نظر منتشر شده
۱۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 273325
پیامدهای پذیرش پروتکل الحاقی
بخش خارجی الف، 8 خرداد 94
تاریخ انتشار : جمعه ۸ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۴:۰۰
بر اساس تفاهم لوزان، پس از توافق جامع و نهایی میان ایران و گروه ۱+۵، جمهوری اسلامی ایران به صورت داوطلبانه پروتکل الحاقی را در دستور کار قرار خواهد داد تا نظارت بیشتری بر فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان به عمل آورد.

بر اساس پروتکل الحاقی، بازرسی حق آژانس است و نیازی به‌تصویب شورای حکام (برخلاف بازرسی ویژه) ندارد. از طرف دیگر، آژانس در بازرسی‌های خود برمبنای پروتکل الحاقی حق دارد به هرمکانی که برای انجام وظایف خود ضروری می‌داند، دسترسی پیدا کند.

در همین رابطه عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه پروتکل الحاقی به عنوان یک رژیم متعارف بین‌المللی برای ما جزو خطوط قرمز نبود، خاطرنشان می کند: البته ممکن است خطوط قرمز در طول زمان جا به جا شوند. عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای می گوید: برای اینکه بازرسان آژانس مطمئن شوند که در مکانی فعالیت هسته‌ای غیرقانونی صورت گرفته یا نگرفته فقط یک نمونه‌برداری محیطی برای آنها کفایت می‌کند. یک دستمالی دارند که می‌کشند به وسیله‌ای که مدنظرشان است و اگر مواد رادیواکتیو در محل وجود داشته باشد اثر آن روی دستمال می‌ماند و بعد در وین آن را تجزیه و تحلیل می‌کنند... شما حتی می‌توانید چشمان بازرس را از بیرون مرکز ببندید و همه وسایلش را می‌گیرید و در همان نقطه‌ای که خواسته می‌برید و باید مختصات جغرافیایی محلی که خواسته از قبل داده باشند.

این اظهارات عراقچی با واکنشهایی از سوی کارشناسان بین المللی و سیاسی همراه بود.

در همین خصوص حسین شیخ الاسلام، مشاور امور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی، در گفت و گویی با الف با تاکید بر اهتمام بیشتر به تنظیم قراردادهای بین المللی الزام آور به خصوص پروتکل الحاقی معتقد است: اصل ان پی تی را مجلس پذیرفته و پروتکل الحاقی متنی ذیل آن است با محدودیتهای بیشتر و چون مجلس ان پی تی را پذیرفته خود مجلس باید آنرا تصویب و در خصوص آن اظهار نظر کند. علی الخصوص اینکه اجرای داوطلبانه این پروتکل را مجلس لغو کرده است پس تصمیم گیرنده نهایی این پروتکلِ بین المللی مجلس شورای اسلامی است.

وی در خصوص اظهارات مسئولین وزارت خارجه پیرامون دسترسی های مدیریت شده آژانس در ایران، تصریح کرد: هر کاری که ایران در زمینه پروتکل الحاقی قرار است انجام دهد می بایست قبل از امضاء آن باشد یعنی اگر قرار است در خصوص بازرسی های مدیریت شده در ایران صحبت شود قبل از امضای پروتکل مصداقهای این موضوع درمفاد این تعهد نامه بین المللی لحاظ گردد چرا که بعد از امضای آن ما متعهد به اجرای اوامر آژانس در رابطه با پروتکل الحاقی خواهیم بود.

این کارشناس مسائل بین المللی ادامه داد: ایران می تواند با لحاظ نمودن شروطی در پروتکل الحاقی این پروتکل را بپذیرد مانند ایالات متحده که این پروتکل را با لحاظ نمودن شروطی پذیرفته است.

شیخ الاسلام در زمینه ادعای مصاحبه با دانشمندان هسته ای در دولت قبل با بیان اینکه مطمئنا مصاحبه هایی انجام شده است دلیل شهادت برخی از شهدای هسته ای را برخی از این مصاحبه ها ارزیابی کرد و افزود: البته نمی توان دولت قبل را در این زمینه محکوم کرد زیرا ممکن است عدم دقت لازم در بررسی های آژانس، شرایطی را برای دریافت اطلاعات راجع به دانشمندان در اختیار دشمن قرار داده باشد و نه مصاحبه های مستقیم، اما آن چیزی که مهم است سهل انگاری در این زمینه است و می بایست از این بعد دقت نظر بیشتری در خصوص نظارتهای آژانس صورت گیرد.

وی در خصوص لزوم اهتمام بیشتر به انعقاد قرار دادهای بین المللی به مذاکرات الجزایر در سال ۱۹۸۱ اشاره و خاطر نشان کرد: در این قرارداد نیز با توجه به عدم اهتمام ویژه لطمات بسیاری خوردیم و منافع ملی ما نادیده گرفته شد زیرا ما در زمینی بازی می کنیم که آمریکاییها خیلی از ما با تجربه ترهستند زیرا در بحثهای حقوقی به مذاکره با آنها رفته ایم که تجربه حقوقی حقوقِ بین الملل در ایران در مقایسه با غرب بسیار اندک است.

در همین رابطه سعید احدیان مدیرمسئول روزنامه خراسان در گفت و گویی با الف معتقد است:
در شرایطی که نگاه صرفا فنی از سوی آژانس لحاظ گردد این موضوع غیر ممکن نیست؛ زیرا در خود پروتکل الحاقی تصریح شده است که بازرسی هایی را که خود آژانس در خواست می کند کشورِ مربوطه می تواند قبول کند یا نه و بعد از آن آژانس می تواند راههایی را به عنوان تلاش معقول به عنوان جایگزین اعلام کند. اما این راههای جایگزین جزییاتش از سوی آژانس مشخص نشده است.

وی ادامه داد: یعنی آژانس این امکان را به کشورهای عضو می دهد که مثلا اگر در برخی از مناطق که برای اعضا، موضوعیت امنیتی خاص دارد در نزدیکی آن از نظر فنی دسترسی قرار دهد اما این موضوعات زمانی امکان پذیر است که آژانس نگاه فنی به دسترسی های خود داشته باشد.

مدیرمسئول روزنامه خراسان اصل اظهارات معاون وزیر امور خارجه را منطقی ارزیابی کرد و گفت:اصل این اظهارات با توجه به مفاد پروتکل منطقی است اما مشکل در جای دیگری است. مشکل این است که ممکن است دیدگاه آژانس از مسیر فنی خارج شود و نگاه سیاسی را لحاظ نماید که در آن صورت شما اگر تلاش معقول به مفهوم منطقی را هم لحاظ کنید آژانس اعلام کند که قانع نشده و تلاش شما از نظر آژانس معقول نیست و باید دسترسی بیشتری به آژانس بدهید.

احدیان تصریح کرد: یعنی هیچ اطمینانی برای عدم لحاظ نگاه سیاسی در برخورد با تلاش معقول وجود ندارد یعنی این موضوعی که آقای عراقچی می فرمایند اصل مسئله را حل نمی کند و ممکن است آژانس هر تلاشی را از سوی ایران به عنوان تلاش معقول نپذیرد. در نتیجه دعوا بر سر مرجع تصمیم سازی این روال است یعنی در پروتکل دقیقا مشخص نشده که کدام مرجع، تلاش معقول را تعریف می کند لذا ما باید تلاش کنیم مرجع تصمیم گیری این تلاش معقول را در پروتکل را با حق شرط مشخص کنیم. شبیه به حق شرطی است که آمریکا در پذیرش پروتکل الحاقی دارد و می گوید که اجازه بازرسی از تاسیسات هسته ای را به آژانس می دهم اما به غیر از شرایطی که بر خلاف امنیت ملی کشور آمریکا باشد.

مدیرمسئول روزنامه خراسان با تاکید بر عدم یکسان بودن قدرت کشورها برای اعمال چنین حق شرطی در پروتکلهای بین المللی خاطر نشان کرد: ایران برای توفیق در این زمینه باید با یک منطق بین المللی پیش برود یعنی اگر کشورهای مذاکره کننده این منطق را نپذیرند در واقع منطق بین المللی را نپذیرفته اند. ما باید مراقبت کنیم که اگر حرف معقول ما که در چارچوب منطق بین المللی بیان می شود و طرفهای دیگر مذاکره آنرا نمی پذیرند بار شکست مذاکرات مطمئنا به دوش طرف مقابل می افتد این بسیار حائز اهمیت است چه برای افکار عمومی داخلی و چه برای کشورهای اروپایي که هیچ منفعتی در ادامه تحریمها ندارند و در این فکر بوده اند که ایران واقعا به دنبال تولید بمب اتم است و با دیدن چنین منطقی از سوی ایران برای حل و فصل مناقشه هسته ای دیگر سازمان تحریمها را آنطور که ایالات تحده در پی آن بوده را نخواهند پذیرفت زیرا مشاهده کرده اند که ایران در چارچوب منطق بین المللی در حال مذاکره است و این طرف غربی بوده که خارج از منطق گام برداشته و مذاکرات را نپذیرفته است.

