نظر منتشر شده
۲۳۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 192370
به بهانه روز جهانی جمعیت؛
بازبینی آخرين سرشماري كشور و چند نكته
مهدی یاراحمدی خراسانی، 18 تیر 92
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ تير ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۳۳
تقریباً چهل سال پیش سازمان ملل متحد برنامه ای جهت تنظیم خانواده و کنترل جمعیت ارائه داد که بر این اساس، یازدهم ژوئیه روز جهانی جمعیت نامیده شد. روزی که در سال ۱۹۸۹ وارد تقویم ها شد تا جهان، عواقب رشد بی‌رویه جمعیت را به خاطر بسپارد. این تاریخ در واقع یادآور یازدهم ژوئیه ۱۹۸۷ است. روزی که در آن جمعیت جهان از مرز ۵ میلیارد نفر گذشت.

علی رغم پیشرفت‌های به‌دست آمده در حوزه سلامت و بهداشت در سراسر جهان، هم‌چنان بیش از نیم میلیون زن در هنگام تولد کودکان خود می‌میرند و ایدز، مشکلات ناشی از بارداری ناخواسته و سقط جنین در شرایط غیر بهداشتی، جان بسیاری از زنان در کشورهای در حال توسعه را تهدید می‌کند.

از این رو باید به این نکته اشاره داشت که"تنظیم خانواده" حتی برای بسیاری از افراد جوان و تحصیل کرده هم عبارتی بیگانه است که می بایست نهادهای اجتماعی نسبت به تبیین مفهوم آن درجامعه اقدام نمایند. علاوه براینکه امروز دیگر تنظیم خانواده به معنای کاهش جمعیت نبوده و دربرخی از کشورها (مثل کشور ما) با توجه به ترکیب، کمیت و روند جمعیت معنای جدیدی نیز پیدا کرده است.

رهبرمعظم انقلاب در دیدار چندی پیش خود با مسئولان نظام، به موضوع سياست كنترل جمعيت اشاره و به درستی ضمن تأكيد بر لزوم بازنگری در اين سياست فرمودند: "در اوایل دهه هفتاد اجرای اين سياست بنابر مصالحی، صحيح بود اما ادامه آن در سال های بعد خطا بود".

ايران در بازه سال هاي ۶۵ تا ۶۸ داراي يك رشد جمعيتي چشمگير با ميانگين باروري ۶.۱ بود. همين امر موجب شد تا افرادي، خطر انفجار جمعیت را براي کشور گوشزد كنند. لذا دولت وقت در راستاي مهار اين نرخ رشد بالا، سياست كنترل جمعيتي را پيگيري كرد تا در فاصله سال هاي ۶۵ تا ۷۱، خطر انفجار جمعيتي مهار شده و رشد جمعيت ايران به حد متوسط جهاني برسد.

اين روند ادامه يافت تا جايي كه امروز، كاهش نرخ رشد جمعيتي، نگران کننده شده است. هم اكنون هر خانوار ايراني حاضر شده به طور متوسط، به جاي 2 بچه، 1/5 فرزند داشته باشد و خانوارهاي ايراني از این نظر كوچك شده اند. در این راستا توجه به چند نکته درباره نتایج آخرین سرشماری کشور ضروری است:

اول)
كاهش رشد جمعيتي ايران نگران كننده است. اگر كمي به زمان گذشته برگرديم و به خانواده‌هاي دهه‌ هفتاد و پيش از آن نگاهي بياندازيم، متوجه مي‌شويم خانواده‌اي كه داراي دو فرزند باشد، بسيار كم بوده‌ و اكثر خانواده‌ها عليرغم نبود امكانات بهداشتي و درماني تعداد نسبتاً بالايي فرزند داشته‌اند.
پس از پيروزي انقلاب با ارتقاي امید به زندگی مردم و نیز گسترش بهداشت عمومی و به تبع آن كاهش ميزان‌ مرگ ومير نوزادان و اطفال، شعار كاهش جمعيت يا به عبارت ديگر "فرزند كمتر زندگي بهتر" در كشور مطرح شد. شعار دو بچه كافي است آن‌قدر تكرار شد تا به يك پيام و به نوعی باور در جامعه تبدیل شد. واحد درسي تحت عنوان تنظيم خانواده به درس‌هاي دانشگاهي اضافه گردید. اما امروز باید بررسي کنیم كه آیا با كنترل جمعيت، يعني كاهش رشد جمعيت ايران، منافعی برای مردم كسب شده است؟

اكنون ظرفيت مدارس كه اصلي‌ترين نياز كودكان محسوب مي‌شود، رو به خالي شدن است. خانواده‌هاي بي‌فرزند و يا تك‌فرزند با مشكلات رواني و اجتماعي گوناگوني مواجه شده اند؛ زيرا نياز انسان به ازدواج، نياز زوج جوان به فرزند و نياز فرزندان به هم‌بازي و خواهر و برادر در خانواده يك نياز فطري است كه مقابله با هركدام از نيازهاي فطري مخصوصاً در ابعاد ملي، مي‌تواند عواقب وخيم اجتماعی به همراه داشته باشد.

دوم)
بحران سالمندی: پیش بینی های آماری منتشر شده از طرف سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۰ نشان می دهد، در صورتی که کاهش رشد جمعیت کشور ما با نرخ فعلی ادامه یابد در ۸۰ سال آینده ایران جمعیتی حدود ۳۱ میلیون نفر خواهد داشت که نزدیک به نصف آن را افراد بسیار پیر تشکیل می دهند و در نتیجه با توجه به عدم وجود نیروی انسانی کافی عملاً کشور دستخوش تهدیدهای بزرگ امنیتی و اقتصادی خواهد شد.
هم اکنون ایران یکی از ۱۰ کشوری است که جمعیت آن به سرعت به سمت کهن سالی پیش می رود و متأسفانه هنوز هم کمابیش تبلیغ کاهش زادآوری حتی در رسانه های رسمی و دولتی ادامه دارد (هرچند به مقدار قابل توجهی کاهش یافته است). رشد جمعیت کشور در طول یک بازه زمانی پنج ساله بیش از سه دهم درصد کاهش پیدا کرده‌ و این نشان می‌دهد که رشد جمعیت با کاهش شدیدی روبه‌رو است. برخی معتقدند اگر با همین روند جمعیت ایران با افت رشد مواجه شود، بحران سالمندی، ضربه بزرگی به کشور وارد می نماید.

سوم)
۲۹درصد جمعیت کشور روستایی؛ ۷۱ درصد شهری: نتايج سرشماري کشور نشان مي دهد که ۲۴ استان از ۳۱ استان کشور دارای رشد منفی جمعیت در مناطق روستایی هستند. شاید بتوان مهم ترین علت رشد منفی جمعیت در مناطق روستایی کشور را در موضوع مهاجرت جستجو کرد. مهاجرت، پدیده ای چند بعدی است که نه تنها متأثر از مسائل اجتماعی است، بلکه برخی از مسائل اقتصادی نظیر یافتن شغل می تواند اثر تعیین کننده ای بر آن داشته باشد.
مهاجرت که به طور عام، در سنین جوانی رخ می دهد، باعث می شود جوانان که در سنین باروری هستند، روستاها را ترک کنند و افراد باقی مانده که دیگر در سنین باروری نیستند، مهارشدن رشد طبیعی جمعیت در این مناطق را سبب شوند. هم اکنون برخی از روستاهای کشور فقط دارای جمعیت سالخورده هستند که فرزندانشان به دلیل تحصیل و یا یافتن شغل، روستاها را ترک کرده اند. از طرف دیگر این آمار پیام دیگری هم به همراه داردکه جمعیت مصرف کننده شهرنشین رو به افزایش و بخش مولد روستایی رو به کاهش است. و این پیام خوبی برای آینده ی کشاورزی و اشتغال کشور نیست.

و نکته آخر این که؛ درحالی که بسیاری از کشورهای غربی در تلاش اند که با تشویق خانواده‌ها به بچه‌دار شدن، هرم سنی خود را به سمت نیروهای جوان ببرند، برای ما سیاست کنترل جمعیت را تجویز می کنند. به راستی اهداف نهایی آن ها از کاهش زاد و ولد در کشورهایی مثل ایران چیست؟
بر كسي پوشيده نيست كه دشمنان اين مرز و بوم نقشه‌هاي زيادي را براي سنگ‌اندازي در مسير اين كشور در سردارند. مقام معظم رهبری فرمودند:" بررسی های علمی و كارشناسی نشان می دهد كه اگر سياست كنترل جمعيت ادامه پيدا كند، به تدريج دچار پيری و در نهايت كاهش جمعيت خواهيم شد، بنابراين مسئولان بايد با جديت در سياست كنترل جمعيت تجديد نظر كنند و صاحبان رسانه و تريبون از جمله روحانيون در جهت فرهنگ سازی اين موضوع اقدام كنند."

نکته ای که در فرمایش ایشان حایز اهمیت است اشاره به بررسی های علمی و کارشناسی است. این جمله مؤید این واقعیت است که هر حرکتی در راستای توسعه جمعیت کشور می بایست براساس مطالعات و پژوهش های علمی دقیق و به صورت برنامه ریزی شده و تحت کنترل صورت پذیرد.

متأسفانه چندی است شاهد آنیم عده ای از افراد بدون توجه به پیش نیازهای مطالعاتی این امر در ارتباط با ضرورت رشد جمعیت کشور توصیه های نامناسبی می نمایند که ممکن است درآینده مشکلات دیگری برای کشور به وجود بیاورد. این که امروز به این نتیجه رسیدیم و بحران آتی جمعیت کشور را متوجه شده ایم اتفاق مناسبی است. اما باید توجه کرد که هر حرکتی که تبعات اجتماعی و اقتصادی کلانی در سطح کشور ایجاد می نماید نیازمند مطالعه و بررسی های علمی و کارشناسی دقیق است. پس می بایست از اظهار نظرهای عجولانه و دستپاچه پرهیز نمود تا این سیاستگذاری کلان کشور به نتایج مطلوب مورد نظر دست یابد.
 
مهر
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۸:۴۴:۱۶
با سلام
دوستان و نویسنده گرامی بدانند ملت ایرا ن از فهم اجتماعی بالابرخوردارند.
از این رو تمایل بیشتری نسبت به دیگر جوامع به داشتن بچه و زندگی با جمعیت بیشتر هستند
اما مشکل بزرگ بر سر تامین فرزندان و آینده آنان است. لذا ب مسئولان واجب است قبل از تصمیم گیری در این باره، شرایط رابرای احیای نسل و رشد آن بوجود آورند تا اولیای گرامی دغدغه ای از آن بابت نداشته باشند.
جهت اطلاع:
هزینه یک زایمان 10 ملیون تومان بدون نقش تغذیه و در ادامه مصائب آن (1498752) (alef-1)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۷:۰۴:۲۷
اگر نعوذ بالله امام زمان (ع) هم بر بعضی ها حاضر شوند ودلایل روشن تر از آفتاب در باره خطرات کاهش رشد جمعیت برایشان بیاورند بازهم مانند قوم بنی اسراییل از مشکلات مادی فرزندآوری حرف میزنند گویی برخلاف سفارش اسلام انها عهددار روزی بچه شان هستند ،از این جهت گفتم که امروز تک فرزندی و یا بی فرزندی در خانواده هایی رایج هست که بالاترین درآمد اقتصادی را دارا هستند باور ندارید تعداد فرزندان اطباء ، وکلا ، مهندسین ، تجار ، و به طور کلی سرمایه داران رو با تعداد فرزندان کشاورزان کارگران و کارمندان به ویژه معلمان که دارای کمترین درآمد اقتصادی هستند مقایسه کنید انگاه می فهمید که اقتصاد اگر اهمیتی هم دارد برای صاحبانشان هست تا مبادا از مقادیر ان برایشان کاسته شود و فرزندان زیاد برای اقشار پایین دست جامعه باید باشد تا بتوانند چرخ های این مملکت را در مقام عمله و سرباز ( چون امروزه سربازی اغنیا براحتی خریدار شده تا مبادا در دفاع از کشورشون آسیبی بهشون وارد بشه ) و غیره بچرخانند .
اما نکته ای میخوام بگم ونگرانم که الف کامنتم رو به خاطرش حذف کنه و سرپوشیده میگم اینه که علاوه بر کاهش جمعیت کشور در برخی بافت های جمعیتی نه تنها کاهش نداریم بلکه دارای بیشترین رشد جمعیت ( به طور متوسط بالای 4% ) هستیم گویی که این کاهش جمعیت برایشان فرصتی فراهم آورده باشد ا(ز جمله فرقه و- ه -ا -ب -ی -ت) . واین می تواند برای امنیت ملی کشور به عنوان کشور امام زمان ( ع) در سالهای آینده خطرناک باشد به هر حال سوریه باید آینه عبرتمان باشد اگر چه بعضی ها این مطالب را توهم خواهند پبداشت ولی ای کاش سرس به مناطق خاص میزدند تا با گوشت و پوستشان خطر رو احساس میکردند البته پیشنهاداتی دارم که می تواند راه گشا باشد در فرصت مناسب عرض خواهم کرد . (1499808) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۱:۳۴:۵۰
نمی دانم تا کی بعضی جمعیت زیاد را دلیل رشد اقتصادی و نظامی می دانند!
اگر این طور باشد که الان هند و پاکستان باید بهشت باشد و کشوری مثل سوئیس یا سوئد خرابه!
نه برادر من، خانواده جای جوجه کشی نیست که 10 تا بچه داشته باشه
ما برای همین جمعیتی که داریم رفاه و شغل ایجاد کنیم، جمعیت بیشتر پیشکش!
(تذکر میدم که به جز آمریکا و ژاپن، اکثر اقتصاد های برتر دنیا جمعیتی کمتر از 50 میلیون دارند) (1500236) (alef-9)
 
asghar
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۱:۳۸:۵۲
جالب که شما و امثال شما چی را به چی ربط می دهید! بچه بیاورند و در خیابان و نان خالی بزرگ کنند بگویند خدا روزی می دهد ؟ قبل از روزی خداوند به من و شما عقل داده است برادر من. زن و شوهر جوان از عهده اجاره و هزینه های جاری زندگیشان بر نمی آیند انوقت بروند برای دوست داشت شما و امثال شما 2 3 تا بچه بدنیا بیاورند ؟ مدرسه تحصیل لباس خوراک .... تو می دهد یا دولت عدالت پرورتان ؟ (1500240) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۶:۰۲:۰۸
سیاست افزایش جمعیت با منابع محدود غلط است. مگر نمی بینین سفره های آب زیرزمینی دارن خشک میشن؟ دریاچه ی ارومیه داره خشک میشه. ایران داره کویری میشه. واقعا این کارشناسان می دونن چی میگن؟ (1501905) (alef-6)
 
FARDA
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۰۰:۵۲:۳۱
چند پیشنهاد:

1-««مسئولین برای شکستن دیوار فرزند کمتر پیشقدم شوند»» .

2- مرخصی زایمان به آقایان جهت نگهداری از همسر و فرزند که مدت هاست بحث می شود عملی گردد.

3- یارانه از این به بعد تصاعدی شود فرزند دوم بیشتر از اول و سوم بیشتر از دوم دریافت کند.

4- امکان تحصیل رایگان فرزندان به معنای واقعی فراهم گردد.

5- هزینه های بیمارستانی زایمان کاهش یابد .

6- بسیاری صاحب فرزند نمی شوند و هزینه هم برای درمان ندارند چون نازایی تحت پوشش بیمه نیست در این خصوص اقدامات مناسب صورت گیرد.

......................................
البته این راه حل ها برای دیگران است خودم یک فرزند 13 ساله دارم و همان کافیست 42 سالمه بچه بعدی به اول ابتدایی برسه عمری باشه چند ساله می شوم؟ تفاوت فاحش بین نظرات و دیدگاه به وجود نمی آید؟

وقتی سن ازدواج بالا می رود و وقتی به دلایل اقتصادی و دانشگاهی نتوان بچه دار شد همین مشکلات پیش می آید.

