نظر منتشر شده
۳۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 36721
طرح تحول و بازار
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۸۷ ساعت ۱۱:۲۴
آثار اجراي طرح تحول اقتصادی در بازار ایران
در هفته‌اي كه گذشت، موضوع «طرح تحول اقتصادي» به مهمترين بحث محافل اقتصادي ايران تبديل شد و پس از چند بار اعلام زمان ارايه لايحه آن به مجلس و انصراف دولت از اين كار، بازار شايعات و حدسيات درباره تصميم رييس جمهور محترم براي اجراي اين طرح به شدت داغ شد.



آنچه از مصاحبه‌هاي رييس جمهور درباره اين طرح بر مي‌آيد اين است كه دولت قصد دارد نظام يارانه‌ها، نظام بانكي، گمركي، بهره‌وري، توزيع، مالياتي و نيز تعيين ارزش پول ملي را بطور اساسي اصلاح كند.



تاكنون درباره ابعاد و نوع اين تحول؛ اطلاع‌رساني روشني صورت نگرفته و كسي دقيقا نمي‌داند دولت قصد دارد در طرح تحول اقتصادي چه سياستي را اجرا كند اما با اين حال عده‌اي از سياستمداران و اقتصاددانان به مدافع و موافق جدي و عده‌اي هم به مخالف جدي اين طرح تبديل شده‌اند. مدافعان طرح تحول اقتصادي، عمدتا مسوولان دولت فعلي هستند كه بدون توجه به انتقادهاي موجود، به مدح و ثناي اين طرح مشغولند. مخالفان و منتقدان طرح تحول اقتصادي هم سنجش مهمي از سياستمداران و مديران دولتهاي سابق و نيز برخي از اقتصاددانان كشورهستند كه تصميم دولت براي حذف يا حتي هدفمند كردن يارانه‌ها را بسيار خطير مي‌دانند و معتقدند اجراي اين تصميم به لحاظ تورم‌زا بودنش بايد با مطالعه و آمادگي قبلي انجام شود تا صدماتش به حداقل رسيده و منافعش از ضررهايش پيشي بگيرد.



صرفنظر از دلايل و انگيزه‌هاي مدافعان و منتقدان اين طرح، آنچه مسلم است ، رييس جمهور محترم بر اجراي هر چه سريعتر طرح تحول اقتصادي اصرار دارند و اجراي اين طرح بر بازار ايران تاثيرات عمده‌اي خواهد گذاشت.



آثار طرح تحول اقتصادي در بازار ايران



از ظواهر امر پيداست كه «حذف يا هدفمند كردن يارانه‌ها» ، بخش اصلي و پر سر و صداي اين طرح خواهد بود و بر اساس آن قرار است دولت، يارانه هنگفت موجود براي انرژي برق و نيز سوخت‌هاي فسيلي (بنزين ، نفت خام، نفت كوره و گازوئيل) را حذف كند و در مقابل به خانواده‌هاي متوسط و فقير و نيز برخي صنايع كه از اين كار ضرر مي‌كنند، مبالغي بطور نقدي بپردازد.



چنانچه اين ايده واقعا عملي شود، بازار ايران به شكلي تمام عيارتحت تاثير قرار خواهد گرفت و چنين آثاري در بازار ايران مورد انتظار خواهد بود:



1 – توقف توليد و تغيير تدريجي فناوري در كارخانه‌هايي كه بر اساس انرژي ارزان طراحي شده‌اند كه البته اكثر كارخانه‌هاي ايراني به ويژه در صنايع سنگين نظير سيمان و فولاد اين ويژگي را دارند.



نتيجه اين فرايند در بازار ايران بستگي به سياست تجاري ، نرخ ارز، اعتماد مديران صنعتي به سياستهاي دولت و حمايت‌هاي دولت از توليدكنندگان داخلي دارد. اگر دولت مانند همه سالهاي گذشته درمقابله با بحران، درهاي واردات را بسوي كالاهاي خارجي باز كند، بايد گفت بدا به حال توليدكنندگان و كارگر ايراني ، چرا كه دولت قاعدتا از محل فروش ارزهاي نفتي، يارانه‌هاي نقدي را خواهد پرداخت و اين كار يعني افزايش ارز در بازار داخلي و فشار بيشتر براي واردات كالا.



بديهي است خريداران ارز از دولت ، آنرا براي سپردن به بانك يا نگهداري‌ لاي متكا نمي‌خواهند! خريدار ارز در اقتصاد ايران كسي نيست جز وارد كننده رسمي يا قاچاقچي كالا به داخل.



با توجه به اين واقعيت، افزايش واردات انواع كالاهاي مصرفي يا سرمايه‌اي به بازار داخل و فشار بيشتر به توليدكنندگان ايراني (كه بخاطر گران شدن مواد اوليه و انرژي شديدا تحت فشار قرار خواهند گرفت) نتيجه قهري و بديهي حذف يارانه‌هاي انرژي و فروش ارزهاي نفتي (براي تامين وجوه مورد نياز براي پرداخت نقدي به عموم) خواهد بود.



2 – افزايش ناگهاني و قابل ملاحظه قدرت خريد بيش از نيمي از جمعيت كشور (دولت قصد دارد يارانه نقدي را به 7 دهك پايين بپردازد) و هجوم نقدينگي جديد به بازار و جهش تقاضا براي كالاهايي كه طبقات كم درآمد به آنها نياز دارند اما بخاطر درآمد كم تاكنون اين نياز خود را سركوب مي‌كردند.



البته اينكه كدام بازار بتواند اين نقدينگي سرگردان را جذب كند، و طبقات پايين درآمدي ، كدام نيازشان را ضروري‌تر خواهند دانست، بستگي به فضاي فرهنگي – اجتماعي كشور دارد. آيا خانواده‌هاي فقير با يارانه نقدي خود گوشي لوكس موبايل يا تلويزيون LCD خواهند خريد يا آنرا صرف جهيزيه دختر دم بخت خود يا درمان بيمار‌ي‌هاي مزمن خود يا جبران سوء تغذيه فرزندان خود خواهد كرد؟



اين سوالاتي است كه تيم اقتصادي ضعيف دولت فعلي با آن نگاه مهندسي‌شان به مسايل اقتصادي، جوابي براي آنها ندارند و اصولا عادت ندارند به چنين سوالاتي فكر كنند.



آنچه مسلم است، با نقدي كردن يارانه‌ها، تقاضاي شديد و ناگهاني به بازار ايران ترزيق مي‌شود و جهش قيمت‌ها در اكثر بازارها قابل پيش‌بيني خواهد بود.



اين تورم، سواي اثر تورمي حذف يارانه‌ها و اثر تورم انتظاري اين كار خواهد بود. عجيب نيست كه برخي اقتصاددانان تورم ناشي از نقدي‌كردن يارانه‌ها را بيش از 50 درصد پيش‌بيني و به دولت توصيه مي‌كنند تدارك باتوم و گازاشك‌آور براي نيروي انتظامي را جزو تمهيدات اين طرح در نظر بگيرند.