احیدان در خصوص بندهای ابهام آمیز  پروتکل الحاقی معتقد است: یک ماده در ابتدای این پروتکل است که اطلاعاتی را از کشورهای عضو می خواهد که آن اطلاعات شامل همه جزییات فنی است که خود یک مسئله مهم است زیرا ممکن است به طور مثال یک سانتریفیوژ که دارای ۱۹۰ قعطه است قطعه ای از آن را کشوری با استفاده از صنایع نظامی خود تامین کند زیرا همانطور که میدانیم در تمام دنیا صنایع نظامی صنایعی پیشتاز از لحاظ صنعتی است و اگر این کشور قصد چنین کاری را داشته یاشد بنا بر این بند باید به آژانس گزارش دهد و در این خصوص ممکن است آژانس بخواهد اطلاعات ریز صنایع نظامی که قطعه را ساخته است داشته باشد که ممکن است به دلیل شرایط خاص و احتمال بروز اسرار نظامی این امکان برای کشورهای عضو ممکن نباشدو این ماده یکی از موادی است که در پروتکل الحاقی ممکن است برای ایران و آژانس اختلاف ساز باشد که باید ایران بتواند با حق شرط جلوی آنرا بگیرد.

وی اختلاف احتمالی دیگر را ماده ۹ پروتکل الحاقی ارزیابی کرد و افزود: در این ماده نیز به دلیل احتمال لحاظ نمودن نگاه سیاسی می بایست ایران بتواند با گذاشتن حق شرط جلوی هرگونه بهره برداری سیاسی را بگیرد چنانچه این ماده تصریح دارد: کشور عضو باید امکان دسترسی به مکان‌های تعیین شده از جانب آژانس را جهت انجام نمونه‌برداری محیطی گسترده مهیا کند، و آژانس برای تعیین این محیط گسترده هیچ گونه دلیلی را ذکر نخواهد کرد و مثلا می تواند بگوید فلان سایت نظامی را بر اساس فلان گزارش به منظور اعتماد سازی بیشتر می بایست بازرسی کنیم. خب در این نمونه برداری محیطی می توان دسترسی مدیریت شده ای را به بازرسان آژانس داد و آنها را قانع کرد که از مکانهای خاصی نمونه برداری محیطی کنند. اما در خصوص همین بند نیز ممکن است که بازرسان و خود آژانس به دلیل عدم لحاظ نمودن مسائل فنی مسائلی را مطرح کنند که با امنیت ملی ما مغایر باشد پس ما باید با لحاظ نمودن مسائل امنیت ملی خود با حق شرط جلوی هر گونه اعمال نظر سیاسی آژانس را بگیریم که البته در ماده ۵ پروتکل الحاقی نیز چنین بازرسی هایی در نظر گرفته شده است.

مدیر مسئول روزنامه خراسان در زمینه احتمال مصاحبه با دانشمندان هسته ای کشورمان ذیل پروتکل الحاقی معتقد است: مشکل کلی ما بر سر این است که رفتار آژانس فنی باشد و لاغیر و در این صورت می توان گفت که مصاحبه با دانشمندان هسته ای کشورهای عضو آژانس غیر طبیعی نیست اما همه مسئله ما این است که سابقه آژانس با ما نشان داده که ما نمی توانیم موضوعات را صرفا با آژانس فنی ببینیم و در خصوص کشوری که آژانس به آن نگاه فنی دارد تمام این موارد، موارد معقولی است و نمی تواند مشکل آفرین باشد اما مشکل این است که با ما برخورد سیاسی می شود.

احدیان با اشاره به اظهارات برخی مبنی بر رازداری آژانس در خصوص اعضا، تصریح کرد: درخود پروتکل الحاقی بندی مفصل وجود دارد که آژانس را ملزم به رعایت روشهایی جهت جلوگیری از درز اطلاعات اعضا می کند و حتی این بند به امضای شورای حکام نیز می رسد یعنی در خود پروتکل یک بند وجود دارد که وظایف آژانس در خصوص حفظ اسرار اعضا را مشخص می کند فلذا پروتکل این ملاحظه را در مورد حفظ اسرار اعضا دارد اما مشکل ما چیزدیگری است و همانطور که گفتم مشکل در این است که ما نمی توانیم اطمینان داشته باشیم که با ما رفتار فنی صورت بگیرد و سابقه کار با آژانس این موضوع را نشان می دهد. ما از کجا باید مطمئن باشیم که اطلاعاتی که از دانشمندان ما می گیرند زمینه ترور آنها نباشد؟

حالا در نظر بگیرید کشوری مثل آمریکا که آژانس تقریبا تحت نظرش کار می کند کلیه پادمانهای بین المللی مربوط به آژانس را با حق شرط امنیت ملی خود قبول کرده و حتی برای دادن اطلاعات این حق شرط را گذاشته است. به شکلی که پروسه پذیرفتن پروتکل الحاقی توسط این کشور ۱۱ سال به طول انجامیده و از سال ۱۹۸۰ آژانس بین المللی انرژی اتمی ۲۸۰ درخواست بازرسی از آمریکا را داشته که آمریکا فقط ۱۸ درخواست را قبول کرده است طبیعی است که ما باید در این خصوص نگران باشیم و دقت زیادی را در پذیرفتن این پروتکل لحاظ کنیم.

احدیان در خاتمه در خصوص سابقه مصاحبه با دانشمندان در دولتهای قبل گفت: ما دربین سالهای ۸۲ تا ۸۴ بازرسی هایی را داشته ایم و مجبور شدیم که دسترسی هایی به بخش نظامی بدهیم که البته باید گفت با توجه به شرایط منطقه ای و جهانی مجبور بودیم که این سطح از دسترسی را به آژانس بدهیم و ممکن است در کنار این دسترسی ها اجازه مصاحبه با دانشمندان را نیز داده باشم زیرا اطلاعاتی از رفتار هسته ای ما به دست آمده بود که برای آژانس نگران کننده بود چرا که پیدا شدن اورانیوم با غنای بسیار بالا خلاف اطلاعاتی بود که ایران به آژانس داده بود و ما به منظور اطمینان بخشی بیشتر باید این اقدامات و این دسترسی ها را می دادیم که البته ما اورانیوم با این سطح غنی نکرده بودیم و فقط دستگاه هایی که خریداری شده بود کمی آلوده بودند که به هر صورت باید این ادعای خود را ثابت می کردیم و برای اینکه کارنامه خودمان را روشن کنیم می بایست اقدامات اطمینان ساز را انجام می دادیم. کارنامه ای که در آن ابهامات فنی جدی ایجاد شده بود. که نتیجه شفاف سازی ها نیز موفقیت آمیز بود و مذاکراتی که در دوره آقای لاریجانی انجام شد تحقیقا کارنامه ما به طور کامل از لحاظ فنی پاک شد. اما صرفا از لحاظ فنی و نه سیاسی.
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۵:۰۷:۱۶
همین جمله آقای عراقچی که :

" البته ممکن است خطوط قرمز در طول زمان جا به جا شوند "

خود اوج عدم تبحر و مهارت تیم‌ مذاکره کنند و سادگی‌ آنها را در این امر بسیار مهم می‌رساند چون آنها خواهند گفت وقتی‌ خطوط قرمز شما به ایز سرعت و راحتی‌ میتواند امکان جابجا شدن داشته باشد، سایر زمانتهای ایران مانند عدم میل به ساخت تسلیحات اتمی که خطوط قرمز ایران هم هست، چگونه قابل اعتماد و راستی‌ آزمای خواهد بود؟! (2922359) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۱:۰۴:۵۸
بعضی از اصولگرایان فکر می کنند غربیها بچه هستند که از موضع بالای فعلی خود به راحتی دست بردارند و به حرف ما اعتماد کنند و یا دلشان به حال ما بسوزد و یا عادلانه و برادرانه سخن بگویند هر امتیازی که تیم فعلی بدهد تا تحریمها لغو شوند به علت بی کفایتی دولت قبلی در تحمیل به قول خودشان کاغذ پاره ها بر کشور است، شما اگر به علت بی دقتی و نابلدی راننده قبلی ماشینت 5 بار جریمه ( قطعنامه ) شده باشی ، چاره ای جز پرداخت جریمه ها نداری، پرداخت کننده مقصر نیست ، مقصر راننده قبلی است که به اعتراف خودشان فرمان و ترمز بریده تخت گاز می رفتند ، هر چند بعضی خواستهای کشورهایی مثل فرانسه کاملا قلدارانه است ولی ما چاره ای جز پرداخت تاوان سیاستهای اشتباه و فاجعه بار دولت قبلی را نداریم
، مگر اینکه بخواهیم خودکشی کنیم (2922553) (alef-13)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۳۱:۳۹
اتفاقا اگر فکر کنید می بینید حرف دقیق و حساب شده ای زده. شما فکر می کنید ما تا قیامت دشمن امریکا خواهیم بود و مثلا اسراییل و عربستان برای ابد دوست آمریکا؟ روابط کشورها با هم در طول زمان تغییر می کنه و ممکنه در آینده ما با امریکا روابط عادی یا روابطی دوستانه داشته باشیم و اسراییل و عربستان دشمن امریکا شن حتی این احتمال وجود داره که امریکا خودش دو دستی سلاح هسته ای تحویلمون بده تا از خودمون در برابر اسراییل و بقیه دشمنان دفاع کنیم و این قرارداد فعلی با همه خطوط قرمزش کلا ملغی بشه. دنیا همیشه یه جور نمی مونه. در یک بازه زمانی طولانی حرف آقای عراقچی کاملا درسته. (2922780) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۵:۵۸:۰۸
اين بازي بود براي نابودي عربستان. تشكيل داعش توسط اين كشور خائن به اميد انكه وارد مرزهاي ايران شود از ان طرف. اعلام كردن اين گروه به عنوان گروهي تروريستي در تمام جهان
مطمئن باشيد در اين شرايط توافق به نفع ملت ايران است تركيه عربستان و قطر بازيچه دست ابر قدرتهاي جهان شدند و اكنون رشوه در فيفا مطرح شده مطمئن باشيد ميزياني جام جهاني روسيه و قطر تحت تاثير اين اتفاق خواهد افتاد روسيه به تمسخر بازي گرفته شد
عربستان درگير ٣ جنگ ناخواسته شده بحرين ،يمن و داعش و مطمئن باشيد روسيه جرات نمي كند به داعش كمك كند چون محكوم به شكست خواهد شد منتظر اتفاقات مهم در كشورهاي عربستان ، تركيه و كشورهاي حاشيه خليج فارس باشيد
اميد وارم با تدبير دولت نهاد هاي سياسي و نظامي ما شروع كننده جنگي نباشيم ايمان داشته باشيد اينده از ان ملت ايران است (2923274) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۶:۳۳:۵۰
پذیرش پروتکل الحاقی یعنی قطعی شدن حمله غرب و عربستان و امریکا به ایران (2923373) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۸:۰۸:۰۵
نپذیرفتن پروتکال الحاقی یعنی ادامه تضعیف ایران هر روز بیشتر از دیروز و پاشش ایران از درون و بیرون بدتر از شوروی سابق (2923597) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۲۴:۲۷
ببخشید اونوقت پذیرش پروتکل الحاقی یعنی باعث قدرتمند تر شدن ایران میشه ....وقتی داریم با دست خودمون استقلال خودمون رو تقدیم به اونها میکنیم باعث عزت ما میشه؟؟؟؟؟ (2924596) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۲۱:۵۵:۱۷
حالا خوب قبول نکنید مگه چی میشه ؟؟ یه خورده تحریم ها ادامه پیدا میکنه !! پول نفت هم که بدرد جایی نمی خوره غالب مردم ایران هم حقوق بگیر دولت و ... کلا دور همی خیلی خوش میگذره !!! (2923950) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۱:۵۸:۵۸
عربستان کدوم خریه که به ما بتونه حمله کنه؟ (2924221) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۸:۰۸:۵۴
بهترین کار این هست که ایران به کل غنی سازی را کنار بگذارد (2923598) (alef-3)
 
