نظر منتشر شده
۸۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 238676
درباره هشدارهای آبی هفته های اخیر؛
حیات مردم و حکمرانی غیرمسئولانه
فرهاد دادجو، 30 مرداد 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۲
امیدوارم مردم عزیزمان در کاهش مصرف آب بیشترین همکاری را با ما داشته باشند. این جمله ای بود که وزیر نیرو چند روز پیش همزمان با بیان پایان ذخیره سدهای آب تهران طی ۳۰ روز آینده بر زبان آورد.

اگر این خبر صرفا برای تحریک تغییر رفتار مردم پایتخت بوده است که باید بر عدم صداقت مسئولان خوش سابقه ای چون ایشان تاسف خورد اما اگر این خبر دقیق و خطر این قدر نزدیک است باید گفت آیا از این محافظه کارتر هم می توان به مساله حکمرانی و اداره امور عمومی نگاه کرد؟ چنانچه واقعا مردم پایتخت ایران تنها ۳۰ روز تا قطعی های وسیع آب فاصله دارند چرا باید مسئولان امر به توصیه های اخلاقی و خواهش و تمنا بسنده کنند؟ البته در جامعه ای که یا دولت از تمام از ابزارهای در اختیار خود استفاده کرده یا بهره گیری از ابزارهای کم هزینه تر را ندارد (با شرط وجود سطح بالایی از سرمایه اجتماعی) درخواست از مردم برای همیاری کاملا معقول و رایج است.

مشکل تامین آب البته در سالهای گذشته گریبان برخی دیگر از هموطنان را نیز گرفته بود اما هیچگاه به اندازه امسال که خشکی پایتخت نشینان را محاصره کرد به چشم نیامد و بر زبانها نیفتاد. حال در شرایطی که مرزهای وضعیت قرمز را نیز پشت سر گذاشته ایم آیا دولت هیچ ابزاری برای مدیریت بهینه تر موجودی اندک آب پایتخت در اختیار ندارد؟ به فهرست خام زیر توجه کنید:

۱. تعرفه استفاده از آب در این شرایط ویژه چه تفاوتی با فصل فراوانی عرضه آب چه تغییری کرده است؟ مگر نه اینکه در ماه های کمبود مرغ و تخم مرغ و میوه، مردم می پذیرند که قیمتهای متفاوتی را اعمال بپردازند؟

۲. چند درصد از مشترکان پرمصرف آب تهرانی تاکنون مشمول قطع آب شده اند؟

۳. چه تعداد از استخرهای دولتی و خصوصی تهران از استفاده از منابع آبی در شهریورماه ممنوع شده اند؟ به نظر نمی رسد تا حال در کشورهای مختلف کسی به علت یک یا دو ماه نرفتن به استخر از دنیا رفته باشد!

۴. چه تغییری در مقررات بهره برداری از آب در دستگاه ها و مراکز دولتی و عمومی پایتخت اعمال شده است؟

۵. قطع کامل حجم وسیع آبرسانی شهرداری برای زیباسازی شهر چه تاثیری می تواند بر کاهش مصرف بگذارد؟ واقعا یک یا دو ماه مواجهه با منظره چمنهای زرد و خیابانهای شسته نشده (فقط جارو شده) در سطح شهر از عدم تامین مایه حیات مردم دشوارتر است؟

۶. چرا از ماه ها پیش که این پیش بینی صورت گرفته بود طرح ضربتی برای ترمیم حداقل بخشی از شبکه انتقال آب شهری تهران ( که یک سوم یا حداقل یک چهارم آب پایتخت را به هدر می رود) صورت نگرفت؟

۷. ...

این فهرست را می توان تا پنجاه اقدام عاجل ادامه داد، اما سوال این است که چرا مسئولان دولتی بدون اعمال تعدادی از این اقدامات، طی روزهای اخیر تنها و بارها از مردم درخواست نموده اند که در مصرف خود صرفه جویی کنند؟ این نوع مواجهه غیرمسئولانه وزیر مربوط و هیات دولت با این مساله ناشی از چه نوع نگاهی به اداره امور عمومی است؟ رویکرد تساهل گرا در امور کاملا خطیر و شانه خالی کردن از وضع مقررات سخت حتی برای ایامی معدود و بسنده کردن به استدعا و تقاضا از مولفه های یک مدیریت غیرمسئولانه و محافظه کارانه است. مدیریتی که برخلاف تمام قواعد حکمرانی در عصر اطلاعات (که امکان بیشترین نظارت و کنترل را بر رفتارها فراهم می کند) در هنگام تنگنای بودجه ای دولت نیز تنها از مردم خواهش می کند خودشان از دریافت یارانه انصراف دهند.

البته بخش دیگری از مشکل بخش آب و موارد مشابه نیز فراتر از رویکرد و مشی روان شناسی مسئولان است و به فقدان ساختارهای معین و پاسخگو باز می گردد. آیا آیا زمان مناسب برای تعیین حوزه دقیق وظایف و اختیارات مسئولان مختلف در بحث آب فرانرسیده است تا وزرای مختلف از یک سو و مدیران ملی و شهری - استانی از سوی دیگر مسئولیت را به گردن هم نیندازند؟ از سوی دیگر آیا وزاری مرتبط با تامین امنیت غذا و آب و درمان و شغل مردم نیز به سهولت وزیر علوم در زمان ارتکاب نخستین اشتباهات در معرض استیضاحی جدی قرار می گیرند؟
 
جواد
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۰۹:۲۱:۴۱
علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد عزیزان .

