طرف مقابلشون به سمت ادبیات و رفتار تهاجمی و مقاومت و مقابله جدی کشیده بشه. و الا بمراتب از این نرمترش رو دولت خاتمی داشتیم نشون میدادیم، چرا اون موقع مارو کردن محور شرارت و طبل جنگ بر علیهمون زدن؟ ما هرچی الان عزت داریم بخاطر این 8 سال تهاجم هست که اینا از ما دیدن چراکه ترسیده شدن که اگر خطای قبلی رو تکرار کنن و با ایران راه نیان دوباره به همون روز بیفتن. این نرمش هم پس از 8 سال مواضع تند، در شرایط فعلی یک تاکتیک خوب و آزمون آخریه که برا مردم خودمون و برا جهان آشکار بشه آیا ممکنه استکبار در برابر نرمش ما دست از دشمنیش برداره (1674076) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۶ ۰۷:۰۷:۵۷
مىشه بفرماىىد دقىقا به کدوم روز بىافتن ؟؟؟
فعلا که ما به اون روز افتادىم (1675657) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۲:۲۹:۴۳
آمریکا تا زمانی که به حقوق ما احترام نمی گذارد دشمن ماست و پس از آن رقیب سرسختی برایش هستیم. (1674096) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۳:۱۸:۴۵
آخه چطور میشه به آمریکایی که سی سال است که از هیچ کاری برای ضربه زدن به مردم و ملت ایران کوتاهی نکرده، به انگلیسی که صد سال است که کشور ایران را پاره پاره کرده است و خاک این کشور را اشغال کرده یک شبه اعتماد کرد که این ها آدم شده اند و می خواهند منطقی رفتار کنند!!!؟ (1674172) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۲۱:۰۷:۰۱
حذف تحریم ها فروش نفت بیشتر رونق اقتصادی تشنج کمتر ارتباط با تمام

جهان عزت بیشتر ایرانی .خوب نیست !!شما دنبال چی هستید؟؟ (1674741) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۳:۲۶:۱۵
من به نظرم این جمله دکتر روحانی که" این تحریم ها ناجوانمردانه است و فقط مردم بدبخت ایران را هدف گرفته است " را باید هر جا که میره 100 بار تکرار کنه تا افکار عمومی آنها تحریک و بر ضد خودشان عمل کند فقط با تکرار این جمله میتوان افکار عمومی دنیا را تحت تاثیر قرار داد. (1674187) (alef-13)
 
اتمامی
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۳:۳۶:۴۸
چقدر زود سر ما ایرانی ها کلاه می رود بیچاره مردم ایران تاوان این بی تدبیری های اقای روحانی را خواهد داد (1674204) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۴:۱۱:۱۳
لطفا يکی تکليف ما روشن کنه که آيا شعار "مرگ بر آمريکا" و "مرگ بر انگليس" بدهيم، يا ندهيم؟ (1674247) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۲۱:۴۹:۱۷
حتما و به پیروی از منطق و قرآن می گوییم و به آن افتخار هم می کنیم. مرگ بر آمریکا و همه ظالم های عالم. به محض آدم شدن آمریکا دیگر مرگ نمی گوییم. (1674802) (alef-6)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۴:۱۷:۵۸
معلوم نیست چرا دولت انگلیس تا اینقدر خواهان برقراری ارتباط با ایران است. ویلیام هیگ به بال بال زدن افتاده و هر روز قربون صدقه آقای ظریف میره!
اینکه چرا دولتمردان ایرانی خیلی زود سیاستهای خصمانه ابرقدرتها و بویژه انگلستان در قبال ایران را فراموش می کنند هنوز برای ما نامعلوم است.
باید پرسید آیا با بازشدن سفارت انگلیس در تهران، خصومت این کشور علیه ایران پایان خواهد یافت یا باید کار را درست انجام داد و از این کشور تضمینهای عملی گرفت که از این پس در امور داخلی ایران دخالت نکند؟
امیدوارم اگر هم دولتیها سعی می کنند بنا به هر دلیلی به دنبال عادی سازی روابط با این کشور هستند، مجلس با نکته بینی دقیق تر به این مساله نگاه کند و به اشتیاق انگلیس برای برقراری روابط با ایران شک کند. (1674251) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۵:۵۱:۲۳
عزیزم. انگلیس هیچ وقت دست از سر ایران بر نمی داره.

در ضمن هر جا نفت و گاز باشه برای بهره برداری از ان له له می زنن.

