نظر منتشر شده
۳۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 285015
آيا فاجعه دهه ۷۰ باز هم تكرار مي‌شود
تاریخ انتشار : يکشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۲۴
روزنامه جوان نوشت: اين روزها مهم‌ترين بحثي كه در محافل عمومي كشور چه اقتصادي و چه سياسي در جريان است،بهبود وضعيت اقتصادي كشور است و تقريباً تمام دولتمردان و سياستمداران بر ضرورت كار و تلاش بيشتر براي ايجاد فضاي بهتر كسب و كار در كشور تأكيد كرده‌اند.

اشتباهات تكرار مي‌شود؟

اگرچه هنوز تا نزديك شدن اثربخشي برداشته شدن تحريم‌هاي جهاني چندين ماه فاصله وجود دارد و بر طبق نص صريح بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي بايد مسير حل اين توافق به صورت قانوني در كشور طي شود، اما سيل حضور وزراي خارجه كشورهاي غربي و همچنين اعلام تمايل تجار غربي كه مذاكرات آنها از مدت‌ها قبل شروع شده است، نشان از اين نكته دارد كه بايد شاهد بازسازي ارتباطات بين‌المللي تجاري ايران باشيم.

گرچه اين مسئله در درازمدت مي‌تواند به نفع كشور تمام شود، اما باز هم خاطرات ناخوشايندي را براي برخي فعالان عرصه اقتصادي به همراه دارد. زماني كه تازه جنگ تحميلي هشت ساله در ايران به اتمام رسيده بود و همه در فكر ساختن كشور بودند.

ساختني كه بسياري از آن به عنوان يك اتفاق جديد در عرصه اقتصادي كشور ياد مي‌كردند اما در ادامه روشن شد كه اين روند تنها به ضرر كساني تمام مي‌شود كه اصلي‌ترين آسيب ديدگان جنگ بودند.

پيش به سوي توسعه غربي با رنگ و بوي شرقي


با پايان جنگ تحميلي عراق عليه ايران و به وجود آمدن فضاي سياسي - اجتماعي جديد در درون نظام جمهوري اسلامي زمينه براي اجراي برنامه‌هاي جديد اقتصادي و سياسي در كشور فراهم شد.

اين فضاي تازه متأثر از چند مؤلفه جديد در عرصه داخلي و خارجي بود؛ از سويي با اضمحلال اتحاد جماهير شوروي و بلوك شرق و تفوق غرب در عرصه سياسي و جهاني ايدئولوژي‌هاي چپگرايانه با خلئي اساسي روبه‌رو شدند كه سبب شد تا انديشه‌هاي سوسياليستي و عدالت‌گرايانه نيز از روند تفكرات رهبران و مديران اجرايي كشورهاي در حال توسعه خارج شوند. از سوي ديگر رشد جهشي برخي از كشورهاي تحت زعامت بلوك غرب كه روشن‌ترين نمونه آن در كشورهاي موسوم به ببرهاي آسيايي در ناحيه جنوب شرقي آسيا بود بسياري از رهبران جهان سوم را به اين تفكر سوق داد كه آزادسازي اقتصادي و گسترش فضاي سرمايه‌داري مي‌تواند سبب رشد و جبران عقب‌ماندگي‌هاي گذشته شود.

فضاي ذهني مديران نظام جمهوري اسلامي ايران نيز در آن مقطع از اين فضاي بين‌المللي بي‌تأثير نبود و ما شاهد بوديم كه پس از پايان جنگ همين الزامات بين‌المللي و البته تقاضاي داخلي براي ايجاد گشايش اقتصادي سبب اجراي سياست‌هايي شد كه از آن به عنوان دولت سازندگي نام برده مي‌شود.

اين سياست‌ها كه نقطه اوج آن در دوران چهار ساله اول رياست‌جمهوري هاشمي‌رفسنجاني ايجاد شد متكي بر آزادسازي بازار داخلي اعم از واردات و همچنين فروش ارز، زمينه‌سازي براي ورود سرمايه‌هاي خارجي به كشور و همچنين توسعه مصرف داخلي به عنوان روشي براي تحريك بازار و ايجاد رونق براي صنايع داخلي بود.