لولوی سر خرمن
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۲۳:۰۱:۳۱
همین املای کلمه ی "زمانت" نشان دهنده ی سطح تحلیل شماست. (2924036) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۰:۲۲:۳۲
بهترین کار برگزاری یک رفراندوم در زمینه هسته ای است (2924131) (alef-13)
 
جواد مخملباف
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۵:۱۲:۵۰
ب نظرم میرسد وقتی با دشمنی روبرو هستیم ک امتحان خودشو بارها پس داده، پس احتمال انکه در موضوع پذیرش پروتکل الحاقی، در میان مدت و بلند مدت، دنبال اهداف پنهانی ومخفی استکبار و رژیم صهیونیستی باشند و اژانس نیز براحتی ابزار انان می باشد، بایستی از حالا کارشناسان برجسته سازمان انرژی اتمی و امور خارجه بهمراه نخبگان اطلاعاتی کشور، در صورتی ک تیم مذاکره کننده پروتکل را ب هر صلاحدیدی پذیرفتند، ب دنبال طرحها و سناریوی زاپاس و حتی عملیات فریب باشند... المومن کیس... (2922362) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۶:۵۷:۴۱
کشوری که خودش اولین بمب اتم رو در دنیا استفاده کرده و خودش بیشترین بمب. اتم رو داره با سایر کشورها که خودشون هزاران بمب اتم دارن میخوان بیان بگردن که ببینم ما ذره ای انحراف نداریم!!!! اخه کدوم غیرت ایرانی اجازه چنین خفتی رو میده؟ (2922381) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۰:۲۵:۲۲
غیرت ایرانیت کجاست که فقر و فلاکت و بدبختی مردم را نمیبین؟ غیرتت کجاست که نتیجه انتخابات سال 92 و نظر مردم را نمیدانی؟ خسته ایم از این شعارهای پوچ. انقدر که شما ناراحت هیروشیما و ناکازاکی هستید ملت ژاپن ناراحت نیست (2924135) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۷:۴۹:۴۹
چند نکته در باب موضوعات مطرح شده در مقاله قابل ذکر است:
1- اولا همه میدانیم که ایران مجبور به پذیرش پروتکل الحاقیست چون پایه و اساس توافق لوزان بر پذیرش داوطلبانه پروتکل الحاقی بوده است اگر ایران دوباره نخواهد پروتکل الحاقی را بپذیرد بار سنگین شکست مذاکرات در فضای بین المللی و افکار عمومی جهان بر عمده ایران خواهد بود.
2- ما از چنان قدرتی برخوردار نیستیم که بخواهیم ضمن پذیرش " داوطلبانه پروتکل" در لوزان اکنون بخواهیم قبل از امضای آن پیش شرط بگذاریم ( و.زن دستگاه دیپلماسی ما پایین است،نه بخاطر وزارت خارجه فعلی کلا عرض میکنم)
3- پس از پذیرش پروتکل الحاقی اگر اختلافی بین ایران وآژانس پیش آیاد (که دور از انتظار نیست) دا.ر حل این اختلاف چه ارگان وسازمان و....خواهد بود؟ برای پاسخ این پرسش باید توجه داشته باشیم که ایران بارها آزانس را به سیاسی کاری و عدول از وظایف خود متهم کرده است و حتی بارها چنین اتهامی را متوجه شورای امنیت نمود، لذا پس از توافق این نقطه بحران خیز روابط ما با آزانس و غرب خواهد بود و آنطور که به نظر می رسد تایید آزانس ملاک صحت ادعاهای ایران مبنی بر صلح آمیز بودن فعالیتهای هسته ای خواهد بود لذا سابقه خصمانه آزانس با ایران( یا ایران با آزانس) چشم اسفندیار تواقف است.
3-اینکه آقای احدیان میگوید احتمالا بین سالهای 82-84 مصاحبه هایی با دانشمندان هسته ای ایران صورت گرفته بیان جانبدارانه و گزینشی قسمتی از واقعیتهاست چرا که بر اساس مستندات روزنامه شرق در دوره احمدی نژاد بیشترین مصاحبه ها با دانشمندان هسته ای ایران صورت گرفته است.
4- در نهایت ایران و غرب مجبور به پذیرش یک توافق هسته ای خواهند بود اما قطعا و یقینا اگر این توافق سالها پیش انجام شده بود به نفع ایران بود چرا که اکنون قدرت چانه زنی ما بسیار کاهش یافته و اقتصاد ما به کما رفته است و خیلی مسائل که به جهت سانسور از گفتن آنها معذوریم..............................
5- در بعد داخلی مسئولین ما نباید فکر کنند که مردم متوجه قضایا نیستند و زمانی که مسئولین میگفتند این تحریمها کاغذپاره اند یا بگذارید ان قدر قطعنامه بدهند تا قطعنامه دانشان پاره شود تا اکنون که بر خلاف واقعیتها همه مشکلات را بر گردن تحریمها می اندازند، مردم یادشان نرفته و همه واقعیتها و ضعف فاجعه بار در مدیریت کشور را با جان و دل حس میکنند.
لطفا منتشر کنید فکر نمیکنم سخن رکیک یا بدی گفته باشم.
ممنون (2922395) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۱:۵۹:۳۸
اصلا معلوم نیست با احمدی نژاد مشکل داری بعدم اون مصاحبه در زمان حسن روحانی بود که مسیول شورای لمنیت نلی بود برو کتابش بخوون بعدم اجازه بازرسی دادن و میدن پای یک توافق دیگه در میان (2922688) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۲۵:۵۸
بر اساس مستندات روزنامه شرق در دوره احمدی نژاد بیشترین مصاحبه ها با دانشمندان هسته ای ایران صورت گرفته است.
اره درست ولی ایا باید دوباره این اشتباه را کرد؟؟ (2922763) (alef-3)
 
م
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۵۷:۵۶
1- واقعا خنده داره كه سندتون روزنامه شرقه، پس منم از رجانيوز سند ميارم كه دولت فعلي همه خائنن
2-قبل از 84 غربيها ميگفتن شما اصلا نبايد انرزي هسته اي داشته باشين ولي الان به لطف دولت قبل خيلي چيزاي ما را قبول دارن اونوقت بعضيا ميگن قدرت چانه زني ما كم شده. (2924481) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۳۰:۴۷
احسنت (2922777) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۳:۴۵:۱۲
ضمن تایید مراتب فوق سوال اساسی انستکه

برای کشوری که غالب بودجه اش به نفت بند است تحمل ادامه تحریم ها تا کجا امکان دارد؟ دو سال ؟ (2922965) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۴:۲۹:۳۹
کی گفته باید؟؟؟
در ضمن لوزان بیانیه بود نه توافق
ضمنا امریکایی ها به کدوم مورد از توافق هاشون پایبند بودن که دلمون خوش باشه به دست گل های تیم مذاکره کننده (2923060) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۵:۱۲:۲۵
ببخشید شما جناب اقای ظریف نیستید ؟ (2923152) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۵:۲۲:۱۰
فكر كنم بعضى ها بر اثر تحريم حاضرن كليد تهران رو دو دستى تحول ارتش دشمن بدن بازرسى از سايت هاى نظامى كه چيزى نيست . (2923185) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۵:۲۷:۱۰
لااقل يه حسن داره بودجه سازمان هاى اطلاعاتى غربى كم ميشه زياد به زحمت نميفتن براى اينكه تو كشور ما سرك بكشن . ميدونين بودجه سازمان هاى اطلاعاتى امريكا چقدره؟ از كل بودجه دولت ايران بيشتره (2923196) (alef-3)
 