خلاصه جایی خوندم که در قدیم در زمان استعمار کشور ایران در تقسیم بندی ها مستعمره انگلیس بوده. به خاطر همین هم انگلیس هیچ وقت دست از سر ما بر نمی داره. :))))))))))))))) (1674372) (alef-6)
 
حقیقت محض
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۴:۴۹:۲۸
هشت سال پیش هم می شد نرمش قهرمانانه را اجرا کرد و وضع کشور را به اینجا نکشانید.

الان در محافل غرب بحث سر اینه که دیدین چطور تحریم ابزار مناسبی هست. و نمی تونید از زیر این واقعیت فرار کنید. در آینده هم سر مسائل مختلف غرب بخواد کشوری را مجازات کنه می تونه از این تجربه تحریم استفاده کنه و خوب هم جواب میده!

امروز باید بحث بشه که ایا هشت سال پیس با این دیپلماسی عمومی نمی شد هم به حقمان برسیم و هم کشور را در وضعیت تحریم قرار نمی دادیم؟ کسانی که هنوز وقیحانه در کیهان و فارس نیوز و .. . میگن که امریکا با التماس به دنبال ماست که مذاکره کنه!!! همان هایی که هشت سال تحریم ها را کاغذ پاره می نامیدن!!

دلسوزان نظامی که هشت سال مورد هجوم انواع اتهامات قرار گرفتن. اما باز دیدین مردم به همان ها رای دادن.

یک توصیه به این تندروها که حداقل شرم کنید و ساکت بشید . حیا و شرم داشته باشید!! که فکر نکنم!


یکی از دستاوردهای عظیم غرب این بود که ایران سرکش و مخالف غرب را هم توانست پای میز مذاکره بنشاند. و اینجور در رسانه ها اعلام می کنه که دیدید اینم از ایرانی که شعار مرگ مرگ می داد و ... اخرش امد تن به قوانین داد!


می دونم پخش نمیشه. اما مردم ما این درک را دارن و این چیزها را می فهمن.

به امید روزی که در مملکت ما هر کس نظر و عقیده و انتقادش را آزاد بیان کنه. (1674305) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۶:۴۶:۵۲
چند روز پیش بی بی سی فارسی ناخواسته جواب شما رو داد:
خلاصه اینکه غرب با 8 سال بازی تهاجمی ایران به این نتیجه رسیده که اگه مثل دوران اصلاحات جواب "نرمش قهرمانانه" رو با "مشت آهنین" بده دوباره باید منتظر ورژن جدید و پیشرفته احمدی نژاد باشه و به عبارت دیگر اگر 8 سال گذشته جلوی چشم غرب(والبته دوستان داخلی غرب) نبود الان ویلیام و جان و کاترین برای روحانی ارزش و احترام قائل نمیشدن همانطور که(در یک مورد) در زمان اصلاحات نمایندگان غربی وارد ایران شدند ولی درخواست روحانی برای ملاقات با خاتمی رو رد کردند(رک:خاطرات جک استراو وزیر خارجه بریتانیا) (1674447) (alef-6)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۲۱:۳۳:۴۹
شما هم دیگه خیلی منفی فکر میکنی...

در مورد جمله "یکی از دستاوردهای عظیم غرب این بود که ایران سرکش و مخالف غرب را هم توانست پای میز مذاکره بنشاند. و اینجور در رسانه ها اعلام می کنه که دیدید اینم از ایرانی که شعار مرگ مرگ می داد و ... اخرش امد تن به قوانین داد!" یه ذره یه جور دیگه فکر کن...
ما همیشه طبق قوانین رفتار کردیم. اینکه نخواستیم از مواضعمون کوتاه بیاییم سرکشی نیست آقای حقیقت محض عزیز! حالا ما 8 سال بدخلقی کردیم درست اما خلافکار که نبودیم! (1674768) (alef-6)
 
فاطمی
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۲۱:۳۴:۳۷
مگه در همون مقطع8 سال پیش، 8 سال نبود که ما نرمش کامل داشتیم.
به این سوال جواب بدید مگر در دوران خاتمی نرمش نشون ندادیم چرا شدیم محور شرارت چرا شیپور جنگ علیهمون زدن؟پس بهیچ وجه 8 سال پیش نرمش قهرمانانه جواب نمیداد.
اگر الان نرمش قهرمانانه داره جواب میده بخاطر 8 سال موضع تند و تهاجمی هست چونکه اینها اینها حساب کار دستشون اومده که اگر در برابر نرمش بدرستی رفتار نکنن دوباره یه عده میان که بشدت و با تندی و تهاجم بهشون میتازن و منافعشون به خطر میفته. (1674772) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۷:۲۳:۵۸
اکثریت مردم ایران نظرشان را با رای خویش اعلام کردند. لفاظی کافی است به خواست مردم بی چون و چرا عمل کنید. هر کس هم مشکل با خواست ملت دارد یا سکوت کند یا برود . (1674497) (alef-6)
 