بحران ۷۴ از كجا آغاز شد

اين سياست‌ها در نهايت پس از چند سال به بحران ارزي سال ۱۳۷۴ و بالا رفتن ناگهاني ديون خارجي كشور كه اغلب به صورت يوزانس و فاينانس از بانك‌هاي خارجي صورت گرفته بود انجاميد.
در نهايت دولت به منظور جلوگيري از واژگون شدن اقتصاد كشور در برخي از اين سياست‌ها تجديدنظر كرد كه از جمله مي‌توان به تثبيت نرخ ارز اشاره كرد اما تبعات آن به نظر مي‌رسد همچنان كشور و نظام اداري را درگير خود نگه داشته است چه اينكه پس از دولت سازندگي نيز دولت اصلاحات همين مشرب اقتصادي را البته در شكل خفيف‌تر خود دنبال كرد.

اين سياست اقتصادي و اجتماعي گرچه بعضاً به بهبود مالي طبقات تهيدست روستايي و افزايش عظيم طبقه متوسط و هجوم بخش كثيري از جامعه به بازار مصرف انجاميد اما نتوانست در ميان اين گروه‌ها حس تأمين و رضايت را به وجود آورد از سويي ديگر اين طبقه متوسط جديد فاقد الگوهاي يك طبقه متوسط مولد همانند آنچه در كشورهاي غربي شكل گرفته است بود.

اين طبقه متوسط جديد عملاً به دنبال بالا بردن مصرف كمپاني‌هاي جهاني بود كه به تبع آن افزايش گروه‌هاي دلال و واسطه و درگير در مشاغل مرتبط با مبادله كالاهاي مصرفي را ايجاد كرد. در قلب اين طبقه متوسط نوع جديدي از تراكم و ثروت شكل گرفت و به ظهور طبقه جديدي از ثروتمندان انجاميد. براي مشاهده اين طبقه جديد ثروتمندان كافي است تا نگاهي داشته باشيم به برخي از محلات تهران كه برخي موارد قيمت آپارتمان گران‌تر از برخي شهرهاي غربي شده است.

هجوم غرب به سمت شركت‌هاي ايراني

به نظر مي‌رسد كه حالا نيز همين اتفاق و در فضاي پس از توافق هسته‌اي در حال روي دادن است. يك فضاي جديد اقتصادي كه مي‌تواند آينده اقتصادي ايران را تا چند سال آينده رقم بزند، همان گونه كه سياست‌هاي پس از جنگ تقريباً تا مدت ۲۰‌سال پس از آن و در دولت‌هاي مختلف دنبال شد و در نهايت تحريم‌هاي بين‌المللي و افت فروش نفت بود كه آن را با اختلال روبه‌رو كرد.

حالا سؤال اينجاست كه آيا بار ديگر بايد فرمان رشد اقتصادي كشور را به سمت توسعه مدل غربي پيچاند و تجربه قبلي را تكرار كرد. به نظر مي‌رسد كه جهت‌گيري كلي دولت به همين سمت است. كما اينكه اين روزها صحبت از حضور و سرمايه‌گذاري شركت‌هاي خارجي در ايران است و در اين ميان فرانسوي‌ها در صف اول قرار گرفته‌اند.

فرانسه‌اي كه به شهادت دوست و دشمن مهم‌ترين سنگ انداز در مسير مذاكرات هسته‌اي محسوب مي‌شد و مخالفت فابيوس بود كه توافق ژنو را با تأخير روبه‌رو كرد. وال استريت ژورنال به نقل از يك مدير پارس‌خودرو نوشت: رنو در حال مذاكره با اين شركت براي خريد بخشي از سهام آن است. ناصر آقامحمدي مديرعامل شركت پارس خودرو در اين‌باره گفت: اين گروه فرانسوي در حال مذاكره براي خريد كمتر از نيمي از سهام پارس خودرو است. وي توضيح داد: همچنين مذاكراتي براي خريد زيرساخت‌ها نظير تأسيسات خودروسازي متعلق به شركت مادر پارس خودرو يعني گروه خودروسازي سايپا در حال انجام است. بر اساس اين گزارش، اين خودروساز فرانسوي تمايل دارد تا ساخت و فروش خودرو در ايران با همكاري ايران‌خودرو و پارس‌خودرو را از سر بگيرد و موقعيت چشمگيري در بازار ايران دست و پا كند.