همه ما میدانیم که کشور ما در موقعیت آب و هوایی نیمه خشک و خشک واقع است و منابع آبی ما هر روز رو به کاهش است و فرهنگ استفاده از این موهبت الهی درست به جای خود نیفتاده است . ما می نشینیم و در دقیقه نود با خواهش و تمنا از مردم می خواهیم که کم مصرف کنند . به نظر من مجلس محترم بجای دلواپسی و استیضاح وزیر علوم باید وزرای نیروی دول قبلی و فعلی را به محاکمه بکشاند که در طی این سالها واقعا و واقعا چکاری برای بهبود وضعیت آب و جلوگیری از هدر رفت آن کرده اند و چه روشهای نوینی را جایگزین آیباری سنتی کرده اند و چه تمهیداتی جهت استفاده درست و با راندمان بالای آب اندیشیده اند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

وزیری که از زیر کولر اتاق مجلل وزارتخانه حال تکان خوردن ندارد و بخشهای مختلف این وزارتخانه که برای متمولین و نور چشمی ها مجوز حفر چاههای غیر مجاز را صادر می کنند فردای قیامت باید پاسخگوی این اعمال شنیع خود باشند . (2329129) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۱:۰۷:۰۵
کل کابینه دولت بجز دستگاه دیپلماسی اصلا برنامه و هدفی برای مسئولیت های محوله ندارن و باری به هر جهت کار میکنن!!!
تا جایی که وزرای مربوط بجای رسیدگی به امور وزارت خونه خودشون میرن در امور سایر وزارت خونه ها دخالت میکنن و از عملکرد وزارت مطبوع خودشون دفاع میکنن! (2329377) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۱:۰۸:۴۳
با مسائل حیاتی کشور جناحی برخورد نکنید جواد عزیز. ربطی به این وزیر و آن وزیر نداره.
کشور ثروتمند ما تا حالا 5 برنامه توسعه ای و نیز برنامه چشم انداز 20 ساله و طرح مهم آمایش سرزمین را داشته .
اما نظارتی بر اجرای آنها نبوده و در تمام آنها عقب افتادیم.

اگر نظارت بود، رسیدگی و سپس سیستم تشویق و تنبیه و مواخذه بود، نه اقتصاد رانتی مان این بود، نه بهداشت مان، نه آب مان، نه نان مان، نه بورس رانتی مان، نه دانشگاه رانتی مان، و کلا اندرخم یک کوچه نبودیم. (2329382) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۱:۳۸:۵۹
پیشگیری بهتر از درمان است.

ولی آیا مواردی که در مقاله ذکر شده پیشگیری به حساب می آید؟ به نظر اینجانب خیر!

واقعیت ها را باید بپذیریم، کشور ما با محدودیت منابع آبی مواجه است. اصولا در یک نگاه تاریخی جوامع بشری در مجاورت منابع آبی پیدا شده و تا جایی توسعه پیدا کرده اند که منابع آبی اجازه میداده. بنابراین توسعه و گسترش بی حد و حصر شهر تهران بدون توجه به این اصل طبیعی عامل بروز مشکلاتی از این دست بوده.

طرح های ضربتی و غیره و ذلک دردی را دوا نمیکند. باید اقدامات اساسی در جهت محدود کردن و حتی کوچک کردن تهران انجام گیرد ولی چیزی که اکنون مشاهده می کنیم کاملا در جهت عکس است! (2329471) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۲:۴۲:۳۰
جمعه ها از جمله فردا تمام آپارتمان نشینان در تهران مشغول شست زمین درب منازل و ماشینهایشان هستند و کمترین نگرانی هم ندارند از اسرافی که میکنند!!!!!!! (2329699) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۲:۵۶:۰۱
بسیاری از خانه های شمال شهر دارای جکوزی اختصاصی هستند. الان آب آشامیدنی و آب سیفون دستشویی ها یکی است. ساختمان سازی ها اکثرا با آب لوله کشی انجام می شود یعنی در ساختمان های در حال ساخت باید اجباری کنند که آب لوله کشی مصرف نشود. چاههای غیر مجاز زیاد است. اصرار بر چمن کاری و فضای سبز نامتناسب با اقلیم.
بهترین روش این است که تعرفه ی از یک آستانه مصرف استاندارد بیشتر زیاد شود. همچنین در ساختمان های جدید اجبار کنند که دو نوع لوله کشی شود یکی آشامیدنی و یکی هم برای آبیاری و سیفون. (2329760) (alef-3)
 
