نظر منتشر شده
۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 342977
حدود ۸۰ روز از اجرایی شدن سند برجام می‌گذرد؛
بدعهدی آمریکایی‌ها در برجام تداعی‌گر قرارداد الجزایر است/ آمریکا ریسک معامله با ایران را بالا برده است
بخش خارجی الف، 18 فروردین 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۵
زورگویی‌، خدعه‌ و نقض‌عهدهای آمریکایی‌ها برای ملت ما موضوع تازه‌ای نیست و در حافظه تاریخی ایرانیان، نام آمریکا تداعی‌گر جنایت‌ها و خیانت‌ها و نقض عهدهای مکرر است.

به گزارش میزان،حدود ۸۰ روز از اجرایی شدن سند برجام می‌گذرد؛ عباس عراقچی مسئول ستاد پیگیری و نظارت بر اجرای برجام معتقد است روند رفع تحریم‌های مرتبط با بحث هسته‌ای در جریان است؛ نوبخت سخنگوی دولت نیز چنین اعتقادی دارد؛ اما برخی معتقدند گره خوردن تحریم‌های هسته‌ای با سایر تحریم‌های آمریکایی ها، روند رفع تحریم ها و به تبع آن عادی سازی مراودات اقتصادی ایران با جهان خارج را مختل کرده است.

کارشکنی آمریکایی‌ها در روند رفع تحریم‌ها
عراقچی شنبه شب در یک گفت‌وگوی زنده تلویزیونی تلویحا اعلام کرد که آمریکایی‌ها در روند اجرای برجام و متعاقب آن در روند رفع تحریم‌ها کارشکنی می‌کنند و تمایلی به جداسازی و شفاف سازی تحریم‌های اولیه و ثانویه ندارند؛ معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه، این نکته را هم البته به صورت صریح اعلام کرد که ما می‌دانستیم "در صحنه اجرا با بدعهدی و بدقلقی آمریکا‌یی‌ها مواجه خواهیم شد".

فارغ از بحث سوئیفت که باز شدن یا مسدود ماندن آن در چند روز اخیر به کشمکش محافل سیاسی و رسانه‌ای موافق و مخالف دولت دامن زده بود، نگاهی گذرا به اقوال و اعمال مقامات و مسئولان آمریکایی نشان می‌دهد که آن‌ها اگرچه (به گفته مسئولان دولتی) تاکنون مفاد برجام را زیر پا نگذاشته‌اند اما با سلسله اقدامات خود از جمله تنگ کردن دایره نوع مراوده تجاری سایر کشورها با ایران و اتخاذ تدابیر و تمهیدات تنبیهی برای آن‌ها در صورت عدول از این دایره تنگ، عملا نه در روی کاغذ که در صحنه اجرا، رفع تحریم‌ها را غیرممکن و یا بی‌اثر کرده‌اند.

آمریکا ریسک معامله با ایران را بالا برده است
همین دو روز پیش بود که "مارک تونر" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که دولت متبوعش فعلا قصد ندارد به ایران و شرکت‌ها و بانک‌های خارجی طرف معامله با این کشور مجوز استفاده از دلار را صادر کند؛ همچنین "کریس بکمیر" معاون هماهنگ کننده تحریم‌های ایران در وزارت خارجه آمریکا به تازگی گفته است که بانک‌های خارجی می‌توانند با ارزهای دیگر (به غیر از دلار) با ایران کار کنند، مشروط بر آنکه طرف ایرانی مشمول تحریم‌های آمریکا نباشد؛ این امر به معنای بالا بودن ریسک سرمایه گذاری و مراوده تجاری با ایران است که طبعا در عادی سازی روابط اقتصادی ایران با جهان خارج(آنطور که دولتمردان وعده داده بودند) خلل ایجاد می‌کند.

مقام معظم رهبری در نامه‌ای که اواخر مهرماه سال گذشته خطاب به رئیس جمهور مرقوم کردند ضمن تایید مشروط برجام، الزاماتی را برای اجرای آن تعیین کردند، از جمله آنکه تاکید کردند: در سراسر دوره‌ی هشت‌ساله، وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای (از جمله بهانه‌های تکراری و خودساخته‌ی تروریسم و حقوق بشر) توسط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظّف است طبق بند ۳ مصوبه‌ی مجلس، اقدام‌های لازم را انجام دهد و فعالّت‌های برجام را متوقّف کند.