به دنبال توافق هسته‌اي و چشم‌انداز احتمال برداشته شدن تحريم‌ها، شركت‌هاي اروپايي كه خودخواسته از بازار ۸۰ ميليوني ايران دور ماندند، در تلاشند تا سهم بيشتري از اين بازار كسب كنند و در اين رابطه مقامات ارشد اروپايي روانه ايران شده‌اند.

نكته جالب اينجاست كه وزارت خارجه انگلستان هم قرار است براي تجار خود جلسه توجيهي برگزار كند تا آنان بتوانند با خيال راحت در ايران سرمايه‌گذاري كنند. هجوم شركت‌هاي خارجي براي سرمايه‌گذاري در حالي آغاز شده است كه به نظر مي‌رسد نظر نظام در رابطه با سرمايه‌گذاري با اين مسئله بسيار متفاوت است.

مقام معظم رهبري درباره توسعه چه مي‌گويند
حقيقت آن است كه رهبر معظم انقلاب بارها و بارها بر ضرورت جايگزيني مدل پيشرفت اسلامي با مدل‌هاي غربي‌ها تأكيد كرده‌اند.

ابعاد تحول و پيشرفت در نگاه ويژه نظام اسلامي عبارتند از: افزايش ثروت ملي، عدالت طلبي، اقتدار علمي، رشد اخلاق، معنويت و عواطف انساني، عزت ملي، مبارزه با فقر، فساد و بيكاري و تبعيض، مقابله با جهل و بي‌قانوني، ارتقاي علمي مديريت‌ها، انضباط اجتماعي، افزايش احساس مسئوليت اجتماعي، استقلال فرهنگي كه اجراي هر مدل توسعه بايد مبتني بر سياست‌هاي خاصي باشد يعني اجراي مدل توسعه در چارچوب ارزش‌هاي تعيين شده و با كمك آنها به مرحله اجرا درآيد. به‌طور مثال توسعه‌اي را دنبال مي‌كنيم كه مبتني بر عدالت باشد يعني توسعه طوري طراحي شود كه نتيجه قهري اجرايي شدن آن تحقق عدالت باشد.

البته رهبر معظم انقلاب اذعان دارند اگر نقاط افتراق پيشرفت با منطق اسلامى را با توسعه غربى مي‌شماريم، نبايد از نقاط اشتراك غفلت كنيم؛ يك نقاط اشتراكى هم وجود دارد كه اينها در توسعه كشورهاى توسعه‌يافته‌ غربى كاملاً وجود داشته است. از جمله روح خطرپذيرى - كه انصافاً جزو خلقيات و خصال خوب اروپايى‌هاست - روح ابتكار، اقدام و انضباط، چيزهاى بسيار لازمى است. به نظر ايشان در هر جامعه‌اى كه اينها نباشد، پيشرفت حاصل نخواهد شد. اينها هم لازم است و ما اگر بايد اينها را ياد بگيريم، ياد هم مي‌گيريم؛ اگر هم در منابع خودمان باشد، بايد آنها را فرا بگيريم و عمل كنيم.

شرنگ سرمايه‌داري غربي در گلوي نظام جمهوري اسلامي

حالا سؤال اينجاست كه مدل توسعه‌اي كه قرار است با هجوم سرمايه‌گذاران خارجي آغاز شود تا چه اندازه با معيارهاي پيشرفت اسلامي در هماهنگي كامل است. آيا باز هم مي‌توان به تثبيت اين شرايط دلخوش بود يا بايد در انتظار بر هم خوردن با كوچك‌ترين مشكلي از سوي كشورهاي غربي بود.

