نظر منتشر شده
۴۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 298615
حمله روسیه به مواضع مخالفان در سوریه/ آینده بشار اسد چگونه خواهد بود
بخش خارجی الف، 9 مهر 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۵۶
طی روزهای گذشته حضور نظامی روسیه در سوریه به طور محسوسی افزایش پیدا کرده است. براساس گزارش های انتشار یافته، روسیه افزون بر استقرار ۳۶ فروند جنگنده در پایگاه نظامی لاذقیه، تجهیزات و تسلیحات پیشرفته نیز به سوریه ارسال کرده است که در عملیات نظامیان روسی علیه داعش و دیگر گروه های تروریستی بکار گرفته شده است.

وزارت دفاع روسیه می گوید که کشورش عملیات های نظامی علیه داعش را در سوریه آغاز کرده است. خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از یک منبع امنیتی سوری گزارش داد که جنگنده های روسی اهدافی را در سه استان سوریه مورد حمله قرار داده اند. المیادین نیز گزارش داد که جنگندهای روسی ۵ حمله هوایی را انجام داده و خساراتی را به تروریست ها وارد کردند.

این در حالی است که یک مقام سفارت آمریکا در روسیه چهارشنبه خبر توافقی را که در دیدار روز دوشنبه «باراک اوباما» رئیس جمهوری این کشور با «ولادیمیر پوتین» همتای روسی وی در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل، به دست آمد اعلام کرد.

ویلیام استیونس، دبیر مطبوعاتی سفارت آمریکا در این زمینه به خبرگزاری ریانووستی گفت: پوتین و اوباما پذیرفتند که کانال مناسب اطلاع رسانی برای جلوگیری از بروز سوء تفاهم بین یگان های ائتلاف به رهبری آمریکا و فرماندهان عملیاتی روسیه در عملیات ضد داعش شکل گیرد. سفارت آمریکا افزوده است: رئیسان جمهوری هر دو کشور درباره اینکه مبارزه با داعش به نفع هر دو کشور است، به توافق رسیدند.

مقام آمریکایی با وجود این موضع، اعلام کرد که از نظر ما «بشار اسد رئیس جمهوری سوریه شریک مناسبی در مبارزه با تروریسم و افراط گرایی نیست» که با دیدگاه روسیه تضاد کامل دارد.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد در حضور همتای روس خود گفت: اگر اقدامات اخیر روسیه و عملیاتی که در جریان است نشانه تعهد واقعی برای شکست دادن سازمان های افراط گرا باشد، آماده استقبال از این تلاش ها و یافتن راهی هستیم که عملیات ما و آنها با هم تداخل نداشته باشد و فشار بر داعش و گروه های وابسته به القاعده را افزایش دهد. کری تأکید کرد: نباید نبردمان با داعش را با حمایت از اسد اشتباه بگیریم و چنین نخواهیم کرد.

سرنوشت بشار اسد در مرکز تنش میان واشنگتن و متحدان منطقه‌ایش از یک سو و ایران و روسیه به عنوان حامیان دولت سوریه از سوی دیگر است. اما به نظر می رسد بعد از گذشت حدود چهار سال از آغاز بحران سوریه، کشورهای غربی ناچاراً از برخی مواضع خود در این باره کوتاه آمده اند و به این که ایران نقش تعیین کننده و کلیدی در حل و فصل بحران دارد، این که مبارزه با داعش می بایست به ائتلاف ایران و روسیه سپرده شود و این که برنامه تجهیز و آموزش آمریکا برای سرنگونی بشار اسد در سوریه با شکست مفتضحانه ای روبرو شده است، اجماع کرده اند.

به همین دلیل بود که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، ۲۰ سپتامبر در یک تغییر لحن آشکار بگوید که نقش اسد در دوران گذار سیاسی باید در جریان مذاکرات مشخص و تعریف شود.

