نظر منتشر شده
۱۰۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 236128
هر ساعت 72 درگیری در کشور رخ می دهد؛
جامعه خشن تر می شود
هادی شریفی، 9 مرداد 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۲۳
کلیپ زنی را نشان می دهد که غذایی را به زور به کودکی می خوراند و سپس کودک را به سمت دیوار هل می دهد و وی را کتک می زند.

این کلیپ که چندی پیش در فضای مجازی منتشر شده مربوط به کودک آزاری به شدت دردناک در یکی از مهد کودک‌های اردبیل است. این ویدئو توسط یکی از کارکنان این مهدکودک از مربی مهدکودک گرفته شده است؛

صحنه دوم را هر روز در خیابان می‌بینیم، دعوای راننده‌ها با همدیگر و راننده‌ها با مسافران، یکی به دلیل نگاهی دیگری را زیر مشت و لگد می‌برد و دیگری با تنه ناخواسته ای چند فحش و کشیده ای از رهگذر می‌خورد.

آستانه تحمل ایرانیان کم شده، خشونت نیز بیشتر شده است، آمار هم این را می‌گوید.

در فرهنگ ایران اما، وقتی صحبت از خشونت می شود، بیشتر افراد ذهن خود را معطوف به آسیب های فیزیکی می کنند در حالی که بر اساس تعاریف روانشناختی، هر رفتاری که به وارد آمدن آزار یا آسیب جسمی، روحی و روانی به دیگری منجر شود، خشونت تلقی می شود.

بررسی پرونده های قضایی در سال ۹۱ نشان می‌دهد ۹ جرم نخست کشور ۵۰ درصد پرونده‌ها را از آن خود کرده است که به ترتیب می‌توان جرایم را این گونه اعلام کرد سرقت ۱۲ درصد، ضرب و جرح ۹.۵ درصد، ایراد صدمه بدنی ۶ درصد، توهین به اشخاص ۵.۵ درصد، تهدید ۵.۴ درصد، تخریب ۵.۳، از طرف دیگر در سال گذشته، جمعاً ۹ میلیون و ۸۱۶ هزار و ۴۲۸ مورد پرونده به قوه قضاییه وارد شده که شش میلیون و ۲۲۰ هزار و ۹۹۵ پرونده در واحدهای مختلف قضایی و سه میلیون و ۵۹۵ هزار و ۴۳۳ پرونده در شعب شورای حل اختلاف است.

اگر نسبت جرایم پرونده های ورودی به قوه قضائیه را به همان نسبت سال ۹۱ در نظر بگیریم، سال گذشته پنج میلیون پرونده به دلیل خشونت وارد قوه قضائیه شده است.

سید حسن موسوی‌چلک رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در این ارتباط می‌گوید: اگر پرونده‌های حوزه قضایی را بررسی کنید خشونت تقریباً رتبه دوم پرونده‌های سیستم قضایی را به خود اختصاص می‌دهد که نشان‌دهنده هزینه‌های زیادی است که برای خشونت در جامعه می‌پردازیم.

طبق اعلام پزشکی قانونی، در دو ماه نخست امسال، ۱۰۴ هزار و ۲۰۰ نفر به دلیل صدمات ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کرده‌اند. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد مراجعان نزاع ۱۰۳ هزار و ۷۶۷ نفر بود، ۴/۰ درصد بیشتر شده است.

این سازمان همچنین اعلام کرده در این مدت، از کل مراجعان نزاع، ۷۲ هزار و ۵۱۵ نفر مرد و ۳۱ هزار و ۶۸۵ نفر زن بودند. بر اساس آمارهای موجود در سازمان پزشکی قانونی کشور به طور معمول آمار مراجعان نزاع در فصل تابستان بیش از سایر فصل‌های سال است، به نحوی که در سه سال اخیر همواره تیر ماه بیشترین آمار نزاع را داشته است. آمار مراجعان نزاع در تیر ماه سال ۱۳۹۰، ۶۳ هزار و ۳۰۸ نفر، در سال ۱۳۹۱، ۶۳ هزار و ۵۴۸ و در سال ۱۳۹۲، ۶۵ هزار و ۱۶۸ نفر بوده است.

با بررسی آمار بالا مشخص می‌شود؛ هر ساعت ۷۲ درگیری منجر به جرح در کشور و ۱۲ نزاع در تهران رخ می‌دهد. به عبارتی با مراجعه ۱۰۴ هزار نفر به پزشکی قانونی، ۱۰۴ هزار پرونده نیز در مراجع قضایی تشکیل شده و بیش از ۲۰۰ هزار نفر تنها در دو ماه درگیر کلانتری و دادسرا و دادگاه شده‌اند.

هر چند درحال حاضر آمار رسمی و دقیقی از میزان همسرآزاری در کشور در سال‌های اخیر در دسترس نیست اما مطالعات صورت‌گرفته در این حوزه که مربوط به سال ۸۵ است نشان می‌دهد، ۹/۸۷ درصد زنان متاهل شهر تهران از همسرآزاری روانی رنج می‌بردند و ۹/۴۷ درصد نیز، همسرآزاری جسمی را تجربه کرده‌اند.

شرایط کلی جامعه بر موضوع خشونت تأثیر می‌گذارد. در شاخص نشاط ایران رتبه ۱۱۵ را از بین ۱۷۵ کشور دنیا کسب کرده و این بدان معناست که در جامعه خالی از نشاط، خشونت جزئی از رفتار مردم آن کشور می‌شود.

سید حسن موسوی‌چلک رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در این ارتباط می‌گوید: ناکامی‌ها یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش خشونت است. هر چقدر ناکامی در خواسته‌های فردی و جمعی بیشتر شود، به تبع آن خشونت‌ها هم افزایش پیدا می‌کند. گاهی مواقع هم خشونت ناشی از اعتراض به شرایط موجود هست و نباید به سادگی از کنار آن گذشت. آنجایی که اعتماد به قانون و مجریان قانون افزایش پیدا کند خشونت کاهش می‌یابد. جایی که مردم مهارت‌های اجتماعی را فراگرفته‌اند، می‌توانند مشکلات را با راهکارهای منطقی حل کنند، خشم خود را کنترل کنند و خشونت چنین جوامعی را تهدید نخواهد کرد. بخش دیگر تأثیر رسانه است.

دکتر بهزاد دارابی، روانشناس با اشاره به اینکه وجود مانع در رسیدن به هدف؛ مهم‌ترین عامل بروز خشم در جامعه ایران می‌گوید: یکی از جالب‌ترین شکل خشونت در بین دختران زمانی بروز می‌کند که آن‌ها احساس کنند که احساسات و صداقت آن‌ها از سوی پسران و یا کسی که به آن علاقه داشتند به بازی گرفته شده است و یا اینکه در روابط دوستی‌های خود با پسران صادق نبوده باشند که می‌تواند رفتارهای خشونت آمیز را بین این گروه از افراد افزایش دهد.

این روانشناس به راهکارهای اصلی کاهش میزان خشونت در افراد اشاره کرد و گفت: در واقع اگر به افراد یک جامعه ای توجه کامل شود و زمینه و شرایطی فراهم گردد که افراد بتوانند در آن مسائل و دغدغه های خود را مطرح کنند، می‌توان امیدوار شد دغدغه های افراد به عقده و در نهایت میزان خشونت کاهش یابد. در واقع گوش دادن به درد و دل افراد در جامعه اولین گام کاهش میزان خشونت در آن جامعه است.

در همین رابطه هادی مشرفی، وکیل پایه یک دادگستری می‌گوید: آمار منتشر شده از سوی پزشکی قانونی نشان می‌دهد میزان تحمل اجتماعی افراد جامعه پایین است. ما روزانه شاهد هستیم که در اتوبوس‌ها، متروها و سر چهارراه‌ها خیلی سریع درگیری‌هایی پیش می‌آید و افراد بدون اینکه برای یکدیگر ارزش قائل شوند شروع به ناسزاگویی می‌کنند و گاه این درگیری به دعوای فیزیکی نیز کشیده می‌شود.

به گفته شرفی، روح جمعی هنوز در جامعه ما به طور کامل شکل نگرفته و افراد بیشتر به فکر منافع شخصی هستند. اعتماد و محبت طرفین که باید در جوامع وجود داشته باشد در جامعه ما کاهش یافته و بی‌شک همین مسئله باعث بالا بودن آمار درگیری‌هاست.