مشكل اينجاست كه نظام جمهوري اسلامي يك‌بار شرنگ توسعه به شيوه غربي را تحمل كرده است و همانگونه آزموده را آزمودن خطاست. بايد مشي جديدي را درباره توسعه اقتصادي دنبال كرد؛ توسعه‌اي كه مبتني بر روح اسلامي و ايران نظامي جمهوري اسلام با ايران باشد نه منافعي كه تنها به جيب سرمايه‌گذاران خارجي برود.
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۰۸:۵۳:۳۰
اجازه دهید کمی به حافظه شما یاری برسانیم!
دولت اصلاحات هنگامیکه کشور را تحویل گرفت نفت بشکه ای 12 دلار بود! با این وجود زمانیکه پس از 8 سال کشور را تحویل داد، تورم تک رقمی شده بود، دلار طی 8 سال با 27 درصد افزایش 1000 تومان بود، صندوق ذخیره ملی ارز تشکیل شده بود و موجودی داشت (از آنجا که متنفرم از صحبت رو هوا، و حضور ذهن در خصوص مبلغ ندارم، به مبلغ اشاره نمی کنم!)، با تمامی کشور های همسایه لااقل ظاهر روابط مان خوب بود، در سطح جهانی روز گفتگوی تمدن ها به نام ما و برای همیشه در تقویم جهان ثبت شده بود، دولت وقت آمریکا به دست داشتن در کودتای 28 مرداد در سطح بین الملل اعتراف کرده بود، روابط مان با کشور های شرق و غرب بر پایه احترام بود، و چرخ صنعت مان می چرخید!
پس از آن نتیجه نفی علم و تولید من درآوردی قوانین مدیریتی و اقتصادی را (حال فرض کنیم با نیت پاک) دیدیم! دیدیم که تعهد و تلاش جای خالی تخصص را پر نخواهد کرد! دیدیم در جهان امروز نمی توان با اقتصاد و سیاست پویا به روش سعی و خطا عمل کرد تا مدلی به ثبت رساند! دیدیم دانش امروز که نتیجه صدها سال تمدن شرق و غرب است، آنقدر بی پایه و سبک نیست که بتوان به سادگی آن را جایگزین نمود و مدل جدید طراحی کرد! دیدیم کشیدن نمودار فرضی آمار بر روی کاغذ جلوی فرو پاشی نظام مدیریتی و اقتصادی را نمی گیرد و از همه بدتر، دیدیم که بسیاری از خوبان وقتی در جریان بی برنامه گی و هرج و مرج قرار می گیرند خاندان نبوتشان گم می شود و خود بر این فاجعه دامن خواهند زد!
پس بهتر است به جای آنکه با شعار های تکراری، کشور را آزمایشگاه مدل های اقتصادی نوین یک شبه تولید شده قرار دهیم، فرصت دهیم تا این مدل ها در آن جا که باید یعنی دانشگاه به صورت شفاف بررسی شده و به دور از تهدید یا تطمیع اثبات و یا نفی و یا کامل شوند، آنگاه کشور را به آنها بسپاریم، و پیش از آن همان روشی را برویم که برای لا اقل بیش از 50 کشور در جهان جواب صد در صد مثبت داده و صرف نظر از از شکست های مقطعی در مجموع مردمانش روزگار را به نیکی می گذرانند! (3068988) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۲۱:۳۴:۰۳
تورم تک رقمی؟؟؟؟؟؟ مطمئنی حافظت درست کار میکنه؟ البته اگر به ادعای دولتی ها گوش کنیم شاید. اون از احمدی نژاد اینم از روحانی. این ماه 14 درصد!!!! خنده داره
گفتگوی تمدن ها هم که فکر کنم تنها دستاورد اصلاحات بوده باشه. خوب بودن روابط هم تا وقتی بود که به حرفشون گوش میکردیم. (3071204) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۲۱:۵۳:۲۱
اضافه کنید متوسط رشد اقتصادی حداقل بالای 6 درصد در 8 سال آقای خاتمی. (3071244) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۲۳:۴۶:۵۳
در دولت اصلاحات درسته تورم کم بود اما قیمت مسکن رو اشاره نکردید که چرا انقدر رشد بی رویه داشت و این همه مستاجر که در دوران احمدی نژاد بود ارثیه ی دولت اصلاحات بود
در مورد گفتگوی تمدنها هم دیدیم که پس چند سال گفتگو ایران محور شرارت شد
دیدیم که چه خیانتهایی درباره ی سایتهای سری صنعت هسته ای شد و درپوش گذاشته شد و گفتن منافقا لو دادن
در مورد عدالت نگفتید که همین طبقه ی تازه به دوران رسیده در دولت اصلاحات هست که مملکت رو صاحب شدن اونم نه از راه درست بلکه از رانت دولتی که در اون دوران بی داد میکرد
در ضمن نگفتید که چرا گر دولت اصلاحات به این خوبی که شما اعتقاد دارید بود مردم به یک جریان خلاف جهت اون رای دادن بگذریم از اینکه به گند کشیده شدن 4 ساله ی دوم احمدی نژاد نتیجه ی خیانت همین جریان بود
چرا از فضای بسته ی اون دوران نمیگید فیلم جلسه ی خاتمی با دانشجوها رو حتما ببینید
چرا از کرسنت نمیگید البته من فساد های دوران اصولگرایی رو نفی نمیکنم ولی شما جوری دولت اصلاحات رو تعریف میکنید انگار ما نبودیم ندیدیم (3071456) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۱:۰۹:۰۸
"اگرچه هنوز تا نزديك شدن اثربخشي برداشته شدن تحريم‌هاي جهاني چندين ماه فاصله وجود دارد ..."
جالبه اونوقتیکه سالیان سال (2006-2015)تحت تاثیر تحریمها بودیم همین شما دوستان هر روز از آن بعنوان برگی از افتخارات خود و هم حزبی هاتون یاد میکردید و آن را کم اهمیت نشان میدادید ولی الان از شش ماه اثربخشي برداشته شدن تحريم‌هاي جهاني همچین بعنوان چندین ماه سخت و نفس گیر یاد میکنید که کسی ندونه فکر میکنه این دولت یا دولتهای قبل از دولت قبلی باعث تحریمها بودن.
نمیدونم شاید هم پاشیدن بذر نامیدی در جامعه هدف باشه... (3069295) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۱:۴۷:۲۷
دهه 80 دهه (70تا80 ) دهه دادن بدهي ها به خارج و كاهش شديد نفت كه در بودجه 7 دلار در هر بشكه بود حالا هم مشكل كاهش بهاي نفت است ولي تجربه ها بيشتر و بدهي دولت در داخل چندين ميليارد دلار است و بخشي از عمراني هاي كه نيمه كاره رها شده مثلا بنده نياز به مسكن دارم بيام ماشين فلان و يا لوازم برقي فلان بخرم دولت قبل بدون كارشناسي و حساسيت جامعه هي طرح را آغاز و بدهي وارد چرخه دولت كرد حالا حداقل بيست سال زمان نياز است تا كشور ترازش مثبت شود (3069393) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۱:۵۰:۴۴
من نمیدونم توسعه غربی چه اشکالی داره؟مگه همین چینی ها که کمونیست بودند با الگوی غربی موفق نشدند کشورشون رو به غول اقتصادی دنیا تبدیل کنند.اگر هدف دولت ها آسایش و رفاه مردمشون هست بهترین الگو ،الگوی غربی ها هستش چون تو کشور های زیادی جواب داده (3069402) (alef-3)
 
