توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 418215
شیوع کبد چرب در مبتلایان به دیابت
تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۵
یک متخصص داخلی گفت: میزان شیوع کبد چرب در بین افراد مبتلا به دیابت، بالا است.

به گزارش ایسنا، بابک رضایی در گفت‌وگویی، با اشاره به اینکه بین دیابت و شیوع کبد چرب در این بیماران ارتباط تنگاتنگی وجود دارد، گفت‌: ارتباط بیماری‌های کبدی و دیابت فراتر از آن چیزی است که اکثر مردم تصور می‌کنند. دیابت یک بیماری سیستماتیک است و به دلیل اینکه قند خون را تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌توان گفت که کبد یکی از قسمت‌هایی است که توسط این بیماری درگیر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه معمولا دیابت به دو نوع چرب انسولینی و غیرالکلی تقسیم می‌شود، افزود: میزان شیوع کبد چرب در بین افراد مبتلا به دیابت به میزان زیادی بالا است و در دیابتی‌های چاق این شیوع بیشتر می‌شود.

رضایی در خصوص ارتباط سیروز و دیابت خاطرنشان کرد: خود بیماری سیروز با مقاومت به انسولین مرتبط است و در بیشتر افراد مبتلا به سیروز، اشکال در تحمل کلوگز وجود دارد و درصدی از افراد مبتلا به سیروز، به دیابت مبتلا می‌شوند. میزان شیوع سرطان کبد در افراد مبتلا به دیابت به مراتب بیشتر از افراد عادی است.

وی ادامه داد: انسولین عامل اصلی برای شناخت چگونگی ارتباط بین دیابت و بیماری‌های کبد است. کبد یک عضو وابسته به انسولین است و عملکرد آن به این دو عامل سطح انسولین خون و میزان حساسیت کبد به انسولین بستگی دارد و به طور معمول، سطح گلوکز خون بعد از مصرف غذا بالا می‌رود و پانکراس را به ترشح انسولین وا می‌دارد.

رضایی ادامه داد: انسولین سیگنال‌های لازم برای جذب گلوکز خون را ایجاد می‌کند و هنگامی که سطح گلوکز در خون بالا باشد، کبد با جذب گلوکز اضافی و تبدیل آن به گلیکوژن به پیام انسولین پاسخ می‌دهد. همچنین هنگامی که سطح گلوکز خون پایین بیاید، کبد گلوکز را دوباره به جریان خون می‌فرستد.

وی تصریح کرد: در افراد مبتلا به دیابت، کبد نمی‌تواند قند را به گلیکوژن تبدیل کند یا در مواقع لزوم آن را به شکل گلوکز به جریان خون وارد کند و این به چالش کنترل گلوکز خون می‌افزاید. اگر چه کارشناسان بر این باورند که کبد چرب علل مختلفی دارد، اما یک نظریه وجود دارد که علت آن را مقاومت به انسولین در کبد می‌داند. مقاومت به انسولین در کبد سبب می‌شود که پیام‌های هورمونی برای فرستادن گلوکز به خون نادیده گرفته شود، سطح قندخون بالا رود و احتمال تجمع چربی در کبد افزایش یابد. فردی که در خطر مقاومت به انسولین است یعنی هنگامی که سلول‌ها توانایی پاسخ به انسولین را ندارند، در خطر ابتلا به دیابت و کبد چرب نیز است.

وی خاطرنشان کرد: کنترل بیماری دیابت و رژیم غذایی مناسب و همچنین فعالیت‌های ورزشی و به عبارتی سبک زندگی درست و سالم می‌تواند از ابتلای بیمار دیابتی به کبد چرب و سایر بیماری‌های کبدی تا حدودی جلوگیری کند.
 
کلمات کلیدی : کبد چرب + دیابت
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.