اصغر آقا
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۴:۰۰:۲۸
بین 80 تا 90 درصد پِرتی آب مربوط به کشاورزی سنتیه.
عزیزان اگر تکنولوژی مربوطه رو به کشاورزا بدن مشکل حله. (2329994) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۴:۳۴:۳۶
آره به نظر من هم ، فقط مسئولان مقصرند و مردم هیــــــــــــچ تقصیری ندارند! (2330098) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۵:۴۸:۳۱
نظر شماهم صحيح است اما علت رفتار كج دار و مريز دولت از بابت رانتها و اختلاسهايى است كه داده شده و مى شود وقتى تو خود دولت بريز و بپاش باشه و مردم دارند ميبينند ،چطور از اهرم فشار استفاده كنند صرفه جويى بايد از خود دولت شروع بشه و مردم اونو باور كنند بقيه رو خودشون بدون تذكر انجام مى دهند تازه فرهنگاستفاده صحيح و درست از نعمتهاى الهى بايد از كودكى ياد گرفت نه تو شرايط بحرانى به زور به خورد ملت داد (2330359) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۰۹:۲۲:۰۶
باید پرسید که چرا باران نمی بارد؟ چه شده است که کشور دچار خشک سالی شده است؟ چه کرده ایم که مجازات می شویم؟ چرا دعای باران در شهرها و روستاها بر پا نمی شود؟ (2329130) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۰:۴۰:۲۱
آخه نه اینکه همه جای دنیا هر روز دعای بارون میخوننو تند تند مستجاب میشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!نه عزیز من اونا کارشون رو حساب کتاب. چیزی که ما نداریم (2329311) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۱:۰۴:۰۶
بابا جان ایران تو بیابون واقع شده، میتونی اینو درک کنی؟ مثل اینکه بری وسط کویر لوت بگی ما چی کار کردیم که اینجا بارون نمیاد؟!! پس یعنی مردمی که تو رشت و انزلی زندگی میکنند، همشون امامزاده هستند و مردمی که تو کویر زندگی میکنند همشون کافر آره؟؟! (2329371) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۴۹:۵۱
تقريبا آري ؛ كمي در باره‌ي مهاجرت و دليل آن فكر كن ! (2331795) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۱:۳۰:۲۶
همانطوری که آقای احمدی نژاد گفته، غربی ها ابرهای باران زا یی که به طرف ایران در حرکتند را خنثی می کنند. باید کار گروهی تشکیل شده تا این موضوع را پیگیری کند و در صورت اثبات آن، این موضوع در گفتگوهای هسته ای باید مطرح شود. (2329449) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۹:۰۲:۱۰
با پیشرفت تکنولوژی هر کاری ممکن است. ابر ها را در کشورهای خودشان تخلیه کرده و تفاله آن را به سوی ایران می فرستند. (2330821) (alef-14)
 
مقداد
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۲:۲۶:۳۷
جمع کن آقا با این نظر دادنت (2329605) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۳:۰۷:۳۴
دلم برای دیدن ابر در آسمان آبی تهران تنگ شده است. ابرهای کو مولوس، استراتوس ، نیمبوس ، .......