واحدهای ما که سازمانی و دولتی است 8 خانواده دارد جمعا" 5 فرزند (1502658) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۶:۱۸:۵۷
سلام
من 37 سالمه
سه فرزند دارم
چهارمی در راهه
مشکل مسکن دارم
مشکل دیگه ای هم ندارم
اما "الشیطان یعدکم بالفقر"
هیچ کس نمیتونه بگه اگه من مثلا الان یک فرزند داشتمٰ الان خونه هم داشتم.
در ضمن سومین فرزندم هم واقعا شیرینه
قطعا اگه نبود الان دپرس تر بودم.
ایناهاش .. کنارم خوابیده رو زمین :)
حجم مسئولیت هام رفته بالا و به همین دلیل توی کارم جدی ترم.
دست تفضل خدا رو روی سرم حس می کنم. (1503376) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۳ ۱۲:۴۸:۲۴
خدا ببخشه ولی روی هم رفته برات متاسفم (1508479) (alef-10)
 
فردوسی
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۳:۱۳:۰۷
متاسفانه در دو دهه اخیر به دلایلی مردم بعضی از نواحی کشور تعمدا اعتنایی به کنترل جمعییت نداشته اند واگر نگاهی به نام استانها و شهرهایی که بالاترین رشد جمعییت را دارند بکنیم بخوبی متوجه منظور من میشوید و این تغییر درصد مصنوعی و غیر طبیعی جمعییت در اینده میتواند تهدیدی بر علیه امنیت ملی کشور ایران باشد ، اگر افزایش رشد جمعیت بتواند در جهت رفع این تهدید باشد خوب است ( البته اگر ابتدا مشکلات اقتصادی مردم حل شده و امکان ایجاد اشتغال و رفاه برای این جمعییت باشد ) (1503131) (alef-10)
 
مهران
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۰۲:۴۴:۲۲
شما تضمین میکنید که اگه مثل دوران قدیم خانواده ها تا سقف ممکن زاد ولد داشته باشن مشکلی ایجاد نمیشه!؟ میدونی که یکی از مهمترین دلایل اسیبهای جبران ناپذیر محیط زیست همین انفجار جمعیت در جهانه
گرم شدن کره زمین در اثر سوختهای فسیلی الوده شدن دریاها الوده شدن آبهای زیز زمینی نابودی جنگلها برای تولیدات کشاورزی
ما نمیتونیم قایق رو زیر پای خودمون سوراخ کنیم و بگیم به کسی ربطی نداره (1500551) (alef-10)
 
نويد
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۰۸:۰۸:۰۷
اول ازدواج جوونا رو درست كن بعد برو سراغ بچه دار شدنشون!
كسي كه توي اين دوره زمونه الگوي افزايش جمعيت به خونواده ها ميده بايد يه مقدار برگرده به عقب تر از بچه دار شدن يعني زموني كه يه نفر ميخواد ازدواج كنه و با هزار و يك مشكل اقتصادي و غيره دست و پنجه نرم مي كنه...
من شخصا با افزايش جمعيت هدفمند و عاقلانه هيچ گونه مخالفتي ندارم اما وقتي مي بينم براي اين كار هيچ گونه بسترسازي اقصادي و فرهنگي نشده و خانواده ها حتي براي داشتن يك فرزند هيچ انگيزه اي ندارن ، نمي تونم در برابر نظر جنابعالي كوتاه بيام!
بنده در شرايطي قرار دارم كه قريب به سه سال از ازدواجم مي گذره، وقتي با حقوق ماهانه دريافتيم ده دوازده روز ماه رو با جيب خالي سپري مي كنم اصلا دلم نمياد پاي يه نفر ديگه رو هم به اين وضعيت باز كنم...
گذشته از همه اين صحبت هاي اقتصادي تكراري كه تقريبا هر كاسب و كارگر و آدمي رو توي اين 8 سال دكتراي اقتصاد كرده، بحث فرهنگي و اجتماعيش هم مطرحه! بايد ببينيم ما مثلا 10 ميليون نفر چه طيف جمعيتي رو مي خوايم؟! 10 ميليون نفر ديگه بيكار يا معتاد يا...!
نميشه با سخنراني و موعضه و بخشنامه مردم رو وادار به بچه دار شدن كرد اين طرح نياز به برنامه بلند مدت داره با بسترسازي هاي هدفمند و علمي و واقع گرايانه. (1500618) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۰:۰۱:۰۱
درمورد قسمت اول صحبت اصلا موافق نیستم که اقتصاد برا صاحبانش فقط اهمیت داره ، امروز اقتصاد اصلی ترین موضوع خانواده های ایرانی هست0بیکاری فقر تورم نداشتنن مسکن ترس از آینده باعث شده جوانها تمایلی به ازدواج نداشته باشن وزندگی مجردی را ترجیح بدهند. گیرم ازدواج کنند بعد از گذشت چند سال ازدواج یه بچه میتوانند داشته باشند. من خودم کارمندم با ماهی 800 ولی هرچی درمیارم قسط وام ماشیین و خرج خودم میشه.بعید میدونم به این زودی بتونم ازدواج کنم. اگر واقعا مسولان نگران پیر شدن وتغییر ترکیب جمعیتی کشور هستن به فکر کاروشغل جوانها ومهار تورم باشند. با شعار مساله حل نمیشه.
اما قسمت دوم صحبت شما کاملا درسته جمعیت فرقه ها تو کشور ما روز به روز زیاد میش (1500850) (alef-10)
 
مجرد 30ساله
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۰:۰۱:۱۱
آقا محسن
شما درس میگی ولی من پول ندرام زن بگیرم چه برسه به بچه!!!!!!!
وقتی سن ازدواج میره بالا متقاعبا فرزند آوری کاهش پیدا می کنه حتی اگه دوست داشته باشی بچه دار شی
مشکل پوله پوللللللللللل (1500852) (alef-10)
 
یک مجرد سی ساله دیگر
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۴:۴۱:۱۶
منم موافقم
من اصلا شغل درست و حسابی هم ندارم چه برسه به اینکه برم زن بگیرم
اگر هم زن بگیرم دیگه حال و حوصله بچه نیست همون یکی هم کافیه

در ضمن رشد جمعیتی ایران به نظر من هنوز بالاست (1501710) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۶:۳۱:۵۸
سی ساله جان تو اول عرضه کن کار کنی بعد نظر بده!ما حوصله تورا نداریم. (1501962) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۴-۱۷ ۱۶:۲۳:۰۴
برات دعا میکنم.شاید حالت خوب بشه. (3024381) (alef-11)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۴:۴۲:۵۷
اقا محسن پدر من هم همین طرز فکر رو داشت والان دارای 4 فرزند است ما همگی به سختی بزرگ شدیم و با تمام تلاشی که کردیم وضعیتمون بهتر که نشد بدتر هم شد میدونی پدرم الان چی میگه ؟میگه بچه بودید باید همتون رو خفه میکردم. (1501714) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۲:۵۵:۰۹
من 35 سالمه و مجرد هستم ،از 20 سالگی و بعد از خدمت سربازی در یک سازمان به صورت قراردادی مشغول کار شدم با این که درس خواندم و فوق لیسانس گرفتم و کارم را به بهترین نحو انجام می دهم به دلیل پارتی بازی استخدام رسمی نشدم و با این همه سابقه از حقوق و مزایای مناسب بی بهره ام و با این که خیلی دوست داشتم در سن پایین ازدواج کنم متأسفانه بدلیل ناتوانی مالی موفق نشدم و با بالا رفتن سن دیگه حال و حوصله خانواده و ازدواج ندارم چه برسه بخواهم بچه دار بشم.خدا خودش بهتر می دونه که من آدم بی دین وایمانی نیستم ولی دیگه از ما گذشت.خداوند از سر تقصیرات کسانی که باعث گرفتاری های امثال بنده شدند نگذره.به امید روز حساب نشسته ام. (1503106) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۲:۲۰:۵۷
ویدا
برادرم به تازگی خدا بعد از سه سال به ما فرزندی دوقلو داده که البته در راه هستند. هزینه های دکتر و دارو و ... هر ماه حدود 150 تا 200 هزار تومن هست. این ماه هزینه سونو+ آزمایش ژنتیک سلامت جنین حدود 800 هزار تومان شد. جالب اینکه هزینه سونو دوقلوها دو برابر یک قلو هست چون دکتر عزیز زحمت می کشند دو بچه را در دستگاه سونو نگاه کرده و بررسی می کنند!!!! حالا خدا رو شکر ما درآمد متوسطی داریم و می تونیم همچین هزینه ای رو بدیم حالا یه کاگر بیچاره با یک محل درآمد یا افرادی که در شرکتهای خصوصی کار میکنن و گاه چند ماه حقوق نمی گیرن و همواره تهدید به بیکاری می شن چکار کنن!!!! (1501312) (alef-10)
 
مهران
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۲:۳۶:۵۳
یهودی ها با 5 میلیون جمعیت بر نصف دنیا حکومت می کنند.مسلمانان با 1.5 میلیارد جمعیت بر خودشون هم حاکم نیستند.به کمیت که نیست .به کیفیت هست.جمعیت کم تحصیلکرده و با امکانات فراوان و با تربیت مناسب و مدیریت خوب مناسبتر از جمعیت زیاد با امکانات کم و تربیت نامناسب و عقب ماندگی و سوء تغذیه و هویت فراموش شده و گرانی و تورم و ناامنی مالی و سیاسی و ....می باشد. (1501365) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۱ ۰۰:۳۵:۴۱
آفرین ، حرف حساب جواب نداره . (1503848) (alef-9)
 
یک پزشک
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۳:۰۹:۲۴
]چقدر دروغ ، آیا هدف وسیله را توجیه میکند؟؟؟ اطلاعات کاملا غلط است !!!
نرخ رشدجمعیت کم شده نه خود جمعیت .این دو با هم خیلی فرق میکند جمعیت هیچ وقت کم نمیشود بلکه سرعت رشد جمعیت کم شده است. خودتان قضاوت کنید متولدین سال قبل یک میلیون وچهار صد هزار نفر ، مرگ کمتر از چهار صد هزار نفر در سال یعنی سالانه حدود یک میلیون اضافه میشود این موضوع از نظر آماری منفی نمیشود عوام فریبی نکنید!! (1501466) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۳:۲۲:۱۴
بهتره به جای کلمه خانواده هایی با درآمد بالای اقتصادی از کلمه خانواده های دارای فهم و دانش بالا ذکر کرد. عزیزان جهان آینده جهان نیروی یدی و کارگری نیست جهان فن و علم است با داشتن قدرت تولید به واسطه علم بالا می توان ایران 31 میلیونی با شرایط پیر بودن جامعه را به بهترین جامعه جهان تبدیل نمود نه آنکه هفتاد و اندی دست دراز چندرغاز تومن یارانه اییم که چه طوری چند شب فرزندانمان ناتوانی والدین را فراموش کنند (1501501) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۵:۵۳:۲۴
خدا خیرت دهد پولدارها سرمایه جمع می کنند بی پوله ها هم چون نمی توانند سرمایه اضافه کنند بچه اضافه می کنند (1501889) (alef-6)
 
هموطن
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۲۰:۱۱:۱۷
البته روزی درست خداوند است ولی خدا به انسان عقل هم داده است همین مردم سومالی هم احتمالا با شما هم عقیده بوده اند ؟!
من خیلی دوست دارم حداقل 10 فرزند داشته باشم هر کدام از انها حداقل یک اتاق داشته باشند ولی با یک همسر بیکار و جانباز موجی اعصاب و روان زیر 25% که تنها نان اور خانه خودم هستم چطور باید هم به امور کار بیرون رسیدگی کنم و هم به فرزندان من همین یک فرزند را با هزاران سختی در حال بزرگ کردن هستم .
دولت هایی که به فکر جمعیت هستند انواع و اقسام سیاستهای حمایتی را نیز در کنارش دارند . (1502411) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۲۱:۴۴:۲۳
آقا محسن از دلایل روشن تر از آفتاب اینه که الان جوانان ما با سن بیش از 30 سال شرایط ازدواج رو ندارند حالا چه برسه که از اونها توقع فرزند رو داشته باشیم اونهم بیش از دوتا!!!، این رو هم بگم که در شرایط نابسامان اقتصادی و فرهنگی خانواده های با تحلیل بالا که از نظر شما خانوادههای مهندسین و دکترها و کلا قشر تحصیل کرده کمتر به این امر اقدام میکنند. (1502492) (alef-6)
 
mehdi
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۲۲:۵۵:۲۷
از حرفات خنده ام گرفت.28 سالمه.بیکار.کی کفته این مملکت امام زمانی.لطفا چشاتو باز کن یکمی دور واطرافات رو خوب ببین.ای کاش میشد اینجا همه حرفا رو گفت ولی نمیشه. (1502540) (alef-6)
 
حسن
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۰۷:۱۵:۱۸
اولا در وضعیت کنونی هم ما در سال لااقل یک میلیون افزایش جمعیت داریم. یعنی در مقابل هر نفری که از جمعیت ما کم می شود حدود 3 نفر اضافه می شود. دوم اینکه افزایش بیشتر جمعیت وقتی خوب است که با توان جامعه و کشور مطابقت داشته باشد. وقتی برای تأمین غذا و مایحتاج زندگی 75 میلیون مشکل داریم چگونه می توانیم رشد زیادتر از این داشته باشیم. شعار افزایش زیاد را تنها کسانی می دهند که گوشت دم توپ می خواهند و گرنه دلشان نه به حال این مملکت می سوزد و نه به حال مردم. اینها نمی دانند که امروز قدرت هر کشور به زیادی جمعیت آن نیست بلکه به تولید و مدیریت و دانش آن کشور است. خداوند به چنین کسانی قدری بصیرت عنایت فرماید. (1502774) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۰:۵۱:۲۱
متاسفانه افرادي با تعصبات كوركورانه وجود دارند كه با تبليغات سوء برعليه هم وطنان خود كه با آنها هم مذهب نيستند و وحدت كشور را نشانه رفته اند و شعار بدون عمل برخي از افراد كه درباره ي وحدت اسلامي را سر ميدهند مبهم مي كنند . (1502941) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۱:۲۴:۱۰
من يك كارشناس طراحي شبكه هاي آب هستم و موضوع رشد بي رويه جمعيت افراد مورد اشاره شما را در نقاطي مثل نواحي مرزي خراسان شمالي به طور مستند ديده ام.
اما همانگونه كه اشاره كرده ايد ديد گاه دستوري داشتن در مورد جمعيت موجب نابساماني هاي گسترده اي خواهد شد، نمونه آن در دوران اول كنترل جمعيت در دوره پهلوي و دوره رشد افسارگسيخته جمعيت در دوره 57 تا 70
براي رسيدن به نتيجه مطلوب نيازمند كار تخصصي و بدون شتاب هستيم. مبناي سيساست هاي تنظيم جمعيت كشور بايد آمايش سرزمين باشد. مفهومي كه سالهاست در قوانين وجود دارد اما هرگز از نتايج آن تبعيت نمي شود. (1502986) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۲ ۱۲:۳۵:۰۱
آقا هروقت شما چهارتا زن و 15 بچه داشتي من رو خبر كن ولي تا اون موقع اظهار نگرانيت رو برا خودت نگهدار. (1505894) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۱:۱۰:۰۱
سلام
دوست عزیز توجه داشته باشید که اولا این هزینه مربوط به شهرهای بزرگه و کشور ما هم تنها چند شهر بزرگ نیست
ثانیا در تمام شهرهای بزرگ بیمارستان های دولتی هم هستند
به نظر من مشکل بیشتر بحث تصور مخدوش زوجین برای هزینه های بعد از تولد از یک طرف و از طرف دیگه عدم مسئولیت پذیزی برای بزرگ کردن بچه است.
تازه سن ازدواج بالا رو هم اضافه کن (1500209) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۱:۵۰:۳۶
ببخشید شما برای زایمان می خواهید بروید خارج از کشور که 10 میلیون هزینه می کنید. والا الان در بیمارستان خصوصی خوب در تهران اگر زایمان طبیعی داشته باشید حدود دو و نیم میلیون کل هزینه شما می شود مراقبت های دوران بارداری را هم که اضافه کنید و نهایتا مراقبت های چند ماه اول برای نوزاد و مادر سرجمع به پنج میلیون هم نمی رسد. نمی گویم این مبلغ کمی است اما وقتی می گویید 10 میلیون دارید حرف خلاف واقع می زنید ولو اینکه قصد بدی نداشته باشید (1500258) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۳:۲۶:۲۵
فقط زایمان نیست!
مراقبت های قبل، خورد و خوراک مادر هنگام بارداری و مراقبت های پزشکی
مثلا یک ازمایش به تنهایی 500 هزار تومان قیمت دارد
حالا اصلا زایمان به کنار، بچه برای سر کار رفتن حداقل 20-25 سال باید در خانواده مخارجش تامین شود... (1500358) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۳:۴۲:۴۴
شمامیدونی درد مردم چیه؟؟؟؟؟؟؟؟ (1500388) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۲:۲۳:۳۰
منظور هزینه مراقبت های دوران بارداری+ هزینه دارو+ هزینه سونو + آزمایش های سلامت مادر و جنین+ تغذیه مادر و ... هست برادر نه صرفا زایمان!!!!! (1501320) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۵:۰۰:۳۵
شما هم الکی آمار میدی! چرا هزینه های ماهی یک بار سونوگرافی، مولتی ویتامین های بسیار گران قیمت در دوران 9 ماهه بارداری و بعد از آن، آزانش گرفتن برای بردن همسر به دکتر و بازگشت از آن، غذای مغذی تر و در نتیجه گران تر و مواردی از این دست ر حساب نمیکنید؟ اون وقت میبینید که هزینه ها از این 10 میلیونی که این بنده خدا گفته هم بیشتر میشود (1501760) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۹:۰۰:۴۶
دوست عزیز فرزند دوم من پارسال دنیا اومد هزینه بیمارستان پس از کسر بیمه تکمیلی 700 هزار تومان شد بعد فرزندم 10روز تو nicu بستری شد 6 میلیون تومان خودم پرداخت کردم چون سقف بیمه کمتر از این حد بود
حالا یک نفر بدون بیمه چه کار باید بکند
من دیگه خواب بچه سوم رو هم نمیبینم
پوشک 1تیر پارسال4000تومان و الان 8600تومان در یک سال از دو برابر یا 120درصد بیشتر شده اونوقت حقوق من 25 درصد میگن زیاد شده در حالی که با کم شدن اضافه کار همون حقوق پارسال رو هم نمی گیرم
من موظف به ساخت آینده فرزندانم هستم نه تولید سرباز و کارگر برای افراد خاص (1502290) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۲۲:۴۰:۱۶
برادر نمیخوام بگم اشتباه کردی رفتی بیمارستان خصوصی، چون اختیارت رو داشتی.
ولی قبول کن که اگه بیمارستان دولتی می رفتی حدود 200 تومن برای 6 شب NICU میگیرن.
نمیگم قیمت ها نسبت به قبل بالا نرفته ولی میگم که مشکل ما توقعات بالای ما از زندگیه.
به خدا خیلی از خرج های ما اضافیه. خیلی هاشون.
همه که نمیشه مثل هم خرج کنن. خیلی از خرج ها هیچ ربطی به سلامت نداره.
به طور مثال میدونید که نزدیک 80 درصد از MRI ها غیر ضروری بوده!!!!! (1503713) (alef-10)
 
امیراصفهانی
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۳:۳۷:۴۰
اقای توکلی واقعا به شما تبریک میگویم سایت شماتحلیلی ترین سایت است این روزها.این چنین مقالاتی در سایتهای دیگر ندیدم خدا به شماعزت بدهد (1500373) (alef-10)
 
جامعه شناس
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۲:۲۴:۵۹
من با تحقیقاتی که کرده ام امکانات آبی و خاکی و زیستی کشور ما برای جمعیت 50 تا 60 میلیونی مناسب است و همین الان حدود 20 میلیون نفر اضافه داریم. ضمنا درست است که در حال حاضر رشد جمعیت کم شده است ولی سونامی ازدواج متولدین دهه 60 حتی اگر منجر به یک بچه بشود دوباره 10 سال آینده رشد جمعیت را زیاد خواهد کرد. (1501325) (alef-6)
 
فرزدق شیرازی
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۲۱:۴۰:۴۷
خیلی ها نگران شام امشب بچه ها و شیرخشک نوزادشون هستند که گیر نمیاد اونوقت نگارنده مقاله نگران هشتاد سال دیگه است؟؟!! (1502486) (alef-6)
 
بهرامی
۱۳۹۲-۰۴-۲۱ ۱۱:۰۱:۰۶
فنلاند حدود 5 میلیون نفر جمعیت دارد اما صادرات صنعتی فنلاند از مجموع صادرات کشورهای خاورمیانه که بیش از 320 میلیون جمعیت دارند بیشتر است . سیاست افزایش جمعیت برای ایران یک سیاست غلط است (1504143) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۸:۴۹:۱۵
کم شدن نرخ تولید مثل در ایران فقط به خاطر افزایش مشکلات اقتصادی و تغییر در نحوه و دید مردم نسبت به زند گی است و هیچ رابطه ای با سیاستگذاریهای متولیان امور ندارد.

