نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 312529
زمان اجرای قانون مالیات‌برخانه‌‌های خالی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۲۱
مشاور وزیر راه و شهرسازی با اعلام تک‌رقمی شدن نرخ تورم در پایان آذرماه جاری از اجرای قانون اخذ مالیات بر خانه‌‌های خالی و نقل و انتقال‌ها از ابتدای سال ۹۵ خبر داد و گفت: با توجه به پیش‌بینی‌های دولت در زمینه کاهش تورم باید نرخ سود سپرده‌های بانکی به ۱۰ تا ۱۱ درصد برسد.

حسین عبده‌تبریزی در نشست تخصصی توسعه نظام مالی مسکن گفت: کشور در یک موقعیت تنگنای مالی قرار گرفته است و این تنگنای مالی را در میزان تسهیلاتی که بانک‌ها در دو سه سال گذشته داده‌اند می‌توان دید.

به گزارش فارس، وی با اشاره به اینکه سال آینده سال شروع مالیات است و اخذ مالیات شامل خانه‌های خالی و نقل و انتقال‌ها نیز خواهد شد،ادامه داد: میزان تسهیلات پرداختی بانک‌ها نسبت به سال ۹۰ علاوه بر اینکه افزایش نداشت که در این حوزه‌ها کاهش هم داشتیم.

مشاور وزیر راه و شهرسازی افزود: در بخش مسکن ما از ارقام ۳۰ درصد به ارقام ۱۲ و ۱۵ درصد رسیده‌ایم و در ساختمان تسهیلات به شدت کاهش پیدا کرد، بنابراین در شرایط تنگنای مالی تامین‌مالی کار آسانی نیست و تلاش‌هایی که وزارت راه و شهرسازی در این ۲ سال کرد تا مساله اعطای تسهیلات جدید را حل کند با دشواری پذیرفته شد و نهایتا به صندوق پس‌انداز مسکن یکم انجامید که در حال‌حاضر ۲۲ هزار نفر در این صندوق ثبت‌نام کرده‌اند.

عبده تبریزی ادامه داد: واقعیت این است که اگر شرایط مساعد بود هرکسی که در ایران حقوق می‌گرفت باید با رجوع به بانک می‌توانست بین ۶۰ تا ۷۰ درصد تسهیلات خرید مسکن را دریافت کند یعنی اگر نظام بانکی توانمند باشد باید اینکار را انجام دهد.

*تسهیلات بانکی تنها ۱۲ درصد قیمت خرید مسکن را تامین می‌‎کند

مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: در همه جای دنیا بازپرداخت مسکن از پس‌اندازهای آتی است در حالیکه در ایران این مساله کاملا برعکس است و به پس‌اندازهای گذشته ارتباط دارد.

وی افزود: قدرت نظام بانکی آلمان آنقدر است که دولت اعلام می‌کند ۱۰ تا ۱۵ درصد پیش پرداخت مهاجران سوری به بانک‌ها را با طرح مشارکتی پرداخت می‌کند و بانک را ترغیب می‌کند تا ۸۵ درصد تسهیلات خرید مسکن را پرداخت کند. اگر یک دهم قدرت نظام بانکی آلمان را ایران در حال حاضر داشت مردم می‌توانستند ۵۰ تا ۶۰ درصد تسهیلات را از سوی بانک‌ها دریافت کنند در حالیکه این رقم در حال حاضر ۱۲ درصد اعلام شده است.

عبده‌تبریزی در ادامه افزود: در حال‌حاضر اعطای تسهیلات بلندمدت به متقاضیان مسکن از سوی بانک‌ها با نرخ سود ۳۰ درصد و طی قراردادهای بلندمدت امکان ندارد.

مشاور وزیر راه و شهرسازی در تشریح دلایل عدم تمایل بانک‌ها به ارایه تسهیلات بانکی بلندمدت به نرخ بالای سود اشاره کرد و گفت: دلیل عدم مشارکت بانک‌ها به غیر از بانک مسکن به این دلیل است که در اقتصادی که نرخ سود بانکی در آن ۲۰ تا ۳۰ درصد است این روش قابل‌جذب و ترغیب نیست.

به گفته وی، با توجه به اینکه پیش‌بینی دولت این است که تورم نقطه به نقطه در پایان آذرماه از ۱۰/۴ درصد به ۹ درصد می‌رسد علی‌الاصول نرخ سود سپرده‌های بانکی باید به ۱۰ تا ۱۱ درصد برسد. در کشورهای پیشرفته سود بانکی زیر نرخ تورم است و در کشورهای توسعه یافته کمی بالاتر از نرخ تورم است.

عبده تبریزی ادامه داد: در شرایطی که نرخ سود بانکی کاهش یابد بانک‌ها می توانند ۱۸ درصد وام دهند و دولت نیز می‌تواند کمک کند و با این شرایط همه بانک‌ها شروع به وام دادن خواهند کرد.
 
کلمات کلیدی : مالیات+خانه های خالی
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۳ ۱۸:۲۹:۴۹
گویا نقشه دارند با فشار و غیره نرخ سود بانکی را کاهش تا دلالان از تسهیلات ان بر خوردار و دلالی را رونق دهند و تورم را باز هم افزایش دهند چون اشتهای سیری نا پذیری دارند (3344025) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۳ ۱۹:۱۷:۱۴
اقای پرفسور تو این چند سال ارزش پول یک سوم شد (3344107) (alef-11)
 
فرهاد
۱۳۹۴-۰۹-۰۳ ۲۱:۵۰:۵۹
متاسفانه تو ایران بانکها و بیمه ها برای خودشان بنگاه اقتصادی شده اند و به جای آنکه مثل کشورهای توسعه یافته به مردم تسهیلات بلند مدت با بهره کم بدهند برای خودشان تجارت میکنند.هیچ کسی هم بر کارشان نظارت نمیکنند. (3344446) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۳ ۲۱:۵۲:۲۶
با نرخ كم سود بانكى در كشورهاى غربى تعجب اين است درامدهاى اين بانكها بسيار بالا است
اقايان اقتصاددان و امثالهم كجاى كار مملكت ما ايراد دارد كه بانكها با اين تفاوت وحشتناك ٥ تا ٨ درصدى از سودى كه ميدهند و سودى كه ميگيرند و اگر مركب هم حساب شود كه بيشتر هم ميگيرند ، واقعا مشكل كجاست ..... نرخ تورم هم انطور كه ميگويند كاهش نيافته بلكه حرف است (3344452) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.