یاد قدیما بخیر. (2329809) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۳:۴۳:۴۸
پیرمردی رو سالها پیش میشناختم که اهالی روستایی در زمان خشکسالی برای نماز و دعای باران به او مراجعه میکردند و همیشه هم با نتیجه همراه بود الان کسی که در تمام طول عمرش شاید 6 یا 7 کتاب خونده به ممسخره کردن این اعتقادات میپردازه (2329941) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۸:۴۹:۴۱
درسته که هر سرزمینی یک خصوصیاتی داره ولی از همون خصوصیات براش بلا و امتحان هم میاد برای منطقه کویری خشکسالی میاد برای منطقه پر باران سیل و.. و همه اینا برای این است که انسان خدا را به یاد آورد (2330798) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۴:۳۳:۳۴
دوست عزیز! طبیعت ایران ، تا بوده همین بوده منتها قبلا جمعیت کم بود و طبیعت نیمه خشک ایران پاسخ میداد اما امروز کشش این جمعیت را ندارد (2330094) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۴:۵۱:۴۳
برپا شد جواب نداد (2330151) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۱۸:۳۶
در کشورهایی که این دغدغه ها نیست دعای باران خوانده اند یا به همت دانشمندان و کاربلدها، منابع آبی خود را گسترش داده اند؟ با دعای باران دریاچه ارومیه خشک نمی شود؟ غضنفرها دارند دریاچه ها، رودها، و جنگل های ایران را از بین یم برند ما باید دعا بخوانیم؟!!!!!!!!!!!!!!! (2331848) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۰۹:۲۲:۴۱
حالا زوده تا بحران دم در خانه خود وزیر نیاد کاری نمیکنه . (2329131) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۰۹:۲۶:۱۵
یکی از دلایل خشکسالی و قحطی گناه در جامعه است. (2329138) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۰:۳۶:۰۰
آقابس کن این حرفارو.اینجور باشه که بقول شما اسمی الان از اوروپا نباید باشه...اینم شده حرفی برای لاپوشونی بی لیاقتی مسولین.......... (2329299) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۸:۵۵:۱۱
مشکل در ضعف معرفت بعضی هاست که به مسایل سطحی فکر می کنند شما خیال میکنید در نظام آفرینش برای هر پدیده فقط یک علت وجود داره ؟ آیا اشاره کردن به علتی در یک مورد به معنای انحصار است ؟ آیا نمی دانید که دنیا زندان مومن و بهشت کافر است ؟ بدون توجه به سنت های الهی سخن گفتن نتیجه اش این است که شماها همیشه می دوید و آخرش هم به نتیجه ای نمی رسید الناس نیام فاذا ماتوا انتبهوا مردمان خوابند پس هنگامی که مردند هشیار میشوند (2330808) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۰:۴۷:۱۵
عزیز من به گناه جه ربطی داره نصف چین به خدا اعتقاد ندارند خیلی از کشورها اصلا اعتقادات ندارند اگه به این چیزا باشه اونجا برهوت باید بشه
ما در یک نقطه بیابانی و نیمه بیابانی زندگی می کنیم قبلا جمعیت کم بود منابع به همه میرسید الان جمعیت زیاد شده اب برای مصارف مختلفف صنعتی هم استفاده میشه و کره زمین هم به سمت کم بارشی داره میره و این اتفاق افتاده یه کم مسائل را با دید بازتر نگاه کنیم این کم بارشی همه دلایل علمی داره.
عربستان یک کشور خشکه در زمان قبل اسلام خشک بوده بعد اسلام هم خشکه با امدن دین هم تغییری در الگوی بارندگیش بوجود نیامده . همه چیز را خواهشا به دین و گناه و...ربط ندهید.
شما گناهکارترین ادم روی زمین هم باشی بروی به مناطق پراب خب اب و هوا خوب میشه منابع زیاد میشه بهترین ادم روی زمین هم باشی بری بیابون اب و بارندگی بیابون تغییر نمیکنه (2329331) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۱:۳۱:۵۱
پس با این حساب الان باید در آمریکا و اروپا وضعیت آب و غذا از آفریقا هم بدتر باشد. (2329455) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۲۰:۵۰:۵۴
بله هست. شما خبر ندارید و نمیخواهید هم با خبر بشید چون فقط زرق و برق امریکا و اروپا رو میخواهید ببینید . (2331019) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۱:۳۵:۳۷
بد تر از هرگناهی ظلم است که حتی از کفر بد تر است. (2329462) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۷:۳۹:۴۸
آفرین بر تو دوست من (2331655) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۲:۴۹:۲۸
کار های نابجا مثلا احداث صنایع فولاد در استانی خشک مانند اصفهان و ... باعث خشکی زاینده رود و نابودی کشاورزی این استان شده (2329729) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۵۲:۳۸
ببينيد نمايندگان مردم شريف در احداث صنايع فولاد در استانشان چقدر نقش داشته اند ؟ (2331801) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۴:۵۳:۱۶
دوست عزیز علت اصلی، تغییر الگوی جهانی آب و هواست که در نتیجه گرمایش تدریجی زمین در حال تجربه آن هستیم. بعضی قسمت ها خشک میشه و بارش در برخی مناطق افزای پیدا می کنه! (2330158) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۴:۵۴:۵۳
مجبور نيستيد که گناه کنيد , والله ما نه گناه کرده ايم نه امکانات گناه را مثل پول و ويلاي شمال و غيره داريم اما سالي به دوازده ماه اسير بي آبي وبي برنامگي مسئولين هستيم (2330166) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۸:۰۵:۲۴
با این استدلال شما پس نتیجه میگیریم کشورهای مسلمان در جهان از همه گناه کا رترند و پاکترین مردم دنیا مردم آمزیکا و اروپا هستند (2330712) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۸:۵۶:۲۷
الدنیا سجن المومن و جنه الکافر (2330812) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۸:۱۹:۲۵
همین حرفا کارو به اینجا کشونده آخه این چه حرفیه (2330746) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۰۹:۳۹:۱۹
چرا سدهای بی حساب و کتاب ساخته شده که باعث خشک شدن رودخانه ها و دریاچه ها شده ا و آب پشت آنها تبخیر می شوند؟
چرا مجوز بی حساب و کتاب ساختمان سازی در شهرهای بزرگ و در تنیجه افزایش شمار مصرف کنندگان آب داده می شود؟
چرا آبهای زیر زمینی بی حساب و کتاب از اعماق زمین بالا کشیده می شوند تا چمن مناطق اعیانی شهر آبیاری شوند؟
چرا با وجود این همه مشکلات، بی حساب و کتاب رشد جمعیت تبلیغ می شود؟

باید مسئولین قبل از تصدی امور " حساب و کتاب " یاد می گرفتند. یا شاید هم بلدند اما خودشان را به رفوزگی زده اند. (2329156) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۱:۰۶:۳۳
عزیز دلم اگه از این منظر نگاهی کنی متوجه میشی که سد در این شرایط برای تآمين آب مورد نیاز انسان ها داره درست عمل میکنه. ولی مشکل جای دیگه است. واقعیت اینه که کشور ما ظرفيت این جمعیت رو از حیث منابع آبی و زیست محیطی نداره... (2329375) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۷:۳۸:۰۰
ولی دوست من تا جایی که من خبر دارم احداث سد دیگر توجیه ندارد و به اکو سیستم منطقه آسیب میزند. و بعضی جاها در حال جمع آوری هستند. (2331654) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۰۹:۵۵:۲۳
سیاستهای غلطی نظیر متمرکز کردن همه امکانات در تهران.ساخت وسازهای بی حدوحساب در تهران.جذب میلیونها نفر از روستا وشهرهای دیگه بخاطر نداشتن کار وامکانات در شهر وروستای خودشون به تهران...نتیجه همه این بی تدبیریها الان داره نمود پیدا میکنه...خلاصه کلام اینه که تا کار دست کاردون نباشه همین آش است و همین کاسه.راهکار توی ابودن مدیران لایق نه مدیران نا لایق که سالهاست چوب بی لیاقتیشون میخوریم
حالا شما فکر میکنی با آب ندادن به چمنا مشکل حل میشه............جه راه حل مدبرانه ایی (2329199) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۰:۱۴:۳۶
بالای 90 درصد مسوولان مقصر هستند و فرهنگ سازی هم با زور دولت باید جا بیافتد نه با التماس. دولت از اهرم های قهری بهره بگیرد خود به خود فرهنگ هم ایجاد می شود.
ضمن این که بسیاری از اقدامات به عهده دولت است از جمله بازیافت آب، جداسازی آب آشامیدنی و شستشو، تعمیر شبکه، و ...
متاسفانه دولت بی برنامه است یا برنامه جدی ندارد یا دنبال نمی کند (2329242) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۰:۱۷:۰۳
در جایی که مسولیت یک فرصت طلایی برای بدست اوردن قدرت و ثرون تلقی می شود نه ارائه بهینه خدمت و پاسخگویی درقبال سوء عملکرد ، وضعیت بهتر از این نخواهد شد. (2329248) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۰:۲۵:۲۲
بدون از اقدام اجرایی قاطع کاری از پیش نمی رود. درست مثل یارانه که کسی انصراف نداد. متاسفانه عدم اعتماد مردم و عدم وجود حس تعهد اجتماعی در جامعه موج می زند و به این نقطه ضعف جامعه باید اذعان نمود. (2329272) (alef-10)
 