رزمایشی که آمریکایی‌ها را آشفته کرد
اواخر اسفندماه۹۴ بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به منظور ارتقاء توانمندی‌های دفاعی کشور رزمایش موشکی اقتدار ولایت را با موفقیت انجام داد و در جریان آن موشک‌های بالستیک قدر H با موفقیت به سمت اهداف از پیش تعیین شده در فاصله یک هزار و چهارصد کیلومتری شلیک شدند.

پس از رزمایش مزبور، آمریکایی‌ها برآشفتند و پروپاگاندای وسیعی را علیه ایران به بهانه نقض قطعنامه ۲۲۳۱ ترتیب دادند؛ جان کری وزیر خارجه آن ها بلافاصله در نشستی که در پاریس برگزار شده بود، ایران را تهدید به افزایش حجم تحریم‌ها کرد، سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز نیز دو روز پس از رزمایش موشکی ایران در جمع خبرنگاران از طرح موضوع این رزمایش در شورای امنیت خبر داد و این رزمایش را شلیک خطرناک نامید!

تحریم ایران به بهانه ارتقاء توانمندی دفاعی
اوایل فروردین ماه نیز خبرگزاری رویترز گزارش داد،آمریکا و متحدان اروپایی این کشور در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل آزمایش موشک‌‌های بالستیکی از سوی ایران را نامنطبق و همچنین مخالف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانسته‌اند و خواهان مجازات ایران شده‌اند.

عراقچی مسئول ستاد پیگیری و اجرای برجام نیز اوایل هفته جاری اعلام کرد، تحریم‌های جدید موشکی آمریکا نقض برجام محسوب نمی‌شود اما خلاف نظر مقام معظم رهبری است.

مقام معظم رهبری در همان نامه تایید مشروط برجام مرقوم کردند که «چگونگی رفتار و گفتار دولت آمریکا در مسئله‌ی هسته‌ای و مذاکرات طولانی و ملال‌آور آن، نشان داد که این نیز یکی از حلقه‌های زنجیره‌ی دشمنی عنادآمیز آنان با جمهوری اسلامی است. فریب‌کاری آنان در دوگانگی میان اظهارات اولیه آنان که با نیت قبول مذاکره‌ی مستقیم از سوی ایران انجام میشد، با نقض عهدهای مکرّر آنان در طول مذاکرات دوساله و همراهی آنان با خواسته‌های رژیم صهیونیستی و دیپلماسی زورگویانه‌ی آنان در رابطه با دولتها و مؤسّسات اروپاییِ دخیل در مذاکرات، همه نشان‌دهنده‌ی آن است که ورود فریب‌کارانه‌ی آمریکا در مذاکرات هسته‌ای، نه با نیّت حل‌وفصل عادلانه، که با غرض پیشبرد هدفهای خصمانه‌ی خود درباره‌ی جمهوری اسلامی صورت گرفته است».

البته زورگویی‌ها و خدعه‌ها و نقض‌عهدهای آمریکایی‌ها برای ملت ما موضوع تازه‌ای نیست و در حافظ تاریخی ایرانیان نام آمریکا تداعی‌گر جنایت‌ها و خیانت‌ها و نقض عهدهای مکرر است.

یکی از مصادیق نقض عهد آمریکایی‌ها که اتفاقا به دوران پس از انقلاب اسلامی مربوط می‌شود، ماجرای قرارداد الجزایر در ژانویه ۱۹۸۱(دی ۱۳۵۹) است؛ قراردادی که جمهوری اسلامی ایران مطابق با مفاد آن به تعهدات خود از جمله آزادی جاسوسان آمریکایی عمل کرد اما آمریکایی‌ها حتی به یکی از تعهدات خود هم جامه عمل نپوشاندند؛ مطابق قرارداد الجزایر آمریکا باید ضمن آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران، تحریم‌های اقتصادی اعمال شده علیه کشورمان را لغو می کرد و همچنین از دخالت در امور داخلی ایران پرهیز می کرد، اما اتفاقات بعد از آن ثابت کرد که آمریکایی‌ها به هیچکدام از آن‌ها عمل نکردند.
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۳:۳۴:۴۵
من از روحانی و برجام حمایت می‌کنم و موشک را در شرایط فعلی‌ واجد اولویت نمی‌بینم. (3632305) (alef-3)
 
