نظر منتشر شده
۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 279077
توهین تلویزیون به دختران مجرد!
تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۷
خیلی وقت است که بحث ازدواج کردن یا نکردن دختران پای ثابت سریال‌ها، فیلم‌ها، جوک‌ها و صفحات مجازی شده؛ اصلا به قول برخی نمک فیلم‌های طنز دختر یا دخترانی هستند که به قول مردم کوچه و بازار «ترشیده»اند و حسرت شوهر کردن به دلشان مانده و حاضرند با هر مردی ولو کور و کچل و بیکار و بی‌عار و ... ازدواج کنند.

روزنامه آفتاب یزد: خیلی وقت است که بحث ازدواج کردن یا نکردن دختران پای ثابت سریال‌ها، فیلم‌ها، جوک‌ها و صفحات مجازی شده؛ اصلا به قول برخی نمک فیلم‌های طنز دختر یا دخترانی هستند که به قول مردم کوچه و بازار «ترشیده»اند و حسرت شوهر کردن به دلشان مانده و حاضرند با هر مردی ولو کور و کچل و بیکار و بی‌عار و ... ازدواج کنند.

از زیبا در سریال شمعدونی و فریده سریال بزنگاه تا سوسن مجموعه خوب، بد، زشت، مهرنوش سریال همه چیز آنجاست و ...، هرکدام به نوعی یا در تکاپوی یافتن همسر بودند یا حاضر بودند تحت هر شرایطی ازدواج کنند؛ حال یا با مردی همسن و سال پدرشان یا با یک مجرم ... . از فضای مجازی و سایت‌ها و پیام‌هایی حاوی این موضوع نیز نگوییم بهتر است که گاه آنچنان دختران و مادران نسل آینده را به تمسخر می‌گیرند و می‌کوبند که گویی دختران در خیابان‌ها برای یافتن همسر صف کشیده‌اند؛ دخترانی که در واقعیت از زمین تا آسمان با فیلم‌ها و سریال‌ها و باورهای بیمارگونه عده‌ای فاصله دارند.

هرچند این افکار بیمارگونه نیز تقصیری ندارند وقتی خوراک فکری‌شان از منابع بیمار و قصد و غرض‌دار تامین می‌شود؛ منابعی که گاه در خفا دختران ایران‌زمین را به تمسخر می‌کشانند و گاه آنچنان علنی و مستقیم که داد مردان و جامعه‌ مردسالار را بلند می‌کنند.

تا دیروز اگر موضوع کم شدن ازدواج در دختران تنها در سریال‌ها و فیلم‌ها و پیام‌ها رخ می‌نمایاند، به لطف برنامه تصنعی ماه عسل، حالا مجری رو به دوربینی که چند میلیون مخاطب داخلی و خارجی دارد آن هم در یک برنامه زنده صراحتاً به میهمان تلفنی که خانم مجردی است، می‌گوید: «خانم شوهر نیستا ... به خدا ...». علیخانی در جای دیگری می‌گوید: «تا زمانی که خواستگار ندارند، می‌گویند چرا خواستگار نمیاد وقتی هم خواستگار می‌آید ادا درمیارن».

اظهاراتی که در یک برنامه زنده تلویزیونی کاری بی‌شک به دور از اخلاق و اصول حرفه‌ای مجری‌گری است. جالب آنکه فیدبک این اظهارات آن هم از سوی مردان در صفحات و سایت‌های اجتماعی بیش از آنکه تأیید اظهارات علیخانی باشد در نقد گفته‌های وی بود. هرچند این اتفاق مسبوق به سابقه بوده و چندی پیش نیز یک روحانی مشهور تلویزیونی خطاب به دختران جوان گفته بود: «خواستگار می‌آید قبول کنید، فردا شوهر نیست!»

اما فارغ از بحث برنامه ماه عسل و توهین صریح مجری برنامه به دختران و البته راضی نشدن ایشان برای عذرخواهی، آنچه در این میان بیشتر قابل تامل است بیشتر شدن موج هجمه‌ به دخترانی است که آمار تجردشان نقل محافل و مجالس شده و در این میان هم عده‌ای با برچسب زدن به این دختران سوژه سریال‌ها و جوک‌ها را فراهم کرده‌اند؛ موضوعی که به اعتقاد بسیاری از جامعه‌شناسان در جوامع مردسالارانه امری عادی است آن هم در شرایطی که زنان در آن جوامع با وجود موانع و مشکلات بسیار سعی دارند خود را از قالب «منزل»، «ضعیفه» و ... جدا کرده و به زنانی در قد و قامت مردان تبدیل کنند.

