نظر منتشر شده
۱۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 167026
سیلوداران بخش خصوصی تاوان سیاست های غلط دولت را می پردازند
شهاب خاکسار، 3 مهر 91
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۵۴
چندی پیش در یادداشتی با عنوان " در آستانه ثبت رکوردی جدید هستیم" از کاهش ۸۰ درصدی خرید تضمینی گندم توسط دولت در سال زراعی گذشته خبر دادم و در همان یادداشت اشاره ای هم به ظرفیت سیلوهای کشور داشتم و نوشتم:
"در زمان اعلام دستیابی به خودکفایی در تولید گندم مورد نیاز کشورظرفیت ذخیره سازی گندم در سیلوهای کشورمان تنها ۳ میلیون و ۱۲۴ هزار تن بود و مسوولان وقت کشاورزی بدون در نظر گرفتن این واقعیت با کاستن از سطح زیر کشت برخی دیگر از محصولات کشاورزی نظیر جو، چغندر و ... و همچنین یک سری سیاست های تشویقی، سطح زیر کشت گندم و در نتیجه میزان تولید آن را افزایش داده و "جشن خودکفایی" گرفته بودند! البته خبر خوب آن است که در طول ۸ سال گذشته حدود ۳ میلیون تن به ظرفیت ذخیره سازی سیلوهای کشور افزوده شده، اما تأسف بار آنکه این بار اشکالات مدیریت کشاورزی به شکلی دیگر خود را عیان کرده است."

حال خبر جدید آنکه فعالان بخش خصوصی که در حقیقت سازندگان و مالکان همان ۳ میلیون تن ظرفیت جدید سیلوهای کشور بودند، در آستانه ورشکستگی قرار گرفته اند. ماجرا از این قرار است که در سال ۱۳۸۵ هیأت دولت مصوبه ای را مبنی بر فراخوان و حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی در ایجاد ظرفیت های جدید ذخیره سازی گندم به تصویب رساند و متعاقب آن ۹۰ واحد سیلوی گندم، با مجموع ظرفیت قریب به ۳ میلیون تن توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی احداث شد.

بر اساس آن مصوبه قرار بود بخش خصوصی با استفاده از تسهیلات ارزان قیمت و با حمایت دولت، مبادرت به خرید گندم نمایند و به ازای هر ماه نگهداری گندم ۲ درصد بهای آن به سیلوداران پرداخت شود. این بخش از مصوبه دولت هیچ گاه به مرحله اجرا نرسید و تا ابتدای امسال، گندم خریداری شده به سیلوهای بخش خصوصی به صورت امانی داده می شد و تنها وجه اجاره سیلو برای میزان گندم تحویل شده توسط وزارت بازرگانی پرداخت می گردید.

به بیان دیگر سیلوداران بخش خصوصی هیچ گاه اجازه بهره برداری از ظرفیت های خالی سیلوهای خود را دریافت نکردند. این مشکل در سال زراعی گذشته که حجم خرید گندم به نرخ تضمینی به شدت کاهش یافت، بیش از پیش فعالیت سیلوداران بخش خصوصی را با مشکل مواجه کرده و آنان را در آستانه ورشکستگی کامل قرار داده است.

بر اساس گزارش های رسیده از انجمن صنفی کارفرمایی سیلوداران ایران، در حال حاضر بین ۸ تا ۱۰ درصد سیلوهای این بخش گندم داشته و بقیه ظرفیت آنان خالی مانده است. این شرایط سیلوداران بخش خصوصی را با بحران شدید مالی مواجه کرده است.

به نظر می رسد مجموعه بازرگانی دولتی که متولی اصلی حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی در حوزه ذخیره سازی گندم است، نه تنها حمایتی از این افراد صورت نداده، بلکه در سالهای اخیر با نگاه رقیب به آنان نگریسته و در شرایطی که در برخی موارد اقدام به ذخیره سازی گندم به صورت غیر استاندارد کرده، از واگذاری امور به بخش خصوصی و ایفای تعهدات خود که در مصوبه دولت بر آن تصریح شده سرباز می زند.