ميلاد
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۷:۴۳:۱۱
با نظر "حقيقت محض" صد درصد موافقم منكه زياد از سياست سر در نمي يارم ولي واقعا نمي شد هشت سال پيش اين استراتژي جديد اعمال مي شد چون من فكر نمي كنم چيزي زياد عوض شده باشه،برنامه هسته اي ما كه صلح اميزه چرا ديگه اينهمه بهانه به غربيها داديم و تحريم شديم و الانم رسيديم سر نقطه اول، اگه صاحبنظري در اين پيج هست بياد روشنمون كنه ايا حرف ما غلطه يا درسته؟ (1674516) (alef-6)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۱۹:۴۳:۲۱
خدمت برادرانی که به جای راه حل، سیاست نرمش قهرمانانه را زیر سوال میبرند عرض کنم که؛ روز جمعه4مهر شبکه بی بی سی فارسی مصاحبه ای از(جک استراو) وزیر خارجه پیشین انگلیس که دست بر قضا هشت سال پیش در مذاکرات هسته ای 1+5 شرکت داشت پخش کرد. در این مصاحبه جک استراو شکست هشت سال پیش مذاکرات را سیاست های غلط طرف های مقابل ایران اعلام میکند. وخلف وعده آمریکا در مقابل تعلیق غنی سازی را یکی از علل معرفی مینماید. و حتی ایرانیان را میستاید. واعلام میکند که اگر آمریکا فرش را از زیر پای ایران نمیکشید، هشت سال پیش مذاکرات با نتیجه برد برد به پایان رسیده بود. و در این مصاحبه اعلام میدارد که آمریکا قصد پایان دادن به مناقشه هسته ای را ندارد و هدفش از مذاکره فقط برای مذاکره است.
حالا وقتی طرف دشمن خود اقرار میکند که مقصر 1+5 است، چرا ما اصرار داریم که علت طولانی شدن مذاکره دولتمردان خودمان هستند؟
این نشان میدهد که یا مرعوب آمریکا شده ایم و یا عمدا دولت خودمان را با علم به اینکه میدانیم مقصر طرف مقابل است، مورد حمله غیر منطقی و عمدی قرار میدهیم.
اگر کسی مایل است تا برای درک بهتر مسئله، مصاحبه جک استراو را گوش دهد. به سایت بی بی سی فارسی مراجعه و یا ایمیلی به ایمیل اینجانب به نشانی almatdb@yahoo.comبفرستد تا برایش ارسال کنم. (1674643) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۲۱:۵۱:۳۱
تمام مسئله ما با غرب نه بر سر انرزی هسته ای بلکه بر سر این است که ما منافع ملیمان را بهتر بشناسیم و نقش لولوی خواورمیانه را بازی نکنیم .
به عقیده من مهمترین حرف آقای روحانی آن بود که ((ما در همه جا به صندوق رای معتقدیم و در خصوص فلسطین هم هرچه که نظر مردم فلسطین باشد به آن احترام میگذاریم )) (1674811) (alef-6)
 