3 – از آنجا كه طرح تحول اقتصادي ظاهرا با حذف يارانه سوخت آغاز خواهد شد،‌مي‌توان پيش‌بيني كرد بازار خودروي ايران با تحولي خاص روبرو شود. حذف بنزين ارزان به معني كاهش استفاده از خودرو، كاهش تقاضا براي خودروهاي پرمصرف (نظير روآ و سمند) افزايش بيشتر تقاضا براي خودروهاي كم مصرف (نظير 206 و پرايد) و نيز كاهش تقاضا در بازار لوازم يدكي خودرو خواهد بود.



4 – ظاهرا در اجراي طرح تحول اقتصادي قرار است نظام توزيع تغيير كند. مي‌توان انتظار داشت كه دولت گسترش فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي را تشويق كند و اين سياست، البته نظام توزيع پر هرج و مرج فعلي را به سمت پاسخگويي و تعهد بيشتر به مشتري سوق خواهد داد البته مشروط بر اينكه دولت و ديگر نهادهاي بخش عمومي (مانند شهرداري و بخش هاي نظامي) از سود سرشار بنگاه‌داري در اين عرصه دست بكشند و راه را براي فعاليت بخش خصوصي واقعي و سالم در اين عرصه باز كنند. اميد كه چنين باشد.



5 – اصلاح نظام بانكي به عنوان يكي از محورهاي تحول اقتصادي معرفي شده است . ناكارآمدي نظام بانكي در جذب سپرده‌ها و تامين مالي توليد و تجارت به حدي رسيده است كه هر طرح اصلاحي براي اقتصاد ايران بايد شامل اصلاح اساسي نظام بانكي باشد. مي‌توان اميدوار بود در طرح تحول اقتصادي ، نظام بانكي به سمت شفافيت در ارايه تسهيلات، احترام به مشتري و «سپردن تصميم‌گيري به سيستم» بجاي رييس شعبه، حركت كند.



6 – اصلاح نظام گمركي هم در چارچوب طرح تحول مطرح شده است. نظام گمركي و تجارت خارجي در ايران ، از ابتدا به شكلي طراحي شده كه واردات كالا تشويق و صادرات تضعيف شود. اگر دولت بتواند نظام گمركي را طوري متحول كند كه كاركرد اين سيستم معكوس شود، بيشترين خدمت را به اقتصاد ايران كرده است.
* * *


مجموعا اجراي طرح تحول اقتصادي، تاثير عميق و بسيار گسترده‌اي بر بازار ايران خواهد داشت كه تورم شديد، جزء انكارناپذير آن خواهد بود. پيچيدگي‌هاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و پارامترهاي فراوان متاثر و اثرگذار بر نقدي كردن يارانه‌ها به حدي زياد هستند كه بعيد است تيم اقتصادي ضعيف، سردرگم و بي‌برنامه دولت بتواند همه آنها را مطالعه و برايشان تمهيدات لازم را اتخاذ كند. فقط بايد دعا كرد دولت به نحوي از اجراي عجولانه و نپخته اين كار صرفنظر كند. در غير اين صورت، خدا بخير بگذراند!
 
كارشناس
۱۳۸۷-۰۹-۲۶ ۱۱:۴۵:۳۶
اين سوالاتي است كه تيم اقتصادي ضعيف دولت فعلي با آن نگاه مهندسي‌شان به مسايل اقتصادي، جوابي براي آنها ندارند و اصولا عادت ندارند به چنين سوالاتي فكر كنند

برخي اقتصاددانان تورم ناشي از نقدي‌كردن يارانه‌ها را بيش از 50 درصد پيش‌بيني و به دولت توصيه مي‌كنند تدارك باتوم و گازاشك‌آور براي نيروي انتظامي را جزو تمهيدات اين طرح در نظر بگيرند


پيچيدگي‌هاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و پارامترهاي فراوان متاثر و اثرگذار بر نقدي كردن يارانه‌ها به حدي زياد هستند كه بعيد است تيم اقتصادي ضعيف، سردرگم و بي‌برنامه دولت بتواند همه آنها را مطالعه و برايشان تمهيدات لازم را اتخاذ كند. فقط بايد دعا كرد دولت به نحوي از اجراي عجولانه و نپخته اين كار صرفنظر كند. در غير اين صورت، خدا بخير بگذراند! (96179)
 
۱۳۸۷-۰۹-۲۷ ۱۱:۰۶:۴۹
سلام-این طرح بیشتر از جایگزینی رایانه است وجنبهای بسیار مثبتی دارد البته هیچ طرحی نیست که مخالفان زیادی نداشته باشد یک طرح که چندین قسمت دارد وتقریبا تمام مردم را از بر بگیرد هرکسی میتواند به یک قسمتیش ایراد بگیرد درنتیجه هردولتی که طرحی بدهد یا کاری بکند از اوانتقادهای زیادی میشود در حالی که از پری لیوان کسی صحبت نمیکند-این متعسفانه باعث شده که دولتمردان تمام جهان ترس از یک تحول بزرگ داشته باشند—
این طرح یک طرح بزرگی است و واجب- همش در موردش با متخصصین بحث کرد که هرکدام یک نظر خاص خود را دارند تا یک مدتی لازم کافی بوده و باید وارد عمل شد – بعد از مدتی از اجر با بازنگری اصلاحات صورت بگیرد

اینکه دولت با نزدیکی به انتخابات این طرح جامع را مطرح کرده یک شجاعت است- ولی ازنظر من این طرح در کل مثبت است – ایرادی که دارم این است که حذف یارانه جایگزینی میشود ونه حذف کامل- یکباره حذف ویکبار تورم زیاد و در نهایت هسو شدن درامدها و بعد از ارامش اقتصادی حذف 4 صفر پول- وگرنه هر زمانی که فقط در مورد یارانه صحبت بشود تورم زا خواهد بود- به این باید خاتمه داد (96310)
 
علی اکبر اسدی تیتکانلو
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۲۱:۴۸:۵۲
مگر قرارنیست یارانه انرزی حذف شود پس می توان نحوه پرداخت یارانه افرادی که مد نظر دولت هست همزمان درقبوض پرداختی آنها لحاظ شود ونقدی پرداخت نشود که صرف کالای لوکس وغیر ضرورگردد وفرد بدهکار گردد حال به روش حذف نقدی تورم نیزکنترل وحتی پایین نیز خواهدآمد بدلیل اینک دهک بالا هزینه دهک پایین رانقدی توسط قبوض بصورت یک مالیات محسوب می گردد واول دولت باید ازخودش وشرکتهای زیر مجموعه اقدام کند (107170)
 
ممنون
۱۳۸۷-۰۹-۲۶ ۱۲:۵۴:۱۷
از الف متشكرم. خوش بحالتان كه جسارت داريد. حرفهايي مي زنيد كه هم حقيقت است هم كمتر كسي جرات بيان را دارد. فقط خدا كند موثر باشد و كسي جلوي اين طرح عجولانه دولت را بگيرد (96192)
 