در جامعه ای که با توجه به آمار ۵۰ درصد پرونده‌هایش به دلیل خشونت شکل گرفته؛ دو مشکل جدی وجود دارد. یکی سست شدن پیوندهای اجتماعی و دیگری کاهش سرمایه اجتماعی و اعتماد اعضا جامعه به یکدیگر است.
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۰۹:۳۲:۳۰
آمار وحشتناکی!!!!!!!!!!!!!! (2278951) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۶:۱۸:۳۳
در نظام های سیاسی مثل ایران که به درست یا غلط حکومت نقش توزیع کننده ثروت را در جامعه دارد کوچکترین تصمیم مسئولان تایرات عمیقی بر زندگی مردم آن جامعه دارد که متاسفانه آزمون و خطا های مکرر مسئولین در طول 35 سال گذشته حکومت در مهمترین وظیفه خود که به نظر من اخلاق سازی برای جامعه و تبیین فرهنگی بومی ملی اخلاقی است غاقل بماند و در این دوران از جامعه شتر گاو پلنگی زاده شود که خشونتهای مکرر به نظر من کوچکترین ناهنجاری آن است .
ای کاش مسئولین کشور آنقدر باسواد و با دریات میبودند و میفهمیدند مقوله فرهنگ و اخلاق و همه علت و معلول هایش آنقدر مهم است که اگر هزارن میلیارد وقت و هزاران ساعت کار کارشناسی دقیق بابت آن هم کم است . والا همه میدانند رفتار مردم جامعه تابعی از اتفاقات پیرامونی انها ست و خیلی کمند مردمی که بدون توجه به مسائل پیرامونی به اصول اخلاقی خود پایبند هستند .
مثلا شما از جوانی که در طلایی ترین دوران زندگی اش کار درست با حقوق مکفی برای خودش ندارد ، وسایل تفریح متناسب با شور حال جوانی اش ندارد ، توانایی ازدواج ندارد و ... نمیتوانی انتظار داشته باشی تنها به خدا توکل کرده و صبر کند تا شاید در آینده چه بشود و به اعتیاد ، فحشا ، بزهکاری ،و خشونت کشیده نشود . (2279445) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۰۰:۵۵:۲۹
پس در کشورهای ثروتمندی مثل آلمان ، هلند، دانمارک و ..... چرا جوانان به اعتیاد و فحشا و خشونت کشیده میشوند ؟
در شهرهای امریکا چرا جوانان باندهای مختلف ( gang ) تشکیل میدهند و اقدام به زورگیری و فروش مواد مخدر و صدها کار خلاف دیگر میکنند ؟ اینجا هم حکومت ایران مقصره ؟
نه جانم . اصل خشونت و بی احترامی به وسیله فیلم های هالیودی و ماهواره به دست جوان ایرانی میرسه . (2279983) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۰:۳۰:۲۶
بله دوست عزیز در آلمان و هلند ودانمارک و آمریکا وهمه جای دنیا اعتیاد وفحشا وجود داردولی بیداد نمی کند ! اتفاقا دریافت وشناخت شما از جوامع غربی بر اساس تاثیر فیلمهای هالیوودیست که واقعیت ندارد !! وقتی شما در آنجا زندگی می کنی می بینی بسیاری مردم یک زندگی عادی دارند هرچند در این زندگی عادی بعضی رفتارها که برای من وشما عملی حرام وناپسند است برای آنها در چارچوب قوانین اجتماعیشان صورت می گیرد ! اما آنچه در جامعه ما رخ می دهد با در نظر گرفتن ادعای جامعه اسلامی بودن وعلا رغم ادعای مسئولین متولی امور فرهنگی اقتصادی و... به سرعت در حال تغییر جهت دادن از مسیر مورد توقع وهدف است ! اصلا همین که هالیوود بتواند جامعه ای با فرهنگ چند هزار ساله ودینی کامل به نام اسلام را به این راحتی به انحراف بکشد خود جای سوال دارد ! چرا ؟ چه نکرده یا کرده ایم که این چنین اجتماع ما از ارزشهای خود رو گردان شده ؟! پس ببین که تنها با گفتن این جمله کلیشه ای که همه تقصیرها را گردن فیلمهای هالیوودی می اندازد نمی توان دیگران را قانع کرد وباید به فکر چاره ای اساسی بود ! (2280215) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۰:۴۷:۱۳
چه تعدادی؟! موضوع فقدان خشونت در یک جامعه نیست بلکه تغییرات تند و رو به زوال است که مورد بحث است و اینقدر مسایل عیان هست که با سفسطه و مغلطه به بیراهه نرود! (2280226) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۱:۳۳:۵۷
من توی آلمان زندگی می کنم و سالی یکبار میام ایران برای دیدار خانواده
تو آلمان دیدن یک فرد که قیافه اش نشان از اعتیاد دارد و یا دیدن خرید و فروش یا مصرف مواد مخدر تقریبا محال است و تو چهار سال زندگی ذز اینجا فقط یکبار دعوا دیدم . ولی تو سفر قبل از تهران تا کرج تو یک روز من سه تا دعوا دیدم که همه سر مسایل بیخود و ناشی از اعصاب خورد طرفین بود. مواد مخدر که تو ایران بیداد میکنه و اصولا نیازی به آمار نیست چون از سر روی جامعه می بارد (2280260) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۵:۲۵:۲۷
در آلمان بخصوص در مناطق مسکونی 200متر به 200 متر یک کیوسک است که معتادان و بیکاران که تعدادشان هم کم نیست دور این کیوسک جمع هستند و آبجو و سایر نوشابه الکلی میخورند . در اطراف ایستگاه های قطار هر شهر هم پر از الکلی و معتاد و بی خانمان و بدبخت و .... است .
کسیکه در آلمان زندگی کنه این چیزها رو میبینه . (2280533) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۱:۱۹:۲۰
دوست عزيز فكر نمي كنم در آلمان زندگي كرده باشي برات متاسفم (2283634) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۱ ۰۱:۲۷:۱۸
دو حالت بیشتر نداره .
یا اینکه داری دروغ میگی یا در آلمان تا حالا از خونه بیرون نیومدی. (2281316) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۱ ۰۱:۴۳:۰۳
تقریبا محاله که در آلمان معتاد یا مواد فروش دید ؟؟؟؟؟
کمی انصاف داشته باش . فقط کمی ! به خاطر اینکه وضع کشورت رو خراب نشان بدی به این دروغ پردازی بزرگ رو آوردی ؟ (2281325) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۱ ۱۹:۳۵:۵۱
در آلمان به ندرت میشه معتاد دید ؟؟؟ شما اینقدر خونه نشین !
از خونه بیا بیرون بلافاصله خواهی دید. (2282826) (alef-10)
 
ارش
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۰۹:۲۵:۳۷
آقا اصلا چه بحثيه؟ آلمان، آلمانه! اينجا هم ايرانه، هـيچ رقم تو هـيچ زمينه اي نمي تونيم خودمون و با آلمان مقايسه كنيم، مورد بعدي هـم اينه كه ما ادعاي صدور انقلاب رو داشتيم نه آلمان هـا، ما ادعا ميكرديم و ميكنيم كه حكومت عدالت رو بر پا ميكنيم، نه آلمان ها و ...... (2283473) (alef-14)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۲:۱۱:۵۱
در اون کشور ها اگر از این آشوبگری ها دیده میشه ، در عین حال اساس جامعه بر احترام به قانون است که درجای جای جامعه و حتی مثلا در واکنش های احترام آمیز بازیکنان فوتبال به حتی نا داوری !!!! های داور دیده می شود ؛
ولی در اینجا ، پدیدۀ منیت و من-سالاری در همه جای جامعه دیده میشه وازجمله در همون مثال فوتبالی ، ایران تنها !!!! کشوری بود که در جام جهانی اخیر در برزیل ، از رأی داور شکایت کرد ؛
خود ما بدفعات شاهد بوده ایم که پس از بروز یک تصادف رانندگی و پیاده شدن دو راننده و اطرافیان آنها و اندکی صحبت معمولی ، به ناگهان درجه حرارت یکی از طرفین به نقطه جوش می رسد و........ به گفتۀ ظریف کار-به-دستی : قفل فرمان خودرو بسیار بیشتر از آنکه مانع سرقت خودرو ها شده باشد ، باعث دراز-به-دراز افتادن یکی از دو طرف سانحه دیده یا سانحه ساز ، شده است!!!؛
قبلا تر ها که " پدر و مادربزرگ " ها در خونه های ما جا داشتند ، نه در" خانۀ سالمندان " ها ، بر دیوار ها می دیدیم که " خدا بیامرزد (و یا لعنت کند !!!!) پدر و مادر کسی را که در اینجا پارک نکند" (و یا پارک کند) ، که امروزه جای خود را سپرده !!!! به این نوشتۀ زشت ، خشن و حتی مجرمانه و برگرفته از قانون جنگل :
" پارک نکنید ! و گرنه 4 چرخ پنچر می شود " ؛
آیا جز اینست که خوی انساندوستی ، انسانیت و حتی انسان بودن ، رخت بربسته از جای جای زندگی ما و..... ؟!؟!؟!؟!؟ (2280298) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۵:۱۳:۰۶
جامعه را خودمان خشن بار آوردیم!!!