در واقع همزمان با فعال شدن روسیه، مخالفان منطقه ای و بین المللی دولت سوریه از مواضع قبلی خود عقب‌نشینی کرده‌اند و مقامات آمریکایی، اروپایی و حتی ترکی با وجود تاکید بر لزوم کنار رفتن بشار اسد از قدرت، گفته اند که این کناره‌گیری لازم نیست بلافاصله انجام شود. در ادامه برخی اظهار نظرهای مقامات غربی درباره مواضع آن ها در قبال سوریه و بشار اسد را در روزهای اخیر به خصوص در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک مرور می کنیم.

پوتین

ولادیمیرپوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، همکاری نکردن با دولت بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه را «اشتباهی بزرگ» توصیف کرد. پوتین که ششم مهرسخنرانی می‌کرد، گفت که «به نظر ما خودداری از همکاری با حکومت سوریه و نیروهای مسلح آن که دارند به شدت و رو در رو با تروریسم می‌جنگند، اشتباهی بزرگ است.»

اوباما
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل با اشاره به گروه های تروریستی در خاورمیانه گفت: گروه های تروریستی که در این منطقه سر افراد را بریده و زنان را به بردگی می کشند فقط مشکل یک کشور نیستند. رئیس‌جمهوری آمریکا درباره مبارزه بر داعش، بر ضرورت همکاری‌ کشورها تأکید کرد اما گفت که این فرایند زمان‌بر خواهد بود. اوباما هنگام اظهارنظر دربار نقش دموکراسی در تقویت بنیان حکومت‌ها دولت بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه را به قتل‌عام متهم کرد و در اظهاراتی ادعامحور، افزود فجایع سوریه در کشورهایی که دموکراسی در آنها حاکم است رخ نمی‌دهند.

باراک اوباما گفت که آمریکا حاضر است با هر کشوری، از جمله ایران و روسیه همکاری کند تا بحران سوریه را حل کند، اما وضعیت نمی تواند به پیش از جنگ باز گردد. او گفت که اسد نمی تواند انتظار داشته باشد که اوضاع به قبل باز گردد و گذار مدیریت شده از اسد به حکومتی دیگر باید انجام شود.

اولاند
مشابه همین سخنان روز دوشنبه از زبان رئیس‌جمهور فرانسه هم مورد تأکید قرار گرفت و او گفت که کشورش برای پایان دادن به بحران سوریه، حاضر به همکاری با ایران و روسیه است اما «تهران و مسکو باید بپذیرند که بشار اسد، بخشی از گذار سیاسی در سوریه نخواهد بود.»

اولاند که بعدازظهر ششم مهر، اندکی پس از سخنان حسن روحانی، سخنرانی می‌کرد تصریح کرد که «نمی‌توان قربانیان و کسانی که دست به کشتار آنها می‌زنند را گرد هم آورد. از این رو اسد که منشأ مشکل است نمی‌تواند بخشی از راه حل باشد». اولاند گفت که فرانسه حاضر است که مسئولیت خود را بپذیرد حتی اگر ناچار از اقدام نظامی باشد و در این راه با هر کس، از جمله کشورهای منطقه، یعنی ایران، کشورهای خلیج فارس و نیز کشورهای اروپایی همکاری خواهد کرد.

انگلیس
دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس که در نیویورک سخنرانی می‌کرد؛ گفت: «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه ممکن است جزئی از دولت انتقالی باشد.

گفتنی است پیش از این نیز مقامات آلمانی از جمله «آنگلا مرکل» و مقامات ایتالیایی و اسپانیایی به لزوم حضور «بشار اسد» در روند گفت و‌گوها تأکید کرده بودند. اما تعجب‌انگیز‌تر از همه این موضع‌ها، سخنان «رجب طیب اردوغان» بود که در روز پنج شنبه هفته گذشته، به خبرنگاران گفت که بشار اسد می‌تواند در دوره انتقالی حضور داشته باشد.

به طور کلی به نظر می رسد کشورهای غربی‌و دولت های دنباله‌رو آن‌ها چون ترکیه پس از چند سال تلاش بی ثمر برای ساقط کردن بشار اسد، پذیرفته اند که مشکل اصلی داعش است و حداقل در کوتاه مدت باید به فکر از بین بردن آن باشند.