ناشناس
۱۳۸۷-۰۹-۲۸ ۰۸:۲۲:۴۲
همان جسارتي كه شما جرات نشر حرفهايي كه عليه شما يا دولتهاي قبلي زده مي شود را نداريد؟ اگر اين اسمش جسارت است كه .... ؟ اگر اسمش سياست است كه ....؟ والا حماقتي بيش نيست؟ (96362)
 
اردشیر
۱۳۸۷-۰۹-۲۶ ۱۳:۰۹:۳۴
چزا فقط 7 دهک پایین؟ چرا به همه جامعه پرداخت نمیشود؟

آیا یک نفر از دهکهای بالای جامعه باید مالیات بپردازد که بقیه راحتتر زندگی کنند ولی در مقابل این مالیات خود چیزی کسب نکند؟
مگر نه اینکه نفت برای همه مردم است؟ آیا در آمد نفتی نباید عادلانه تقسیم شود؟



. (96195)
 
رضا
۱۳۸۷-۰۹-۲۷ ۰۰:۳۲:۰۷
اگر این 7 دهک را زیر زره بین نگاه کنید می بینید درصد بالائی یا قبلا ادمهای بی خیال و تنبلی بودهاند یا اکنون اینگونه اند نه دنبال تحصیل رفته اند نه دنبال کار به همین خاطر اکنون از این طرح دفاع میکنند که اگر شده به همین تن پروری ادامه دهند و یک پول مفت بگیرند کسی که الان وضعش خوب است یقین بدانید که در گذشته زحمت بسیاری کشیده است البته به افراد کلاه بردار که یک شبه ره صد ساله را پیمودهاند کاری نداریم چون خیلی کم اینگونه اند اگر از هر کدام از این ادمها بپرسید که چرا وضع شما اینگونه است جواب خواهند داد که ای بابا کار کجا بوده با این حقوقها که نمیشود اجاره خانه داد.بله تا وقتی که بدنبال کار راحت باشید و تنبلی پیشه کنید و از مختان استفاده نکنید وضع شما همین است پرداخت مفتی پول باعث افزایش بیکاری.بی عاری.تنبلی.خواهد شدو در نهایت ظلم است به افرادی که زحمت میکشند و از بازوی خود نان میخورند (96283)
 
ميرزا
۱۳۸۷-۰۹-۲۷ ۱۲:۰۷:۳۳
جناب اردشير
يارانه براي حمايت از اقشار ضعيف وكم در آمد است تمام دنيا هم همين طور هست
كساني كه هر كالاي را به هر قيمتي مي خرند ككشان هم نمي گزد يارنه مي خواهند چه بكند (96313)
 
ميرزا
۱۳۸۷-۰۹-۲۷ ۱۲:۱۲:۰۲
همين شفافيت بازار به همش مي اارزد.
الان تو بازار ايران هر كس هر كاري دلش بخواهد مي كند هر كالاي را مي تواند به هر قيمتي بفروشد.
طرح تحول مثل داروي تلخ است كه به مزاج خيلي ها نساخته ولي بايد انجام شود.
هر بيماري از خوردن دارو اكراه دارد. (96314)
 
۱۳۸۷-۰۹-۲۸ ۱۶:۵۸:۴۸
ارانه یعنی چی – یارانه یعنی به افرادی که نمی توانند معاش خود وخوانواده را با کار خود تعمین کنند از دولت کمک بگیرند –این بزای عدالت وثبات اجتماعی است- عدالت برای اینکه کودکانی که در خوانوده فقیر بدنیا امده اند گناهی ندارد- ثبات اجتماعی برای اینکه فقر به بزهکاری تبدیل نشود – بدین ترتیب سوال این نیست که ایا باید یارانه هدفمند شود یا نه بلکه هدف این یارانه چه کسانی باشند – اینکه بگویند همه یارانه بگیرند چیزی است بی معنی یعنی از همه گرفته شود بهمه داده شود بهعذافه خرج توضیع –بعضی ها خیال میکنند پول از اسمان می بارد - دید تورم دیدیست مقطعی چرا که درست است که تورم ایجاد میشود ولی در نهایت درامدها هم تطبیغ میابد –برای اتهای که این همرای دارمد با تورم میسر نیست باید یارانه در نظر گرفت - المان 60 سال پیش این کار کرد یک تورم خیلی بالا را تحمل کرد بعد پول خود را دوباره ارایش داد و از ان ببعد توانست تورم یک رقمی خود را حفظ کند (96389)
 
۱۳۸۷-۰۹-۲۶ ۱۳:۲۲:۰۶
مقاله جالب و آموزنده ای بود. (96200)
 
باقری
۱۳۸۷-۰۹-۲۶ ۱۴:۰۹:۴۳
با سلام
این چه حرفی است که (بايد دعا كرد دولت به نحوي از اجراي عجولانه و نپخته اين كار صرفنظر كند. در غير اين صورت، خدا بخير بگذراند! )زده می شود.مامردم دراین میان چه کاره ایم .مگرنمایندگان محترم مجلس چه کارمی کنند . که ما باید بعد ازانتخاب وکیل برای خود ،دیگه چرا باید دعا کنیم . اگرنمایندگان محترم که دراولین روزمجلس قسم یاد کرده اند به درستی کارکنند و برای خدمت به مردم ومیهن تلاش کنند .ودرغیراین صورت اگر تلاششان برای جلب رضایت جناح یا فلان شخص باشدویا ازترس ردصلاحیت ازدور بعد کاررا درست انجام ندهد.ما مردم چیزی برای گفتن نداریم .آنوقت باید بنشینیم دعاکنیم .
وازطرفی بایدعرض درهیچ یک ازمشکلات وکمبودهای که متوجه دولت میشود دولت به تنهایی مقصرنیست بلکه مجلس هم که تشکیل شده از نماینده های تک تک مردم نیزمقصر می باشند .تورم بیش ازحددر سالها گذشته وقیمتهای سرسام آورمسکن و... که به دلیل رقم نجومی بودجه تصویب شده درمجلس توسط نمایندگان بوده که باید اول مجلس جواب بدهد چرا این بودجه تصویب کردند .چرا به دولت اجازه دادند که این پول راخرج کند .
1-باید نمایندگان محترم به مردم جواب بدهند چرا اصل 44 توسط دولت اجرا نشده است؟
2-بایدنمایندگان دراین دنیا وآن دنیاجواب بدهند هدفشان ازتثبیت قیمتها دردوره گذشته چه بود چه منفعتی برای ما مردم داشت ؟که امروزطرح تحول دوباره علم شده درمقابل تثبیت قیمتها .
3-چراباید مملکت عین یک موش آزماشگاهی شود .چراباید باسعی وخطا مملکت به چرخد .چرا ازعلوم وتجربه داخل ودیگرکشورها استفاده نمی شود.
4-چرا یک برنامه اصولی وبنیادی را درمملکت اجرا نمی کنیم که اهداف آینده مشخص شود وهرشخصی که به ریاست قوه مجریه میرسد دست به تغییر برنامه ها واهداف مملکت نزند.