امیر
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۴:۱۸:۵۶
درست است که بنا به خرد جمعی شکل گرفته، مجبور به پذیرش مذاکره با آمریکا شدیم و در نهایت به برجام رسیدیم، اما آنچه که نباید از آن غفلت کرد نحوه ورود ما به موضوع مذاکرات بود. ورودی که با ضروری خواندن رفع تحریم ها و دادن اولویت یک به آن در میان همه امور از جانب تمامی نامزدهای ریاست جمهوری 92 ، به طرف غربی پیش از اغاز مذاکره حس پیروزی داد و نهایتا منجر به بار نشستن این چنینی برجام گشت. این نحوه ورود از جانب مقام معظم رهبری هم مورد انتقاد قرار گرفت، اما متأسفانه نه تنها از آن درس گرفته نشد، بلکه این روند ادامه هم یافت و حتی تشدید شد. به نحوی که برجام را راه حل پایان مشکلات کشور معرفی کردند. با این اوصاف در دوران پسا برجام، از طرف مقابل چیزی جز این رفتاری که اکنون شاهد ان هستیم نباید انتظار داشت. مع الوصف هنوز هم دیر نشده است، و می بایست هر چه سریع تر وارد عرصه پر تنش و حساس «ایجاد وفاق و همبستگی بر سر نحوه پیگیری حقوق ایران مطابق با برجام» وارد شویم که بی شک مستلزم سعه صدر، خلوص نیت و جامع نگری کلیه مسئولان کشوری می باشد.
و من الله التوفیق (3632418) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۴:۱۹:۵۰
اعتماد سازی برای امن و آرام نشان دادن فضای اقتصاد و سرمایه گذاری در اختیار خودمان است و هیچکس تعهدی برای مجبور کردن شرکتها و بانکها برای مراوده و مبادله با ایران نداده است. باید دست از اقدامات تحریک آمیز و تنش آفرین و شعاری برداریم تا اعتماد به ایران که متاسفانه مدتهاست از دست رفته احیا شود که البته ظاهرا بعضیها نمی خواهند اینگونه رفتار کنند (3632420) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۶:۱۸:۱۱
عزیزم وقتی طرف امریکایی در پشت پرده بانک ها و شرکت های بزرگ اروپایی و امریکایی به عدم سرمایه گذاری با ایران تبدیل می کنه معلومه چرا نمی ایند (3632668) (alef-3)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۲۰:۵۵:۴۷
اگر معلوم بشه آمریکا پشت پرده چنین کاری کرده میشه نقض برجام ولی تا حالا هیچ دلیل قانع کننده ای برای این موضوع ارایه نشده. احتیاط بانکها و شرکتها برای معامله با ایران هم خیلی طبیعیه. شما انتظار داشتین بعد از اینهمه تنش و تحریم و جریمه های سنگینی که شرکتها برای معامله با ایران پرداختن، و با وجود تنشها تازه ای که یک عده درست میکنن، همه شرکتها یکدفعه همه بیان با ایران معامله کنن؟ (3633141) (alef-13)
 
امیر
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۵:۰۵:۲۷
قبل از مذاکرات نفت 100 دلار بعد از مذاکرات 40 دلار.آیا این دست آورد نیست؟؟؟؟ (3632507) (alef-3)
 
حقجو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۷:۰۸:۱۰
کاملا درسته ولی البته ایران نمی توانست نفتش را 100 دلار بفروشد و باید درگیر جنگ می شد . روسیه و عربستان با دلارها کیف می کردند و بعضی از ملت ایران باید گرسنگی می کشیدند و مسلما بعضی سیرتر از الان می بودند. (3632769) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۸:۰۹:۱۱
دوست عزیز، اگه قرار بود برای نفت ارزانمان مشتری هم نباشد، که اوضاع خراب تر هم میشد (3632875) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۹:۰۶:۱۴
قیمت نفت یکی دو سال قبلش به 140 هم رسیده بود و به تدریج به 100 و پایین تر رسید! مساله اینه که قیمت نفت به علت نفت شیل آمریکا داشت پایین می آمد چه با برجام چه بدون آن. البته طبیعیه وقتی ما نفت نفروشیم قیمت آن کمی بالاتر بره! (3633002) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۷:۲۹:۲۷
روسیه روذهم حساب کنید سال۲۰۰۷ اس۳۰۰ رو میخاستن بدن پولشم خوردند الان۲۰۱۶ بازم طفره میرن...قرارداد ترکمانچایه؟؟؟؟ (3632807) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۷:۳۴:۴۶
اصلا شما فکر کن قبل از برجام نفت 1000 دلار باشد مگر میتوانستی نفت بفروشی ؟ مگر کسی از ایران نفت میخرید ؟ ان کسی هم که نفت را میبرد به جان ان دلار که نمیداد کالای بنجل میداد . اگر الان برجام نبود باید با نفت ترشی میانداختی . (3632813) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۸:۲۳:۰۲
یعنی اگه صادرات نفت ایران صفر بشه ایران هیچ اقدام عملی انجام نمی ده (3632907) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۹:۳۰:۱۹
تا کی میخواین به این چاخانها ادامه بدین؟ آمریکا چه بدعهدی انجام داده؟ آیا تحریمهایی که قرار بود رفع بشن، رفع نشدن؟ آیا به شرکتی بصورت پنهانی فشار آورده که با ایران معامله نکنن؟
اما اینکه خیلی از شرکتها، هنوز میترسن با ایران معامله کنن خیلی طبیعیه. برای اینکه به آینده اطمینان ندارن. شما خودتون رو جای شرکتهای خارجی بذارین ، وقتی هر روز یک تنشی درست میشه آیا ریسک میکنید و معاملات بلندمدت انجام بدین؟ البته اگه اوضاع آرام باشه به تدریج تعداد شرکتها و بانکهایی که با ایران کار میکنن افزایش پیدا میکنه. (3633042) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۹:۵۸:۰۶
1- سالیانی است در ادبیات ما آمریکا دشمن محسوب میشود و همواره مورد لعن و شعار "مرگ بر". انتظار "خوش عهدی" از دشمن خیلی ساده انگارانه بوده و محتملا کاربرد تبلیغاتی دارد.