وقتی در جامعه ای معنویت به حاشیه رفت همین جور میشود !!!

تاثیر قرآن در زندگی بی نذیر است
امتحان کردم شد
امتحان کن میشه

یاعلی (2280505) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۶:۳۵:۱۲
حقیقت همین است آقای شریفی. بسیاری از افراد خشن در جامعه کسانی هستند که در جایی دیگر نتوانسته اند حقوق خود را بگیرند و در جای دیگری به شکل خشونت ابراز می کنند.
حتی در میان خانواده ها.
اما اجرای سریع و قوی و اکید قانون و توسل افراد به قانون برای ستاندن حق، از خشونت میکاهد (2279459) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۹:۳۱:۲۶
آقای حقیقت همین است
شما به جای شعار دادن قانون را رعایت کن
چرا برای این که کامنتت دیده شود می ایی در مطلبی غیر مرتبط با کامنت اول، یعنی کامنت علی، نویسنده مقاله را مخاطب قرار میدهی برای این که کامنتت بالا باشد
این بی قانونی نیست همه می ایند در پاسخ به کامنت اول مطلبشان را مینویسند برای اینکه بالای کامنتها باشد؟
الف باید چاره ای بیندیشد حداقل + را برای پاسخ به کامنتها حذف کنید (2279643) (alef-13)
 
یکان
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۲۰:۵۳:۰۵
به شرطی که نیروی انتظامی و دادگاه از این وضع تاسف بار خارج و اعتماد مردم به نیروهای نامبرده بازسازی شود.
درضمن در مقاله یک اشتباه مهم رخ داده؛ وقتی یک مربی یا معلم اینگونه با کودک یا دانش آموز برخورد می کند، این نمونه رفتار "مردم با مردم" نیست بلکه نمونه رفتار "مسوول با مردم" است.
چرا کسی رفتارهای ناشایست و بعضا خشن متولیان ادارات با ارباب رجوع، نیروی انتظامی با مردم، کارفرماها با کارگران، قاضی ها و... و تاثیر آن بر شکل گیری و پرورش شخصیت اجتماعی ایرانیان را بررسی نمی کند.
پیرامون آنکه چه چیز بانی این همه خشونت و ناهنجاری رفتاری در جامعه شده می توان گفت، از آنجا که مردم زورشان به بالادست (دولت و مجلس و بازار و صداوسیما و قاضی و پلیس و لباس شخصی و آخوند و...) نمیرسد و انتظارات خود را از نظام مدیریتی حاکم درابعاد گوناگون زندگی برآورده شده نمی بینند، راه ارضای هویت وجودی و بازیابی جایگاه اجتماعی خود را در سرکوب اقشار و طبقات پایین دست و هم رده می جویند.
نمی دانم سهم مردم، سهم من و سهم تو در ایجاد چنین فضایی چقدر است و سهم حکومت چقدر؟ واقعا نمی دانم؟ ولی این را می دانم که فشار اقتصادی، فرهنگی و روحی روانی بر مردم مان بسیار زیاد است. (2279719) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۲۲:۳۵:۰۸
قوانین قضایی نیز ضعف دارند و برخی مردم چون می بینند از راه قانونی به حقشان نمی رسند خود اقدام می کنند. مثلا با دستور مدیر عامل یک شرکت تعاونی مسکن در قم، آپارتمان بنده را به شخص دیگری فروخته اند. شکایت کرده ام . با اینکه قرارداد داشته ام و مهر و امضا هم داشته و معتبر است دادگاه رسیدگی نمی کند. می گوید چون سند رسمی ندارد قابل استماع نیست. من هم به این نتیجه رسیده ام که باید بروم دل و روده ی مدیر عامل شرکت تعاونی را بریزم بیرون. چون از دوسال دوندگی خسته شده ام (2279836) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۴:۰۴:۰۴
قابل توجه قوه قضائیه که مسئول برقراری انصاف و عدالته! (2280417) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۶:۴۷:۲۱
اونجا خاورمیانه است. همین که فعلا همدیگر رو گاز نمیگیرید جای شکرش باقی است. در ضمن وقتی به مدت چند دهه قوانین خشن و ظالمانه در یک کشور اجرا بشود خوب این هم پیامدش هست. البته اینها همه برنامه ریزی شده است. تئوریسینها و جامعه شناسها و کسانی که این وضعیت ایجاد کردند خوب میدونند دارند چیکار میکنند. شما فکر نکنید اینها بی دلیل است. (2279471) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۹:۵۵:۱۳
اصلا تقصیره احمدی نژاد
روحانی مچکریم (-: (2279661) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۲۳:۳۳:۰۹
مهمترین نقش رو تلوزیون داره و طی این سال ها بیشترین لطمات رو به جامعه وارد کرده فیلم ها وسریال هایی که در اون زد وخورد است ویا تم جنایی و پلیسی دارند در زمانی پخش می شوند که همه ی سنین میبینند در بهترین حالت سریالی مثل مدینه با کارگردان ونویسنده ای مجرب اما با داستانی سراسر تنش . این گونه فیلم ها و سریال ها اعصاب وروان را تخریب می کند (2279900) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۰۲:۱۲:۴۸
خیالم راحت شد فکر میکردم آمار خیلی بیشتر از اینها باشد. (2280078) (alef-10)
 
ارمين
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۱:۴۴:۴۸
سلام به ايرانيان
به نظر من ٦٠٪ اين مشكلات به وضعيت اقتصادي بر ميگرده٤٠٪ به فرهنگ و تربيت و اموزش پرورش كشور مرتبته (2280269) (alef-13)
 
بهزاد
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۰۹:۳۳:۵۱
وقتی اولویت اول مردم رو دینشون می دونن نه رفاه و آسایش، دیگه اعصاب نمی مونه که بخوان همون دین رو هم حفظ کنن. (2278952) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۲۱:۲۳:۲۶
اولویت همیشه با دین هست آقای محترم. و الا با دزدی هم میشه مرفه شد، با این منطق شما نباید دین رو مانع دزدی بدونیم. فکر کن بهزاد جان. (2279742) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۰۹:۵۰:۲۴
بخاطر اینه که یه لقمه نون درآوردن هر روز سخت تر شده ، مسکن هر سال گرانتر ، بله تحریمها بی تاثیر بوده! (2278976) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۰:۰۴:۵۳
فشار اقتصادی یکی از مهمترین دلایل اعصاب نداشتن مردمه که اصلا بهش اشاره هم نشد (2278996) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۸:۳۶:۵۶
دلایل اصلی را همه میدونند چیه وکسانی که انهارا بیان کنند منتشر نمی شود . (2279585) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۲۳:۱۵:۴۷
به گفته شرفی، روح جمعی هنوز در جامعه ما به طور کامل شکل نگرفته و افراد بیشتر به فکر منافع شخصی هستند. (2279887) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۰:۱۶:۰۰
یکی ازمهمترین عامل در شکل گیری شخصیت ونوع رفتار یک شخص بلاشک محیط است محیطی که در ان درس میخوانیم .دران زندگی میکنیم/ در ان کنار هم غذا میخوریم به سینما می رویم ولی متاسفانه درهیچکدام ازآنها لطافت وارامش نداریم چند درصد ازمردم میتوانند دست زن بچه خودرا بگیرن وبه یک کنسرت موسیقی بروند فیلم دلخواه خود را ببینند. در کلاس نصیحت در خانه نصیحت وتلویزیون باز کنی نصیحت بچه های ما بچگی نمی کنند ازهمان ابتدایی یاد میگیرند نباید هرلباسی که می خواهند بپوشند درهمه جا بخندند باید همیشه مرد باشند عبوس باشند امروز وظیفه سنگینی بردوش کسانی است که مسئولیت اداره کشور را دارند باید از افراطی گری یک عده جهت هدایت جامعه به طرف خشکی وبدور از لطافت بنام اسلام جلوگیری کنند آنهاییکه هم اسیب به باور ها می زنند وهم به جامعه (2279010) (alef-13)
 