مردم با بخشنامه و ارشاد ترغیب به ازدواج نمی شوند چه برسد به بچه دار شدن. (1498758) (alef-1)
 
فرزند ايران
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۷:۰۶:۳۴
ولي من اينطور فكر نمي كنم متأسفانه عملكرد بد بخشنامه ها و بد تر از اون عملكرد صدا و سيما در متمدن نشان دادن خانواده هاي كم جمعيت به اين موضوع دامن زده
در غير اينصورت ما داريم خانواده هاي زيادي كه از تمكن مالي خوبي برخوردارند ولي فقط يك يا دو فرزند دارند (1499814) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۲:۳۸:۲۵
در یالا به دو عامل اشاره شد:
1) اقتصادی
2)تغییر بینش مردم به نحوه زندگی کردن. (1500315) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۳:۴۳:۴۶
ماه رمضان برهمه مبارک
فقط یک نکته مردم بچه بیارید تاتنها نمونید (1500392) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۷:۲۷:۵۰
من سی ساله ، فوق لیسانس و بیکارم ، نمیخوام موجود سرخورده ای مثل خودم رو به این دنیا اضافه کنم ، هر کسی هر چی میخواد بگه برام هیچ اهمیتی نداره. (1502087) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۷:۲۱:۵۶
گل گفتی! نمی دونم چرا کسی مسائل واقعی پیش روی خانواده ها رو که مانع فرزند آوری میشه مطرح نمی کنه. (1499838) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۸:۵۱:۰۵
دولت باید ابتدا برای اقتصاد مردم فکر ی بکند تا مردم به فکر جمعیت کشور باشند (1498760) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۸:۳۶:۰۷
"اقتصاد"؟ بنا بر خبر دیروز همین سایت قیمت شیر در د. سال گذشته دوبرابر شده است. دولت اگر می تواند شیر با قیمت همان دوسال پیش به همین بچه های موجود کشور بکند تا مشکلات استخوانی و رشد نگیرند. اقتصاد و زیادشدن بچه ها پیشکش... (1500004) (alef-13)
 
رامنی
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۸:۵۶:۰۱
به دلیل اینکه در کشور ما هیچ وقت به عواقب کار فکر نمی شود این چنین مسائلی کاملا طبیعی است. صبر کنید ببینید خیلی از اتفاقات دیگر هم ده سال آینده صدایش در می اید (1498768) (alef-1)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۳:۳۴:۱۶
داداش با سلام:
ما از دست مسئولین سیاسی چه بکنیم.!؟
یک روز گفتن جمعیت کشور زیاد شود (یزدی) یک روز گفتن کنترل جمعیت کشور کم شود (هاشمی) امروز هم احمدی نژاد می گوید سر باز شیعه کم است جمعیت زیاد شود؟
خلاصه تکلیف مردم را در این 34 سال توسط مسئولین روشن کنید . تولید زاد وولد آری یا خیر (1499392) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۹:۳۸:۵۰
خودمون که میتونیم خوب از بد تشخیس بدیم یوسف جان (1502367) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۱ ۰۳:۱۶:۵۹
ببخشید آقا ابوالحسن، خیالت راحت باشه، هیچ آدم عاقلی مشق شبشو بر اساس سرمشق این آقایون نمی نویسه. شاید هم روزگاری می نوشت، ولی مطمئن باش الان نمی نویسه! تو هم ننویس! از من بشنو برادر جان! (1503954) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۳:۴۰:۱۹
برای اینکه نویسنده محترم بداند غربی‌ها چه هدفی‌ از تبلیغ جمعیت کمتر در ایران دارند ،ایشان را به مصاحبه اخیر آقای کلانتری در مورد منابع آب ایران و یا خبر امروز جیره بندی و کمبود آب ۳۰ درصدی در اصفهان ارجاع میدهام. حتما ما ملت باید بلا سرمان بیاید تا قبول کنیم که ایران ظرفیت بالاتر از این را ندارد. (1499410) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۶:۴۲:۰۴
درود بر تو
مانده بودم چه جوابی به نویسنده بدهم.
هرچند که می دانم اثری در وی ندارد. (1499786) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۵:۵۲:۱۸
دوست عزیز اگر منابع کم است پس مدیریت بیشتر می خواهد و نه فقط کم تر مصرف کردن (1501881) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۸:۵۸:۲۱
زن های امروز یک بچه که به دنیا می آوردند تا بیست سال باید استراحت کنند مثل قدیمی ها که نیستند. دیگر امروز زن ها حاضر به تحمل رنج بارداری و زایمان نیستند همه چیز تغییر کرده است (1498772) (alef-1)
 
متولی
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۰۰:۰۰
به نام خدا
دوستداران و مخاطبان الف سلام
پدربزرگ من یازده تا فرزند داشت
پدرم پنج فرزند و بنده دو فرزند
به طور حتم فرزندان من دیگر حوصله بچه دار شدن را نخواهند داشت
دلم برای نسل انسان می سوزد (1498775) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۴:۳۳:۵۳
دلت به حال خودت بسوزه. بچه باید امکانات داشته باشد. برای خانواده حداکثر باید 2 فرزند داشته باشه. برای خود والدین و بچه بهتر است. چون هر دو حق زندگی دارند (1499516) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۰۰:۴۵:۲۹
نمی خواهد دلت برای نسل انسان بسوزد بیشتر دلت برای کره زمین بسوزد که دیگر جا ندارد (1500454) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۱:۳۲:۳۴
فکر نمی کنم نکته کامنت بالا را گرفته باشی - مسلما افزایش جمعیت بزرگترین ضربه ها را به زمین و انسان زده اما همین نکته را مقایسه کنبد با بشر تصورش از خانواده و فامیل (1501144) (alef-6)
 
دوستی
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۳:۱۸:۲۰
کاملا بانظر دوستمان موافقم ولی باید یاداورشد یکی از مسائل مهم امید به زندگی است که متاسفانه درکشور ما از بین رفته ،من هم مثل شما دو فرزند دارم وباتوجه به وضعیت کنونی ووضعیتی که ازچندین سال گذشته سراغ داریم ومتاسفانه هیچ زمانی به سمت بهتر شدن پیش نرفته ،این نگرانی برای هر پدر ومادر منطقی وجود داره آینده فرزندان چه خواهد شد .
نمونه خانودهایی که همکنون فرزندانشان به سن کار وازدواج رسیدن وهیچ کاری نمیتوانند برایشان انجام دهند . (1501486) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۰۳:۳۳
مشکل کشور ما پایین بودن تولید ناخالص ملی، عدم استفاده بهینه از منابع و پایین بودن سطح معیشت مردم است اما به جای حل مشکلات به دنبال کنترل جمعیت هستیم. (1498785) (alef-1)
 
رجب زاده
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۳:۴۰:۰۹
این مسله هم مثل هزاران مسله دیگر تنها با پول و درآمد مناسب حل می شود (1499409) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۰۴:۰۰
مساحت کشور ‍‍‍ژاپن یک پنجم کشور ما است اما 138 میلیون جمعیت دارد و به نسبت ژاپن ما باید 400 میلیون جمعیت داشته باشیم. (1498786) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۴:۴۴:۳۱
روسیه 10 برابر ایران مساحت دارد اما جمعیت آن حتی 2 برابر ایران هم نیست.کانادا 7 برابر ایران مساحت دارد اما جمعیت آن نصف ایران است.استرالیا 5 برابر ایران مساحت دارد اما جمعیت آن یک سوم ایران است.دوست من به جز مساحت مساحت زیستی و میزان منابع آبی هم مهم است.ژاپن شاید مساحتش یک پنجم ایران باشد ولی 1 متر مربع بیابان هم ندارند و منابع آبی بیشتری هم از ایران دارند.ایران جزو کشورهایی است که در تهیه مواد غذایی و آب مورد نیاز خود در دهه آینده با مشکلات شدیدی مواجه خواهد شد (1499546) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۵:۱۰:۲۵
مگه به مساحته؟
شما 100 بچه بیار برو تو کویر لوت زندگی کن ! میری؟
نصف سرزمین ایران فقط بیابان و لم یزرعه . متوسط بارندگی در ایران 200 میلیمتر و در ژاپن بیش از 1000 میلیمتره .
الان تمام شهرها و دهات ایران مشکل کمبود آب دارند. این رو اضاف کن به همه ی مشکلات دیگر
همین دو بچه هم با این شرایط زیاده
اگه کشوری زیاده خواه و مهاجم و نباشه با جمعیت کم هم بهترین سروری رو در جهان داره
نمونش بسیاری از کشورهای دنیان (1499625) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۸:۴۹:۲۵
میخوای اندازه هند جمعیت داشته باشیم ؟! الان امکانات طبیعی مون هم جوابگوی جمعیتمون نیست چه برسه به امکانات زیر ساختی ، بعد اونوقت میگی 400 میلیون . کجا میخوای خونه بسازی تو کویر لوت ؟! (1500030) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۸:۵۸:۱۶
عزیز اون کشور اب وهوای اقیانوسی دارد اگر سفر کرده باشی درد بی ابی را در کشور حس کرده ای ایا مردم اصفهان کرمان یزد زاهدان کرمانشاه ساوه قم سمنان بندر عباس و........اب کافی وسالم برای مصرفشهری دارند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟کشاورزی که دیگر بماند ایا دریچه ارومیه پریشان هامون بختگان و.....اب دارند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ایا از ساوه تا مرز پاکستان کویر خشک وبی اب و علف نیست؟؟ایا بیبانهای با ماسه روان در کشور را دیده اید؟؟؟؟؟؟؟؟عزیزان کشور خشک است وبی اب ایا استراتزیک تر از اب چیزی سراغ دارید؟؟؟؟؟؟اگر به هر دلیل (جنگ یا حوادث طبیعی







)






















در ابرسانی به شهرها اختلال پیش اید مثلآ یزد برای سه روز ورودی نداشته باشد چه می شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1500043) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۱:۲۰:۴۳
مساحت کشور روسیه بیش از 10 برابر ایران هست و جمعیتش کمتر از دو برابر اگر به نسبت روسیه حساب کنیم باید جمعیت ایران حدود 15 میلیون باشد به نسبت آمریکا 55 میلیون میشود (1500225) (alef-10)
 
شهرونددرجه2
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۶:۳۰:۰۰
کاش به جای 400 میلیون جمعیت درب وداغان بنگلادشی 4 میلیون آدم وظیفه شناس ژاپنی داشته باشیم برادر (1501957) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۰۴:۳۷
تنها دولت در این روند کاهشی مقصر نیست و مردم نیز مقصر هستند چرا که باید نگاه دیگری به جمعیت داشت و همچنین از نظر فرهنگی باید کار کرد تا افزایش جمعیت و موالید مورد قبول خانواده‌ها قرار گیرد. (1498787) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۴:۰۰:۲۷
اقای دکتر یاراحمدی
با احترام به شما ولی من با این حرف مخالفم که تنها دولت مقصر نیست
مگر همین دولت نبود که سال ها مردم را به نیاوردن بچه و شعار فرزندکمتر زندگی بهتر تشویق می کرد
حالا که کار به اینجا رسیده است از شما استاد محترم این سوال را دارم که مردم چرا مقصرند؟؟؟ (1499448) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۲۰:۰۹:۱۷
مشکلات اقتصادی و نداشتن پول برای زاد و ولد را هم به فرهنگ مردم بدبخت بیکار و ...نسبت میدهی برادر ،یا نتیجه کار مدیران و مسئولین بی... ؛ همینطور کشور را یه روز به راست بدیم یه روز به چپ( همین روحانی هم اعتدالگرا نیست و اشتباه کردم بهش رای دادم چون از صحبتهایش معلومه آمده انتقام بگیره) کشور را هرچه سریعتر منقرض خواهیم کرد (1502407) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۰۵:۰۶
در صورت تداوم روند فعلی باروری‌، رشد جمعیت کشور بین سال‌های 1415 تا 1420 صفر می‌شود و پس از آن به سوی منفی شدن می‌رود. (1498788) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۱:۲۶:۳۴
اگه 10 ملیون انسان زندگی خوب داشته باشن بهتره یا 100 ملیون انسان فقیر باشن .افراد در کشور های آفریقایی بدون توجه به نبود امکانات و غذا به تعداد فراوان بچه دارن ؛ به چه دردی خورده (1500231) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۰۵:۵۹
به نظر من تامین مهارت‌های لازم برای انتخاب همسر و تامین مهارت‌های برقراری ارتباط عاطفی، فرهنگی و زناشویی در خانواده از سیاست‌های مطلوب برای مواجهه با این مشکل است. (1498790) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۰۶:۴۸
کدامیک از موارد زیر برای جوان ها فراهم است:
تامین خدمات پس از ازدواج،
خدمات آماده‌سازی برای بارداری،
خدمات مراقبت‌های دوران بارداری،
خدمات زایمان ایمن
خدمات پس از زایمان
؟؟/ (1498791) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۸:۰۰:۳۰
شغل را فراموش کردید
جوانی که شغل ندارد، امیدی هم به پیدا کردن شغل ندارد چطور ازدواج کند که بعد بخواهید به او بگویید دو بچه کم است با این وضعیت اقتصادی افتضاح (1499937) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۲:۳۲:۳۷
دو سال اتلاف وقت جوان ها در سربازی رو هم اضافه کن! (1501351) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۲:۲۵:۵۲
برادر من چرا دفاع از کشور را شما اتلاف وقت میدانی (1503071) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۳:۱۵:۰۴
کجای سربازی دفاع از کشوره؟؟؟؟
دو سال تلف کردن عمر جوونا تو جاهایی که هیچ نیازی بهشون نیست. (1503134) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۳:۲۶:۳۸
وقتی تمام عوامل محیا شود، ازدواج و فرزند آوری هم متناسب میشود.
لازم نیست کسی رو تشویق به فرزندآوری و ازدواج کنند، مشکلات مردم رو حل کنند در زمینه اقتصادی، شغل ایجاد کنند، اصلا یک تصمیم انقلابی بگیرند و نیمی از کارمندان دولت رو بازنشسته کنند و با اولویت دهه شصت، نیرو بگیرن. مسائل حقوقی ازدواج رو هم حل کنند، اجازه ثبت ازدواج با مهریه بالا رو ندهند. اون مسائل رو حل کنند، جامعه خودش بلده بقیه رو حل کنه.
مشکلات عدم ازدواج و کاهش جمعیت، مستقیما برمیگرده به سیاست های غلط اقتصادی و سیاسی در این سالها و خصوصا هشت سال اخیر (1503154) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۱۲:۱۴
به طور میانگین به ازای هر ۶ ازدواج یک طلاق رخ می دهد. (1498801) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۲۷:۲۹
الف لطفا شما به ما بگو امروز چگونه می توانیم شکم فرزندان خود را سیر کنیم؟ (1498830) (alef-1)
 