2- به هر حال اگر دشمن است (که بنابر تعریف موجود هست ) انتظار لطف از او داشتن غلط است.

3- این دشمن بنابر قواعد موجود در جهان قدرت های متنوعی در اختیار دارد. کما اینکه ما هم اهرم های فشار در اختیار داریم. بنابرین برای کنترل دشمنی هایش به غیر از برجام راه حل های متنوعی پیش رو داریم.

4- برجام هدف اولش لغو قطع نامه های تحریم سازمان ملل و اجماع ایجاد شده علیه کشورمان بود که به اعتقاد من بخوبی انجام شد. در برجام قرار نبود کلیه دشمنی های آمریکا و ایران کنار گذاشته شود. به تصور من حل مشکل دشمنی نیازمند راه حل ها و روش های جدید طرفین دارد. به تصور من تند یا کند شدن زبان طرفین علیه یکدیگر اولین موردی است که باید به آن فکر کرد.

5- به همین ادله است که ارتباط دادن برجام به اتفاقاتی که در ادامه بین دو کشور رخ داده بسیار مرتبط است به اینکه طرفین قرار است در آینده چگونه نسبت بهم رفتار کنند.

نکات دیگری در این رابطه وجود دارد که چون محتمل است به مزاق الفیون عزیز خوش نیاید خیلی به ذهن و دستم فشار نیاورم بهتر است. (3633070) (alef-13)
 
Lithuania
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۲۱:۴۸:۰۶
برجام خطر جنگ رو برداشت. در مورد اقتصاد هم کمی وضع رو بهتر کرده ولی غیرممکنه با بهبود رابطه با آمریکا وضع اقتصادی خیلی خوب بشه. چون چه بخواهیم چه نخواهیم آمریکا مرکز اقتصادی جهانه و هیچ کشوری بدون رابطه با آمریکا تا حالا نتونسته اقتصادی خوبی داشته باشه. (3633212) (alef-1)
 
امیر
United States
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۲۰:۱۹:۴۱
الف جان لطفا نظرات متفاوت را هم چاپ کنید. بحث اینجاست که خود ما بعد از توافق برجام اعلام کردیم که برجام فقط بر سر موضوع هسته ای میباشد و دشمنی ما با آمریکا باقیست و ما حاضر نیستیم روابطمان را با آمریکا عادی کنیم. حالا چه توقعی داریم که آنها خارج از توافق برجام بخواهند به ما که دشمن خود خوانده آنها هستیم کمکی بکنند؟! آنها هم مثل ما توافقات برجام را مو به مو اجراع کرده اند و شما حتی یک مورد خلاف آنرا نمیتوانید پیدا کنید! در کشور ما زرنگ بازی جا افتاده و ما ایرانیان فکر میکنیم که خیلی زرنگ هستیم و بقیه دنیا خیلی ساده تشریف دارند. البته یکی نیست به ما بگه اگر اینقدر زرنگ هستیم چرا هنوز جهان سومی باقی ماندیم؟! (3633090) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۲۲:۴۹:۵۸
مساله همینه که جوری مو به مو اجرا می کنه که هیچی گیر ما نیاد. شما هم بهتره کلاه تان را بالاتر بگذارید. (3633300) (alef-13)
 
farhad
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۹ ۲۳:۱۹:۴۹
برای ما که دیگه کلاهی نمونده!بعضی که ازاین نمد کلاهای خوب و زیادی دوختن٬اونارو نگه دارند!!! (3634950) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.