نگاهی گذرا به وضعیت جامعه نشان می‌دهد ازدواج نکردن تنها مختص دختران نیست و چه بسا پسران بی‌شماری که آرزوی سروسامان گرفتن دارند اما موانع اقتصادی دست و پای آنان را محکم بسته است و کم نیستند پسرانی که پشت در باغ ازدواج به انتظار نشسته‌اند. همچنین میل زنان برای دستیابی به مدارج بالای تحصیلی و بازار اشتغال نشان می‌دهد جز عده‌ معدودی از دختران که تمایلی به درس و اشتغال ندارند، ازدواج برای مابقی در اولویت دوم و سوم قرار دارد. پس ازدواج نکردن زنان البته که نبود مردانی معقول در نقش همسر است اما مهمتر از آن موضوعاتی است که عده‌ای چشم روی آن بسته‌اند. اما به راستی علت این هجمه به زنان برای چیست؟

افسر افشارنادری، جامعه‌شناس خانواده و زنان، درباره علل این موضوع که چرا نگاه‌ها در جامعه تنها به سوی دختران مجرد است نه پسران؟ به آفتاب یزد گفت: تاکیدی که بر هر تغییر عامل فرهنگی در جامعه می‌شود از طریق تغییرات ادبیاتی صورت می‌گیرد به عبارت دیگر زمانی که قرار است تغییر فرهنگی در جامعه رخ دهد ابتدا سعی می‌شود ادبیات آن را در جامعه جا بیندازند سپس روی آن ادبیات مانور دهند درست مثل این ادبیات که دختران ترشیده شده‌اند یا شوهر نیست.

وی در بیان عوامل باب شدن چنین ادبیاتی در جامعه اظهار کرد: یکی از اهداف رایج شدن این ادبیات از سوی مردانی است که می‌خواهند اینگونه القا کنند که زنان همواره به دنبال مردان هستند نه مردان به دنبال زنان. در حالی که در واقعیت اینگونه نیست. عده‌ای از مردان هم که قوه مردسالارانه در آنها قوی‌تر است چون تاب نمی‌آورند شاهد پیشرفت زنان در جامعه باشند به این ادبیات روی آورده‌اند. اینکه زنان امروز ما در حال پیشرفت‌اند بر کسی پوشیده نیست و این موضوع برای برخی مردان سنگین است.

این جامعه‌شناس تاکید می‌کند: در این میان عده‌ای از مردان نیز قصد دارند با به راه انداختن این ادبیات و القای این موضوع به دختران در قدم بعدی به اهداف خود برسند از جمله ازدواج مردان سن بالا یا مطلقه با دختران مجرد به این بهانه که این دختر دیگر ترشیده شده و زمان ازدواجش گذشته است.

افشارنادری با تاکید بر اینکه پس پشت این ادبیات مقاصدی نهفته است، ادامه داد: این الفاظ نشانگان زبانی در جامعه است که در پشت آنها معانی‌ای در جریان است که هدف جا افتادن آنها در جامعه است و این اتفاق بیشتر در جوامع مردسالار دیده می شود. ما در مقابل دختران مجرد، پسران مجردی هم داریم که می‌توان آنان را هم ترشیده لقب داد اما زنان هدفی در استفاده از این ادبیات ندارند تا با رواج این الفاظ به هدفشان برسند.

وی با بیان اینکه در این میان زنان و دختران هم نباید حساسیت خاصی به این ادبیات نشان دهند، اظهار کرد: چه اشکالی دارد زنان هم به مردان مجرد بگویند پیرپسر یا ترشیده؟! کافی است شما به مرد مجردی بگویید ترشیده، می‌بینید چگونه از کوره درمی‌رود! اگر این لفظ بد است، پس کسی حق ندارد آن را درباره زنان به کار ببرد و اگر بد نیست پس مردی حق اعتراض ندارد.

این جامعه‌شناس در بیان راهکار این موضوع نیز گفت: باید برای خلاصی از شر چنین ادبیات زننده‌ای به گفتمان اجتماعی متوسل شد تا آرام آرام زننده بودن این ادبیات به جامعه تفهیم شود و سپس باور مردان و زنان به این سمت برود که ازدواج کردن یا نکردن یک انتخاب است و خوشبختی لزوما این نیست که افراد ازدواج کنند.