الف ر
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۰۹:۵۸:۴۶
من با حقوق بازنشتسگي ام موندم شكم خودم وزنم با بچه چطو ر سير كنم حالا برم براي پسرم زن بگيرم تازه صاحب بچه هم بشه كدوم فيلسوفي ميتونه اين قضيه حل كنه ادرسشو بدن واقعا خيلي بيدردين !!! (1502869) (alef-6)
 
الف ر
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۳۴:۱۲
يك سوال ؟ اگر ماجمعيت جوان كم داشتيم چه خواهدشد چرخ هاي صنعت ميخوابند .يا اينكه تقاضا براي مواد مخدردربازار كم ميشود و........؟درست است براي كشورهاي غربي اگر جمعيت فعال باشد فاجعه است ما براي شغل يك فرزند به اب واتيش زديم هيچكار نتونستم پيدا كنيم اقايون نگران ند (1498835) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۳:۲۳:۴۴
باید همانگونه که سالها برای کنترل جمعیت کار شد برای رشد جمعیت هم تبلیغ و ترویج شود (1499365) (alef-1)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۸:۱۶:۵۵
زنده باد ، آفرین (1499972) (alef-13)
 
مادر
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۳۶:۳۲
من فکر می کنم تمایل مردم به داشتن فرزند کمتر به خاطر تبلیغات حکومتی یا تلاش کشور های غربی نیست بلکه ما در ایران معضلی داریم به نام دهه شصتی ها. پدر و مادر هایی که بچه های متولد دهه شصت دارند به خاطر اشتغال و ازدواج و... این بچه ها بحرانهای زیادی را تحمل کرده اند و می کنند .البته اینطور که مشخص است دهه هفتادی ها بحران بیشتری دارند . وقتی این بچه ها می بینند که به دنیا آمده اند بدون اینکه هیچ نهادی متولی اشتغال آنها باشد یا برای ازدواج آنها برنامه ریزی داشته باشد خودشان به این نتیجه می رسند که باید فرزند کمتری داشته باشند . من مادر یک دختر 7 ساله هستم که به دلیل عدم حمایت دولت از مادران کارمند و کارگر با مشکلات زیادی روبرو هستم . دولت هیچ نظارتی بر شرکتهای خصوصی ندارد و این شرکتها بنا به سلیقه کارفرما اداره می شوند . همچنین کارفرما برای مادران هیچ تسهیلاتی قائل نمی شود . من اطمینان دارم دیگر بچه دار نخواهم شد . مادران دیگری مثل من هم وجود دارد . هزاران هزار . زندگی هم با یک حقوق نمی چرخد . ما باید کار کنیم تا اجاره خانه و .... را تامین کنیم خلاص اینکه فرا فکنی نکنید . مردم نمی توانند بچه دار شوند . بچه دار شدن در این شرایط یعنی آوردن یک موجود زنده بیگناه بر سر سفره خالی خانواده . من به عنوان مادر به هیچ عنوان نمی توانم شاهد بدبختی و گرسنگی فرزندی باشم که با میل و اراده خودم او را به این مصیبت انداخته ام . (1498839) (alef-1)
 
رها
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۵:۰۹:۲۸
تا وقتی که کشور ما برای جوانانش هیچ ارزشی قائل نیست بدنیا اوردن یک فرزند هم زیاده من الان 25سالمه خیلی خوب درس خوندم خیلی تلاش کردم برای کار تمایل به ازدواج داشتم و خیلی ارزوهای دیگه بله این ها برای من ارزو هست ارزوهای دست نیافتنی چون نمیتونم سر کار برم چون اشنا ندارم نمیتونم ازدواج کنم چون پدرم پول خرید جهیزیه ندارمه وهیچ مسولی هم نیست که به من بگه جوان ایرانی تلاش کن حمایتت میکنیم (1501782) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۳۶:۴۸
جناب یار احمدی مردم تو اداره کردن و تامین همین یه بچه هم موندن
شما لطف کنید به دولت کریمه و مسولان ارشد نظام بفرمائید که وصعیت معیشت و زندگی مردم را تامین کنند تا مردم بتوانند به فکر فرزندان بیشتر
و تربیت آنها باشد
با این وضع نابسامان جامعه امروز تهدیدهایی که برای نسل جوان وجود دارد و هزینه های سرسام آور زندگی مردم از تولد فرزند جدید هراس دارند.. (1498840) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۱:۴۵:۴۲
ما تو آوردن یکیش هم موندیم. الان 8 ساله ازدواج کردم ولی حقوقم کفاف زندگی 2 نفره رو هم نمیده چه برسه به اینکه بشیم 3 نفر. (1500251) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۴۲:۲۷
با تشکر استفاده کردیم (1498846) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۴۴:۱۲
حضرت عالی ازهزینه های عادی وروزمره تربیت وبزرگ نمودن یک فرزندقطعاخبرنداربدو یاهزینه های کمرشکنی که به بنده وامثال بنده واردمی شودرادرحدپول جیبی فرزندان خودمی دانید که این گونه ازرشدپایین جمعیت صحبت می کنیدانصافا اگرجرات داریدفقط وفقط به مقوله بیمه درمانی به صورت کاملا دقیق وموشکافانه وبی اعتباری انواع بیمه ها بپردازید شاید آنزمان متوجه گوشه کوچکی ازمشکلات یک خانواده بشوید و دلیل رشد منفی جمعیت را توطئه غرب ندانید و شاید مدیریت وشرایط کشور برای زندگی را دلیل اصلی رشد منفی جمعیت موردقبول جنابعالی و همفکران شما قراربگیرد(هیچگونه توهینی نبودلطفا سانسورنکنید) (1498850) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۵۱:۳۵
بچه به دنيا مي‌آرن با نذور

اغلبشون يه دونه اون ‌هم به زور (1498863) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۵۲:۰۹
آقا ما خودمان کم بدبختب کشیدیم
از کلاسهای 50 نفری دبیرستان
سدکنکور
بیکاری
و .....
حالا بانی نسلی باشیم که اینجوری بشند
خدا را خوش میاد؟ (1498866) (alef-13)
 
متولد 69
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۳:۴۸:۳۳
خداییش راست میگی من و خیلی از هم نسلهام با این اوضاعی که میبینیم با این آینده ی مبهم اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و فرهنگی واقعا تمایلی به بچه دار شدن نداریم با اینکه خودم شخصا علاقه ی زیادی به بچه دارم و به خاطر همین علاقه هم هست که دلم میخواد بچه ام بهترین امکانات رو داشته باشه و حاضر نیستم تحت هر شرایطی بچه دار بشم خودمون کم مصیبت داریم یه طفل معصوم دیگه رو وارد این دنیا کنیم! (1500398) (alef-10)
 
فرید
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۵۲:۲۰
با سلام
پیش نیازهای داشتن فرزند :
1 تضمین داشتن مسکن مناسب برای پدر و مادر به نسبت تعداد فرزندان
2 تضمین داشتن بهداشت مناسب و کم هزینه
3 تضمین برخورداری از آموزش مناسب و با کیفیت
4 تضمین یافتن شغل مناسب برای فرزندان
در غیر این صورت باید خدمتتان ارز کنم خانواده ماشین جوحه کشی نیست که اقتضای بازار حال یا آینده تولید را کاهش یا افزایش داد.
میزان رشد جمعیت یک تابع انسانی است (1498867) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۰:۰۲:۴۴
نویسنده محترم فکر کرده اینجا کشورهای اسکاندیناوی ( دانمارک -نروژ- سوئد..و) هستش که مردم رو به بچه آوری تشویق میکنه نه جانم اینجا ایرانه کشور جهان سومی هر روز با هزاران مشکل پیش رو ! (1500855) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۵۶:۳۷
اطلاعات جمعیتی از جمله منابع بسیار غنی در شناخت ویژگی‌های جمعیتی کشور است. از مهمترین منابع اطلاعات جمعیتی می‌توان به سرشماری‌ها، آمارهای ثبتی موجود و آمارگیری‌های نمونه‌ای اشاره نمود. داده‌های حاصل از این منابع نمادهای گویایی از خصیصه‌های مختلف جمعیت یک جامعه‌اند، اما ارزش واقعی آن‌ها زمانی پدیدار می‌شود که توسط محققین تحلیل و تفسیر شوند. (1498876) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۵۷:۴۷
ایران در گذشته‌های نسبتا دور کشور پرجمعیتی با حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفربوده است و حداقل ۱۰ درصد از جمعیت جهان در ۵۰۰ سال قبل از میلاد با توجه به وسعت این کشور در آن استقرار داشته‌اند. در اواخر قرن ۱۹ جمعیت ۸ تا ۱۰ میلیون نفر و در اوایل قرن بیستم به بیش از ۵/۱۰ میلیون نفر با رشد سالانه کمتر از نیم درصد بالغ شده است. مطابق سرشماری‌های ده سالانه ۱۳۳۵ تا ۱۳۸۵ این جمعیت از ۱۹ میلیون نفر به بیش از ۷۰ میلیون نفر رسیده است. نرخ رشد جمعیت در فاصله سال‌های ۱۲۸۵ به جز در یک دوره ده ساله ۱۳۳۵ تا ۱۳۴۵ همواره از روند رشد صعودی برخوردار بوده است و پس از آن نیز به دلیل اجرای سیاست‌های کنترل جمعیت و تغییرات وسیع اجتماعی روند نرخ رشد نزول قابل توجهی را نشان می‌دهد... (1498880) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۱:۴۱:۱۰
البته در گذشته های دور مساحت ایران 10 برابر الان بود! (1500242) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۰۰:۱۳:۰۰
در دوره سلجوقی که قلمرو ایران از آسیای مرکزی تا دریای سیاه و مدیترانه گسترده شده بود ایران حدود شش الی هفت میلیون نفر جمعیت داشته است. جمعیت ایران تا دوره قاجار هیچگاه به ده میلیون نرسیده است چون اصلا این قابلیت در این حیطه جغرافیایی وجود ندارد مگر با تغییر جامعه زراعت محور و به جامعه صنعتی.
جمعیت کره زمین در زمان آغاز رنساس حدود 300 میلیون نفر بوده است و کشورهایی مثل هند و چین که قابلیت نگهداری جمعیت بالایی دارند روی هم حدود صد میلیون هم جمعیت نداشته اند. (1502617) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۵۸:۱۹
من نمیدونم چرا هی میگید جمعیت ایران در حال کاهش است؟؟؟؟؟ اگر همه مجردهای ایرانی که سنشان بالا رفته ازدواج کنند و تنها دو بچه بیاورند با جمعیت ایران کم است؟؟؟؟؟ (1498882) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۵۹:۱۹
سیاستهای جمعیتی باید هرچه سریعتر اتفاق بیفتد تا در 25 الی 30 سال آینده مشکلی نداشته باشیم و رشد جمعیتی منفی نمی‌شود. (1498886) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۰۹:۵۹:۳۹
با روند کاهش باربری و موالید کشور، چالش کاهش جمعیت به وجود می‌آید که اگر این روند که در حال حاضر در زیر سطح جانشینی قرار دارد ادامه پیدا کند در آینده با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شویم. (1498887) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۰۱:۴۶
موزون‌سازی جمعیت با منابع توسعه پایدار از اهداف اساسی هر حکومتی است که عدم توجه به آنها کشور را از حرکت به سوی توسعه پایدار دور می‌کند اگر حکومت پاسخی برای سوالاتی مثل رشد مطلوب جمعیت کشور چیست؟ هرم جمعیتی مطلوب کدام است؟ آیا اعمال سیاست‌های استانی برای کنترل رشد جمعیت منطقی است؟ تفاوت‌های نرخ رشد در اقوام مختلف اعمال سیاست‌های خاصی را می‌طلبد؟ کدام نوع مهاجرت باید ترغیب و یا تحدید شود روستا به روستا؟ روستا به شهر؟ شهر به شهر؟ شهر به روستا؟ داخل به خارج؟ خارج به داخل؟، با روند سریع شهرنشینی، خالی شدن روستاها از سکنه و موازنه منفی مهاجرتی در سطح روستا، آیا سیاست توسعه روستایی مانع از این سیل مهاجرت خواهد شد؟ با توسعه حاشیه‌نشینی لجام‌گسیخته در اطراف شهرها با توجه به معضلات اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و... باز هم سیاست دولت ایجاد قطب‌های توسعه خواهد بود؟ در صورت ادامه توسعه شهرنشینی، گسترش شهرها یا شهرک‌های جدید مد نظر است و یا توسعه عمودی شهرها اهمیت دارد؟ با این نگاه آلودگی هوا، کمبود آب و تخریب اراضی مرغوب کشاورزی حفاظت از محیط‌زیست چگونه دیده شده است؟ و... نداشته باشد، در هر شرایطی تصمیم‌گیری تابع شرایط همان موقع و به دور از دوراندیشی خواهد بود که مسلما تبعات آن سایر ارکان توسعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این گونه حل کردن مسایل برخورد با معلول‌ها را در نظام برنامه‌ریزی استوار می‌کند و هیچ‌گاه فرصتی برای نگاه به آینده باقی نمی‌گذارد.
وجود مرجعی در کشور که به این پدیده‌ها قبل از بروز و پیدایش مشکل به عنوان پیشگیری در برنامه‌ریزی‌ها کمک کند بسیار بیش از پیش احساس می‌شود. (1498893) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۰۲:۳۳
این که هرم سنی جمعیت از اول انقلاب تا کنون چه بوده و پیش بینی روندها چگونه است و تحولات و مسائل آن چه بوده و چه خواهد بود. چون این هرم سنی در هر حوزه ای تبعات خود را دارد. در حوزه اقتصاد، حوزه اجتماع، حوزه امنیت، و افق های بی شماری که ما باید نسبت به آن یک ایده درست و صحیح و قوی داشته باشیم. (1498896) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۰۵:۲۹
جمعیت سرمایه‌ای بی‌بدیل برای کشورها محسوب می‌شود و سیاست‌های ‌جمعیتی، راهبردی‌ترین و پرعمق‌ترین سیاست‌ها در دراز مدت هستند که سیاست‌های توسعه‌ای کشورها را در بلند مدت پشتیبانی می‌نمایند. (1498900) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۰۶:۱۶
چالش اول، کاهش باروری در کشور است. در مقایسه با متوسط جهانی شدت کاهش باروری در کشور فزاینده است. کارشناسان معتقدند آنچه که در کشور ما به لحاظ جمعیتی معضل محسوب می‌شود، کاهش رشد جمعیت نیست. دغدغه مهم، تحول در باروری کل است و با کاهش باروری مواجه هستیم و کشور در وضعیت کنونی نیازمند افزایش باروری است. (1498903) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۰۷:۰۲
علاوه بر ضرورت تدبير سياست‌هايي براي ترويج ازدواج، کاهش سن ازدواج و همچنين کاستن از فاصله سني زوجين، بايد بدين نکته نيز توجه داشت که رشد آمار طلاق در کشور نيز نگران کننده است. علاوه بر تبعات اجتماعي اين پديده، کاهش رشد جمعيت نيز از پيامدهاي اين رويداد نامبارک است. لذا اتخاذ سياست‌هايي براي استحکام بنيان خانوده از ضرورت‌هاي بسته سياستي خواهد بود. (1498904) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۰۸:۴۳
بحران‌های احتمالی در اثر بهم خوردن ساختار جمعیت کشور با مسن شدن آن اتفاق می‌افتد. در حال حاضر 15 تا 23.5 درصد جمعیت کشور زیر 15 سال، 31.5 درصد بین 15 تا 29 سال، 39.5 درصد بین 30 تا 64 سال و 5.5 درصد بالاتر از 65 سال دارند و طبق پیش‌بینی‌ها جمعیت سالمندان در سال 1405 به 7.4 و در سال 1425 به 18 درصد می‌رسد. (1498907) (alef-13)
 
وطن پور
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۱۲:۱۰
بحث جمعیت، خودش فقط مطرح نیست؛ یک مسأله سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، امنیتی بسیار گسترده و پیچیده است که باید به همه جوانب آن به صورت جامع و صحیح نگاه کرد.مسأله ایست که می توان در عمق آن وارد شد، در سطح آن وارد شد؛ باید بررسی کرد که چه مواردی انجام شده و کدام یک نیاز به اطلاعات و کارهای دراز مدت دارد و نیازمند جمع آوری آمار و کار میدانی است. (1498914) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۱۳:۱۷
طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی اگر در کشوری میزان گروه سنی بالای 65 سال بین 4 تا 7 درصد باشد آن کشور روبه سالمندی و اگر بین 14 تا 20 درصد باشد آن کشور سالمند تلقی می‌شود و اگر بیش از 20 درصد باشد آن کشور سالخورده است. هم اکنون 5 میلیون نفر از 75 میلیون نفری جمعیت کشور سالمند هستند که حدود 3/7 درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است تا 40سال آینده حدود 24 درصد از جمعیت کشور ما سالمند باشند که این میزان یعنی یک نفر از هر 4 نفر جمعیت کشور بالای 60 سال خواهند داشت. (1498917) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۰۰:۵۹:۰۷
این نسل دهه 50-60 خیلی نسل بدبختی بود تو همه جا فشردگی احساس کرد حتی در زمان سالخردگی (1500478) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۱۵:۲۰
دولت مردان مقدمات اولیه زندگی مردم راراهم کنندمشکل ازواج وزادولد حل می شود (1498919) (alef-13)
 