نیما
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۰:۲۶:۱۳
متاسفانه هم از نگاه شما و هم از نگاه مسئولان حق حیات فقط برای مردم پایتخت وجود داره. (2329277) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۷:۳۰:۱۰
نه دوست عزیز اینطوری نیست من ساکن پایتخت ولی مشکل کل کشور رو هم می دونیم ولی این شهر دیگر جای زندگی درش نمانده و واقعا همه چیز اینجا آلوده است. (2331648) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۰:۴۰:۵۲
با توجه به سوابق مسئولين دروغ ميگويند مگر خلافش ثابت شود. ما به حرف انها باور نخواهيم كرد اب به اندازه كافي وجود دارد و اين هياهو براي اين است كه خودشان استخر هائي را كه در طبقه چندم كاخهايشان ساخته اند پر كنند. (2329315) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۱:۱۲:۴۶
علاج فاجعه پیش از وقوع باید می شد. متاسفانه این بحران را هیچ کاریش نمی توانید بکنید. چند دهه بی مسئولیتی و سوء مدیریت. غفلت عجیب درباره مسئله آب آن هم در سرزمینی نیمه خشک و بیابانی. (2329398) (alef-3)
 
1982
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۱:۱۶:۲۵
اگر هم قراره قطع کنن میان پایین شهرو قطع میکنن زورشون به خونه های استخر دار نمیرسه که از خیابون ازادی به پایینو قطع میکنن (2329408) (alef-3)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۱:۱۷:۳۶
مردم رعیت نهایت همکاری رو دارند
مصرف زیاد آب مربوط به ادارات دولتی و اشراف زاده هاست.
وقتی شهرداری برای آبیاری فضای سبز کل منطقه رو آبیاری میکنه یا وقتیکه بیشتر شیرهای آب پارکها خرابند و آب اصراف میشه نتیجه اش همینه ولی دیواری کوتاهتر از مردم رعیت پیدا نمیکنند
اشراف زاده ها هم که مصرفشون چند برابر مردمه ولی کی میتونه بهشون چیزی بگه! بله اینطوری باید ما رعایا جوابگوی کمبود آب باشیم. (2329414) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۱:۲۸:۰۱
متاسفانه هيچ كس متوجه نيست كه دليل اصلي تمام شدن ذخاير آبي تهران به غير از مسىله خشكسالي كاهش ظرفيت سدهاي تهران به دليل رسوب و عدم لاي روبي سدهاست. به عنوان مثال سد كرج هم مانند لتيان و لار عملا از چرخه آبرساني خارج شده و اگر سد طالقان نبود غرب تهران هم با اين مشكلات مواجه بود. بايد اين فرصت خشك شدن سدها را غنيمت شمرد و اقدام به لايروبي سدها كرد تا در سالهاي آينده كه قطعا طبيعت با ما نامهربانتر خواهد شد با مشكلات كمتري روبرو باشيم. (2329443) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۱:۳۸:۳۰
عزیزان مسولیت روسا بیدار شوید
آقایون چرا توی فضای سبز باید از درختانی همچون بید استفاده شود که به آب زیاد نیاز دارد.
چرا مجوز اینهمه ساختمان توی این شهر داده میشود والا شهر دارد منفجر میشود.
چرا منطقه 22 اینهمه برج ساخته میشود.
چرا اینهمه کارگاه شن شویی توی این منطقه ایجاد شده که خاکش بر سر و ریه ما و کودکانشان میریزد.وچرا هیچ کس جواب گوشی نیست.الف جان عزیز دلم خواهش میکنم مطلب من رو سانسور نکن بلکه مسئولی کمک کرد.انشاالله (2329470) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۷:۳۳:۴۷
آر ه درسته منهم شاهد این فاجعه زیست محیطی در شهر تهران هستم لطفا نگذاریم وضع تهران از اینهم بدتر شود. دارد جلوی تنها راه ورود هوا به تهران بسته می‌شود (2331653) (alef-3)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۱:۵۴:۳۱
به تمام چاه کشاورزی شهرستان ما اداره برق نامه زدن اگه سه ماهه تابستون از ساعت ١٩ تا ٢٣ اگه چاه رو خاموش کنید،برق کل دوره تون رو میبخشیم!!خوب وقتی دوستان مسوؤل اینطور بخشنامه میزنن چه تصوری کردن اگه چاه رو خاموش کنیم ١٠٠٠برابر اون مبلغی که شما میخوای ببخشید خسارت به کشاورزان شهرستان وارد میشه!وقتی مسولین فقط شعار بدن میشه صادر کردن اینطور بخشنامه ها!!!! (2329496) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۲:۲۶:۰۳
چندین سال است که بر روی فیش مردم با عناوینی مانند تبصره ۲ و یا تبصره ۳ ؛ از مردم بدبخت تهران پولی دریافت می شود تا صرف جایگزینی لوله های قدیمی آب که نشتی فراوان دارند بشود . مردم بیچاره حتی بر روی فیش فاضلاب که از دیدگاه حقوقی شرکتی جدای از شرکت آب است نیز این هزینه هنگفت را می پردازند . در عوض مسولین چه کرده اند؟؟؟؟ بیش از ۹۰ درصد آب کشور در صنعت و کشاورزی استفاده می شود . تاسیس بی حد و حصر پتروشیمی ها که آب فراوان می خواهد هر روز شدت بیشتری می گیرد . مشکل در مسولین است (2329604) (alef-3)
 