وی تاکید کرد: البته خوشبختانه این باور در بین برخی زنان و مردان ما وجود دارد و ترجیح می‌دهند در سنین بالا و بعد از پایان تحصیل ازدواج کنند.
 
کلمات کلیدی : دختران مجرد
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۱:۴۸:۲۸
شایذ یکی از دلایل افزایش روز افزون طلاق همین باشد که دختران برای رهایی از چنین وضعیتی تن به هر ازدواجی میدهند وسپس پشیمانی . یا تن دادن به ازدواج به اصطلاح سفید با پیامد افزایش مادران مجرد. (3001951) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۲:۰۴:۴۰
اتفاقا شما باورهای غلطی از جمله ازدواج در سنین بالا را دارید ترویج میدهید . در صورتیکه ازدواج در سنین بلوغ پائین دستور خدا و اسلام است (3001996) (alef-11)
 
ابر
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۶:۲۹:۴۴
خدا و اسلام در بسیاری موارد دستوراتی دارد که هیچ کس اعتنا نمی کند. (3002828) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۲۲:۰۴:۴۶
شما متفکر و فرهیخته باید بدانید که نتیجه طرز تفکر امثال شما همین طلاقهای بیشمار روزانه است. (3003315) (alef-11)
 
آزاده
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۲:۰۸:۵۲
چه عجب بالاخره یکی پیدا شد به این موضوع بپردازه!! به عنوان یه زن متاهل همیشه از این که چنین نگاهی به دختران وجود داره بسیار ناراحت و آزرده میشم، حالا دیگه خدا میدونه یه دختر مجرد چه قدر ممکنه ناراحت شه. (3002007) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۲:۱۰:۳۸
توهین نیست
چطور وقتی سینما هرچه آمد را نشان می دهد و بیان می کند میگن مشکلات جامعه است ولی وقتی تلوزیون حرفی میزنه میشه توهین؟ (3002015) (alef-11)
 
جواد
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۲:۲۶:۱۶
این یک طرز فکر سنتی است که دختر باید خود را بی نیاز از ازدواج نشان دهد و به خواستگار جواب منفی بدهد و ناز بیاورد و ربطی به دین اسلام ندارد.
در منابع دینی داریم زنی در مسجد هنگام نماز به پیامبر گفت که من نیاز به شوهر دارم و همانجا پیامبر خطاب به مردان حاضر در مسجد گفت چه کسی حاضر است با این زن ازدواج کند و یک مرد اعلام آمادگی می کند و پیامبر همانجا خطبه عقد را می خواند . غریزه جنسی و نیاز جنسی مربوط به مرد و زن است و هر دو نیاز دارند و باید این نیاز خودر ا اعلام کنند و آن را از طریق شرعی به صورت ازدواج یا ازدواج موقت برطرف کنند . این نظر اسلام است و آنچه که در جامعه وجود دارد برپایه سنتهای غلط است که باعث بالا رفتن سن ازدواج ، روی آوردن دختران و پسران به ازدواج های خیابانی و فساد اخلاقی شده است.
به نظر من کار مجری برنامه ماه عسل یک کار کاملا اخلاقی و الگوسازی صحیح بود که بلافاصله و خیلی صریح درخواست پسر را با دختر در حضور کسانی که سرپرستی او را دارند مطرح کرد و همانجا جواب گرفت بدون هیچ بحث اضافه ای . این باید به یک سنت تبدیل شود و باید مجرد ماندن دختران و پسران نیز به عنوان یک کارناپسند و مکروه تقبیح شود و افرادی که مجرد می مانند از طرف بزرگترها و آشنایان نصیحت شوند تا سریعتر ازدواج کنند مجرد ماندن دختر خانم ها یک حسن نیست که شما مقاله می نویسید و از آن دفاع می کنید . و دختری یا پسری که به سن 30 سال یا بیشتر رسیده اند واقعا ترشیده شده اند چرا که دوران جوانی و طراوت خود را صرف تشکیل خانواده و روابط عاشقانه با همسر خود نکرده اند . (3002077) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۳:۴۱:۴۷
وقتی طرف خواستگار نداشته تقصیر خودش نیست که.
تازه با هر کسی هم نمی توان ازدواج کرد (3002330) (alef-3)
 
پری
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۴:۱۷:۱۲
احسان علیخانی اگه اینقدر به فکر امر خداست خودش زن بگیره، 33 سالشه! (3002427) (alef-11)
 