نیلوفر
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۱۵:۲۲
الف از چیزی می گویی که در کشور ما در همه ابعاد ان مشکل و جود دارد. هنوز در کشور ما عده ی زیادی اداب روابط زناشویی را بلد نیستند. برای همین بیش از 50 درصد طلاق ها به دلیل عدم رضایت از مسائل جنسی است. ولی هیچ کس در این زمینه جرات اموزش دادن ندارد. خود شما به عنوان یک رسانه پرمخاطب حاضر به ارایه ی این آموزش هانیستید پس چگونه می توان انتظار داشت که مردم در مسیر تنظیم جمعیت اقدام نمایند (1498920) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۱۹:۵۷
مشوق‌های دولتی در‌خصوص افزایش جمعیت کارساز نبوده، برای افزایش جمعیت پذیرش فرهنگی مردم در‌خصوص افزایش تعداد فرزندان بسیار مهم است. اين تغيير نگرش هم بايد از كتاب هاي دبيرستان و اوايل دانشگاه شروع شود. لازم است نگرش خانوار ايراني به دو تا سه بچه متمركز شود و خيلي ظريف موضوع تك فرزندي را منع كرد. اين كار بايد با ابزارهاي فرهنگي صورت گيرد و نه توقف طرح‌هاي تنظيم خانواده. (1498936) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۲۲:۲۲
تا به حال در برنامه‌های جمعیتی کشور به جمعیت بیشتر از بعد کمی ‌پرداخته شده است، اما اکنون باید در کنار برنامه‌های تنظیم خانواده، برنامه‌های وسیع‌تر و جامع‌تری که پاسخگوی کلیه نیازهای توسعه باشد مد نظر قرار گیرد و به آن پرداخته شود. (1498940) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۲۳:۰۰
اقای یاراحمدی شما خودت چند تا بچه داری که این حرفها رو ترویج می دی؟؟ (1498942) (alef-13)
 
بیژن
۱۳۹۲-۰۴-۲۱ ۰۱:۰۹:۵۹
بیژن


داشتن جمعیتی کمتر ولی کارآمدتر و با تربیت صحیح و آینده ای روشن, بسیار بهتر از داشتن جمعیت بیشتر ولی بیکار, معتاد, بلا تکلیف و باری به هر جهت است. (1503880) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۲۳:۳۷
هروقت دولت اون یک میلیون تومان های بچه های قبلی رو داد درخدمتیم بچه هم میاریم براتون (1498944) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۲۶:۰۲
از نویسنده محترم و رسانه پربیننده الف برای درج این مطلب سپاسگزاری می نمایم. مهرآزما (1498951) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۳۰:۲۸
اصولاً در کشورهایی که میزان رشد جمعیت آن‌ها بالاست، بخش اعظم جمعیت اضافی آن‌ها را کودکان و نوجوانانی تشکیل می‌دهند که به طور عمده مصرف‌کننده هستند، بنابراین اندک امکان سرمایه‌گذاری‌ مجدد در این کشورها را نیز می‌بلعند. پس نتیجه می‌گیریم رشد سریع جمعیت در کشورهای جهان سوم را می‌توان یکی از موانع مهم رشد اقتصادی و یکی از عوامل حفظ و تعمیق فقر عمومی در این کشورها به حساب آورد (1498964) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۳۸:۲۷
گراني وفقر شديدكه از افتخارات دولت فعلي است هر نوع افزايش جمعيت را منتفي ميسازد (1498980) (alef-13)
 
یک آدم
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۳۸:۳۰
با تبلیغ و شعار نمی شود مردم را وادار به زاد و ولد کرد. کلا هزینه های تولد یک بچه رو در نظر بگیرید. حداقل هزینه تولد در بیمارستان کمتر از یک میلیون نیست تازه سزارین که بیشتره. هزینه های ویزیت هر دو هفته یکبار مادر باردار- هزینه های سیسمونی و ...
دولتم فقط شعار میده حداقل می تونن هزینه تولد در بیمارستان رو کم کننددریغ از فکر اساسی (1498982) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۴۴:۲۹
برای افرادی که بچه می خواهند ولی نمی توانند دعا کنید (1499006) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۴۵:۱۸
مهم مدیریت جمعیت است (1499009) (alef-13)
 
1360
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۴۷:۱۱
من خودم 5 ساله ازدواج کردم هم من کار میکنم هم همسر ولی به خاطر
1نبود آینده موفق
2هزینه زیاد زندگی
3هزینه اموزش که قبلا مجانی بود
توانای بچه دار شدن نیست (1499016) (alef-13)
 
محمدی
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۵۷:۴۸
نگارنده محترم بایستی به این نکته توجه داشته باشند که با فرمایش و شعار کار انجام نمی شود ، علت فقط در شعار" فرزند کمتر زندگی بهتر" نیست ، علت در بی تدبیری مسئولان ذیربط چه در حوزه اقتصادی و چه در حوزه فرهنگی است ، جوانی که در حداقل امرار معاش زندگی خود مانده ، بیخود می کند فرزندی به دنیا و جامعه اضافه کند بدون آنکه بتواند حداقل امکانات زیستی را برایش فراهم آورد ، در این میان حکومت و دولت محترم چه نقشی دارند ؟ جز اینکه تورم 30 درصدی را به این خانواده تحمیل کنند !
نگارنده محترم تحقیق کرده که امروز یک خانواده چهار نفره درگیر چه مشکلاتی است ؟
انگار تمام کارشناسان این مملکت از قشر مرفه و بی درد جامعه هستند که خیلی راحت با مسائل برخورد میکنند !! (1499036) (alef-13)
 
مرزنشین
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۰:۵۸:۳۷
همه این تحلیل ها که فرمودید درست اما دلایل اصلی این بحران یکی اقتصاد و دیگری مسائل فرهنگیه.با این حقوق بخور و نمیر به زور زندگی میکنیم و از جهتی تربیت که از نان هم واجب تره بر عهده کیه در یک خونه 45 متری آیا می شود 4 نفر زندگی کرد؟؟؟ (1499038) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۱:۱۲:۳۹
من اطمینان دارم با تدبیر ومقبولیتی که آقای روحانی دارد این مشکل نیز حل خواهد شد. (1499070) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۰:۲۶:۱۵
آقای روحانی عزیز چقدر باید مشکل حل کنه بنده خدا (1500930) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۱:۱۳:۱۱
آن‎چه در اواخر دهه شصت اتفاق افتاد، تصمیم بر کنترل جمعیت بر‎اساس بهداشت باروری و برخی از مسایل اقتصادی بود و آن‎چه الان اتفاق افتاده، کاهش رشد جمعیت و به اعتقاد برخی، کاهش جمعیت در آینده‎ای نزدیک در ایران است. (1499071) (alef-13)
 
mint
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۱:۱۳:۱۳
زمانی میشه در مورد افزایش جمعیت خانوارها صحبت کرد، که خانوارها بتوانند حداقل هزینه های زندگی شامل: اجاره، خوراک، پوشاک و... رو تأمین کنند و تازه به فکر بچه و هزینه های سرسام آور پوشک، شیر خشک، درمان، غذا و... برای اونها باشند.
با این همه هزینه و درآمد قانون کار (که فکر می کنم با همین درآمد من جزء خوشبخت های جامعه باشم) با اضافه کاری بشه حداکثر 800 هزار تومان در ماه شما بگیذد چطور میشه یک زندگی نرمال با یک یا دو بچه داشت. (1499073) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۱:۱۷:۵۸
کارشناسان معتقدند بهترین سن ازدواج در میان زنان 21 سال و در میان مردان 24 سال است، اما در حال حاضر سن ازدواج در میان زنان به 24 سال و در میان پسران به 29 سال رسیده است که قطعاً خطرات و آسیبهای اجتماعی را برای جوانان در پی خواهد داشت. (1499078) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۱:۱۹:۰۱
یکی از رویکردهای مهم دولت مسکن جوانان است که خوشبختانه با ساخت مسکن مهر بخش عمده ای از مسکن جوانان برطرف شده است و در بسیاری از استانها که ظرفیت خالی در بحث مسکن مهر دارند، زوج های جوان را ثبت نام می کنند (1499080) (alef-13)
 
ساسان
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۱:۲۰:۰۸
برو یه لیتر شیر 1850 تومانی را از 17 تیر 92 بخر 2150 تومان یا یک کیلو لوبیا چیتی رو 12000 تومان بعدبگو بچه میخوام! (1499084) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۱:۲۵:۰۵
برای تمام مشکلاتی که عنوان شد راحل هایی وجود دارد که باید با تدبیر این مسائل را حل کرد
پرا باید برای این مسائل اقدام به ازدیاد جمعیت کرد . جمعیتی که برای زندگی کردن از امکانات زیست محیطی برخوردار نیست و از کمبود منابع طبیعی رنج می برد زیرساخت ها آماده نیست و آینده نسل جدید نامشخص و تاریک است رفاه خانواده ها در حداقل ممکن می باشد و خانواده برای بهداشت و درمان و تربیت فرزندانشان با مشکلات زیادی دست به گریبان هستند (1499093) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۱:۳۰:۳۵
من یک جوان 25 ساله دارای مدرک کارشناسی ارشد از یک دانشگاه معتبر دولتی هستم،و با یک محاسبه سرانگشتی حساب کرده ام که حداقل تا سن 40 سالگی توان مالی جهت ازدواج را بدست نخواهم آورد،حال مطلب آنجاست که باروری در سن 40 سالگی به فرض که رخ دهد فرزند نگون بخت من زنگوله پای تابوتی بیش نخواهد بود (1499104) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۱:۳۵:۵۸
چرا اینقدر موضوع را پیچیده می کنید؟ یک معادله ساده: هزینه زندگی بالا، رفاه کم،امید ناکافی به آینده فرزندان ، پائین بودن نرخ ازدواج در نتیجه کاهش زاد و ولد. ضمن اینکه شما نمی توانید طرز تفکر یک زوج دهه نود را با یک زوج دهه شصت یا قبل تر مقایسه کنید. چون اصولا نحوه زندگی و سطح آموزش و فرهنگ جامعه تغییر کرده.آن زمان می گفتند رزق و روزی بچه میرسه ،الان نگاه به جیبشان و امکاناتی که می توانند برای بچه قرن بیست و یکمی فراهم نمایند ،می کنند. این کاهش باروری خود خواسته توسط مردم دلایل واضحی داردو بجای اینکه مردم را تشویق به زادآوری کنید که معلوم است نتیجه آن چیست، زمینه های لازم را فراهم کنید آنوقت مردم خود به فکر بچه دار شدن خواهند بود.ضمن اینکه پتانسیل سرزمینی ایران مانند منابع آب دچار مشکلات فراوانی است که نمی تواند آب ، غذا و امکانات لازم برای جمعیت زیاد را تامین کند. (1499112) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۱:۳۷:۵۵
با سلام
بنده در فردیس کرج ساکنم در زمان سرشماری هیچ ماموری به کوچه ما جهت دریافت اطلاعات سرشماری رجوع نکرده و این را بعضی از همکارانم هم تایید کردند که ماموری برای سرشماری به درب منزل آنها رجوع نکرده . (1499116) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۱:۴۵:۱۴
وقتی ما تحولات دنیا را بررسی می‎کنیم، می‎بینیم که در دهه 1960 اقدامی جهانی برای کنترل جمعیت اتفاق می‎افتد چراکه در کشورهای اروپایی به علت کاهش مرگ و میر، انتقال جمعیتی صورت می‎گیرد. مسئله آن زمان اروپا رشد بی‎رویه جمعیت بود و تصمیم کنترل جمعیت با توجه به شرایط خاص کشورها و جامعه جهانی گرفته شد. حاصل کاری که سازمان‎ملل و کشورهای دیگر انجام دادند، این شد که الان به‎جای 16 میلیارد، نزدیک به 7 میلیارد جمعیت دنیاست و اگر این کار را نمی‎کردند تا امروز 10 میلیارد دیگر به جمعیت دنیا افزوده می‎شد. (1499132) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۱:۴۷:۴۹
این‎که از تناسب بین امکانات موجود و تعداد جمعیت می‎گویید در وهله اول درست به نظر می‎رسد اما شما چه نمونه‎هایی در جهان سراغ دارید که نشان بدهد کشوری به علت جمعیت کم به توسعه بیشتر دست پیدا کرده است و کشوری به علت جمعیت زیاد و رشد بالای جمعیت فقیرتر شده؟ (1499137) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۱:۵۱:۴۱
تحلیلی را آقای «ولف کام لوکس» که یک جمعیت‎شناس اتریشی است انجام داده که آمده است داده‎های مربوط به ساخت سنی – تحصیلی جمعیت را تحلیل کرده. وی می‎گوید سهم کشورهای توسعه یافته درصد کمی است و در حال کاهش است و کشورهای در حال توسعه سهم بیشتری از جمعیت را دارند. نکته‎ای که در این‎جا مهم است این‎که همین کشورهای توسعه یافته با تعداد محدود جمعیتی که دارند ولی به‎لحاظ ساختار سنی تحصیل‎کرده بوده از نظر اقتصادی جلو هستند و از نظر شاخص‎های توسعه پیشرفته‎ترند. البته شما می‎توانید مثال بیاورید که چین هم بیش از یک میلیارد جمعیت دارد و توسعه بالایی دارد اما به نظر من چین را باید در بستر خودش نگاه کرد. چین دارد از پتانسیل‎های خودش استفاده می‎کند. شما باید کشورهای آفریقایی و یا مثلا پاکستان را هم ببینید.حالا همین ایران را بررسی کنیم. به‎نظر شما آیا این کنترل جمعیتی که در کشور ما انجام شد، دقیقا درست بوده؟ (1499145) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۱:۵۲:۳۶
همین میزان توسعه و پیشرفتی که در کشور حاصل شده، قطعا نسبت به دو دهه پیش سرعت بسیار بالایی داشته و به‎خاطر وجود جمعیت بالای جوان و پرتوانی بوده که همان متولدین دهه شصت هستند و شور و نشاط اجتماعی را بالا بردند. نکته دیگر این‎که می‎پذیریم که در آن زمان، دولت کار بسیار درستی انجام داده، اما الان با وجود رشد بسیار پایین جمعیت در کشور چرا باید همان سیاست‎ها دنبال شود؟ (1499148) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۱:۵۷:۲۲
ایده آل فرزند در خانواده‎های امروزی کاهش یافته. آمارها می‎گوید که در کل، میزان باروری به کمتر از 2فرزند رسیده است و این آمار یعنی شاخص پایین‎تر از حد جانشینی جمعیت. اما نکته مهم این است که پایین بودن میزان باروری کل به معنای کاهش جمعیت نیست. (1499162) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۲:۰۲:۵۶
این جمعیتی که با وجود باروری پایین باعث رشد جمعیت می‎شوند، همان جمعیتی هستند که در دهه شصت متولد شدند و تعدادشان بیشتر بود و حالا به مرحله باروری رسیده‎اند و اگر این جمعیت از باروری گذر کنند، حتما با کاهش جمعیت روبه‎رو خواهیم بود. (1499170) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۲:۰۴:۲۲
الان خیلی مهم است که دولت نسبت به جمعیت کشور بازنگری داشته باشد؛ منتهی بایستی یک شورای عالی جمعیت که قبلا تشکیل شده بود، دوباره تشکیل شود و دستگا‎ه های مختلف و دانشگاه‎ها با هم همکاری کنند و آینده کشور را به تصویر بکشند و در مرحله بعد و با مطالعه دقیق تصمیم‎گیری کنند که چه سیاست‎های جمعیتی را پیش بگیرند (1499176) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۲:۰۵:۰۹
نفستان از جای گرم در می آید .
با 2 تا بچه در یک آپارتمان 50 متری چطوری زندگی کنیم؟
ویا با 3 تا بچه چه کسی به ما خانه اجاره میدهد؟
شما اول مشکل خانه را حل کنید بعد به فکر بچه دار شدن مردم باشید. (1499183) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۲:۰۶:۱۱
الف جان من چهار تا بچه دارم از پس مسائل اقتصادی شون بربیام از پس تربیتشون بر نمی ام (1499187) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۲:۰۶:۵۴
فرقه ای نگاه کردن به جمعیت بزرگترین آفت برای کشور است (1499189) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۲:۱۷:۵۳
ما دهه شصتی ها هر چی بدبختی قرار بود سرمون بیاد اومد دست مسولان کشور درد نکنه از درس خوندنمون بگیر تا کارمون که هنوزم بیکاریم. عاجزانه التماس می کنم بلایی که با رشد ناگهانی جمعیت سر ما آوردید سر نسل های بعد نیارید (1499209) (alef-13)
 