محمد جواد
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۰:۴۸:۱۴
بزرگترین دلیلش اختلاف طبقاتی است
وقتی در جامعه ای پولهای بادآورده و اختلاف طبقاتی ناشی از رانت گسترش پیدا کند، بدنبال آن فرهنگ تلاش و کار و ایثار و از خود گذشتگی هم جای خود را به تن آسایی و مفت خوری می دهد و جامعه از حالت اجتماع محور به حالت خود محور سوق داده میشود یا به اصطلاح ساده درنده خو می شود و مانند جنگل قانون بخور تا خورده نشوی بر آن حاکم میشود.
در قانون جنگل افراد نه تنها از کوچکترین حق خود گذشت نمی کنند و سعی در مصالحه و تساهل ندارند، بلکه اجحاف به حق دیگران را زرنگی و لازم برای ادامه حیات می بینند.
عکسهایی از روزهای انقلاب 57 را میتوان دید که در آن مشاغل اقدام به توزیع کالایشان با قیمت خیلی پایین یا حتی رایگان می کردند تا به دید خود به انقلاب و حفظ روحیه انقلابی کمک کنند. یا در جنگ هم دعوا بود اما سر نفر اول بودن در عبور از میدان مین! (2279039) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۰۸:۵۰:۰۸
حال با این وضعیت می خواهند جامعه را به سمت خصوصی سازی ببرند در جامعه ی خصوصی اصل بر سود هرچه بیشتر شخصی است (2283433) (alef-14)
 
مهرداد
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۱:۱۰:۳۴
تا زمانی که وضعیت اقتصادی مردم روز به روز بدتر میشود شاهد افزایش تنش ها خواهیم بود . تا به کی به ریال دراوریم و به دلار هزینه ها را بدهیم ؟؟صبر ملت دارد به سر میرود پس به سر و کول هم میپرن و ...... (2279070) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۱:۲۷:۳۳
همین سریال مدینه،همش بحث و درگیری خشونت و قلدر بازی توش نشان میداد.
همین سریال ستایش همش ، طرف حرف خودش هست و با قلدر بازی داره همه چیز رو درست میکنه و سر جای خودش می شونه. (2279094) (alef-13)
 
sam
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۱:۳۴:۳۷
با عرض سلام وادب به تمامی کارکنان سایت الف
به نظر من یکی از علل خشونت شدید در میان ما ایرانیان و تندخویی و عصبیتمان تربیت نادرست می باشد که این موضوع عوارضی چون غرور کاذب،دروغگویی ، و ریاکاری بیمارگونه و فساد پنهان اخلاقی را به دنبال دارد. دوستان باید قبول کنیم که جامعه ایران از لحاظ اخلاقی بسیار بیمار و ناسالم است! و این موضوع تنها از فقر ناشی نمی شود بلکه مادی بودن و پول پرستی ما ایرانیان نیز بسیار در آن دخیل است و اینکه می خواهیم بدون زحمت و با شغلهای شریفی چون دلالی! که برادر! مفت خواری است یک شبه راه 100 ساله را طی کنیم. شما اخلاق روزمره مان را با مردمان کشورهای همسایه مقایسه کنید تا حساب کار دستتان بیاید . آرامش و ایمان و اخلاق در بین اعراب و ترکها وجود دارد اصلا قابل مقایسه با ما نیست.ما استرس عجیبی داریم که ناشی از عدم ثبات شخصیت است و نا امیدی به فردا.خدا عاقبتمان را به خیر کند. (2279106) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۵:۱۲:۴۳
چه ربطی داره اتفاقا اگر مردم ایران مادی بودند نمیتونستند این همه تو ماه محرم نذری و خیرات بدن .همین هفته قبل دیدید به خاطر مردم غزه چه جوری بیرون اومدن در صورتی که مملکت خودمون کلی مشکلات داریم باز هم بگم یا همین قدر بسه ... (2279374) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۶:۱۵:۵۳
شما خودت جدا نوشته هات رو قبول داری؟
از قدیم گفتند شکم گرسنه ایمان ندارند. من خودم الان در مالزی هستم. وقتی مردم در اینجا احساس امنیت اقتصادی دارند و می دونند براحتی علاوه بر مخارجشون چیزی هم پس انداز دارند. دولت هم به موقع وام خرید خانه و ماشین تا هفتاد درصد با وام سه درصد در اختیارشون می ذاره چرا باید نگران زندگیشون باشن. مسافرتشون رو میرن، بچه ها رو درست تربیت می کنند و به مسجدشون هم میرن. ولی در ایران موقعی که یک پدر نگران تامین معیشت خونواده و فرزندانش است چجوری می تونه به فکر مسافرت و تفریح و مسجد باشه. (2279442) (alef-13)
 
sam
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۲۰:۰۹:۰۲
با سلام مجدد به تمامی کارکنان سایت الف
آقای محترم ! امنیت اقتصادی را چه کسی باید به وجود بیاورد جز اینکه من و شما باید این امنیت را به وجود بیاوریم.در جامعه ای که به محض آن که جنسی گران می شود،همه برای خرید آن هجوم می آورند آیا امنیت اقتصادی را می توان برقرار کرد؟ آیا مردم مالزی هم همچون مردم کشورمان در هنگام کمبودها رفتار مشابهی دارند ؟ آیا مردم مالزی هم در برابر هر مشکلی دولت را مقصر می دانند و مسئولیت خویش را انکار می کنند؟ آیا به اندازه ما زیاده خواه و حریص هستند؟! (2279672) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۰۰:۴۸:۲۱
شما با نژاد مردم ایران مشکل داری؟
نژاد مردم مالزی رو بیشتر میپسندی؟
اگه عقلت سرجاشه و نژادپرست نیستی پس چرا توپو تو زمین مردم میندازی؟
تعریف و تقبیحت قبول اما همه ی این ناهنجاریهای اجتماعی از ی جا اب میخوره.."عدم گردش ازاد اطلاعات" (2279974) (alef-13)
 
sam
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۲:۳۷:۲۶
با سلام مجدد به تمامی کارکنان سایت الف
آقای محترم!حرف من چه ربطی به نژاد پرستی داشت؟!چرا وقتی استدلال نداری مغلطه می کنی؟ تمام حرف من این است که معایب خودمون رو ببینیم و خودمان را اصلاح بکنیم.آیا این به معنی طرفداری از مردم مالزیه؟! در ضمن ادب رو رعایت کن. من اطمینان دارم عقلم کاملا سرجاشه.چون توپ رو تو زمین دولت ننداختم و انتقاد الکی نکردم ،ناراحتی؟! پس توهین نکن. (2280330) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۲۰:۱۱:۵۷
رفتار شما و ادب شما درستی این مقاله را نشون میده (2281009) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۰:۵۱:۰۴
در مالزی قانون هست اجرامی شود.. در مالزی اختلاس سه میلیاردی نیست نه در مالزی نه در هیچ کشور دیگری و اگر هم اختلاسی باشد مختلس زندانی و محکوم می شود و مال دزدی را از او پس می گیرند نه اینکه کسی را که خبر دزدی یا قتل یا کودک ازاری را داده تعقیب پلیسی و قضایی کنند... (2280230) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۰:۳۴:۰۸
خواستی از مالزی برگردی فقط سوار هواپیما نشو :)))) (2280216) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۸:۴۰:۲۰
نفست ازجای گرم بیرون میاد شما تا حالا فکرکرده ای که این عدم ثبات شخصیت وناامیدی واسترس راچه کسانی دراین مردم ایجاد کرده اند.ماعادت داریم همیشه بجای علت به معلول بپردازیم. (2279593) (alef-13)
 
sam
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۲۰:۲۱:۱۰
آقای محترم! من هم مثل همه افراد این جامعه با مشکلاتی دست به گریبانم، ولی هر روز این عادت را در خود پرورش می دهم که تنها دیگران را مقصر ندانم بلکه به نقش خودم هم در این زمینه بپردازم.خیلی از مشکلات از تنبلی،بی لیاقتی،حسادت و زیاده خواهی خودمان سرچشمه می گیرد.پس نقش خودمان را در این میان فراموش نکنیم. (2279686) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۰۱:۱۸:۰۵
متاسفانه مردم ما نقش خود را فراموش کرده اند. از سایپا دایم انتقاد می کنیم، اما خود ما در آن نادرست کار می کنیم از مدیر تا مهندس و کارگر، همه ایرانی... خودمانیم که جامعه هستیم، همه چیز دولت نیست.
مردم ایران همانند جوجه پرندگانی شده اند که دهان به سمت آسمان دوخته و فقط دولت دولت می کنند! دولت هر چقدر هم خوب وقتی مردم وضایف خود را درست انجام ندهند آب از آب تکان نمی خورد! اگر اینرا فهمیدیم.!! (2280002) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۰۲:۳۱:۰۱
اینم البته نتیجه عملکرد دولتمردامونه (2280091) (alef-10)
 