داود
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۲۲:۵۳:۳۹
مشکل اصلی ما وابستگی دولتها به پول بادآورده نفتی و بی برنامگی می باشد. گویا تا قیامت باید نفت بفروشیم تا گرسنه نمانیم. همین سیاست منشا اصلی فساد و رانت در کشور بوده و به سادگی ما را به خاک سیاه می نشاند. اتفاقاً مبلغ قابل توجهی از پول نفت در سیستم اداری و شرکتهای من درآوردی دولتی
تلف شده و به واسطه آن، پورسانتهای عالی نصیب یک عده می شود. ضمناً با توجه به نصف شدن قیمت جهانی نفت و گاز و عرضه بیش از حد آن، در شرایط فعلی نفت خوری مثل قدیم نمی باشد. همین وابستگی به نفت است که که مشکل هسته ای را به وجود آورد. (2924027) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۸:۱۹:۰۹
در کاغذها باید از صلح گفت و پیمان صلح امضا کرد
اما در زمین باید جنگید
این کاری است که غربی ها انجام می دهند و ما نیز کم کم داریم راهش را یاد می گیریم. (2922399) (alef-13)
 
اميرمهدي دليجاني
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۸:۳۴:۴۵
ما بايد با اتحاد و همدلي و خشم انقلابي، مشت محكمي به دهان ياوه گويان 1+5 و آژانس انرژي اتمي بزنيم. دشمن بداند كه ما از تحريمها نيم =ترسيم چون در آينده باعث پيشرفت ما مي شود و تحريم يك نعمت است.
مرگ بر آمريكا. مرگ بر اسرائيل. مرگ بر انگليس و فرانسه (2922405) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۱۰:۰۵
اين آينده كه باعث پيشرفتمون ميشه كي مياد ؟ خودتون ميگيد 35 - 36 ساله كه تحريميم پس چرا هنوز مملكت وابسته به پول نفته و اصلي ترين مايحتاجمون بايد از چين و ماچين بياد ؟ (2922714) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۹:۳۵:۳۹
آینده رو بایدبسازیم نه اینکه بشینیم تابیاد (2923759) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۳۱:۰۲
اگر منتظر بمونیم کدخدا باعث پیشرفت کشور ما بشه خیال احمقانه ای است .... کشوری که به کوچکترین اصول انسانی پایبند نیست نباید بهش اعتماد کرد (2924621) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۵۳:۴۶
استاد دلیجانی ظاهرا شما زیاد تحت تاثیر تلویزیون هستید! تحریم اگر مطلقا یک نعمت بود که ما باید اصلا در تجارت خارجی را می بستیم و خودمان شق القمر می کردیم، اما به هر جهت از آنجا که در هر خیری شری هست و برعکس، در زمان تحریم ما هم دست روی دست نگذاشتیم و سعی کردیم جنبه های مثبتی از تحریم را که توجه بیشتر به داخل و توانمندی های درونی بود در نظر بگیریم ولی این به آن معنا نیست که تحریم خوب است! (2922846) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۹:۱۱:۵۹
باز هم شعار و یاوه گویی...تحریم اگر نعمت هست ما این نعمت را نمیخواهیم...به کی باید بگیم که ما با این تحریمها بدبخت شدیم و میخواهیم برداشته شوند؟ در ضمن مرگ بر روسیه یادت رفت!! المان و کانادا رو هم از قلم انداختی..! چین هم یادت رفت...! تا سر موضوع هستی عربستان و امارات و ..و..و. را هم اضافه کن.. (2923723) (alef-3)
 
شهاب
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۳۵:۴۸
پس از نظر شما ما باید دستامون رو ببریم بالا تا تحریمها برداشته بشه تا تو خوشبخت بشی ... اگر غیرت داشتی وقتی دشمن میگه میخواهیم پادگانهایتان را بگردیم و از دانشمندانتان بازجویی کنیم بهت برمیخورد (2924636) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۲:۴۲:۲۷
اتحاد و همدل تا زمانی که مردم به خودی و غیر خودی تقسیم میشوند وجود نخواهد داشت. (2924241) (alef-13)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۸:۵۲:۲۹
لطفا اگه کسی جواب این سوال رو می دونه دقیق توضیح بده. اون روز این سوال به ذهنم رسید که بازرسی از مراکز نظامی چه ضرری برای ما داره؟ کشورهای همسایه ما که سلاح های آمریکایی رو دارن که جزو پیشرفته ترین سلاح هاست پس چه کسی تجهیزات ما رو ببینه چه نبینه می دونه که تجهیزات ما در برابر مال اونها اونقدرها هم پیشرفته نیست. در بهترین حالت می تونه با تجهیزات پیشرفته اونها برابری کنه. ما هم که هر تجهیزاتی می سازیم در رژه های نظامی ازش رونمایی می کنیم پس چیزی برای مخفی کردن نداریم سلاح هسته ای هم که نمی سازیم.

اگر هم داریم روی یک تجهیزات جدید کار می کنیم ایده اش که مال ما نیست و حتما قبلا در کشورهای پیشرفته دیگه تولید شده (مثل پهباد که با مهدنسی معکوس ساختیمش) و کسی هم اگر بدونه ما داریم مثلا فلان تجهیزات رو می سازیم که نمیاد جلوی ما رو بگیره چون ساخت هر سلاحی غیر از سلاح هسته ای آزاده. در نهایت هم که بعد از تکمیل و تولید اون سلاح در رژه های نظامی ازش رونمایی می کنیم. کسی بدش نمیاد دشمنامون ببینن چه قدر از نظر نظامی پیشرفته هستیم همونطور که هدف از رژه های نظامی هم همینه.

حتی کشوی مثل آمریکا علاوه بر این که جدیدترین سلاح هاشون رو به رخ می کشه برنامه هایی مثل "مستند سلاح های آینده" تهیه می کنه که نشون می ده دارن روی چه فناوری های جدیدی کار می کنن (نامرئی کردن تجهیزات جنگی - سربازان روباتیک - توپ های لیزری - جنگ با نیروی امواج صوتی - هدف قرار دادن اهداف از فضا و...) من با دیدن این برنامه تعجب کردم چون ظاهرا باید اینها جزو اسرار نظامی شون می بودن که در یک برنامه تلویزیونی ساده در موردش حرف می زدن. دیدن تجهیزات به معنای پی بردن به چگونگی ساخت اون نیست چون برای این کار باید به طرح ها و داده های مربوطه دسترسی داشت. آیا ما یا هر کشور دیگه ای صرفا با نگاه کردن به جنگنده های اف 22 امریکایی می تونیم یکی بسازیم؟ پاسخ منفیه. در ثانی به قول آقای عراقچی می شه روی تجهیزات رو پوشوند. پس دقیقا ضرر بازرسی محدود از مراکز نظامی چیه؟ (2922408) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۱:۴۷:۱۵
شما با همه چیز رضایت داری. (2922646) (alef-13)
 
احسان
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۰۲:۳۹
شما دیگه چقدر ساده هستید! (2922690) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۰:۳۱:۳۳
شما زرنگی یک جواب درست بده (2924144) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۲۷:۳۸
دوست عزيز درسته غرب از نظر نظامي قابل مقايسه با ما نيست ولي اونها كشورهاي محاسبه گرند، يعني اول سود و زيان يك چيز رو محاسبه مي كنند. برنامه ريزي براي اقدام نظامي عليه ايران بايستي با كمترين هزينه ممكن همراه باشه و موشك هاي ايران در اين زمينه مايه نگراني دشمنانه. هدف از بازديد از مراكز نظامي بيشتر برآورد اين امكان و اطمينان از محل هاي نظامي عمده است. اين بازي بارها طي ساليان اخير تكرار شده (2922768) (alef-3)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۹:۳۷:۴۳
"الف هرجاش به نظرتون اشکال داره حذف کنین ... بذارین"
محمد جان قدرت جاسوسی آژانس امنیت ملی امریکا و ماهواره های جاسوسی به اندازه ای هست که از بیشتر تحرکات و تماس های تلفنی و اینترنتی و مکان پایگاه های نظامی خبر دارن. پیشرفته ترین سلاحی هم که ممکنه به دستمون برسه موشک های اس 300 هست که آمار دقیقش همون روز تحویل در رسانه های جهانی اعلام می شه. آمار بقیه موشک هامون رو هم که وقتی میگیم با 11000 موشک اسراییل رو می زنیم همه دارن. اگر هم بهشون اجازه بازرسی بدیم بهانه دستشون ندادیم و دلیلی نداره حمله کنن ولی اگه اجازه ندیم بهانه حمله کردن رو خودمون بهشون دادیم. (2923762) (alef-13)
 
milad
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۳:۲۸:۴۰
بحث عزته برادر وگرنه دیدن تجهیزات که کاری نداره. ما هم هر ساله تو رژه نظامی تجهیزاتمون رو نشون میدیم. خود آمریکایی ها اجازه چنین کاری رو نمیدن چرا ما باید این کار رو بکنیم. یه چیز دیگه هم اینکه اونی که تو یه کاری حرفه ای باشه میدونه چجور اطلاعات کسب کنه. اگه قرار باشه هر پروژه نظامی که تو سایت های نظامی ما انجام میگیره خارجیا ازش با خبر شن پس اسرار نظامی چی میشه؟؟؟ (2922926) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۳:۴۸:۰۱
بازرسی از مراکز نظامی هیچ ضرری نداره، صرفا بهانه جدیدی هست برای کاسبان تحریم و دلواپسان که با مانور دادن روی این مساله با احساسات عوام بازی کنند و این مساله رو به یک مساله حیثیتی و ناموسی تبدیل کنند (2922971) (alef-3)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۲۱:۳۵:۵۲
کلا ساده لوحی خیلی چیز بدیه، اونم در مقابل دشمنی که صفت «ح ر ا م ز ا د ه» توصیف یک لحظشه.