به همین دلیل است که  جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با سی ان ان گفت:  در یک دوره، همه نیروهای ائتلافی معتقد بودند که بشار اسد باید فوراً از قدرت کناره گیری کند. این چیزی بود که ما ابتدا می گفتیم. اما با گذر زمان این موضع ما تغییر کرد و ما گفتیم این اقدام مؤثر واقع نخواهد شد، بلکه انتقال قدرت باید به شکل مدیریت شده و نظام مند باشد، تا دیگر بیم تلافی جویی، جان باختن انسان ها، خلاء قدرت یا فروپاشی (ساختار حکومتی) از داخل وجود نداشته باشد. این نگرانی ها بجا است، بنابراین ما به این نتیجه رسیدیم بهتر است که اگر این کار در یک دوره زمانی منطقی صورت بگیرد، تا هر آنچه از خدمات دولتی سوریه باقی مانده است به شکل پایدار حفظ شود.
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۰۷:۲۱:۱۸
دوستانی که داعش را کار آمریکا و غرب می‌دانند کاش توضیح می‌دادند که چرا روسیه به داعش حمله نمیکند و داعش و القدده هرگز به روسیه حمله نکرده‌اند؟!!!...دوستان سیاست روسیه بسیار پیچیده تر از این موضع گیریهای ظاهری است و همینجا همچنین میتوان توضیح داد که چرا ایران با وجود همه بد قولی‌ و عدم حمایت واقعی‌ روسیه از ایران ، برای مصلحت کشور همچنان مواضع همراه روسیه را دارد، چون ایران میداند که القاعده و داعش سگ‌‌های وحشی روسیه هستند که هر نیرویی که نخواهد در مدار روسیه باقی‌ بماند مورد حمله آنها قرار می‌گیرد.... (3228774) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۲۱:۲۳:۰۰
بر اساس چه شواهدی این حرف را می زنی؟
روسیه دست کم سالها پیش در چچن درگیر با سلفی ها بوده است. حتما می دانید که یکی از کشورهایی که خواستگاه خیلی از این داعشی هاست، چچن است. (3230430) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۲۲:۲۲:۳۵
شما اگه یکم تحقیق می کردی متوجه می شدی روس ها ضربات زیادی از رادیکال های لسلامی خوردن در چچن ازبگستان واسیای میانه گرو گانگیری هایی پر مسکو رخ داده که جکعیت زیادی از روسها کشته شده اند روسها بیشتر از تمام عربیرهاراز داعشزو امثال ان ضربه خورده اند (3230504) (alef-13)
 
m
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۰۰:۴۸:۴۶
روسيه دست كمي از آمريكا نداره خيلي هم بيرحمه اصلا هم با اسراعيل مشكلي نخواهد داشت
اينا باهم معامله كردن و ايران در آينده سوريه. جايي نخواهد داشت (3230718) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۰۶:۱۶:۰۹
داعش فرزند صهیونیزم است حالا فرقی نمی کند که واسطه بوجود امدنش امریکا باشد یا روسیه اگرچه امریکا با حمایتهایی که کرده محتملتر است (3230871) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۴۲:۰۹
باتلاق روسیه...... (3239698) (alef-3)
 
