توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223924
اولین واکنش‌ها به توافق فتح وحماس
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۲۴
رژیم صهیونیستی که پیش از اعلام رسمی توافق فتح و حماس، پیشاپیش بدان حمله کرده بود، پس از آن نیز آن را به باد انتقاد گرفت، اما مسکو از اولین کشورهایی بود که از آن استقبال کرد.

به گزارش فارس، اسماعیل هنیه نخست وزیر منتخب حماس، عصر امروز چهارشنبه از پایان اختلافات گروه‌های فلسطینی و آغاز تلاش‌ شش هفته‌ای برای تشکیل دولت وحدت ملی خبر داد؛ اما این امر واکنش عصبی اسرائیلی‌ها را برانگیخت.

زئیو الیاکین معاون وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در اولین واکنش از جانب این رژیم به توافق فتح و حماس، اعلام کرد که تشکیلات خودگردان با این کار چهره واقعی خود را رو کرد. الیاکین با بیان اینکه‌ «تشکیلات خودگردان چهره حقیقی خود را رو کرد»، افزود:‌ نباید غافلگیر شویم از کسی که از به رسمیت شناختن یهودی بودن اسرائیل طفره رفت.

این مقام صهیونیست گفت: تشکیلات خودگردان به مکان طبیعی خود در آغوش گرم حماس بازگشت. همچنین،‌ دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به خبر اعلام توافق فلسطینیها، جلسه مذاکرات فردا که قرار بود میان تشکیلات خودگردان و اسرائیل برگزار شود، لغو شده اعلام کرد. علاوه بر این، شبکه المیادین اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو وزاری کابینه امنیتی را به حضور در جلسه‌ای که فردا برگزار می‌شود فراخوانده تا این اتفاق را بررسی کنند.

از سویی دیگر، یک مقام امنیتی بلندپایه اسرائیلی که کانال دو تلویزیون اسرائیل به نام وی اشاره نکرد، تأکید کرده است که با این توافق،‌ تغییری در سیاسیت اسرائیل در قبال غزه رخ نخواهد داد. از طرفی دیگر، نفتالی بنت وزیر اقتصاد و رهبر حزب «خانه یهودی» حکومت وحدت ملی فلسطین را «دولت وحدت تروریسم» خواند و مدعی شد که محمود عباس با قاتلان کشته شدگان اسرائیلی توافق کرده است.

بنت مدعی شد: تشکیلات خودگردان به بزرگترین سازمان تروریستی دنیا تبدیل شده است که فقط ۲۰ دقیقه با تل‌آویو فاصله دارد. بنت اذعان کرد: این اتفاق عصر سیاسی جدیدی در خاورمیانه را آغاز خواهد کرد. اما در موضعی کاملا متفاوت، دولت روسیه از توافق فتح و حماس استقبال کرد و تشکیل دولت شایسته‌سالاران را ستود.

به گزارش روسیا الیوم، وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما این اتفاق را گامی در مسیر درست می‌دانیم... بدون وحدت صفوف فلسطینی‌ها بر اساس سازمان آزادی‌بخش فلسطین و طرح صلح عربی، تحقق آرمان‌های ملت فلسطین محال است.

در عین حال، وزارت خارجه روسیه برای ارائه هرگونه حمایت از فلسطینی‌ها در حد توان مسکو برای تحقق وحدت ملی حقیقی فلسطین اعلام آمادگی کرد. از طرفی دیگر، دولت قطر با ابراز خرسندی از این توافق، از آن استقبال کرد. طاهر نونو سخنگوی حماس اعلام کرد که خالد العطیه وزیر خارجه قطر در تلگرافی به اسماعیل هنیه، توافق فتح و حماس را به وی و ملت فلسطین تبریک گفت.

در عین حال رسانه‌های اسرائیلی با واکنش گسترده به این توافق،‌آن را اولین نتیجه شکست مذاکرات سازش میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی دانستند. روزنامه اسرائیل هیوم در پایگاه خبری خود تاکید کرد که این گام به مثابه پاسخی به تل‌آویو و واشنگتن و ارسال پیامی برای این دو بود مبنی بر اینکه نتیجه تعلیق مذاکرات [سازش] آشتی با حماس است.

روزنامه هاآرتص نیز در پایگاه خبری خود، با بیان اینکه فتح و حماس پیشرفت چشمگیری در گفت‌وگوهای خود به دست آوردند، نوشت که هنوز جزئیات این توافق روشن نیست بخصوص وضعیت نیروهای پلیسی که در غزه هستند یا آینده شاخه نظامی حماس. این روزنامه سوالاتی در خصوص اینکه آیا دستگاه امنیتی حماس با تشکیلات خودگردان ادغام خواهد شد یا خیر مطرح کرد.

روزنامه معاریو نیز با انتقاد از موقع محمود عباس، حماس را گروهکی تروریستی خواند و نوشت: محمود عباس چگونه با جنبشی تروریستی مذاکره می‌کند، اما در عین حال تاکید کرد که شکست مذاکرات اسرائیل و تشکیلات خودگردان اصلی‌ترین عامل نزدیک شدن حماس و فتح است.