سجاد
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۱:۵۹:۳۲
نیازی به برگذاری همایش و سمینار و تحقیق نیست. دلایلش واضحه:

1- تربیت غلط خانوادگی - هنوز هم پدر و مادرها تجاوز به حقوق دیگران رو زرنگی میدونن و به بچه ها یاد میدن

2-آموزش و پرورش - 12 سال عمر دانش آموزان در مدرسه ها صرف میشه دریغ از یک ساعت آموزش اجتماعی که واقعا خنده داره

3- صدا و سیمای انحصاری که پرمخاطب ترین بخش اون که سریال ها هستند گویی مربوط به کشور دیگری است و با وضعیت جامعه زمین تا آسمان فاصله دارد. نه کسی بیکار است نه فقیر و نه اجاره نشین. صبح تا شب در آپارتمان های مجلل و سوار بر ماشین های لوکس و تازه معلوم هم نیست شغلشون چیه و از کجا میارن ... اگر عمدا میخواستند جوانان مملکت رو عقده ای کنند بهترین از این نمیشد.

4- عدم ارضای درست جنسی

5- نظام قضایی . امروز اراذل و اوباش یاد گرفتن که به راحتی میتونند مردم رو لت و پار کنند و کسی هم نه پیگیری میکنه و نه امیدی به پیگیری داره. تازه طرف رو هم بکشن فرهنگ غلط ریش سفیدی اینقدر خانواده مقتول و مظلوم رو تحت فشار میزارن تا رضایت بده. اخبار حوادث رو بخونید جنایتکاران زیر 35 سال همگی چندین و چند سابقه کیفری دارند ولی باز هم آزاد شدند.

6- توزیع ناعادلانه امکانات در تهران نسبت به شهرستانها و در مراکز استانها نسبت به دیگر نقاط. 70 درصد دانشگاههای معتبر، صنعت،تجارت،سیاست، اقتصاد و ... در تهران متمرکز شده. در نتیجه مهاجرت گسترده افراد غیر بومی، حاشیه نشینی و ...

7- مشکلات شدید اقتصادی و بیکاری (2279157) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۲:۰۶:۲۳
امروز توی تاکسی نشسته بودم از خیابون شلوغ شهرمان رد می شدم به چهره های مردم نگاه کردم از کل اون خیابودن دو نفر آدم نبود که لبخندی به لب داشته باشه همه خسته گرفته عصبانی بی روح شادی و نشاط ا جامعه ما رخت بربسته بعضباشون از قدیم میشناختم چقدر قبلا تر و تمی و سر حال بودند طرف دو سه دهنه مغازه داره ولی نکبت گرفتش (2279168) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۸:۳۲:۳۱
توقع داشتی تواین شهر چی ببینی همین که سالم رسیدی خونه خدارو شکرکن . (2279582) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۲:۱۳:۴۸
بخشي از اين دست مشكلات در خيابانها و ترافيك وابسته به پليس راهور است كه خط كشي هاي نادرست انجام داده و همينطور در كوچه و أتوبان ناتوان از إجراي صحيح قوانين راهنمايي و راننگي است
وقتي راه نداري بري و ميبيني خودروي بغلي اينه ماشينتو ميزنه و ماشينت خسارت ميزنه كه نه وقت تعمير ان را و نه وقت رفتن به بيمه و دادگاه و ، ، ، تمام خشمت را در گيري ميبيني و پليس هم نظاره گر قانون شكني هاي رانندگي است و فقط براي طرح زوج و فرد و طرح ترافيك جريمه ميكند و ولا غير (2279183) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۵:۵۵:۰۷
یعنی مشکل خشونت جامعه از خط کشیهای خیابون ناشی میشه؟!
بابا باید ادورنو و فوکو غیره و ذالک بزن گاراژ با این نظریه بدیع در علوم اجتماعی (2279424) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۱:۰۲:۱۷
گفته بخشی .... بخون آخه !!!! (2280240) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۶:۰۸:۵۱
lمحمد جان یعنی منظورتون اینه قبلا خط کشی خیابونها درست بوده و مردم قوانین راهنمایی رو رعایت می کردند ولی الان خط کشی ها پاک شده یا کج شده بخاطر همین مردم عصبانی شدند! (2279437) (alef-13)
 
محمد میانجی
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۲:۱۷:۵۳
دلیل عمده این بداخلاقی های اجتماعی، ریشه در نابسامانی اقتصادی دارد. فاصله طبقاتی ایجاد شده، افزایش فشارهای اقتصادی و سختی تامین مخارج زندگی برای اقشار مختلف باعث فشارهای روحی و روانی شده است که آستانه تحمل اشخاص را پایین می آورد. (2279192) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۸:۳۵:۴۱
تواین شهر وبسیاری ازشهرهای دیگه هرکجا که بری وبامردم سروکارداشته باشی یه جوری اعصابت خوردمی شه وبا تشنج برمیگردی خونه .بهتره که اصلا از خونه بیرون نریم . (2279584) (alef-13)
 
مجتبی
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۲:۱۸:۵۲
اگر یک بررسی کارشناسانه و بی طرف انجام شود مشخص خواهد شد که سهم صدا و سیما یا همان رسانه ملی در ترویج خشونت بسیار بالاست. در اکثر فیلمها و سریالها و یا حتی برنامه هایی که برای اعیاد و برای خنداندن مردم پخش میشود شاهد بکار بردن کلمات نابجا، متلک، تهمت، تحقیر و پرخاشگری هستیم. امکان ندارد سریالی از تلویزیون پخش شود و در آن شاهد درگیری لفظی و فریاد زدن و پرخاشگری نباشیم. ظاهراً فیلمنامه های بدون محتوا و جلوه های ویژه ضعیف کارگردانان را وادار میکند که برای بالا بردن هیجان فیلم خشونت لفظی را چاشنی کار کنند! (2279195) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۵:۱۵:۱۱
حالا اگر تو صدا و سیما بیان صبح تا شب خنده بازار پخش کنند مردم فراموش میکنند بیکاری و تورم دارند فراموش میکنند نمیتونند در سال یه مسافرت معمولی برن (2279376) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۸:۴۲:۰۰
کجای کاری عمو نصف بیشتراین ملت اصلا برنامه های سیمای میلی رانگاه نمیکنند (2279595) (alef-13)
 