کوشا
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۱۶:۳۹
روسیه به داعش حمله نمیکرد چون نمیخواست داعشیها در داخل قلمرو روسیه تلافی کنند. داعش هم به روسیه حمله نمیکرد چون مأموریتش قطع محور مقاومت ایران-عراق-سوریه-حزب الله بود و دلیلی نداشت جبهه جنگ جدیدی باز کند. اما عملیات فعلی روسیه با توافق ضمنی و مشروط غرب بوده و مثل بازی شطرنجی است که همه انگیزه ها و پیامدهای آن برای بازیگران روسی و غربی فعلا معلوم نیست و تنها میتوان گمانه زنی کرد. باید دید که پس از نابودی داعش روسیه چه مدت میخواهد در منطقه بماند؟ موضعش در برابر محور ایران و امنیت رژیم اسرائیل چه خواهد بود؟برنامه اش برای منابع نفت عراق و مسیر گاز سوریه و حضورش در مدیترانه چیست؟ از پیروزیهای بدست آمده در معامله بر سر اوکراین چگونه استفاده میکند؟ و... (3239835) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۰۷:۲۱:۴۳
دوستانی که داعش را کار آمریکا و غرب می‌دانند کاش توضیح می‌دادند که چرا روسیه به داعش حمله نمیکند و داعش و القدده هرگز به روسیه حمله نکرده‌اند؟!!!...دوستان سیاست روسیه بسیار پیچیده تر از این موضع گیریهای ظاهری است (3228777) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۰۹:۳۸:۲۶
به همون دلیلی که اسپانیا یا هر کشوری که دخالت نمیکنه
شما چه قدر بی انصاف و... هستید وقتی که خانم وزیر خارجه سابق در جایگاه خودش میگوید ما برای تشکیل داعش با اخوان های مصر به توافق رسیدیم !!!!! سندش هم کتاب خاطراتش !!!!! دیگه به شما باید گفت (فی قلوبهم مرض فزادهم الله مرضا ) اما الان که روسیه حمله کرده و صدای امریکا در اومده معلومه کارشون رو درست انجام دادن.... به امید نابودی این چند جرسومه امریکا انگلیس عربستان و البته این اسراییل خاک بر سر . (3229127) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۰۹:۴۶:۰۴
دوست عزیز در اینکه همه کشورها فقط به منافع خودشون فکر میکنند و برنامه ها و طرح ها و حرکاتشون رو بر این اساس انجام میدهند هیچ شکی نیست ولی اگر کمی مطالعه میکردید شما هم داعش را کار امریکا و غرب میدانستید.... خاطرات هیلاری کلینتون را بخوانید و ببینید که به صراحت اعلام کرده که به دهها کشور دنیا سفر کرده و با روسای این کشورها هماهنگ کرده که بلافاصله بعد از اعلام موجودیت داعش آن را به رسمیت بشناسند ولی ناگهان با سقوط غیر منتظره حسنی مبارک کل برنامه های آنان به تعویق می افتد .....
ضمنا کمی دیگر اخبار را دنبال میکردید متوجه میشدید که اگر چه داعش به روسیه حمله نکرده اما القاعده و شاخه های آن حداقل تاکنون چندین عملیات خونین و پر تلفات علیه روسیه انجام داده که یک نمونه گروگانگیری در یکی از مدارس شهرهای روسیه با تلفات سنگین چند سال قبل انجام شد (3229145) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۵:۴۵:۱۳
مهدی جان، آن گروگانگیری کار نیروهای ملی‌ گری چچن که البته مثلمان هم هستند بود علیه دولت اشغالگر روسیه نه القاعده(حداقل چچنی‌ها در طول تاریخ هرگز خود را با روسیه یکسان ندانستند)...القدده هرگز حمله‌ای یی به روسیه و چین و کشورهای دوست روسیه نکرد و البته اسرائیل... چون روسیه و اسرائیل با همکاری یکدیگر القدده و داعش را به وجود آوردند که از غرب باج بگیرند...همین پوتین دو سال پیش گفت اگر غرب از این آدمخوارها حمایت کند، آنها در خیابانهای پاریسه و لندن غربی‌ها را خواهند کشت و همین پوتین بود که دو هفته پیش گفت که داعش در صدد حمله بزرگ به مکه و مدینه است!!!...به نظر شما همه اینها اتفاقی‌ است؟!....و از همه مهمتر ، شما فکر می‌کنید آمریکا، فرانسه، انگلیسه، مثلا برای اشغال افغانستان نیاز به این دارند که هزاران نفر از مردم خود و حیثیت و تونمندی خود را در ۱۱ سپتامبر یا در خیابانهای پاریس و لندن از بین ببرند تا مجوز حمله به افغانستان را پیدا کنند؟!!!!...یعنی‌ افغانستان اینقدر ثروتمند است و هیچ کشوری نمیتواند از آن گذشت کند؟!!!! (3229981) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۲ ۱۸:۵۳:۰۸
شما کمی مطالعه داشتی متوجه میشدی که اون خبر جعلیه و کتاب هیلاری هیچ چیزی درباره داعش نداره. (3237487) (alef-3)
 