علی ظرافت جو
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۲:۵۰:۱۹
اشکال توسعه غربی در عدم شناخت انسان و طبیعت و ایجاد ساختارهای اداری و اقتصادی و پولی و بانکی در سطح ملی و بین المللی برمبنای این شناخت غلط است که موجب شده است در همه جوامع بشری (برخورداري از نعمتهاي حيات، براي آنان يكسان نيست، بلكه ثروتهاي افسانه اي در كنار فقرهاي عجيب، و تبعيض و ظلم وجود دارد ...)
مقایسه سه وظیفه دولت که توسط آدام اسمیت مطرح شده است و هم اکنون مبنای تاسیس تمامی دولت های حاکم بر جهان می باشد با چهار ماموریت حاکمان در عهدنامه مالک اشتر که در جلسه اخیر مقام معظم رهبری با اعضای هیئت دولت تبیین گردید، نشان می دهد که حذف لزوم جمع آوری خراج (سهم مردم از اموال عمومی) در نظریه آدام اسمیت منشاء اصلی فقر و فساد و معضلات عدیده ای است که همه جهان و از جمله کشور ما با آن مواجه می باشد (3069584) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۳:۰۰:۱۰
توسعه غربی سراب هستش. زرق و برق و هیاهوی زیاد. همین چین که گفتی رشد اقتصادی از 11 درصد به رشد 7 درصد در سال گذشته رسیده و برای امسال رشد 5 درصد پیش بینی میشه و این افول در سالهای آینده نیز ظاهرا ادامه خواهد داشت.
خود آمریکا به عنوان مدیر اقتصاد جهانی بیش از 18 تریلیون دلار یعنی حدود 105 درصد تولید ناخالص ملی بدهی خارجی دارد و عملا ورشکسته شده است. (3069635) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۳:۰۳:۳۱
اگر ماالگوی ایرانی- اسلامی خودمونو انجام بدیم بیشتر جواب میده (3069647) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۹:۴۸:۵۸
مي شود اين الگو را تعريف كنيد. (3071008) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۳:۲۳:۵۳
الگوی غربی که شما ازش حرف میزنی بدهی روز افزون همان کشور چین و حتی ژاپن و تمام کشورهای دارای اقتصاد لیبرالیسم است علت هجوم شرکت های غربی برای سرمایه گذاری در ایران هم اینه که محصولات آنها روی دستشان مانده و ما باید بدانیم افزایش خرید آنهم خارجی همان بلای همیشه گی وابستگی بعضافه تورم را خواهد داشت همه این کشورهای به اصطلاح پیشرفته هشتشان گروه نه بوده و است (3069724) (alef-13)
 
