نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 169628
رييس انجمن سلامت خانواده:
ناهنجاری های اجتماعی نشان بیماری جامعه است
بخش اجتماعی الف، 10 آبان 91
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۴۵
رييس انجمن علمي سلامت خانواده ایران در خصوص تاثير رسانه‌هایی مانند شبکه‌های ماهواره‌ای در افزایش معضلات اجتماعی گفت: رفتار فردي و اجتماعي هر انسانی، تابعي از شناخت و اطلاعات و اخباري است که او از محيط‌هاي پيراموني دريافت می‌کند. امروزه رسانه‌هاي سمعي و بصري از جمله شبکه‌هاي ماهواره‌اي و اينترنت، مهم‌ترين ابزار اطلاع‌رساني در جهان معاصر به شمار مي‌آيند. متاسفانه در حال حاضر شبکه‌های ماهواره‌ای و غول رسانه‌ای نقش بسزایی در شکل‌گیری افکار و اذهان عمومی دارند. همان‌طور که چنین رسانه‌هایی اطلاعات غلط و گمراه‌کننده را تا عمق جامعه رسوخ مي‌دهند، جامعه نیز باید با نشر اطلاعات درست علمي و آگاهي‌بخشي تا عمق آن نفوذ کند.

دكتر محمدرضا صفري‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه، از افزايش آمار طلاق در ايران به عنوان يك بحران ياد كرد و گفت: دو انسان با فرهنگ، منش، خانواده و نگرش‌هاي متفاوت در زير يک سقف زندگي مشترک خود را آغاز مي‌کنند، در حالي که هيچ نهادي، براي آشنايي آنها با مهم‌ترين مسايل زندگي که همانا رابطه زناشويي صحيح و سالم است، تلاش و اقدامي نمي‌کند و اين امر باعث مي‌شود تا امروز با آمار نگران‌کننده‌اي درمورد طلاق و زنان مطلقه مواجه باشيم. در چنین شرایطی اگر مردم نتوانند از مبادي صحيح و علمي به اطلاعات مورد نياز خود دست پيدا کنند، دست به دامن شبکه‌هاي ماهواره‌اي و غول رسانه‌اي خواهند شد.

روند افزايش آمار طلاق در كشور نگران‌كننده است
او روند افزايش آمار طلاق در كشور را نگران‌كننده دانست و تصريح كرد: امروزه اطلاع‌‌رساني و وسايل ارتباط جمعي نقش مهمي در سمت و سو دادن به جوامع ايفا مي‌کنند؛ به‌گونه‌اي که بايد گفت به مثابه جريان خون در سيستم بدن انسان هستند. برنامه‌هاي تلويزيوني که در نقاط مختلف دنيا توليد مي‌شوند، به آساني از طريق شبکه‌هاي بسيار متنوع و فراگير در دسترس مخاطبان قرار مي‌گيرند. براي اين برنامه‌ها، مخاطبان آن و اهدافي که دنبال مي‌کنند، نمي‌توان حد و مرز مشخصي قائل شد اما اینکه چرا به خود زحمت نمي‌دهيم تا با برنامه‌ريزي‌هاي بلندمدت و عميق با پديده‌هاي فرهنگي، تربيتي و اجتماعي رویایی کنیم و اینکه آيا مي‌توان با صدور بخشنامه و دستورالعمل و قوانين دور از واقعيت مشکلات فرهنگي، تربيتي و اجتماعي را حل کرد، جای بحث است.

آنچه باعث سقوط جوامع شده، ناآگاهي مردمانشان بوده است
او ناآگاهي عموم مردم را باعث سقوط يك جامعه دانست و تصريح كرد: یکی از مهم‌ترين اهداف شبکه‌هاي ماهواره‌اي و اينترنتي، از هم پاشيدن ارزش‌ها و زيرساخت‌هاي فرهنگي جوامعي است که در آن جوامع، مخاطب خود را پيدا کرده‌اند. آنها با روش‌هاي علمي براي هر جامعه‌اي روش تبليغ به‌خصوص و کالاي به‌خصوصي دارند و از این طریق است که می‌توانند زیرساخت فرهنگی یک جامعه را دچار تزلزل کنند. درحقیقت آنچه باعث سقوط جوامع شده ناآگاهي مردمانشان بوده است.