خدایا تو به مدعیان ما بیاموز که چگونه زندگی کنند!.

من الله التوفیق-باقری (96213)
 
۱۳۸۷-۰۹-۲۶ ۱۴:۱۵:۲۲
بعضی ها می گن این طرح که برای حذف یارانه هاست تورم زا نیست در حالی که در گذشته همه شاهد بودن وقتی بنزین سالی فقط 20 تومان گرون می شد تاثیر اون رو به وضوح مردم در همه کالا ها می دیدن چه برسه به حالا که می خواد یه دفه 400 یا 500 تومان بشه . (96217)
 
۱۳۸۷-۰۹-۲۶ ۱۴:۵۷:۲۴
اینکه میفرمایید نقدینگی افزایش مییابد و هجوم مردم برای خرید درست اما نکته اینجاست مقدار پولی که برای یارانه قرار است پرداخت شود مثلا برای یک خانواده دو نفری با حد اقل مصرف گاز و برق و بنزین تنها برای پرداخت قبوض کافیست برای خرید موبایل و... پولی باقی نمیماند (96224)
 
آرش
۱۳۸۷-۰۹-۲۶ ۱۶:۲۸:۰۵
به خدا مردم خسته شده اند
تا کی باید شاهد اجرای طرحهای متکی بر سعی و خطا باشیم؟
حتی اگر به موفق یا ناموفق بودن طرحها هم توجه نداشته باشیم باز هم اینهمه تغییر در مدت زمان کوتاه باعث دلزدگی و ناراحتی مردم است. (96236)
 
۱۳۸۷-۰۹-۲۶ ۱۷:۵۸:۲۸
بعضی نکات مهم دیگر هم وجود دارند:
1-اجرای طرح منجر به کاهش مطلوبیت شهرهای اقماری فاقد مترو و افزایش مطلوبیت نقاط مرکزی شهرها خواهد شد. زیرا هزینه جابجایی به دلیل افزایش قیمت سوخت برای بسیاری از ساکنان شهرهای حاشیه ای قابل تحمل نخواهد بود. این امر منجر به کاهش شدید قیمت مسکن در حاشیه و افزایش شدید آن در مراکز شهری خواهد شد.
2-اجرای طرح منجر به کاهش جابجایی خواهد شد که در نتیجه آن دانشگاههای دولتی و آزاد مستقر در اطراف تهران بخش مهمی از دانشجویان کم درامد خود را از دست خواهند داد و در عوض تقاضا برای دانشگاههای مستقر در تهران افزایش خواهد یافت.
3-برای افرادی که در نقاطی مانند شهران یا تهرانپارس زندگی می کنند، و محل کار آنان در مرکز شهر است، هزینه حمل و نقل روزانه، از حداقل حقوق رسمی بیشتر خواهد شد بنا بر این این افراد ترجیح خواهند داد بجای اشتغال به کار از همان مبلغ 70 هزار تومان یارانه استفاده کنند. این امر باعث اختلال در بیشتر کسب و کارها خواهد شد.
4-در حال حاضر به دلیل ارزانی نسبی قیمت گاز و آب، ساکنین مجتمعهای مسکونی که از کنتورهای مشترک استفاده می کنند، کمتر با اختلاف در مورد مبلغ این قبوض موتجه می شوند. با افزایش قیمت گاز و آب، اختلافات بین مالکان این واحدها افزایش خواهد یافت و منجر به طرح دعاوی متعدد در دادگاهها خواهد شد. (96246)
 
۱۳۸۷-۰۹-۲۶ ۱۹:۲۷:۳۷
با سلام
اين متن با متني كه در هفته نامه چاپ شده تفاوت دارد . علت ان چيست؟ (96255)
 
danesh
۱۳۸۷-۰۹-۲۷ ۰۰:۲۸:۵۲
be nazar miayad maghaley mazkoor ra yek nafar az paa chaleye bazar neweshte ast! (96282)
 
فرزادنيا
۱۳۸۷-۰۹-۲۷ ۰۰:۳۹:۲۱
بعنوان يکی از ايرانيان مقيم کانادا که نسبت به اقتصاد ايران و کشورهای پيشرفته آشنايي کامل دارم بايد به خدمت هموطنان عرض کنم که طرح تحول اقتصادی علی رغم تمام انتقادها کار بسيار مفيدی است که با توجه به شرايط فعلی اقتصاد جهانی و مناسبات جهانی گريزی از آن نخواهد بود و هر روز دير شدن آن باعث اتلاف هر چه بيشتر منابع کشور و ثروتمند شدن عده قليلی به قيمت فقيرتر شدن اکثريت خواهد شد. ريشه اصلی بسياری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی در ايران ناشی از خودخواهی ها و منفعت طلبی آحاد ماست. متاسفانه پول پرستی ،عدم رعايت حقوق يکديگر، راحت طلبی ، زياده خواهی و انتقاد نمودن بدون ارائه راه حل برای جامعه بصورت فرهنگ در آمده و تا اين فرهنگ اصلاح نشود هيچ پيشرفت اقتصادی و اجتماعی حتی با بکار گرفتن مجربترين متخصصان دنيا امکان پذير نخواهد بود (96285)
 
فرهنگ
۱۳۸۷-۰۹-۲۸ ۱۱:۵۰:۰۶
دوست گرامی از کانادا
مواردی که مطرح فرمودید به لحاظ وجودی موجودند . به لحاظ شدت با شما زیاد هم عقیده نیستم. نقش مدیران برای رشد تدریجی و تحول جوامع اصلی است کاملا شناخته شده. شما از بدنه مردم و متخصصین غیر سیاسی توقع نداشته باشید. خیلی ها میخواهند کار کنند و ایده زیاد دارند و انگیزه هم به همین شکل. ولی قوانین دست و پا گیر از یک طرف و انحصار طلبی ها از طرف دیگر اجازه نمی دهد. ایران یکی از بدترین کشورها به لحاظ سهولت کسب و کار است. من در رده های مختلف این کشور کار کرده ام و میدانم کسب و کار راه انداختن کیفی پدر ادم را درمی اورد و از کرده خود پشیمان میشود. نمی توان گفت تمام ملت تنبل و عافیت طلب است. در این کشور درامد یک تعویض روغنی از یک کارگاه ماشینکاری بیشتر میشود
زمینه برای حرکت توده ها فراهم شود انوقت خواهید دید که بسیاری از خصلتهای بدی که بعضی از مردم به ان دچار شده اند بتدریج رفع خواهد شد . (96374)
 
