نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 458815
اقتصاددان موافق دولت روحانی: مراجع نباید درباره اقتصاد نظر بدهند
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۱۷
مرتضی عزتی اقتصاددان موافق دولت روحانی در برنامه مناظره گفت: اینکه فلان شخصیت دینی درباره اقتصاد نظر می دهد یکی از مشکلات اقتصادی ماست و نباید سیاست اقتصادی را دیکته کند.

به گزارش تسنیم، مرتضی عزتی اقتصاددان به عنوان موافق دولت در برنامه مناظره با اشاره به اینکه سیاست های اقتصادی در مدت یک سال یا 2 سال جواب نمی دهد، گفت: باید برنامه ریزی بلند مدت داشته باشیم . 

وی ادامه داد: باید مبنای سیاست گذاری خود را علم اقتصاد بگذاریم علمی که در همه دنیا آزمایش شده و جواب داده است و اگر غیر از این مسیر را طی کنیم مانند سال های گذشته رشد اقتصادی پائینی خواهیم داشت.

عزتی افزود: این وضع حاصل سیاست های اقتصادی نادرست کشور است اما بخشی از سیاست ها در اقتصاد کشور در اختیار دولت و بخشی در اختیار مجلس از طریق قانون گذاری و بخشی از سیاست های کلان و کلی اقتصاد کشور را مجمع تشخیص مصلحت نظام تنظیم و رهبری ابلاغ می کنند، بخشی دیگر از اقتصاد هم در دست نهاد های عمومی غیر دولتی و غیر خصوصی است و بخشی هم در اختیار نیروها و بخش های دیگر اقتصادی است و دولت هم سهمی در اقتصاد دارد.

وی تاکید کرد : علم اقتصاد تنها راه سیاست گذاری درست اقتصادی است.

عزتی گفت: بسیاری از کسانی که مدعی دانش اقتصادی در ایران و منتقد علم اقتصاد هستند مکتب اقتصادی و علم اقتصاد را با هم قاطی می کند در حالی که این دو کاملاً ساختار متفاوتی دارند.

این اقتصاددان با اشاره به اینکه علم، ثابت و یکسان است و این گونه نیست که مخصوص کسی باشد، افزود: برخی ها فکر می کنند با شعار و سیاست زدگی می توانند اقتصاد را اداره کنند اما 40 سال است که نتوانستیم با این طرز تفکر ، موفق شویم.

عزتی اضافه کرد: علم سیتزی را در کشور رواج می دهیم در حالی که علم اقتصاد مبنا و پایه پیشرفت همه کشورهای دنیاست.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه دولت در حداکثر قدرت در وضعیت تعریف شده جمهوری اسلامی ایران حدود 7 تا 8 درصد در نرخ رشد اقتصادی می تواند مؤثر باشد، گفت: در مقاطعی از جمله پس از سال 1376 که علم اقتصاد، مبنا بود رشد اقتصاد به بیش از 8 درصد رسید و روند رو به رشد ادامه داشت و تورم کاهش یافت اما در دوره های دیگری که سیاست های اقتصادی، کمتر بر مبنای علم اقتصاد بود اقتصاد افت کرد و تورم افزایش یافت.

وی افزود: در 4 سال اخیر هم این گونه بود و تورم از 35 درصد به 8 درصد کاهش و رشد اقتصادی از منفی 6 درصد به مثبت 7 درصد افزایش یافت.

عزتی با اشاره به اینکه فشار تحریم به قدری برای دولت مشکل ایجاد کرد که اقتصاد در حال فلج شدن بود، گفت: اقتصاد در جهان، رشد منفی 6 درصد را به ندرت می تواند تحمل کند و این رشد منفی و تورم 35 درصدی، مردم را بدبخت می کند و به همین علت شاخص فلاکت در دولت قبل در اوج خود بود اما دولت فعلی این تحریم ها را برداشت .

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اینکه فلان شخصیت دینی درباره اقتصاد نظر می دهد یکی از مشکلات اقتصادی ماست و نباید سیاست اقتصادی را دیکته کند.

وی افزود: شخصیت دینی باید درباره دین نظر دهد همان گونه که یک پزشک هم باید در زمینه پزشکی اظهار نظر کند و همان گونه که یک معلم اقتصاد نباید فتوای شرعی دهد.
 
کلمات کلیدی : روحانی،مراجع ، اقتصاد
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۰۹:۳۱:۲۳
این اقتصاد دان نمیدانند همین دین در خیلی موارد اقتصادی نظر داده که اتفاقا اگر به همه ی آنها عممل میشد وضع ما اینگونه نبود؟؟؟؟؟؟؟/ (4229588) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۲:۳۶:۴۲
میشه چندتاشو نام ببرید؟ (4229891) (alef-3)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۲۳:۲۴:۰۶
یکیش همین که ربا خوری حرومه و انتقاد آیت الله جوادی دقیقا همین بود که بانکها به قانون عمل نمی کنند و ربا خوری می کنند (4230980) (alef-3)
 
مهران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۰۹:۳۸:۰۰
پس با حرفهای ایشون مراجع حق ندارن نسبت به رباخواری بانک ها اعتراض کنند پس میشه ایشون بفرمایند این همه احکام دین در زمینه اقتصادی و نوع تعاملات اقتصادی رو چه کسی باید مطرح کنند؟ بله دیگه باید هم ایشون از اینکه مراجع نسبت به رباخواری بانک ها و ... اعتراض کنند نگران باشند (4229604) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۰۹:۵۰:۲۳
راست گفته خوب!
فقه اقتصادی همان علم اقتصاد نیست. فقه اقتصادی برای تورمهای 35 درصدی هیچ راهکاری ندارد ولی علم اقتصاد دارد. اصولا فقه اقتصادی هیچ راهکار قابل توجهی برای اداره اقتصاد مدرن و پولی ارائه نمی کند و چیزی فراتر از روش های دینی زندگی اقتصادی در تمدن اسلامی و یک تهاتر ساده اقتصادی(کالا با کالا) نیست. علمای بزرگوار هم اغلب از فقه اقتصادی خبر دارند و از سازوکارهای یک اقتصاد مدرن سر در نمی آورند.
این را هر اقتصاد خوانده منصفی میتواند بگوید نه لزوما طرفدار فلان دولت. (4229632) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۰۹:۵۷:۵۴
گفتن اینکه رکود هست و مشکل اشتغال داریم، دخالت در اقتصاد نیست، بلکه بیان واقعیات جامعه است. اگر میگفت نرخ ارز رو پایین بیارید یا مالیات ارزش افزوده رو حذف کنید یا ... اونوقت دخالت در اقتصاد کرده بود. بنده خدا فقط مشکلی رو که همه مردم حس میکنند و میبینند رو بیان کرده و ارائه راه حل رو به شما اقتصاددانان سپرده.
یا اگر میگن که ربا حرامه، جریمه دیرکرد حرامه یا سود های بالا حرامه، دقیقا حکم فقهی است. و کار شما متخصصین اقتصاد این است که این سودها رو پایین بیارید تا هم مشکل فقهی حل بشه و هم مشکلات اقتصادی جامعه. کشورهای غربی که فقه ندارند و آخر اقتصاد هستند با سود بانکی زیر 5 درصد کار میکنند، اونوقت اقتصاددان ما که ادعاش تا عرش میره از سود بالای بیست درصد حمایت میکنه و به فقیه میگه که در اقتصاد دخالت نکن. (4229647) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۱:۳۶:۲۸
معلومه داره می سوزه (4229778) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.