روح الله
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۳:۴۵:۳۴
الان به نظرت مردم چین رفاه دارند؟؟!!
اگر یک سری به پکن بزنی و در خیابانهای اوجا پیاده روی کنی مفهوم رفاه مردم چین رو کاملا درک میکنی
همیشه مرغ همسایه غاز بوده (3069871) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۳:۴۵:۴۸
بله توسعه كشور و ايجاد رفاه براي مردم خوبه بشرطي كه باعث وابستگي كامل نشه وصنايع داخلي رو از كار نندازه .چون دراين صورت يا بايد پيرو محض غربيها باشين ويا تحريم بشين وباز روز از نو .
بنظر من بايد از اين شرايط جديد بصورت مدبرانه و بدور از شتاب زدگي وخودباختگي استفاده كرد چون همون قدر كه ما به اونها نياز داريم اونها هم به بازار بكر ايران وهمچنين منابع طبيعي ما نيازمند ند.
انشاا... با درايت دولت اميد وتدبير بلايي كه در زمان دولت باصطلاح سازندگي سر كشور اومد نياد . (3069874) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۳:۴۷:۴۴
حالا کی گفته چینی ها از الگوی غربی استفاده کردند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ هر کشوری الگوی خاص خودش رو داشته.الگوی هر کشور فقط به درد توسعه همون کشور میخوره چون پتانسیل و امکانات هر کشور با کشور دیگه فرق داره. (3069889) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۴:۱۰:۱۴
الان اقتصاد اروپا دچار بحران نیست؟
خواهش می کنم یک مطالعه و تحقیق انجام دهید ببینید اقتصاد اروپا( خودرو سازی، صنعت و....) چه بلایی سرش امده است.
خواهش می کنم درباره امریکا هم مطالعه کنید و مخصوص شهرک های صنعتی، کارخانه خودرو سازی ( فورد...) و حتی ژنرال موتور
ممنون
از الف هم خواهش میکنم در این خصوص مطالبی را منتشر کند (3069978) (alef-13)
 