mehdi
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۴:۴۸:۳۲
دوست عزیز ما دهه 60 ها دیگه اجازه نمیدیم این اتفاق بیفته.ما سوختیم ولی دیگه اجازه نمیدیم این اتفاق برای نسل بعد بیفته. فقط به مسئولین میکم که به خدا حلالتون نمیکنم. (1501727) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۲:۱۹:۱۸
کاش در این متنن به نظام خانواده اشاره می شد و تمکین زن ها در برابر همسرشان (1499214) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۲:۲۹:۳۲
از اقای یاراحمدی که مطالبی مطابق مناسبت های روز دارند تشکر می کنم همین طور از الف دوست داشتنی خودم (1499237) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۲:۳۷:۳۸
بدون آمار و اطلاعات نمي‌توان برنامه‌ريزي كرد و بدون اجراي صحيح آن، نمي‌توان چشم‌انداز روشني را براي كشور ترسيم كرد و افق ديد علميِ همه كارشناسان كشور بستگی به نتايج حاصل از اجراي سرشماري دارد. (1499254) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۲:۳۸:۰۳
تمام سازمانها، نهادها و وزارتخانه ها محتاج آمار و ارقام و اطلاعات جمعیتی خانوارهاي كشور هستند. (1499256) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۲:۳۸:۳۷
مدیریت نظام آموزشی کشور با آگاهي از ميزان پراکندگی و ترکیب جمعیتی آن و ارزیابی از تعداد افراد تازه وارد به سطوح مختلف آموزشی، می‌تواند برای همه آنها کلاس، معلم و امکانات آموزشي تدارک ببیند. (1499257) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۲:۴۷:۰۲
بحران سالمندی البته بحران بزرگی است ولی به بزرگی بحران گرسنگی نیست. اداره کشوری که 60 درصد مردمش بالای سن کار هستند سخت تر از اداره کشوری نیست که 80 دصد مردمش از گرسنگی و بی‌آبی در حال مرگ هستند.
شوخی نیست! دو میلیارد نفر از مردم جهان غذا برای خوردن ندارند و کشور ما هم در معرض بی‌آبی فوری است و بسیار محتمل است که 30 سال بعد منابع غذایی در اختیار کشور ایران کفاف جمعیت کشور را ندهد!
علت بحران سالمندی مورد اشاره آنست که در سالهای اولیه پس از انقلاب سیاستهای کنترل جمعیت به عنوان استعماری و ضدشیعی طرد شد و ناآگاهی توامان مردم و مسئولان موجب انفجار رشد جمعیت گردید. کشور باید تا هنگام عبور این موج انفجاری جمعیت مشکلات ناشی از آن را متحمل شود و به آرامی به سمتی حرکت کند تا 50 سال آینده جمعیت ایران در حدود 40 یا 50 میلیون نفر ثابت شود.
اگر قرار باشد موج انفجار جمعیت را با موجهای بزرگتر پاسخ بدهیم ممکن است برای یک یا دو نسل آینده بحران سالمندی را به تعویق بیاندزیم ولی این روند تا ابد قابل ادامه دادن نیست و در نهایت و در خوش بینانه ترین حالت کشور با بحران سالمندی 4 تا 8 برابر بزرگتر مواجه میشود و در بد بینانه ترین حالت با بحران گرسنگی. (1499277) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۳:۰۰:۵۷
در بعضی از شهرها برخی سود جو به دنبال تغییر ترکیب مذهبی شهر هستند (1499314) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۳:۱۱:۱۲
از قدیم گفتند اول چاه را بکن بعد منار را بدزد
اول زیرساخت های لازم را ،اقتصاد را ،بهداشت را، اشتغال را ،مسکن را و......... درست کنید بعدا به فکر ازدیاد جمعیت باشید (1499329) (alef-13)
 
مجدالدین
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۳:۱۵:۰۹
چرا با هر مسئله ای برخورد احساسی وتوطئه ای میکنیم مسلم است رشد 6درصدی جمعیت منفجرکننده است پس باید کنترل میشد نقش دشمن خارجی درین امر چیست؟از آن گذشته از کی تابحال مردم ما گوش به زنگ بیگانگان بوده اند چرا تهمت میزنید ؟تبلیغات کنترل موالید دراختیار رسانه ای بوده که درتمتم این سالها دردست اصولگرایان بوده است مانند تبلیغات کرم حلزون لطفا سرخودرا زیر برف نکنید که آن پرنده بی گناه هم اگر سرزیر برف میکند برای یافتن دانه ای است که به علت برف سنگین روی زمین نمی یابد وما انسانهای طماع ازین کوشش او برای ادامه زندگی سواستفاده میکنیم وشکارش مینمائیم وحال انسان هائی را واقعا برای تامین هزینه های درمان وبهداشت وآموزش ورفاه واستفاده از محیط زیستی مناسب برای خانواده خوددرمانده اندوبطوری که خود شما دربوق وکرنا میدمید که 8آنها درگروی 9شان است را میخواهید تشویق کنید به فرزند آوری تا عزتشان را با دارو ودرمان وپوشک وآموزش وووتعویض نمایند ؟زشت نیست تاتوانسته اید آب درشیر بسته وتا توانسته این کالای آبکی را گران کرده ایدنرخ دارو ودرمان را به خدا رسانده اید وآموزش هم که برخلاف نص قانون اساسی بجای رایگان بودن دمار از روزگار خانواده درمی آورد(فقط شما قانون مدارید ) (1499337) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۳:۲۱:۴۱
حل بحران جمعیت یک حرکت ملی است با تبلیغات مستمر به صورت آنی محقق نمی شود (1499359) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۳:۲۳:۵۶
کیفیت زندگی را بالا ببرید ایرانیها عاشق بچه دار شدن هستند ولی نه با این تنشهایی که هر روز به آنها وارد میشود. بچه داری امنیت روانی میخواهد و تامین آیندۀ اقتصادی. پدری که خودش بعد 40 سال زندگی از فردای کار و مسکنش اطمینان ندارد چطور بچه دار شود. هر روز ناقوس نا امنی در این کشور به صدا در میآورید طوریکه حالا غذا و داروی مردم را در خطر قرار داده اید و انتظار بچه دار شدن دارید شاید فکر کرده اید اینجا پاکستان است یا پنداشته اید هنوز قاجار بر این مملکت حکومت میکند؟ مردم آگاهی که بزرگترین انقلاب عصر را کرده اند هرگز بدون فکر بچه دار نمیشوند. (1499366) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۰:۱۹:۵۴
مرحبا! واقعا كلامت بجا و درسته! (1500160) (alef-13)
 
علوی کرمانی
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۳:۲۵:۴۵
بخدا من خیلی دوست دارم بچه بیاورم ولی همسرم راضی نمی شود می گوید تو الان شکم من و خودت را نمی توانی سیر کنی چگونه می خواهی شکم فرد دیگری را هم سیر کنی . خوب دقت که می کنم می بینم راست می گوید برای این یک فکری باید شود (1499372) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۳:۲۶:۲۴
یادش بخیر اون قدیمی ها هر خانواده بیشتر از پنج فرزند داشت الان دیگر کسی حوصله بجه ندارد (1499374) (alef-1)
 
ی م
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۳:۳۲:۱۲
زنان اون زمان اگر هم کار می کردن در کنار بچه هاشون هم بودن با این وضع اقتصادی که اکثر زنان شاغل هستند این هنر که بچه بیاری و بچه 6 ماهه معصوم را دست مهد یا پرستار بسپاری ؟ وهر روزت را با صدای گریه بچه پشت سر مادر اغاز کنی؟ (1499386) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۳:۳۹:۰۴
بسیار ساده انگارانه است که کاهش رشد جمعیت را به عواملی مثل سیاست گذاری دولتها نسبت دهیم.فشار های گرانی و تورم و بیکاری وعوامل اقتصادی بخصوص در 8 سال گذشته منجر به کاهش ازدواج و عدم توانایی مردم در فرزند اوری شده است. (1499405) (alef-1)
 
علي
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۴:۱۶:۴۹
نظر نويسنده محترم براي من محترم است ولي آيا فكر كرده ايد من كارمند با اين هزينه هاي سرسام آور و گراني كمر شكن و اجاره بهاي خيلي بالا چطور مي توانم يك فرزند ديگر را به جمع خانواده اضافه كنم . به نظر من اين سياست دولت در كنترل جمعيت نيست كه باعث كاهش رشد جمعيت شده در يك كلام فقر است كه باعث اين مورد شده فقر اقتصادي . حالا كه ميزان سواد جامعه بالا رفته ديگر مردم ميزان درامدشان را با هزينه ها وفق داده و به اين نتيجه مي رسند كه 1 بچه كافيست . (1499483) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۴:۲۳:۱۲
جمعیت ایران توی سی سال اخیر 2 برابر شده درحالی که زیرساختها موجود نبوده الان هم رشد جمعیت کمتر شده نه اینکه کاهش جمعیت داریم به نظر بنده این روند خوبه و در آینده با رشد جمعیت صفر جامعه میتواند به تعادل برسد. (1499502) (alef-1)
 
emad
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۴:۵۱:۱۴
برادر عزیز یکی از دوستان عزیز من یکسال و نیم عقد کرده دو تاشون هم شاغلند یکسال و نیم دنبال یک خانه رهنی هستند که پولشون برسه و پدر دختر نیز رفتگر نداره به دختر جهاز بده حالا پیدا کنید پرتقال فروش را - (1499566) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۵:۲۹:۱۳
آقای نویسنده لطفا پاسخ دهید که توی کشوری که شما از 1 میلیون حقوق (به فرض که کار داشته باشید و سرکار خوبی هم بروید که همچین حقوقی بگیرید) مجبورید 1 و نیم میلیون اجاره بدهید (به شهادت سایت خودتون که رهن خونه توی تهران شده متری 1 میلیون تومان) آنهم برای یک خونه 50 متری (بخوانید قفس)، دو تا بچه کجامون جا بدیم؟! والا توی خونه ما من و خانومم راه می ریم می خوریم به همدیگه بعد شما می گی 2 الی 3 تا بچه هم بیاریم؟!! (1499657) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۵:۴۷:۴۱
من 3 خواهر بالای 28 سال و مجرد دارم که دارای مشکلات بسیاری در این جامعه هستند خودم نیز برای اینکه کار کنم مشغول کار نظافت منازل هستم - یک ایرانی هستم خوشحالم که کارمند دولت نیستم خوشحالم که آقا زاده نیستم خوشحالم که خرج دانشگاه خواهر هایم را با زحمت در می آورم ولی با اینکه مجرد هستم دلم برای پدر و مادرم میسوزد که بشدت مذهبی هستند و نگران مجرد بودن من و مهمتر از همه خواهر هایم هستند
برادر بزرگتری نیز دارم که سر و سامان گرفته ولی بخاطر مشکلات اقتصادی ما را نیمه فراموش کرده است و خود نیز بچه ندارد
با این وضعیت من و امثال من ازدواج و بچه دار شدن بنوعی خیانت است
الان هر جا برای خواستگاری بروم اولین سئوال شغل مناسب و تامین معاش و پول جایی برای رهن و اجاره است و اینکه دیگر نمیتوانم کمک خانواده ام باشم - تازه ترس مشکلات فرهنگی و مذهبی و سالم بودن طرف و هزار فکر و ذکر و قبول مهریه سنگین دغدغه های بعدی است که اینها بیشتر برای تلویزیون مهم است تا من

مسئولین محترم جامعه اسلامی بارها از خود سئوال میکنم اگر در یک کشور دیگر بدنیا می آمدم راحت تر نبودم
شما بندهای فکر ی و سیاسی و اقتصادی را به ماتحمیل کرده اید و ما را بدهکار خون شهدا می دانیداصلا ما بدهکار به خون شهدای انقلاب بدنیا آمده ایم ولی آیا شما بدهکارتر از ما نیستید آیا خون شهدا برای حمایت از ما در مقابل امثال شما نبود
قبول کنید بعضی از شما همان کاری را با ما کردید که دشمن میخواست بکند دست اندازی به بیت المال و درآمدهای ملی و عیش و نوش و مستی قدرت و نادیده گرفتن فقر ما و اسارت ما در مشکلات اداری و فرهنگی و اقتصادی

شهدا کجایید که ما را از دست اینها نجات دهید برای شما آسان بود چون دشمن مشخص بود ولی اکنون دشمن لباس میش به تن کرده و با شعارهای اعتقادی ما را به بند کشیده است آنچنان ما را غرق در مشکلات کرده اند که فرصت سر بالا کردن نداریم قدرت را مثل غنائم بین خود و دوستان و فرزندانشان تقسیم میکنند و عوام و خواص تعریف میکنند و بشدت مراقب هستند قدرت به دست نااهلان و نامحرمان نیافتد ما نا محرم و نا اهل شده ایم ما که ایرانی هستیم جستجو کنید ببینید طایفه های شما کجایی هستند ای کسانی که غاصبان قدرت و ثروت و پست و مقام هستید ما وارثان ناتوان خون شهدا هستیم وای به روزی که ما پابرهنه ها منسجم شویم و کسی که منتظرش هستیم بیاید و دست کسانی که با بیت المال سفر میکنند و میبخشند قطع کند (1499691) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۰:۴۹:۱۹
شما بسیار بسیار قلم زیبایی دارید هزاران آفرین بر شما برادر عزیز واقعا دلم برای جونهایی مثل شما میسوزه که دارن زیر بار مشکلات کمرشون خم میشه خدا و فقط خود خدا بهمون کمک کنه (1501005) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۰۱:۴۹:۰۵
من هم خواهر مجرد با سن بالا دارم. خودم هم مجرد. حرف شما رو کاملا قبول دارم. البته شغل دولتی، رویای بسیاری از ماست، امنیت شغلی، حقوق و مزایای مادام العمر، کار از صبح تا ظهر و تعطیلی های زیاد.
متاسفانه در اول انقلاب گفتند علاوه بر اینکه زندگی مادی شما را می خواهیم مرفه باشد زندگی معنوی شما را نیز میخواهیم مرفه باشد. ولی الان نه زندگی مادی مرفه داریم و نه زندگی معنوی درست و حسابی و روز به روز از دین هم فاصله میگیریم (1502704) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۱:۱۹:۲۴
برادر عزیز . باور نمی کنم با این سبک نوشتن و قدرت استدلال شما به کار نظافت منازل مشغول باشید . اگر اینطور باشد واقعا در حق شما ظلم شده است . (1502979) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۶:۵۸:۲۶
اگر در كشور مانرخ رشد اختلاف طبقاتي و افزايش آمار زير خط فقر كاهش بيابد يقينا مسئله رشد جمعيت خود به خود حل خواهد شد (1499801) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۸:۱۸:۴۴
نرخ رشد جمعیت آلمان وژاپن و بسیاری از کشورها منفیه در حالی که ما با نرخ رشد 1.6 نگرانیم.با این حال بهترین راه برای افزایش نرخ رشد جمعیت ایجاد مشوقهای واقعی وتضمین اینده اقتصادی خانواده ها است. (1499974) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۱۹:۰۲:۵۷
"درحالی که بسیاری از کشورهای غربی در تلاش اند که با تشویق خانواده‌ها به بچه‌دار شدن، هرم سنی خود را به سمت نیروهای جوان ببرند، برای ما سیاست کنترل جمعیت را تجویز می کنند. " ; کجا این کار را کردند. باز هم یک مشکل مدیریت داخلی بازهم دائی جان ناپلئون:می دونم کار انگلیسه!!!!!!!!! (1500051) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۰۱:۴۴:۲۹
لابد این هم تقصیر فیسبوک و ماهواره و بی بی سی و جم و خصوصا تکه کلام کارشناسان صداوسیمایی، فارسی وان هست!!! (1502700) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۱:۰۵:۳۵
وقتي جيب نون آور خانه خالي باشه و وضعيت معيشت مردم با اين گراني وتورم افسارگسيخته بهم ميخوره روي همه چيز اثرميذاره حالا اين بچه دارنشدن يكي ازپيامدهاشه مابقيشو خود مسئولين ميدانند اما براشون مهم نيست . الف جان پياممو ذار (1500205) (alef-10)
 
هانی
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۱:۱۸:۳۶
تحقیقات جمعیت‌شناسان نشان می‌دهد که هر چه وضع بهداشت در جامعه‌ای بالاتر می‌رود تمایل افراد به تعدد فرزند کمتر می‌شود. به عبارت دیگر خانواده‌ها برای این زیاد بچه می‌آورند که با تعداد بیشتر بچه، شانس زنده‌ماندن کم بچه‌ها را جبران کنند. اگر علاقمند به اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید این ویدیو را ببینید که در آن یکی از سرشناس‌ترین کارشناسان در این زمینه موضوع را شرح می‌دهد و پیش‌بینی می‌کند که (با پیشرفت بهداشت و امنیت) جمعیت جهان در حدود 10 میلیارد نفر تثبیت خواهد شد:
http://www.ted.com/talks/hans_rosling_on_global_population_growth.html

با توجه به بهبود سطح بهداشت در کشور ما، طبیعی است که مانند کشورهای پیشرفته، تمایل به تعداد بالای بچه در خانواده‌ها کمتر می‌شود و در عوض توجه و اهمیت بیشتری به همین تعداد کم بچه داده می‌شود و از هیچ امکاناتی برای آنها کوتاهی نمی‌شود. (به عبارت دیگر، تبلیغات ضد افزایش جمعیت باعث کنترل رشد جمعیت ایران نشد، بلکه توسعه‌ی بهداشت موجب این امر بود).
لطفاً مسائل سیاسی و احساسی را در موضوعاتی که به سادگی توسط علم توضیح داده می‌شوند قاطی نکنید. (1500220) (alef-9)
 