جليل
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۲:۲۷:۱۹
در سبد كالا هم شاهد درگيري و خشونت شديد بين مردم بوديم كار به جايي رسيد كه منجر به كشته شدن 3 نفر گرديد كه عكسهاي اين درگيري و خشونت شديد در سرتاسر دنيا مخابره شد و تصويري فوق العاده خشن و گرسنه از مردم بر جاي گذاشت كه اين نشانگر تدبير اين دولت هست (2279214) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۵:۵۹:۰۸
اقای جلیل حداقل اسمتو ننویس پدر جان نمیدونم در دوره قبل چی عاید شما شده که صبح تا شب وقت میذارین بر علیه دولت بنویسی اونم با دلایل ابکی و بدون مطالعه (2279430) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۲:۳۸:۲۱
وقتي كه به روانشناسي بيش از حد بها داده شد نتيجه اش همينه
به جاي اون اگه به جامعه شناسي پرداخته بشه وضعيت جامعه بهتر خواهد شد (2279230) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۷:۵۱:۵۵
اگر اختیار جامعه دست انسانهای واقعی باشه جامعه بهتر خواهد شد فرقی نمیکنه روانشناس باشه یا جامعه شناس باشه.... یک سوأل کدامیک از تصمیم گیرندگان ارشد کشور روانشناس هستند؟!!! (2279547) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۲:۵۱:۲۵
دوست عزیز، مردم مجبورن درگیر شن یا از حق خودشون کوتاه بیان.
بنده ماشینم رو دادم برای نشت یابی کولر، بعد از اینکه متوجه شدم طرف اینکاره نیست و داره الکی خرج برام میتراشه، بهش گفتم من نمی خوام کار رو ادامه بدی ومی خوام برم، یارو هم یدکی های ماشین من رو برداشته گذاشته توی مغازه که من اینا رو بهت نمی دم تا دستمزد کامل من، حتی گازگیری کولر رو که انجام نداده بود و نشت گیری رو هم که انجام نداده بود، بدم
من هم زنگ زدم 110، اپراتور محترم هم قشنگ منو راهنمایی کردن که شما برید کلانتری و شکایت تنظیم کنید و ببرید دادگاه(البته این ببرید دادگاه رو یادم نیست گفتن یانه).
بعدش هم طرف با مغازه بغلی دعواش شد و همشایشون با ماشین زدن به ماشین ما، به نظر شما جز دعوا و یقه گرفتن مگه راهی هم میمونه؟
ظاهراچندبار هم 110 برای کارهای این بابای تعمیرکار کولر ماشین اومدن اما ...
شما بگو، چیکار باید کرد اینجور مواقع؟ به جز دعوا و یا پول زور دادن (2279248) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۲:۵۲:۵۵
متاسفانه ریشه ی اعمال خشونت آمیز یعنی فقر مالی و فقر فرهنگی بهتر که نمیشه هیچ بدتر هم میشه گاهی به نظرم میرسه دیگه هیچ نکته ی مثبتی تو فرهنگ امروز ما ایرانی ها نیست.... (2279249) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۲:۵۷:۴۶
همه اینها ناشی از این است که مردم ما اصالت خود رااز دست داده واز فرهنگ واخلاق اجتماعی بویی نبرده اند . علیرغم تظاهر به اموزه های مذهبی هیچ اعتقاد عملی به انها نداشته وتلافی کلیه نابسامانیهای اقتصادی واجتماعی تحمیل شده به ایشان را برسریکدیگر تخلیه میکنند ودراین راه هیچ گذشتی ندارند . (2279252) (alef-13)
 
احمدعلی جبارزاده
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۳:۲۸:۵۸
برای هر معضلی که در جامعه ظاهر می شود نهاد و سازمانی مسئول وجود دارد که باید پاسخگو باشد. حوزه آسیبهای اجتماعی در انحصار سازمان بهزیستی کشور است که مدیریت آن با دیدگاهی پزشکی است !!! پس طبیعی است که چنین به حال خود رها شود. مدتهای مدیدی است که داد می زنیم و گوش شنوایی می خواهیم که تغییرات مبتنی بر تخصص در این حوزه انجام بگیرد و الا منظر باشید و شاهد بدتر شدن وضعیت آسیبهای جامعه!!؟ (2279285) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۳:۴۲:۴۶
" الناس علی دین ملوکهم" (2279299) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۳:۴۸:۴۵
اين آمار را از كجا آورديد ؟ در خانه ي ما هرروز كم كم ده تا درگيري لفظي داريم و اگر به درگيري فيزيكي نمي كشه به خاطر پدر و مادرمانه كه سريع اقدام مي كنند تا به برسه به محله و جامعه ! امروز تو اهواز شنيديد چي شده ؟ اين آمار يك هزارم اون چيزي كه در جامعه رخ مي دهد نيست !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2279304) (alef-13)
 
حاج رضا
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۴:۰۸:۱۷
به نظر من که باید هنر رزمی یاد گرفت چون هیچ مشکلی در جامعه ما حل شدنی نیست دلیلش هم این است که متخصص امر در حرفه ای نا مربوط مشغول به کار است!!! (2279321) (alef-13)
 
تبریزی
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۴:۴۱:۴۸
درسته توی جامعه بدون نشاط و با فرهنگ بسته ای مثل ایران جایی که حق به حق دار نمی رسه و از کوچکترین تا بزرگ ترین مسائل بدون داشتن پارتی حل نمی شه و اختلاف های طبقاتی که عده ای با کمترین تلاش بو گاها بدون تلاش به موفقیت های بزرگ می رسن در حالی که افراد شایسته بعد از سال ها درس خوندن و کار و تلاش حتی از خرید یک لگن سه میلوین تومنی که به قیمت بیست و چند میلیون به خورد مردم می دن هم عاجزن این قبیل ناهنجاری ها زیاد می شه ولی همه این رو به صورت خشونت بروز نمی دن. یعنی در اکثریت مردم این سرخوردگی ها و نارضایتی ها به صورت بروز افسردگی خودش رو نشون می ده. مخصوصا هم اینکه صدای ناراضی ها به جایی نمی رسه و کسی نیست پاسخگو باشه و این فقط مربوط به دولت نیست بلکه کلا فرهنگ جامعه ایران به یک فرهنگ ضعیف کش تبدیل شده که این به دلیل ضعف های قانونی و عدم اجرای درست قوانین موجود و مساوی نبودن همه در برابر قانون و عدم رسیدگی به قانون شکنی های ریز و درشتی هست که در سطح جامعه هر روزه شاهدش هستیم. از اون طرف هم مشکلات مالی باعث شده مردم انسانیت رو فراموش کنن و هر کسی فقط به فکر نون شب خودش باشه و حاظر باشه برای رسیدن به نیازهای حداقلیش دست به هر کاری بزنه ولو اینکه در این راه حق عده ای پایمال بشه. یعنی در جامعه ای که مردم به احساسات و نیازهای همدیگه ارزشی قایل نیستن و همیشه مشکلات شخصی خودشون توی سرشون می چرخه انتظاری بیشتر از بروز این همه ناهنجاری بین مردم هم نمی ره. (2279355) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۵:۱۶:۲۹
کی به فکر ماست که تو این گرونی ترافیک آلودگی هوا و پارازیت ها چه اعصابی می خواد برامون بمونه؟ (2279377) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۵:۴۰:۳۳
وقتی فقر آید
ایمان و معنویت از بین میرود. (2279400) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۶:۲۱:۱۵
تاوقتی برنامه هایی جهت شادکردن جوانان نداریم مطمئنا خشونت بالاتر هم میرود.باید ازجامعه شناسان کمک گرفته شود.مثلا تواسپانیا جشنواره هایی سالانه برگزار میشود که انرژی جوانان را تخلیه میکند تو این کارنوالها همه به هم گوجه پرتاب میکنند یا با بالش همدیگر را میزنند.یا درایتالیا با تفنگهای مخصوص و درمحلهای خاص به هم سیب زمینی پرتاب میکنند.اینها خنده دار نیستند بلکه واقعیتی است که انرژی جوان باید تخلیه شود مگه ما اصلا این فرهنگ رو داریم که از این کارها کنیم.حالا نمیگم بیایم مثل اونها باشیم ولی آیا اصلا از جامعه شناس و روانشناسان مشورت گرفته میشه؟حتی تو کویت هم برای خانواده ها سینما تو فضای باز میذارن که همه بیان تماشا کنن.انقدر از این برنامه ها نداشتیم تا مردم یه جا جمع میشن معمولا باهم درگیر میشن.اصلا درکنارهم بودن و با هم شادزیستن رو تجربه نکردن.راهش اول برناه ریزی واقعی برای اوقات فراغت همه به خصوص جوانانه.حتی با احداث شهربازی های مخصوص هم میشه این کاررو کرد. (2279447) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۲۰:۱۵:۰۱
خدا پدرتو بیامرزه یه چهارشنبه سوری که خود شهرداریها میتونن ساماندهی کنند و مردم رو برا یه شب شاد کنند رو اینقدر بالای منبر و اینور و انورز لعن و تحریم میکنن که تبدیل شده به کابوس (2279675) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۶:۲۱:۵۶
سوار یه تاکسی شدم منو برسونه منزل به سر کوچمون که رسیدیم بابام با ماشینش از کوچه اومد بیرون یه کار عادی ولی راننده تاکسی شرو کرد به فوش ناموسی که چرا اینجوری از فرعی میاد تو اصلی منم گرفتمش همونجا توی ماشینش تا جایی که میخورد زدمش گفتم اون پدر منه. (2279449) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۹:۳۴:۵۸
من جای راننده بودم میگذاشتم بزنی بعد پزشک قانونی و دادگاه تا بفهمی که زوربازوت را کنترل کنی
اگر هیکلت ضعیفتر بود میزدی؟ (2279648) (alef-13)
 