زنده رود
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۴:۵۵:۳۵
برادر یا خواهر عزیز
بله چین به یک قدرت اقتصادی تبدیل شده اما مردمش تبدیل کارگران 18 ساعته شدند و عدالت اجتماعی درآنها کم رنگتر شده.
خود غربی ها به مشکل نبود عدالت اجتماعی در ذات سیستمشون عقیده دارند و بدنبال راه حلی برای آن هستند. ساختمانهای بلند و کارخانه های زیاد که به تنهایی نشان از رفاه و پیشرفت نیست (3070212) (alef-13)
 
درود بر چامسکی
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۵:۲۱:۵۴
جوابه شما (الف تروبه خدا قسم میدم قرار بده این جواب را )
http://www.alef.ir/vdccmpqi12bq4x8.ala2.html?285073
چامسکی:سرمایه داری یگانه راه توسعه نیست...
جملات مهم
-نداشتن رفاه جمع كثيری از مردم، نگرانی نظام سرمايه داری نيست.
-این اندیشه در خود تناقضاتی دارد که منجر به فروپاشی اش خواهد شد و به نظر من این فرایند سریع اتفاق خواهد افتاد.
ببخشید این نظر از دید من بود در مورد نکات مهم... برید بخونید واویلاس !!!!! (3070307) (alef-13)
 
علمی اجتماعی شمیلا
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۱:۵۵:۵۵
انصافا نویسنده ی محترم چند بار به خارج از کشور با افتخار مسافرت کردی و پزش را به دیگران دادی ؟ چقدر از لوازم منزل خودت و خانواده ات ایرانیه ؟ لطفا برای دیگران نسخه نپیچید.مردم به خاطر مخالفت با امریکا و سرمایه داری انقلاب کردند حالا همه شده اند سرمایه دار. مستضعفان دیروز شده اند مستکبران امروز.! (3069413) (alef-13)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۲:۲۲:۳۵
لطف بفرمایید مدل توسعه اسلامی را برای ما شرح دهید تا مولفه های آن را بدانیم از این شعار دادن ها کوتاه بیایید ما اصلاً اقتصاد اسلامی نداریم که مدل توسعه اسلامی داشته باشیم سرمایه بدنبال سود می گردد و لاغیر حال چند سالی هم مردم را بپیچونید که مدل توسعه اسلامی را می خوایم براتون اجرا کنیم اینها توهمات هست وگرنه کشورهای مسلمان تر از ما به آن عمل می کردند (3069497) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۲:۳۶:۵۳
عزیزم
اولا اگر مطالعه کمی روی منابع توسعه کمی وکیفی داشته باشی متوجه میشوی اکثر منابعی که باعث ایجاد تحول در دنیای امروز شده ریشه اسلامی والهی دارد برای نمونه مدیریت کیمبل وایز آمریکایی ریشه در قصار های امیرالمومنین دارد که خودشان هم بصورت ضمنی اعتراف میکنند
پس توصیه رهبر برای تبدیل نهضت گفتمان سازی برمبنای تفکر اسلام ناب است نه نشخوار کردن جویده های دیگران
بجای اضهارات سطحی اندکی حرکت
یا حق (3069547) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۳:۱۷:۱۰
اگر مدیران به فکر جیب اقتصاد باشند با این جوانان با هوش و کار امد پیشرفت انی کشور دور از دست دسترس نیست فقط جیب اقتصاد (3069687) (alef-13)
 
کفشدار
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۳:۲۶:۰۳
پیشرفت اسلامی بسیار کارامدتر از توسعه غربیه
چرا که پیشرفت اسلامی بر اساس تعالیم الهیه در صورتی که توسعه غربی بر پایه دین گریزی و حتی دین ستیزی بنا شده (3069732) (alef-13)
 
