توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 357025
چامسکی: وهابیت سعودی عامل تروریسم است
تاریخ انتشار : شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۵
نوآم چامسکی نظریه پرداز برجسته آمریکایی با اشاره به اینکه عربستان به گروههای تروریستی کمک مالی می کند گفت: ایدئولوژی وهابیت از دلایل کانون افراط گرایی بودن سعودی است.

به گزارش مهر، «نوام چامسکی» اندیشمند معروف آمریکایی و استاد بازنشسته دانشگاه MIT در گفتگوی تلویزیونی با شبکه «دموکراسی اکنون» آمریکا، از عربستان سعودی به عنوان مرکز افراط گرایی در جهان یاد کرده بود و اظهار داشته بود که این کشور به حمایت از جنگ در سوریه و یمن ادامه می دهد.

وی در این گفتگو تصریح کرده بود که عربستان نه تنها تروریست ها را حمایت می کند بلکه مساجد، روحانیون، مدارس و حوزه های دینی آنها این دیدگاه های افراطی را در تمام مناطق تحت نفوذ عربستان گسترش می دهند.

چامسکی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص شواهد و قراینی که مطابق آن عربستان مرکز افراط گرایی در جهان است گفت: در خصوص این موضوع شواهد زیادی وجود دارد.

استاد دانشگاه MIT افزود: ادبیات گسترده ای درباره تلاشهای عربستان در خصوص گسترش و اشاعه دکترین وهابیت-سلفی وجود دارد.

وی تأکید کرد: عربستان به گروههای تروریستی کمک مالی می کند و در این خصوص ادبیات فراوان و گسترده ای وجود دارد.

چامسکی در خصوص این موضوع که چه نسبتی میان افراط گرایی که عربستان طلایه دار آن است با ایدئولوژی وهابیت وجود دارد نیز تصریح کرد: بله اساساً اینکه عربستان مرکز افراط گرایی است با ایدئولوژی وهابیت ارتباط دارد.

بنیانگذار زبانشناسی مدرن افزود: در واقع این ایدئولوژی باعث شده تا عربستان مرکز افراط گرایی در جهان باشد.

وی تصریح کرد: علاوه بر اینکه نسبتی میان افراط گرایی و ایدئولوژی وهابیت وجود دارد در زمینه اشاعه این افراط گرایی باید ثروت این کشور و تبلیغات مذهبی و فرهنگ میسیونری حکم بر آن را نیز اضافه کرد.

چامسکی در خصوص اینکه چرا با وجود اینکه عربستان مرکز افراط گرایی در جهان است ولی کشورهای غربی و از جمله آمریکا که مدعی حفاظت از ارزشهای لیبرال چه در درون مرزهای سرزمینی خود و چه بیرون آن هستند از این کشور حمایت می کنند گفت: دلیل حمایت کشورهای غربی و آمریکا از عربستان این است که اساساً ادعای حفاظت از ارزشهای لیبرال توسط این کشورها یک ریاکاری و فریب است.
 
کلمات کلیدی : آل سعود+داعش+تروریست+چامسکی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.