کلا غیرت چیز خوبیه، اونم برای حفظ وطن.

کلا دروغ چیز بدیه، مخصوصا اگه آدم دروغ رو به خودش بگه. (2923924) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۲۲:۲۸:۵۹
اگر ضرری نداره پس چرا هیچ کشوری به کشور دیگر (حتی اگر روابط دوستانه ای داشته باشند) اجازه بازرسی از مراکز نظامیش رو نمیده؟؟؟ الان انگلیس به فرانسه اجازه میده که بیاد وارد مراکز نظامیش بشه و اونجا رو بازرسی کنه؟

خطر بازرسی از مراکز نظامی أظهر من الشمسه و فقط یه عده ساده اندیش میتونن موافق باشن.
این دیگه مثل انرژی هسته ای نیست بلکه تهدید مستقیم امنیت ملی ماست در منطقه ای که بسیار نا امنه. (2923991) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۵:۲۸:۱۰
عقل که تو چشم باشه نتیجه اش می شه این
هیچ با خود فکر کرده ای این همه دستگاه اطلاعات و ضد اطلاعات تو ارتش های دنیا برا چیه (2923199) (alef-3)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۷:۳۰:۰۸
خب تا حالا که کسی جواب قانع کننده ای نداده. جواب آقای محمد به نسبت بقیه که هیچ توضیحی ندادن خوبه ولی اولا سازمان امنیت ملی آمریکا NSA اونقدر قویه که می تونه تقریبا تمام ارتباطات و تماس ها در دنیا رو رصد کنه و دفعه قبل که نشون می داد چه جاسوسی هایی از خود ایران و بقیه کشورها و در چه سطح وسیعی انجام داده همه شوکه شده بودن. کلی ماهواره جاسوسی بالای سرمون دارن می گردن که قدرت دوربینشون به حدی هست که حتی تشخیص می دن سکه ای که دستمونه طرف شیره یا خط. از مراکز عمده نظامی کشورها هم بهتر از مسیولین خود اون کشورها خبر دارن. ما هم که خودمون هر روز داریم آمار دقیق می دیم که در صورت حمله فلان تعداد موشک داریم که می زنیم فلان جا رو نیست و نابود می کنیم. پیشرفته ترین سلاحی هم که بخواد به دستمون برسه موشک های اس 300 هست که به فرض هم اگه روسیه بهمون بده و نزنه زیرش امار دقیقش در رسانه های جهانی گفته می شه. ما حداقل در زمینه نوع تجهیزات نظامی مون اون قدر داریم با قیل و قال کردن شفاف عمل می کنیم که من موندم اصلا چیزی به اسم اسرار نظامی داریم یا نه!!! مورد بعدی این که اصلا فرض کنیم اونها امار دقیق همه چی ما دستشون بیاد (که با بازرسی محدود و کنترل شده ماموران اژانس این امر محاله) و اطمینان هم حاصل کنن که سلاح هسته ای نداریم و نمی سازیم خب اون موقع ما بهانه دستشون ندادیم که بخوان حمله کنن برعکس اگر اجازه بازرسی رو بهشون ندیم بهانه حمله رو خودمون می دیم دستشون. (2923494) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۲۱:۰۷:۲۹
اگر بازدید از مراکز نظامی ایرادی نداره چرا هیچ کشوری حاضر به انجام اینکار نیست؟!
ظریفی میگفت قدیما دیده بان مختصات محل های حساس رو گزارش میکرد و بعدها جواسیس این مسئولیت رو عهده دار شدن، جدیدا دیگه نیاز به این دست کارها نیست مستقیم نقشه تاسیسات نظامی و لیست تجهیزات رو خودمون بهشون میدیم که خرجشون زیاد نشه!
در ضمن اون تسهیلاتی که در مستند مورد اشاره مطرح کردین، صرفا تحقیقاتی هست و جنبه عملیاتی پیدا نکرده که اگر چنین بود امریکا در کشوری مانند افغانستان یا عراق گرفتار نمیشد!
این دست سلاح ها بدرد فیلم های هالییوودی و امثال شما میخوره و استفاده چندان دیگه ای نداره!
میگن طرف رو تو ده راه نمیدادن سراغ کدخدا رو میگرفت!
اون محل هایی که اونا میخوان بازرسی کنن رو خود ظریف و تیمش اجازه بازدید ازش ندارن چه برسه مهمون هاشون! (2923886) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۲۳:۱۱:۱۲
اره میشه پوشوند یک چادر میکشیم سرشون یا به بازرسها میگیم اینا یک سری وسایل اضافه ان که ریختیم اینجا بدرد نخور واسه اینکه گردو خاک نشینه روش پوشوندیم من نمی فهمم اگه سیستم نظامی ما قدیمی این همه اصرار کدخدا واسه چی و این همه انکار کدخدا دوستان سر چی بعدم خودتونم بکشید تحریم هست و خواهد بود کافی به صحبت کدخداتون گوش کنید از اول مذاکرات تا الان همش تحریم و تحریم و تحریم بخودتون بیاید از کدخدا ابی گرم نمیشه (2924047) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۷:۴۴:۳۱
بدون قضاوت خودم در این زمینه، 2 احتمال متصور است:
1 - در جهت ساخت سلاح قدم برداشته شده است و نباید برملا شود؛
2 - با درخواست های مکرر بازرسی، حاکمیت کشور خدشه دار می شود (آژانس قبلاً قول داده بود دیگر از پارچین بازدید نخواهد کرد). (2924315) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۹:۰۱:۳۹
کاری ندارد نپذیرید (2922413) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۹:۰۶:۴۴
فقط بلدید موضوع را بزرگ، مبهم و امنیتی کنید. آیا هیچکدام از کارکنان هسته ای که مورد مصاحبه قرار گرفتند بعدش ترور شدند؟ آیا برای شناسایی کارکنان انرژی اتمی حتما باید با آنها مصاحبه کرد؟
آیا در این دنیا امروزی با این سطح انتشار اطلاعات و دسترسی آسان به هر سوراخی نگرانی از بازدیدها باید اینقدر بزرگنمایی شود؟ (2922416) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۹:۱۸:۰۹
اينجور كه معلومه همه كشورها در برابر قانون برابر نيستند بعضى ها برابرترند (2922420) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۹:۲۱:۵۴
امريكا فقط ٦ درصد با تقاضاى دسترسى يا بازرسى يا هرچى موافقت كرده كه تقريبا يعنى تقريبا دسترسى به مركز امريكايى امكان نداره (2922422) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۰:۳۴:۳۳
امریکا عضو ان پی تی نیست. نمیدونی یا خودت رو به ندونستن میزنی؟ (2924150) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۹:۲۵:۰۴
حتى تمايل اكثريت هم نميتونه راى به نابودى استقلال كشور بده اين چيزى نيست كه بشه براش راى گيرى كرد اوباما صحبت از شديدترين بازرسى تاريخ در مورد ايران كرده و در صد درصد موارد حرف طرف مقابل درست بوده و نماينده هاى ما فقط ميخوان واقعيت رو جور ديگه نشون بدن (2922426) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۵۴:۰۰
بی زحمت شما اقلیت بفرمایید و تبعاتش رو تحمل کنید. هر چند نون شما اقلیت تو تحریم و جنگه (2922849) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۴:۳۱:۱۷
فعلا که نون بعضی ها تو تنور مذاکره میچرخه چون چرخ سانتریفیوژها متوقف شد و ایضا چرخ زندگی مردم و یارانه و سوخت و ... (2923063) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۳۸:۰۷
فعلا اقلیت شمائید و فکر میکنید هر کس به روحانی رای داده با توافق به هر قیمتی موافقه (2924640) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۹:۲۵:۴۰
هر پیامدی داشته باشد شما در یک جامعه جهانی زندگی می کنید باید قوانین حاکم برجامعه را بپذیرید. همانطور که آقای توکلی علیرغم میلش به دادگاه رفت و باور داشت کاری که در الف کرده درست بوده ولی دست کم مجریان قانون نظر دیگری داشتند. و در نهایت ایشان مجبور است رای دادگاه حتی اگر ناحق باشد را بپذیرید (2922427) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۰:۵۲:۵۶
عزیزم ما در جهانی زندگی می کنیم که قانون برای همه کشورها یکسان اجرا نمی شود....یکم فکر کن (2922523) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۱:۱۶:۰۲
عوضش تو کشورمان قانون اصلا اجرا نمیشه! (2922576) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۰۶:۳۲
معلومه که قانون به نفع قویتره همه جا همینطوره! این دلیل نمیشه ما قانون را نپذیریم که! 180کشور پروتکل الحاقی رو پذیرفتن حتما ی منافعی براشون داشته که پذیرفتن! (2922703) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۳۶:۲۴
کشورمان باید ابتکار عمل در تصمیم‌گیری حوزه‌های گوناگون منطقه‌ای و جهانی را بدست بگیرد که به عقیده‌ی من این موضوع کم‌کم در حال احقاق است و ما باید کاری کنیم تا مشت دشمنان ما از بهانه‌های واهی خالی شود. (2922799) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۰:۳۵:۵۲
مگر در ایران قانون برای همه یکسان اجرا میشود؟ (2924152) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۹:۲۸:۳۷
من كه فكر نميكنم امريكا روسيه چين هند پاكستان اسراييل فرانسه و ... حتى جاى مراكز مهم نظامى خودشون كه موشك هاى راهبردى در اون قرار داده رو به كسى بدن چه برسه اجازه بازرسى به كسى بخوان بدن (2922429) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۳۶:۵۶
فکر میکنم آنچه که جناب عراقچی مطرح کردند «بازرسی» نبوده است (2922801) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۴۱:۴۲
خودش صریح میگه بازرسی و شما میگید منظورش این نبوده (2924659) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۰:۳۷:۰۱
اون کشورهایی که نامبردی اصلا عضو ان پی تی نیستند چه بره پروتکل الحاقی (2924155) (alef-13)
 