اریا
۱۳۹۲-۰۷-۰۵ ۲۳:۰۴:۴۶
با سلام
بازی با الفاظ جهت ارام کردن جو داخل است وبیرون از کشور کاربرد ندارد
یا شما قوی هستید وبا زور منافع تان را حفظ می کنید ویا ضعیف هستید ومدام باج می دهید و اینکه ؟
من نمی دانم به یک کشور باج دهیم بهتر است یا به چین و روسیه وامارات وهند کره جنوبی ووووو.... (1674937) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۶ ۰۱:۱۵:۵۴
واضح و مبرهن است كه امريكا هرگز براي رضاي خدا يا بخاطر مردم ايران يا هر دليل ديگري از مواضع استراتژيك خود عقب نشيني نميكند! بلكه ايران به عنوان يك قطعه از پازل سياست انها در كل كره زمين است،همان دور اول كه اوباما و دموكرات ها با شعار( we can change) سر كار امدند همين كارشناسان خودمان اذعان داشتند كه عملكرد دموكرات ها هوشمندانه است بر خلاف دوره بوش و محور شرارت و تهديد مستقيم و تو خالي.....روند جريان در اين چند روز نشان از تغيير جدي مواضع ايران در اين چند ماه دولت جديد است و به واقع عملكرد هوشمندانه امريكا و استفاده از جميع ابزارها از جمله تحريم هوشمندانه و تهديد بدون درگيري و تغييرات منطقه اي برخلاف انچه به غلط بيداري اسلامي و مخالفت با امريكا مي ناميم و تضعيف جبهه هاي مخالف از جمله سوريه .... ايران را وادار به همان تعبير نرمش مقتدرانه كرده هرچند نرمش صددرصد است ليكن در وجه مقتدرانه ان بايد منتظر اينده و قضاوت تاريخ بود!   (1675440) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۶ ۰۱:۲۰:۵۴
انچه في الحال نقد است فقط نرمش يك طرفه است!!! قهرمانانه و برد و مقتدرانه و واژه هايي از اين دست در اينده مشخص ميشود و قضاوتش با تاريخ و مورخان است... (1675454) (alef-10)
 
حميد
۱۳۹۲-۰۷-۰۶ ۰۸:۰۷:۵۷
آمريكا توپ را در زمين ايران انداخته و پيش قدم شده است . يادمان نرفته كه در دولت خاتمي و احمدي نژاد بارها حرف از مذاكره ايران و آمريكا بر سر زبانها بود و تا مرحله عمل نيز پيش رفت اما آمريكا عقب نشست. اينبار چه شده است كه آمريكا اينچنين نرمش نشان ميدهد. امريكا در حمله كشي به سوريه خود را تنها ديد. در 8 سال گذشته با تحريم ها به نتيجه نرسيد و غني سازي انجام و جشن هسته اي گرفته شد. در كودتاي مخملي انتخابات 88 شكست خوردند . مردم طبق فرمايش رهبري حماسه سياسي آفريدند و رقباي روحاني كه از اصولگرايان بودند براي 270 هزار راي بيشترش احترام قائل شدند و تبريك گفتند و خلق حماسه چون تيري بر دل دشمن افتاد . اين دولت هيچ وقت نميتواند شكست دشمن را نديده بگيرد و پوز ديپلماسي خود را بدهد. اگر اتكايش اين باشد بازي برد برد آمريكا حاصل شده است. (1675785) (alef-10)
 
هموطن
۱۳۹۲-۰۷-۰۶ ۰۹:۳۷:۲۶
به نظر من منافع ملی ما فقط در سایه ی تامل با اکثریت کشور ها (از جمله دول غربی) حاصل می شود و پیشه کردن سیاست های دوگانه توسط دولتمردان سبب سلب اعتماد از ملت و دول خارجی می گردد. پس امیدوارم جناب آقای روحانی تامل با اکثریت کشور ها (منهای اسرائیل) را سرلوحه کار خود قرار داده و سیاست های خداپسندانه و تک گانه ای را در خصوص تمامی کشور ها به اجرا در آورد. ملت ها و دولت ها در سراسر دنیا بیدار شده اند و با نظر سود و زیان به منافع ملی خود نگاه می کنند، پس باید مراقب کامل سود و زیان به منافع ملی خود باشیم. (1676234) (alef-15)
 
بابک خزایی
۱۳۹۲-۰۷-۰۶ ۱۳:۰۶:۴۳
با سلام. خوب است آقای خجسته توضیح دهند این مطالب جمعبندی و نظرات شخصی خودشان است و یا دیدگاههای دفتر حفظ و نشرآثار رهبری! (1677523) (alef-13)
 