مجموع این عوامل و آگاهی از این واقعیت که مجموع گندم خریداری شده از تولیدکنندگان داخلی نسبت به سالهای قبل حدود ۸۰ درصد کاهش را نشان می دهد باز هم هشداری است درباره شرایط نگران کننده تأمین نیاز کشور به استراتژیک ترین ماده غذایی مردم. معضلی که مطمئناً با سکوت و عدم واکنش مسوولان دولتی راه حلی بر آن مترتب نیست و تدبیری می طلبد که امید است در دولت محترم یافت شود.
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۰۳ ۱۲:۵۷:۱۹
ملت بخت برگشته که دارن تاوان سیاستهای غلط دولت رو میدن، سیلوداران هم بدند. (967277) (moderator16)
 
۱۳۹۱-۰۷-۰۳ ۱۳:۴۷:۲۴
هر جا انگشت بگذارید همین است. میگویند %62 ورودی گوشت گاو در کشتارگاه اصفهان گاو های شیرده هستند. (967359) (moderator16)
 
۱۳۹۱-۰۷-۰۳ ۲۱:۳۵:۰۹
منتظر شیرخشک چینی هستیم (967925) (moderator16)
 
۱۳۹۱-۰۷-۰۳ ۱۴:۱۸:۰۷
وقتی با دلار نفتی در هر موقع از سال می توان گندم وارد کرد (بخصوص الان که به جای پول نفت قرار شده گندم از هند و پاکستان وارد شود) دیگر ذخیره سازی گندم در سیلو ها معنی و مفهومی ندارد.

گندم داخلی برای خوراک دام و طیور استفاده می شود و گندم وارداتی هم مستقیما به آسیابها برای تبدیل شدن به آرد می رود! (967421) (moderator16)
 
ابوالحسن-ع
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۰۳ ۱۴:۴۵:۱۵
دوستان این هم مانند بقیه کار های دولت حتما مصلحت در این است که بخش خصوصی ورشکست شود.
ضمن چرا ناراحت هستی فعلا دولت دارد از شمال .جنوب وشرق.غرب دارد گندم وارد می کند.کشاورز مشکل دارد برود شغل خودش را عوض نماید. (967475) (moderator16)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۰۳ ۱۶:۲۶:۰۹
بخش خصوصی؟ از چیزی حرف بزن که وجود داشته باشه! بخش خصوصی پَر! (967601) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۰۳ ۲۰:۱۳:۳۱
با نرخ مجهول ارز برای کالاهای اساسی تولید گندم به صرفه نیست لذا طبیعی است سیلوداران با مشکل مواجه شوند کشاورزان هم ورشکست شوند (967870) (moderator16)
 
محمود
United States
۱۳۹۱-۰۷-۰۳ ۲۱:۲۱:۵۱
من نمی‌دانم این خبر از کجا آمده است. در استان آذربایجان شرقی، سیلوداران و کارخانه‌های آرد بخش خصوصی به مافیایی تبدیل شده‌اند که واردات گندم از خارج، خرید گندم از داخل، و توزیع گندم و آرد را قبضه کرده‌اند. اگر استعلامی از اداره‌ی غله‌ی این استان بکنید خواهید دید که پیش‌بینی گندم ذخیره در 2 ماه آینده چقدر است، آن‌وقت در ورشکسته بودن یا نبودن بخش خصوصی خبر منتشر کنید. این بازی کاهش ذخیره دقیقاً برای کاهش مصنوعی عرضه و افزایش قیمت گندم و آرد است. از همین حالا تعدادی از نانوایی‌ها دکان‌شان را تخته کرده‌اند. لطفاً یک گزارش صادق از وضعیت گندم، آرد، و نان در این استان تهیه کنید. (967917) (moderator16)
 
محمد حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۰۴ ۱۷:۱۳:۳۱
با پوزش از شما که سهوا نظر منفی دادم. (968759) (moderator1)
 
