نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 347873
بن بست وام ازدواج/ ۱۰ میلیون بدون پول
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۷
رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها معتقد است که افزایش سه برابری وام ازدواج در بودجه ۱۳۹۵، با توجه به منابع محدود قرض‌الحسنه بانک‌ها نمی‌تواند عملیاتی شود، چرا که در این حالت توان پرداخت کاهش یافته و عادلانه نیست که در صف انتظار این تسهیلات تعدادی از دریافت آن محروم شوند، مگر راهکار دیگری برای آن اندیشید.

به گزارش ایسنا، در حالی از حدود سال ۱۳۸۸ تاکنون سقف تسهیلات ازدواج در دوره‌های مختلف با تورم‌های بالا که تا ۴۰ درصد هم پیش رفته تغییری نکرده و همان سه میلیون تومان به ازای هر زوج باقی مانده است که نمایندگان مجلس در جریان بررسی بودجه ۱۳۹۵ مصوب کردند که سقف وام ازدواج به ازای هر نفر تا ۱۰ میلیون تومان افزایش یابد، در این حالت زوجین در مجموع ۲۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت می‌کند.

گرچه باید افزایش سقف وام ازدواج بعد از سال‌ها اتفاق افتاده و کاملا منطقی به نظر می‌رسد، اما از سویی دیگر هنوز راهکار پذیرفته شده‌ای برای این موضوع ارائه نشده است، چرا که در حال حاضر یکی از معضلات موجود در تامین منابع برای پرداخت وام ازدواج کاهش قابل توجه منابع قرض‌الحسنه طی سال‌های گذشته است. به‌طوری که مروری بر آخرین آمار منتشره بانک مرکزی نشان می‌دهد رشد منابع اغلب منفی بوده و مانده آن تا پایان دی‌ماه امسال به حدود ۳۹ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

نظر همتی درباره وام ۱۰ میلیونی ازدواج

این در حالی است که رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها با وجود این‌که افزایش سقف وام ازدواج را ضروری می‌داند، اما معتقد است که تبصره موجود برای افزایش وام سه میلیونی به ۱۰ میلیون تومان با توجه به منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها به عنوان تامین کننده وام ازدواج عملیاتی نیست.

همتی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که در حال حاضر برای پرداخت همین سقف سه میلیون تومانی وام ازدواج بانک‌ها با مشکل مواجه‌اند، گفت: اگر قرار باشد که سقف را به یکباره تا سه برابر افزایش دهیم به‌طور حتم میزان پرداخت به یک سوم کاهش می‌یابد، در این حالت نه تنها تبصره موجود توانسته گره‌ای از زوجین باز کند، بلکه موجب می‌شود عده‌ای از این تسهیلات استفاده کرده و عده‌ای دیگر از آن محروم شوند.

مدیرعامل بانک ملی، با اشاره به این‌که در شرایطی که منابع کافی برای افزایش سقف وام ازدواج وجود ندارد، اقدام نسبت به آن موجب ایجاد رانت و اختصاص آن به تعداد محدودی خواهد شد، افزود: به نظر می‌رسد منابع جاری بانک‌ها برای تامین این افزایش مطرح شده است، اما باید توجه داشت که با تنگنای مالی موجود و هزینه‌های سنگین بانک‌ها، تنها راه نفس ‌کشیدن آنها همین منابع جاری است که نباید محل تامین وام ازدواج باشد.

راهکار افزایش وام

همتی درباره‌ی راهکاری برای افزایش سقف وام ازدواج نیز معتقد است که باید سقف این تسهیلات اگر هم که قرار است افزایشی داشته باشد به مرور و با رشد سالانه حداکثر ۱۰ درصدی اتفاق بیفتد نه این‌که در محدودیت منابع آن را به یکباره تا ۳۰۰ درصد افزایش دهیم. در این حالت این مصوبه عملیاتی نخواهد شد.

پیشنهاد دیگر وی تغییر نرخ سود در تسهیلات ازدواج است به‌طوری که باید بخشی از این افزایش را از منابع قرض‌الحسنه خارج کرده و به جای سود چهار درصد موجود به آن سود مبادله‌ای تعلق بگیرد.

بنابر توضیحات همتی، باید از میزان ۱۰ میلیون تومانی وام ازدواج که مورد تصویب مجلس قرار گرفته حدود سه تا ۳.۵ میلیون تومان به طور نقد و از طریق صندوق قرض‌الحسنه تامین شود و مابه‌التفاوت آن با سود مبادله‌ای (۲۱ درصد) در اختیار متقاضیان قرار گیرد ، در این شرایط هم سقف تسهیلات افزایش یافته هم این‌که منابع بیشتری به بانک‌ها برگشته و می‌توانند به تبع آن تعداد بالاتری تسهیلات پرداخت کنند.