مردم
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۳:۱۱:۰۵
طبق معمول در همه موارد طوري صحبت مي شود كه مردم مقصرند و احساس گناه را به مردم تحميل كنند و كسي جوابگوي بي سياستي و سوءمديريت آقايان نمي باشد!!! (2329819) (alef-3)
 
استاد دانشگاه
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۳:۱۹:۳۷
با سلام
از خبرنگاران محترم درخواست دارم که مسئله آب را به صورت ریشه ای و علمی مورد بررسی قرار دهند. باید با دلایل منطقی این موضوع بررسی شود. آب شرب شهری حدود 10 درصد آب مصرفی است و بخش عمده آب صرف مصارف دیگری مثل کشاورزی، صنعت، فضای سبز شهری و ... می شود. متاسفانه در سالهای اخیر مسئولین فقط روی مصرف آب شهری تمرکز کرده اند بدون اینکه به هدر رفت آب در بخشهای دیگر توجه داشته باشند. به ویژه اینکه مصارف آب در بخشهای دیگر بیشتر جنبه سیاسی دارد و با اعمال فشار نمایندگان مجلس و استانداران و ... آبهای ذخیره شده برای مصارف دیگری مثل کشاورزی بدون اعمال محدودیت و نظارت مصرف می شود. این نکته را هم باید اضافه کرد که در بهترین حالت راندمان آب در بخش کشاورزی تنها 30 درصد است یعنی 70 درصد آب آبیاری کشاورزی هدر می رود که این بسیار بیشتر از مصرف آب شرب شهری است. بنابراین به نظر می رسد مسئولان درعوض فرافکنی و مقصر جلوه دادن مردم (که البته مردم هم در مصرف بی رویه مقصر هستند ولی فقط در 10 درصد آب ذخیره شده مربوط به خود)، در مورد هدر رفتن آب در بخشهای دیگر هم تدبیر بیاندیشند. فقط یک اشاره کوچک اهمیت این موضوع را نشان می دهد: در استان فارس که در سالهای اخیر جزو استانهای خشک و کم آب محسوب می شود، در زمینهای پایین دست سد درودزن کشاورزان برنج می کارند!! یعنی ماهها زمین غرقاب است. مسئولین سد هم به دلیل فشارهای فراوان نمایندگان محترم در مجلس (که به منافع کوتاه مدت شخصی و رای آوردن در دوره بعد می اندیشند) مجبور به آبدهی به اینگونه زمینها هستند و این یعنی شدت تبخیر بسیار بالای آب، و نهایتا کمبود آب در مناطق دور از سد. واقعیت این است. وظیفه استادان دانشگاه مثل من و همکاران من تذکرات متعدد به دستگاههای مسئول است ولی وقتی هیچ اقدام مثبتی رخ نمی دهد ما هم ترجیح می دهیم سکوت اختیار کنیم! ما مردم شهرنشین مقصر هستیم ولی فقط به اندازه 10 درصد. در مورد 90 درصد دیگری چه کسی مقصر و چه کسی پاسخگوست؟؟ (2329852) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۵:۲۴:۵۷
نویسنده گرامی ظاهرا شما از مردم طلب دارید!!!
شما خودت رعایت میکنی یا برای مسواک زدن آب رو تا خرتناق باز میگذاری؟
فکر میکنی با گرون کردن مشکل حل میشه؟ پس به افزایش قیمت بنزین یک رجوع کن متوجه تاثیرش میشی (2330274) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۶:۲۷:۰۹
سال گذشته ناسا از یک دوره خشکسالی 30 ساله در ایران و بعضی از کشورهای منطقه خبر داد.دلایل علمی مستندی هم در این مورد ارایه کرد. دولتمردان ما کوچکترین توجهی به این مطلب نکردند.حتی در رد این مسله مهم هم سخنی به میان نیامد.به راستی در همه کشورها با پیش بینی های علمی اینگونه برخورد میشود؟؟؟ (2330453) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۶:۵۵:۳۰
فکری به حال آب اصفهان بکنید که وزیر پروژه های آب رسانی به آن را تعطیل کرده است! (2330533) (alef-3)
 