صادق
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۹:۳۲:۱۸
از اینکه به آژانس نمیتوان اطمینان کردشکی نیست ولی مسئولین ذیربط لازم است همه جوانب امکان پذیریرای آژانس را زیر ذره بین قراردهند.هنگام ورود ماموران آژانس لازم است تفتیش بدنی دقیق توسط افرادمجرب صورت گیردتاکلیه لوازم غیرتحویل گرفته شودولوازم ضروری کاملا کنترل شودودرمواردی تعویض آنها بانمونه مشابه صورت گیردچه تضمینی وجودداردکه جهت ایرادتهمت همان دستمالی که همراه دارندآلوده به رادیو اکتیونباشدویا باخودوسایل استراق سمع جهت نصب درمرکز موردبازدیدنداشته باشند.دراین مواردحتی خودنویسشان راهم بایست تعویض نمودازفرق سر تانوک انگشتان پاهایشان تفتیش شودوکفشهایشان نیز تعویض شود.وقتی آنها به ما اعتمادندارندمانیز ذره ای نبایدبه آنان اعتمادکنیم.آنان را از هفت خان عبوردهیم وهنگام خروج همانند ورودشان کاملا بازرسی شوندپذیرایی هم شایسته مهمان نباشدچراکه اینها دزدندنه مهمان !خلاصه کلام آنقدراذیت شوندکه دیگر هوس بازرسی مجددبه سرشان نزند!تمامی صحبتها ومذاکراتشان از لحظه ورودکنترل وضبط شودتا بتوان آنها رامورد بررسی اجمالی قرارداد..مهمتر اینکه درمتن توافقنامه قیدشودکه بازدیدهای آژانس به هیچ عنوان نبایدابزارسوءاستفاده گرددبه گونه ای که امنیت ملی ومراکز هسته ای وکشورمان رادرآینده به مخاطره اندازدوالبته مجازات مناسبی هم درصورت وقوع درنظر گرفته شود (2922433) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۱۹:۳۰
خوب با اولين بازرسي بدني اونا خيلي راحت برميگردن و اين مثل اينه كه ما زير تئافقمون زديم , پس اصلا بهتره از همون اول توافقي صورت نگيره تا بعدا اين آبرو ريزيا پيش نياد , كه البته اون هم ديگه همه ميدونيم آخرش چي ميشه . (2922740) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۳۸:۱۵
با شما موافقم و نظارت بر مأموران آژانس همانطور که ریاست جمهوری نیز اشاره داشتند، باید در شدیدترین حالت ممکن باشد. (2922805) (alef-3)
 
سعید ایرانی
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۹:۵۹:۵۸
به نظر من پیامدهای منفی نپذیرفتن آن برای منافع ملی بسیار بیشر است (2922451) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۱:۵۶:۳۹
منافع ملی یا منافع شما؟! (2922678) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۳۰:۳۷
منافع شما هم در تحریم بیشتر کشور نه ؟ (2922776) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۲۱:۰۹:۴۴
فعلا که امثال شما در اوج تحریم ها پورشه سوار میشین و ما دلواپسان به گام های مبارک توکل داریم! (2923888) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۳۸:۴۲
همه‌ی ما در یک کشور زندگی می‌کنیم، به مسئولان امر اعتماد کنید. (2922807) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۲۶:۳۱
عزیزم تو کار ملکی یا ماشین یا... (2922764) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۴:۳۰:۱۱
چرا بعضى ها نميتونن باور كنن بعضى مردم واقعا نگرانن و به غير از پول و ملك و ماشين به چيزهاى ديگرى مثل استقلال و امنيت كشور هم فكر ميكنن وقتى از چهار طرف تو محاصره وهابى ها قرار گرفتين اين روزها يادتون مياد چطورى همه چيز رو دو دستى تقديم كرديم (2923062) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۲۱:۵۶:۱۳
با سلاح های 40 سال پیش نمی توانید با امریکا و غرب یا حتی اعراب وهابی مبارزه کنید ! تحریم ها باید بر داشته بشه تا بتوانیم سلاح های جدید خریداری کنیم (2923952) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۲۲:۲۷:۲۴
حتی اگر بمب اتمی داشته باشی علیه تروریستهای وهابی نمیتونی استفاده کنی. راه حل مقابله با تروریستها بدست آوردن مجدد اعتماد مردم و تلاش برای حفظ حقوق و منافع آنان است. مسوولان بجای تلاش برای بدست آوردن دل کشورهایی که از پشت بما خنجر میزنند به وضعیت همین مردم رسیدگی کنند و باور کنند که اگر هوای همین مردم را داشته باشند بوقت اضطرار مردم هم هوای آنان را خواهند داشت. افسوس که نرود میخ آهنی در سنگ... (2923988) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۰:۳۸:۰۶
شما نگران بودی تو 6 سال که جلیلی میرفت و با قطعناه برمیگشت صدات در میومد (2924161) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۰:۰۲:۵۵
سلام سایت الف، واقعا جای تحلیل های شما در زمانی که داشت پرونده ایران ،به شورای امنیت می رفت خالی بود الان که تحریم های جهانی کمر اقتصاد کشور را خورد کرده است و اتحاد جهانی ومنطقه ای ضد کشورمان ایجاد شده است چنین تحلیل های بیمحتواارائه می‌نماییدلطفا پیشنهاد وتحلیلی ارائه نمایید که در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات بخصوص در صورت ورود جمهوری خواهان به کاخ سفید و اوضاع منطقه ،چه برنامه ای برای حداقل های گذران زندگی مردم دارید (2922453) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۳۱:۱۱
شما دوست داری کسی حرف نزنه و انتقاد و تحلیل نکنه؟ که اخرش چی بشه؟
این تحریم ها براحتی وضع شدنی هستند و به سختی لغو میشن فعلا بهانه شان انرژی هسته ایه (2922779) (alef-3)
 