ندا
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۶:۲۴:۳۰
این نشانگر بیتربیتی عامه میباشد. تربیت با کتاب خواندن و درس خواندن و آدم حسابی دیدن حاصل میگردد. این فرهنگ بازاری حداقل در تهران و شهرهای بزرگ، گلوی جامعه را سالهاست که میفشارد. توحش در تهران حتی در لحن صحبتهای عامیانه مردم بوضوح دیده میشود، بطوری که مودب بودن یک جورهایی عار حساب میاد. (2279451) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۶:۳۴:۲۸
تمام این اتفاقات ریشه در عقده های فروخورده مردم است که ناشی از عدم قانونمندی از بالا به پائین است , تا زمانیکه زورگوئی و اجحاف در حق ضعیفتر اتفاقی هر روزه باشد,تا زمانیکه کاسب برای وصول چک بی محلش 2سال در دادسرا از پله ها بالا و پائین برودو نماینده و وکیل و وزیر با نامهای الف ب ت پ به اختلاسهای میلیاردی متهم شوند,تا زمانیکه اعدامهای خیابانی زنگ تفریح بچه ها و تخمه خوری جوانها باشد,تا زمانیکه آب پاشی مخل امنیت اجتماعی باشد و هزار تا مطلب دیگر,
در روی همین پاشنه میچرخه . (2279458) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۶:۳۸:۰۷
عده اینجا نشستن و تمام مشکلات جامعه را ربط به مشکلات مالی و تحریم و غیره میدن

خسته نباشید (2279460) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۲۰:۱۶:۳۶
حتما مشکل از جیب پر پول شماست !

خسته نباشید ! (2279679) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۶:۵۰:۲۷
پارازيت ها آثار عصبي وحشتناكي دارد. موضوع را فقط اقتصادي نبينيد. (2279472) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۷:۰۷:۰۱
نگذارید مردم فقر شوند تا کافر نشوند . نقل رحیم پور ازغدی از پیامبر اسلام (ع) (2279493) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۷:۲۳:۰۹
شماهم هی بیا از کاه کوه بساز . تو خیابون های امریکا صبح تا شب دارن همدیگر رو میزنن . (2279516) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۱:۱۱:۲۴
تجربه شخصی من از امریکا خلاف این مطلب شماست. (2280246) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۷:۳۴:۳۲
نیروی انتظامی، با ناتوان بودن در اعمال قانون و نظاره گر بودن هرج و مرج و قانون شکنی ها، مردم را در مقابل یکدیگر قرار داده. (2279528) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۷:۴۷:۰۲
نتیجه نابرابری همینه.یک عده قلیل یکشبه ره صدساله میروند واکثریتی درپی لقمه نانی سروکله هم میزنند (2279537) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۷:۴۷:۱۱
بررسی دلایل افزایش خشونت در جامعه نیازمند پژوهش های دقیق علمی با ویررویکردهای مختلف است و فراموش نکنیم که سالها جامعه با تصاویر وفیلمهای خشونت آمیز بمباران شده و می شود وتاثیرات این تصاویر و فیلم ها آنی نیست وحداقل چندین سال طول می کشدتا در رفتارآحاد مختلف جامعه نمود داشته باشد (2279538) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۸:۱۶:۵۰
نبود شادى،ورزش ارزان،امكانات تفريحى مناسب،كار،در امد،ارامش،مسافرت ارزان،سرگرمى سالم،اميد وارى به اينده وازدواج به موقع ،اينها گوشها يي از عوامل درگيرى،اعصاب خراب در اولين مشگل بوجود ميايد،اگه ميخوایم در ١٥ سال اينده با بحران ،سياسى،مالى،روانى، اجتماعى اخلاقى،رودررو نشویم بايد الان دست بكار بشیم،كه تازه ديره، (2279568) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۸:۳۸:۳۴
وقتی ماشین میشه خداتومن مردم هم اینجوری به جون هم می افتند.آقای روحانی من به شما رای دادم اماشما دارید را احمدی نژاد را میروید چرا باید هزینه حقوق و پاداش مهندسان و کارکنان خودروسازی را من بدهم.حقوق یک مهندس 8 سال سابقه ایران خودرو زیر 8 میلیون نیست والله نیست و متاسفانه این از جیب امثال من میرود.لطفا به فساد سیستماتیک پایان دهید این را هم بگویم که آقای نعمت زاده خیلی هم خوش نام نیستند در پتروشیمی ایشان خیلی ظلم در حق کارمندان کردند و کسی از دست ایشان دل خوشی ندارد طرحهای عسلویه هم اینقدر ناشیانه بوده که هزار عیب ایراد دارد....لطفا یک وزیر در خور ملت ایران بگذارید که از جیب ملت نگیرد و در جیب هیات مدیره سایپا و ایرانخودرو بریزد.
لطفا بگید پاداش مدیران این شرکتها چقدر بوده و در هر خودرو چقدر سرشکن کردند (2279588) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۰۲:۰۳:۲۱
چرا بی خود اتهام میزنی . کارمند با ده سال سایقه کار ایران خودرو حقوق عین وزارت کار به علاوه صد هزار تومن پاداش ( که همیشگی هم نیست ) .
البته در اینکه در خودروسازیها فساد عجیبی است و عده ای از مدیران دارای حقوق های آنچنانی هستند بحثی نیست و این وسط کارشناسان و کارگران بدون پارتی آنها هم بهشان ظلم شده است. (2280070) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۸:۳۸:۴۷
مقاله میگه جامعه خشن تر میشود. اما چه شواهدی برای مدعا میاره؟ تنها جایی که بین دو زمان مختلف مقایسه کرده آمار افزایش 0.4 درصدی مراجعان مربوط به نظام پزشکی قانونیه که اصلا معلوم نیست نشونه یه روند باشه!
چه بسا خشونت در جامعه افزایش پیدا کرده باشه، اما آماری که مقاله میده اینو نتیجه نمیده، مقاله حتی نشون نمیده چقدر نسبت به دیگر جوامع خشن هستیم.
جلب توجه به موضوع خشونت مثبته، اما درست استدلال کردن و آمار مناسب و مربوط دادن هم خیلی مهمه، و میزان اهمیت موضوع رو بهتر روشن میکنه. (2279590) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۸:۴۶:۴۱
چون ما شاد ترین مردم دنیا هستیم خوشی زیر دلمون زده (2279602) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۹:۱۰:۲۵
مهمترین دلیلش مشکلات اقتصادی است که هرروز بعد فاجعه بارش در جامعه هرروز خود را نمود می نماید .مشکلات اینچنینی موجب سست شدن اعتقاد های دینی در جامعه می گردد و نیز از میوه های شومش تخریب بنیان نهاد خانواده می گردد.
تاسف بارترین وجه این پدیده این است که زعمای قوم آسیب شناسی در این باب نمی نمایند .تا این لحظه درصدد اصلاح عملکردهای خود که موجب پدید آمدن چنین اوضاع دهشتباری شده نبوده اند فقط و فقط به مسایلی اهمیت می دهند که در زندگی روزمره مردم عادی یعنی آن یلاقباها نقشی ندارد بلکه فقط بعد تبلیغاتی آن پررنگ است. (2279623) (alef-13)
 
تبریزی
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۲۰:۰۵:۳۱
یکی از دلایل خشونت فکر کنم همین سایت الف باشه که بعضی روزها نظرها رو منتشر نمی کنه و موجب اعصاب خوردی نظردهنده ها می شه هرچند تنها ایراد اون نظرها اینه که برخلاف بیشتر نظرها شعارگونه نیستن. توی ایران اعتقاد بر اینه که انتقاد مفید نیست اما ظاهرا شعار که شده جزو زندگی روزمره مفیده. از دست اندرکاران سایت الف خواهش می کنم یک گشتی در سایت ها و بوردهای خارجی بزنن ببینن چند درصد نظرها در سایت های خارجی شعار و چند درصدش انتقادیه و اون وقت می بینن که تقریبا صد در صد نظرها انتقادیه. این تفاوت ماست با اونها. ما فقط شعار می دیم اونها انتقاد می کنن البته من هیچ وقت شعار نمی دم شاید به همین خاطر نظرهام منتشر نمی شن. (2279671) (alef-13)
 