مجتبي
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۴:۵۳:۱۵
اصفهاني هازايندهرودراخشكانديد ميخواهيد مابقي ابها رو هم مصرف كنيد
عجب رويي داريد (2332179) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۷:۰۷:۰۷
دولت باید طرح فاضلاب آبهای شهری ایجاد کنه و آبیاری قطره ای و بارانی در کشاورزی بوجود بیاره الان 80% از آبهای کشور بصورت سنتی در کشاورزی استفاده میشه و به نوعی هدر میره تبلیغات و البته در مدراس بهترین راه هست (2330566) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۷:۱۰:۰۶
مردم به مسئولان اعتماد نميكنند فكر ميكنند انها دنبال بهانه ها هستند براى گرانى ،، و واقعا هم تا امروز سابقه نداشته يكنفر بيايد بگويد ملت فلان كالا و فلان خدمت و فلان چيز را بيست درصد برايتان ارزان كرديم تاكنون همه چيز بر مدار گرانى و گرانى و گرانى بوده است ......... تا ببينيم چه ميشود (2330580) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۷:۱۸:۲۰
یادتون رفت مشکل رو به احمدی نژاد ربط بدید !!!! (2330600) (alef-3)
 
توحید
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۷:۲۹:۱۱
مگه بخش خانگی چقدر آب مصرف می کنه آخه ؟
مگه غیر از اینه که 90 درصد آب کشور تو بخش کشاورزی مصرف میشه و 70 درصد اون هدر میره !!
به فرض اینکه 6 درصدی که بخش خانگی مصرف می کنه 100 ش هدر رفت باشه!! بازم نزدیک به یک دهم هدر رفت آب در بخش کشاورزی هست!!
چه کاریه که رفتید سر گشاد شیپور رو دارید فوت می کنید ؟ (2330619) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۷:۴۷:۲۷
بابا، شما ٣٥ ميليون و كردين ٨٠ ميليون، توش موندين، آبشون رو نميتونين تامين كنين، چطوري ميخواين بكنين ١٥٠ ميليون؟ لطفاً برادران ارزشي منطقي جواب بدن، الف هم كه كامنتاي منو اصلاً نميذاره. (2330666) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۷:۵۹:۳۳
lمشکل عمده ما کار نکردن علمی و اصولی است
عمده ترین هدر رفت آب کشور ما ابتدا درکشاورزی است و بعد ساختمان سازی بی رویه و همین جابجائی آب رودخانه ها از شهری به شهر دیگر و خیلی نکات علمی دیگر که متاسفانه در کشور ما هیچ کس از لحاظ علمی سر جای خودش نیست (2330697) (alef-3)
 
مهرداد
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۸:۱۹:۴۷
با سلام
من مدتی هم در استرالیا زندگی کردم و الان هم مقیم کشور کانادا هستم و با اینکه این کشور صاحب بزرگترین منابع آب شیرین دنیا بوده و بهیچ عنوان مشکل آب در این دو کشور وجود نداشته ولی مردم بشدت در مصرف آب صرفه جو و محتاط هستند ولی متاسفانه ما مردم ایران با وجود شرایط همیشه خشک و کم آب کشور به خودمون رحم نمی کنیم و اتفاقا وقتی شاهد شستشوی خیابان توسط یکی از همسایگان بودم و اعتراض کردم با برخورد بد ایشان مواجه شدم که گفتند پولش را می دم!!! (2330748) (alef-3)
 
teyeb
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۸:۲۱:۴۰
راست میگین وزیر باید بیاد دم خونه شیرای اب رو ببنده اونا مسولن فردا باید جواب بدن ما چیکاره هستیم
!!!!???? (2330752) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۸:۲۷:۱۴
وقتی مسئولان خاص اصرار به پر بودن دریاچه چیتگر دارند ماچگونه باور کنیم کم آبی رو؟
وقتی مسئولان هیچ اقدامی برای بازیافت آب نمی کننئ چطور باور کنیم کم آبی رو
وقتی مسئولان باور نمی کنند که تهران جای خای برای آدمها ماشینها و... نداره چطور باور کنیم حرفهای آنها رو
آقایان مسئولان اگر خدای ناکرده امشب زلزله بیاد این همه مردم که در تهران انباشته شده اند،این همه امکانات وحکومتی که در تهران متمرکز است یک شبه نابود می شود پس ازالان واقعا بفکر باشید
؟ (2330761) (alef-3)
 
م ل اراکی سوئد
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۹:۲۳:۳۱
باسلام.

تنها راه رفع مشکل خشکسالیهای طولانی در کشور حفر کانال از خلیج فارس به مرکز ایران است. چینیها در ۱۶۰۰ سال پیش و آمریکاییها در ۱۲۰ سال پیش این کار را انجام دادند و الان منافع آن را می برند. در ضمن مردم نیز باید کمی صرفه جویی کنند. مصرف آب در کشور حتی نسبت به استاندارد کشورهای صنعتی نیز بالاست. (2330866) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۲۳:۰۰:۵۰
نمایندگان مجلس می خواهند هر انچه احمدی نژاد خراب کرده و انها حرفی نزده اند . این دولت همه را درست کند و انها هم با اظهار نظر های غیر مسئو لانه ژست مسئولانه و مردمی بگیرند و مانند مجلس هفتم فضای ایجاد کنند که نشان دهنده ناکارآمدی دولت باشد مانند طرح تثبیت قیمتها در ان زمان .که نهایتا باعث چند برابر شدن قیمتها در چند سال بعد شد (2331283) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۲۳:۵۶:۳۷
چرا مطلبی راجع به قتل رسیدن کارگر توسط ماموران شهرداری منطقه 4 ندارین؟؟؟؟؟ (2331383) (alef-3)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۱:۵۹:۵۰
شاید با میکروب زدایی از اب دریا بشود از ان در مصارف معمول اب در منازل استفاده شود و از اب سدها فقط برای اب شرب استفاده کرد (2331537) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۳:۴۱:۰۳
اب کارون که هست. نگران نباشید. نه تنها برای اصفهان برای همه کشور کافیست. (2331605) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۳:۴۵:۱۹
نمی شود که همه ایران را خشک کرد به خاطر اصفهان کویری. با یاری خدا پروژه های آب رسانی به اصفهان تعطیل خواهد شد. (2331607) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۴:۰۳:۳۰
در مورد زاینده رود مشکل این است که خواسته های و رویاهای هموطنان اصفهانی با امکانات این استان خشک و کویری مطابقت ندارد. فقط برای اینکه این استان در زمره استان های فقیر و فاقد درآمد قرار نگیرد در این استان صنایع فولاد راساختند . (2331614) (alef-3)
 