محمد محمد
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۰:۳۹:۲۳
مشخصه چون روسیه هزاران کیلومتر از داعش دوره!
شما بگو ببینم چرا داعش و جبهه النصره که الان با اسراییل هم مرز هستند به اسراییل حمله نمی کنند؟
چرا نتانیاهو میگه ما هیچ تهدیدی از سوی داعش نخواهیم داشت؟
مشکل روسیه چندین هزاران مسلمان چچنی هست که از روسیه به داعش پیوستند و با برگشتن به روسیه دردسر زیادی برای روسیه خواهند داشت (3229279) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۲:۴۹:۱۲
شما ظاهرا خیلی ساده به مسئله نگاه می کنی دوست عزیز امریکا و غرب کلی رسانه و هجمه تبلیغاتی راه انداخته بودن که در سوریه داعشی ها معارضان سوری و مخالفان مردمی هستن و در عراق هم سنی های مظلوم که مورد ظلم شیعیان قرار گرفتن حالا تو این وضعیت روسیه چیکار می تونست بکنه اگر حرکتی انجام می داد متهم به خشونت و تجاورز به مردم بی دفاع میشد . الان هم که دست به عمل شده به خاطر این هست که داعش دیگه تقریبا دستش رو شده و همه فهمیده اند که یه مشت وحشی مزدور بیشتر نیستن و ائتلاف به اصطلاح جهانی علیه تشکیل دادن که به البته به جز بمباران های بی هدف هیچ خطری برای داعش نداره جز داعش که ارتش کلاسیک نیست که بشه با بمباران منهدمش کرد بلکه با جنگ رو در رو و محاصره میشه با هاش مبارزه کرد . بعد هم امریکایی قصد جنگ واقعی با داعش رو ندارن بلکه یه چورایی می خواهند اداره اش کنند که هم خودشون رو مبرا کنند و هم اماده باشند اگر لازم شد در وقت مقتضی بتونند از این ائتلاف برای نابودی واقعی داعش استفاده کنند . مثل طالبان که استفاده ابزاری ازش کردن و وقتی شوروی رو از افغانستان بیرون کردن . طالبانی ها شدن تروریست !!! قبلش مبارزان مردمی علیه شوروی بودن !!! امریکا با این همه قدرت و ادعا در زمینه اطلاعاتی نمی تونه جلوی درآمدزایی و فروش نفت داعش رو بگیره !! راخت با تانکرهای بزرگ نفت جا به جا می کنند !!! این نشون می ده که نمی خواد واقعا جلوش رو بگیره چون عربستان و تا حدودی ترکیه متحدان امریکا موافق این قضیه نیستن و می خواهند از طریق داعش منافع خودشون رو جلو ببرن .
حالا روسیه دیده که چرا اون با ایران و عراق و سوریه ائتلاف تشکیل نده مگه چلاقه !! فقط امریکا میتونه ائتلاف تشکیل بده