کریم
۱۳۹۲-۰۷-۰۶ ۲۰:۴۲:۰۲
یقینا و تحقیقا دو گروه بشدت مخالف کاهش تنش در روابط جمهوری اسلامی ایران با دولتهای غربی هستند:
1 - گروهی بسیار اندک از عناصر داخلی که بشدت از برهم خوردن جریان منافع رانتی خود که در ارتباط با رانتهای قانونی برای خود تحصیل نموده اند واهمه دارند و به هر ترتیب حتی با تحریک احساسات و عواطف مذهبی مردم شریف سعی و تلاش دارند که شرایط فعلی را خائنانه جلوه داده و دولتمردان را در مقابل خواست مردم به تصویر بکشند و برای رسیدن به این هدف از تمامی ابزار در اختیار حتی امکانات حکومتی استفاده می نمایند و هیچ ابائی از این کار ندارند زیرا که حیات اجتماعی و اقتصادی و حتی سیاسی آنها فقط به استمرار منافع نامشروع رانتی آنها بستگی دارد و طرح عناوین ارزشی و مقدس با زبان آنها فقط فریب افکار عمومی است زیرا این مملکت بحمداله رهبر مقتدر و توانا دارد و همه مسئولین موظفند درچهارچوب نرمش قهرمانانه و مبانی عزت، حکمت و مصلحت حرکت نمایند پس یقینا این ملت دایه مهربانتر از مادر نمی خواهد زیرا تجربه تاریخی رفتار این عناصر از زمان حضرت علی(ع) وجود دارد و قطعا مردم شریف ایران به این افراد که بجز منافع خود به هیچ چیز فکر نمی کنند و وضعیت موجود حاصل تفکرات اجرائی آنان است میدان و بهاء نخواهد دارد.
2 - گروه صهیونیسم جهانی که دشمنی دیرینه با اسلام و مسلمانان داشته و در طول 34 ساله پس از انقلاب آشکارا با نظام جمهوری اسلامی دشمنی نموده اند و لابی آنان در حوزه های مدیریت کشورهای غربی خصوصا آمریکا در ابراز این دشمنی بسیار قوی عمل نموده و متأسفانه خسارتهای اقتصادی را به کشور ما تحمیل نموده است
نتیجه:
ملاحظه میفرمائید که در این مقطع زمانی این دو گروه یک حرف را میزنند و با هم همصدا شده اند!!!
این همصدائی و همنوائی عناصر رانتخوار داخلی با صهیونیسم جهانی چه مفهومی دارد؟
آیا اینان به منافع ملی کشور عزیز جمهوری اسلامی ایران می اندیشند؟!!!
پس ملاحظه میفرمائید که فریادهای داخلی وااسلاما از حلقوم چه کسانی بیرون می آید؟ و هدف آنان چیست؟
پس لازم است رسانه ها و خصوصا رسانه ملی با تبیین سیاستهای نظام در رابطه با غرب و بیان پرتکرار آنها زمینه خنثی سازی توطئه جدید دشمنان و عناصر داخلی آنها را فراهم نماید.
ایران اسلامی عزیز سربلند باد به کوری چشم همه آنهائی که فقط به منافع خود فکر میکنند نه منافع مردم (1680216) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۷-۰۷ ۱۷:۱۰:۳۶
عزیزان شما که می گویید این نظر رهبری است و این آقایون از رهبری پیشی گرفته اند ...به عنوان یک بی طرف تنها به نقل قول رهبری بسنده می کنم و برداشت نهایی را به عهده خودتان می گذارم :
اگر صحبت های ایشان را با واسطه گوش کرده اید بد نیست به این بخش از سخنان ایشان دقت کرده و به جای تفسیر شنوی قدری هم از عقلانیت خودتان بهره برید .
نقل قول کلمه به کلمه : سالها پیش آقایان کاری را انجام دادند و اسمش را گذاشتند نرمش قهرمانانه ........خوب ایرادی ندارد .... نرمش نشان دهید ولی همیشه حواستان باشد که حریفتان کیست ....... یک کشتی گیر فنی با علم از حریف خود در صحنه هایی نرمش از خود نشان می دهد .
حال ما نمی دانیم از کجای سخنان رهبری می توان این برداشت را کرد که موقع ارتباط با آمریکاست ....فکر نمی کنید زمان سو استفاده از سخنان این فرد تمام شده .....آیا از این سخنان جز استیصال ایشان از حرکات نا بخردانه و تفریطی یک عده و نصیحت برداشت می شود ........لطفاً اگر هم کاری را می خواهید انجام دهید مرد باشید و خود را پشت این فرد پنهان نکنید ....مسئولیت کار خویش را با تمام عوابقش خود به عهده گیرید .....همانگونه که هنگامی که از فتوحاتتان صحبت می کنید نامی از این بزرگوار به میان نمی آورید . (1683611) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۲۰:۰۷:۳۰
اگه امریکا بدلشو زد چی
به همین راحتی هم نیست
اگه اینطوری بود که دنیا را نمی تونس نوکر خودش کنه
بهتره سر خودمونو شیره نمالیم (1687481) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.