۱۳۸۷-۰۹-۲۷ ۰۴:۲۲:۵۳
tarhe tahavole egtesadie arie valie nagdie kardane jaraneham aas jek nasar khob valie as nasare diegar na. inke beguiem jarane baraje sucht bedahim va mardom in sar maje melli ra dud konan va be hava bedahand kare khubiast valie haman poll ra bieariem be surate nagdie be mardom kam daramad bedahim sarbe be egtesad astva sarbe beruh khoodbavarie mardom dar jahate toolidie kardane jamee, ke an baese misane kar va eshtegal khahadshod vallidadane jarane be basie as tabagat kare kheillie hasas ast ke sierbanaje egtesadie dorost va hugugie dorost miekhahad.be andieshiem be suestefadehaie ke as in masale khahad shod. amainke dar masale jarane sukht diedie va miebinin ke che vache hengofteie as sar majehaje keshva gachag mishavad. aval baraje inkar bajad khoode doolat as daramade naft jooda shavad .cherake khood baraje doolat jek noo jarane behesab miajad. chtoor doolat migujad jarane baraje kallaha na valli khoodsh baraje tamiene buje as daramade naft estefade miekonad intur nemieshe .buge dolat bajad moostagel as daramade naft kejek mahsule basariest oda shvad ta chehreje vagaeie be khood begierad. va fagat mietavanad as rahe toliedie kardane jamme ke dar an surat mietavanad malliatkasb konad.vatie in piesh sharthah bajad bashad. ke in ham bavasiete va sakhtare in hookoomat ke hame egtesadash dar daste jek bande khast ast nemishavad 1. egtesade salem dar sajeje egtesade shaffaf bevoogud mieajad. 2. daste agaha va agasadeha bajad as sherkatha besurate moostagie va gere mustagiem kutah shavad. hame nahadha bajad be mardomm hesabe rooshn erae bokonan ke anham ba in vase mojud gere momken ast. dar gere in surat vas asharnasar badtar khahad shood.tahavoole egtesadie janie in ke hame hesabhajeshan rooshan bashad aja dar keshvare ma hast. ja in ke kheilie ha khood ra va mooasesate khodra as in bahs jooda midananad agaje raies joomhur aval bajad as inja tahavool ijad konad na as achare khr bee gooli ieshan soornara as saregooshdash voot miekoonad. khatme kalam. (96294)
 
مختاري
۱۳۸۷-۰۹-۲۷ ۰۷:۱۹:۵۶
به نظر من اين طرح عجولانه نيست و دو سال براي آن کارشناسي شده است . اين کار بايد اتفاق بفتد چه در اين دولت چه در دولتهاي بعدي . درست است سختيهائي دارد اما جسارت دولت براي اجراي اين طرح که يک آرزوي ديرينه است ستودني است . (96300)
 
۱۳۸۷-۰۹-۲۷ ۱۰:۲۶:۳۳
با سلام
یکی از اختلافات حضرت علی (ع) با اشخاصی امثال طلحه ها و زبیر ها مگر تقسیم
مساوی بیت المال بین فقیر و غنی نبود (96304)
 
ناشناس
۱۳۸۷-۰۹-۲۸ ۰۸:۵۴:۰۶
مگر ائمه اطهار نگفته اند كه دارايي فقرا نزد ثروتمندان است. مگر زمان حضرت علي اگر ثروتمندان و اشراف حقشان با برده ها و فقرا يكي نبود. مگر ثروتمندان هميشه زبان اعتراضشان به حضرت علي(ع) باز نبود. مگر بخاطر همين آن حضرت را در محراب شهيد نكردند. برادر عزيز ثروتمندان جامعه ما كه همه چيز دارند چرا بايد يارانه بگيرند تازه در حكومت اسلامي يك فرد ثروتمند بايد بيشتر به فكر ندارها و فقرا باشد. جز عده معدودي در جامعه ما كه هدفشان از كمك به مردم رضاي حق تعالي است بقيه بفكر اسم در كردن هستند و تا اسمشان بالا نرود كمك نمي كنند. در جامعه ما همه چيز برعكس شده داراها از فقرا ارتزاق مي كنند. اگر خوب دقت كنيد به همين نتيجه خواهيد رسيد. كسي كه پول دارد عوض يك قوطي تايد كه قبلا يارانه اي بود يك جعبه تايد مي گرفت. اما كسي كه متوسط جامعه بود به جاي يك جعبه بايد يك عدد مي گرفت و آن را طوري مصرف مي كرد كه تا يك مدت زيادي از آن استفاده كند آيا اين به نظر شما درست است؟ به نظر من مسئوليني با طرح تحول مخالفت مي كنند جزو مسئولين ترسوي نظام هستند اينها همان كساني هستند كه از اول انقلاب هر طرحي كه برايشان اين گمان را ايجاد مي كرد كه اقبال مردم نسبت به آنها كم مي شود، تن به اجراي آن نمي دادند كه مبادا يك روزي از منصب قدرت پايين كشيده شوند. اما مردم ما امتحانات سخت تر از اين را پس داده اند، اگر قرار باشد با اجراي اين طرح مردم به خيابان ها بريزند و كشور را به آشوب بكشند بايد آن موقعي كه شهيد رجايي ها، شهيد مطهري ها، شهيد باهنرها و ... به شهادت رسيدند آن موقع دست يك عده خونخوار را قطع مي كردند كه الان از مردم و اين انقلاب چپاول نكنند و به يغما نبرند. اما مردم ما بسيار صبور و شكيبا هستند و به خاطر اين گونه مسائل از قبيل تورم و گراني يك كشور را به هم نمي ريزند. و يك انقلاب را زير پا نمي گذارند. آنها منتظرند كه ببينند مسئولين كي جرات مي كنند كه اين اقتصاد لجام گسيخته را با همراهي دولت درمان نمايند . من كه از اين مجلسي ها و مسئولين دولتهاي قبلي چشمم آب نمي خورد چون اينها يك بار در اين كار امتحان پس دادند و جرات اين كار را نداشتند. مانند سهميه بندي بنزين. (96363)
 
۱۳۸۷-۰۹-۲۷ ۱۰:۴۱:۰۹
با اکثر مطا لب مقاله فوق موافقم الی موارد مطرح شده زیر که از متن اصلی در اینجا اورده ام :


– \"افزايش ناگهاني و قابل ملاحظه قدرت خريد بيش از نيمي از جمعيت كشور (دولت قصد دارد يارانه نقدي را به 7 دهك پايين بپردازد) و هجوم نقدينگي جديد به بازار و جهش تقاضا براي كالاهايي كه طبقات كم درآمد به آنها نياز دارند اما بخاطر درآمد كم تاكنون اين نياز خود را سركوب مي‌كردند.

