توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 234373
کاهش سرمایه گذاری صنعتی در 10 استان کشور + جدول
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۰
سه استان بوشهر، فارس و تهران ۳۱ درصد از کل سرمایه گذاریهای صنعتی و معدنی انجام شده در سال گذشته را به خود اختصاص دادند.

به گزارش ایسنا، براساس تازه ترین آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت طی سال ۱۳۹۲ بیش از ۸۶ هزار و ۶۳۹ میلیارد ریال سرمایه گذاری صنعتی در استانهای کشور صورت گرفت که در این بین سه استان بوشهر، فارس و تهران به ترتیب با ۱۳، ۱۰.۹ و ۷.۳ درصد بیشترین سهم سرمایه گذاری را در مدت زمان یادشده به خود اختصاص دادند.

به عبارتی می توان نتیجه گرفت که ۳۱.۲ درصد از سرمایه گذاری صنعتی انجام شده در کشور در سال گذشته مربوط به این سه استان بوده است. سرمایه گذاری صنعتی در سال قبل در استانهای آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سمنان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، مرکزی، هرمزگان و یزد با کاهش مواجه شد. کاهش سرمایه گذاری در برخی از استانهای کلیدی مانند آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، مرکزی و یزد نیز از نکات تامل برانگیز محسوب می شود.

در بین شش منطقه آزاد نیز که وزارت صنعت، معدن و تجارت آمار آنها را منتشر کرده سال قبل سرمایه گذاری صنعتی در منطقه آزاد ارس با افت مواجه شده و سرمایه گذاری در سایر مناطق آزاد رشد را تجربه کرد.

اما نکته جالب اینجاست در حالی ارزش سرمایه گذاری صنعتی براساس پروانه های بهره برداری صادر شده در سال ۱۳۹۲ رشد حدودا ۳۸ درصدی را نسبت به سال قبل از آن تجربه کرد که براساس تازه ترین اظهارنظر وزیر صنعت، معدن و تجارت طی سالهای اخیر ۱۴ هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط در کشور به دلیل مشکلات اقتصادی به وجود آمده تعطیل شده اند.

طبق آمارهای ارائه شده صنایع کوچک و متوسط حدود ۹۲ درصد از کل صنایع کشور را شامل می‌شوند و اشتغال موجود در آنها نیز بالغ بر یک میلیون نفر می‌شود که این رقم حدود ۴۵ درصد از کل اشتغال صنعتی کشور را در بر می‌گیرد. از همین رو رصد وضعیت صنایع کوچک و متوسط عملا می‌تواند بیانگر کل وضعیت صنایع کشور با احتساب صنایع بزرگ باشد.

به تازگی محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارائه گزارشی به هیات دولت در زمینه آخرین وضعیت صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور خبر داد که ۱۴ هزار واحد صنعتی در حوزه صنایع کوچک و متوسط طی سالهای گذشته به دلیل مشکلات مختلف تعطیل و متوقف شده اند. نعمت زاده این را هم گفته که می توان با ارائه تسهیلاتی معادل ۴۰ هزار میلیارد ریال به بخشی از این واحدها که قابلیت راه اندازی مجدد را دارند در کوتاه مدت اشتغالی معادل ۱۱ هزار و۲۰۰ نفر ایجاد کرد.

هیئت وزیران نیز پس از بررسی گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت، کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست را مامور بررسی پیشنهادهای ارائه شده به منظور تقویت صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کرد.