جمال
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۲۳:۴۸:۲۴
با سلام از سال 83 تا 83 مجموعا حداکثر 25 درصد به تولید ایران اضافه شده است و در طی این مذت نیز 15 درصد به جمعیت اضافه شده است یعنی سرانه تولید بطور میانگین در طی 10 سال 10درصد اضافه شده است و حتی همین رشد ناچیز نیز غیر عادلانه بوده است یعنی سرانه درامد حقیقی خیلی از افراد جامعه کاهش یافته است نمونه این بحران اقتصادی و کاهش رفاه را فقط در دوران جنگ ایران و عراق می توان مشاهده نمود .متاسفانه در طی 10 سال گذشته 750میلیارد دلار نفت -150میلیارد دلار صادرات غیر نفتی و 100 میلیارد دلار صادرات خدمات داشتیم که در مجموع می شود 1000 میلیارد دلار که این پول نیز طناب دار برای ملت شد و 650میلیارد دلار صرف واردات -150میلیارد دلار صرف واردات خدمات و ولخرجی پول دارها در قالب مسافرت های خارجی -100میلیارد دلار خروج سرمایه و فقط 100 میلیارد دلار باقی ماند که آنهم در بانک های خارجی به خاطر تحریم ها بلوکه شده است .حال طبق سند چشم انداز قرار بود تولید ایران طی ذو برنامه 83تا 93 با نرخ رشد 8درصد تقریبا دو برابر شود . ملتی که رفاه آن افزایش پیدا نکرده و به شدت معتاد به موا د مخدری به نام واردات شده است و به علت کمبود ارز و گرانی ارز . کاهش قدرت خرید قادر به تامین مایحتاج زندگی خود نیست خشن تر می شود و ... (2279921) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۰۱:۲۷:۵۹
جناب نویسنده خشونت هم نسبی است . با تمام این آمارهایی که ارائه دادید باز هم ایران از سالم ترین و امن ترین کشور های دنیاست . خیلی از ما فقط و فقط از زرق و برق امریکا و اروپا خبر داریم اما نه از خشونت و بی رحمی آنها. (2280016) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۰۲:۰۰:۵۱
چقدر پایینه سطح فکری که بی عرضگی و بی مطالعه بودن خودش رو گردن دیگران میندازه. نگاهی به آمار مسافرت بندازین تو عید فطر چه خبر بود. آدمی که از فقر رو به موت باشه مسافرت اولویت آخرشه. تهران نشینی متاسفانه شما هارو لوس و تنبل و حق به جانب و قرقرو کرده. دین و ایمانی که با نرخ گوجه سیب زمینی بالا پایین شه تکلیفش معلومه. اگه 24 ساعت به مزخرفات بی بی سی گوش ندين اینجوری افسرده و نا امید نمیشین.
1)عدم ثبات اقتصادی 2)وجود نداشتن سیستم مشخص اجرایی 3)صدا وسیما و آموزش و پرورش منفعل
این مشکلات حل نشدنی نیستند. اگر کمی به خودمون زحمت بدیم و زمان انتخابات با مطالعه عمل کنیم انسان های کوچک رو به مناسب حساس رهنمون نمیکنیم. ولی متاسفانه استاندارد انتخاب رسانه سازمان سیا و بنگاه سخن پراکنی بریتانیا ست. (2280069) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۰:۱۶:۴۲
دوست عزیز مسافرت دلیل بر خوشبختی نیست. مردم اگه همین مسافرت هم نرند میمیرند.
اونم این مسافرتها. برین بپرسین چند درصد افراد بعد از مسافرت شاد و خوشحال بر می گردن. بدون پول مسافرت هم خوش نمیگذره.
مسافرت هم خودش معصل هست . بیشتر برای چشم و هم چشمی و برای تهرانی ها هم فرار از دود و ترافیک و روزمرگی شدید.
حالا اگه شما صلاح میدونین مردم مسافرتم نرن تا کلا جامعه از بین بره. (2280205) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۰:۱۴:۲۰
دلایل کاملا مشخص است:
۱- مشکلات اقتصادی (از جمله : گمبود در آمد، گرانی، بیکاری، تورم و .....)
۲- مشکلات چنسی و سرگوب این جس و نبود شرایط ازدواج و عدم تحقق ازدواج های موفق و ....
۳- نبود تفریح و ایجاد حس احساس گناه از تفریج. به طور کلی تفریحات در کشور ما محدود است و در مردم چنین حسی ایحاد شده که وقتی هر تفریجی می کنند احتمالا الان نیروی انتظامی از راه میرسد ( کلا یا تفریج نیست یا تفریج با استرس است )
۴- قیر و بند های زیاد در جامعه ( چه برای کار چه برای تفریج چه برای رسیدگی به امورد عادی زندگی به افزاد زیادی باید پاسخ بدی و مراحل زیاد و پر دردسری را بگذرونی )

مردم خسته اند خسته ! (2280203) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۲:۲۱:۴۰
این همه خشونت و خون و خونریزی و مرگ و میر در اخبار و تلویزیون از سراسر دنیا نشان دادن نتیجه اش همین است جامعه افسرده و خشن میشود (2280315) (alef-13)
 
ملکی
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۳:۱۳:۲۱
با سلام
احتمالا این هم مربوط به عواقب کارهای دولت احمدی نژاد است. (2280370) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۵:۵۶:۰۶
! همین امروز تو پمپ بنزین آریاشهر سر هیچ و پوچ دو تا جوون نزدیک بود دل و روده هم رو بریزن بیرون مردم هم تماشاچی کلا بی تفاوت واقعا این پدیده بی تفاوتی داره جامعه رو به ورطه سقوط نزدیک میکنه هیچ مسولی هم به فکر نیست همه چی شده شعار و تظاهر عین کبک سرمون رو کردیم زیر برف خشونتی که الان تو جامعه رواج پیدا کرده چند سال دیگه میتونه به جاهای بدتری ختم بشه امیدوارم مسولین قضایی و انتظامی به خودشون بیان و فکری کنند به حال فرهنگ و حال و روز مردم بکنند همینطور دولت و از همه مهمتر خود مردم!! (2280591) (alef-13)
 
محمدیان
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۸:۰۰:۳۱
مهمترین واساسی ترین زیر ساخت برای اصلاح وتربیت جامعه بعداز خانواده آموزش وپرورش است.که فعلا چون معلمان زیادند وچون هر طرحی بار مالی دارد بهتر است با افزایش منابع مالی قوه قضائیه واستخدام افتخار آمیز هزاران قاضی وکارمند که هرکدام به اندازه 5-6 معلم دریافتی دارند و افزایش کادر نیروی انتظامی با خشونت به بد ترین روش مبارزه کرد.وآقای فانی نیز همچون آقای حاجی اصلاح طلب ضربه نهایی را به آموزش وپرورش وامید، معلمان انقلاب که هنوز با جان ودل کار می کنند، وارد کند. (2280814) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۰ ۱۹:۰۳:۲۱
جامعه ای که " انسان" اولویت اول آن نباشد انسانیت نیز به تدریج از بین می رود . (2280897) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۶:۰۹:۵۴
به نظر من روحیه پرخاشگر ی ازچند علت بوجود می اید اول دروغ دوم فقر سوم عدم رعایت حق دیگران خانه ازای بست ویران است درکشور هایی مثل المان قانون برای همه شناخته ویکسان است مثلا در ایتالیا برای شکایت یک دختر برلسکونی ثروتمند وصاحب منصب به چه روزی میافتد اینجا چه ......./ (2284341) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۰:۳۵:۴۰
گویا خیلی از فیلم و سریال سازان هنرشان در طبیعی دادن صحنه ها گذاشتن صحنه های پرخاشگرانه و دعواها در میان کارشان است و انرا در جامعه گسترش میدهند. . و از روابط مهرامیز بین ادمها کمتر خبر است. (2284770) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۰۱:۴۰:۱۶
فقط نداری و شرمنده ی اهل و عیال شدن عامل خیلی از ناهنجاریاست آقایون مسئولها... (2287403) (alef-14)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.