خلیل قاسمی
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۰:۱۵:۱۷
چون تمام اعضای اژانس در واقع چنانچه قبلا هم ثابت شده است که جاسوسان
امریکا میباشند ما باید نهایت احتیاط را بکنیم و علنا اعلام کنیم که اطمینانی به
افراد مشغول در اژانس نداریم مگر افرادی را که در آژانس کار میکنند ما خود
انتخاب کنیم و از افراد کشور های دوست انتخاب کنیم که مطئن باشیم که غل و
غشی در کار نخواهد بود و این یکی از شرایطی باشد که جلوی پایشان قرار دهیم
وانها باید قبول کنند. (2922469) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۱:۱۸:۴۷
میشه لطفا یکی از این کشورهای دوست را نام ببری؟ (2922580) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۲۱:۰۹
كشورهاي دوست يعني كي ؟ عراق و سوريه ؟ آيا اونها در آژانس متخصص هسته اي دارند ؟ يا نكند كشور دوست از نظر شما روسيه و چين هستند ؟ (2922748) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۰:۲۹:۵۶
همه مسائل می تواند راه حل هایی منطقی داشته باشد که نفع طرفینی در آن لحاظ شود، مثلا در مورد رآکتور آب سنگین اراک، علیرغم این که هدف جمهوری اسلامی ایران داشتن مرکزی برای تولید رادیوداروها و رادیوایزوتوپ ها متناسب با جمعیت کنونی و آینده کشور بود و آب سنگین یا سبک بودن آن هیچ تاثیری در خروجی و محصول نداشت، با این حال ایران پافشاری کرد که این رآکتور آب سنگین بماند و در عین حال راه حل های فنی ارائه داد که هم ماهیت شکلی رآکتور حفظ شود و هم نگرانی هایی که غربی ها ابراز می کردند برطرف شود.
در مورد پروتکل الحاقی هم بازرسی مدیریت شده اولا هیچ شباهتی با مفهوم بازرسی که ما در ذهن خود مبنی بر مشاهده و زیر و رو کردن و در حقیقت تفتیش است ندارد و آن هم کشیدن دست مال به دیوار ها و کف و برداشتن نمونه های آب و گیاهان اطراف محل مشکوکی می شود که دلایل بسیار قانع کننده ای برای فعالیت هسته ای در آن آورده باشند.
در مورد مذاکره با دانشمندان هسته ای هم می شود ا بدون ذکر نام یا با نام مستعار، با زدن ماسک یا با تلفن مورد سوال (در صورت آن هم ضرورتی که مبتنی بر مستندات باشد) قرار داد، در این حالت مصاحبه کننده نه با اسم افراد ، نه با چهره آنها و نه مشخصات ایشان آشنا نخواهد شد. یعنی هم بهانه از غربی ها گرفته می شود و هم آنها با دانشمندان ما آشنا نمی شوند، کاری که برخی شبکه های خبری در مصاحبه با افرادی که می خواهند هویت آنها پنهان بماند انجام می دهند و حتی صدای آنها را تغییر داده و ایشان را در سایه می نشانند.
بهتر است که به جای ایجاد فضایی پر استرس راه حل ارائه کنیم. (2922476) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۲۳:۰۴
خوب بعد اونا از كجا بفهمنن اون شخص واقعيه يا يه بدل بجاي اون پشت ماسك يا تلفن بجاي نفر واقعي گذاشتن ؟ (2922754) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۰:۵۵:۳۱
اگر شرط بازرسی از سایت های نظامی برداشته بشه باید توافق صورت بگیره چون دولت برای اداره کشور حسابی تحت فشار هستش (2922528) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۳۲:۴۸
قبلا هم پروتکل الحاقی در ایران اجرا شده ، پس نمی تواند جزء خطوط قرمز باشد (2922783) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۹:۰۹:۳۵
اون مورد داوطلبانه بود یعنی هر وقت نمی خواستی می گفتی نمی خوام! اما وقتی پذیرفتی دیگه میشه مثل NPT الزام آور. اون موقع دیگه نمی تونی بگی نمی خوام باید اجازه بدی مثل عراق از همه جا حتی کاخ ریاست جمهوری بازدید کنند وگرنه شورای امنیت شروع می کنه به بیانیه دادن اون هم نه از نوع کاغذ پاره (2923717) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۹:۱۱:۱۲
همان طور که پذیرش NPT باعث فشار زیاد بر کشور عزیزمان شد پذیرش پروتکل الحاقی باعث می شود که فشار غیرقابل تصوری بر کشورمان وارد شود. (2923721) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۰:۵۵:۳۴
مردم از تحریم خسته شدن از مشکلات اقتصادی کلافه (2922529) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۱:۳۸:۵۵
طولانی شدن مذاکرات خواسته اسرائیل و عربستان و ترکیه و دیگر کشورهائی است که از این قضیه سود می برند. و سنگ اندازی در پیشرفت مذاکرات خدمت به کاسبان داخلی و ذینفعان خارجی است. (2922624) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۱:۴۱:۴۳
کسی میتونه توضیح بده که اگر ما اومدیم و مثلا 100 مرکز هسته ای ساختیم. و در سر در آنها نوشتیم "مرکز نظامی . . ." آژانس چگونه خواهد توانست از فعالیت آن مکانها گزارشی تهیه کند؟ (2922630) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۵:۵۰:۳۱
همينمون كم بود بريم تو دل كوه زير زمين براى تحقيق درباره علم فيزيك ما رو مسخره كردن لااقل ميگفتن تعطيلش كنيد تحقيق رو توى دانشگاه هاى تهران هم ميشه انجام داد بند بند اين توافق مشكل داره چرا غنى سازى در نطنز ازاد و در فردو ممنوعه يعنى اينكه از ما خواستن بهشون اجازه بديم هر وقت مشكوك شدن يا رييس جمهور امريكا دلش خواست يا بازرسى ها به هر دليلى به مشكل برخورد بتونن نطنز رو بمبارون كنن ما هم خودمون رو داوطلبانه در معرض حمله قرار ميديم . اقاى ظريف ميتونن كارى كنن نطنز مركز تحقيقاتى بشه فردو مركز غنى سازى محدود يا اينكه حق امريكا براى توانايى نابودى تاسيسات ايران رو به رسميت ميشناسن . (2923254) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۹:۰۶:۱۰
لازم نیست آژانس در مورد آن مکان ها گزارش تهیه کند همان طور که برای هیچ کشوری تا به حال این کار را نکرده است به جز عراق (2923711) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۰:۳۱:۱۲
پس در این صورت چرا مذاکره می کنید. بزنید زیر همه چیز. و صبح تا شب ادعا کنید که همه ی کشورها دوست ما هستند و ما در تولید علم اولیم و . . . (2924143) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۲۸:۲۸
من به توضیحات مسئولان کشورم اعتماد دارم و معتقدم با وجود تجربه‌ی دوازده سال اخیر و به خصوص تجربه‌ی سال‌های 82 تا 84 و نیز 92 تا 93 مسئولان جزیی‌ترین توافق را که صلاح مملکت است بدست خواهند آورد، اگر طرف مقابل عاقلانه رفتار کند. (2922769) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۳:۲۰:۲۸
امضای پروتکل الحاقی هسته ای باید مشروط باشد
---
اگر نزد رهبر معظم انقلاب و مجلس شورای اسلامی و نزد سایر نهادهای داوری قانونی در کشور ثابت گردید و نظر دادند که امضای پروتکل الحاقی هسته ای استقلال و حاکمیت کشور را مخدوش می سازد یقینا دولت ج.ا.ا هرگز این پروتکل را امضا نخواهد کرد. (2922910) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۳:۳۴:۱۵
من کلا نظر خود رو در مورد مذاکرا در سه جمله خلاصه میکنم: 1 - برای همیشه نمیشود با دنیا سر ناسازگاری داشت . 2 - آنرا که حساب پاک است از محاسبه چه باک است . 3 - هیچ حرف و صحبتی از دلالان تحریم و دلواپسان مصلحتی پذیرفته نیست (2922942) (alef-3)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۹:۰۴:۴۰
آنرا که حساب پاک است از محاسبه چه باک است به شرط اینکه محاسب منصف باشد! (2923706) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۳:۴۹:۱۳
مصلحت مردم و کشور مصالحه است. (2922974) (alef-3)
 
جمال
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۴:۰۶:۲۴
اون عزیزی که میگه اشکال نداره بپذیریم اونا که فقط کار به سلاحها ندارن یادمون باشه مراکزنظامی فقط تولیدسلاح نیست با اولین بازرسی توانایی نظامی ما اسامی دانشمندان موشکی ما استحکامات نظامی و...دستشون مبادبعدش موج جدید ترورها شروع میشه قضیه دانشمندهای هسته ایی هنوز داغش تازه اسن چرا آمریکا وانگلیس و هند وروسیه و... این اجازه را ندادن چرا ازپاکستان واسرائیل همچین درخواستی نکردن چرا اصلا کاری به امثال این کشورها که سلاح اتمی دارند وعضو معاهده هم نیستند ندارند تیم مذاکره کننده گندش تازه داره بالا میاد اول توافق که آقای ظریف میگفت ما همچین توافقی نکردیم (2923020) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۴:۰۶:۳۷
اکثریت مردم خواهان توافق هستند. اگر نمی ترسید رفراندوم بگذارید. تا حق از ناحق مشخص شود. والسلام (2923022) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۴:۲۲:۰۳
آقای تبریزی محض اطلاعتون آمریکا موشکهاو تسلیحاتی که دراختیار ارتش کشورهای عربی قرارداده به جز جنگنده ها حداقل یک تا دونسل پیشرفته تر از اونو ساخته الان اگه توجه کنید سلاح های اسرائیل که ازآمریکاتحویل میگره پیشرفته تراز سلاح های عربی است بعد اونها هدف جاسوسی دارن مهم مغزهاییه که این سلاح ها رومیسازه وارتقا میده اگه لیست دانشمندان موشکی ما به دست اونها بیفته چی هر مرکزنظامی یه استحکاماتی داره که با یه موشک خاص از بین میره اونها اگه به این دست پیدا کنند تو یه حمله این مراکزو نابود میکنن بعد اگه ایران اجازه بازرسی داد وانهامدعی شدند ایران به تعهداتش عمل نکرده چی اصلا چرا خودش وهمپیمانانش که بمب اتم دارن این اجازه رو نمیدن اگه اشکال نداره چرا به اسرائیل وپاکستان که سلاحدهسته ایی دارن فشار وارد نمی کنه امارات وکشورهای منطقه دارن نیروگاه هسته ایی میسازن چرا این حساسیت روی اونها نیست چه تضمینی وجود داره آمریکا پی به اسرار نظامی ما برد به اونها حمله نکنه اومدیم وگفت میخوام ازسامانه های دفاع موشکی بازدید کنم اونوقت دیگه چه فایده ای داره (2923047) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۵:۰۰:۳۱
تو رو خدا دولت همین قیمت نان مردم رو درست کنه ، نمیخواد وارد مسایل فیزیم هسته ای بشه.
دولت داره به عمد مردم رو فشار میده تا بگه راه چاره شما در توافق و وطن فروشیه. (2923126) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۵:۳۰:۳۴
اینده خاورمیانه بر مبنای طرح برنارد لوییس تجزیه است حال کشورهای موثر در اعمال سیاست این تجزیه در صورتیکه از نظر استراتژیک کوجکترین احتمالی از تجهیزات نامتعارفی بدهند که یک کشور داشته و یا دارد بدلیل وجود این ابهام که ای تجهیزات در صورت تجزیه یا اعمال جنگهای نیابتی و ناامنی بدست جه گروهی خواهد افتاد و امنیت خود ان کشورهای فرا منطقهای سیستگذار تجزیه منطقه را تهدید خواهد کرد سعی در اعمال نا امنی نخواهند کرد پس در اینجا داشتن تکنولوژی متعارف یا نامتعارف عامل ثبات تمامیت ارزی خواهد شد لذا در جهت تسطیح مسیر ابتدا سعی در خلع تکنولوژیک کشورها و اطمینان از مخفی نماندن جیزی داشته تا در راستای بحران افرینی و صلب امنیت ان کشور استراتژی خود را پیاده کنند (2923206) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۵:۵۵:۵۴
با درود
از دیدگاه من اینگونه نوشتارها چون تمام زوایای مسئله را مورد کنکاش قرار نمیدهند تنها گونه ای تبلیغات سیاسی (پروپاگاندا ) به شمار میایند.
از مهمترین زوایای این مسئله - که آگاهانه از کنار آن به سادگی عبور میشود- پرداختن به این سئوال است که :
پیامدهای عدم پذیرش پروتکل الحاقی چیست ؟ (2923268) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۷:۱۶:۴۶
تحریم ها باعث شده اند که توان دفاعی کشور مثلا 1000 واحد کاهش یابد. درحالیکه بازرسی از مراکز نظامی ما شاید باعث 10 واحد کاهش در توان نظامی ما نخواهد شد. (2923467) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۷:۵۹:۴۳
از شما ممنونم که به جای خائن خواندن مذاکره کننده های عزیزمان، چند نکته حقوقی را گوش زد کردید که انشالله ایشان هم در نظر می گیرند و یک توافق خوب با حفظ منافع ملی خواهیم داشت (2923579) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۹:۰۲:۲۳
همه ما از تحریم خسته شدیم اما این خسته شدن نباید موجب پذیرش ستم از سوی غرب باشد کمی تاریخ را بخوانیم خواهیم فهمید که غربیها انسانهایی باهوش هستند که هوش خدادادی خود را در جهت بهره کشی از ملتهای ضعیف در جهت منافع خود استفاده میکنند اگر در26 سال بعد از جنگ با مردم صادقانه رفتار شده بود و با رشوه و فساد و بی عدالتی به درستی برخورد شده بود مثل زمان جنگ و اول انقلاب که مردم سختیها را برای به دست آوردن استقلال واقعی تحمل کردند الان هم تحمل میکردند ولی در این 26 سال پارتی بازی رشوه دست اندازی به بیت المال و برخورد نکردن قاطع با فاسدان اقتصادی نبود آزادی بیان گوش ندادن به حرف متخصصان و اساتید دانشگاه در اداره مملکت و بهره جستن از روش آزمون و خطا و از نظرات افرادی که با حفظ ظاهر دینی مورد پسند خود را انقلابی جلوه دادند و لی پولهای مردم را برای رفاه فرزنداشون اونور آب سرمایه گذاری کردند و به وقتش هم فرار میکنندهمه باعث گردیده تا اقتصاد مریض امروز ما عامل فشار غربیها بر ما شود تا از دستاورد عظیم هسته ای که میتواند برای آیندگان ما رفاه را به ارمغان بیاورد بر اثر فشار اقتصادی صرف نظر کنیم
با این همه من به عنوان یک شهروند ایرانی معتقدم مذاکره کنندگان عزیز باید در برابر زیاده خواهی غربیها با منطق ایستادگی کنند و سندی را که ممکن است در آینده خطراتی برای ما داشته باشد امضا نکنند (2923700) (alef-13)
 