البته اينكه كدام بازار بتواند اين نقدينگي سرگردان را جذب كند، و طبقات پايين درآمدي ، كدام نيازشان را ضروري‌تر خواهند دانست، بستگي به فضاي فرهنگي – اجتماعي كشور دارد. آيا خانواده‌هاي فقير با يارانه نقدي خود گوشي لوكس موبايل يا تلويزيون LCD خواهند خريد يا آنرا صرف جهيزيه دختر دم بخت \"

=========================
این افزایش قدرت خرید مردم در بخش یارانه ها بقول خود اقای احمدینزا ماهی متوسط ( 40 الی 70 هزارتومان ) خواهد بود . در مقابل تعرفه ها ازاد شده و مثلا قیمت برق پرداختی هر خانوار بطور متوسط ( با صرفه جویی ) ماهی شصت هزارتومان خواهد شد . و البته مردم مجبور خواهند شد لوازمی کم مصرف ( عمدتا یخچال و کولر) را جایگزین کنند . یعنی فقط در بخش برق هزینه ها جند برابر شده و بمدت چند ماه بایستی پول دولت را پیش خور خرید وسائل برقی کم مصرف تر بکنند . تنها با یک مثال در مورد برق که زدم کافی ببینید که این بخش تمامی نظریه
افزایش قدرت خرید مردم را نقش بر اب خواهد کرد. هر خانوار در حقیقت یک بنگاه اقتصادی کوچک است با تمامی ابعاد ذاتی ان . لذا افزایش درامد ادعا شده بدون در نظر گرفتن سایر هزینه های مترتبه درست نمی باشد. از دوستانی که دستی بر طرح های توجیهی اقتصادی دارند میخواهم یک طرح پیلوت ساده برای خانواده خود
رابنویسند انوقت اوضاع معادله درامد - هزینه بدستشان خواهد امد.
از طرفی دولت میگوید یکی از اهداف اجرای طرح ،صرفه جویی در مصرف انرزی است . مگر مشکلات انرژی کشور فقط از ناحیه مصرف مردم است ؟ بخش عمده ای از ان حداقل در حوزه برق که بیش از 20 سال در این زمینه کار کرده ام بر میگردد به انواع تلفات برق و سو مدیریت های مضمن . در بخش صنایع با تبعات بوجود امده بر اثر افزایش تعرفه های انرژی با شما موافقم. لذا ما که برایمان کاملا مبهم است
ایا دولت از محل درامد دهک بالا میتواند این حجم اصلاحات در شاخه بهینه سازی و گسترش انرژی را انجام دهد ؟ مضافا اینکه بسیاری از این طرحها نیاز به کمک خارجیها دارد و بدلیل شرایط سیاسی و تحریمها شرایط دشوار است. اساس چگونه میشود به بالانس هزینه های دولت ( خصوصا در بخشی که میخواهند اصلاح سخت افزاری و سیستمی انرژی را انجام دهند) رسید ؟ و این درحالی است که اثرات تورمی بدلیل نبود سازو کار کافی نظارتی -مدیریتی- علمی در قوه مجریه براستی قابل پیش بینی نمی باشد. بنده تا یکسال پیش که در یکی از حوزه های وزارتی

قوه مجریه بوده ام فاصله ها زیاد بود مگر طی این یک سال اصلاح کرده باشند که بسیار بعید و دور از انتظار است
بزرگترین مشکلات ما بقرار زیر هستند :
- سطح دستمزد ملت بسیار پایین ،بهره وری به همین شکل و هزینه ها بسیار بالا است .
- از تمامی پتانسیل ها ی علمی و فنی کشور استفاده نمی شود .بسیاری را با انگ و مارک و ضد و بند کنار میگذارند ( از این نمونه ها دوربرم زیاد است ) و این درحالی است که مسئولین اصلی نظام با این تندرویها مخالفند ولی عده ای راه خودشان را میروند


- کارتیمی مسئولین در ارکان مختلف بسیار ضعیف و فاقد انسجام مورد انتظار است
- به فساد های ریشه ای کمتر توجه شده و با ان برخورد لازم نمی شود
- مدیریت ها عمدتا طائفه ای است
- در سیاست خارجی دچار افراط و تفریطیم
اگر اصلاح و برون رفت از شرایط را میخواهیم شر ط دارد :
نیروی مناسب با علم مترتبط و اخلاق فراجناحی ، معتقد به کار تشکیلاتی ،احساسی نبودن در مواقع غیر ضرور ، معتقد واقعی به ریشه کن کردن فساد و دوری از توصیه ها و... ، خویشتن دار و صبور
اگر مشگل مدیریت در این کشور حل شود مابقی قضایا تدرجا اصلاح خواهد شد .
یک مورد را مجددا متذکر میشوم که افزایش نقدینگی مطرح شده توسط نویسنده محترم در مورد مردم صحیح نیست ولی تورم کاذب ناشی از توهم در فروشندگان واقعی است که چنانچه با عدم نظارت و یا نظارت ضعیف قوه مجریه همراه شود فاجعه امیز خواهد بود .

پیشنهاد من اجرای پله ای ( 5 ساله ) طرح حذف یارانه است . در مورد گمرک و بانک و سایر موارد با شیب سریعتری حرکت کنند . البته اجرای بخشهای دیگر قطعا تاحدودی با بحث سوبسید ها هم تلاقی دارد که من جزییات انرا نمیدانم . بایستی گلوگاهها را دید و برای ان هم تدبیر اندیشید . همانگونه که عرض شد ممکن است کار دشوار باشد ولی ادم خودش را میخواهد وگرنه هرچه طرح برروی کاغذ بیاید به دلیل اجرای غلط نتایج فاجه با ر خواهد بود . بایستی از تنگ نظریها و ترویج بیش از حد فرهنگ توطعه به منتقدین دلسوز دست برداشت . این اولین قدم اصلاح است. والبته عده ای هم سواستفاده میکنند طبیعی است . ان مدعیانی که خود بخشهایی از قدرت را در دست دارند کمی به خود نگاه کنند خواهند دید که بخشی از تهاجم عناصر معلوم الحال و کشورهای خارجی بدست خود انها شکل گرفته است .
بایستی مراقب جریاناتی چون فراماسونری و حجتیه که برخوردشان مستقیم و از روبرو نیست بود و این بعید است اگر فکر کنیم امثال این جریانات نباشند . عمل درست باعث خنثی کردن کار انها خواهد شد و نه بهم پریدن و زمین را بزمان دوختن (96306)
 
فرهنگ
۱۳۸۷-۰۹-۲۸ ۱۱:۳۲:۵۰
دوستان عزیز الف
ممنون که کامنت ینده را چاپ کردید ولی ناقص چاپ شده قسمتهای اخر ان ظاهرا بدلیل اشکال فنی پریده است . (96372)
 
۱۳۸۷-۰۹-۲۷ ۲۳:۱۴:۰۹
آزاد سازی قیمت ها بسیا خوب وضروری می باشد ، فروشگاه های زنجیره ای دولتی هم زدیم ( بخش خصوصی به دلیلی که تا کنون استقبال نکرده منبعد هم نخواهد کرد ) وعده زیادی از کسبه جزء را بی کار کردیم ، قانون بانک هاراهم اصلاح کردیم و..... آیا این ها موجب سرمایه گذاری بخش خصوصی در کشور خواهد شد ؟ . قطعا چنین نیست . آیا با قانون کار فعلی که کارگر تنبل با کارگر خلاق ( همچون نظام اداری کشور ) یکسان دیده شده وکار فرما حق اخراج کارگر دزد را هم نداشته باشد وگویا یک خیریه براه انداخته ، ویا قانون بیمه که وظیفه دولت برای آینده کارگر را به عهده کارفرما گذاشته و به محض بیمه شدن بعض کارگرها ، بسیاری از کارآ ئی آن ها کاسته می شود ، و بسیاری از موانع قانونی ، راه برای فعالیت اقتصادی وسرمایه گذاری مردم باز می شود ؟ پس اول باید موانع را برداشت . (96342)
 