در خلاء اطلاعاتي رسانه‌هاي بيگانه توانسته‌اند، نسل جديد ما را به طرف اهداف خود سوق دهند
امروزه بسياري از هنجارهای اجتماعي، تربيتي و رفتاري بهم ريخته‌اند
صفري‌نژاد با بيان اينكه در خلاء اطلاعاتي، رسانه‌هاي بيگانه توانسته‌اند نسل جديد ما را به طرف اهداف خود سوق دهند، اظهار كرد: امروزه نيز باوجود پيشرفت دانش و ترقي و تمدن اجتماعي بعضي از جوامع دچار انحطاط روزافزون هستند. متاسفانه کم نيستند افرادي در این جامعه که باور دارند با پوشيدن يک جفت دمپايي به مدت ۴۵ روز، ۱۰-۸ سانتي‌متر قدشان بلندتر مي‌شود! به‌طور خلاصه چه ما قبول داشته باشيم و چه راه انکار را در پيش بگيريم، در خلاء اطلاعاتي، رسانه‌هاي بيگانه توانسته‌اند، نسل جديد ما را به طرف اهداف خود سوق دهند، امروزه بسياري از هنجارهای اجتماعي، تربيتي و رفتاري بهم ريخته‌اند و در اين بين مسايل زناشويي که هميشه تابو بوده، مورد حداکثر سوءاستفاده قرار گرفته است که در این مورد فکر مي‌کنم حداقل براي نسل آينده بايد فکري کرد.

نمي‌توان با ايجاد محدوديت به مقابله با باورهاي نادرست رفت
رييس انجمن علمي سلامت خانواده با بيان اينكه نمي‌توان با ايجاد محدوديت به مقابله با باورهاي نادرست رفت، اظهار كرد: برای مقابله با باورهای نادرست همانطور که "کارتل‌ها"، از تکنولوژي‌هاي نوين براي مقاصد کمپاني‌هاي بزرگ استفاده مي‌کنند، ما نيز بايد موفق به شناخت و استفاده بهينه از ظرفيت‌ها و امکانات اين پديده ارتباطي جهان شمول شويم. امپراطوري رسانه‌اي در شکل‌دهي ابعاد مختلف جوامع نقش اساسي دارد. در شکل‌دهي باورهاي مردم از شيوه‌هاي خاص بهره مي‌برد و براي شکل‌دهي افکار عمومي در مورد مسايل جنسي، علاوه بر انحراف افکار عمومي، سود کمپاني‌ها و شرکت‌هاي چندمليتي را دنبال مي‌کند و به موضوعاتی می پردازند که يک دهه پيش بيشتر به شوخي شبيه بود تا به واقعيت. اما واقعیت این است که امپراطوري رسانه‌اي چگونه موفق به اين امر شده است؟ از چه طريقي بايد به مقابله با اين افکار شکل‌دهي‌شده پرداخت؟

افزايش روزافزون روابط خارج از خانواده،مبتلايان به ايدز، استفاده از موادمخدر و روانگردان، نشان از بیماری جامعه است
اين استاد دانشگاه در ادامه افزود: وقتي همسر، دختر، مادر يا خواهر من در کنار خيابان منتظر تاکسي است يا در حال عبور از اماکن عمومي، در عرض ۵ دقيقه چند مرد، به عنوان زن خياباني برای آنها بوق مي‌زنند يا با نگاه‌هايی غیر معمول تا ده‌ها متر آنها را مشايعت مي‌کند. سوالي كه ذهن را در مي‌گيرد اين است كه واقعا چرا؟ در چنين جامعه‌اي افزايش روزافزون روابط خارج از خانواده و استفاده از موادمخدر و مواد روانگردان، نشان از چيست و از خبر از چه مي‌دهد؟ اينها هر كدام نشانه‌هاي بيماري يك جامعه است كه بايد به آنها توجه داشت. در حال حاضر تعداد مبتلايان به ايدز در کشور به‌تدريج از چند نفر به چند ۱۰ نفر، چند صد نفر، چند هزار نفر و سرانجام چند ۱۰ هزار نفر رسيده‌ است و اين افزايش روزافزون مبتلايان به ايدز در کشور نگران‌کننده است، موارد فوق هر كدام نشان از بيماري جامعه هستند.