سارا
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۴:۱۸:۰۲
احسان علیخانی اگه اینقدر به فکر امر خداست خودش زن بگیره، 33 سالش شده!
عامل بی عمل! (3002430) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۲:۲۸:۱۳
شما اول به منطق خودت رجوع بکن بعد از بقیه ایراد بگیر مگه کور و کچل انسان نیستند لطفا اگه منطق داری جواب بده (3002084) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۲:۳۰:۴۷
کلاً سریالهای تلویزیونی خودمان غیر از مسئله ازدواج و حواشی آن هیچ حرفی برای گفتن ندارد. (3002095) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۳:۴۴:۱۸
تازه این سریال ها نمیتونن ترغیب کننده جوانان باشند و عشق واقعی و روابط واقعی بین دختر و پسر رو نمیتونن به تصویر بکشند. ولی اتفاقا سریال ها ترکیه ای مثلا میتوانند ترغیب کننده باشند چون این محدودیت را ندارند.
اما مساله اصلی دو قانون مسخره در ایران هست که روز به روز بدتر میشود مهریه و جهیزیه. و این دو یکی از عوامل اصلی ازدواج پایین هستند و مسئولین هم هیچ کاری نمی کنند و جلوی اون رو نمیگیرند (3002338) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۳:۵۳:۰۶
چون که با هیچ موضوعی نمیشه شوخی کرد و هر کاری هم میکنن یه عده فوری اعتراض میکنن (3002368) (alef-3)
 
فرهاد
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۳:۱۴:۵۳
به نظر من باید دختران و پسران را به زور قانون در یک سن خاص ملزم به ازدواج کرد و اگر کسی سرپیچی کرد اعدامش کرد تا بعدا از این بابت بحران در خانواده ها پیش نیاد (3002247) (alef-3)
 
ارس
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۶:۴۱:۲۳
اعدام راه حل نیست.چون گاهی در این شریط از ازدواج بهتر می باشد. (3002855) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۴:۵۰:۳۱
بحث های تخصصی اقتصاد و جامعه شناسی در این پدیده دخیل هستند. اینرسی چامعه همواره خودش را بر همه چیر غالب مینماید چه بخواهیم یا نخواهیم. (3002514) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۵:۱۷:۳۹
دختری یا پسری که به سن 30 سال یا بیشتر رسیده اند واقعا ترشیده شده اند چرا که دوران جوانی و طراوت خود را صرف تشکیل خانواده و روابط عاشقانه با همسر خود نکرده اند (3002603) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۸:۳۵:۲۵
من ( پسر) به سن ٤٠ رسيدم و ازدواج هم نكردم و خيلي هم از زندگيم لذت بردم و مي برم. بر خلاف دوستانم كه زود ازدواج كردند و بچه دار شدند و تو سن پائين شدند بابا و دائم ميگن كه ما از جوونيمون هيچي نفهميديم. همشون هم افسرده هستند و تو حسرت آزادي كه من دارم و اونا ندارند. پدر خود من وقتي ازدواج كرد ٤٣ سالش بود و بهترين زندگي رو كرد و براي من هم الگو شد. (3003064) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۵:۱۹:۱۰
نبود مردانی معقول در نقش همسر رو خوب آمدی. (3002608) (alef-3)
 
r
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۹:۳۲:۳۲
عده ی زیاد پسرایی ک دیر ازدواج میکنن برای توجیهش میگن جاافتاده میشیم ولی خلافشو اصلا قبول ندارن..کلا طرز فکراشون مشکل داره...میبینن بهشون زن نمیدن اینارومیگن هم دلشون خنک شه هم اینکه دخترارو مجبور ب ازدواج کنن...خب معلومه دختر عاقل با کسی ک کاروبار نداره منطق درستم نداره ازدواج نمیکنه.. مطمئنا ن پسر ن دختر از ازدواج بدش نمیاد حتی اگه انکارکنه..اگه هردوطرف موقعیت خوبی داشته باشن هم اخلاقی هم غیره اون وقت ازدواج درسته..باید احترام متقابل وجود داشته باشه ن یک طرفه!!! (3003170) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۲۲:۴۷:۰۰
بهتر است در نظر داشته باشیم که ممکن است نظر جوانان در مورد خانواده و هدف از تشکیل آن با نظرات سنتی تفاوت داشته باشد. (3003354) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.