نادر امير آبادي
۱۳۸۷-۰۹-۲۷ ۲۳:۴۵:۲۴
ترك ها ميگن گوزل آقا چوخ گوزليدي ووردي چيچك چيخارتدي
يعني آقا خوشگله خيلي خوشگل بود حالا زده گل مژه هم داره در مياره اخ كه ديگه چي ميشه يعني به به كه چه شود .
همينجوري سرزده رفتم اداره اي در بخش آموزش و پرورش . يكي پشت ميزش كاموا ميبافت . اون يكي سر سيسمونه كه مادر شوهرش خريده بود پز هاشو ميداد . ابدارچي كه معلوم بود متادوني اصل بود با صورت گل برافروخته چاي ديشلمه توزيع ميكرد . دوتا معلم شهرستوني پيماني هم از مسافر كشي با پرايد ليزينگي سري به اداره زده بودند تا يبارانه اي بالاخره بابت خوش باش گوئي سفر استاني شايد ته ديگي گيرشون بياد در حال پرسه زدن . جالب كه نرگس خانوم چون مدير بخش گزينش هستش دو قلوهاي خودشو اورده بود اداره توي راهرو اداره اسكيت سواري ميكردند . و ماشين نويس هاي بيكار هم به للگي بچه هاي اسكيت باز در راهرو اداره ورجه ورجه ميكردن بله اتفاقا اكثريت تائيد كنندگان طرح هستنئد و همانند اول انقلاب دنبال پول نفت هستند . بله بالاخره نفت اومد سر سفره . اخه كه چيميشه . كون گشاد و اب هندونه .( اين بخش اخرش رو ننويسين لطفا . خيطه يعني كمي بي ادبانه ميشه . عيبه . انچه كه زياده قيچي سانسوره . از حسين آقا همكار كيهاني قيچي سانسور رو بگيرين سانسورش كنين . هرندي از خودمونه . (96345)
 
احمد
۱۳۸۷-۰۹-۲۸ ۱۸:۳۷:۲۸
دقيقا مطلب درستي را اشاره كرده ايد . اين طرح اولا موجب افزايش بيش از حد تقاضا مي گردد كه تورم زيادي را ايجاد مي كند و ثانيا اين طرح انتظارات تورمي شديدي را دامن مي زند همانطور كه از هم اكنون حتي قبل از اجرا انتظارات تورمي اين طرح بسيار بالا در نزد همه تصور مي گردد. درصد بالائي از تورم سالهاي اخير در ايران نيز به دليل همين انتظارات تورمي بوده است.
ضمن اينكه بين هزينه هاي خانوار با تعداد نفرات خانواده رابطه خطي دقيق و شناخته شده اي وجود ندارد . درصد زيادي از سهم هزينه حامل هاي انرژي مانند برق و بنزين و گاز براي گرمايش و ... بين يك خانواده 2 نفره و 8 نفره ممكن است مساوي باشد لذا پرداخت نقدي به هر نفر مي تواند اجحاف به خانوار هاي كم تعداد باشد و موجبات ترويج افزايش جمعيت را فراهم آورد.
اقايان مهندسين دولتي بايد بداند اقتصاد از نوع علوم انساني است نه علوم مهندسي . پارامتر هاي اثر گذار در ان بسيار زياد و پيچيده است و با يكي دو فرمول قابل بررسي نيست و برخورد هاي انفجاري و دفعي مي تواند بسيار خطر ناك باشد. (96392)
 
مردغارنشین
۱۳۸۷-۰۹-۳۰ ۱۵:۰۳:۳۵
شرکتهای خصوصی کوچک که با مشکلات فراوانی در این بازار نا بسامان روبرو هستند و از طرفی ایجاد اشتغال برای چند نفر کرده اند و بیمه و مالیات هم دارند می دهند و با توجه به وضع بسیار بد بازار به هیچ وجه نمی توانند برای جبران این گرانیها هزینه های دریافتی خود را گران کننده در کجای این دهکها قرار می گیرند؟!
با این تصمیمات و این گرانی هایی که بوجود می آید خیلی از شرکتها کوچک ( شرکتهایی که هیچگونه رابطه ای با دولت ندارند و از پارتی برای گرفتن پروژه سود نمی برند ) به زودی باید کار و کسب خود را جمع کنند و این خودش باعث بوجود آمدن حجم زیادی از بی کاری می شود .
دولت اگر طرحی میدهد باید همه را در نظر بگیرد ، همان هفت دهکی که دولت می گوید خیلیهاشون در همین شرکتها دارند کار میکنند و اگر این شرکتها نتوانند ادامه بدهند آنها نیز بیکار می شوند !
دولت لطف کند طرحی ارائه نماید که اگر قرار است اتفاقی بیافتند همه جوانب را در نظر بگیرد چون وقتی چنین اتفاقی بیافتد تورمی و گرانی بوجود آمده مطمئنا خیلی بیشتر از پرداختی هست که دولت انجام میدهد .
مردم توی شکمشون نفت و گازوئیل نمی ریزند و برق و گاز را تنشون نمی کنند ! دولت نمی داند که حمل و نقل وقتی گران شود همه چیز گران می شود؟!
خواهش میکنم یکجوری که منم نمیدونم چجوری به دولت بگید فکر کنه !
این طرحها خیلی خوب هستند ولی اجرای آنها باید طی ده سال قدم به قدم صورت بگیرد نه طی یک یا دو سال . (96514)
 
حسيني كارمند مخابرات
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۰:۴۰:۰۰
پيش بسوي بحران ايراني با اجراي تحول اقتصادي (96586)
 