به گفته رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها اعطای کارت‌های اعتباری خرید به زوج‌های جوان برای تامین کالاهای بادوام با شرایط مناسب نیز می‌تواند به عنوان بخش دیگری از این افزایش وام باشد.

به گزارش ایسنا، محدودیت منابع قرض الحسنه برای پرداخت وام ازدواج تا جایی پیش رفت که برای دوره ای اعطای این وام در بانکها متوقف شد اما در سال ۱۳۹۳ با تاکید برای شروع به پرداخت این تسهیلات بود که بعد از بحث و بررسی در مورد تامین منابع آن در نهایت بانک مرکزی، وزرات اقتصاد و بانکها در مورد تامین منابع و پرداخت وام ازدواج به توافق رسیده و اعطای وام سه میلیون تومانی آغاز شد.
 
مرتضی
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۲:۰۲:۳۲
سود مبادله ای؟!! با این وضع تورم و گرونی و مشکلات کار و حقوق از کجا باید سود پول 21 درصدی که 10 در صد بالای نرخ تورم هم هست رو بدیم!!؟ بگین نمی خوایم وام بدیم خودتون رو راحت کنید!! ولی لطفاً خواهشاً مراماً جوون ها رو تشویق به ازدواج نکنید. از یک طرف می گید سن ازدواج بالا رفته ازدواج سخت شده و مشکلات اجتماعی و اخلاقی و ...از یک طرف کمک نمی کنید. منبع تأمین بودجش رو بذارید از منابع محل اختلاس!! دو سه سال دوستان رو نذارید اختلاس کنند کل جوون های مملکت سر و سامون می گیریم. (3664467) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۲:۰۵:۱۴
واقعا خسته نباشین.برای ازدواج جوونا پول ندارین و میخواین با سود 21 درصد بهشون وام بدین اما برای خودروسازا 16 درصد و بدون مشکل
تاسف داره (3664474) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۲۱:۵۴:۵۶
احسن احسن----خودروسازها رو لالا به لی میذارن ولی ملت یک ذرنه براشون مهم نیستند. (3665762) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۲:۵۴:۱۹
خدایی چه پیشنهادی ۲۱ درصد سود ، اینو خودت تنهایی گفتی ؟ (3664615) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۸:۴۴:۲۸
برای وامهای هزار هزار میلیاردی بدون وثیقه و ضامن دارید, اما برای وام ازدواج ندارید? (3665428) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۸:۵۲:۴۷
اشتباه از مردم است که 70 هزار. میلیارد تومان پول را قرض الحسنه در اختیار بانکها گذاشتند.
چرا بانکهاا دنبال ثواب قرض الحسنه نیستند?
چرا از دین و گفتار معصومین فقط انجای که به سود شما است استفاده میکنید?
مگر نمیگوید قرض دادن فلان قدر ثواب دارد و صدقه فلان قدر, پس چرا اجرا نمیکنید? (3665443) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۲۰:۱۳:۰۷
متاسفانه از زمانیکه موسسات اقتصادی رقیب بانکها شدند و سودهای روز شمار باب شد کمتر کسی رغبت به سپرده گزاری قرض الحسنه میکند وعموم مردم سرمایه های اندک خود را بجای قرض الحسنه بسوی سپرده های روز شمار مدیریت میکنند واز طرفی نیز تبلیغات جایزه از سوی بانک دیگر برای مردم جاذبه ای ندارد ومردم بین نقد ونسیه نقد را انتخاب میکنند /// اگر شرایط به همین گونه پیش برود بایست اندک اندک دست وپای قرض الحسنه 4درصد را بست وبه فکر تسهیلاتی با نرخ 10 الی 12 درصد برای موارد خاص بود (3665561) (alef-11)
 
پورعلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۲۱:۳۵:۴۸
وام برای منافع خودشون و مثلا برا خودرو میدن، اما برا جوونایی بدبختی مثل ما ندارن. (3665725) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۲۱:۴۸:۰۶
مشکل ازدواج با بیست میلیون تومان حتی اگه بلاعوض هم باشد حل نمیشه که بیست میلیون پوله تورو خدا چی میکنه تو وضعیت الان مشکلا ت و مسایل فراتر از این حرفاس مهمترین ان اقدامات باید بر پایه ازدواج محکم شکل پذیری شود تا بنیاد خانواده چنان اساسی باریشه شکل بگیرد و منجر به جدایی نشود که عواقب جدایی کل جامعه رو به فساد میکشاند همه چیو پول حل نمیکنه (3665749) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۰۷:۳۳:۴۷
سنگ بزرگ علامت نزدن است (3666249) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۰۸:۵۵:۴۲
آقا اختلاس چیه بده زشته به جای اختلاس بگو وام بدون برگشت چون جوان هستن دنبال رزق روزی حلال می گردن. ما جوان ها پول داریم سود 21 درصد خوبه که بیشتراز این هم میدیم. (3666359) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.