زهرخند
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۱:۱۹:۳۳
نویسنده گرامی: چند نکته را فقط گوشزد می کنم
1- فرموده اید:"خانواده‌هاي بي‌فرزند و يا تك‌فرزند با مشكلات رواني و اجتماعي گوناگوني مواجه شده اند". نه برادر من، آن چیزی که خانواده ها را با مشکلات روانی و اجتماعی و اخلاقی (ایضاً بی فرزندی یا تک فرزندی) مواجه کرده درد بی پولی است نه بی بچگی!
2- شما نگران بحران سالمندی و جمعیت 31 میلیونی ایران در 80 سال دیگر نباشید، نگران مشکل بی آبی باشید که ظرف 5-10 سال آینده بیچاره مان می کند.
3- تا کی می خواهید از تئوری توطئه استفاده کنید؟ خوب اگر ما و خیلی دیگر از کشورهای در حال توسعه بدبخت شویم، چه کسی باید کالاها و خدمات کشورهای توسعه یافته را بخرد؟ بازار کالاهای آنها کجا خواهد بود؟
4- از یک بنده خدایی پرسیدند عاشقی بدتر است یا بی پولی؟ جواب داد: تا بحال ...... نگرفته تا هردویش از یادت رود! این هم حکایت دغدغه ها و دلمشغولی های نویسنده است. (1500222) (alef-9)
 
جی اچ
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۱:۴۹:۳۳
کی میگه بچه دار شدن خوبه

بچه کمتر کلی حسن داره
1- اتوبوس خلوت متروی خلوت
2- کنکور راهت تر
3- وقتی نیرو کم باشه کارفرما منت کارگر وکارمندو میشکه
4-کار بیشتر
5-خیابون های خلوتر وترافیک کمتر
6 -آلودگی کمتر
7-کم نیومدن تخت بیمارستان وامکانات بیمارستانی
8-کمشدن تصادفات رانندگی

10-کمشدن نیاز به مسکن ودرنتیجه افت قیمت همین خونه های ساخته شده
11- وابستگی های عاطفی کمتر
12-کم شدن فشار بر مسئولین زحمت کش برای ایجاد اشتغال و...
13-کمشدن مصرف انرژی واب و درامد بیشتر از نفت وذخیره کردن همه اون مثل همین الان برای روز مبادا
14-نیاز کمتر به مسکن بازم به خاطر ازدواج نکردن جوانان
15-کم شدن نیاز به مرغ ومواد غذایی
16-دادن وام های بیشتر به مسائل مهمتر وطرح های بزرگتر به جای دادن به ازدواج اونم اینهمه سه میلیون تومان (چه خبره مگه پول علف خرسه)
17-جای بیشتر برای تحصیل بچه های فعلی وسرگردان نشدن والدین
یادم میاد اونموقع توی ه میز 4یا 5 نفره مینشستیم خداییش له میشدیم جا نبود برای نوشتن اینقد که زیاد بودیم
18-بقیشم بقیه دوستان بگن

بعدشم خودم به شخصه از صدا بچه بدم میاد با اینکه 26 سالمه اصلا حالو حوصله دردسرای ازدواجو ندارم چیه برسه به فرزند.(همین الانشم افسرده شدم . ازدواج و بچه بیارم که چی بشه یه مشکل به مشکلات مسئولین وجامعه اضافه شه)
خداییش نمیخوام بچه هام مثل خودم سربار جامعه باشن (1500256) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۲:۱۶:۱۳
من با داشتن دو فرزند به شدت در خرج و مخارجم مانده ام ماهی نیست که بر بدهی هایم به مغازه دار محله افزوده نشود هیچ خرج اضافی هم ندارم و دوشیفت هم کار می کنم اما توانم در بر آوردت احتیاجات اولیه ی زندگی ام هم کافی نیست حال بیشترین نگرانی که دارم آینده ی فر زندانم است . با چه امیدی به فر زند آوری فکر کنم در آن جهان چگونه در برابر این دو امانتی که خدا به من داده جوابگو باشم ؟ چگونه مسئولیت نداری ها و آرزو های بر دل مانده ی آن ها و حسرت های آن ها را بر عهده گیرم جواب خدا را چه بدهم ؟ (1500287) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۲:۲۵:۳۸
الف جان، شما اجازه بده نرخ تورم ما مثل ژاپن و آلمان بیار زیر 3 درصد، بعد اخطاریه کاهش جمعیت منتشر کن. (1500295) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۳:۴۱:۲۵
اقای دکترمهدی یاراحمدی
شماهم حتماراننده ات برایت خرید میکند واز بازار بیخبری که ازبچه دارشدن میگویی.ازراننده ات بپرس پوشک چی قیمتی داره (1500386) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۳:۲۰:۱۶
کاهش جمعیت اولین نشانه از مجموعه تغییرات اجتماعی است که بتدریج ظاهر میشود .
افزایش سن ازدواج و عدم تمایل به ازدواج ،ظهور و افزایش پدیده زندگی مجردی
از دیگر علائم این تغییرات اجتماعی است.
اینروزها خبرها و هشدارهایی در مورد چشم انداز اقتصاد کشور و همچنین وضعیت زیست محیطی و مشکلات کمبود آب در دهه های آینده انتشار میابد
که توجه به انها این واقعیت را آشکار میکند که دغدغه های مسئولین در این سالها چیزی غیر از آن تهدیدهایی بوده که بتدریج حیات یک ملت را به مخاطره انداخته است .
امیدوارم دیگر از دیدتن خواب مدیریت اقتصاد جهان بیدار شوند ودر این فرصت اندک باقیمانده با همین ذخایر محدود در دسترس به فکر تقویت زیر ساختها بیفتند. (1500349) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۸ ۲۳:۲۸:۲۸
بزار کم بشه بهتر فرزندی که می خواد مثل ما زندگی کنه زندگی نکنه بهتره (1500364) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۰۰:۰۵:۵۱
من ساکن کانادا بودم تا چند ماه پیش. یک بار حدود پارسال، رادیوی شبکه اول کانادا داشت بحثی رو در مورد جمعیت می کرد. گفت بهترین الگوی جهانی که امروزه توی همه جا ازش به عنوان برترین الگو در کنترل جمعیت یاد میشه ایرانه. نکته ی برنامه هم این بود که چه طور این فرهنگ سازی در ایران انجام شده که اینقدر توانسته در دنیا بهترین کنترل جمعیت را داشته باشه. (1500417) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۳:۳۸:۱۵
هموطن عزیز شک نکن این فرهنگ سازی نبوده که باعث کاهش رشد جمعیت شده است بلکه فشار های دنیوی بوده که چنین نتیجه حیرت آوری را رقم زده بهتر است به دولت کانادا پیشنهاد کنید که اگر کاهش جمعیت می خواهند 1- تورم را ببرند بالای 25% 2- درامد ماهیانه را بیاورند زیر 200 دلار 4- هزینه یک سر ما خوردگی را ببرند روی 10% حقوق 5- سایز آپارتمانها رابیاورند روی 45 متر 6-در تلویزیونشان هم نوحه بخوانند و دست بزنند تا ته افسردگی را تجربه کنند ظرف پنج سال رکورد دار کاهش جمعیت خواهند شد. (1501536) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۴:۳۵:۲۹
چه جالب!
فرهنگسازی نشده عزیزم مردم توانشو دیگه ندارن. (1501698) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۰۱:۴۲:۳۳
به اون گزارشگر کانادایی بگید چند سال اینجا توی ایران زندگی کنه، تا متوجه بشه چه طور خود به خود، این فرهنگ سازی بوجود میاد که ازدواج و فرزند آوری ممنوع!!! (1502698) (alef-6)
 
متفکر
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۵:۰۴:۴۸
دوست عزیز بنده هم ساکن کانادا هستم پتانسیل اقتصادی کانادا به هیچ وجه ببران قابل قیاس نیست از جمله:

بزرگترین منابع آب شیرین دنیا

کشاورزی و دامداری بسیار علمی و قوی

منابع درجای (رزروال) نفت حتا از عربستان سعودی و روسیه بیشتر

منابع عظیم فلزات گرانبها و الماس بویژه در سرزمینهای شمالی

اقتصاد پویا و منظم مدیریتی و جزو ۷ کشور صنعتی‌ دنیا

محیط زیست بکر و بسیار پاک

سیستم مالیاتی بسیار منظم و مدون

دارای بالاترین تحصیل‌کرده دانشگاهی در بین کشورهای پیشرفته

کمترین آمار بیکاری در بین کشورهای صنعتی‌

و الا آخر.....

کمی‌ هم باید به فکر سیاره زمین محل زندگی‌ ما، منابع غذائی، گرمایش زمین و افزایش سطح آبهای آزاد کرد.

برای ایران جمعیت ۳۰ میلیون کافی‌ است که بتوان مشکلات مردم را حل کرد.

فقط این را میگویم : کمی‌ عمیقتر بیاندیشیم

با سپاس (1503281) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۰۰:۱۲:۲۱
آقا اصلا جمعیت کم بشه ، بشه 30 میلیون ، در ایران کلی منابع طبیعی بود، کلی حیات وحش وجود داشت، کلی سفره های آب زیرزمینی وجود داشت، همه به علت جمعیت نا مناسب از بین رفت ، خوب جمعیت کم بشه ، مخلوقات دیگه خدا هم زندگی کنند مگه چی می شه، ما صد میلیون داشته باشیم که به جون زمین بیفتن بهتره یا 30 میلیون که با منابع کافی زندگی کنند (1500422) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۰۱:۰۱:۵۱
وضعیت این روزگار و هزینه های بچه اینقدر زیاده که تا ثروتمند نباشی بچه دار شدن خریته ، صبح تا شب کار کنی فقط می تونی زنده باشی نه اینکه زندگی کنی ، حالا بچه بیاد تو این دنیا که چکار کنه ؟!!! اونهایی که تبلیغ بچه دار شدن می کنن اگه راست میگن اوضاع اقتصادی رو بهتر کنن و مثل اروپا و آمریکا ماهی 500 دلار بدن تا جمعیت ایران بشه 150 میلیون نفر و اگه توانایی این کار رو ندارن بهتره حرفش هم نزنن . (1500484) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۰۱:۱۴:۴۸
والله عیدی که ما مشهد بودیم از دست سر و صدای این بچه ها یک نماز بدرد بخور نخوندیم کی می گه جمعیت کم شده پس این همه بچه چی (1500498) (alef-10)
 
مهناز
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۰۴:۰۸:۰۳
بسياري إز جوانها هستند كه هنوز ازدواج نكرده اند كه اگر ازدواج كنند حتي يك بچه هم بياورند مشكل جمعيت حل خواهد شد فكري به حال آنها كنىد (1500569) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۰۸:۵۶:۲۸
اگر واقعا به خدا اعتقاد داشته باشیم و معتقد باشیم فرزند امانتی الهی در دست ماست و به جهان آخرت و پاسخگو بودنمان اعتقاد داریم و عقلی سالم و پویا داشته باشیم در دوران فعلی به هیچ عنوان به فکر فرزند آوری نخواهیم بود چرا که اکثرا توان بر آوردن نیاز های فرزندمان را نداریم و در وضع موجود پرورش فرزندی صالح کار بسیار سختی است و باید بدانیم که در برابر فرزندانمان در پیشگاه حق باید جوابگو باشیم . فردای قیامت نمی توانیم در برابر این سوال که شما که توان بر آوردن نیاز های خود را هم نداشتید چرا اقدام به تولید نسل کردید ؟ نمی توانیم بگوییم به دلیل بخشنامه های دولتی (1500670) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۰۹:۱۲:۱۱
این کاهش جمعیت دلیلی بر عاقل شدن و پویا شدن افکار ما ایرانیان است و باعث خوش حالی و مسرت است که این ملت دیگر چشم و گوش بسته دست به کار های غیر عقلانی نمی زنند (1500706) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۰۹:۲۷:۲۸
این کاهش یکی از نشانه های عدالت دولت دهم در جامعه است (1500747) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۰۹:۴۴:۴۳
من 11 ساله که ازدواج کردم یه بچه 8 ساله هم دارم ،دلم میخواد یکی دیگه هم داشته باشم اما عقلم اجازه نمیده، شوهرم یه مهندسه با 16 سال سابقه کار به هر دری زد که تو شهر خودمون یه کاری پیدا کنه نتونست حتی شرکتی که تاسیس کرد بخاطر اینکه دولت پول پروژ ه هایی که برداشته بود رو نداد شرکت ورشکست کرد ، الان از ناچاری رفته عسلویه روی سکو کار میکنه بچه من سالهاست که فقط چند روز در ماه پدرش رو میبینه دلم به حال خودمون میسوزه مثلاً اسممون خانواده است. (1500800) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۰:۰۱:۲۶
آیا پوشک و شیر خشک استاندارد را می توانید تولید کنید آیا .... (1500853) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۰:۳۶:۳۶
در این نظرات می بینم که بیشتر به مسائل مالی توجه شده اما شاید مهمتر از آنها رشد فردگرایی انسانهای دهه های اخیره و همچنین مسائل اخلاقی مربوط به فرزندآوریه. شاهد این قضیه هم اینه که میبینید در اکثر نقاط جهان طبقه اتفاقا طبقه فقیر بیشتر بچه دار میشه در حالیکه طبقه متوسط تحصیلکرده و روشنفکر این قضیه کمتر تن به بچه داری و حتی اتشکیل خانواده رسمی میده (1500959) (alef-10)
 
سکوت
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۰:۵۴:۳۲
حالا همینایی که داریم درست تربیت بشن دزد و قاچاقچی و اختلاسگر .... نشن فرزند اضافه ممنوع! (1501017) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۱:۱۱:۱۵
تو خونه ٣٠-٤٠ زمترى با اىن همه مشكلات مكر ادم ديوانه بشه دولت بايد فكر مى كرد و بًرنامه ريزى اىن همه مكن اشغال نمى ساخت هيچ برنمه ريزى براى افزاىش جمعيت نداشتيد حالا فكر كردي با ٩ ماه مرخصى ملت بچه دار مى شوند تازه ديكه استخدام نمى شوند! (1501079) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۱:۱۹:۳۵
همين الان همه جا با كمبود آب مواجه است زمين مناسب براي ساخت خانه وجود ندارد الان هم كه سالي يك ميليون جمعيت افزايش مي يابد نرخ باروري را هم درست اعلام نمي كنند بلكه با راحت كردن خود فقط تعداد تولد را بر ازدواج ها تقسيم مي كنند در صورتي كه 15 درصد طلاق رخ مي دهد همچنين مگر همان لحظه بچه دار ميشوند در صورتي كه در طي مثلاً 15 سال زوج ها بچه دار ميشوند تولد را بايد بر متوسط ازدواج بدون طلاق 15 سال تقسيم كرد كه در نتيجه نرخ باروري 2.2 ميشود پس لطفاً اول دانش خود را افزايش دهيد بعد حرف بزنيد در ضمن الان مسئوليتها از طريق روابط است نه دانش و در ضمن اكنون با دادن مدرك به همه نمي توان با مدرك افراد نيز نتيجه گرفت تحليل ها درست است پس سعي كنيد بيشتر فكر كنيد (1501100) (alef-10)
 
عباس
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۱:۳۳:۰۵
برین خدا رو شکر کنین و به همین دوتا بچه راضی با شید چرا که جوانان دیگه حاضر نیستن تشکیل خانواده بدن تابرسه به اینکه بخوان بچه دار شن با این همه توقع که دارن و با این نابسامانی که مملکت داره .. (1501149) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۱:۵۰:۴۷
مشکل ما تنبلی نسل جدید هستش.
به خدا مادر من می گه ما زمان قدیم سالی یک بار برنج می خوردیم نهایتا 2 بار. اگر کسی مثلا 3 بار برنج می خورد ما اون رو اعیون حساب می کردیم. الان مردم این قدر مرغ خورده اند که وقتی توی عروسی جوجه کباب می گذارند جلویشان می گویند اه اه ! باز هم مرغ؟!
اتفاقا وضع مردم خیلی هم خوب شده است.
یک بار مادرم گریه می کرد و می گفت بچه که بوده یک بار ویار جوجه کباب می کنه، پدربزرگم می ره از توی آشغالی قصابی پوست مرغ رو بر می داره می آره می زنه به سیخ و دود راه می اندازه و بعد همون پوست رو به عنوان جوجه کباب می خوردن. الان اگه یه مادر 2 روز جلوی بچه اش یا شوهرش که مثل خودشه برنج نزاره هزار بار دعوا می شه.
بس کنید این چرندیات وضع زندگی و بهداشت و ... رو (1501206) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۲:۱۱:۰۱
من نمدانم تا چه حد کسانی که در مورد رشد جمعیت نظر می دهند کارشناسند اما می دانم امروز هم مثل سالهای دهه شصت که هر جا می رفتیم بچه موج می زد حالا هم در فامیل و آشنایان همه دارند بچه دار می شوند ودوباره تعداد بچه ها خیلی زیاد شده این هم به خاطر این است که همان بچه های گذشته امروز والدین هایی هسند که خواه ناخواه حتی با یک فرزند می توانند باعث انجار جمعیت شوند می گی نه چند سال دیگه نگاه کن. (1501275) (alef-10)
 