شما به نظر می رسه بیشتر بر اساس حب و بغض و کینه نظر دادی و یه جورایی تو ذهنت می خواهی امریکا رو تبرئه کنی برای همین رو به این توجیحات آوردی (3229631) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۲:۵۱:۵۸
دوست عزیز دولت امریکا رسما به اشتباه خود در حمایت از داعش اعتراف کرده حالا چرا شماها اصرار دارید امریکا را بزک کنید خدا میداند. (3229638) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۰۷:۲۳:۵۱
ایران باید بسیار هوشیار باشد، پایان محتوم این زورآزمایی عقب نشینی روسیه خواهد بود، ولی‌ روسیه میتواند به دلیل زرادخانه هسته‌ای به سلامت خود را از این مهلکه نجات دهد، ولی‌ مطمئن باشید که دوستان خود را تنها خواهد گذاشت.... (3228783) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۰۹:۴۴:۱۷
من اتفاقا فکر میکنم آمریکا ممکنه نظرش رو در مورد سوریه تغییر داده باشه. اولا آنکه بحران مهاجرت داره ضربه جدی و ماندگار به اروپا و غرب میزنه. بعد هم وجود سوریه تحت نفوذ ایران به نفع آمریکاست چون سوریه یک عامل برای توازن قدرت در منطقه بین ایران و عربستان است.
ایران باید از این فرصت استفاده کنه و تا قبل از پایان دوره اوباما با آمریکا رابطه اش رو با آمریکا بهتر کنه. چون منافع مشترک ایران و آمریکا دهها برابر بیشتر از اختلافهای آنهاست. (3229140) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۲:۵۱:۴۷
اون که فعلا کم آورده امریکا و غرب هست که از برکناری بشار اسد کوتاه اومدن و قبول کردن که در فرایند سیاسی حضور داشته باشه در ضمن فعلا که عربستان شاکی هست که امریکا متحدش خودش که عربستان بوده رو رها کرده و با ایران به توافق رسیده

در ضمن ایران هوشیارتر از این حرف ها هست شما خیالت راحت باشه (3229637) (alef-13)
 
جهانی
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۰۷:۳۸:۰۹
حضور نظامی روسیه در سوریه به نفع داعش است .چون به طرفداران خود القا مکنند ما داریم با یک دشمن خارجی میجنگیم .وانسجام انها بیشر می شود.وامریکا هم می داند کار ی از دست روسیه بر نماید. با چراغ سبز خود او را به باتلاق سوریه فرستاد. (3228833) (alef-3)
 
رحیم
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۲:۳۷:۱۶
داعش عددی نیست که روسیه ر ا به باتلاق بیندازد در ضمن روسیه فقط با نیروی هوائی با داعش میجنگد که آنهم هرگز تبدیل به باتلاق نخواهد شد. (3229594) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۲:۵۴:۲۲
تحلیلتون خیلی ضعیف بود . کدوم دشمن خارجی مگه داعشی ها همشون عراقی یا اهل سوریه هستن و مگه اصلا کشوری دارند که کسی بخواد بهش تجاوز کنه خود داعشی ها متجاوز هستن و خاک عراق و سوریه رو تصاحب کردن و دولت قانونی سوریه و عراق هم با اون ها در جنگ هست . (3229649) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۰۷:۴۸:۳۰
غرب نخواهد گذاشت روسیه با پیروزی از منطقه خارج شود و وسعت این جنگ نیز بزرگتر خواهد شد صحبت از منافع غرب و حمایت از کشورهای عربی نفتی است پس کارشکنی های زیادی خواهد شد (3228867) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۰۷:۵۱:۳۴
متاسفانه روسیه به داعش حمله نکرد و برعکس به ارتش آزاد حمله کرد به طوریکه که داعش ابراز خرسندی کرد. هدف پوتین بقای اسد هست و نه نابودی داعش وگرنه به رقه حمله میکرد (3228874) (alef-3)
 
رحیم
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۲:۳۹:۰۶
دست از این بد بینی افراطی بردارید . روسیه از طرف چچنی های داعش به شدت تهدید میشود و برای همین هم اصرار دارد که داعش را سرکوب کند . النصره هم کمتر از داعش نیست . هر کدام که زودتر نابود شوند به نفع ایران است . (3229602) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۲:۵۷:۳۰
کدوم ارتش آزاد !!! اون ها هم بدتر از داعش یه سری فرصت طلب که فکر کردن بشار اسد سریع سرنگون میشه و اون ها هم به عنوان میانه روها !!! توسط غرب انتخاب می شوند برای حکومت بر سوریه و بعد از یه مدت هم که دیدن خبری نیست زدن تو کارت تجارت و فروش بنزین در مرز ترکیه دلت خوشه شما هم! سراغ داعش هم میان به موقعش ولی باید اول این فرصت طلب ها رو بفرستن دنبال کارشون بعد میان سراغ داعش (3229656) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۴:۵۳:۲۷
سیاست روسیه دفاعی است نه مثل عربستان تهاجمی , هدف روسیه حفظ نوار ساحلی سوریه است و بدلیل فعالیت گروه تروریستی انصره و احرشام در استان لاذقیه برای دفاع از شهر ساحلی لاذقیه ناچار به بمباران دفاعی مواضع گروه های تروریستی هستند , ضمنا چیزی به نام ارتش ازاد در سوریه وجود ندارد پس الکی خزعبلات نباف , شمال غرب سوریه در کنترل سه گروه تروریستی , انصره احراشام , جیش فتح است که هر سه گروه تروریستی بوده و در سوریه مرتکب جنایت جنگی علیه اقلیتها شده اند. (3229881) (alef-13)
 