اميد
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۳:۵۹:۰۴
توسعه غربي هم نباشد ، توسعه چيني كه هست؟؟
اصل مسئله اينجا نيست.با بستن دربهاي كشور نميشه از توليد ملي حمايت كرد.اصلا در اين شرايط حمايت معنا ندارد. (3069930) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۴:۰۰:۰۰
تقریبا تمامی تکنولوژیها توسط غرب بوجود امده منتهی ما در کشورمان همیشه کرنا را از سر گشادش میزنیم ومتاسفانه اکثر مسئولین ما امروز را میبینند .ببینید واردات بیرویه ماشین .لباس .تایر .یعنی برخی خاینین فقط با اگاهی یا عدم اگاهی دنبال منافع شخصی که سبب ورشگستگی تولیدات داخل میشود مبادرت مینماین اینها باید محاکمه شوند بیشتر بیکاری و فساد نیز بعلت عدم کنترل واردات یا صدور مجوز واردات غیر قانونی اجناس موازی که میتوان درداخل بهت از نمونه غربی وترکی و چینی را تولید و باعث کاهش بیکاری شد .منتهی کی گوش میکنه.با با هرمسئولی لیاقت و عرضه ندارد ترا خدا استعفا دهد.ترکیه فقیر دیروز با دلسوزی مسئولانو میرانش حالا یکی از قطبهای اقتصادی دنیاست و ما حالا شعار میدهیو و به گذشته مون مثلا افتخار میکنیم .والله گذشته گذشته .برای امروز و اینده راهکار وعمل لازم است.ومردم این را میخواهند.خجالت داره با این امکانات یک کشور جهن پنجمی باشیم در رده 170 (3069934) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۴:۳۳:۲۱
اخه مشکل اینجاس که ما از توسعه غربی فقط کالاهاشونو میگیریم و این یعنی هدر رفتن سرمایه کشور (3070117) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۴:۳۴:۱۴
ماشااله مدیران ما عمر نوح دارن و بازنشستگی در کارشون نیست . اکثر مدیران و سیاست مداران کنونی در اون موقع هم حضور داشتند و باید از گذشته درس بگیرند و یک راهکار جدید و اقتصادی با تفکر جوانان تحصیلکرده ی این مرزوبوم ارائه دهند . یک راهکار علمی که جوانان و اساتید دانشگاه اون رو تهیه کنند و با تجربه ها به اونها مشورت بدن . نه اینکه دوباره به اون تفکرات اشتباه پافشاری کنند و همون وضعیت دهه هفتاد رو بوجود بیارن اگر به جوانان اعتماد کنید البته از هر حزب و گروهی که باشند ضرر نمیکنید. (3070123) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۵:۲۸:۴۸
فاجعه در همکاری و داد و ستد نیست فاجعه زمانی رخ می دهد که یک کشور در انزوا و تحریم باشد . (3070333) (alef-13)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۵:۵۱:۲۸
بزرگترین اشتباه ما اینه که فکر می کنیم فقط با بهبود وضع اقتصادی وضع زندگیمون بهتر میشه. می ترسم ده نسل هم بیان و برن اما روی زندگی نبینن. چون بیشتر مشکلات جامعه ما فرهنگیه. اتفاقا مشکلات اقتصادی هم از همین مشکلات فرهنگی ناشی میشن. تا زمانی که فضای جامعه بسته است و افراد باسواد و کاردان به دلایل مختلف (نبود کار و آزادی های فردی - ناشایسته سالاری و پارتی بازی و....) مهاجرت می کنن انتظار بهبود وضع کشور رو نداشته باشید. (3070391) (alef-13)
 
قربه
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۵:۵۵:۵۳
مراقب فرانسه انگلیس و روسیه باشید
اما آلمانها همیشه موقر و متین بودند و هیچ وقا استعمارگر نبودند (3070406) (alef-13)
 
اسماعيل
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۲۳:۱۱:۳۶
بعضيها سعي دارن با یک چشم به اقتصاد و رشد نگاه کنن،اون هم غربی .آیا باید ما هم با نگاهی که کشورهایی مثل جین ،ژاپن ، مالزی و....دارند به رشد نگاه کنیم وآز آثار شومی که نظام سرمایه داری برای این جور کشورها به ارٍث گذاشته غافل بشیم ؟ (3071390) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.