اطلاع‌رساني صحيح و بالابردن آگاهي مردم، بزرگ‌ترين دشمن امپرياليسم رسانه‌اي
او با بيان اينكه در شرايط حاضر، اطلاع‌رساني صحيح و بالابردن آگاهي مردم، بزرگ‌ترين دشمن امپرياليسم رسانه‌اي به شمار مي‌رود، اظهار كرد: امپرياليسم رسانه‌اي به لحاظ انسان‌شناختي، مبتني بر از خود بيگانگي است و يکي از پيامدهاي اين نظام رسانه‌اي از خود بيگانه‌شدن جوامع مستعد است، از خود بيگانگي در عرصه‌هاي مختلف سياسي، رواني، اعتقادي و اجتماعي كه مهم‌ترين عوامل از هم پاشيدن جوامع هستند. در قلمرو اخلاق رسانه‌اي، سيستم امپرياليسم رسانه‌اي مبتني بر اخلاق نسبی است. هيچ ارزش اخلاقي مطلق در اين سيستم فکري يافت نمي‌شود و مفاهيم اخلاقي تابع قدرت و منافع است. خاستگاه شکل‌گيري امپرياليسم رسانه‌اي، استثمار جوامع مستعد است و درحقيقت استثمار و تلاش براي دستيابي به بازار کشورهاي عقب نگه‌داشته شده و از هم پاشاندن آنها يکي از باورهاي امپرياليسم رسانه‌اي است. اما سوال اين است وقتي كه ما يک مقاله کوچک را در يک روزنامه يا هفته‌نامه برنتابيم، چگونه مي‌خواهيم با اين غول‌هاي رسانه‌اي مقابله کنيم؟

هدف اصلي امپرياليسم رسانه‌اي تربيت انسان‌هايی فاقد هرگونه تعقل، تفکر و عقيده است
صفري‌نژاد در ادامه خاطرنشان كرد: هدف اصلي امپرياليسم رسانه‌اي جهت‌دادن به تفکر و انديشه ملت‌هاست و در اين جهت آنها دنبال تربيت انسان‌هايي هستند که فاقد هرگونه تعقل و تفکر و عقيده باشند. بعضي از جوامع به راحتي مثل موم در دستان اين رسانه‌ها به هر شکلي که آنها بخواهند، شکل مي‌گيرند. از اين‌رو علاوه بر آگاه‌سازي و واكسينه‌كردن ذهن عموم در برابر اين افكار انتظار مي‌رود، در مناطق مختلف مراكزي درجهت اطلاع‌رساني درخصوص روابط زناشويي و مسايل مربوط به آن فعاليت داشته باشند تا فرد براي دستيالي به پاسخ سوالات خود دست به دامن منابع غيرمعتبر نشود.

اين استاد دانشگاه در پايان با تاكيد بر اينكه يکي از راه‌هاي مقابله با تهاجم تبليغاتي و امپرياليسم رسانه‌اي، استفاده از همان سيستم با همان شدت و بلکه بيشتر براي بيان واقعيات است، گفت: وسايل ارتباط جمعي با بيان حقايق مي‌توانند براي نفي سلطه امپرياليسم رسانه‌اي گام بردارند. ما بايد نقاط آسيب‌پذير فکري و فرهنگي جامعه را که امپرياليسم رسانه‌اي بر آن تاکيد مي‌ورزند، شناسايي و آن را ترميم کنيم. براي مقابله با امواج امپرياليسم رسانه‌اي روي مردم جامعه، بايد قدرت تعقل و تفکر و بينش اجتماعي آنها را بالا برد تا امواج رسانه‌اي کمتر آنها را تحت‌تاثير قرار دهند. امروزه رسانه‌ها، در مواردي که مخاطبان جوامع آنها کم‌آگاه يا ناآگاه هستند، به‌راحتي مي‌توانند افکار عمومي آن جامعه را در اختيار بگيرند، افکار عمومي‌اي كه برآيند ديدگاه‌هاي مشترک تعداد زيادي از مردم يک جامعه پيرامون مسايل اساسي و عمومي زندگي جمعي است.
 