محامد
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۶:۵۳:۵۲
جمعیت باید متناسب میزان آب باشد نه اینکه آب متناسب جمعیت
با خشک کردن دشت ورامین به زودی آب سد ماملو به تهران سرازیر میشود و پشت آن روستائیان دشت ورامین به تهران سرازیر میشوند
باید قبول کرد امکان تامین آب 12 ملیون جمعیت برای تهران وجود ندارد مگر با آب دزدی از کرج قزوین لار ورامین جاجرود ماملو .....و خشک کردن آن مناطق
برنامه های کلان مشکل دارد (2331639) (alef-3)
 
نکته سنج
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۲۶:۲۹
موضوع کم آبی و بی آبی در ایران موضوع تازه ای نیست. نگارنده این دیدگاه در سالهای گذشته در مجامع گوناگون و نوشتارهایی که بعضا به نشر نرسید و بعضا بریده بریده بچاپ و نشر در رسانه ها درآمد گوشزد ها و هشدارهای منطقی براساس موقعیت اقلیمی و جغرافیایی ایران که در منطقه ای رو به خشکزایی است را، داده بود. و عوامل موثر در افزایش و تشدید این فرآیند رو به خشکزایی را یادآوری کرده بود. یکی از عوامل بسیار موثر ساختار معماری شهری و گسترش بی رویه شهرها بویژه کلانشهر تهران که از کوههای شمیرانات در شمال تا کهریزک در جنوب و از آبعلی تا اشتهارد در حال ساخت و ساز بدون استاندارد های زیستبومی و حفظ محیط زیست با تصویب و تأیید سازمانهای شهرداری است. باغهای شمیرنات فیلتر هوای تهران بوده اند. این باغها و فضای سبز ها تدریجا تبدیل به برجهای چندین طبقه در کوچه پسکوچه های سه چهارمتری شده اند. یعنی فضای پالاینده و تلطیف کننده هوا تبدیل به فضای آلاینده و گرمازا شده است. خب در چنین فضایی که هزاران خودرو با درجه حرارت های گوناگون ناشی از سوخت بنزین غیراستاندارد در رفت و آمد هستند، چگونه میتوان انتظار داشت که باران و برف که در درجه حرارت های پایین حاصل زایندگی ابرها هستند، به بارش درآیند؟ کوههای شمیرانات در گذشته های نه چندان دور همواره در تمام طول سال قله هایش سفید و پوشیده از برف بود. اما در این دوران در ماهای فروردین و اردیبهشت نشانی از سفیدی ها نیست.
این تنها یک عامل بود که در اینجا یادآوری شد. عوامل و نکته های فراوان دیگری نیز هستند که نیاز به توضیح و تشریح منطقی و علمی دارد (2331951) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۸:۵۶:۰۳
ایرانیان از قدیم با توجه به شرایط خشک واقلیم بیابانی ایران خود را هماهنگ ساخته اند.ولی متاسفانه در 30سال گذشته مدیران وزارت نیرو و کشاورزی که عمدتا هم بیسواد میباشند مردم را به سمت اسراف وهدر دادن آب وبرق سوق داده اند.که انهم بیشتر بخاطر منافع خودشان بوده ویا دادن آمار (2332498) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۸:۱۶:۳۱
با وضعیت بحران آب بیایید تقسیم پست و قدرت و حقوق های آنچنانی را در شرکهای آب و فاضلاب بررسی کنید متاسفانه به دلیل همین جاذبه درآمدی هم این مجموعه خدماتی تبدیل به یک مجموعه سیاسی شده.امیدوارم حدیث مفصل خوانده شود از این مجمل. (2333244) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۹:۴۳:۲۰
با سلام .
اتفاقا یکی دوسال قبل در یکی از شهرهای آمریکا کمبود آب شده بود که مسئولین از مردم خواستند برای دعای باران اقدام کنند و اتفاقا بعد از دعای مردم باران هم آمد.

برای کنترل آب یکسر به حمام های نمره بزنند در تهران ببینید جقدر آب مصرف میشودو بخدا کنترلش ساده است . لیکن کو دلسوز. (2335136) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۹:۴۵:۵۲
خوب است یک سئوال از مردم بکنید که در کجاها باید دقت شود برای مصرف بی رویه آب . شاید خیلی مسائل مطرح شود که به ذهن ما نیاید. (2335138) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.