عيالوار
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۲:۲۴:۴۲
يكي مي مرد ز درد بي نوايي
يكي مي گفت آقا زردك مي خواهي
اول بهداشت و درمان- دوم كار -سوم خانه - چهارم امنيت اجتماعي - پنجم ارزاني مايحتاج روزانه - .... فقط همين چند قلم رو به جوونا بدين تا ازدواج كنن و بعدش چندتا چندتا بچه بيارن (1501324) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۳:۰۲:۵۸
اگر وارد فاز رشد جمعیت شویم دیگر نمی توان تبعاتش را کنترل کرد. در اداره همینها مانده ایم ! اگر رشد زیاد شد هر وقت کم بشود باز دچار بحران کهنسالی خواهیم شد (1501449) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۳:۲۶:۴۱
با سلام در فاصله سالهای 60 تا 65 سه فرزند و سال 74 یک فرزند دیگر خداوند متعال به اینجانب عطا فرمود . دولت محترم و مجلس با تصویب قانون های ضد اسلامی تعداد فرزندان را تا سقف عدد سه محدود نمود و کلیه حق و حقوقات قانونی یک فرد در اجتماع اعم از مادی و ... از فرزند چهارم اینجانب سلب شد. لذا اول دولت و مجلس این قانون را لغو نمایند و سپس قوانیین در جهت حمایت از خانواده تصویب نمایند . مثل کشورهایی مانند سوئد و سوسیس فرزندی که بدنیال میآید تحت حمایت دولت بزرگ میشود و آینده او از ابتدا روشن است . نه مثل کشور ما که جهت ترخیص مادر و فرزند از بیمارستان با مشکلات عدیده ای دست به گریبان هستند و معضلات دیگری در دورانهای دیگر سنی چه به لحاظ اقتصادی و چه به لحاظ اجتماعی و نگرانیهای دوران کار و ازدواج و .... (1501513) (alef-9)
 
میلاد
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۴:۱۸:۴۱
عزیزان من...
تا چند سال بعد دیگه تحصیلم مخصوص عدهای از خواص میشه
آخه یه کارگر ساده بدون بیمه و هزار جور برتری که بعضی آقایون دارن چطوری میتونه از پس هزینه تحصیل بچه خودش بر بیاد؟؟؟
واقعا این حق مائه؟
الان دیگه فک نکنم معلمهای محترم بتونن این اجازه رو به خودشون بدن که از بچه ها بپرسن علم بهتر است یا ثروت؟
آخه یه مدرسه دولتی زوار در رفته فکستنی که هر سال بخاریش اتیش میگیره تخته هوشمندو میخواد چیکار؟؟؟ که هیچکی بلد نیس باش کار کنه
و از اون طرف شهریه بچه های پایین شهرو میبرن بالا
حتما فک کردن اگه تخته هوشمند بذارن بهره وری علمی میره بالا
آخه یکی دوتا نیست... از چی بگم؟؟؟ (1501651) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۵:۲۱:۰۹
شير يك ليتري از قرار 2200 تومان
مرغ از قرار هر كيلو 6600 تومان
برنج 13000 تومان
نان سنگك 700 تومان
گردو كيلو 60000 تومان
پتير كيلو 20000 تومان
گوشت قرمز 30000 تومان
هزينه زايمان ميليوني كه بيمه قروني از اون رو نمي ده
هزينه نگهداري و تربيت صحيح بچه ماهي حداقل 700 تومان مدرسه هاي دولتي همه خراب
با اين وضعيت كي مي تونه بچه دار شه
ازدواجش حماقته كه ما مرتكب شديم چه برسه بچه دار شدن (1501812) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۵:۳۴:۰۱
شما مشکل سربازی و درآمد رو حل کنید، مردم بقیه اش رو حل می کنن.
این همه مقاله و ریشه یابی روی این موضوع شده، مرتبا می گویند و می نویسند که شعار دو بچه کافیست ریشه این مشکله. شعاری که نمیشه. مردم اول به وضع زندگیشون نگاه میکنن، بعد اگر حال و حوصله ای موند، نوبت عمل به شعاره. یک زمانی بچه ادامه راه پدر بود و می شد نان آور خانواده. الآن بچه همه اش هزینه است، خب معلومه نتیجه چی میشه (1501830) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۱۶:۰۴:۴۱
بله خیلی برنامه ریزی عالی بود !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
کشور های دیگرهم اگه میخواهند جمعیتشان را کاهش بدهند این کارهارابکنند
1.تورم را بشدت افزایش بدهند
2.بیکاری افزایش دهند
3.بهداشت و درمان گران
4. مسکن گران
5.تغذیه نامناسب طوری که باعث افزایش نازایی شود.
6.اموزش و پرورش گران
7.ایجاد مشکلات زیاد برای امر ازدواج طوری که جوانان فقط خواب ازدواج را ببینند
باقی موارد راخوانندگان محترم بگویند (1501911) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۹ ۲۱:۴۰:۴۲
ایران کشوری خشکه که با میزان فعلی منابع آبی کفاف جمعیت فعلیش رو نمیده.
در سالهای آینده مشکل گرم شدن کره زمین حادتر خواهدشد و بارندگی بیشتر از این کاهش خواهد یافت. آقای دکتر کلانتری وزیر اسبق کشاورزی و مشاور آقای روحانی همین دو روز پیش در مصاحبه با سایت انتخاب گفتند که با ادامه روند فعلی تا 30 سال آینده سرزمین ایران به کویر تبدیل خواهد شد .اینها همه علایم بسیار خطرناک وهشدارهای جدیه . فعلا به جای زیاد کردن جمعیت باید به فکر پیدا کردن راه حلی برای این وضعیت باشیم. چرا که جمعیت بیشتر محصول کشاورزی بیشتر می خاد پس نیاز به آب بیشتر است و متا سفانه آب درد اصلی وهمیشگی این سرزمین و مردمانش در هزاران سال گذشته بوده است. (1502483) (alef-6)
 
کسری نعمتی
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۰۰:۰۶:۰۸
با توجه به کاهش نزولات جوی جمعیت ۳۰ میلیونی برای ۸۰ سال دیگر زیاده..نیاز به کاهش بیشتر رشد جمعیت داریم. (1502609) (alef-6)
 
یک مجرد بدون شغل و فوق لیسانس
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۰۱:۳۷:۱۵
یک عده از مسئولان که حقوق های میلیونی دارند، نشستند اون بالا و از حال مردم خبر ندارند. بچه که هیچ، اصلا نمیشه ازدواج کرد. بماند که مشکلات فرهنگی وحقوقی هم علاوه بر اقتصادی مانع ازدواجند. اما به هر حال مگر کسی باید کور باشد که نبیند نمیشه حتی شکم خودت رو سیر کنی چه برسه به اینکه بچه بیاوری. هزینه های زندگی روز به روز بالاتر میره. ظاهرا برای مسئولان، کیفیت زندگی اهمیت نداره و فقط دنبال کمیت هستند. (1502694) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۰۵:۱۴:۰۲
من ازدواج کردم. تصمیم گرفتیم بچه ای نیاریم! به خودمون شغل دادن موند بچمون! (1502751) (alef-6)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۰۶:۴۷:۵۱
کیفیت مهم است نه کمیت. فلات ایران در 10 سال آینده تقریبا تمام سفره های آبی اول و دوم زیر زمینی خود را از دست می دهد، کشاورزیمان که وضعش معلوم است و اگر 1 ماه گندم وارد نکنیم گشنه می مانیم، درآمد نفت هم که با رشد تکنولوژی و جمعیت به سرعت کم خواهد شد زیرا عمده تولید در داخل مصرف خواهد شد....با اینهمه واقعیات تکان دهنده به نظرم تلاش برای افزایش بیشتر جمعیت خودکشی و خدمت به جهان غریب است که فقط به نیروی کار گشنه و ارزان فکر می کنند و کیفیت زندگی مردم سایر کشورها برایشان مهم نیست....جمعیت منطقی ایران با توجه به اینکه 56 درصد سبد غذایی مردم وارداتی است بظور معقول می بایست به حدود 35 میلیون نفر کاهش پیدا نماید. (1502768) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۰۸:۳۳:۵۷
اصلا گیریم 80 سال دیگه جمعیت كشور منفی شه بشه 20 میلیون به ما چه ربطی داره؟كدومتون تا اون وقت زنده اید؟چطور وقتی صحبت راجع به این مسائل میشه همه بفكر آینده كشور میافتند اما وقتی جنگل ها رو نابود میكنند وقتی منابع كشور رو به هدر میدن(نفت و گازو آب و معادن)كسی بفكر نسل های بعدی نیست و اینقد كامنت نمیذارن؟آدم حیرت زده میشه از اینهمه كارشناس مسائل جمعیتی (1502794) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۰:۱۴:۱۰
الان که جمعیت جوان دارد کشور چه گلی به سر مملکت زدین؟!؟!جز بدبختیه دهه شصتی ها؟!
بنده با حقوق 500 تومان و با مدرک فوق لیسانس مهندسی از دانشگاه سراسری، 2 سال است که نامزد کردم ولی توان مالی برای شروع زندگی رو ندارم. چه برسد به بچه دار شدن!!!
شما بهتر است به جای دشمن دشمن کردن، فکری به حال اقتصاد کنید.

معلوم است که نفس آقای نویسنده از جای گرمی بلند می شه! (1502885) (alef-6)
 
علیرضا
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۰:۴۹:۳۴
با این اوضاع بد اقتصادی جوان ها امکان ازدواج ندارند و اگر هم بتوانند ازدواج کنند از بچه دار شدن هراس دارند. یک حقوق بگیر باید دو ماه حقوقش را پس انداز کند تا بدهد به یک پزشک زنان برای سزارین و تولد فرزندش. معضل بیکاری هم فراموش نشود.اگر برای بیکاری فکری نشود بحران بیکاری آینده این کشور را تهدید می کند و این مساله بر وضعیت جمعیت آینده کشور تاثیر گذار است. (1502939) (alef-6)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۴:۱۷:۳۵
ماهی 45000تومن یارانه میدن میدونید فقط خرج پوشک بچه حداقا ماهی 70000تومنه حالا هی بگید بچه تولید کنن ملت (1503212) (alef-9)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۲۰:۳۸:۲۹
جمعیت بیشتر= فقر بشتر
درخت و سرسبز= رفاه (1503601) (alef-9)
 
Siamak
۱۳۹۲-۰۴-۲۱ ۰۳:۲۱:۱۲
اول
کنترل جمعیت نه در قدیم امری یک سویه بوده و نه در آینده خواهد بود. نمی توان گفت کاهش یا افزایش جمعیت هیچ کدام فی نفسه امری خوب محسوب می شود. جمعیت را باید بر اساس اطلاعاتی از قبیل سرشماری برآورد و در آینده پیش بینی کرد و بر اساس نیازهای کشور برای کاهش، افزایش یا تثبیت نرخ آن برنامه داشت. عملکرد کور و نا مطلوب نهاد هایی که وظیفه ی این امر را بر عهده داشته اند را نمی توان با اتخاذ یک سیاست ثابت دیگر که خود می تواند به انفجار جمعیت در آینده تبدیل شود جبران کرد. قطعاً با کنترل جمعیت در زمانی که نرخ رشد آن بیش از ظرفیت و تحمل کشور بوده کار مثبتی انجام گرفته وگرنه امروزه ایران مانند یکی از کشورهای فقیر آسیای جنوب شرقی دست به گریبان نیاز های تغذیه، آموزش و سلامت ده ها میلیون جوان بی سامان بود. ظرفیت مدارس هم ظرف مقدسی نیست که آن را ثابت فرض کنیم و با این توجیه که بچه های کمتری به مدارس می روند سیاستهای گذشته را بکوبیم. و در نهایت هیچ کس نمی تواند ادعا کند سلامت روانی و اجتماعی یک خانواده ی مرفه تک فرزند بدتر از یک خانواده ی فقیر پر جمعیت است. قدری اعتدال در دو سوی رویکرد افراطی و تفریطی لازم است. تا وقتی که حتی مقدماتی ترین شرایط ازدواج برای شهروندان فراهم نشود صحبت کردن از تعداد افراد خانواده قدری بی مصداق و نمک پاشیدن بر زخم خیلی هاست که تمکن ازدواج را ندارند.
دوم
مسئله ی وجود تعداد مفروضی سالمند در آینده ی کشور اصولا توجیهی برای تشویق به افزایش جمعیت نیست. مگر با افزایش نرخ باروری و جمعیت از عدد سالمندان کشور کاسته خواهد شد یا آنچه که به نادرستی از آن به عنوان "بحران سالمندی" یاد شده کم می شود؟ رقیق کردن نسبت سالمندان با افزودن بر جوانان جامعه از بزرگی نیاز کشور به داشتن برنامه هایی برای پاسخگویی به نیاز سالمندان نمی کاهد. کشور ما هم مانند بسیاری دیگر از ممالک جهان در آینده ای نه چندان دور با تعداد زیادی سالمند روبروست که از هم اینک باید برای زندگی توام با سلامت و رفاه آنها برنامه ریزی کرد. معلوم نیست سیاستهای افزایش جمعیت چقدر موثر باشد ولی مسلم است که شهروندان موجود کشور سالمند خواهند شد و باید به آنها رسیدگی شود.
سوم
پیام نویسنده ی محترم در مورد جمعیت روستایی از سایر موارد نیز گنگ تر است. حقیقت این است که جمعیت ایران بسوی شهر نشینی می رود و حد اقل با توجه به محدودیت خاک قابل کشاورزی کشور و مقرون به صرفه نبودن کشاورزی توسط خرده مالکان و نیز سرمایه گذاری ناکافی در توسعه ی صنایع متکی به نیروی کار روستا نشینان در مناطق روستایی، در آینده نیز نمی توان امیدی داشت که نسبت شهر نشین به روستا نشین معکوس گردد؛ تازه اگر اصولا امری لازم تلقی شود. وقتی توسعه ی صنعتی کشاورزی مد نظر قرار گیرد باز هم به کاهش مشاغل مستقیم در روستا خواهد انجامید. فاکتورهای موثر دیگری در این روستا گریزی و شهرنشینی موثرند که اغلب آنها ریشه در سیاست های عمومی کشور دارند و براحتی قابل تغییر نیستند. نویسنده ی محترم بر حسب یک اشتباه عام روستا نشینی را مساوی با مولد بودن تلقی می نماید که امروزه دیگر چنین نیست و از اهمیت بازار بزرگ مشاغل صنعتی پیرامون شهر ها (شهرهای بزرگ، کوچک و صنعتی) در عرصه ی تولید غافل می شود. آیا بر اساس میل سیاستگذاران به افزایش تعداد فرزندان خانواده های روستایی و بدون سرمایه گذاری کافی و عادلانه در بهداشت، آموزش و تدارک فرصت های شغلی برای روستاییان، روند مهاجرت و کاهش جمعیت روستایی متوقف خواهد شد؟ آیا افزایش جمعیت روستایی خودبخود یک هدف معقول است؟
سیاستهای جمعیتی یک کشور به هیچ رو از سایر شئون کشور مستقل و مجزا نیستند و نمی توان به آنها نگاهی انعطاف ناپذیر داشت. سیاست های سلامت، آموزش، اشتغال، مسکن، امنیت و... همه باید با سیاست های جمعیتی هم گام و هم خوان باشند. تصور اینکه با صرف افزایش جمعیت جوان، کشور به ناگهان با رشد و شکوفایی مضاعف روبرو می شود با واقعیت های تجربی و علمی همخوانی ندارد. سیاست جمعیتی کشور جزیی از چشم انداز بلند مدت توسعه کشور است. آیا جایگاه جمعیت کشور ایران در افق 1404 تبیین شده است؟ افقی که نه بر اساس دشمنی با سایر کشورها که بر اساس اصل رقابت بین المللی تصویر شده است (1503958) (alef-9)
 
حسینی
۱۳۹۲-۰۴-۲۲ ۰۷:۰۵:۱۰
همه باید راهکار عملی برای کاهش جمعیت پیدا کنیم ... در سی سال اخیر جمعیت 36 میلیونی به بیش از 80 میلیون رسیده و ادامه این روند نابودی و بدبختی مردم را بدنبال خواهد داشت چون با تمامم وجود داریم می بینیم امکانات دیگر جوابگو نیست... (1505278) (alef-9)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۲ ۱۰:۳۱:۱۶
به نظر من کسی که نمی تونه دخل و خرج خودش را دربیاره ،اگه زن بگیره ظلم کرده و اگر بجه دار بشه جنایت. (1505471) (alef-10)
 
مهندس نفت
۱۳۹۲-۰۴-۲۲ ۱۱:۳۷:۳۷
بخدا اونهايي كه مي گند بچه بيشتر بياوريد دارن توهيم مي كنند. اجاره نشيني تو يه خونه دو خوابه تهران چقدر هزينه داره؟؟؟؟؟ من دو ماهه دنبال خونم هرجا مي رم 50 ميليون پيش يك ميليون اجاره مي خواهند. تازه الان 35 سالمه ناراحتي قلبي گرفتم چون 7 تا بچه بوديم از بچگي خودم كار كردم خودم درس خودنم الان در عنفوان جواني مريضم. چرا يه ادم ديگه اي را به دنيا بيارم كه نه اينده شغلي داره نه بيمه خوب نه .....
شما هم نگران آينده نباشيد اگر نيروي كار كم بود مثل اروپا كه نخبه هاي ما رفتند كار مي كنند از توبوگو زيمباوه و ...مياند برامون كار مي كنند (1505701) (alef-9)
 
سارا
۱۳۹۲-۰۴-۲۲ ۲۲:۳۳:۲۰
یک شاخه گل دماغ پرور ازخرمن صد گیاه بهتر (1507498) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۳ ۰۲:۴۹:۵۶
ای کآش کسی پیدا شود که درد دل این مردم را گوش دهد نه دستور دهد (1507837) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۳ ۱۴:۲۳:۴۶
عقل اگر نباشد جان در عذاب است (1508762) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.