پارسا
۱۳۹۱-۰۸-۱۰ ۰۰:۲۲:۱۱
رفتی درو ببند چراغارو هم خاموش کن (1007337) (alef-1)
 
عمار
۱۳۹۱-۰۸-۱۰ ۰۷:۵۰:۰۷
تا زماني كه تقاضا براي خدمات يا كالايي وجود نداشته باشد عرضه آن معني ندارد. جامعه شناسان ايراني بايد بدون غرض و جهت گيري هاي سياسي ، بايد آسيب شناسي كنند كه چرا رفتارهاي مردم به سوي تقاضاهايي سوق مي يابد كه ما به آن ناهنجاري مي گوييم . يادمان باشد كه وقتي تقاضاي چيزي فراگير شد ،‌ آن چيز ديگر ناهنجاري نيست بلكه به هنجار اجتماعي تبديل شده است هر چند اقليتي آنرا نپذيرند و يا قانون بر عليه آن چيز باشد.
اكنون چاپلوسي و تملق ،‌دروغ ، ريا و مسايل جنسي در جامعه ما بشدت رواج يافته است و با نفي و تكذيب كردن اين مسايل از بين نمي رود بلكه بصورت مخفي رشد تصاعدي مي يابد اينجاست كه ورود نخبگان مسايل اجتماعي حس مي شود كه راهكارهاي علمي و عملي ارايه دهند. (1007420) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۰ ۰۸:۵۶:۳۷
اگر میخواهید اخبارتان را دیگران نگویتد.خودتان بگویید.سانسور نکنید.به اصطلاج مصلحت اندیشی نکنید. (1007456) (alef-1)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۰۸-۱۰ ۱۱:۴۴:۰۹
دام شبکه های ماهواره ای؟؟؟؟؟؟اونی که از صبح تا شب مزخرف میگه صدا و سیماست اخبار وارونه .برنامه های یکنواخت .سریال هایی که فقط تبلیغ خلاف کاری و مثلث عشقی و ... نا هنجاری از ی جاهای دیگه میاد شمام لطف کنید مارو جیگر فرض نکنید (1007733) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۱۰ ۱۲:۰۹:۱۷
فعلا دارن برای هم خط و نشون میکشن. بعدا درباره این مسائل صحبت کن شاید یکی پیدا بشه گوش کنه (1007771) (alef-1)
 
رضا
۱۳۹۱-۰۸-۱۴ ۱۵:۵۲:۱۴
با تشکر از این استاد گرانمایه ، به عنوان یک کارشناس امورفرهنگی در تایید سخنان این استاد ارجمند باید گفت : در جایی که تمامی تلاشها و فکرها ی متولیان امر به سوی مسائل اقتصادی و سیاسی کشور معطوف شده است دیگر نمیتوان انتظار اصلاح داشت ، دغدغه فرهنگی و اجتماعی دلسوزان متخصص بسیار زیاد است و نگرش کاملاً دلسرد کننده ای را در مقابل روند رشد جامعه ترسیم میکنند ، متاسفانه عدم تخصص ، رانتهای مسئولیتی ، خودبینی مدیریتی ، اغفال فرهنگی ، نبود یک مرکز متعادل در هر استانی و نبود یک وحدت در اجرای برنامه های فرهنگی و اجتماعی ، وجود تعصبات خشک جاهلی، و...نمی گذارد نخبگان و مدیران توانمند اجرایی در این خصوص وارد کار زار شوند، این درد اجتماعی است ، که درمان میخواهد ، بد نیست ببینیم در شرایط کنونی با توجه به همه حساسیتها و تحریمها چه هزینه هایی صرف چه چیزهایی می شود مثلا هزینه های مسافرتی به تایلند ، کشورهای آسیاس میانه ، و حوزه خلیج فارس ، ترکیه و... نوعاً برای چیست؟؟؟!!! ، جواب این سوال بسیار ساده است ، خروج اینهمه ارز از این مملکت برای چیست؟؟!! ودر داخل هم حجم بسیار زیاد هزینه های جنسی و... برای چیست؟؟!! ، علل هجوم دشمن هم ساده است ، چرا که با این وجود دشمن دیگر نیاز به جنگیدن نخواهد داشت او کارش را بلد است و مدیران ما در خواب فرهنگی اند هر چند که بارها رهبری هشدار داده انداما آقایان خوابند، راستی چرا بیدار نمیشوند .؟؟!!!!! (1011862) (alef-4)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.