کوشا
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۵۵:۳۰
ارتش به اصطلاح آزاد بین داعش در شرق و نیروهای اسد در غرب واقع شده است. اگه روسیه اول به داعش حمله کنه بقیه تکفیریها و ارتش به اصطلاح آزاد دستشون برای حمله به نیروهای اسد باز میشه. روسیه از خط مقدم جبهه بشار اسد شروع کرده و داره به سمت شرق جاروب میکنه. طبیعیه که تکفیریها و آزادها و غیره هم جاروب میشوند. (3239960) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۰۹:۱۲:۲۹
کارنامه حضور روسها در خارج از مرزهای جغرافیایی اشان جز شکست وعقب نشینی مفتضحانه نبوده افغانستان - چکسلواکی و .... الان هم قدرت طلبی پوتین آنها را به باتلاقهایی مثل اوکراین و سوریه کشانده .عده ای نادان امروز کف می زنند و سوت می کشند ولی روس ها هستند که در آخر متضرر می شوند. (3229049) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۸:۱۵:۳۵
ایا میدانی کمر هیتلر را همین روس ها شکستند؟؟؟؟ (3230189) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۹:۴۴:۱۳
استالینگراد را فراموش نکنید مقاومترین شهر جهان در برابر نازیسم. (3230306) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۰۹:۵۵:۵۵
تازه شروع کار است نوبت داعش هم خواهد رسید روسیه حیثیت خود را معامله کرده مثل اکران با پیروزی از سوریه خارج خواهد شد البته این یک کار راهبردی است که حتما ایران کمک خواهد نمود این وفا داری روسیه به همپیمانانش می باشد (3229164) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۰:۰۰:۴۷
این وسط همه به فکر خودشون هستن، آمریکا و روسیه و ایران و .. واقعا بیچاره مردم سوریه. (3229175) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۰:۲۹:۲۱
آینده ی بشار اسد
---
به کوری چشم آمریکا و رژیم نژاد پرست صهیونیستی و نوکران پست بی جیره و مواجب منطقه ای این جنایتکاران ، آینده ی بشار اسد با گره خوردن به سرنوشت مقاومت ، تا پس از زوال ننگین و ابدی همه ی جنایتکاران و تروریستهای مزدور از منطقه ، در خشان و پر افتخار خواهد بود. (3229248) (alef-13)
 
محمد ر
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۱:۰۲:۴۹
سياست سلطه طلبى روسيه سوريه و ايران را در بر گرفته وما با افتخار دم از مواضع مشترك با روسيه ميزنيم (3229348) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۲:۲۱:۵۵
روسیه با جاه طلبی پوتین به کجا میرود (3229557) (alef-13)
 