علی ق
۱۳۸۷-۱۰-۰۳ ۰۲:۱۶:۰۲
طرح تحول در اصل کار خوبی است ولی آنچه این طرح با مشکل مواجه خواهد کرد ومتاسفانه از کنار آن به راحتی عبور می کنندوآن مشکلات اداری وفرهنگی این کشور است قبل از طرح تحول اقتصادی باید طرح تحول فرهنگی واجتماعی کشور در حوزه بخصوص اقتصاد مهندسی می شد آنوقت کارهای چکشی هم جواب می داد اکنون یک باره می خواهیم تمام مشکلات مدیریتی را با فشار به مردم حل کنیم واین واقعا ظلم مضاعف خواهد بود واثرات نامطلوب زیادی خواهد داشت دولت به نظر من اگر شجاعت می خواهد در این زمینه به خرج بدهد بداند که این دیگر از آن شجاعت ها نیست بلکه از آن نوع شجاعت های بد نتیجه است که نه تنها سودی عاید مردم نخواهد کرد بلکه مردم دچار مشکلات فراوانی خواهد کرد وبهتر است دولت به پرسش های اساسی در این زمینه پاسخ بدهد چون پاسخی ندارد بدهد نمونه اش را در یکی از برنامه های گفتگوی ویژه شبکه دو با وزیر اقتصاد دیدم که وزیر اجازه نمی داد حتی مجری سوالش کامل شود وبه آن جواب بدهد چون چنان غرق دفاع از طرح بود نمی دانست چکار دارد می کند واصلا سوال را نمی شنید ویا توجهی به سوالات نداشت وفقط حرفهای تکراری خودش را می گفت که این طرح لازم است اجرا شود بابا همه می گویند لازم است ولی چطوری وبه چه گونهای مهم است با فشار آوردن به مردم ومقایسه کردن کشور ما با کشوری مثل ترکیه که یک قطره نفت هم ندارد ویا سوء مدیرت را منتقل کردن به مردم، الان بنزین در کشور حوزه خلیج فارس بنزین لیتری کمتر از 400 تومان است آیا تاثیر در تولید وقیمت بنزین ما دارد ؟ نه . ویا اقتصاد جهانی با بحران همراه است وبه شدت قیمت های جهانی افت می کند ولی در کشور ما برعکس است آیا اینها قابل کنترل است آیا دولت یارانه هارا مثل بن های عید ویا ماه رمضان پس از ماه ها با تغییر وتحولات اجناس به مردم خواهد داد وخیلی سوالات ساده واما مهم که هرگز از طرف دولت پاسخ داده نشده است.جمع کردن اقتصاد دانان دلیل بر تایید آنها از این طرح نیست که مسئله طوری مطرح کنیم که هر جمعی را تشکیل می دهیم طوری وانمود کنیم که آن جمع با این طرح موافق اند وتمام.وهزاران اما واگر های دیگر (96845)
 
ن
۱۳۸۷-۱۱-۰۲ ۱۶:۳۱:۵۰
با طرح مخالفم (100931)
 
مهرداد
۱۳۸۷-۱۱-۰۳ ۰۸:۱۰:۳۰
با سلام
اگر دولت آقای احمدی نزاد قصددارند این شربت تلخ را به ما بدهند حد اقل انصاف
را فراموش نکنند .
اولاً : تمام راههای فرار مردم را نباید مسدود کرد اگر سوخت را گران میکنید حداقل
باید ورود اتوموبیل باید بدون قید وشرط از خارج آزاد باشد تا بتوان هرخودرویی با هر
مشخصات از جمله مدل سال ساخت نو یا دست دوم و.... را با حداکثر 20% گمرک
وارد کشور کرد که این خود جزو حقوق اولیه مصرف کننده در چهار چوب فرامین سازمان تجارت جهانی است که امروز با عجله آقایان مشغول فقط رساندن نرخ سوخت به نرخ های جهانی هستند.
دوماً : این مردم نیاز به ولی نعمت ندارند اگر میخواهید همه چیز را آزاد کنید عیبی
ندارد اما ورود همه چیز را هم آزاد کنید تا ما هم مثل باقی ملل برای نوع و قیمت
کالاهایی که میخواهیم مصرف کنیم تصمیم بگیرییم
سوماً : سالهاست که دکترین اقتصاد فرمایشی دولتی شکست خورده بهتر است
بگذارید عرضه وتقاضا کار خودش را بکند.
چهارماً :برای من به عنوان یک متخصص صنعت کاملاً وضعیت صنایع بعد از اجرای
آزاد سازی نرخ انرژی روشن است شما با حذف یارانه از مصرف کننده مجبور خواهید
بود تمام آن را به علاوه یک مبلغ اضافی صرف صنایع فولاد و سیمان وشیشه و امثالهم بنمایید تا در کو تاه مدت ورشکست نشوند و در بلند مدت این اتفاق بیفتد.
پنجم : این شاهکار به علت مدیریت آقایان اتفاق افتاده و تا انجا که من میدانم با
حداقل 30 میلیارد دلار کسری بودجه اصولاً آقایان راهی برای فرار از آن ندارند پس
حداقل با مصرف کننده مهربان باشید تا مجبور به تهیه باتوم و...... نشوید.
واسلام (101000)
 
روح اله میرزانژاد
۱۳۸۷-۱۱-۱۰ ۱۴:۰۱:۰۹
وقتی منتقدین رییس جمهور معتقدند نفت سر سفره مردم نیامده است پس نگران چه هستند؟ از دو حالت خارج نیست. اگر طرح تحول برای حذف نفت از سر سفره مردم طراحی شده است. کدام نفت؟ سر سفره نفتی نیست که طرح بتواند آن را حذف کند. چطور می‌توان آنچه را که نیامده است حذف کرد؟ اگر طرح تحول برای آوردن نفت بر سر سفره طراحی شده است پس چرا بازهم انتقاد؟ به هرحال باید تکلیف خود را قطعی کنیم یعنی بلاخره نفت سر سفره هست یا نیست و دیگر این که طرح تحول نفت از سفره خواهد برد یا نفت بر سر سفره خواهد آورد؟ امان از این نفت بدبوی سیاه طلایی! ای نفت تو چقدر بلایی! موفق باشید. (101627)
 
محسن اردكانيان
۱۳۸۷-۱۱-۱۵ ۱۵:۲۸:۲۶
اصلاح قيمتها و متعادل نمودن آنها با قيمتهاي جهاني امري ضروري است. اين امر نيايستي فقط به حاملهاي انرژي منحصر گردد. اقلامي همچون سطح حقوق و دستمزدها و كالاهاي مورد نياز ديگر مردم نيز بايستي مشمول تحول و اصلاح گردند. اما متاسفانه در طرح دولت اين امر محدود به چند قلم خاص گرديده و دولت نسبت به افزايش قيمت كالاهاي عرضه شده از طرف خود بسنده كرده است و در مورد افزايش دستمزدها حكم تثييت را داده !
ظمناً يارانه در نظر گرفته شده (به فرض پرداخت ) حتي جوابگوي افزايش قيمت حاملهاي انرژي را براي عمده دهكهاي جامعه نيست چه به آنكه بتواند آثار ثانويه افزايش قيمتهاي بقيه اقلام را جبران نمايد و اوليتر كه بتواند موجب افزايش توانايي خريد گرديده و اثري تورمي مطابق آنچه كه در بعضي از اظهارنظرها آمده است را ايجاد نمايد.
بديهي است اقتصاد ناموزون ايران ميتواند با هر تلنگري از پا درآيد بطوريكه نتوان ديگر براي آن حتي نسخه معالجه هم نوشت.
بهتر آنست كه طرح اصلاح ( تحول ) در يك بازه زماني دراز مدت( چند دوره و هر دوره درصدي معيني ) و نيز مانيتور كردن دقيق پارامترهاي تاثير پذير در هر دوره زماني اجرا گردد تا اطمينان لازم نسبت به اخذ نتيايج مطلوب اقتصادي در دوره اجراي بعدي بدست آيد. (102483)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.