شهروند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۰۴ ۰۰:۴۴:۰۴
به بهانه اجرای اصل 44 قانون اساسی و مشارکت بخش خصوصی در خرید گندم , در سال جاری دلال و واسطه بهترین گندم داخلی کشور را فقط با 50 ریال بیشتر از قیمت تضمینی دولت (هر کیلو 4250 ریال) خریداری و به مصرف خوراک دام و طیور رساند.
کشاورز زحمتکش که طبق نظر کارشناسان جهاد کشاورزی تولید محصول گندم هر کیلو 4500 ریال به او تمام شده بود ورشکست شده و سیلوداری که در راستای فراخوان دولت تمام سرمایه خود را از دست داده و بدهکار بانکها شده بیچاره گردیده است و مردم باید گندم بی کیفیت هندی و قزاقستانی را مصرف نمایند
(این است حمایت از بخش خصوصی) (968052) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۰۴ ۰۸:۴۲:۵۳
فکر کنم شما تو این چند ساله خواب بودین حالا که هر کسی از راه میرسه یه لگد به این دولت میزنه شما حالا سال 1391 .... (968221) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۰۴ ۱۱:۲۲:۵۱
شهروند محترم
[...] من کشاورز برنج کارم دیروز برای فروش برنج شیرودی به مرکز خرید دولتی رفتم انها حاضر بودند1700 تومان بخرند در بازار 2000 تومان فروختم دلال مقصر است یا دولت که در خرید مجصول دلار را 1226 یا همان نرخ مجهول مرجع می زند دلال هم می گوید من بالاتر از دولت می خرم یعنی کشاورز به دلال ندهد وبه دولت ارزان تر بدهد ؟دولت ارز مجهول مرجع را بر دارد مشکلات حل می شود (968398) (moderator1)
 
حسن
United States
۱۳۹۱-۰۷-۰۴ ۱۳:۵۱:۳۰
آسیاب به نوبت خوش به حال بانکها شد (968562) (moderator1)
 
جلال
۱۳۹۱-۰۷-۰۵ ۱۰:۰۵:۵۱
سیلوداران نیز مانند کارخانجات آرد درآستانه ورشکستگی و بدبختی هستند و از یکسو بانکها بدون هیچ ملاحظه ای درصدد مصادره اموالشان میباشد.هیچ آینده ای برای آنها نمیتوان بتصویر کشید فقط از دولت محترم تقاضای تامل و تفکر بیشتری برای این قشر از تولیدکننده ها داریم.آمین یارب العالمین (969324) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۰۵ ۱۳:۵۴:۱۶
اگه مردی و جرات داری نظرات مخالف خودتونو نشون بدید (969662) (moderator1)
 
امير
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۰۶ ۰۹:۴۵:۳۳
متاسفانه در كشاورزي قيمت گندم و جو از كاه ارزان‌تر است
به كارمندان حقوق ريالي پرداخت ميشود ولي كارمند اجناس مايحتاج خود را بر اساس دلار خريداري مي‌كند يعني حقوق تعيين شده بر اساس افزايش دلار نيست ولي اجناس وابسته به دلار است و اجناس هر دقيقه يك قيمت دارد. (970386) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۰۶ ۱۰:۲۶:۴۸
سلام دوستان عزیز به جای ایراد گرفتن از این و آن اگر برای این گونه مسایل راهکاری دارید لطفا ارایه نمایید تا هم به دولت و هم به بخش خصوصی کمک کنیم. خیلی از مواقع یک راهنمایی کوچک می تواند بزرگترین مشکلات را حل کند. (970421) (moderator1)
 
ن
۱۳۹۱-۰۷-۰۶ ۱۹:۲۹:۱۰
بر عکس دیگر صنوف از سیاست های جناب آقای احمدی نژاد بحدی راضی هستند که برخی از فرط خوشی در حال مرگ هستند ! (970649) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۰۷ ۱۰:۵۲:۴۶
بإسلام
اين است سو مديريت كه كشور شيطان بزرگ گندم خود را با بهترين قيمت براي حمايت از كشاورزي خود و صنعت نگهداري خود ميخرد و در دريا ميريزد ولي ما گندم خود را رها و تعهدي نسبت به سرمايه گذاري ذخيره سازي نداريم و إيه ٣ سوره صف كه ميفرمايد : أيا مورد تبغيض خداوند است أنچه را كه ميگوييد بدان عمل نميكنيد" را در اينجا ميبينيم . أيا همين سيلو سازان نبودند كه شما به عنوان افتخارات دولت اول بوغ و كرنا نموديد كه با اعتماد به دولت كمك دولت نمودند . كجاست دولت و بازرگاني و كجاست ان وعد و وعيدها . ... (970866) (moderator1)