رسول مشهدي
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۲:۵۰:۴۷
اگر بشار اسد بماند شديدا وام دار كشورهاي روسيه و ايران و همچنين گروه حزب ال لبنان خواهد شد.گرچه با اين اصرار به ماندن حدودا 5 ساله تقريبا همه زير بناهاي سوريه را به ويراني كشانده و اگر همين امروز در سوريه صلح برقرار شود معلوم نيست بازسازي اين كشور چه مدت زمان خواهد برد.گرچه اختلاف في مابين گروه هاي متخاصم آنقدر زياد است كه بعيد است ديگر سوريه يكپارچه باقي بماند و احتمالا تجزيه خواهد شد.اسد در واقعيت فقط بر 30 درصد اينكشور تسلط نصفه و نيمه دارد و اگر ايران و روسيه و حزب اله لبنان نبودند خيلي وقت پيش بشار اسد رفته بود.
ضمن اينكه بيش از نيمي از مردم اين كشور در كشورهاي ديگر آواره اند و معلوم نيست در صورت صلح احتمالي چند درصد از آنها به كشورشان باز ميگردند ولي با دخالت مستقيم روسيه در اين جنگ داخلي پرونده اسد پيچيده تر و طولاني تر خواهد شد.و روسيه معلوم نيست هم پيمان خوبي براي وي خواهد بود يا اينكه اين هم پيماني تاكتيكي بوده و سر آخر پوتين بر سر اسد با غرب معامله خواهد كرد و هدفش امتياز گيري از غرب است.چون روسيه همانند گربه اي است كه براي رضاي خدا موش نميگيرد. (3229634) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۴:۲۲:۵۶
روسیه ترسو تر از این حرفاست که به داعش،حمله کنه (3229833) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۴:۳۳:۰۴
روسیه تو این چند سال چکار میکرد ؟ اینها سیاست بازیه فقط . ایران باید مراقب باشه وارد بازی خطرناک اینا نشه . دشمن ما عربستان و اعراب هستن. داعش نوکر کشورهایی است که اسلحه میفروشن (3229846) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۶:۴۳:۳۹
فقط یه سری غرب زده امریکا پرست با روسیه مخالفند . (3230072) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۷:۲۴:۳۵
بمباران سوریه توسط روسیه چه فرقی با بمباران یمن توسط عربستان می کند؟ در هر دو کشور دخالت خارجی با درخواست دولت ظاهرا قانونی برای حفظ قدرتشان انجام شده است.
چرا برای یکی را تایید و دیگری را رد میکنیم؟
آیا غیر از این است که قضاوت ما بر اساس به منافع ماست؟ (3230120) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۰۸:۵۶:۳۰
اشغال خاک بحرین توسط رژیم سعودی و کشتار و زندانی کردن مردم آنرا چطور توجیه می کنی؟؟؟
اشغال هفتاد ساله دو استان جیزان و عسیر کشور یمن توسط رژیم نامشروع سعودی را چطور توجیه می کنی؟؟ سلطه صدساله السعود بر عربستان بدون حتا یک انتخابات نمایشی را چطور توجیه می کنی؟؟ (3230993) (alef-1)
 
کوشا
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۵۲:۵۷
روسیه در سوریه داعش را بمباران میکند و عربستان در یمن شهرها و غیرنظامیان را قتل عام میکند. داعش جهان را تهدید میکند اما مردم یمن هیچکس را تهدید نکرده اند. (3240183) (alef-1)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۱۰:۳۹:۰۸
با سلام
از دوستانی که مخالف دخالت ایران و روسیه و حزب اله در سوریه هستند یک سوال دارم:آیا نظر این عزیزان این هست که دولت مرکزی این کشور ساقط شود و گروه هایی مثل داعش یا النصره (همان شاخه طالبان)در این کشور حکومت کنند؟ (3231131) (alef-1)
 
جمال
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۱۲:۲۱:۰۸
اگراعتقادی هست بخوانید
درآیه55سوره آل عمران خداوندبه حضرت عیسی وعده میدهد که پیروانت رابرکافران درقیامت پیروز خواهدکرد
امروزهمه میدانندکه روسهاکافرندچراماباآنهارابطه بایدداشته باشیم (3231335) (alef-1)
 
علیرضا ابراهیمی
۱۳۹۴-۰۷-۱۱ ۱۹:۲۸:۲۹
سرنوشت سوریه در صورت شکست داعش و ...توسط روس ها، تاسف آور خواهد بود! جون شک نداشته باشید که پوتین با همان قلدری که کریمه را ضمیمه خاک روسیه کرد ، سوریه هم را مستمعره خود خواهد کرد و آنجا را به حیاط خلوت خود تبدیل خواهد نمود!
به پوتین نباید اعتماد کرد چون همه دنیا می دانند قابل اعتماد نیست! (3235000) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.