کاوه ایرانی
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۲۰:۰۷:۵۷
ما در حال حاضر در حال دادن تاوان سیاست سراسر غلط و بی اعتنایی به مصوبات شورای امنیت هستیم.در اصل تیم مذاکره کننده نمیبایست مسیر را طوری طی میکرد که پرونده از شورای حکام به شورای امنیت برود و شاید با محدودیت های بسیار کمتر در آن مقطع جلو این وضعیت را ميگرفتند ولی متاسفانه شد آن چیزی که میبینیم.حالا چرا کسی اون موقع دلواپس وضعیت نبود جای سوال بزرگی دارد که بی جواب مانده؟ (2923814) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۲۰:۳۳:۰۵
این که از کاپیتولاسیون هم بدتر شد! یعنی اگر فردا آژانس خواست به خانه شما آمده و با زن یا فرزند شما مصاحبه کرده یا خانه شما را وارسی کند شما حق اعتراض ندارید. اینطوری آقای ظریف نه فقط حق حاکمیت ایران بر سرزمین خود که حتی حقوق عادی شهروندان را نیز به آمریکا واگذار می کند. (2923853) (alef-13)
 
کورش
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۲۰:۴۳:۴۷
با سلام تاریخ بهترین درسها را به آنانی که اهل بصیرت و دانایی هستند. می دهد.اگر با سران استکباری از موضع ضعف وارد مذاکره شویم. بزرگترین اشتباه را کردیم .هر قدم عقب نشینی در بربر خواستهای استکباری آنان یعنی یک قدم پیشروی آنان عزیزان نگاهی به سرنوشت کشورهایی که تسلیم محض دول استکباری غرب شدند .خیلی از واقعینتها را نشان می دهد.عزیزان آنان دشمن ما هستند .دشمن حتمی و کینه جو.ببینید در منطقه چه اوضاعی را ایجاد کرده اند .از داعش علنا حمایت می کنند.بنطرم یکی ازراه های ما در برابر خطر تهاجم آنان حفظ توانمندیها هسته ایمان است.همچنین غنی سازی اورانیم نقطه قوت و وسیله ای مطمئن است. که هم کشور را از خطر حمله دشمن مصون می دارد و هم اهرم فشار ما برای احقاق حق ما می باشد .به هیچ قیمتی نباید دست از غنی سازی اورانیوم برداریم. زیرا این یکی از نقاط قوت ما می باشد. (2923869) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۲۱:۱۳:۴۳
فکر کرده اید مگه آمریکا تحت تحریم فلج کننده است که آنها مجبور به چیزی باشند. پذیرش و اجرا پروتکل الحاقی توسط ایران حداقل چیزی است که غربیها برای برداشتن تحریمها به آن رضایت خواهند داد.

به قول خودتان ایران در فکر ساختن بمب هسته ای نیست. خدا را شکر که غربیها این را باور ندارند وگرنه راحت تکیه میدادند و میگفتند شما که بمب نمیسازید ما هم تحریمها را بر نمیداریم چون چیزی ندارید که با آن معامله کنیم و مجبور باشیم تحریمها را برداریم! پس خدا را شکر کنید که غربیها فکر میکنند ما میخواهیم بمب اتمی درست کنیم. (2923896) (alef-13)
 
محمدحسن
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۰:۴۴:۲۰
یعنی می خوام بدونم یعنی ما از پاکستانی ها هم کمتریم؟!!!!

من واقعا متاسفم ، چرا کسی نمیآد در مورد فرایند هسته ای شدن و دستیابی به بمب اتمی پاکستان صحبت کنه؟

همین پاکستان 10-20 سال مداوم در تحریم بود و آخرش بمب اتمش رو سال ۱۹۹۸ آزمایش کرد .

وقتی همه دیدن کار از این حرفا گذشته و پاکستان رسما دارای بمب اتمی است ،دقیقا یک سال و نیم بعدش ، بزرگترین جانی قرن حاضر جورج بوش تمام تحریم های پاکستان رو یکجا برداشت !!!!!!!!!!!!!!



بیایم واقع بین باشیم اگر آمریکا امروز ببینه ابزار تحریم باعث شده از هسته ای کوتاه بیایم فردا با همین ابزار ولی این بار به بهانه تروریست پروری ، سایت های نظامی را پلمپ خواهند کرد!!!!!!!!!!!!!!!!! (2924168) (alef-13)
 
افشار
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۲۸:۲۲
مگه شماها تو ایران زندگی نمی کنید؟
نمی بینین چقدر شرایط اقتصادی سخت شده؟
تا کی هزینه جاه طلبی یه عده رو مردم از جیبشون باید بدن؟
اقا ما اگه انرژی هسته ای نخوایم کیو باید ببینیم؟ (2924611) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۷:۱۳:۴۶
هدف از بازرسیها فقط وفقط به دست اوردن اطلاعات است چون جمهوریخواهان از بن وریشه با وجود ما مشکل دارند ومساله هسته ای ونظامی فقط بهانه است وخودشان هم به این مهملاتی که می گویند اعتقادی ندارند البته منظورم این نیست که دموکراتها بهترند بلکه شیوه شان در جنگ این است که ما را به جان هم بیندازند تا خیلی شیک همدیگرو از بین ببریم نمونه اش اظهار نظرهای این چنینی نسبت به دولت یا نسبت به هم یا اتفاقات تلخی که در مجلس افتاد فقط بهتر از هر چیز این است که دست همدیگرو محکم بگیریم و بهشون اطلاعات ندیم و یه چیز دیگه که باید بهش توجه کنیم اینه که اونها به محض بازرسیهای اطلاعاتی از عراق بهش حمله کردن و ما نباید اشتباه اونارو تکرار کنیم و اگه امریکا قادر به جنگ بود هیچوقت با ما پشت میز مذاکره نمی نشست چون اوباما گفت که من اگر قادر بودم تمام پیچ و مهره های هسته ای ایران رو از بین می بردم ولی افسوس که نمیتوانم بعدشم قطعا تحریمها از بین نمیرن حالا هر چقدر هم که باج بدیم چون تحریمها از اول شکل گیری حکومت بوده و ربطی به مساله هسته ای ندارن (2926582) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۳:۱۱:۳۰
من نمي دونم چرا انقدر وا حسرتا وا مصيبتا براي امکان بازديد از برخي مراکز نظامي راه انداختند. مگه همه کشورا و خودمون نمايش توان نظامي طي برگزاري مانور و ورژه و غيره راه نمي اندازيم. خب وقتي يکي ميخواد بياد فلان سايت نظامي رو ببينه اگه بخوايم قدرتمونو پنهان کنيم يا بلعکس توانمونو بيشتر نشون بديم به راحتي اين کار رو مي تونيم بکنيم چون به اسم توانسنجي نظامي که نمي تونه بياد و دستش براي سنجش دقيق باز نيست !!! (2928887) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.